Page 1

1


Voorwoord

Ik doe mijn werkstuk over de tour de France, omdat ik zelf de tour de France volg, en ik wil wel eens weten wat er allemaal om heen gebeurt. De renners, de organisatie, de pers en nog veel meer. De Tour de France is een grote wedstrijd die in Frankrijk word gehouden. De Tour de France word ook wel de ronde van Frankrijk genoemd. De renners kunnen truien verdienen en natuurlijk veel geld en een beker. Als je de hele Tour de France wint krijg je de gele trui. Er zijn ook veel valpartijen in de Tour de France, in 2012 was er een hele grote ramzalige valpartij. Volgend jaar in 2013 zal de Tour de France beginnen op het Franse eiland Corsica. wat ik nog wil weten over de Tour de France is: - hoe is de Tour de France ontstaan? - hoe beleefd de renner de Tour de France? - wat is de reclamekaravaan in de Tour de France? - wat gebeurd er in een dag in de Tour de France? - mijn topploeg in de Tour de France? Veel succes met het lezen van het werkstuk.

Wiggins op het podium in de gele trui op de Champs Elysees

2


Inhoudsopgave

Titelpagina

1

Voorwoord

2

Inhoudsopgave

3

Inleiding

4-5

Geschiedenis

6-8

De truien

9-13

Mijn topploeg in de Tour de France

13-15

Een dag in de Tour de France

16-17

De karavaan aan auto’s

18-19

in de Tour de France

Hoe beleeft de renner de Tour de France

20

Een dag voor de renner in de Tour de France

21

Mijn toprenner Albert Timmer

22

De reclamekaravaan

23

Valpartijen in de Tour de France

24-26

Doping in de Tour de France

27-28

De Tour de France van nu

29-30

Nawoord

31

Bronnenlijst

32

3


Inleiding In mijn werkstuk ga ik vertellen over: De geschiedenis van de Tour de France, in 1903 was de eerste Tour de France georganiseerd door Henri Desgrange, er kwamen ook problemen maar dat heeft Henri Desgrange slim opgelost. De truien, er is natuurlijk de gele trui te winnen maar ook nog veel meer truien zoals de groene trui, de bolletjestrui en de witte trui ook zijn er grote geldprijzen te winnen. Mijn topploeg in de Tour de France, ik heb maar een topploeg in de Tour de France en dat is Argos Shimano, ik ga vertellen over de geschiedenis en nog veel meer. Een dag in de Tour de France, er is veel te doen in de Tour de Franc er zijn ook veel mensen zoals: de mecaniciens, verzorgers en ploegleiders, ik ga vertellen wat er allemaal op een dag te doen is. De karavaan aan auto’s in de Tour de France, er rijden veel auto’s in de Tour de France maar wie doet wat en hoe komen die auto’s op de goede plek, dat ga ik uitleggen. Hoe beleeft de renner de Tour de France, ik vroeg mij wel eens af hoe de renner de Tour de France beleeft, ik heb het gevraagd aan Albert Timmer. Een dag voor de renner in de Tour de France, een renner in de Tour de France doet eigenlijk niks ander als fietsen, maar wat doet een renner nou precies dat ga ik uitleggen. Mijn toprenner Albert Timmer, ik heb in de Tour de France maar één toprenner en dat is Albert Timmer. Ik ga van alles over hem vertellen. De reclamekaravaan, twee uur voor de renners aan komt er een reclamekaravaan, die deelt reclamespullen uit, en probeert het publiek vast op te warmen. Valpartijen in de Tour de France, er gebeuren ook veel valpartijen in de Tour de France, maar hoe reageren ze daarop dat ga ik uitleggen. Doping in de Tour de France, in de Tour de France wordt soms ook doping gebruikt omdat de renners anders de Tour de France niet kunnen uitrijden.

4


De tour de France van nu, in dit hoofdstuk ga ik vertellen over de toekomst wat de renners krijgen zoals een rugnummer en nog veel meer.

Tim met de Tour de France spullen van Albert Timmer en Argos Shimano

5


Geschiedenis De eerste tour de France was in 1903 en werd georganiseerd door Henri Desgrange. In die tijd waren er twee sportkranten in Frankrijk: L’Auto-Velo en Le Velo. Le Velo was de grootste krant. Henri Desgrange was hoofdredacteur van L’Auto-Velo en wilde dat zijn krant de grootste zou worden. Samen met zijn medewerker Georges Lefévre bedenken ze de ronde van Frankrijk voor wielrenners. De eerste tour de France zou beginnen op 1 juni en duren tot 5 juli. Een week voor het sluiten van de inschrijvingen hebben er maar 15 renners zich ingeschreven. Henri Desgrange vroeg minder startgeld en ging wat veranderen: de eerste tour zal pas op 1 juli beginnen. Er schreven 78 renners in en er verschenen 60 aan de startlijn op 1 juli. Deze eerste tour bestond uit 6 ritten. Om na te gaan of de renners het parcours volgden werden er controleposten langs het parcours gezet. Daar moesten de renners hun naam roepen of afstappen en hun handtekening zetten. De eerste winnaar was de Fransman Maurice Garin. Hij had een voorsprong van bijna 3 uur op de nummer 2. Van de 60 deelnemers reden er maar 21 renners de wedstrijd uit.

