BILLY MAGAZINE editie 1 (2020)

Page 1

BILLY MAGAZINE EDITIE 1 - 2020

BILLYCOM TEAM

CORONA

IN THE PICTURE

COMMUNICEREN IN CRISISTIJDEN

COPYWRITERS EN HUN

5 SCHRIJFTIPS

GUILTY PLEASURE

VOOR ONDERNEMERS

CRUISEN

STRAKKE TEKSTEN

MET CARLOS

VOOR FINANCE EN LEGAL

BRUNCHEN

WAT STAAT ER IN DE STERREN GESCHREVEN?

MET BAGELS

JOUW BILLYSCOOP

NIEUWE BRANDING, OF HOE ROZE OOK STOER KAN ZIJN

BILLY OFFICE WERKEN IN STIJL

STAGIAIR HILKE KRIJGT HET LAATSTE WOORD

WWW.BILLYCOM.BE


2

THE ART OF COMMUNICATION IS TO BE AUTHENTIC. BE YOURSELF, NO MATTER WHAT THEY SAY. -BILLYCOM


INHOUDSTAFEL

4 - 5

Billycom in de sterren geschreven…

6-7

Billy Who?

8-9

Meet the team

10 - 11

14 - 15

Crisiscommunicatie: blog & tips Dag van Tim Werken in stijl: Billy’s new office

16 - 17

Billycom in bullets & hashtags

18 - 19

Schrijftips voor professionele copy

20 - 21

30 - 31

Klant in de kijker: LUX cruise travel Partnerpaspoort - Webhero Leuvense hotspot - Nosh Gezond koken met de Billy's Billyscoop: wat staat er in de sterren? Het verhaal achter onze nieuwe branding Favoriete lectuur van de Billy's

32 - 33

Billycom facts & figures

34 - 35

Het laatste woord is voor Hilke

12 - 13

22 23 24 - 25 26 - 27 28 - 29

3

BILLYCOM • MAGAZINE


4


BILLYCOM IN DE STERREN GESCHREVEN… DOEN WAT JE GRAAG DOET. VAN JE PASSIE JE BEROEP MAKEN. MET DEZE MINDSET BEN IK 5 JAAR GELEDEN IN DE BILLY-BOOT GESTAPT. SINDSDIEN ZIJN WE IN WOELIG WATER TERECHTGEKOMEN...

2015

2020

1 september 2015: een datum die in de sterren en in de Belgische Kruispuntbank staat geschreven. De titel van mijn eerste blog 'Blue in Business' zegt alles! Maar met veel focus, energie en een #alleskomtgoed mentaliteit bouwde ik aan mijn bedrijf. Van een vliegende start-up ging het regelrecht naar een bruisende KMAO, een Kleine Maar Ambitieuze Onderneming. Intussen werk ik met 5 toffe collega's die mijn passie delen. Passie om te schrijven en om ondernemers sterker in de markt te zetten met straffe copy en slimme SEOteksten. Onze klanten zijn onze drijfveer en we zetten er graag een aantal in de kijker in ons allereerste Billy-magazine. En we keken zelfs in onze glazen bol om te voorspellen wat de toekomst brengt.

Net geen 5 jaar na de opstart van Billycom zijn we letterlijk en figuurlijk in lockdown gegaan. Het coronavirus bijt zich vast in gezonde lichamen én in gezonde ondernemingen. Nadat we eerst al onze klanten geholpen hebben met hun crisiscommunicatie, was onze agenda plots leeg. Alhoewel onze pennen veilig en virusvrij zijn, werden projecten on hold gezet. In vijfde versnelling moest ik een noodplan bedenken. Hebben we een plan B? Even denken: Hoe cool zou het zijn om een eigen magazine uit te brengen? Een wild idee op een blauwe maandag en op een dappere dinsdag kwamen onze toetsenborden al op speed. De Billy’s zijn #ontopofthings, dat is het minste wat je kan zeggen. Meet & greet ons team, ga aan de slag met onze schrijftips én hou het vooral veilig!

Petra

BILLYCOM • MAGAZINE

Veel leesplezier!

5


BILLY WHO? P R O F ES S IONE LE CO MMUNICATIE MET EEN UNIEKE TOETS

6

Billycom is gespecialiseerd in copywriting en contentmarketing en helpt gedreven ondernemingen met hun strategische communicatie.

Hoger scoren in Google door de juiste zoekwoorden strategisch te verwerken in je website? We got it! Wij kennen Google door en door en goochelen met SEO.

Billycom duwt de ON-knop stevig in en start met een quickscan van je onderneming. We maken handig gebruik van onze gezonde portie nieuwsgierigheid en stellen de juiste vragen om jouw business he-le-maal te begrijpen. Wat is je expertise en wie zijn jouw klanten? Wat is de historiek van je bedrijf en hoe maak jij het verschil in de markt? Werk je met een team en wat is het DNA van je bedrijf? Als ervaren copywriters en contentmarketingexperten vertalen wij deze unieke verhalen naar sterke en wervende teksten in jouw tone of voice.

Websites, blogs, nieuwsbrieven, e-books, vacatures, bedrijfsmagazines, social media posts, ... You name it, we write it! Voor social media stellen we contentkalenders op om bedrijven sterker te profileren in de markt. Daarvoor kan je rekenen op ons enthousiast team, 6 ervaren schrijftalenten die gespecialiseerd zijn in verschillende topics. Professionele copy nodig? Bel Billy! Je kan ons inschakelen voor een éénmalige opdracht of voor een samenwerking op maand- of jaarbasis. Wij werken snel en efficiënt, ook in coronatijden.

WE TELL YOUR STORY. WE BOOST YOUR STORY. WE SHARE YOUR STORY.


Billycom is de ideale sparringpartner om authentieke verhalen en brandend nieuws neer te pennen voor jouw online en offline kanalen. Als copywriters vinden wij het belangrijk om eerst te luisteren voor we doen. We leveren professionele teksten op maat dankzij volgende stappen:

S TA P

1

S TA P

2

S TA P

3

S TA P

4 5

Na een telefoontje of mailtje zitten we graag samen om je wensen en verwachtingen af te toetsen. Kom je langs in onze Officenteruitvalsbasis in Leuven? Billycom stipt alvast een datum in de agenda aan en zet de koffie al klaar. Weinig tijd? Geen probleem. We stemmen even telefonisch af.

DENK Het Billycom-team stretcht je ideeën en brainstormt over je vraag. We werken een aanbod uit op maat van je bedrijf en je budget. Je ontvangt een duidelijke prijsofferte voor copywriting of SEO-copywriting. Groen licht? Fantastisch, dan organiseren we een interview waarin wij luisteren, exploreren, activeren, inspireren en natuurlijk … de juiste vragen stellen.

7

CO P Y Met alle informatie nog fris in ons hoofd, infiltreren we in de mindset van je bedrijf en doelgroep: voor wie schrijven we, waarover schrijven we en wat willen we bereiken? We starten een grondige research en schrijven met veel goesting frisse en Google-vriendelijke teksten die je lezers overtuigen. Binnen de afgesproken termijn leveren we sterke teksten af.

RESPONS Dan is het aan jou! We geven je 2 werkweken de tijd om onze copy te ontdekken. Vervolgens bundel je je feedback via opmerkingen of comments in de Word file. Zo weten wij exact wat je liever anders leest. Billycom trakteert je altijd op 1 feedbackronde waarin we je aanpassingen keurig doorvoeren en je teksten finaliseren.

