Page 1

eVizion


eVizion


Vo o r wo o r d

3

eVizionPro Welkom bij InstaVer, Maak kennis met eVizion. De nieuwe productlijn van Instaver Systems BV. Voor u ligt de brochure van de eVizionPro. Het topproduct van Instaver met ongekende mogelijkheden. Met eVizion Pro heeft u state-of-the-art automatisering in en om het huis. Veilig, betrouwbaar en flexibel.

Instaver levert naast de eVizionPro ook een tweede eVizion variant. De eVizionlite. Tegen lage kosten een volwaardige automatisering van uw woning, het lijkt onmogelijk! Informeer naar deze aantrekkelijker geprijsde eVizionlite, waarmee u een praktische en betrouwbare domoticaoplossing in huis haalt.

Comfortabel wonen Een kort scenario

Maandagmorgen, half 7. Het begin van de werkweek maar voor u hoeft het geen zware dag te zijn: u ontwaakt immers met een zacht muziekje op de achtergrond, u wast zich in een lekker warme badkamer. Het zal een aangenaam ontbijt worden want u heeft het woningautomatiserings systeem zo geprogrammeerd dat badkamer en keuken tijdelijk lekker verwarmd zijn, dat het koffiezetapparaat een tiental minuutjes voor het ontwaken aangesprongen is en dat de radiozender in alle ruimtes hetzelfde blijft zodat u het nieuws kan volgen. Na een ontspannen start van de dag vertrekt u met de auto naar uw werk. Met een enkele drukknop kunt u de elektrische apparatuur en verlichting in uw woning uitzetten. Dus geen zorgen meer zoals: is het koffiezetapparaat afgezet? Branden de lichten in de keuken nog? Enkel nog het alarmsysteem inschakelen en u kan met een gerust hart vertrekken. Na een dag hard werken kijkt u ‘s avonds uit naar uw thuiskomst: door het automatisch openen van de garagepoort is in huis de nodige sfeerverlichting al aangegaan, zijn rolluiken gesloten en staat er een zacht muziekje op. Kortom, een fijne thuiskomst en de avond is weer goed begonnen.

Bij domotica draait het volgens ons om het aanpassen van het huis naar uw persoonlijke wensen om comfortabel te kunnen wonen. U past de sfeer in huis aan naar uw eigen behoeften. Een domotica installatie maakt dit volledig mogelijk. Om deze installatie eenvoudig te kunnen bedienen, naast het gebruikelijke schakelmateriaal, hebben wij een visualisering voor touchscreens ontwikkeld, de eVizionPro. Hiermee kunt u eenvoudig alles centraal bedienen.

eVizionPro Het hart van het systeem. eVizionPro visualiseert uw woningautomatisering voor een simpele bediening van al uw functies in uw huis. U kunt hiermee centraal, verlichting, zonwering, verwarming etc. eenvoudig bedienen. InstaVer Systems heeft een showroom waar u zelf alle mogelijkheden op domotica-gebied kunt ervaren. Onze medewerkers kijken naar uw persoonlijke leef- werksituatie en kunnen u daarin uitgebreid adviseren. Maak vandaag nog een afspraak voor een vrijblijvend bezoek en ervaar hoe slim wonen en werken ook in uw woning kan worden gerealiseerd.

U ziet het: met domotica in huis haalt u het beste in uw huis naar boven. Wij realiseren uw woningautomatisering.

eVizion

Vriendelijke groet, Sharon Bindels Interaction designer eVizion


Inhoud

4

Inhoud Woningautomatisering 06

Woningautomatisering

eVizionPro 08 13 15 19 25 29 33 34 36 38 40 42 44 45 46 48 50

Uw visualisering Menu Verlichting Scène s en simulatie Klimaatregeling Zonweringen Schakelklokken Meldingen Camera’s Audio Beregening Weerstation Internet Systeeminstellingen Energiemanagement Domotica in een overzicht eVizion en iPad

InstaVer 52

Uw domoticaspecialist

IziLiving 53

Uw contactpersoon


5

eVizion

e Vi z i o n


Wo n i n g a u t o m a t i s e r i n g

6

Woningautomatisering Wat zijn de voordelen? Domotica, ook wel woningautomatisering genoemd, is een technologie die geleidelijk aan ingeburgerd raakt. Sinds de jaren 80 zijn er steeds meer mogelijkheden beschikbaar om uw wooncomfort te verhogen. Functies zoals verlichting, verwarming, airconditioning, toegangscontrole, beveiliging en het beheer van de huishoudapparatuur kunnen centraal en eenvouding bediend worden.

Veiligheid

Energiebeheer

Domotica biedt veel verschillende voordelen. Aan de hand van duidelijke voorbeelden daag ik u uit domotica toe te passen.

Het domoticasysteem helpt u om zo efficiënt mogelijk met energie om te gaan.

Voorbeelden Uw systeem kan perfect uw aanwezigheid simuleren als u er niet bent. De verlichting gaat aan en uit, rolluiken naar boven en beneden of de tv aan en uit volgens uw dagelijkse gewoonten. Het is dus meer dan een alarmsysteem. En wat dacht u van een efficiënte toegangscontrole of camerabewaking?

Voorbeelden Door automatisch lichten te doven, temperatuur aan te passen aan de hand van uw behoeftes, aanwezigheid, of wasmachines te laten werken op de meest economische uren van de dag. Op die manier kunt u aardig wat geld besparen.

Paniektoets Alle lichten aan bij een gevoel van onveiligheid. Een paniektoets staat vaak bij het bed. Aanwezigheidsimulatie Bij het verlaten van de woning start een programma dat uw aanwezigheid nabootst. Koppeling met de alarmcentrale Alle lichten binnen en buiten gaan aan bij alarm. Een inbreker wil niet gezien worden.

