Page 1

Expertserie

Kennis die nooit slijt


Welkom Vóór je ligt de nieuwe brochure van Bind Academie. Met daarin een belangrijke belofte: wij leiden op voor de dingen die er morgen toe doen. Steeds meer tvcommercials sluiten af met een Facebookadres. Tv- en radioprogramma’s verwijzen naar een tweede scherm of vragen je om mee te twitteren. Na de Linda, de Voetbal International en de Vara gids heeft nu zelfs de Kampioen Layar toegevoegd aan haar magazine. Moet je dan overal maar aan meedoen? Nee. Maar de wijze waarop jouw doelgroep informatie consumeert is drastisch aan het veranderen. En dat is wat er morgen toe doet. En waar onze trainers zich dagelijks mee bezighouden. Allemaal op hun eigen expertisegebied, maar altijd met het doel om kennis voor iedereen toegankelijk te maken en altijd actueel zijn. Dat betekent dat we onze eigen technieken ontwikkelen en dat onze workshops inhoudelijk sterk en praktisch tegelijk zijn. De afgelopen weken hebben we hard gewerkt aan ons nieuwe programma. De Expertseries. Dat zijn trainingen die je grotendeels zelf samenstelt. We beginnen met een, noem het maar ‘bootcampdag’. Vervolgens kun je twee dagdeelworkshops kiezen (méér kan natuurlijk ook). De serie wordt afgesloten met een Expertmiddag waarin je je plan van aanpak pitcht voor de groep. Carlijn Postma Directeur

“De wijze waarop jouw doelgroep informatie consumeert is drastisch aan het veranderen.” 2


Expertserie

Stel je ideale training samen De Bind Expertseries zijn trainingen die je grotendeels zelf samenstelt. Een Expertserie bestaat uit een dagtraining en een aantal losse workshops van een dagdeel. De serie wordt afgesloten met de Expertmiddag waarin je je plan van aanpak presenteert voor de groep. Je kunt kiezen uit een Expertserie Strategie en een Expertserie Content. Deze vul je aan met praktische workshops die passen bij jouw behoefte. Zo brengt de Bind Expertserie je in razend tempo naar hoog niveau. Mix en match De basistrainingen bestaan uit één volle dag, twee losse workshops en de Expertmiddag. Je kunt zoveel workshops aan de training toevoegen als je wilt. Je bepaalt de prijs van de Expertserie dus helemaal zelf. Bereken je prijs op de losse programmakaart. Basisserie:

€ 625,00 voor een training met twee workshops en Expertmiddag

Workshops:

€ 125,00 voor elke extra workshop

Zo doe je dat!

Stap 1 Kies een training • Expertserie Strategie • Expertserie Content

Stap 2 Selecteer twee of meer workshops

Stap 3 Kom naar de Expertmiddag

Deelnemers van de Expertserie mogen gratis deelnemen aan het Bind seminar op 20 juni! 3


expertserie strategie

Serieus aan de slag met sociale media Sociale media leveren een belangrijke bijdrage aan de verandering van het communicatielandschap. Jouw klant heeft de touwtjes in handen. De grote communicatievraag van dit moment is: hoe kom je áchter de nee/nee-sticker van jouw klant? In één dag zorgen we ervoor dat jij voldoende kennis, creativiteit en inspiratie hebt om sociale media onderdeel te maken van jouw communicatiestrategie. Je krijg praktische tools in handen om je strategie in de praktijk te brengen. Na deze expertserie heb jij een plan van aanpak waar je gelijk mee aan de slag kunt!

Voor wie?

Programma • Update communicatietrends • Sociale media-strategieën • Toepassing op eigen case • Plan van aanpak

Data

Voor iedereen die sociale media strategisch wil inzetten.