FA N Word jij ook een tevreden Billycom-fan? Daar streven we naar! Bekijk via www.billycom.be/billy-fans onze testimonials en referenties van collega-ondernemers.

BILLYCOM • MAGAZINE

S TA P

M AT C H


MEET THE TEAM Billycom eet, slaapt en ademt content. Een fris en fruitig team van Leuvense copywriters laat je online en offline knallen met slimme teksten. Een team met een verrassend goede mix van expertises en competenties, dat overloopt van goesting en energie.

Petra Meeus ZAAKVOERDER & COPYWRITER #musicoloog #positivo #goudeerlijk #businessbom #coted'or #latteplease

8

Anouk Verschaeren TEAMLEAD #antropoloog #bigsmile #newmommy #chocolade #cappuccinoplease

Karlijn Van De Sype COPYWRITER #journalist #instagramaddict #pietjeprecies #vroegevogel #colazeroplease


Jana Vanherwegen COPYWRITER #digitalnative #lijstjeslover #babbelgraag #boekenwurm #macchiatoplease

Ellen Merki COPYWRITER #jurist #enthousiast #tekentalent #justdoit #blackcoffeeplease

9

Tim Baert COPYWRITER

#criminoloog #speelseKoala #cinefreak #justalittlebitcrazy #irishcoffeeplease

EXPERIENCED AWESOME MEMBERS

BILLYCOM • MAGAZINE

TEAM

TASTY


COMMUNICEREN TIJDENS QUARANTAINE FASE 1 CHAOS

FASE 2 ROES 10

FASE 3 RESET

FASE 4 START

INFORMEREN IS IEDEREEN VEILIG? WELKE MAATREGELEN HEB JE GENOMEN? BEN JE WEL OF NIET BEREIKBAAR? NOTA: HOU DE COMMUNICATIE KORT EN KRACHTIG MET EEN ZORGENDE ONDERTOON.

EXPLOREREN HOE GA IK OM MET DEZE SITUATIE? NIEUW AANBOD, WEBSHOP, COMMUNITY STARTEN? NOTA: MENSEN ZIJN IN DEZE FASE ALLERGISCH ALS HET TE COMMERCIEEL WORDT.

INSPIREREN KAN IK MIJN KENNIS DELEN? MAAK INSPIRATIEVIDEO’S, DEEL JE TIPS, BESPREEK INTERESSANTE CASES. NOTA: LAAT REGELMATIG VAN JE HOREN. VERMIJD OM ENKEL IN DE SLACHTOFFERROL TE KRUIPEN.

TRANSFORMEREN WAT HEB JE GELEERD TIJDENS DE CRISIS? WELKE ACTIES KAN JE ALVAST VOORBEREIDEN? NOTA: DIT IS HÉT MOMENT OM JE BUSINESS OPNIEUW SCHERP TE STELLEN. BE PREPARED!


BLOG

BUSINESS OP BLOTE VOETEN Mijn tenen wiebelen in alle vrijheid wanneer ik een e-book schrijf voor een klant. Het kan zomaar, werken op blote voeten in een comfy outfit en met een ‘coupe douche’ kapsel (niet voor publicatie!). Het voordeel van het nadeel om thuis te werken in deze bizarre coronatijden? Pfff… geef mij maar business as usual. Ik mis de vrolijke Billy’s, het koffiekletsen aan onze Nespresso, de full focus schrijversblikken tijdens onze bibliotheekuurtjes en de homemade lunches met de lachsalvo’s. Het Billy-kantoor is gesloten wegens corona. Vreemd, maar het is niet anders.

CORONAWEEK 1 | CHAOS Iedereen in veiligheid brengen! Dat was mijn eerste bezorgdheid. Ik stuurde mijn Billy’s naar huis met hun laptop, scherm en bureaustoel onder de arm. Iedereen oké? Check! De Billy’s installeerden een virusvrij home office. De aanvragen van klanten rolden onze mailboxen binnen en de telefoon stond roodgloeiend om te helpen met ‘crisiscommunicatie’ via sociale media, website en mailings. We haalden alles uit de kast om onze klanten te ondersteunen. #fullspeed

CORONAWEEK 2 | ROES Plots dook de wereld onder in een vreemde coronaroes. De gedachte dat dit maar ‘efkes’ zou duren, maakte plaats voor een gezond besef dat we weken in ons kot moeten blijven. Ernstig dus, maar onze gezondheid is key. De economie drukt de pauzeknop stevig in en opnieuw kwam er een stroom van mails om alle opdrachten te annuleren. Zucht! Hoe ga ik om met deze situatie? Heb ik een plan B? Woorden zoals ‘tijdelijke werkloosheid’ werden uitgesproken. #onwezenlijk

11

CORONAWEEK 3 | RESET Corona doet iets met een ondernemende geest. Ik zocht de CTRL-ALT-DEL-knop om mijn brein te resetten. Misschien kunnen we onze klanten inspireren met een Billy-magazine? Doen we! En hoe krijg ik mijn business back on track? Videocalls blijken de oplossing. Het is even wennen, maar in snel tempo testte ik Hangout, Skype, Whereby, Teams, Facetime en Zoom. Wedden dat ‘zoomen’ een nieuw werkwoord wordt? De eerste virtuele interviews zijn een feit! #hoopvol

CORONAWEEK 4 | START Klanten melden zich terug present, offertes worden goedgekeurd. De eerste schrijfopdrachten zijn een feit en één voor één activeren de Billy’s hun toetsenborden. Opluchting en simpel geluk dat we terug ‘mogen’ schrijven. Maar we werken met ingehouden adem omdat de agenda nog dunnetjes is en we niet weten wat de toekomst zal brengen. Dit fantastisch Billy-magazine is alvast een mooi cadeautje van de coronacrisis! Knap staaltje teamwork ook. #newexperience

EN NU?

Elleboogje,

Petra

BILLYCOM • MAGAZINE

Nu is het gas geven en remmen tegelijkertijd. De coronacrisis zet mij met mijn blote voetjes op de grond en daagt me uit om mijn business te stretchen. Geduld, veerkracht, doorzetting, creativiteit, … vul het rijtje maar aan. Samen met zoveel ondernemers en werkgevers wachten we af tot de Nationale Veiligheidsraad de kantoordeuren weer openzet. Mijn hakken staan alvast klaar om full speed naar ons coole Billy Office te snellen. Maar, safety first!


DAG VAN TIM There’s a new kid in town! We waren dan ook erg nieuwsgierig naar de gewoonten en gebruiken van onze nieuwe Billy Tim. Draagt hij pantoffels op kantoor? Drinkt hij Fristi tijdens de lunch? Neemt hij de krant mee naar de wc? Hij gaf ons alvast een sneak peek van een doorsnee dag bij Billycom.

12 1

NACHT

Het is 05.29 u. Tim droomt over een zachte treinrit tussen grillige bergen met sneeuwkopjes. Of over een heerlijk frietje met curryketchup en een sappige brochette. Eerlijk gezegd, we weten het zelf niet. Hij slaapt nog, dus sssst!

2

BNI

Omstreeks 05.30 u. klinkt er een deuntje uit mijn wekker dat mij eraan herinnert dat ik nacht- noch ochtendmens ben. Neen, ik ben echt niet zo vroeg opgestaan om een yogamatje uit te rollen en mij fris en monter aan een reeks stretchoefeningen te wagen. Ik vertrek naar BNI, oftewel Business Network International, een wekelijkse ontbijtvergadering voor wakkere ondernemers. Nog voor de zon het begin van een nieuwe werkdag voorspelt, zit ik al aan tafel met gedreven ondernemers om te netwerken. Een extra koffie is noodzakelijk - ik geef het gerust toe maar het is een vruchtbare start van de dag.