Alles uit Alle lichten uit bij het slapen gaan of bij het verlaten van de woning. De verwarming op nachtstand bij het slapen. Standbytemperatuur Bij afwezigheid in de ruimte de temperatuur met 2°C verlagen Raamcontacten Verwarming uit bij raam open.

eVizion


Wo n i n g a u t o m a t i s e r i n g

7

Comfort

Flexibiliteit

Gordijnen en rolluiken sluiten vanzelf wanneer het donker wordt. U bepaalt zelf waar er licht zal branden (bijvoorbeeld alleen wanneer er iemand in de kamer is en hoe. Zo kunt u een romantisch verlichtingsscenario instellen of heldere verlichting wanneer u aan het werk bent. U kunt er zelfs voor zorgen dat u overal muziek heeft als u door het huis wandelt zonder dat in alle kamers de radio moet aanstaan. Handig toch?

Een traditionele elektrische installatie valt nauwelijks nog aan te passen als ze eenmaal geplaatst is. Een domoticasysteem daarentegen kunt u makkelijk voorzien voor latere uitbreidingen. U kunt dus eenvoudig beginnen en daarna stelselmatig andere elementen aansluiten.

Voorbeelden Er wordt een optimale woonomgeving gecreeerd. Vervelende, terugkerende handelingen worden geautomatiseerd. Het risico om iets te vergeten (verlichting, verwarming, sluiten van ramen) wordt dus geminimaliseerd. Bewegingsmelders Verlichting automatisch aan / uit schakelen. Aanwezigheidsmelders Licht automatisch aan / uit in ruimtes zoals de WC en de garage. Creatie van sferen Door het aanraken van 1 toets dimmen verschillende lichtgroepen tegelijk naar een bepaalde instelling (bijvoorbeeld om TV te kijken, te poetsen, gasten te ontvangen, alles uit). Combinaties van bedieningen Verwarming, verlichting en zonwering tegelijk bedienen met één toets (bijvoorbeeld bij TV-kijken: lichten dimmen, verwarming +2°C, rolluiken naar beneden, TV aan). Automatisering Het sluiten van zonwering als er zon is en het te warm wordt in de woonkamer. De zonwering gaat dicht als het weerstation regen of wind detecteert.

Voorbeelden Knoppen een andere functie geven Verlichting in de keuken keuken aan / uit in plaats van verlichting in de woonkamer. Uitbreiding Een domoticasysteem is eenvoudig uit te breiden met een afstandbediening. Starten met een basis-installatie U kunt later van schakelen naar dimmen gaan of een temperatuurregeling toevoegen. Wel moeten alle kabels aanwezig zijn (bijvoorbeeld voor automatische rolluiken)

Domotica is de toekomst voor u!

Uw toekomst Met domotica haalt u het beste in uw huis naar boven. Het vervult steeds vaker een belangrijke rol in ons leven en het verhoogt uw wooncomfort enorm. Voor deze verrijking van uw leefomgeving kunt met ons contact opnemen.

eVizion


e Vi z i o n

8

Kom en beleef eVizion in onze showroom

eVizion Uw domotica visualisering Bedienen Naast het bedienen van verlichting, verwarming, zonwering etc. via het standaard schakelmateriaal, kan een domotica installatie centraal bediend worden via een touchscreen. Op het touchscreen wordt een visualisering getoond, waar alle functionaliteiten van uw systeem op een overzichtelijke manier bediend kunnen worden. Ons ontwerp eVizion vertaalt de verschillende functies in uw huis naar een overzichtelijk en persoonlijk menu. In deze brochure laten wij u per functie zien hoe de pagina’s zijn opgebouwd. De visualisering Links hiernaast kunt u zien dat de belangrijkste functies op de voorpagina geplaatst zijn. U ziet

direct alle informatie die voor ú het belangrijkste is. Als u bijvoorbeeld verlichting in de woonkamer wilt schakelen kunt u met een minimum aantal ‘klik’momenten navigeren naar de verlichting in de gekozen kamer. Om de bediening snelheid in de visualisering te houden is er gekozen om een “Menu” en “Terug” knop altijd te laten zien. De bediening blijft intuïtief, zoals u gewend bent van het surfen op het internet.r s o o n l i j k

voor u U heeft alle mogelijkheden om uw persoonlijke wensen toe te voegen aan het ontwerp. Domotica is bedoeld om uw leven te vergemakkelijken en dat geldt zeker voor de eVizion. Uw wensen en voorkeuren zijn onze leidraad geweest bij de ontwikkeling van eVizion. eVizionPro

eVizion


9

Kom en beleef eVizion! eVizionPro is door ons ontwikkeld om op verschillende schermen te gebruiken. Dan kunt u denken aan kleine formaten die gemakkelijk in de hand liggen zoals de iPhone maar ook touchpanelen. Diverse mogelijkheden zijn in onze showroom geïntegreerd. De iPhone en iPad fungeren als een universele afstandbediening die in alle ruimten zowel alle apparatuur, als de verlichting, gordijnen en verwarming etc. aanstuurt.

e Vi z i o n

“eVizion is ontwikkeld door goed te luisteren naar de eindgebruiker”

eVizionPro is te gebruiken op alle gangbare touchpanelen. Wij nodigen u dan ook graag uit om deze uitgebreid te beleven.

eVizion


Uw domotica visualisering

eVizion


Menu

12

Statusbalk

Navigatiebalk

eVizio e Vizion izion


Menu

13

Menu

Het begint met een overzichtelijk menu De enorme hoeveelheid aan toepassingen met domotica leidt vaak tot lastige en onoverzichtelijke bedieningen. Door een goede structuur in de visualisatie te brengen is er een duidelijk overzicht.

eVizion Met onze visualisering eVizionPro bent u, binnen no time, uitstekend in staat alles te bedienen met de functies in uw huis of op uw werk. Dit alles begint bij een overzichtelijke startpagina zoals u hierboven ziet. Het functie menu, aan de linkerkant, is het belangrijkste van het hoofdmenu. Vanuit dit menu bedient u uw domotica systeem. Met enkele aanrakingen op het touchscreen kunt u de verlichting, verwarming, zonwering, audio etc. bedienen. De navigatiebalk onderin blijft permanent zichtbaar en zorgt ervoor dat de gebruiker altijd met één bedieningstap terug kan keren naar het hoofdmenu. De statusbalk bovenin wordt voorzien van datum en tijd. Als u een weerstation heeft wordt er rechts bovenin weericonen weergegeven. Deze geven het “weeralarm” aan. Dit betekent dat ten alle tijden zichtbaar is welk weertype een “alarm” (regen, vorst, wind) genereert.