De eerste Tour winnaar Maurice Garin

Het volgende jaar kwamen er problemen. In die tijd werd er ook ‘s nachts gekoerst en de mensen die langs het parcours woonden vonden dat de tourkaravaan hun nacht verstoorde. Ze gingen de weg blokkeren, gooiden glasscherven op straat en sloegen de renners met stokken. Door al dit gedoe wist niemand precies wie er aan kop lag in de wedstrijd. Ook namen sommige renners de trein of lieten zich voorttrekken. Deze renners werden bestraft en uit de wedstrijd gezet. Uiteindelijk werd Henri Cornet tot eindwinnaar aangewezen. Henri Desgrange liet zich niet afschrikken door al problemen en komt het jaar daarop met een nieuwe tour. plaats van 6 zijn er nu 11 ritten. Een jaar later komt weer met een nieuwe vinding: de laatste kilometer van een

die In hij rit 6


wordt voortaan aangegeven met een doek (vod) in de vorm van een rode driehoek dat is nu nog steeds zo. De journalisten gingen in 1919 mopperen: Ze wilden de leider zien; het peloton zoefde voorbij en zij konden de leider niet eens herkennen. Desgrange dacht na en kwam met een gele trui als idee. Waarom geel? Simpel: de krant van Desgrange werd op geel papier gedrukt. De eerste gele trui drager was Eugène Christophe. De Tour wordt al snel de grootste wielerwedstrijd ter wereld. Iedereen wil alles over de Tour lezen, dus worden er veel kranten verkocht.

Eugène Christophe

Het rode driehoek (vod)

In 1930 bedenkt Desgrange weer iets nieuws: hij voert landenploegen en het ploegenklassement in. De eerste reclamekaravaan wordt op gezet en voor het eerst werd er een rit rechtstreeks op de radio uitgezonden. Een paar jaar later word het bergklassement ingevoerd. In 1934 werd er voor het eerst een tijdrit gereden. Theo Middelkamp is de eerste Nederlandse ritwinnaar in 1936. Vanaf 1937 zijn versnellingsapparaten ook wel derailleurs genoemd toegestaan in de Tour. Desgrange zoekt steeds de hoogste bergen op zoals de Col de l’Iséran, in 1938 de hoogst berijdbare berg in Europa. In 1939 word voor het eerst een klimtijdrit in de route gebracht.

De krant L’Auto-Velo van Henri Desgrange

7


In 1940 overleed Henri Desgrange en toen brak de tweede wereldoorlog uit en werd de Tour niet gereden. De tour in 1948 was heel bijzonder: voor het eerst werd er een tourrit, de laatste etappe naar Parijs, rechtstreek op televisie uitgezonden. In 1952 is het de eerste keer dat een etappe boven op een berg aankomt namelijk de nu zeer bekende Alpe d’Huez.

Henri Desgrange overleden in 1940

Toen de Tour 50 jaar bestond in 1953 word het puntenklassement ingevoerd. De leider van het puntenklassement kreeg een groene trui. De kleur komt van de eerste sponsor van de trui, een fabrikant van grasmachines. Een jaar later vertrekt de Tour in Amsterdam, dat is voor het eerst buiten Frankrijk. Daarna zal de Tour nog vaak in het buitenland van start gaan. In 1967 sterft er een renner in de Tour. Het is Tommy Simpson tijdens de beklimming van de berg Mont Ventoux. Hij had doping gebruikt en door de zware beklimming en de hitte viel hij dood van zijn fiets. Jan Janssen wint als eerste Nederlander de Tour de France in 1968. Hij veroverd de gele trui in de laatste rit. De Fransman Jacques Anquetil was de eerste die de Tour vijf keer wist te winnen. Daarna komt Eddy Merckx bijnaam de Kanibaal. Hij had deze bijnaam omdat hij altijd wilde winnen en hij won heel veel ritten en ook vijf keer de Tour. De volgende die er in slaagde de tour vijf keer te winnen was Bernard Hinault. In de jaren 90 wist de Spanjaard Miguel Indurain de Tour ook vijf keer te winnen, hij was heel goed in tijdritten. In 2004 word het record van Anquetil, Merckx, Hinault en Indurain verbroken door Lance Armstrong. Hij slaagt er in om de Tour voor de zesde keer te winnen. Een jaar later wint hij zelfs voor de zevende keer. In 2012 blijkt dat hij doping heeft gebruikt en worden de Tourzeges hem afgepakt. 8