3 SCHRIJVEN SCHRIJVEN SCHRIJVEN Daar is ze dan, mijn pen uit de nieuwe tijd. Een blinkend klavier, klaar om bespeeld te worden met het razendsnelle vingergetik. Mijn Billy-collega's begroeten mij hartelijk en keren daarna terug naar hun gefocuste blik, die je ook bij professionele schaakspelers aantreft. Vandaag schrijf ik websiteteksten, maar morgen kan het een blogbericht zijn of een biografisch stukje over iemands dag, wie weet. De mogelijkheden zijn eindeloos en net dat maakt het boeiend. De afwisseling houdt me scherp. 4 LUNCH Het geratel van de zes computerklavieren wordt gestaakt bij het opmerken van de eerste grommende maag. Hier is nieuwe brandstof nodig… Een geurenkakofonie van verschillende leftovers, soepen en salades ontfermt zich vervolgens langzaam over de gangen. Weldra weet iedereen het in Officenter. De Billy’s zijn weer aan hun lunchuurtje begonnen. Waar de voormiddag in het teken stond van opperste concentratie, wordt er nu druk gepalaverd en gezeverd. De tongen ontrollen zich opnieuw tot voorbodes van schuddebuikend gelach.

13 5 INTERVIEW In

de namiddag vindt er een klanteninterview plaats. Afhankelijk van de grootte en de complexiteit van de opdracht, doe ik het interview alleen of met een extra Billy erbij. Diepgaande vragen schuwen we niet, daar we uiteindelijk tot de kern van de klant zijn business moeten komen. We bepalen samen de structuur van de teksten, waarna ik mij nog verdiep in een SEO-onderzoek of meteen begin te schrijven. Ziezo, het einde van een dagje Billycom!

6

T I J D VO O R T I M

BILLYCOM • MAGAZINE

Eén van mijn favoriete avondactiviteiten is toneelspelen. Als er geen vaste repetitie op het programma staat, is er altijd wel wat ruimte voor improvisatie. Brullen als een baviaan, een ferm potje grienen, … Billy Tim is soms ver te zoeken als hij op de planken staat, maar de uitlaatklep staat wagenwijd open, zoveel is zeker. Na een afzakkertje (frisse Kombucha) rol ik mijn bed in, om hopelijk opnieuw aan te knopen met die heerlijke droom van vorige nacht.


14


Werken in stijl: Billy’s new office

Bij een gloednieuwe branding hoort natuurlijk … een fris en trendy kantoor. Gelukkig voor de Billy’s zat de timing helemaal goed. Officenter Leuven werd fors uitgebreid én opgefrist met een eigentijdse urban look. In de zomer verhuisden we naar een nieuw groter kantoor dat we lekker zelf mochten inrichten. Pinterest alert! De originele ideeën vlogen in het rond, maar uiteindelijk gingen we voor een stoere wand van steigerhout met een roze ledverlichting, een diepgroene muur en een kunstwerk van onze klant Atelier P als eyecatcher in onze vergaderzaal.

15

Helemaal hip, helemaal Billy!

BILLYCOM • MAGAZINE


Billycom in bullets & hashtags Time flies when you’re having fun! 2 015

SEPTEMBER

De officiële kick-off van Billycom! Petra zet haar pen op scherp en neemt haar intrek in een eigen kantoor in Officenter Leuven. Ready!

Tussen 2015 en 2020 schoot de rijzende Billy-ster als een komeet de lucht in. We zijn gegroeid tot een straf zeskoppig team, hebben een indrukwekkend klantenportfolio bij elkaar geschreven en konden enkele hechte partnerships sluiten. Een steile opmars en we zijn niet van plan om gas terug te nemen. Integendeel! Maar eerst een kleine throwback: ontdek Billy’s geschiedenis in een notendop.

#vliegendestart

16

DECEMBER

2 015

FEBRUARI

2016

OKTOBER

201 6

Billycom lanceert haar website als copywritingbureau voor kmo’s. Ook het 1ste partnership met webbouwer Webhero is een feit.

De wekker staat nu elke donderdag om 05.30 u., want Petra sluit zich aan bij BNI Leuven Artois. Dit brengt haar business in een stroomversnelling.

De copywritingmolen draait op volle toeren. Als resultaat werft Petra een eerste werknemer aan. Welkom in het team, Lotte!

#billybusiness

#gevenloont

#eerstewerknemer

OKTOBER

2 018

JANUARI

2019

MAART

2019

Billycom schuift graag een stoeltje bij voor Karlijn Van De Sype. Deze Instagramaddict geeft onze eigen Instagram een stevige upgrade.

Met de komst van Jana Vanherwegen halen we wat extra schrijfervaring én een chocoholic in huis. Nieuwsbrieven en mailings zijn helemaal haar ding.

Juriste Ellen Merki laat de wetboeken achter zich en kiest voluit voor haar schrijfpassie. Billycom heeft er in één klap een nieuwe expertise bij.

#instafamous

#copyandchocolate

#juridischecopywriting


JANUARI

2017

MEI

2 0 17

JANUARI

2018

Vers van de pers: het allereerste Officentermagazine. Billycom neemt de volledige redactie van het magazine voor haar rekening.

Terug van een wereldreis kiest Anouk Verschaeren voor Billycom om haar carrière te hervatten. Het trio trekt naar Parijs voor een fotoshoot. Smile :-)

Van start-up naar scale-up: Billycom laat zich begeleiden door een businesscoach en stoomt zich klaar voor de toekomst.

#yeswecan

#teamwork

#billystrategie

APRIL

2019

OKTOBER

2019

JANUARI

17

2020

Billycom zet de next big step met een kersverse look-and-feel. De hippe branding wordt doorgetrokken naar een nieuw kantoor in Officenter.

It’s a boy: met Tim Baert sluit (eindelijk!) de eerste mannelijke Billy zich aan bij het team. Een mooi tafeltje vol voor Billycom. Wij zijn klaar om te knallen!

#jufbilly

#billyatwork

#billyboy

BILLYCOM • MAGAZINE

Billycom gaf al les bij VUB, Syntra en Webhero. Vanaf nu staat ook UNIZO op het lijstje, dankzij onze cursus copywriting en contentmarketing.


SCHRIJFTIPS 5 tips voor sterke, authentieke en professionele websitecopy

18

Niemand leest graag langdradige en onpersoonlijke teksten, maar met de juiste woorden en wervende zinnen kan je via je website wel het vertrouwen opbouwen met je lezer. Want mensen kopen nog altijd van mensen. Een krachtige pitch op je homepage, een inkijk in je bedrijf in een ‘Over ons’-pagina, een toffe teampagina, een heldere uitleg over je expertises en een overzichtelijke werkwijze overtuigen potentiële klanten om door te klikken naar de contactpagina. Deze 5 praktische schrijftips zetten je op weg!

S T A P 1 KIES DE JUISTE TONE OF VOICE Stel jezelf de vraag welke sfeer bij je business past. Een zakelijke, inspirerende, wervende, informatieve of speelse uitstraling? Hanteer vervolgens een schrijfstijl die matcht met je onderneming én met je doelpubliek. Voor een advocatenkantoor kies je een eerder zakelijke tone of voice in vergelijking met creatief woordgebruik voor een weddingplanner. Schenk aandacht aan de bezorgdheden van je doelgroep en vermijd vakjargon dat uitsluitend specialisten hanteren.

