Page 1

zomer ACADEMIE

Slim de zomer door!

Exclusieve serie zomerworkshops


bind zomeracademie Slim de zomer door!

Spijker deze zomer je kennis bij op de Bind Zomeracademie. Tijdens de zomermaanden kun je twaalf boeiende workshops volgen op het gebied van sociale media, innovatie en creatie. Om je te oriënteren of juist om je te specialiseren. Dus... gebruik die stille zomermaanden om jezelf en je bedrijf op voorsprong te zetten!

Iets voor jou?!

Herken je jezelf in één of meer van de volgende profielen, dan hebben we deze zomer een geweldig programma voor jou! Je bent nog niet echt met sociale media voor je bedrijf begonnen en je wilt je oriënteren op de sociale netwerken en hun mogelijkheden, de voordelen, de valkuilen en de beste manier om deze in te zetten. Je bent van plan om komend jaar het bedrijf, een dienst/product of een (marketing)actie met behulp van sociale media te versterken en zoekt houvast voor het ontwikkelen van een plan. Je bent verantwoordelijk voor content en zou graag (beter) willen leren schrijven/fotograferen/filmpjes maken of een combinatie van deze drie.

Maar ook als je je niet in een van bovenstaande profielen herkent, maar gewoon op zoek bent naar een leuke en tegelijkertijd zinvolle besteding van je zomerdagen… Je bent van harte welkom bij de Bind Zomeracademie!


Programma

Agenda Juli / Augustus 2012

Juli

Alle workshops vinden plaats in het prachtige hotel Mooirivier, nét buiten Zwolle aan de Overijsselse Vecht.

Wat?

Wanneer?

Hoe laat?

Incl. lunch?

Sociale media voor beginners

Dinsdag 3 juli

09:30 - 17:00

Ja

Sociale media strategie

Donderdag 5 juli

09:30 - 17:00

Ja

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Donderdag 12 juli

09.30 – 12.30

Nee

Online adverteren

Donderdag 12 juli

13.30 – 16.30

Nee

Schrijven voor online media

Dinsdag 17 juli

09:30 - 12:30

Nee

Webcare

Dinsdag 17 juli

13:30 - 16:30

Nee

Twitter marketing

Donderdag 19 juli

09:30 - 12:30

Nee

Facebook marketing

Donderdag 19 juli

13:30 - 16:30

Nee

Likeable fotograferen

Dinsdag 24 juli

09:30 - 12:30

Nee

Filmpjes maken voor web

Dinsdag 24 juli

13:30 - 16:30

Nee

Prezi

Donderdag 26 juli

09:30 - 12:30

Nee

Business innovatie

Donderdag 26 juli

13:30 - 16:30

Nee

Wat?

Wanneer?

Hoe laat?

Incl. lunch?

Sociale media voor beginners

Dinsdag 7 augustus

09:30 - 17:00

Ja

Sociale media strategie

Donderdag 9 augustus

09:30 - 17:00

Ja

Zoekmachine optimalisatie (SEO)

Dinsdag 14 augustus

09.30 – 12.30

Nee

Online adverteren

Dinsdag 14 augustus

13.30 – 16.30

Nee

Schrijven voor online media

Dinsdag 21 augustus

09:30 - 12:30

Nee

Webcare

Dinsdag 21 augustus

13:30 - 16:30

Nee

Twitter marketing

Donderdag 23 augustus 09:30 - 12:30

Nee

Facebook marketing

Donderdag 23 augustus 13:30 - 16:30

Nee

Likeable fotograferen

Dinsdag 28 augustus

09:30 - 12:30

Nee

Filmpjes maken voor web

Dinsdag 28 augustus

13:30 - 16:30

Nee

Prezi

Donderdag 30 augustus 09:30 - 12:30

Nee

Business innovatie

Donderdag 30 augustus

Nee

Augustus

13:30 - 16:30


SOCIALE MEDIA VOOR BEGINNERS Spijker je kennis bij in 1 dag!