Aanbevolen workshops:

• Twitter marketing • Facebook marketing • Pinterest marketing • Zoekmachine-optimalisatie • Sociale media en arbeidsrecht • Adverteren op Facebook

Zie programmakaart

Expertmiddag rden De Bind Expertseries wo pertmiddag. afgesloten met de Ex zien wat je Je laat aan de groep hoe je je case geleerd hebt. Vertel e strategieën hebt uitgewerkt, welk e je dit gaat je hebt gekozen en ho aanpakken. 4


expertserie content Geef inhoud aan je strategie

Deze training staat in het teken van content. Want daar draait het om als je met sociale media aan de slag gaat. Om als merk een plek in de harten van je publiek te veroveren moet je interessant zijn en blijven. Maar wát maakt content nou interessant? En hoe kun je het proces van posten, tweeten, linken, liken, delen en pinnen het beste stroomlijnen? Tijdens deze training leer je hoe je een merkredactie wordt. We maken in de training een redactieformule voor jouw merk. Delen jouw boodschap op in afwisselende rubrieken en geven je handvatten om je content te organiseren. Na deze expertserie heb je een contentplan voor je eigen merk of organisatie!

Voor wie?

Programma • Update communicatietrends • Contentstrategie bepalen • Contenttypen • Contentplanning

Data

Voor iedereen die een goed verhaal wil neerzetten en delen.

Aanbevolen workshops: • Corporate storytelling • Contentmapping • Schrijven voor online media • Filmpjes maken voor het web • Prezi • Bloggen

Zie programmakaart

STAPPENPLAN 1..... 2....

5


twitter marketing De kracht van luisteren, delen en meepraten

Als je al een tijdje Twittert, dan weet je dat het een interessant kanaal is. Maar hoe effectief zet jij Twitter in? Tijdens deze workshop werk je samen met de andere deelnemers aan jouw Twitterstrategie. Daarbij komen verschillende praktische apps & tools voorbij, zoals webcaretools en programma’s om het effect van je tweets te meten.

Voor wie?

Voor iedereen die al een tijdje twittert en er nog meer uit wil halen.

Ook leuk!

Facebook marketing Pinterest marketing

Trainer

Carlijn Postma

facebook marketing

Een slimme strategie brengt je verder Tijdens deze workshop gaan we in op alle aspecten van een succesvolle marketingstrategie voor Facebook. De kritische succesfactoren, effectieve manieren om meer fans te krijgen, adverteren op Facebook en het uitvoeren van een contentstrategie. Na afloop kun je met onze praktische tips gelijk aan de slag!

Voor wie?

Voor iedereen die een aanpak onder de knie wil krijgen om op Facebook te groeien.

Ook leuk!

Facebook adverteren Pinterest marketing

Trainer

Peter Minkjan

6

Door Peter Minkjan, eigenaar Likeconomics ĂŠn Facebookkenner pur sang.


contentmapping

Voor berichten die blijven boeien Leer tijdens deze workshop hoe je één boodschap opdeelt tot tientallen afwisselende berichten voor sociale media. Vakkundig in mootjes hakken noemen we dat. Met de nadruk op vakkundig, want een doordachte tactiek is vereist. De workshop contentmapping geeft je praktische tips en een handige CONTENTMAPPING tool om te zorgen dat je verhaal blijft hangen en blijft boeien. Stap 3:

Dé weg naar jouw doelgroep!

En hak nu je subonderwerpen nog eens nauwkeurig in mootjes…

3.

5.

3.

3.

3.

4.

4.

3.

5.

5.

4.

5.

4.

2.

5.

5.

6.

Voor wie?

Voor iedereen die wil leren hoe je maximaal effect bereikt door je verhaal op te delen en steeds nét een ander accent te geven.

Ook leuk!

Schrijven voor online media Corporate storytelling

2. 2.

2.

4.

6.

6.

6.

4.

6. 6.

1.

7. 1.

7.

Deel je hoofdonderwerp eens op in zeven subonderwerpen.

Mirjam van Huet

1. 7.

Stap 2: (in te vullen naast de takken)

Trainer

7. 1.

7.

Stap 1: Welk onderwerp staat er deze periode op de agenda?

pinterest marketing

Maak het verschil met visuele content Dankzij de visuele opzet is Pinterest een super inspirerend platform met een lage ‘deel’ en ‘like’ drempel. Pinterest zien we dan ook steeds vaker terug in online strategieën. Alle reden om daar in te duiken! Laat je inspireren door succesverhalen en leer wat Pinterest voor jouw bedrijf kan betekenen. Tijdens deze workshop laten we zien wat Pinterest inhoudt, nemen we succesvolle marketingcases door en gaan we praktisch aan de slag!