BONUSTIP Hoe spreek je je doelgroep aan? Kies voor ‘u’ of ‘je’ en wees consequent.

Wil je zelf aan de slag en je eigen teksten leren schrijven? Stuur een mailtje naar info@billycom.be en we laten je graag weten waar en wanneer we een cursus 'SEO-copywriting' organiseren. Geen tijd om zelf je teksten te schrijven? Wij plannen een interview in en nemen het schrijfwerk graag van je over!


STAP 2

PLAN SCHRIJFBLOKKEN IN JE AGENDA

Zonder deadline schuif je schrijfopdrachten dikwijls op de lange baan. Blokkeer daarom schrijfblokken van minimum 2 uur in je agenda. Bepaal bovendien wanneer je de teksten wil finaliseren. Zodra je die afspraken met jezelf gemaakt hebt, ben je minder snel geneigd je copywerk opzij te schuiven. Is het zover? Kruip dan volledig in the zone! Installeer je in een vergaderzaal of werk in een aparte ruimte waar je niet gestoord wordt door teamleden, e-mails en telefoons.

STAP 3

Een tekst van A tot Z schrijven is soms een hele uitdaging. Writer’s block? Begin in het midden van je tekst met woorden, quotes en titels. De rest brei je er later aan.

19

BONUSTIP Publiceer naast een 'Over onspagina’ ook een teampagina want dat is doorgaans de meest bezochte pagina van een bedrijfswebsite. Zet je medewerkers in de kijker met toffe tekstjes en pimp de pagina met kwalitatieve foto’s.

VERWERK ZOEKWOORDEN BONUSTIP Staar je niet blind op de Googlepositie van je hele website, maar investeer in specifieke webpagina’s. Zo kan je terrein veroveren in Google door jezelf te positioneren als regionaal expert. Hoe? Schrijf webpagina’s over je specialiteit in combinatie met een locatie, bv. 'copywriter Leuven'.

BILLYCOM • MAGAZINE

Google is geen exacte wetenschap. Hoger scoren op de resultatenpagina’s van de zoekmachine al helemaal niet! Wil je hogerop geraken in jouw professioneel domein, dan moet je voldoende content publiceren op je website en de juiste woorden gebruiken. Publiceer op vaste tijdstippen blogposts die een concrete klantenvraag, en dus ook meteen een zoekopdracht, beantwoorden. Google kan je namelijk enkel belonen voor woorden en woordcombinaties die je effectief vermeldt in de tekst. SUCCES!

BONUSTIP

VOEG EEN SNUIFJE VAN JEZELF TOE

Je diensten en producten online in de kijker zetten, is altijd een goed idee. Vergeet daarnaast je ondernemersverhaal en je unieke bedrijfstroeven niet te benadrukken. Een ‘Over ons-pagina' schept vertrouwen bij je websitebezoeker. Licht toe wanneer je de zaak uit de grond stampte, vanwaar je passie komt, in welke regio je actief bent en hoe je je doelgroep ondersteunt. Een persoonlijk verhaal scoort altijd beter dan doorsnee algemene teksten.

STAP 5

Moeite met concentreren? Download de gratis app Plantie. Terwijl jij ijverig schrijft, groeit er een digitale plant op je smartphonescherm. Bye bye afleiding, hallo 100% focus!

ZOEK EEN VERTELBUDDY

Zit je te staren naar een wit blad of geraken de eerste woorden niet op papier? Ondernemers kunnen vaak beter over hun business vertellen dan schrijven. Betrek daarom een familielid, vriend of collega bij je schrijfsels. Vertel wat en waarover je zou willen schrijven en laat je gesprekspartner noteren. Zo loop je niet vast op zinsconstructies en woordgebruik maar heb je dankzij de notities een stevige basis voor je websitecopy.

STAP 4

BONUSTIP


Welkom aan boord!

Klant in de kijker: LUX CRUISE TRAVEL Of de Billy’s een nieuwe website wilden schrijven over luxe cruisevakanties? Ow yes! Dat moest Carlos geen twee keer vragen. Met een stapel exotische reisbrochures onder de arm stapte hij onze meetingroom binnen. Lang voor er sprake was van quarantaine, droomden we weg bij luxejachten, expeditiecruises en prachtige schepen met wereldwijde bestemmingen. Heerlijk om over te schrijven, maar nog heerlijker om even mee aan boord te gaan. All aboard! Carlos, je bent een reisagent met een passie voor luxecruises. Hoe ben je aan die expertise gekomen? "Door mijn vele cruisevakanties. Die ervaring is goud waard. Brochures zijn mooi en ondersteunend, maar de kennis van eigen ervaringen leidt de klant naar de reis die het best bij hem past. Mijn business zijn de ‘small en midsize’ schepen, de luxecruises zeg maar. Hoe kleiner het schip, hoe luxueuzer en persoonlijker de service natuurlijk."

20

Je biedt ook andere reisformules aan, want je aanbod is verdeeld over 2 websites: travelexpertleuven.be en luxcruisetravel.be "Inderdaad. Ik bied zowat alle reisformules aan: van een citytrip naar New York tot een rondreis door Australië. Door mijn activiteiten als travelagent te combineren met cruises kan ik makkelijker de combinatie vluchten-hotelscruises aanbieden. Klanten vinden mij vaak via mond-tot-mondreclame. Dat wijst erop dat ze tevreden zijn en dat geeft mij enorm veel voldoening." Leuk om te horen Carlos! Maar zeg eens eerlijk, een cruise, dat klinkt als “voor oudere mensen” en als “een dure reis”. Kloppen de clichés? "Het cliché “voor een ouder publiek” klopt zeker niet. De expeditieschepen en kleine jachten trekken een veel jonger publiek aan. Bovendien ben je tijdens een cruise zeer actief omdat je bijna dagelijks van boord gaat. Als het over prijssetting gaat, zijn er altijd extremen. In het uitzonderlijke luxesegment kunnen de prijzen soms de pan uitswingen. Maar ik bespreek met elke klant wat zijn of haar budget is en dan

maak ik de juiste match met de juiste cruise. Ook in het luxesegment zijn er altijd mooie promo's te scoren tegen een zéér schappelijke prijs. De enige voorwaarde is wel dat je flexibel moet zijn qua vaarroutes en vertrekdata." Heb je voor LUX Cruise Travel een afgelijnd klantprofiel of kan iedereen bij jou terecht? "Mijn cliënteel is heel divers. Een eerste onderscheid maak ik tussen beginnende en vaste cruisers. Avontuurlijke mensen kiezen op belevingswaarde van bestemming. Luxereizigers kiezen op basis van de kwaliteit van het schip: de suite, de keuken en de ontspanningsmogelijkheden aan boord". Hoe kruip je in het hoofd van de klant om hun exacte reisverwachting te achterhalen? "Ik zit samen met de klant en stel veel vragen. Ik wil hun beste en slechtste ervaringen te weten komen. Daarna ga ik af op mijn intuïtie. Ik maak een selectie naargelang de beschikbare rederijen. Elke rederij heeft z’n eigen karakter en die eigenschappen probeer ik te matchen met de voorkeuren van de klant. Het geeft mij een grote voldoening wanneer een klant tijdens zijn vakantie een enthousiast bericht stuurt om mij te bedanken." Zo’n feedback zal je enorm plezier doen! Wat zijn voor jou de ingrediënten die absoluut nodig zijn voor een ultieme cruisebeleving? "Ik ben allesbehalve een avonturier. Ik hecht veel belang aan het comfort op het schip, zoals de kwaliteit van het eten en de wijn. Tegelijk is het een professionele beleving: het ontdekken van nieuwe schepen."