Nieuws. Met deze korte nieuws feed bent u zo weer op de hoogte wat er in de wereld gebeurt.

File nieuws. Voordat u in de auto stapt nog even kijken of u geen andere route moet nemen in verband met files.

Wilt u deze pagina een persoonlijk tintje geven dan kunt u onderin een foto plaatsen. Boven uw persoonlijke foto zijn de RSS feeds te zien. Zo bent u altijd op de hoogte van onder andere het laatste nieuws, weer en het filenieuws. Weersverwachting. ‘s Morgens al weten of u die

RSS Feeds

dag en paraplu mee moet nemen.

RSS is een technisch hulpmiddel waarmee u vernieuwingen van een website kunt bijhouden. Zodra er, bijvoorbeeld, een nieuw artikel op Nu.nl verschijnt dan krijg je daarvan acuut een seintje. De RSS feeds in de menupagina van eVizionPro hebben verschillende onderwerpen. In één oogopslag kunt u nieuws berichten, weersverwachting, file nieuws en de buienradar overzien. Buienradar. De website buienradar in het klein in uw visualisering.

eVizion


e Vi z i o n

eVizion


Ve r l i c h t i n g

15

Verlichting

Sfeerverlichting op het juiste moment Verlichting kan functioneel en mooi tegelijk zijn. Denk hierbij aan oriëntatie verlichting onder het bed of op de trap welke direct aanspringt als u in de buurt komt, zodat u zich in het donker kunt oriënteren.

Gezondheid Daglicht is belangrijk voor de gezondheid. Niet alleen het dag/nacht ritme wordt er door beïnvloed maar ook onze geestelijke gezondheid. Problemen zoals terugkerende slapeloosheid en concentratieproblemen overdag geven aan dat licht zeer belangrijk is, voor het behoud van een goede gezondheid. En dit heeft daarmee ook een zeer grote invloed op onze alertheid en functioneren overdag. Met de eVizion kunt u daarop inspelen. Uw volledige verlichtingsinstallatie wordt gestuurd door het domotica systeem en kunt u naar uw persoonlijke voorkeur instellen om zo een optimaal comfort te bereiken.

De pagina’s van uw visualisering hebben allen eenzelfde opbouw. Links ziet u de verdiepingen van een huis. Dan kunt u kiezen op welke verdieping u uw verlichting wilt bedienen. Rechts boven de foto vindt u de 6 gebouwscènes. Hiermee kunt u de gewenste scène altijd afroepen. Deze gebouwscènes zijn naar uw wens in te stellen in het “Scène en simulatie menu”. Meer informatie daarover kunt u vinden op pagina 9.

Verlichtingsmenu

eVizion


Ve r l i c h t i n g

16

Verlichting per plattegrond De verlichting van uw huis is gevisualiseerd op een plattegrond. Zo heeft u een goed overzicht van de lampen die u kunt bedienen met een enkele aanraking. Er verschijnt dan een bedieningspop up waarmee u de verlichting kunt bedienen. Lichtscènes (optioneel) Of het nu voor het avondeten is, een gezellig avondje voor de televisie of voor rustgevende verlichting in de slaapkamer: sfeerverlichting geeft u een gevoel van behaaglijkheid en van comfort. Het is pas echt comfortabel als u de gewenste sfeerverlichting kunt oproepen met een enkele druk op de knop. Met de eVizionPro kan dat! Rechts naast de plattegrond staan de knoppen voor het afroepen van lichtscènes. Voor meer informatie over de lichtscènes zie pagina 19.

Verlichting schakelen

Verlichting bedienen De bediening van uw lampen via het touchscreen gebeurt met één enkele aanraking. Wanneer u een verlichtingspunt heeft gekozen verschijnt er een pop-up scherm. In dit scherm kunt u schakelen en/of dimmen. Verlichting schakelen en dimmen

Filmavond

Lichtscène afroepen. U heeft een filmavond in de planning en u wilt het licht wat dimmen en bepaalde lichten uit. Dan kunt u met een simpele knop een lichtscène afroepen.

eVizion


17

Verlichtingspunten

eVizion

Ve r l i c h t i n g


19

Scène en simulatie

Scène en simulatie Persoonlijke comfort

Elke automatische besturing verloopt volgens een persoonlijk te bepalen scène en simulatie. Waarbij bijvoorbeeld zonwering in verschillende scenario’s kan worden opgenomen.

Scènes Gebouwscènes (inclusief) Met een gebouwscène kunt u comfortabel en zorgeloos uw huis verlaten: één druk op de knop is voldoende om alle door u gekozen apparaten en verlichting in huis uit te schakelen. U kunt zelf de gebouwscènes naar wens instellen. Met een gebouwscène bedient u niet alleen verlichting maar ook zonwering, camera’s en uw verwarming. Lichtscènes (optioneel) Creëer lichtscènes door alle verlichting in de ruimte op een specifiek lichtniveau in te stellen. Zo kan er voor iedere gelegenheid een andere sfeer opgeroepen worden. U heeft de keuze om lichtscènes af te roepen of te bewerken. Bij het bewerken van lichtscènes kunt u alleen lichtpunten toevoegen. Wilt u nu bijvoorbeeld zonwering, audio, etc. toevoegen en mee laten schakelen, dan moet u een gebouwscène gebruiken. Woonsimulatie (optioneel) Door middel van verschillende klokken en/of schemersensoren kunt u de verlichting laten sturen voor een woonsimulatie. Deze woonsimulatie suggereert dat er iemand aanwezig is terwijl u bijvoorbeeld op vakantie bent. U kunt in dit menu het instellen van de verlichting, zonweringen, camera’s etc. kiezen. Persoonlijke comfort Veelal worden scenario’s bepaald door een bepaald woongebeuren of sfeer. Zo kunnen verschillende commando’s gelijktijdig uitgevoerd worden, die zorgen voor de passende verduistering, het doven en/of dimmen van lichten, enz. om TV te kijken.