Voor wie?

Voor iedereen die Pinterest zakelijk wil inzetten.

Ook leuk!

Twitter marketing Facebook marketing

Trainer

Inèz van der Voet

7


Schrijven voor online media

Veel bereiken met weinig woorden Schrijven voor online media is een bijzondere tak van sport. We lezen online nu eenmaal anders dan op papier. Hoe je dan snel en eenvoudig een leuk bericht schrijft dat ook nog eens de lading dekt, leer je tijdens deze workshop. Neem je laptop mee, want we tikken onze vingers blauw!

Voor wie? Voor iedereen die snel een sterke boodschap wil brengen en die op zoek is naar de juiste snaar. Ook leuk! Contentmapping Corporate storytelling Trainer Evelien ter Ellen

filmpjes maken voor web Kom professioneel voor de dag

Leer hoe je zelf een professioneel filmpje of een goede videoblog maakt tijdens deze workshop. Neem je camera/mobiel en laptop mee, want je gaat echt aan de slag. Je leert een eenvoudig script te schrijven. Vervolgens ga je filmen en leer je montagetechnieken toe te passen. Kortom: een praktische workshop waarin je de basis meekrijgt voor het maken van professionele en aantrekkelijke videocontent.

Voor wie?

Voor iedereen die graag zelf professionele filmpjes wil maken.

Ook leuk!

Bloggen Schrijven voor online media

Trainer

Anita Janssen

Leer zelf filmpjes maken van de filmspecialist Anita Janssen! 8


ZOEKMACHINEOPTIMALISATIE (SEO) Word geen speld in de hooiberg Tijdens deze workshop leer je de geheimen achter zoekmachine-optimalisatie. Wat doen trefwoorden, siteinhoud, sitestructuur en verwijzingen met je zoekmachinepositie? Hoe kun je je website optimaliseren voor zoekmachines? Na de workshop ben je in staat om je website zoekmachinevriendelijker te maken en structureel je positie te verbeteren.

Voor wie?

Voor iedereen die hoger wil eindigen in de zoekmachineresultaten.

Ook leuk!

Sociale media en arbeidsrecht Facebook adverteren

Trainer

Martijn Huve

corporate Storytelling Er was eens een bedrijf...

Door de opkomst van sociale media is een authentiek verhaal belangrijker dan ooit. Steeds meer organisaties erkennen dat en willen hun eigen verhaal op papier krijgen. Tijdens deze workshop leer je hoe je dat doet. De trainer helpt je met het vinden van de juiste metaforen en inspireert je met mooie voorbeelden. Een workshop vol creativiteit die ook praktische houvast geeft.

Voor wie?

Voor iedereen die aandacht wil vangen met zijn unieke corporate verhaal.

Ook leuk! Prezi Bloggen

Trainer

Kitty Peetoom

9


Prezi

Zwaai je Powerpoints maar uit! Prezi is een online presentatietool waarmee presentaties op een andere manier gemaakt worden. Tijdens deze workshop leer je alle technieken die nodig zijn om een sprankelende en verrassende Prezi te maken. We gaan direct aan de slag tijdens de workshop, dus neem je laptop mee en zeg ‘ja’ tegen het nieuwe presenteren.

Voor wie?

Iedereen die zijn presentaties naar een nieuw niveau wil tillen.

Ook leuk!

Corporate storytelling Pinterest marketing

Trainer

Charleen van der Vechte

zeg het met beeld

bloggen

Wie schrijft die blijft

Wil je jezelf of je bedrijf meer onder de de aandacht brengen? Begin een blog! Tijdens deze workshop krijg je praktische tips om te beginnen met bloggen: van het schrijven van een goede blogpost tot het design. Maar daarmee ben je er natuurlijk nog niet. Een blog vraagt de nodige investering. Daarom komen ook tips voor de productiviteit en promotie van je blog voorbij. Als jij altijd al een blog wilde beginnen, is deze workshop echt een aanrader.

Voor wie?

Voor iedereen die graag wil beginnen met bloggen voor zichzelf of voor zijn bedrijf.

Ook leuk!

