Partillebo PaTapeten Nr1 2022

Page 1

På Tidningen för Partillebos kunder

Nr 1/2022

Gibson åter på Jonsereds herrgård sid. 6–8

Partillebo renoverar och bygger nytt sid. 4-5

Minimeringsmästarna sid. 9

Tävla med din bästa Partille-bild sid. 14


Lena har ordet

Välkommen till ett nytt år med På Tapeten! När du nu håller årets första nummer av På Tapeten i din hand kanske du också lägger märke till att vi har bytt ansikte i ledar­spalten. Jag heter Lena Moberg och arbetar sedan tre år tillbaka som marknadschef i Partillebo och Partille Energi. En av mina uppgifter är att ansvara för den här tidningen. I den vill jag på ett lättsamt sätt blanda både användbart och underhållande innehåll som bidrar till att du är nöjd med oss som hyresvärd. Berätta gärna vad du gillar och inte gillar och om det är något du saknar i tidningen! Skicka dina tankar till patapeten@partillebo.se I det här numret gör vi en tidsresa med familjen Gibson på Jonsereds Herrgård. Läs om entreprenören som på 1800-talet i princip byggde ett helt nytt samhälle med allt från fabrik och bostäder till äldrevård och idrottsförening. En lördag i december besökte de nutida ättlingarna herrgården och Jonsered. I efterhand fick vi en pratstund med en av dem, Anders Gibson, som nyligen firat sin 80-årsdag. Partillebo har i uppdrag att bidra med goda bostäder och funktionella lokaler till kommunen. Vi både bygger nytt och sköter om de fastigheter vi redan har. Vi berättar mer om olika spännande projekt på sidorna 4–5. Efter att covid-19, i två års tid, har begränsat våra möjligheter att träffas och delta i sociala sammanhang har samhället äntligen öppnat upp igen. Vi har i det närmaste blivit svältfödda på nöjes- och kulturevenemang men nu finns det många sköna och spännande aktiviteter i kalendariet som du kan förgylla både vardag och helg med. Du kan också ge dig ut med en kamera och fånga ditt Partille på bild! Skicka den sedan till oss så kan du vinna ett presentkort för en trevlig stund på restaurang Lille Grisen i Jonsered. Lena Moberg Marknadschef Partillebo AB

Det är fortfarande inne att äta ute Förra året var friluftslivets år. Om detta kunde du läsa i På Tapeten nr 1 2021. Naturen fortsätter att locka människor till vandringar, skogspromenader och utomhusmatlagning i stormkök eller på stekhäll. Om du vill lära dig mer om just matlagning utomhus så anordnar Friluftsfrämjandet en prova-på-dag vid Torpet Freden, lördagen den 23 april kl. 11–15. De tipsar om olika sätt att laga mat ute i det fria och visar lämplig utrustning. Därefter lagar man en måltid tillsammans och går igenom olika tekniker för den här typen av matlagning. 150 kr/person betalas på plats. Torpet Freden ligger i Bokedalen ovanför Jonsered. Ta pendeltåget till Jonsered Station, gå upp mot Jonsereds Herrgård och följ sedan skyltarna till torpet.


På tapeten just nu!

Rensa och skänk bort

Odlingslådor i Björndammen Partillebo har iordningställt ett antal odlingskragar på en ängsyta öster om Krondammsvägen och norr om Ensittarevägens förskola. Det finns också framdraget vatten och en grillplats att samlas kring. En trevlig träffpunkt och möjlighet för umgänge med grannar! Om du är hyresgäst i Björndammen och intresserad av grönsaks- eller blomsterodling kan du få använda en plats kostnadsfritt under en säsong. Att sköta om och odla något prunkande eller ätbart i. Ta tillfället i akt och hör av dig till områdeskontoret på bjorndammen@partillebo.se

För många av oss betyder vårsolen också vårrensning. Det är nu vi ska gå igenom vårt hem och titta oss omkring. Öppna lådor och garderober och fundera. Behöver jag verkligen allt det här? Vi måste försöka vara tuffa mot oss själva och våga släppa taget om prylar och kläder. Tänka efter. När använde jag det här plagget senast och gillar jag det verkligen fortfarande? Om svaret är att det var evigheter sedan tröjan drogs på men att den fortfarande är i gott skick, då kan den skänkas bort!