eVizion


Scène en simulatie

20

Scène bewerken Scènes zijn naar uw persoonlijke voorkeur in te stellen. Het instellen van een scène Wanneer u een lichtscène heeft gekozen om deze te bewerken komt u in het bewerk lichtscène pop-up dat u hiernaast ziet. Zo kunt u per verdieping lampen instellen en toevoegen aan de scène. Kiest u bijvoorbeeld om lampen toe te voegen aan de begane grond dan ziet u de plattegrond van de gekozen kamer. Hier kunt u uw verlichting eerst in de juiste stand zetten.

Scènes bewerken Elke scène kunt u naar uw persoonlijke voorkeur instellen. Zo kunt u zelfs per lamp bepalen wat er precies mee moet gebeuren nadat u de lichtscène heeft geselecteerd. De opbouw van het scherm hieronder is te vergelijken met het menu van de gebouwscènes.

Sterren Het instellen van de scènes gebeurt aan de hand van het selecteren van sterren. In de plattegrond hiernaast ziet u dat de sterren grijs afgebeeld zijn. Als u hier op klikt worden ze oranje. De sterren horen bij de naastliggende lampen. Op deze manier kunt u uw gekozen lichtscène invullen. Gebouwscène Het instellen van een gebouwscène gaat op dezelfde manier als in instellen van een lichtsscène, alleen heeft u dan de mogelijkheid om bijvoorbeeld zonweringen en audio mee te nemen.

Lichtscènes afroepen

Lichtscène bewerkings popup

Lichtscènes bewerken

eVizion


21

eVizion

Scène en simulatie


Scène en simulatie

22

Wo o n s i m u l a t i e Met domotica is beveiliging en preventie een eenvoudige zaak. Gesimuleerde huisbewoning tijdens uw vakantie of afwezigheid is eenvoudig in te stellen. Het systeem kan op wisselende tijden de verlichting aan-en uitschakelen. Ook gordijnen kunnen automatisch geopend of gesloten worden. Een lichtprogramma kan zelfs ‘natuurlijke bewegingen’ in uw huis simuleren: van woonkamer via badkamer naar slaapkamer. Zo wekt u de suggestie dat uw huis bewoond is.

Woonscènes Scènes met dezelfde opbouw als gebouwscènes, dat wilt dus zeggen dat er verschillende commando’s tegelijkertijd worden uitgevoerd. Deze zorgen voor passende verduistering als het avond wordt, het schakelen van lichten gedurende de dag etcetera. Woonscènes simuleren dat het huis bewoond is.

Allemaal zelf in te stellen en dat doet u in het woonsimulatie menu van de eVizion. De simulatie is opgebouwd uit 4 woonscènes die u op dezelfde manier instelt als de gebouw- en lichtscènes. Die 4 woonscènes vindt u links onderaan de pagina. Nadat u deze heeft ingesteld kunt u deze, bijvoorbeeld als u op vakantie bent, afroepen aan de hand van de schakelklok.

Woonsimulatie pagina. Hier kunt u 4 woonscènes instellen.

eVizion


23

e Vi z i o n

Klimaatregeling Ideale temperatuur

Centrale verwarming heeft vrijwel iedereen, maar in een warme zomer is verkoeling ook wel zo prettig. De wensen van veel klanten zijn dan ook dat ze in hun woning een goede klimaatinstallatie willen hebben.

Baden in luxe en schoonheid


Sfeer en warmte


Klimaatregeling

25

Klimaatregeling Ideale temperatuur

Centrale verwarming heeft vrijwel iedereen, maar in een warme zomer is verkoeling ook wel zo prettig. De wensen van veel klanten zijn dan ook dat ze in hun woning een goede klimaatinstallatie willen hebben.

Temperatuursregeling en domotica De verwarming gaat niet zomaar hoger en lager en zonder omkijken naar behaaglijkheid of energieverspilling. De temperatuur regeling binnen een domoticasysteem laat ‘s morgens de woonkamer onverwarmd, maar zorgt wel dat het in de keuken en de badkamer aangenaam warm is. Ruimtes worden verwarmd wanneer zij daadwerkelijk worden gebruikt passend bij uw dagindeling en voorkeuren. En wanneer een raam wordt opengezet om te luchten, wordt de radiator uitgeschakeld.

eVizionPro De visualisering geeft u een goed overzicht van uw verwarmingsinstallatie. Er wordt aangegeven of de installatie in koel- of verwarmstand staat. Onderin kunt u in één handeling alle thermostaten van uw woning in de juiste stand zetten. Maar wilt u de vertrekken per thermostaat regelen dan gaat u via de navigatie knoppen naar die verdiepingen waar u dit wilt toepassen. Als extra optie is ook hier weer een persoonlijke foto plaatsen.

Klimaatregelingsmenu

eVizion


Klimaatregeling

26

Ruimte thermostaten Wanneer u een verdieping heeft gekozen komt u in dit menu terecht. Hier ziet u het aantal thermostaten gerelateerd aan de ruimtes (zones) waarbij de temperatuur en thermostaatstand te zien is. Rechts ziet u de plattegrond van de verdieping. Om voor een specifieke ruimte de thermostaat te regelen klikt u daar op. U komt dan in een gedetailleerde pagina over de gekozen thermostaat.

Thermostaat per zone Wanneer u met domotica ruimtes wilt verwarmen gebeurt dat met zones. In elke zone hangt een temperatuursensor. Een zone kan dus meerdere ruimtes bevatten. Wanneer er met domotica zones gestuurd worden, kan dit bijvoorbeeld voor de woonruimten, de slaapkamers en de badkamer. Deze zones in de woning worden immers op andere tijdstippen gebruikt en er heersen meestal andere temperatuurwaarden. Echter zullen we iedere ruimte apart sturen.