De truien De Tour de France heeft verschillende dingen die ze kunnen winnen. Behalve dat ze de gele trui in het eindklassement kunnen winnen, kunnen ze ook punten verdienen, de renner die de meeste punten in dat klassement heeft wint een speciale trui met een speciale kleur of print. Ook zijn grote geldbedragen te winnen. De verschillende truien zijn: De gele trui De gele gereden laatste Tour de

trui wordt gedragen door een renner die in alle etappes de snelste tijd heeft. De renner die na de etappe de gele trui aan krijgt is de winnaar van de France.

De gele trui werd in 1919 ingevoerd en werd toen als eerste gedragen door de Fransman Eugène Christophe. De kleur van de gele trui werd gekozen omdat de sportkrant L’Auto-Velo van Henri Desgrange op geel papier werd gedrukt.

De gele trui

De groene trui De groene trui wordt gedragen door een renner die in de tussensprints en aan het einde van een rit de meeste punten heeft verzameld. In de tussensprints kunnen punten worden gehaald. In de proloog (tijdrit) en in alle etappes kunnen de renners punten krijgen, alleen in de ploegentijdrit kunnen de 9


renners geen punten voor de groene trui verdienen. De groene trui werd ingevoerd in 1953 omdat de Tour de France 50 jaar bestond. De groene trui was eerder rood.

de groene trui De bolletjestrui De bolletjestrui wordt gedragen door de leider van het bergklassement. Op de top van elke berg zijn punten te verdienen. De bergen zijn verdeeld in 5 categorieĂŤn, de buitencategorie ook wel de naam Hc (hors categorie) is de moeilijkste, de 4e categorie is de makkelijkste. De buitencategorie levert de meeste punten op en de vierde de minste. Sinds 2004 worden de punten van de laatste beklimming verdubbeld als het een tweede, eerste of de buiencategorie beklimming is. Bij een ritaankomst op een berg worden de punten op de aankomstberg verdubbeld. Vanaf 2007 worden ook de punten voor een col van een tweede, eerste of buitencategorie verdubbeld.

de bolletjestrui 10


De witte trui De witte trui wordt gedragen door de beste renner in het algemeen klassement onder de 25 jaar. De witte trui is in 1975 ingevoerd.

de witte trui

Dezelfde leider in verschillende klassementen Als een renner de leider is van meer dan één klassement dragen andere renners één van de leiderstruien in de volgende etappe. Een renner ka maar één trui dragen, daarom geldt deze volgorde: gele trui, groene trui, bolletjestrui, witte trui. Bijvoorbeeld in 1969 won Eddy Merckx de gele trui, de lapjestrui, de groene trui en de bolletjestrui, als de witte trui bestond in die tijd dan had Eddy Merckx die ook nog gedragen. Tijdens het fietsen droeg Eddy Merckx dus alleen de gele trui. Rode rugnummer Het rode rugnummer wordt na elke etappe door een jury gegeven aan de meest aanvallende renner. De renner die de hele Tour de meeste strijdlust heeft laten zien ontvangt de “ prijs van de super strijdlust ”.

Het rode rugnummer Niki Terpstra

11


De rode lantaarn De renner die het laatste is in het algemeen klassement krijgt ook een geld prijsje. Hij wint de spreekwoordelijke “ rode lantaarn “. Vroeger waren er ook nog andere truien met een puntenklassement te winnen, nu zijn die truien niet meer te winnen. Die truien waren: De rode trui De rode trui was voor de tussensprintjes, tussensprintjes zijn: Bij elke rit worden twee tussensprints gehouden voor een aantal punten de punten zijn als volgt: de eerste die over de streep komt krijgt 5 punten de tweede 4 punten de derde 3 punten de vierde 2 punten en de vijfde krijgt 1 punt. Deze punten tellen dan mee voor het sprintklassement en de renner die de meeste punten heeft in het sprintklassement die heeft de rode trui gewonnen. De lapjestrui De lapjestrui was voor een combinatieklassement, een combinatieklassement is: De punten van alle klassementen worden bij elkaar op geteld en dat is dan de score van de renner, wie aan het einde van een rit de minste punten heeft die krijgt dan de lapjestrui. Meestal komen voor het combinatieklassement alleen klassementrenners in aanmerking. Ook bestond er toen een ploegenklassement wat nu nog wel bestaat alleen niet meer zo. Als een team boven aan stond in het ploegenklassement dan droeg het hele team gele petjes.