Je business focust zich op ‘small en midsize’ cruiseschepen. Om welke reden is dat? "Met een klein luxeschip is het praktischer om mooie bestemmingen te ontdekken. Je komt vroeg op de dag aan en je blijft tot laat op de dag. Een overnight, een nacht ter plaatse, geeft de vakantieganger nóg meer tijd tot ontdekking. Kleinere schepen hebben overigens de ‘luxe’ via de rivieren landinwaarts te mogen varen. Zo kan je bijvoorbeeld het historisch centrum van Sevilla bezoeken. Grote schepen, de mastodonten zeg maar, kunnen dit uiteraard niet. Daarnaast is er ook een duidelijk kwaliteitsverschil. Bij een cruise met een zeer groot schip, de lagere prijsklasse, heb je cru gezegd geen garantie op kwaliteit. Heb je pech, drink je wijn uit plastieken bekers of eet je van een lauw buffet. Het is een heel bewuste keuze om met LUX Cruise Travel een volledig ander segment aan te bieden." Wijn uit plastieken bekers? Daar passen wij ook voor! Carlos, je mag even reclame maken: welke cruise is de mooiste die je al gemaakt hebt? "Goh, dat is een moeilijke vraag. Ik cruise ongeveer een vijftal keer per jaar en heb heel veel goede ervaringen met verschillende rederijen. Vraag me dus niet er ééntje uit te pikken. Een favoriete stad wil ik je wel meegeven: Istanboel! Er hangt een geweldige vibe: verschillende culturen, bars en restaurants... Magnifiek!"

Je werkte samen met Billycom voor de copywriting van je websites. Hoe ben je met ons in contact gekomen? "Ik wilde al langer mijn aanbod op het web plaatsen en wanneer ik Petra leerde kennen via het BNI-netwerk, kwamen we snel tot een deal. Ik had van meet af aan vertrouwen in de samenwerking. Waarom? Billycom pakt het héél grondig aan. Dankzij hun research kwam ikzelf tot nieuwe inzichten. Billycom brengt niet enkel het product, maar ook het karakter van de onderneming goed naar voor, en dat maakt het verschil."

21

Da’s fijn om te horen Carlos. Wat mogen we je trouwens wensen voor de toekomst? "Door de huidige coronamaatregelen houden we onze adem in. Het zijn spannende tijden voor de reissector. Ik hoop vooral dat mijn klanten snel weer kunnen vertrekken om te genieten van mooie cruises. Er zijn nog zoveel pareltjes te ontdekken in de wereld."

Bedankt Carlos, om tijd voor ons te maken. We wensen samen met jou dat jij en je klanten snel weer aan boord mogen gaan van een mooi luxeschip. Wij verwachten een kaartje!

Zijn er bestemmingen waar je beter wegblijft?

www.luxcruisetravel.be www.travelexpertleuven.be

BILLYCOM • MAGAZINE

"Santorini is een dermate populaire bestemming dat cruises wel eens tegelijkertijd aanmeren. Beeld je eens in wat het geeft wanneer 5.000 toeristen op dezelfde dag het eiland bezoeken? Die populaire hotspots zou ik vermijden."


Partnerpaspoort Webhero

Het is donderdagmiddag. Ik stap even uit mijn schrijfbubbel en wandel het kantoor van Billycom uit. Er staat een duo-interview op het programma waar ik ongetwijfeld blij van word. Enkele meters verderop zit een trouwe partner van Billycom, websitebouwer Webhero. Vandaag zit ik met Joren en Karlien aan tafel, twee Webhero’s die we graag beter willen leren kennen: wie zijn ze, wat doen ze en wat vinden ze van de samenwerking met Billycom? Naarmate ik het Webhero-empire nader, wint een aanstekelijke beat geleidelijk aan intensiteit. Leuk sfeertje! Wat is jullie favoriete dansplaat? Karlien: “Justin Timberlake - Can’t Stop the Feeling” Joren: “Usher – Yeah” Nice! In een paar zinnen, wat doet Webhero?

22

Joren: “Webhero is de digitale held van kmo’s. Wij bouwen professionele websites en webshops. Daarnaast adviseren we ondernemers hoe zij hun onlineverhaal sterker kunnen maken.” Jullie werken nu 3 jaar bij Webhero, proficiat! Hoe kijken jullie terug op de voorbije jaren? Karlien: “Wij hebben het ontstaan van Webhero meegemaakt. Dat vind ik persoonlijk zeer bijzonder. Webhero voelt zelfs zowat aan als een eigen kind. We hebben van bij het begin een Webhero-mindset gecreëerd die vandaag nog steeds door ons bloed stroomt.” Joren: “Inderdaad, en de vriendschap natuurlijk! We zijn op exact dezelfde dag gestart, dat schept uiteraard een speciale band.” Waaraan kan je een Webhero goed herkennen? Karlien: “Een Webhero is meer dan een collega. Intern noemen we elkaar 'beste beste', wat erop neerkomt dat we elkaar altijd ondersteunen. Dat zorgt voor een ongelofelijk warme vibe.” Joren: “Dat klopt! Het is geen toeval dat we ook na de werkuren vaak afspreken. Ook naar klanten toe zijn wij geen pushers. We gaan altijd eerlijk zijn als we ervan overtuigd zijn dat iemand meer nood heeft aan maatwerk.”

Wat schiet jullie te binnen, wanneer jullie denken aan de Billy’s? Karlien: “Enthousiasme, professionaliteit, partnership… Er is heel veel vertrouwen. De Billy's kennen Webhero door en door.” Waar maken Webhero en Billycom het verschil? Joren: “Webhero en Billycom zijn allebei experts in hun domein. Er is een goede interne werking en dat merkt ook de klant. We komen vaak in een situatie waar Billycom nood heeft aan Webhero en omgekeerd. We leren veel van elkaar en versterken elkaar. Er is een synergie.” Hoe klinkt de toekomstmuziek bij Webhero? Karlien: “The future is bright, ook tijdens corona. Onze missie en visie blijven hetzelfde, we willen samen met de klant groeien in deze uitdagende digitale tijden. We ondersteunen met webshops en supporteren om lokaal te kopen, ook online. Daarnaast is de Webhero Academy een belangrijk aspect geworden binnen onze diensten. We zetten sterk in op het adviserende luik voor een maximale ondersteuning.” www.webhero.be


Leuvense hotspot

Breakfast all day long bij Nosh Af en toe valt er bij Billycom letterlijk en figuurlijk een lekkere opdracht binnen. Wij mochten op interview bij Nosh en het is meteen onze favoriete hotspot geworden. Want, ontbijt is de belangrijkste maaltijd van de dag. Een torenhoog cliché, maar oh zo waar. En als het dan toch zo essentieel (én lekker) is, waarom zou je het dan beperken tot de vroegste uurtjes van de dag? Bij Nosh in het hartje van Leuven geniet je de hele dag lang van een topontbijt. Yummie! Food is fuel: ook voor ondernemers Want zeg nu zelf: werken op een lege maag gaat toch nét iets minder vlot. Als ondernemer ben je de hele dag druk in de weer: netwerken, mails beantwoorden, telefoontjes doen, administratie afhandelen … En dat vergt veel energie. Reden te meer om bij te tanken met wat overheerlijke brandstof. Bij Nosh ben je steeds aan het juiste adres voor een uitgebreid of snel ontbijt, een lichte lunch of een verrassend vieruurtje. Smakelijke kickstart van een productieve dag Nosh serveert een kraakvers ontbijt met alles erop en eraan. Een glaasje sinaasappelsap, dampende koffie, een spiegeleitje met spek, granola, vers brood, een gezonde portie fruit … Buitenstappen met een hongertje is on-mogelijk. Of je nu een zoetekauw of een vegetariër bent: er is altijd voor ieder wat wils. Gluten- of lactose-intolerant? No worries: Nosh tovert in no time een lekker alternatief op tafel.