Dit heeft als voordeel dat we bijvoorbeeld de verwarming van een ruimte kunnen uitschakelen op het moment dat er geventileerd wordt (ramen open). De verwarming per zone kan worden geregeld via een tijdklok. Deze is in staat om op gezette tijden de verwarming te schakelen tussen de comfort, afwezig, nacht of vorstbeveiliging stand. Thermostaat standen uitleg Er bestaan 2 verschillende thermostaatstanden namelijk: Comfort, Afwezigheid, Nacht en Vorst. De “Comfort” stand is door uzelf in te stellen middels de ‘Meer info’ knop. De “Afwezigheid stand” is niet zelf in te stellen. De temperatuur van deze functie is een afgeleide van de comfortstand minus 2 °C De “Nacht” functie is net als de “Afwezigheid stand”, niet zelf in te stellen. Hier geldt de temperatuurregel: Comfortstand minus 4 °C. Met de grafiek rechts op de pagina ziet u het temperatuursverloop van de thermostaatzone.

Kamer 1 Kamer 2 Kamer 3 Kamer 4 22,8 °C

21,0 °C 20,8 °C

Thermostaten overzicht

eVizion

20,7 °C


27

eVizio e Vizion izion

Klimaatregeling


De kracht van daglicht


29

Zo nwe r i n g e n

Zonwering

Warmte blijft behouden en kou blijft buiten Wat valt er nu te automatiseren aan gordijnen zult u denken? Gordijnen kunnen namelijk alleen open en dicht. InstaVer Systems zorgt ervoor dat de gordijnen met u meedenken.

Functies Gordijnen hebben diverse functies naast het blinderen om inkijk door voorbijgangers te voorkomen. De warmte in de kamers wordt behouden en de kou blijft buiten. Ook worden gordijnen gesloten om een betere beleving te krijgen van een mooie film. Het hinderlijke zonlicht wordt zo tegengegaan. Niet alleen gordijnen maar ook elektrische screens worden geautomatiseerd. Deze kunnen automatisch, afhankelijk van de hoeveelheid invallend zonlicht, aangestuurd worden door het weerstation. Bij storm en/of regen worden de screens door het systeem in een veilige positie gezet. De visualisering is zo opgezet dat u zelf, via het touchscreen, aan kan geven bij welke hoeveelheid zonlicht de screens moeten zakken. De zonwering blijft handmatig bedienbaar. Simuleren Gordijnen, screens en/of rolluiken kunnen voor aanwezigheidssimulatie automatisch of op afstand openen en sluiten. Hierdoor beschermt u uw huis preventief tegen indringers. Het lijkt immers alsof er daadwerkelijk iemand aanwezig is. De zonweringen zijn op de ‘Menupagina’ in 3 groepen verdeeld: Zonwering binnen (gordijnen, jaloezieën), Rolluiken en Zonwering buiten (screens, markiezen). Met eVizionPro kan elke zonwering eenvoudig en overzichtelijk bediend worden.

eVizion


Zo nwe r i n g

30

Zonwering bedienen Als u eenmaal de verdieping heeft gekozen om de zonwering te gaan bedienen komt u in dit scherm terecht. Op de plattegrond is overzichtelijk te zien in welke positie de zonweringen zich begeven. Selecteert u ĂŠĂŠn van de screens die u wilt bedienen dan verschijnt er een pop-up schermpje waarmee de screens bediend kunnen worden. Automatisch Alle zonwering en rolluiken kunnen met een elektrische motor uitgerust worden en bediend. Indien u dat wenst, hoeft u zelfs niet meer op de knop te drukken. De domotica activeert het systeem volgens uw voorgeprogrammeerde instructies. U kunt net als het menu van de buiten zonwering de positie controleren en de zonwering bedienen.

Screen bediening

Bedienen Popup vensters met detailinformatie en bedieningselementen worden niet op een nieuw niveau getoond, maar in een pop-up venster. Dat zorgt voor een overzichtelijke bediening.

Gordijn bediening

Rolluik bediening

eVizion


31

eVizio e Vizion izion

Zo nwe r i n g


e Vi z i o n

33

Schakelklokken

Automatisch verlichting schakelen Met een schakelklok kunt u bijvoorbeeld uw buitenverlichting om bepaalde tijdstippen schakelen.

Visueel In dit menu staat het overzicht van alle schakelklokken in het systeem. (De hoeveelheid hangt af van het aantal aangeschafte klokken) Elke schakelklok krijgt vooraf functies toegewezen en verder zijn alle parameters via een eenvoudig menu, in te stellen. Er is ook een mogelijkheid om een schakelklok tijdelijk inactief te zetten zodat, bijvoorbeeld de verlichting tijdens een tuinfeest niet onbedoeld uitgaat. Daarnaast kan een schakelklok onderdeel uitmaken van een simulatie. Hierdoor worden steeds (licht)scènes afgeroepen. In het overzicht is duidelijk weergegeven of een schakelklok is ingeschakeld. Dit is te zien aan het klok icoontje dat oplicht.

Popup scherm. Schakelklok instellen

Schakelklokkenmenu

eVizion


Meldingen

34

eVizion e Vizion izion


Meldingen

35

Meldingen

Vo o r k o m e n i s b e t e r d a n g e n e z e n Met preventie bedoelen we alleen iets meer. Het gaat niet alleen om goed hang- en sluitwerk, maar bijvoorbeeld ook om een elektronische aanpassingen waardoor het lijkt alsof u thuis bent. Een alarminstallatie gaat een stuk verder, dan spreken we al over inbraakbeveiliging.