De lapjestrui

Gele petje van vroeger 12


Mijn topploeg in de tour de France

In de Tour de France heb ik maar ĂŠĂŠn beste topploeg en dat is Argos Shimano. Mijn beste renner in de Tour de France is Albert Timmer, omdat hij uit Gramsbergen komt. Argos shimano heeft twee ploegen een mannenploeg en een vrouwenploeg, de vrouwenploeg staat nu nog onder de naam Skil Argos Shimano maar zal volgend jaar net zo als de mannenploeg Argos Shimano heten. Zo is de mannenploeg ontstaan: De wielerploeg Argos Shimano is geen nieuwe ploeg. De geschiedenis van het team gaat al terug naar 1998 toen de wielerploeg Batavus-Bankgiroloterij-Big Star is opgericht. Vanaf 2005 wou de ploeg samenwerken met het Japanse Shimano Racing. Vanaf het jaar 2006 is de sponsor Skil ook gaan samenwerken met de ploeg en hete het team toen Skil Shimano. De ploeg behaalde goede prestaties en ontvangt zelfs een wildcard voor de Tour de France 2009. In 2012 wil de sponsor Skil de wielerploeg niet meer sponsoren dus Skil verlaat de ploeg. Deze plaats werd ingenomen door Argos Oil. De nieuwe naam was toen en nu nog steeds Argos Shimano. Het team wou een stap maken, dus diende ze een verzoek in voor een UCI Worldtour licentie. Maar de licentie werd niet gegeven. Wel ontvangt het team weer een wildcard voor de Tour de France. En daarmee staat ook Argos Shimano op het lijstje van de 22 wielerploegen in de Tour de France. De directeur en de oprichter van dit team is Iwan Spekenbrink.

De oprichter Iwan Spekenbrink 13


Al vanaf het begin is het team een voorstander van antidoping in de wielersport. Doping wordt beslist niet toegestaan en alle renners, directie en begeleiders hebben getekend om dit niet te doen. Ook is het team lid van een ploegenvereniging die tegen doping is (MPCC: Mouvement Pour un Cyclisme CrĂŠdible). Zij vinden dat de wielersport een geweldige sport is en moet ook in de toekomst blijven rekenen op een grote populariteit.

Eigenlijk is project 1t4i de eigenaar van de ploeg. Project 1t4i betekent: Team Inspiration (inspiratie) Improvement (verbetering) Integrity (eerlijkheid) Innovation (vernieuwing) Alle renners en medewerkers werken volgens deze richtlijnen. Alle begeleiders van het team zorgen er voor dat de renners zich kunnen verbeteren. Het team zorgt er voor dat alle kennis, middelen en technieken aanwezig zijn om de renners te helpen.

14


Tijdens mijn bezoek aan Argos Shimano in Deventer hebben ze mij verteld over de geschiedenis van de ploeg. Ik mocht de kantoren, de werkplaats en de vrachtwagens bekijken. Ik heb gesproken met de directeur Iwan Spekenbrink en Sissy van Alebeek de oprichtster van het vrouwenteam. Ook heb ik Tom Davids gesproken hij zoekt naar nieuwe en steeds snellere en lichtere materialen voor het team. Ik heb de nieuwste tijdrithelm gezien. Aan Iwan heb ik gevraagd wat ze in 2013 het liefst willen winnen. Zijn droom is een etappe te winnen in de Tour de France.

15


Een dag in de tour de France

Een renner doet in de Tour de France eigenlijk niks anders dan slapen, eten, fietsen, eten en weer slapen. Om de zwaarste wedstrijd van de wereld te kunnen uitrijden moet je goed eten en uitrusten. Voor de begeleiders begint een dag in de Tour de France al heel vroeg. De verzorgers maken de bidons met drinken klaar, vullen de etenszakjes voor onderweg. De mechaniekers zetten de fietsen klaar voor de renners voeren eventueel nog reparaties uit. Zetten de fietsen op de ploegleiderauto.

Argos Shimano bidon

Etenszakje voor de renners

De hele ploeg slaapt in een hotel. Na het ontbijt gaan de renners met de bus naar de start. In de startplaats bereiden de renners zich voor op de wedstrijd en geven interviews voor de pers. Ze moeten hun handtekening zetten op de startlijst en springen dan op de fiets om te beginnen. Tijdens de wedstrijd zit de mechanieker bij de ploegleider in de auto. Als een renner een lekke band heeft zorgt hij er voor dat de renner snel een nieuw wiel heeft. Als de fiets stuk is bijvoorbeeld na een valpartij een nieuwe fiets die boven op de ploegleiderauto staat. De verzorgers staan tijdens de etappe op meerdere plekken met etenszakjes en bidons.