Reningsborg i Partille exempelvis. Du kan lämna direkt till second-handbutiken på Laxfiskevägen 4 i Lexby eller be Reningsborg att hämta, om det gäller större möbler.

Och det här gäller ju inte bara klädesplagg. Många gånger omger vi av oss av ting som aldrig används. Då är vårrensningen ett ypperligt tillfälle att skänka bort kläder och föremål som bara samlar damm, till hjälporganisationen

3


Skiss över nya byggnader på Jonsereds Trädgårdar.

Partillebo renoverar och bygger nytt Ny- och ombyggnation Gökegård

Ett helt nytt område med cirka 500 bostäder med olika upplåtelseformer ska byggas i Gökegård, Öjersjö. Partillebo är en av sex aktörer och vi kommer att bygga hyresrätter i två etapper. I etapp 1 ingår tre punkthus i områdets centrum. Husen har tillsammans 63 lägenheter med 2–4 rum och kök, i storlekar om 52–90 kvadratmeter. I bottenplan finns lokaler och två av husen binds samman av en vårdcentral som hyrs av Västra Götalandsregionen. Husen ska byggas som Miljöbyggnad, nivå silver enligt Sweden Green Building Council. Det kommer att finnas en matbutik i när­heten, samtidigt som man har naturen och Kåsjön runt knuten. Inflyttning beräknas till höst/vinter 2023 och lägenhet­erna kommer att börja hyras ut under hösten 2022.

Åkanten 3

Åkanten 3 är den sista delen av projektet mellan Kronvägen och Säveån i området vid Kulturrum och Partillebohallen. Här ska Partillebo bygga ett hus på pelare med cirka 58 små lägenheter. Huset, med sin spännande svängda fasad, kommer att slingra sig fram längsmed Säveån. Upphandlingen är klar och planerad byggstart är hösten 2022.

Öjersjö Hill

Partillebo har på uppdrag av Partille Kommun byggt ett boende i Öjersjö Hill för personer med särskilda behov. Det nya boendet har två enheter med sex lägenheter i varje enhet och tillhörande gemensamhets- och personalutrymmen. Hyresgästerna börjar flytta in från 1 april 2022.

4

Jonsereds Trädgårdar

På grund av en omfattande vattenskada kommer de nuvarande paviljongerna vid Jonsereds Trädgårdar att rivas. I stället ska en ny byggnad uppföras som ska rymma kafé, butik och personalutrymmen så att Jonsereds Trädgårdar kan fortsätta vara ett uppskattat utflyktsmål för inspiration och rekreation för både stora och små.

Simhallsprojektet

Projekteringen av en ny sim- och friskvårdsanläggning samt cirka 200 lägenheter i området vid Partille Port och Partille Arena fortsätter. Förutom en simhall med en 25x25-meters­bassäng, omklädningsrum och barnpooler planeras också lokalytor för andra verksamheter. Partille kommun har under perioden 2 februari–2 mars 2022 bjudit in till samråd om en ändrad detaljplan för området. Detaljplanen bör kunna antas av kommunfullmäktige vid årsskiftet 2022/2023 och därefter kan produk­tionen påbörjas på plats. Simhallen ska bli klar 2026 och de nya lägenheterna i kvarteret beräknas bli klara våren 2027.

Anneberg

Den stora upprustningen av Anneberg fortsätter och närmast på tur står ombyggnad av Södra Annebergsvägen 2–38. Alla lägenheter i området ska få nya fönster och inglasade balkonger eller uteplats. Vi bygger nya inglasade entréer och trapphusen görs om och får bland annat ny belysning för att bli ljusare och tryggare. Inne i lägenheterna drar vi om elen, installerar nya radiatorer och monterar tvättmaskin samt torktumlare i badrummen. Även köken görs om för att ge bättre plats för kyl och frys.