23

Let’s get American met bagels en pancakes

DE BILLY’S ZIJN ALVAST GROTE NOSH-FAN! www.nosh.be

De specialiteit van Nosh? Dat zijn de verrukkelijke bagels. Waan je in New York en kies uit de meer dan 20 versbereide mogelijkheden. Van de Mexico met kip en guacamole, tot de Rome met mozzarella: stuk voor stuk om duimen en vingers bij af te likken. En ook de typische American pancakes mogen niet ontbreken op de menukaart. Smul van een torenhoge stapel dikke pannenkoeken met blauwe bessen, spek, banaan, pindakaas, chocoladesaus... Kiezen was nog nooit zo moeilijk! BILLYCOM • MAGAZINE


Gezond koken met Billycom Havermoutkoekjes

24

Koffie, chocolade en koekjes. Dit zijn dé basisingrediënten van de Billy's om goed te kunnen schrijven! Om onze pennen scherp te houden, zijn we alvast fan van een healthy snack tussen twee schrijfopdrachten door. Dus organiseerden we een leuke en ontspannen foodworkshop in het kookatelier van Barbara Roelants (Plan B). We leerden er de kneepjes van gezond én lekker bakken. Vooral de havermoutkoekjes waren yummie! Knapperig, smaakvol en bomvol voedzame ingrediënten. Met ons recept ga je zelf aan de slag! #smakelijk

"

HOE PUURDER JE KOOKT, HOE BETER! HAVERMOUT, VOLKORENMEEL, KOKOSBLOESEMSUIKER, … EEN ZELFGEBAKKEN VIERUURTJE IS NIET ALLEEN LEUK OM TE MAKEN, MAAR GEEFT JE OOK MEER ENERGIE DAN DE SNELLE SNACK UIT HET SNOEPREK. DEZE HAVERMOUTKOEKJES BEVATTEN VOORAL TRAGE SUIKERS DIE JE LANG VERZADIGD HOUDEN. DE IDEALE KICKSTART VAN EEN GEZONDE LEVENSSTIJL! - BARBARA ROELANTS, PLAN B

"


Aan de slag... •

First things first: meng het chiazaad en het water in een kommetje. Roer geregeld om! Na een 15-tal minuten krijg je een blubberig resultaat, dat eieren perfect vervangt.

JOUW BOODSCHAPPENLIJSTJE VOOR 30 KOEKJES:

Roer de boter mals, voeg de kokosbloesemsuiker toe en roer het geheel verder tot een romige massa. Meng het glibberige chiazaad door het beslag.

• 50 g kokosbloesemsuiker

Voeg het meel, de bloem, het bakpoeder, het zout en het kaneelpoeder toe aan het vloeibare beslag. Doe de havermout erbij en roer het deeg om tot een homogene massa.

• 15 g volkoren meel

Klaar voor het echte bakkerswerk! Neem 2 vellen bakpapier en leg het deeg ertussen. Rol zo dun mogelijk uit, liefst in een rechthoek of vierkant.

• Kaneel naar eigen smaak

Verwarm de oven voor op 180°C. Verwijder het bovenste vel bakpapier. Strooi er de 25 g havermout over en duw het lichtjes aan. Bounty fan? Wissel af en vervang de havermout door kokosrasp. Ook lekker!

Snij het deeg in gelijke vierkantjes of rechthoekjes, leg ze op de bakplaat en bak ze in 8 minuten goudbruin in de oven. Nadat je ze uit de oven hebt gehaald, ga je opnieuw met een mes over de snijlijnen. Haal de koekjes voorzichtig van de bakplaat en laat ze verder afkoelen op een rooster.

• 90 g plantaardige boter • ½ eetlepel chiazaad • 1 ½ eetlepel water • 15 g bloem • 100 g havermout • Mespuntje bakpoeder • Snufje zout • 25 g havermout als afwerking

GETEST, GEBAKKEN

25

EN GOEDGEKEURD DOOR DE BILLY'S

GENIETEN MAAR! Tip! De ultieme crunch extra lang aanhouden? Bewaar de koekjes in een blikken doos, zo blijven ze langer knapperig.

www.ikgavoorplanb.be

BILLYCOM • MAGAZINE


Billyscoop

Wat staat er in de sterren geschreven? Vrij van coronaperikelen kijken we in onze glazen bol om te ontdekken wat de toekomst brengt in het boeiende en uitdagende jaar 2020. Lees even mee...

26

WATERMAN 20 JANUARI T/M 18 FEBRUARI

TWEELINGEN 21 MEI T/M 20 JUNI

Je krijgt meer verantwoordelijkheid en autoriteit, en deze kunnen in verschillende vormen op je pad komen. Je energie werkt aanstekelijk. Hou er rekening mee dat anderen je graag willen volgen. Ze weten immers dat je succesvol zult zijn.

In 2020 leer je om niet meteen ergens in te springen. Denk eerst na voor je doet. Zo maak je slimmere keuzes. Je ontwikkelt geleidelijk aan meer kennis over je vakgebied én jezelf, wat je carrière alleen maar ten goede komt.

VISSEN 19 FEBRUARI T/M 20 MAART

KREEFT 21 JUNI T/M 22 JULI

Accepteer het advies van mensen die je echt willen helpen, en laat negatieve input langs je heen gaan. Geloof daarentegen in je eigen capaciteiten. Met een positieve mindset verras je jouw collega’s en vooral jezelf. Go for it!

De kans is groot dat je voor je baan een promotie krijgt. Laat dit niet naar je hoofd stijgen. Ondanks je fortuinlijke situatie, kan een onvoorziene situatie je wel eens ‘te kijk zetten'. Zie de humor ervan in en lach achteraf eens goed met jezelf.

RAM 21 MAART T/M 19 APRIL

LEEUW 23 JULI T/M 22 AUGUSTUS

Je wil je wilskracht en doorzettingsvermogen inzetten om carrière te maken. Druk echter niet té hard door. Werk rustig toe naar je doel zodat anderen je kunnen bijhouden en ondersteunen. Samen bereik je zoveel meer!

Je bent in professionele topvorm: efficiënt en productief. Overdrijf echter niet, want je privéleven en je hobby’s vereisen ook de nodige aandacht. Met wat advies en zelfinzicht vind je zeker de juiste balans.

STIER 20 APRIL T/M 20 MEI

MAAGD 23 AUGUSTUS T/M 22 SEPTEMBER

Collega’s kunnen jaloers zijn, bijvoorbeeld omwille van je productiviteit. Weersta de verleiding om er tegenin te gaan. Jij weet beter! Jij zal degene zijn die het initiatief neemt om iedereen weer samen te laten werken. Succes!