16


Na de wedstrijd gaat een renner naar de huldiging als hij gewonnen heeft of een trui heeft. Sommigen moeten naar dopingcontrole om een plasje te doen. Alle renners komen uiteindelijk in de bus waar ze zich lekker kunnen douchen. Als alle renners binnen zijn rijdt de bus naar het volgende hotel waar de ploeg overnacht.

Argos Shimano wielrenners shirt

De dopingcontroleurs kunnen elk moment van de dag komen om een renner te controleren. De ploegleider hangt daarom een lijst met de namen van de renners en het kamernummer waar ze slapen, bij de receptie van het hotel. Na het avondeten worden de renners gemasseerd door de masseurs en kunnen nog interviews geven. Daarna gaan ze op tijd naar bed. De mechaniekers maken de fietsen schoon, repareren de fiets. Zij zorgen er voor dat de fiets van de renner de volgende dag weer tip top in orde is.

Johannes Frรถhlinger op de massage tafel 17


De karavaan aan auto’s in de tour de France In de Tour de France rijden heel veel auto’s mee, van pers tot organisatie en van team auto’s tot ambulances. Op de volgende bladzijde zie je een plaatje met alle auto’s in de Tour de France. Eerst zie je de reclamekaravaan, dat zijn 180 voertuigen, met mensen op de wagen die reclamespulletjes uitdeelt. De reclamekaravaan rijdt 1 tot 2 uur voor de renners aan. Naar de reclamekaravaan komen 80 tot 100 auto’s van de pers en organisatie en ook mensen die uitgenodigd zijn. En daarna 100 auto’s van de teams die meedoen. Deze hele karavaan van auto’s moet natuurlijk begeleid worden door politieagenten, er zijn meer dan 20.000 politieagenten die daarbij helpen. Op het plaatje op de volgende bladzijde zie je dat er een kopgroep is, achter de kopgroep zit bijvoorbeeld de auto van tourdirecteur Christian Prudhomme en de auto’s van de renners die in de kopgroep zitten. Maar ja hoe komen die auto’s daar. Daar hebben ze een heel slim idee voor bedacht. Op de tourradio die ontvangen kan worden in alle teamauto’s in het peloton, word omgeroepen wie er in de kopgroep zit, dan rijden de ploegleiders van die teams snel naar voren om bij hun renners in de kopgroep te komen. De andere auto’s van de renners die in het peloton zitten rijden keurig achter het peloton aan. De volgorde van de auto’s van de teams worden bepaald aan de hand van het algemeen klassement. De auto van Radioshack Nissan mag op de plaats het dichts bij het peloton rijden, omdat hun de renner hebben die in het geel rijd. Team Sky mag als tweede want hun renner staat tweede in het algemeen klassement. Team quick step mag als derde want hun renner staat derde in het algemeen klassement. De auto van team Garmin-Sharp-Barracuda moet als laatste rijden, omdat hun beste renner heel laag staat in het algemeen klassement. Deze volgorde is heel belangrijk want als je achteraan rijd en je renner in het peloton rijd lek dan kost het best veel tijd om bij je renner te komen, dat zijn kostbare seconden in het algemeen klassement en dat maakt voor de renner best wel veel uit. Achteraan het peloton en natuurlijk ook als er een kopgroep is rijd een ambulance of een auto, met dokters er in voor als een renner valt of iets anders dan komen hun de renner helpen, om de renner weer zo snel mogelijk op weg te helpen.

18


19


Hoe beleeft de renner de tour de France

Ik vroeg mij wel af hoe de renner de Tour de France beleefd. Ik heb het eens gevraag aan Albert Timmer. Albert Timmer antwoordde: Het is zwaar, 3 weken lang wordt alles voor je gedaan je moet maar met ĂŠĂŠn ding bezig zijn en dat is met fietsen. Er wordt wel heel veel van je verwacht en de druk om te presteren is heel hoog, maar het is wel het mooiste evenement wat er is voor een wielrenner. Ook vroeg ik of hij de Tour de France leuk vind. Albert Timmer antwoordde: De Tour is heel leuk, maar er zijn ook momenten dat je er helemaal niks aan vind. de reden waarom het mooi is, is omdat ik heel erg graag wedstrijden rij en helemaal als het 3 weken achter elkaar is. En ook vroeg ik nog of hij de Tour de France zwaar vind. Albert Timmer antwoordde: De Tour is heel zwaar omdat je 3 weken lang op een heel hoog niveau moet presteren. Ook zij hij nog dat hij als renners eigenlijk niks van de buitenwereld van de Tour meekrijgt. Soms weet hij geen eens wie de ritwinnaar was van die dag. Dus zo beleeft de renner de Tour de France, dat zijn dus zware weken voor een renner.