Större underhållsinsatser En översyn av tvättstugorna i samtliga områden ska göras. Vi kommer bland annat att sätta upp skyltar som visar vilken utrustning som ska finnas och var den ska vara för att det ska bli enklare att hålla tvättstugan ren och fräsch.

Björndammen

Under året kommer vissa fasader i Nedre Björndammen målas om samtidigt som översynen av balkonger i området fortsätter. På en gård i Björndammen ska lägenheterna få jordade uttag, en uppdatering som kommer göras på fler gårdar de närmaste åren. Arbetet på Övre Björndammen fortsätter med gårdsförädling och förbättring av den yttre miljön.

Centrum

I planen för Centrum fortsätter upprustningen av soprum i de äldre fastighet­ erna med ommålning och uppsättning av fototapeter för en trevligare miljö. I Centrum kommer även fönstren att målas om på några fastigheter. Vi kommer också att byta till elektroniskt låssystem i vissa av fastigheterna.

Sävedalen

I Ljungkullen görs en invändig målning av tvättstugor och en utvändig målning av cykelhus. Här i Ljungkullen genomförs även ett pilotprojekt med betongrenovering av trapphus och loftgångar. Rörinfodring av avloppsstammarna under husen i Oxled fortsätter för att förebygga stopp och läckor.

Öjersjö

Grenvägen i Furulund får under året inglasade balkonger.


I de centrala delarna av Partille ligger bostadsområdet Anneberg – ett fritt och luftigt område med närhet till butiker och fina strövområden. Oavsett antal rum är lägenheterna här väldigt omtyckta med mycket rymd och ljus. Husen, som är byggda på 1960-talet, har fått en omfattande fasad­renovering och arbetet med förädlingen fortskrider med bland annat nya fönster och inglasade balkonger.

5


Familjen Gibson på besök i Jonsered Anders Gibsons anfader var den store William Gibson, skeppsgossen från Skottland som steg i land i Göteborg och på 1830-talet lade grunden till ett helt nytt samhälle – Jonsered. Här finns fortfarande spår av den industriella storhetstid som en gång satte Jonsered på världskartan. Idag lockar området många bostadsspekulanter och i de gamla fabriksbyggnaderna lever företagsamheten vidare. Innan jul bestämde sig Anders Gibson för att ta med barn och barnbarn till Jonsereds herrgård – där William Gibson och hans ättlingar residerat i över hundra år. Anders själv är uppvuxen i Bromma, väster om Stockholm. Hans pappa, Sven Gibson, var pilot på SAS och flygintresset ärvdes sedermera av sonen som läste flygteknik på Kungliga Tekniska Högskolan. Även Anders blev SAS trogen under större delen av sitt arbetsliv, inte i luften som pappa Sven utan på marken

6

med fokus på system- och projektutveckling. Sedan drygt tjugo år tillbaka bor han och hustrun Agneta på Kungsholmen, ett stenkast från Stockholms stadshus. Trots det geografiska avståndet är de båda medlemmar i Jonsereds hembygdsförening och besöker då och då julmarknaden och trakterna kring herrgården. – När jag var ung pratade vi inte så mycket om släkten Gibson och banden till Jonsered, jag visste knappt att det

fanns en herrgård. Med åldern har intresset för släkt och historia ökat markant. Det började med att vi åkte ner till Gothia Cup med barnbarnen och då passade jag och Agneta på att åka till Jonsered mellan fotbollsmatcherna, berättar Anders. I december fick Anders med familj en egen visning av den vackra herrgårdens salar med stuckaturer och kristaller, tack vare den goda kontakten med


Om Jonsereds herrgård • Köps 1831 av affärsmannen Olof Wijk. • Säljs året därpå till O Wijks svåger William Gibson och hans kompanjon Alexander Keiller. • 1839 löses Alexander Keiller ut och William Gibson tar själv över. • Familjen Gibson och dess ättlingar bor på herrgården fram till 1954. • Fortsatt i Jonsereds fabrikers ägor och hyrs ut till disponent Eric Bodén. • Mellanperiod på 1970-talet då herrgården är kontor, konstgalleri och resebyrå. • 1983 åter privatbostad samt förlagshus för Paul Åströms förlag. • 2008 köps herrgården av Partillebo med Göteborgs universitet som hyresgäst.