Het sociale netwerk Facebook gaat naar de beurs. Twitter verwelkomt de 500 miljoenste gebruiker. KLM heeft 40 medewerkers op de afdeling webcare en de eerste managers zijn inmiddels ontslagen vanwege hun uitingen op sociale media. Er gebeurt dus nogal wat. En als je net even te lang je vizier op andere zaken hebt gericht, dan is het lastig om in het oerwoud van ontwikkelingen het juiste pad voor jouw organisatie te vinden. Maar geen nood. Want terwijl de rest van de wereld achterover leunt in zijn campingstoel, kun jij je kennis volledig bijspijkeren bij de workshop ‘Sociale media voor beginners’. Deze workshop is een eerste stap in de richting van effectief gebruik maken van sociale media. Twitter, Facebook, LinkedIn, Yammer, blogs, YouTube... welke media werken het beste voor jouw organisatie? Verwacht geen overzicht van feiten en cijfers van de verschillende netwerken, maar leer in een dag de belangrijkste eigenschappen en ontdek welke media je het beste voor jouw organisatie kunt inzetten.

Voor wie?

Wil je in de zomermaanden je kennis over sociale media bijspijkeren? Dan is deze dag een absolute aanrader!

Wanneer?

• Dinsdag 3 juli • Dinsdag 7 augustus Hele dag (inclusief lunch) van 09.30 - 17.00 uur

Cursusleider

Lars van Egmond Carlijn Postma

Prijs

€ 375,00 per persoon

Actie!

echt aan de Wil je hierna aan voor slag? Meld je eergang de volledige L ia Strategie Sociale Med 100,en ontvang € korting!


SOCIALE MEDIA strategie Bij Bind Academie geloven we dat sociale media zorgen voor een structurele verandering in het communicatielandschap. Wat betekent dat eigenlijk voor jouw organisatie of merk? Hoe zit het met jouw online positionering en profilering? Haal je maximaal rendement uit sociale media? Te vaak wordt gezegd dat sociale media slechts een paar extra communicatiekanalen zijn. Een grote misvatting. Sociale media leveren een belangrijke bijdrage aan de verandering van de maatschappij. Jouw klant heeft de touwtjes in handen. Hij bepaalt welke informatie hij wil ontvangen, wanneer hij dat wil en van wie. Je klant heeft een nee-nee-sticker op zichzelf geplakt en de grote communicatievraag van dit moment is: Hoe kom je áchter de nee-nee-sticker van jouw klant? In één dag zorgen we ervoor dat jij voldoende kennis, creativiteit en inspiratie hebt om sociale media onderdeel te maken van jouw communicatiestrategie. Je krijgt de kennis en de tools om er vervolgens mee aan de slag te gaan, zoals bijvoorbeeld een contentkalender. Bij deze workshop gaan we er vanuit dat je al enige tijd gebruik maakt van sociale media en daardoor beschikt over basiskennis van de sociale mediakanalen zoals Twitter, LinkedIn en Facebook. Wil je deelnemen aan deze workshop, maar heb je eerst nog behoefte aan een uitleg over de werking van deze kanalen? Dan raden we je aan om ook deel te nemen aan workshop Sociale media voor beginners.

Voor wie?

Voor iedereen die sociale media strategisch wil inzetten.

Wanneer?

• Donderdag 5 juli • Donderdag 9 augustus Hele dag (inclusief lunch) van 09.30 - 17.00 uur

Cursusleider

Lars van Egmond Carlijn Postma

Prijs

€ 375,00 per persoon


zoekmachine optimalisatie (seo)

Rara waar ben ik? Uren, misschien wel weken ben je ermee bezig geweest. Trots ben je op de knappe website met strakke foto’s en sprekende teksten. Toch eindig je niet bovenaan in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines. Wat gaat er mis? Tijdens deze workshop neemt Martijn Huve je mee door de geheimen achter de zoekmachine optimalisatie. Wat doen trefwoorden, site inhoud en structuur en verwijzingen met je zoekmachinepositie? Hoe kun je je website optimaliseren voor zoekmachines? Na de workshop ben je in staat om de website zoekmachine vriendelijker te maken en structureel je posities te verbeteren.

Voor wie?

Iedereen die verantwoordelijk is voor contentcreatie en -optimalisatie.

Wanneer?

• Donderdag 12 juli • Dinsdag 14 augustus van 09:.30 - 12.30 uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleider Martijn Huve

online adverteren Schiet in de roos!