Albert Timmer na een zware etappe

20


Een dag voor de renner in de Tour de France

Een renner moet eigenlijk alleen maar fietsen op een dag in de Tour de France, maar wat doet een renner nou eigenlijk precies. Dat ga ik uitleggen. 06:00 en 09:00 uur

Om 06:00 mogen de verzorgers en mechaniekers vast ontbijten want die moeten alles klaar maken voor die dag. Om 09:00 is er ontbijt voor de renners.

10:00 tot 11:00 uur De renners gaan met de bus, vrachtwagens en de ploegleiderauto’s naar de start van de etappe. Vaak moeten ze meer dan een uur rijden. 12:30 tot 13:00 uur De renners moeten een handtekening zetten op een bord. En dan vertrekken ze met de fiets en dan begint de etappe. 17:00 tot 18:00

De renners zijn gefinisht en moeten eerst nog naar de uitreikingen of naar de dopingcontrole en anders gaan ze in de bus even opfrissen. Als alle renners in de bus zijn vertrekt de bus naar het hotel. Ook dit is vaak een uur rijden.

19:30 tot 20:00

De renners krijgen een massage en kunnen zich nog douchen en even lekker uitrusten.

21:00 tot 21:30

De renners en alle andere mensen krijgen hun avondeten.

23:00 en 24:00

De renners gaan slapen. De renners gaan er altijd op tijd in want dan kunnen ze weer fris aan de start van de volgende etappe staan.

Mechanieker aan het werk 21


Mijn toprenner Albert Timmer

Toen Albert 8 jaar was ging hij voetballen bij S.V. Gramsbergen. Na een paar jaar had hij het voetballen wel gezien. Als 14 jarige fietste hij met zijn vader een toertocht van 120 kilometer en toen wist hij wat hij ging doen. Hij vond fietsen leuk: lekker buiten, hij genoot van de snelheid, het beklimmen van de Lemelerberg. Hij volbracht de tocht maar was wel heel erg moe. Hij werd lid van de Hardenberger wielervereniging en ging wedstrijden fietsen. Zijn vader ging altijd met hem mee naar de wedstrijden. Hij behaalde goede resultaten zodat hij op 18 jarige leeftijd bij de amateur ploeg Lowik Meubelen mocht rijden. Hij werkte ook nog als fietsenmaker bij Fietsgigant in Vriezenveen. Hij viel op met het rijden van goede wedstrijden in de Ardennen en andere klimwedstrijden. Hij kon ook aardig tijdrijden. Toen hij 23 jaar was (2007) werd hij beroepsrenner bij Skil Shimano. In 2009 mocht hij de Tour de France rijden. Hij reed toen heel aanvallend en was zelfs ĂŠĂŠn keer dicht bij een etappe winst. Deze foto is genomen na de dag dat hij meezat in een ontsnapping in de touretappe. Zijn ploegleider zei toen: Nu ben je echt wielrenner. Albert dacht alleen maar aan een lekkere douche omdat hij heel moe was.

Albert Timmer wint bergtrui in de ronde van Luxemburg

22


De reclamekaravaan

Twee uur voor de renners aan is er een reclamekaravaan. Eigenlijk is de reclamekaravaan niet meer dan een meisje die op een wagen staat en reclame dingen uitdeelt aan de kinderen en lief lacht naar de ouders. De reclamekaravaan warmt het publiek al vast op voor dat de renners aankomen. De reclamekaravaan is in 1930 opgericht en is dit jaar 80 jaar oud. Hieronder staan nog wat plaatjes van een aantal reclamewagens. Hieronder wat foto’s van de reclamekaravaan

23


Valpartijen in de tour de France

In een wielerwedstrijd komen natuurlijk ook valpartijen voor, maar hoe reageert de organisatie daar op? Dat ga ik jullie uitleggen. Als er een valpartij wordt dat op de tourradio omgeroepen en er komt er zo snel mogelijk een dokter aan om de renner te helpen als hij pijn heeft. Ook komt de teamauto van de renner snel naar de renner toe, om het materiaal wat kapot is te vernieuwen. Ook al mankeert de renner wat, de renner wil zo snel mogelijk de fiets weer op want hij wil de tour uitrijden. Als het echt niet meer gaat dan word de renner met een ambulance afgevoerd naar het dichts bijzijnde ziekenhuis. Maar wat vind een renner van een valpartij? Ik heb het gevraagd aan Albert Timmer hij reageerde dit: Ik ben vaker dan 1x gevallen in de tour, en dat is niet echt leuk. Maar je weet van te voren dat de kans bestaat dat je valt. En zolang je door kunt fietsen is dat niet zo erg. In 2012 was er een hele erge valpartij in de zesde etappe van de tour de France, 25 kilometer van de streep af valt het peloton in tweeĂŤn.

