Page 1

IN DE KAS KAN ALLES GA VOOR MEER INFORMATIE NAAR WWW.KOMINDEKAS.NL

Bommelerwaard Zaterdag 6 april a.s. van 10.00 - 17.00 uur

Een gezellig, leerzaam en kosteloos dagje uit voor jong en oud! In verband met de doorstroming is het belangrijk om de Kom in de Kas borden te volgen en de route via de pijlen te rijden. Komt u vanaf de afrit A2, ga dan richting Zaltbommel, dan na 300 meter bij de stoplichten bij de Esso benzinepomp links af de Steenweg in rijden. Bij de 3e zijweg rechts af slaan en de viaductweg in rijden en daar de borden Kom in de Kas volgen, dan bereikt u vanzelf de deelnemende bedrijven. KOM IN DE KAS WORDT MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR:

VVTB

GA VOOR MEER INFORMATIE NAAR WWW.KOMINDEKAS.NL


Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse Glastuinbouw en vindt dit jaar voor de 36e keer plaats! Honderden gastvrije groente-, bloemen- en plantenkwekers openen dit weekend hun deuren van de kas voor jou. In meerdere regio’s verspreid over Nederland kun je komen kijken wat er allemaal gebeurt in die glazen kassen. In de regio Bommelerwaard zijn op zaterdag 6 april vijf bedrijven die hun deuren voor publiek openen, dit jaar in het dorp Bruchem. De bedrijven zijn op zaterdag van 10 tot 5 geopend en geven rondleidingen door het bedrijf en lichten de belangrijkste zaken toe. Door een bezoek te brengen aan de bedrijven kunt u, als consument, kijken wat er allemaal aan vooraf gaat voordat het product bij u in huis terecht komt. Kortom een leuke en leerzame dag uit, voor jong en oud!

Zorg dus dat u dit niet mist, en ‘’Kom in de kas’’! Quiz: Over de verschillende bedrijven hangen letters verspreid. Als u alle 10 letters heeft verzameld kan er een woord worden gemaakt, op onderstaande stippellijn. Ruimte voor de letters: _________________________________________________________ Tien-letterwoord invullen: _______________________________________________________ Onder de ingevulde inzenders met het goede antwoord trekken wij een winnaar, die een rondleiding bij Veiling Zaltbommel krijgt aangeboden met de hele klas. Noteer hieronder uw gegevens. Naam: ______________________________________________________________________

 De plantrobot zal te bezichtigen zijn. Werking, middels een film en uitleg van de Isogroep.  Alliance zal uitleg geven over de biologische bestrijding op het bedrijf.  Er zal uitleg worden geven over de werking van een Warmte Kracht Koppeling, die aanwezig is op het bedrijf.  Voor kinderen is er een springkussen.  Ook is er een frietwagen aanwezig, waar een patatje en dergelijke te koop is.

Cyclamen, Spaanse Margriet en Geraniums in pot

Kwekerij de Sassenhof

Vreedstraat 2a, 5314 BK Bruchem  De kwekerij is 9000 m2 groot en kweekt patiocylamen, geraniums, en stekperkgoed.  Er staat een breed assortiment met perkplanten met meer dan 100 verschillende kleuren.  Er word uitgebreid uitleg gegeven over het buitengebruik van cyclamen in de tuin.  Heins van Zijl is aanwezig om de biologische bestrijding van insecten uit te leggen.  De ijscokar van boerderij de Schoonheuvel is aanwezig, waar een ambachtelijk ijsje te koop is.  Na het grote succes van de zonnebloemwedstrijd van vorig jaar kunnen de kinderen dit jaar thuis zelf aan de slag, met het zaaien van pompoenen, de pompoenzaden worden op dit bedrijf uitgedeeld.

Tel.: ________________________________________________________________________ Woonplaats: _________________________________________________________________ Naam en plaats school: _________________________________________________________ De ingevulde folder, kunt u inleveren in de box die op elk bedrijf staat!

Chrysantenstekken

Deliflor Hoogveld

Sarskampseweg 6, 5314 CH Bruchem  Deze kwekerij teelt 225 miljoen chrysantenstekken per jaar.  Het bedrijf werkt als eerste in Nederland met robots voor het steksteken.  Leerlingen van het Prinsentuincollege uit Andel zullen een demonstratie bloemschikken geven.  Er is ruime parkeergelegenheid om eventueel verder te fietsen.  Er worden ook nog freesia-knollen uitgedeeld en er kunnen bosjes freesia’s worden gekocht.

Primula’s, Gerbera’s & Eetbare bloemen in pot

Kwekerij van Wijgerden Geerweg 2, 5313 BN Bruchem

 Op dit bedrijf vindt veredeling en zaadproductie van diverse soorten Primula’s plaats.  Vanaf half April, is tevens de Oost Indische kers beschikbaar, waarvan de bloemen eetbaar zijn.  Tevens worden er Gerbera’s in pot gekweekt.  Smaakbeleving! Een tuinkeuken met een echte kok in samenwerking met Veiling Zaltbommel en Goesten & Opdam Financieel Adviseurs.  Ook word er fruit voor de kinderen uitgedeeld.  Hobo Nederhemert staat er met de energie-neutrale kas, die bedekt is met zonnepanelen, ook voor particulieren!

Tuinplanten

Chrysanten

Van Wordragen Flowers B.V. Viaductweg 12, 5314 LK Bruchem

 Deze kwekerij is 43.000 m en hier worden vier verschillende kleuren chrysanten geteeld.  Er zal een bedrijfsfilm afgespeeld worden over wat er op het bedrijf zoal gebeurd.  Er zal een bedrijfsfilm draaien van de stekleverancier Dekker Chrysanten B.V. 2

Boomkwekerij E. Kok

Molenstraat 29, 5315 AA Kerkwijk  Deze kwekerij is 9000 m2 groot en kweekt div. soorten heesters en coniferen zoals Elaeagnus, Photinia, Prunus Lusitanica en Thuja’s e.v.a.  Het totale proces van stek tot leverbare plant kunt u op deze kwekerij zien.  Er is een verkoopgedeelte ingericht waar u de gekweekte planten kunt kopen.  Er zal ook een springkussen en suikerspinkraampje zijn voor de kinderen.

Kom in de Kas Bommelerwaard 2013  

Kom in de Kas Bommelerwaard 2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you