Het lijkt eeuwen geleden dat je millimeters inkocht voor een advertentie in magazine of krant. Dat je vaak schoot met hagel nam je op de koop toe. Met de komst van internet is de wereld rigoureus veranderd. Online adverteren wint terrein. Eén van de grote voordelen daarvan is dat je héél gericht en héél relevant kunt adverteren. Hoe je dit voordeel optimaal kunt benutten leer je tijdens deze workshop. De mogelijkheden en logica achter deze vorm van online marketing worden uitgebreid behandeld. Na deze workshop schiet jij precies in de roos met je online advertenties.

Combineer deze twee workshops en ontvang 25,korting op deelname!

Voor wie?

Iedereen die de mogelijkheden van online adverteren wil leren kennen én wil leren benutten.

Wanneer?

• Donderdag 12 juli • Dinsdag 14 augustus van 13.30 - 16.30 uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleider

Christian Gonzalez


schrijven voor online media Hapklare brokken waar je trek van krijgt

Even snel een nieuwsberichtje op de website, tussen de bedrijven door een leuke Facebook update plaatsen, je nieuws delen in 140 tekens. Oh, en had ik je al gevraagd een berichtje op intranet te plaatsen? Schrijven voor online media is een bijzondere tak van sport. We lezen online nu eenmaal anders dan op papier. Hoe je dan snel en eenvoudig een leuk bericht schrijft dat ook nog eens de lading dekt, leer je tijdens deze workshop. Neem je laptop mee, want we tikken onze vingers blauw!

Als je deze workshops combineert, krijg je de lunch van ons!

Voor wie?

Voor iedereen die leuk en snel een goede boodschap wil brengen en die op zoek is naar die ene juiste snaar.

Wanneer?

• Dinsdag 17 juli • Dinsdag 21 augustus van 09:.30 - 12.30 uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleider

Evelien ter Ellen

webcare

Help! Mijn klant praat met mij! Sociale media hebben een groot effect op het communicatievak. Natuurlijk roepen we al jaren dat je naar je klant moet luisteren en dat zijn wensen en eisen leidend moeten zijn in je producten en je dienstverlening. Maar ach, die enkeling die zich via tv-programma’s als Radar en Kassa beklaagt, daarvoor hoef je je organisatie niet op te lijnen. Toch? Totdat je je realiseert dat we die kanalen voorbij zijn en klanten ‘en plein internet’ tegen je en over je praten. Hoe ga je daarmee om? Hoe richt je je organisatie zo in dat je op tijd kunt reageren op klachten en complimenten. En wel op zo’n manier dat je elk contactmoment aangrijpt en omzet in een positieve dialoog.

Voor wie?

Voor medewerkers van organisaties die via sociale media webcare (willen) toepassen.

Wanneer?

• Dinsdag 17 juli • Dinsdag 21 augustus van 13.30 - 16.30uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleider Carlijn Postma


twitter marketing Nog meer met Twitter

Als je al een tijdje Twittert, dan weet je dat het een interessant medium is. Maar hoe effectief zet jij Twitter in? Gebruik je het puur als informatiebron? Of zie je het meer als een manier om te netwerken en jezelf te profileren? En kun je eigenlijk verkopen via Twitter of blijft het bij het retweeten van andermans berichten? Tijdens deze workshop werk je samen met de andere deelnemers aan jouw twitterstrategie. Daarbij passeren verschillende praktische apps & tools de revue, zoals webcaretools en programma’s om het effect van je tweets te meten.

Voor wie?

Voor iedereen die al een tijdje twittert en er nog meer uit wil halen.

Wanneer?

• Donderdag 19 juli • Donderdag 23 augustus van 09:.30 - 12.30 uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleider Carlijn Postma

facebook marketing

Hoe bereik ik een groter publiek? Wereldwijd maken ruim 900 miljoen mensen gebruik van Facebook. En ons kleine landje kent al ruim 7 miljoen gebruikers. Maar hoe kun je als organisatie nou optimaal gebruik maken van dit sterk groeiende netwerk? Peter Minkjan; online marketeer, fervent blogger en Facebook kenner gaat tijdens deze workshop in op alle aspecten van een succesvolle marketingstrategie. De kritische succesfactoren, effectieve manieren om meer fans te krijgen, adverteren op Facebook en het vaststellen en uitvoeren van een contentstrategie en optimalisatietechnieken. Na afloop kun je met diverse praktische tips gelijk aan de slag.