Onderhoud In de gebouwen van nu komen steeds meer elektronische apparaten waarvan we steeds afhankelijker worden. Dit moet dus continu functioneren. Helaas komt het nog steeds voor dat apparaten kapot gaan of om onderhoud vragen. Dit is in het dagelijkse leven niet allemaal bij te houden. In het meldingen menu wordt overzichtelijk alle noodzakelijke meldingen weergegeven. Bovendien wordt duidelijk aangegeven waar de meldingen vandaan komen. Zo is dus ook mogelijk hier raam- en deurstand signalering weer te geven.De meldingen gaan pas uit het systeem wanneer deze daadwerkelijk is opgelost. Daarbij is een ‘over all’ melding op het hoofdmenu weergegeven. Storingen Snel inzicht in het aantal alarmeringen, storingen en signaleringen is beter in beeld door de visualisering. Alarmeringen Als er in het huis een storing voordoet verschijnt er gelijk een melding op het scherm. Voorbeelden van storingen in de inbraakcentrale of de brandcentrale ziet u hier links. Deurraamstand signalering Een onnauwkeurige deurstandsignalering betekent een hiaat in uw beveiligingssysteem. Daarom geeft eVizion niet alleen aan dat een deur open of gesloten is maar voegt ook informatie toe. Meldingen per deur of raam als ‘open’, ‘dicht’ of ‘te lang open’ geven u advies wat te doen. Wanneer een bepaalde deur- raamstand aanleiding geeft tot alarm (‘te lang open’) zal het systeem een melding geven middels een popupscherm.

Er wordt gebruik gemaakt van een plattegrond die weergeeft waar de meldingen plaatsvinden.

eVizion


C a m e r a’s

36

eVizion


C a m e r a’s

37

Camera’s

B e v e i l i g u w h u i s m i d d e l s c a m e r a ’s Een andere mogelijkheid binnen de domotica installatie is de integratie van beelden van de beveiligingscamera’s. Camera’s maken niet alleen een belangrijk deel uit van de inbraakbeveiliging, maar zijn ook belangrijk als inbraakpreventies.

Veiligheid Camera’s die in het zicht opgesteld zijn, schrikken potentiële inbrekers af. eVizionPro Steeds meer gebouwen en woningen worden extra beveiligd met camera’s. Zo is er in een opslag te zien of er in of rondom het gebouw gebeurd wordt mogelijk gemaakt middels bestuurbare camera’s. Middels het camera menu zijn camera’s geïntegreerd in de visualisering (afhankelijk van de apparatuur zijn streaming beelden mogelijk). Het menu wordt opgebouwd afhankelijk van het aantal camera’s. Deur-video beelden Uw deurbel kan zoveel meer zijn dan een

eenvoudige bel: Het kan een videofoon worden, die doorgeeft wie er aan uw deur staat. Meer nog, het kan gekoppeld worden aan uw domoticasysteem en u zelfs via de telefoon kan berichten wie aan uw deur staat of gestaan heeft. In geval u eerst wilt zien wie er voor de deur staat, omdat u in bed ligt of omdat u alleen thuis bent. Dan kunt u dat eenvoudig zien via de camerabeelden op uw eigen touchscreen. Camera instellingen Wanneer u een camera in het menu heeft gekozen, dan krijgt u deze vergroot te zien in dit menu. Hier kan het camerabeeld ingesteld worden en alle functies die de camera bevat (zoom in/uit, draaien en presets) worden ingesteld.

e eVizionPro Dankzij

de

visualise-

ring is het eenvoudig de camera in te stellen. In- en uitzoomen en het draaien van het camera beeld kan met een enkele druk op de knop. Dit is wel afhankelijk van het cameratype. Middels camerastanden die u kunt instellen is het makkelijk een camera beeld toe te voegen aan een gebouwscène. Zo worden de personen die aan de deur stonden toen u niet thuis was, vastgelegd. Een veilig gevoel!

eVizion


e Vi z i o n


39

Multiroom audio

Multiroom audio (REVOX) Overal muziek Wat is multiroom audio nu precies: Met een multiroom muzieksysteem kunt u op iedere plek in huis naar muziek luisteren. Ongeacht waar de muziekinstallatie zich bevindt.

Streamen in huis Centraal geplaatste muziekbronnen - dat kan gaan om een radiotuner, iPod of muziekserver - kunt in een kamer naar keuze beluisteren en bedienen. Iemand luistert in de woonkamer naar klassieke muziek, terwijl bijvoorbeeld in de keuken of badkamer popmuziek staat te spelen. Ook dezelfde muziek in alle kamers behoort tot de mogelijkheden. Dit is handig als u bijvoorbeeld feestje geeft in huis.

Vanuit elke ruimte, voorzien van roomapparatuur, kunt u audio bedienen, gebruik makend van 1 centrale muziekbron. Hierdoor kan in elk ruimte gebruik gemaakt worden van alle muziek in huis. Dus nooit meer zoeken naar CD’s en Mp3’s etc. eVizionPro Aan de hand van een plattegrond kunt u de muziek per zone bedienen. Als u die keuze heeft gemaakt kunt u via een pop-up de audio bedienen.

Een multiroom audiosysteem start met een centrale versterker/ opslagmedium. Centrale apparatuur in de vertrekken waar (separate) audio gewenst is worden voorzien van een zogenaamde roomamplifier en een roomcontroller.

eVizion


41

Beregening Tijdens een feestje niet nat worden? Het beregeningsmenu van eVizion staat voor eenvoudige bedieningen. Alle functionaliteiten van een klassieke beregeningscomputer treft u hier in aan. Middels een ‘schakelklok’ kunnen de sproeitijden worden ingesteld. Indien gekozen is voor een vochtigheidssensor kan, afhankelijk van de droogte, het beregeningsprogramma afgeroepen worden. Daarnaast is plaatselijk met handbediening extra besproeiing mogelijk. Bij een feestavond/nacht zal de beregening niet aanspringen en functioneert alleen met ingeschakeld alarm.

eVizion

Beregening


43

We e r s t a t i o n

Het weerstation Een weerstation koppelen op het domoticasysteem Wil je een weerstation aansluiten op het domoticanetwerk om rolluiken en zonweringen automatisch te laten openen en dichtgaan? Dat kan met behulp van weersensoren die de windsnelheid, de hoeveelheid zonlicht, de hoeveelheid neerslag en de temperatuur meten.