Valpartij 2012 van boven af Een massale valpartij in de zesde etappe maakte een eind aan de oranje wielerdromen. Drie kopmannen van Rabobank: Gesink, Mollema en Kruiswijk liepen flinke schade op, maar Wout Poel was er het ergste aan toe. De klimmer van Vacansoleil-DCM scheurde een nier en zijn milt, kneusde zijn longen en brak drie ribben, dit was het einde voor Wout poels in de Tour de France. De renners die vooraan zaten hadden niks van de valpartij meegekregen en reden snel door naar de finish. Ook waren er renners die het voor hun zagen gebeuren zoals Laurens ten Dam hij zei: Het was net alsof je een loopgraaf indook. Overal schaafwonden, mensen die lagen te schreeuwen van de pijn. 24


De oorzaak van deze massale valpartij was waarschijnlijk door het overschoentje van Petacchi. Petacchi deed het overschoentje af en gaf dat aan zijn ploeggenoot Vigano. Vigano probeerde met ĂŠĂŠn hand aan het stuur en een snelheid van boven de 70 kilometer per uur het overschoentje in zijn achterzak steken. Vigano tikte tijden tijdens het overschoentje in zijn zak te steken het achterwiel van zijn voorganger aan, en toen viel Vigano.

Wout poels die in de sloot ligt Ook in 2011 was er nog een ernstige valpartij want Johnny Hoogerland werd door een auto van de Franse televisie het prikkeldraad in gereden.

Johnny Hoogerland in het prikkeldraad In de negende etappe van de tour, wou een auto van de Franse televisie voorbij gaan maar hij moest ontwijken voor een boom, hij rijdt wielrenner Flecha aan. En de val van Flecha nam hij 25


Hoogerland mee. Hoogerland vliegt daardoor van de weg in het prikkeldraad. Hoogerland’s broek was helemaal gescheurd maar hij reed de etappe toch uit. Na de aankomst van de etappe ging hij gelijk naar het ziekenhuis en daar moesten 11 hechtingen in zijn bil. Christian Prudhomme heeft besloten dat de bestuurder van de auto die Johnny aangereden heeft dat die bestuurder niks meer te zoeken heeft in de tour. Hoogerland kreeg nog wel de bolletjestrui en het rode rugnummer hij moest huilen op het podium. De bestuurder van de auto heeft in een brief laten weten dat het hem spijt. Hoogerland wou schadevergoeding van de bestuurder die hem heeft aangereden, maar na een jaar heeft hij nog steeds geen schadevergoeding gekregen. Dit zijn er maar twee die ik op noem maar er zijn er nog veel meer in de Tour de France te veel om op te noemen.

De sneeĂŤn in Johnny bil

Spijkers in de Tour de France 2012

26


Doping in de Tour de France

Er wordt wel eens gezegd dat de Tour niet op een boterham met pindakaas kan worden uitgereden. De Tour is heel zwaar. Je moet topfit zijn om de Tour uit te rijden. In de Tour werd veel doping gebruikt om beter te presteren. Maar dat mag niet en er wordt daarom ook streng gecontroleerd. Het begint vaak als een renner zich niet fit voelt en toch wil of moet presteren omdat hij bovenaan in het klassement staat. Wat is eigenlijk doping? Onder doping vallen stoffen en methoden die verboden zijn door het wereld anti-doping agentschap ( ook wel genoemd wada). De belangrijkste dopingstoffen zijn: 1. anabole stero誰den (zorgt voor spiergroei) 2. amfetaminen (stimuleert het zenuwstelsel waardoor je je energieker en actiever voelt) 3. epo (vergroot het uithoudingsvermogen) 4. groeihormonen (stimuleert de spieren, botten en stofwisseling) 5. bloeddoping (bloed wordt afgenomen en ingevroren en na zes tot acht weken opnieuw toegediend. Door de extra rode bloedlichaampjes neemt de zuurstoftoevoer in het lichaam toe en daarmee de prestatie) In 1966 is de eerste dopingcontrole in de Tour de France gehouden. Er worden vijf renners betrapt. In 1967 overlijdt Tommy Simpson op een snikhete dag, door alcohol en doping. Na zijn dood worden de dopingcontroles strenger. Er zijn veel renners betrapt zoals: Joop Zoetemelk en Gert-Jan Theunissen. Na een schorsing mochten ze weer fietsen.