Als je de twee workshops OP DEZE PAGINA combineert, krijg je BOVENSTAANDE boeken t.w.v. 28,90 cadeau!

Voor wie?

Voor iedereen die al een Facebook fanpage heeft en een groter publiek wil bereiken.

Wanneer?

• Donderdag 19 juli • Donderdag 23 augustus van 13.30 - 16.30uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleiders

Peter Minkjan en Carlijn Postma


prezi

Het nieuwe presenteren Prezi is een online presentatietool waarmee presentaties op een andere manier –namelijk flitsend en beeldendgemaakt worden. Prezi wint enorm aan populariteit en wordt daarom ook wel de PowerPoint killer genoemd. En terecht, want als je eenmaal weet hoe je deze visuele tool kunt gebruiken, wil je nooit meer wat anders. Tijdens de workshop Prezi leer je alle technieken die nodig zijn om een goede Prezi te maken. Prezi is niet moeilijk. In deze workshop van een halve dag hebt je het onder de knie. We gaan direct aan de slag tijdens de workshop, dus neem je laptop mee.

Voor wie?

Iedereen die weleens een on- of offline presentatie voor anderen geeft of dat ambieert.

Wanneer?

• Donderdag 26 juli • Donderdag 30 augustus van 09.30 - 12.30 uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Kom je met minimaal 2 collega’s naar deze workshop? Dan ontvangen jullie 25,00 korting op deelname!

Cursusleider

Charleen van der Vechte

business innovatie

Innoveren kun je leren!

Om op voorsprong te blijven moet je innoveren. Constant oog hebben voor wat er in je omgeving gebeurt. Want alleen met een relevante en onderscheidende waardepropositie houd je een onderneming, dienst of product gezond. Maar... hoe geef je innovatie een plek in je organisatie? Hoe zorg je ervoor dat de beste ideeën boven komen drijven? Dat ze gestructureerd worden, en dat ze ook leiden tot concrete verbeteringen? Tijdens deze workshop nemen we je in sneltreinvaart mee langs inspirerende casestudies én leren we je om innovatie op een gestructureerde manier toe te passen op je eigen organisatie, dienst of product. Een geweldige workshop die je op ideeën brengt én je praktisch op weg helpt.

Voor wie?

Voor iedereen die wil weten hoe je met je product, dienst of organisatie optimale waarde creeërt, levert en behoudt.

Wanneer?

• Donderdag 26 juli • Donderdag 30 augustus van 13.30 - 16.30uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleider

Inèz van der Voet


likeable fotograferen Like dit plaatje

We kijken graag plaatjes. Daarin schuilt de kracht van sociale netwerken zoals Facebook en Pinterest. Maar hoe maak je nu een goede foto die (a) je verhaal op een boeiende manier vertelt en (b) zo vaak mogelijk geliked of gepinned wordt. Jeroen Keep, Plaatjesmaker en topfotograaf bij BUZZ’m leert je in een middag wat een ‘likeable foto’ is. De techniek, de juiste instellingen, compositieregels en het juiste licht. De do’s en don’ts van goede foto’s passeren de revue en Jeroen vertelt over hoe je een model aanstuurt en wat de kracht is van goede nabewerking. En dan: aan de slag! Oefenen met composities, licht en techniek. We analyseren de beelden nog diezelfde dag.

Als je deze twee workshops combineert krijg je een professionele profielfoto cadeau!

Voor wie?

Voor iedereen die op zoek is naar het juiste plaatje bij een verhaal.

Wanneer?

• Dinsdag 24 juli • Dinsdag 28 augustus van 09.30 - 12.30 uur Vergeet je camera en laptop niet!