Automatisch Rolluiken en zonweringen automatisch laten openen en sluiten? Met behulp van weersensoren die de windsnelheid, windrichting (optioneel), de hoeveelheid zonlicht uit 3 richtingen en de temperatuur meten kan dit allemaal. Het weerstation is gekoppeld aan een visueel beeld waarop duidelijk alles is weergegeven.

zichtbaar doordat er rechtsboven iconen getoond worden. Waardoor er in één opslag dit waargenomen kan worden. Grafieken (optioneel) Om een verloop in de temperatuur en de helderheid te zien heeft u de keus dit te laten weergeven in grafieken.

Weeralarmen Bij elk weeralarm kan er een actie worden uitgevoerd door het domotica systeem. Bijvoorbeeld bij (te) harde wind en of regen gaan de zonweringen omhoog. Tevens worden de weeralarmen op alle pagina’s

Weerstation

eVizion


e Vi z i o n

44

Internet pagina’s bekijken

Uw visualisering een persoonlijk tintje geven

eVizion


45

Internet Wilt u het nieuws bijhouden, kijken waar de buien hangen of kijken of uw voetbalclub gewonnen heeft. Dat is allemaal mogelijk met de internet pagina’s die u kan oproepen in de eVizionPro Afhankelijk van de grootte van het touchscreen kunnen wij voor u internet pagina’s vaststellen. In deze visualisering is er plaats voor 6 vaste internet pagina’s. Andere internet toepassingen zijn niet mogelijk omdat de eVizionPro geen webbrowser is zoals Internet Explorer.

Systeem instellingen Iedereen heeft een andere smaak, wilt u nu een blauwe achtergrond of een zwarte, met één druk op de knop en het verandert naar uw smaak. Aangezien een touchscreen vaak vingerafdrukken achterlaat is het systeem voorzien in een zogenaamde schermschoonmaak functie. Hierbij worden alle functies tijdelijk geblokkeerd en heeft u de mogelijkheid om met en doekje langs het scherm te gaan. Naast deze functie kunt u ook een blik nemen op onze eVizionPro webpagina waar u het laatste ontwikkelnieuws vindt. Foto abonnement U vindt op deze pagina ook de knop ververs plaatjes. Deze knop is optioneel. Hiermee kunt u met een foto abonnement dat u naast de visualisering kunt afsluiten, alle plaatjes verversen. Met dit abonnement kunt u de eVizion een persoonlijk tintje geven.

eVizion

e Vi z i o n


Energiemanagement

46

Voorbeeld visualisatie

Energiemanagement Bespaar op uw energiekosten Vandaag is al wat ‘groen’ is een regelrechte hype aan het worden en InstaVer wilt hier graag op inspelen. Met het Energiemanagement menu bieden wij u de mogelijkheid om in real-time uw verbruiksgegevens af te lezen en onmiddellijk het effect van efficiënte besparingsstrategieën zichtbaar te maken, zonder hiervoor maar iets aan zijn levensstijl te moeten wijzigen.”

eVizionPro eVizion staat garant voor een doortastend energiebeheer in huis. Met het eenvoudig te bedienen “energiemanagement menu” waarop u nauwkeurig de verbruiksgegevens kunt aflezen, heeft u een goed overzicht in uw verbruik. Zo kunt u tijdig handelen om uw verbruik te verlagen.

eVizion


Klimaatregeling Ideale temperatuur

Centrale verwarming heeft vrijwel iedereen, maar in een warme zomer is verkoeling ook wel zo prettig. De wensen van veel klanten zijn dan ook dat ze in hun woning een goede klimaatinstallatie willen hebben.

eVizion


D o m o t i c a i n e e n o ve r z i c h t

48

Domotica in

Functies

Verlichting Klimaatregeling

Zonwering Camera

Audio Beregenings installatie

eVizion

Gebouwscènes

Lichtscènes


49

een overzicht

Woonsimulatie

Energie

Schakelklokken

(4 Woonscènes)

eVizion

D o m o t i c a i n e e n o ve r z i c h t


e Vi z i o n e n i Pa d

50

eVizion en iPad

De iPad als bedieningspaneel De iPad kan niet alleen gebruikt worden voor communicatie met mensen, maar ook om commando’s aan bijvoorbeeld verlichting en rolluiken te geven.

iPad Alle programma’s die in de iPad zijn geïntegreerd, zijn compleet opnieuw ontworpen om het grote multi-touch scherm en de geavanceerde mogelijkheden van iPad optimaal te kunnen benutten. En hoe u uw iPad ook houdt, het werkt altijd. Dit geldt ook voor eVizionPro. Door de gebruiksvriendelijke interface was het nog nooit zó eenvoudig uw verlichting, klimaatregeling, audio etc. te bedienen.

“De iPad is een apparaat dat we nu al niet meer weg kunnen denken uit ons dagelijkse leven.”

Terug naar het begin Via de thuisknop op de iPad kunt u eenvoudig naar een ander programma overschakelen. Met één keer drukken gaat u naar het beginscherm. Zo kunt u gemakkelijk de temperatuur aanpassen en de verlichting instellen terwijl u een film kijkt of muziek luistert. Alles in een overzicht Het grote scherm van de iPad maakt het ook gemakkelijk uw tijdklokken, verwarmingsvoorkeuren en lichtscènes in te stellen. En met één vinger scrollt u door het menu om uw hele woning, met verschillende functies, snel te kunnen bedienen. De iDock van iRoom Stel u legt de iPad even weg, u raakt in gesprek en even later is de iPad onvindbaar. Wat nu? Om dit te voorkomen is de iPad heel netjes op te bergen na elk gebruik in de iDock. Met de iPad in de iDock is hij opgeborgen, wordt hij niet beschadigd en laadt hij meteen op! Kortom ideaal. De iDock wordt in de muur ingebouwd en met één druk op de knop kunt u de iPad gemakkelijk uit de iDock halen.

eVizion

iPad in-wall dock: iDock


51

eVizion

e Vi z i o n e n i Pa d


I n s t a Ve r Sys t e m s B. V.