Wat communicatie betreft, ben je soms iets te direct. Weet dat niet iedereen je strenge kant op prijs stelt. Breng je zachte, empathische kant wat meer naar boven. Je zal zien dat je snel weer geliefd bent. Dit geldt ook voor je privérelatie.


27

BOOGSCHUTTER 22 NOVEMBER T/M 21 DECEMBER

Ga op zoek naar ontplooiingskansen in de vorm van workshops en opleidingen. Je bloeit immers op wanneer je voldoende mentale uitdagingen hebt. 2020 is een perfect jaar om volledig uit je comfortzone te treden.

Op professioneel gebied staat er voor jou niets spannends te gebeuren. Alles gaat zijn gewone gangetje en je bent happy zoals je bent. Let er wel op dat je niet indommelt, en je collega’s je niet weer eens beetnemen. Blijf alert!

SCHORPIOEN 23 OKTOBER T/M 21 NOVEMBER

STEENBOK 22 DECEMBER T/M 19 JANUARI

Je wordt gedreven door passie en tonnen energie, waardoor je wel eens gaat twijfelen of je nog wel op de juiste plaats zit. Geen probleem, er zijn genoeg vertrouwelingen die je graag helpen in het maken van de juiste keuzes.

Je doet er goed aan je banden met je collega’s te versterken door ze meer in vertrouwen te nemen. Ga op zoek naar partners om je nieuwe ideeën mee te delen. Wie weet spruiten hier mooie opportuniteiten uit.

BILLYCOM • MAGAZINE

WEEGSCHAAL 23 SEPTEMBER T/M 22 OKTOBER


Billycom 2.0

Het verhaal achter onze nieuwe branding Dinsdag 1 oktober 2019 om 9 uur. Met een gezonde dosis spanning drukten we op de publiceerknop. De nieuwe Billy-branding wordt de wijde wereld ingestuurd. Billycom 2.0 is ready for take-off!

VAN START-UP NAAR SCALE-UP Het Billy-avontuur begon als een solo-onderneming. Mijn eigen kleine kantoortje in Officenter Leuven, mijn pen helemaal op scherp en vastberaden om mijn expertises sterk in de markt te zetten. Pionieren dus. Loved it! Een logo, huisstijl en naamkaartjes voor Billycom? Die heb ik op een zonnige zondag zelf in elkaar gestoken. Zo gaat dat met start-ups.

28

“Amper 5 jaar later is er véél veranderd. Mijn business is flink gegroeid met 5 straffe collega’s aan mijn schrijftafel, een gevarieerd klantenportfolio en meer teksten dan ik kan tellen. Billy is all grown up!”

EN DAT VROEG OM EEN NIEUWE, FRISSE BRANDING … Deze keer wilde ik toch langer dan 5 minuten nadenken over onze nieuwe look and feel. Bovendien stond mijn team te trappelen om mee te werken aan de nieuwe huisstijl, maar onze wilde ideeën (5 creatieve dames, weet je wel!?) gingen alle kanten uit. Een branding workshop bij Artkom bracht helderheid in onze wirwar van ideeën. Onder begeleiding van Nicky Myny maakten we collages en moodboards. We knipten en kleurden, observeerden en overlegden. “En toen daalde een collectief eureka-moment over ons heen. Halleluja! Een warme, donkergroene tint met een touch of pink. Yes, dit wordt het: stoer, professioneel met een female touch. Helemaal Billy!”


MET INSPIRATIE EN FOCUS OP NAAR EEN NIEUW LOGO …

29

Enter grafisch designer Anja Maes van Printthings. Toegegeven, de Billy’s waren niet altijd de makkelijkste klanten. Want we wisten vooral heel goed wat we niét wilden. Maar stilaan kreeg het design steeds meer vorm. Onze reactie bij het zien van het eindresultaat? Instant crush! Met de juiste kleurencodes op zak kreeg ook onze website een nieuw design. Strak, simpel en stijlvol. We telden vol verwachting af naar de grote lancering …

Glunderende Billy Boss Petra Branding workshop: www.artkom.be Grafisch design: www.printthings.be Fotografie: www.marilyndesmet.be

BILLYCOM • MAGAZINE

“De nieuwe huisstijl was meteen een schot in de roos. Bedankt Nicky en Anja om ons op het juiste branding-pad te zetten. Bedankt Marilyn De Smet voor de fantastische fotoreportage bij Artkom. En dikke merci aan al onze klanten en fans voor zoveel leuke en positieve reacties. Billycom 2.0 is ready to shine!”


K A R L I J N S FAVO R I E T E L E C T U U R

Van krachtige opiniestukken, over luchtige reportages, tot creatieve reclamecampagnes: ik betrap er mezelf op dat ik ze lees met een kritische copywritersblik. Beroepsmisvorming? Misschien wel. Een roman? Een vakantie is voor mij dé ideale setting om in een straf verhaal te duiken. Een favoriet? Niet echt… Ik laat me graag verrassen. Guilty pleasure: Mijn tweede leven speelt zich af op Instagram. Dagelijks volg ik posts en stories van verschillende influencers. Ze inspireren me op het vlak van outfits, reizen, recepten… en ik droom weg in hun fabulous life... Love it! J A N A ' S FAVO R I E T E L E C T U U R

Klaar voor een kleine bekentenis? Ik ga nog steeds naar de bibliotheek. Een echte boekenworm dus! Genre? Fictie! Luchtige chicklits, detectiveverhalen, psychologische drama's. Laatst verslonden: De Hemel Verslinden van Paolo Giordano. Non-fictie? Becoming van Michelle Obama is een voltreffer!

30

Guilty pleasure: Ik schaam me hier absoluut NIET voor, maar nog steeds droom ik weg in de magische wereld van Harry Potter! Ik verkies de boeken boven de films. Trouwens, zoals vele fans, ben ik ervan overtuigd dat mijn toelatingsbrief voor de toverschool van Zweinstein verloren is gegaan in de post :-) E L L E N S FAVO R I E T E L E C T U U R

Zonder twijfel, magazines! Cosmopolitan, Elle, Vogue… Waarom? Ze inspireren! Ik volg uiteraard girly topics als beauty en fashion, maar ook de brandend actuele onderwerpen over taboes en politiek, de columns en het voorwoord van de redactie. Achteraf gebruik ik de knipsels om te scrapbooken. Ik heb boekjes vol met inspirerende quotes. Guilty pleasure: Horoscopen (ik ben altijd zo nieuwsgierig) én Amerikaans geïnspireerde, filosofische zelfhulpboeken zoals The Secret van Rhonda Byrne en boeken van Oprah Winfrey: “Anything you can image, you can create”.

T I M S FAVO R I E T E L E C T U U R

Boeken die neigen naar het absurde, zoals deze van Franz Kafka, Nikolai Gogol of Willem Elsschot, zonder dat de schrijver zich daar compleet in verliest. De verhaalprotagonisten zijn allesbehalve heldhaftig. Eerder kwetsbare zielen in een grote, harde wereld. Grappig, ontroerend en herkenbaar. I like. Guilty pleasure: Ik betrap er mezelf op dat ik vaak eindeloos blijf scrollen op mijn Facebook wall. Een ongelofelijk nutteloze tijdvreter.