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleider Jeroen Keep

filmpjes maken voor web

Leer zelf professionele videocontent maken Met al die smartphones, superkleine pocketcamera’s en tablets is filmen makkelijker dan ooit! Beeld zegt zoveel meer dan woorden. Bovendien kun je video’s makkelijk met je hele online netwerk delen. Maar hoe zorg je ervoor dat de filmpjes er ook goed uitzien en dat ze toegevoegde waarde hebben? In deze workshop leer je hoe je zelf een professioneel filmpje of videoblog maakt. Neem je camera/mobiel en laptop mee, want je gaat echt aan de slag. Je leert een eenvoudig script te schrijven, vervolgens ga je filmen en leer je montagetechnieken toe te passen. Kortom: een praktische workshop waarin je de basis leert van het maken van professionele videocontent.

Voor wie?

Voor iedereen die graag lowbudget professionele filmpjes wil maken om met zijn netwerk te delen.

Wanneer?

• Dinsdag 24 juli • Dinsdag 28 augustus van 13:.30 - 16.30 uur

Prijs

€ 150,00 per persoon

Cursusleider Anita Janssen


Alle workshops vinden plaats bij Mooirivier. Een prachtig hotel, nét buiten Zwolle aan de Overijsselse Vecht, met uitzicht op een mooi natuurgebied waar je de zomer met volle teugen ervaart. Hier is het niet moeilijk om nuttig en aangenaam te combineren. Als je toch op deze fantastische plek bent, pluk dan gelijk de dag! Met een lekker ontbijtje, een smakelijke lunch of een etentje aan de oever.

ontbijt

Vroege vogel?! Begin je dag met uitzicht op een ontwakend Vechtdal en een ontbijtbuffet waar je je smaakpapillen mee wakker schudt. Bij Mooirivier kun je tussen 08.00 uur en 09.30 uur aanschuiven bij het ontbijtbuffet. Voor € 15,00 haal je nét dat beetje extra uit de ochtend.

lunch

Doe je mee met een ochtend- of een middag workshop? Zorg dan dat je wat extra tijd reserveert. Want weggaan bij Mooirivier zonder lunch is een gemiste kans. De lunchkaart is om te watertanden. Of je nu kiest voor een feestelijk broodje, een knapperige salade of iets warms. Alles wat de keuken van Mooirivier verlaat, staat bol van de smaak. Op de website www.mooirivier.nl kun je alvast voorproeven!

diner

Zo’n dag vol indrukken landt het beste met een goed glas wijn en een heerlijk etentje. Bij Mooirivier’s Brasserie aan de Oever krijg je het uitzicht cadeau. Op een warme avond zit je op het sfeervolle terras. Een mooie aanleiding om dat lang uitgestelde etentje eens te plannen. Chef-kok Jojan Kersbergen en zijn team werken graag met de mooie producten uit het Vechtdal. Pure producten, volle smaak! Weten wat voor heerlijks hij daar mee maakt? Kijk op www.mooirivier.nl voor de menukaart.


de specialisten Carlijn Postma

Peter Minkjan

Online communicatiespecialist (SMP) Bind Academie

Facebook marketing specialist Likeconomics

Anita Janssen

Jeroen Keep

Filmspecialist ABC communicatie & mediaproducties

Topfotograaf BUZZ’m

Charleen van der Vechte

Inèz van der Voet

Online communicatieadviseur Bind Academie

Business developer Grote Plannen

Lars van Egmond

Martijn Huve

Online communicatiespecialist Bind | Interactieve communicatie

Zoekmachine specialist New Media Search Marketing

Evelien ter Ellen

Christian Conzalez

Content manager BUZZ’m

Aanmelden? www.bind.nl

contact

Zoekmachine specialist New Media Search Marketing

Wil je meer weten? Bel met Charleen van Bind Academie op 038 – 422 13 42 of stuur haar een mailtje naar info@bind.nl

Tuinstraat 34 • 8011 HC Zwolle • 038 - 422 13 42 • www.bindacademie.nl

t @bind_academie F Facebook.com/bindacademie Ook: incompany trainingen, maatwerk, leergang en coachings. Check daarom onze website.

Bind Zomeracademie  

Twaalf exclusieve workshops op het gebied van sociale media, strategie, innovatie en creatie. Bekijk de brochure ook eens met Layar

Bind Zomeracademie  

Twaalf exclusieve workshops op het gebied van sociale media, strategie, innovatie en creatie. Bekijk de brochure ook eens met Layar

Advertisement