52

InstaVer Systems B.V. Uw domotica specialist InstaVer Systems is domotica leverancier, ontwikkelaar en voert projecten fysiek uit.

InstaVer Systems Sinds 1993 zijn wij actief in domotica toepassingen. We hebben ons als een van de eerste in Nederland gespecialiseerd in KNX-EIB technologie. Wij hebben ons door de jaren heen verder ontwikkeld in samenhangende technologieën. Portfolio Wij werken voor Installatie bedrijven zowel E als W grote en kleine bedrijven. Maar ook voor de Politie, Brandweer, GGD, Ziekenhuizen, Justitie, Defensie en Woningbouwverenigingen. Technieken De samenhangende systemen worden veelal door de markt bepaald zodat InstaVer Systems gespecialiseerd is in toepassingen met de volgende technieken: KNX-EIB domotica en andere domotica systemen NETBOX en ComServer toepassingen Moeller PLC en touchscreen toepassingen ter behoeve van politiebureaus Oproep systemen en Dect toepassingen Internet toepassingen in het kader van signaleren en bedienen

Touchscreen toepassingen in breedste zin ten behoeve van bedienen en signaleren. Audio- video toepassingen. EIB in combinatie met audio. Insy Units Het InSy systeem bestaat uit units voor schakelen, regelen en alarmeren. Voor meer informatier hierover kunt u contact op nemen met ons. Ons werk InstaVer Systems denkt met u mee vanaf de start van een project tot en met de implementatie van de toepassing of een bepaald segment bijv. de intranet of internet bedieningen of meten is weten invullen. Zoals al uit bovenstaande blijkt is InstaVer Systems in staat maatwerk te leveren voor kleine, grote tot zeer grote projecten. InstaVer Systems werkt landelijk, levert de installatie volledig werkend op en geeft de gebruiker(s) instructie. Nazorg en inregelen na een periode van in gebruikname is eveneens een groot aspect wanneer u met ons zaken doet. Wij zijn trots op het feit dat onze klanten al jarenlang vaak vanaf de beginperiode (1993) met ons zaken doen.

“InstaVer Systems levert systemen compleet, slim, snel en simpel”

eVizion


IZIliving

53

IZIliving

Uw contactpersoon IZILiving treedt op als eerste contactpersoon en begeleidt u bij het maken van de juiste keuze.

IZIliving Bij iziliving ontvangt u alle informatie over woningautomatisering in begrijpelijke taal. WIj zijn het advies/ verkoop centrum voor instaver. Informatie die u welverdiend in klare taal mag verwachten omdat we over een belangrijke investering in uw eigen woning praten. Vaak zien we de producten gelanceerd worden op de markt waar eigenlijk teveel op de mogelijkheden in de producten wordt ingegaan maar te weinig op de manier waarop u de woningautomatisering juist voor uw situatie wordt toegelicht en uitgelicht. Om dit te realiseren werken wij werken nauw samen met Instaver. We kunnen zonder schroom stellen dat InstaVer de woningautomatiseerder (domoticaspecialist) is die haar sporen al ruimschoots heeft verdiend. Waarom IZIliving Helder taalgebruik! Met heldere ĂŠĂŠnduidig taalgebruik wordt het u van meet af aan duidelijk in hoeverre uw wensen en eisen kunnen worden ingevuld. En wat het u gaat opleveren.

Verwachtingenmanagement Met het opstapelen van de mogelijkheden stapelen de varianten zich ook op waardoor u dreigt het overzicht te verliezen. Door een zeer persoonlijke begeleiding die gedurende het gehele traject plaatsvindt worden de verwachtingen rondom het uiteindelijke product continue met u afgestemd. Tevens worden de vaak technische communicatie met de installateurs van u weggenomen. U heeft dus te maken met 1 contactpersoon. Wensen, eisen en ook eventuele klachten worden via IZIliving voor uw waargenomen/ verwoord. U bent dus verzekerd van het gevraagde eindproduct. Missie Het is onze missie techniek ten dienste te laten zijn van mensen die gemak en comfort omarmen met dien verstande dat techniek moet worden begrepen en gecommuniceerd in eenvoudige en dus begrijpelijke taal. Contactgegevens Iziliving Sandra Verhezen sandra@iziliving.nl bezoek onze site: www.iziliving.nl

IZIliving

eVizion

Kromzaad 1

T. + 31 6 1064 8684

4703 RD

E. sandra@iziliving.nl

Roosendaal

W. www.iziliving.nl


e Vi z i o n

54

In deze brochure wordt er uitgelegd wat InstaVer Systems B.V. u kan bieden. Er wordt hier uitgebreid uitgelegd wat eVizion nu is.

Uitgever InstaVer Systems B.V. Lireweg 90 2153 PH Nieuw Vennep T. 0252 - 62 66 33 F. 0252 - 68 76 64 E. info@instaver.nl W. www.instaver.nl

Vormgeving Sharon Bindels

Tekst en uitleg Marcel Luijckx Ad Stander (IZIliving) Sharon Bindels

Copyright 2011 InstaVer Systems B.V. behoudt zich het recht voor, zonder voorafgaande kennisgeving, wijzigingen door te voeren. Hoewel aan de samenstelling van deze brochure grootste zorg is besteed, is het niet uitgesloten dat toch foutieve gegevens zijn opgenomen. Voor eventuele hieruit voortvloeiende gevolgen wijst InstaVer Systems B.V. elke aansprakelijkheid van de hand.

eVizion


eVizionlite De eenvoudige oplossing voor uw woningautomatisering!

eVizion


w w w. i n s t a v e r. n l

Profile for InstaVer Systems

eVizionPro  

Uw domotica visualisering

eVizionPro  

Uw domotica visualisering

Profile for bindels
Advertisement