FAVORIETE LECTUUR P E T R A ' S FAVO R I E T E L E C T U U R

Ik hou van een kakelverse krant in de ochtend en de geur van magazines. Het onbevangen bladeren, me verdiepen in een interview of een leuke column. Ga ik op reis, dan draag ik een loodzware rugzak met… jawel, magazines. Tegen het einde van de reis zijn ze helemaal verfrommeld en beduimeld met zonnecrème. Heerlijk!

31

Guilty pleasure: Weekendmagazines! Mijn favorieten zijn Nina en Sabato. Leuke interviews wisselen af met handige tips voor restaurants, shops en hotels. Daarop baseer ik mijn favorietenlijstje en zo blijf ik op de hoogte van de nieuwste trends in mode, styling en schoenen… Schoenen, dat is pas mijn guilty pleasure! A N O U K S FAVO R I E T E L E C T U U R

Guilty pleasure: Radio Mama, een podcast over, je raadt het al, het ‘mama zijn’! Ik blader ook geregeld door het magazine Ouders van Nu en lees er de grappige verhalen, boeiende ervaringen en nuttige tips van andere ouders. Ik ben namelijk net zelf mama geworden!

BILLYCOM • MAGAZINE

Bovenaan mijn lectuurlijst? Magazines! Hondenpsychologie, tuinieren, minimalisme, baby’s & ouderschap, … Ik laat me leiden door de interesse van het moment. Waag ik me toch aan een roman, dan wil ik wegdromen in reisverslagen over besneeuwde toppen, verre landen en culturen. Ik ben helemaal gek op DS Audio, mijn favoriete podcast. Boeiend!


Facts & Figures Nog niet zo lang geleden bestond Billycom uit een all-female team. Betekent dit dat wij alleen maar schrijven voor kledingwinkels en schoonheidssalons? Integendeel! Billycom is van alle markten thuis. Het beste bewijs is ons gevarieerde klantenportfolio. We namen onze opdrachten uit 2019 onder de loep en kwamen tot een opvallend resultaat, want onze pennen schreven vooral voor de sectoren finance, legal, bouw en industrie. Conclusie? Een Billy houdt vooral van een flinke dosis afwisseling!

11,7% 32

6,7% 18,9%

VASTGOED & INTERIEUR

HUMAN RESOURCES

FINANCE & LEGAL

3,3%

TRANSPORT & LOGISTIEK


18,9%

BOUW & INDUSTRIE

33

13,9%

10,5%

ADMIN, IT & MARKETING

BILLYCOM • MAGAZINE

16,1%

SPORT, BEAUTY & GEZONDHEID

LIFESTYLE & CULTUUR


HET LAATSTE WOORD IS VOOR HILKE... ZE KWAM, ZE SCHREEF EN ZE OVERWON! ONZE STAGIAIRE HILKE VAN NUFFELEN HEEFT ENKELE WEKEN MEEGEDRAAID IN HET BILLY-TEAM EN MAAKTE INDRUK MET HAAR SCHRIJFTALENT. OOK TIJDENS DE CORONACRISIS BLEEF ZE VEILIG EN VIRUSVRIJ OP POST OM ONS TE ONDERSTEUNEN. HILKE IS HELEMAAL BILLY-PROOF (OW YES!) EN DAAROM KRIJGT ZE HET LAATSTE WOORD IN ONS MAGAZINE. LEES HIER HAAR 'STAGEVERSLAG'...

STORM OP ZEE

34

Of beter, storm in de Bondgenotenlaan in Leuven. Wind, regen… en bussen die het lieten afweten. Dat was dag één van mijn stage bij Billycom. Als een verzopen schipbreukeling kwam ik binnengewaaid in het Billy-kantoor. 15 minuten te laat en helemaal buiten adem. Gelukkig werd ik met open armen ontvangen. Nu, een paar maanden later, sluit ik mijn stage af in volle coronacrisis in een nog gekkere situatie dan hoe ik begon: aan mijn keukentafel in mijn pyjama. Gelukkig hebben we onze videomeetings en chats om contact te blijven houden. #samensterk #blijfinuwkot

AI AI KAPITEIN Mijn eerste gedachte? Hoe ga ik dat hier ooit klaarspelen? De copywriters van Billycom zijn doorgewinterde schrijfprofessionals en ik ben nog maar een onervaren matroos. Gelukkig zijn ze heel lief en behulpzaam. Kapitein Petra stelde me meteen op mijn gemak aan boord van Billycom. Mijn kajuit (lees: bureau) staat vlak bij de koffiemachine met daaronder een zalig gevulde schuif vol chocolade. Ik weet het wel zeker: ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen!

DE PAREL IN DE OESTER De Billy's goochelen met Google-zoekwoorden en hebben magische pennen die de meest rake teksten tevoorschijn toveren. Zat ik even vast? Dan kwam iemand helpen en voor ik het wist stond er een pareltje op mijn blad. Een paar van die Billy-trucjes om de parel in de oester te vinden, deel ik graag met jullie.

PAREL 1 I Weet voor wie je schrijft. Een boekhouder verwacht niet dezelfde taal als een hippe schoenenwinkel. De Billy’s kunnen als geen ander in de huid van hun klanten kruipen en hun tone of voice feilloos afstellen op elke schrijfopdracht. De ene dag waren ze ervaren tuinaannemers en de volgende meesterbakkers. Dat bakken konden ze trouwens echt. Ik proefde hun heerlijk zelfgemaakte speculaas. Mmmm! PAREL 2 I Scoor met SEO-zoekwoorden. Om je positie in Google te versterken is het cruciaal om de juiste zoekwoorden en slimme woordcombinaties op strategische plaatsen in je website te zetten. Wat niet in je website staat, kan Google ook niet vinden. Zo simpel is het. Een SEO-zoekterm meermaals laten terugkomen op je website? Verwerk ze in titels én maak lijstjes! Bij lijstjes valt herhaling minder op en je kan extra veel zoekwoorden verwerken. Bovendien zijn lijstjes helder, overzichtelijk en to the point. PAREL 3 I Een woeste zee is indrukwekkender dan een zee. Adjectieven, adjectieven en nog eens adjectieven! Gebruik ze om je tekst rijker te maken. Als ik gewoon schrijf dat de Billy’s ‘een pen’ hebben, dan is er niemand die daar van opkijkt. Hun vlotte en wervende pennen daarentegen? Dat is iets om over naar huis te schrijven! Overdrijven is nooit goed natuurlijk maar zorg in elke tekst voor een goed evenwicht. Misschien nog een tip om af te sluiten? Schrijven kan je leren. Gewoon doen!


35

DAT IK NOG VELE WATERTJES MOET DOORZWEMMEN, DAAR BEN IK MIJ VAN BEWUST. MAAR IK BEN ALVAST BLIJ DAT DE EERSTE ZEE, DE BILLYCOM-ZEE, ZO’N LEERRIJKE EN FIJNE ERVARING WAS. IK KWAM AAN TIJDENS EEN STORM MAAR VERTROK MET DE VOLLE WIND IN DE ZEILEN OM MIJN EIGEN KOERS TE VAREN.

HILKE

BILLYCOM • MAGAZINE

SCHIP AHOI EN BEDANKT VOOR DE LEUKE EN LEERRIJKE STAGE!


36

Nieuwsgierig naar meer? Volg Billycom via Instagram, Facebook en LinkedIn en laat je inspireren!

Billycom is gevestigd in Officenter Leuven www.billycom.be | petra.meeus@billycom.be Contact: Petra Meeus | GSM +32 473 985697


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.