Corporate storytelling Schrijven voor online media

Trainer

Een Bind expert

10


Sociale media en arbeidsrecht

Luchtdicht verpakken of vrijheid blijheid? Sociale media zorgen voor discussies in het bedrijfsleven. De etiquette kan per branche en cultuur verschillen. Hoe bepaal je in dat grijze gebied wat wenselijk is? In deze workshop krijg je houvast. Aan de hand van praktijkcases en discussie worden zaken opgehelderd. Aan het eind van deze workshop heb je het inzicht en de argumenten om richtlijnen voor je eigen organisatie op te stellen.

Voor wie?

HR-managers, werkgevers en werknemers die het gebruik van sociale media door medewerkers in goede banen willen leiden.

Ook leuk!

Zoekmachine optimalisatie (SEO) Corporate storytelling

Trainer

Twee Bind experts

adverteren op facebook Schiet in de roos

Heb je plannen om te adverteren op Facebook, maar weet je niet waar je moet beginnen of wil je het slimmer aanpakken? Dan is deze workshop een absolute aanrader. De mogelijkheden en logica achter deze vorm van adverteren worden uitgebreid behandeld. Met behulp van de PowerEditor leer jij precies in de roos te schieten met je Facebook advertenties. Na de workshop heb je bovendien helder voor ogen welke rol adverteren kan hebben in je totale sociale media strategie.

Voor wie?

Voor iedereen die wegwijs wil raken in de wereld van Facebook adverteren

Ook leuk!

Twitter marketing Facebook marketing

Trainer

Peter Minkjan

11


Bind Seminar

Kennis moet je vieren Heb je een workshop uit de Expertserie gevolgd? Dan mag je gratis deelnemen aan het Bind Seminar. Een leuke, inspirerende avond met boeiende sprekers. Deze avond krijg je cadeau! Gewoon om ons enthousiasme voor het vak met je delen. En om te zorgen dat je kennis niet wegzakt. Ontmoet vakgenoten, laat je inspireren en maak er samen met ons een gezellige avond van. Het thema van het Bind Seminar blijft nog even geheim. Volg ons via Twitter en Facebook. Daar houden we je op de hoogte! Wil je een collega, kennis of klant meenemen die geen workshop uit de Expertserie heeft gevolgd? Geen probleem. Kaartjes voor het seminar zijn te bestellen op www.bind.nl.

12

Voor wie?

Voor iedereen die de Expertserie heeft gevolgd of die zich graag laat verrassen.

Wanneer?

Bekijk het actuele programma op de programmakaart.


de experts

Maak kennis met de Bind Experts Wij werken veel samen met externe trainers. We hebben experts op verschillende vak gebieden. Wil je weten welke trainer de workshop verzorgt? Krijg alvast een beeld van jouw trainer. Zie hieronder de experts uit deze Expertserie. Je kunt de experts ook inschakelen voor incompany trainingen of coaching. Bel ons gerust voor meer informatie! Vinden we leuk.

Carlijn Postma

Online communicatiespecialist (SMP) Bind Academie

Marjan Peters

Advocaat Benthem Gratama

Charleen van der Vechte

Online communicatieadviseur Bind Academie

Mirjam van Huet

Tekstschrijver MCM Tekst

Evelien ter Ellen

Marketingcommunicatie consultant Capital ID

Peter Minkjan

Facebook marketingspecialist Likeconomics

Anita Janssen

Filmspecialist ABC communicatie & mediaproducties

Martijn Huve

Zoekmachine specialist New Media Search Marketing

Inèz van der Voet

Business developer Bind Academie en Ineziatief

Kitty Peetoom

Redacteur en tekstschrijver Peetoom tekstproducties

Bekijk deze pagina met: 13


AANMELDEN? www.bind.nl

Iets voor jou?! Wil je weten welke Expertserie het beste bij jou past? Het Bind team staat voor je klaar! Neem contact op met Charleen, Inez of Carlijn van Bind Academie via 038 - 422 13 42 of info@bind.nl. We zien je graag bij onze Expertserie!

contact Tuinstraat 34 • 8011 HC Zwolle • 038 - 422 13 42 • www.bind.nl

t @bind_academie F Facebook.com/bindacademie

Expertseries  

De Bind Expertseries zijn trainingen die je grotendeels samenstelt. Een Expertserie bestaat uit een dagtraining en een aantal losse workshop...