Tommy Simpson

Joop Zoetemelk

Gert-Jan Theunissen

27


In 1998 worden twee ploegen uit de Tour gezet het Nederlandse TVM en de Franse Festina. Ook de Franse politie treedt hard op. TVM ploegleider Cees Priem wordt gearresteerd en komt in de gevangenis. Slechts 96 van de 189 gestarte renners behalen de finish in Parijs. De controles worden steeds strenger maar steeds zijn er renners die toch doping gebruiken. Ze willen goed presteren in de Tour en doen er alles voor zelfs verboden middelen gebruiken. Zo zijn onder anderen betrapt: Floyd Landis, Alberto Contador en als klap op de vuurpijl zevenvoudig winnaar Lance Armstrong.

TVM ploegleider Cees Priem

Alberto Contador bij de dopingcontrole Tijdens de tour de France is Lance Armstrong nooit betrapt bij de controles. Ploeggenoten hebben later verteld welke middelen gebruikt werden in de ploeg van Armstrong. Alle tour de France zeges worden afgepakt van Armstrong en hij word levenslang geschorst. Lance Armstrong hoort niet thuis in het wielrennen. De Rabobank heeft geen vertrouwen meer in de wielersport en stopt met de sponsoring van de ploeg. Ik hoop dat het nu echt afgelopen is met de doping want de wielersport is te mooi voor doping. De Tour de France moet op een eerlijke manier verreden worden.

Lance Armstrong met toen nog gele trui

28


De Tour de France van nu

Van 29 juni tot 21 juli is het weer tijd voor de Tour 2013. Het is dan de 100ste keer dat de Tour verreden word. Tour de France 2013 begint op Corsica en de finish op de Champs ElysÊes is om half tien ’s avonds. De renners zullen met groot vuurwerk in Parijs worden binnengehaald. Het parcours is al bekend gemaakt. De Tour de France van 2013 bestaat uit: 1 Ploegentijdrit en geen proloog 2 Individuele tijdritten waaronder 1 berg tijdrit. 4 Aankomsten bergop En aankomst in Parijs in de avond. In totaal zijn er 28 beklimmingen. Dit zijn drie beklimming meer dan in 2012. Corsica is de enigste Franse plek waar de start van de Tour de France nog nooit is geweest. De landen Qatar, Engeland en de stad Utrecht willen graag dat de Tour de France van 2014 start in hun stad. Natuurlijk hoop ik dat het Utrecht word. De tourdirecteur is nu Christian Prudhomme.

Tourdirecteur Christian Prudhomme

De rode Tour de France auto

De tourdirecteur is te herkenen aan de rode auto in de Tour de France karavaan.

29


Alle ploegen en renners krijgen het rondeboek en het prijzenboekje/reglementenboekje. In het ronde boek staan alle etappes beschreven, de beklimmingen, de teams die meedoen, hoe laat de etappes van start gaan en hoe laat de finish is, waar de mensen van het team staan om dingen te geven of vervangen, de laatste kilometers en interessante dingen over de etappeplaatsen. In het prijzenboekje/reglementenboekje staat hoeveel geld de renners kunnen winnen bij: tussensprints en als ze eerste worden en wat ze niet en wel mogen doen/gebruiken. Ook krijgen de renners een pas die ze om hun nek hebben hangen, met deze pas kunnen ze overal komen en soms ook op plekken waar het publiek niet mag komen. Ook krijgen de renners nog een aantal rugnummers. De renners moeten twee rugnummers op hun rug plakken. Ze hebben een rugnummer op hun rug omdat dan de organisatie en de pers weet wie de renner is.

Het rondeboek met alle etappes

Deze munt krijgen de renners als ze de Tour de France hebben uitgereden 30


Nawoord

Ik vond het superleuk om dit werkstuk over de Tour de France te maken. Het was welbest makkelijk, alleen bij de geschiedenis was het een beetje moeilijk om het in eigen woorden te vertellen. Ik heb veel informatie gekregen van Argos Shimano en Albert Timmer, daar had ik heel veel aan. Ik ben op bezoek geweest bij het hoofdkantoor van Argos Shimano in Deventer. Ook heb ik Albert Timmer ge誰nterviewd. Ik heb genoeg informatie gevonden en gekregen. Ik had niet gedacht dat ik zoveel hoofdstukken kon krijgen over het onderwerp de Tour de France.

Tim bij de tourauto van de directeur

31


Bronnenlijst

Dit zijn de internetsites die ik gebruikt heb: http://www.alberttimmer.nl/ http://nl.wikipedia.org/wiki/Ronde_van_Frankrijk http://www.1t4i.com/ http://www.letour.fr De boeken die ik heb gebruikt: Tijdschrift Wielerland Magazine De Muur nummer 30, oktober 2010 Ook heb ik nog veel informatie gekregen van Albert Timmer en Argos Shimano gekregen. En ik ben bij Argos Shimano op bezoek geweest, toen hebben ze mij nog van alles uitgelegd.

32

Werkstuk Tour de France  

Mijn werkstuk over de Tour de France 2012/2013

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you