Anders Gibson, foto Lena Moberg William Gibson 1783–1857

hembygdsföreningens ordförande. En påminnelse om en svunnen tid, som på många sätt blivit modern. 2004 tog Göteborgs universitet över verksamheten på herrgården som numera är ett intellektuellt centrum där företrädare för olika samhällssektorer, vetenskapliga skolor och ideologiska riktningar träffas och utbyter tankar. – Vi gläds över utvecklingen av hela Jonsered. Hur det sjuder av liv i de gamla fabriksbyggnaderna. Där finns ju både ölbryggeri och restaurang. Den gamle Gibsons företagaranda lever kvar, det kan man se. Jag har aldrig släktforskat men har faktiskt varit över i Skottland och besökt hamnstaden Arbroath, vår anfaders födelsestad. Men det var väldigt svårt att hitta information om släkten, det fanns inga kyrkböcker som vi har här i Sverige. Och visst var det vackert i Skottland men framförallt gör de god whisky, skrattar Anders Gibson. Historien om William Gibson är fascinerande. Hur han 1833 bestämde sig för att köpa egendomen Jonsered, som blev startskottet för det lilla sam-

7


Idag är Jonsered ett mycket eftertraktat bostadsområde. De gamla arbetarbostäderna i handgjort tegel är sällan ute till försäljning men om så sker flockas spekulanterna och betalar skyhöga kvadratmeterpriser för de små husen. Och de vackra tegelfabrik­ erna har blivit populära lokaler för nya företagare som vill verka i unika miljöer. Här hittar man öltillverkaren Poppels, restaurangen Lille Grisen, skotillverkaren Icebug och bageriet Brödfabriken i Jonsered. Bland många andra driftiga entreprenörer. Text Louise Lagerkvist Olemyr Foto Helena Sellgren

I förgrunden: nationalromantiska hus i Hallebacken.

hällets förändring från by till bruksort. Där en betydande textilindustri grundlades med produktion av rep, segel och andra textil­ier till maritima användningsområden, som sedan spreds över hela världen. William Gibsons exceptionella framgång med fabrikerna gjorde att Jonsered kunde expandera och utvecklas, för att slutligen bli ett föredömligt exempel på hur ett modernt industrisamhälle kunde se ut i slutet av 1800-talet. De fabriksanställda fick ordentliga hus, barnen sattes i skola och allmän sjukvård etablerades för samhällets invånare. Gibson och hans efterkommande har på många sätt satt sin prägel på samhället. Utöver de gamla fabriksbyggnaderna finns många arbetarbostäder kvar – bland annat de unika tegellängorna med tillhörande trädgårdar som var förmännens bostadshus, samt de små nationalromantiska trähusen i Hallebacken där fabriksarbetarna inkvarterades.

8

De unika tegellängorna med tillhörande trädgårdar.


Soptävlingen Minimeringsmästarna Minimeringsmästarna är en tävling för alla hushåll i hela Sverige som vill minska sina avfallsmängder och leva mer hållbart. Under ett års tid ska deltagarna inspireras till att värna om miljön och reducera sopberget, samtidigt som de tävlar mot andra hushåll i den stora Sverigekampen. Ingrid Nordström som är utvecklare inom avfallsverksamheten i kommunen.

Tävlingen Minimeringsmästarna gick av stapeln redan i oktober 2021 och kommer att pågå fram till i höst. Under resans gång träffas deltagarna på tematräffar, utbyter erfarenheter och får tips och inspiration från olika föreläsare och experter. Utöver träffarna får minimeringsmästarna utmaningar som att laga mat på rester eller anordna klädbytarträffar med goda vänner. I Partille anmälde ett femtontal hushåll sitt intresse och åtta av dem har valts ut för att representera Partille. – Vi är glatt överraskade över att så många ville vara med. Vi har fått in ansökningar från flera olika delar av Partille med stor variation av boendeformer och storlek på hushåll. Här finns storfamiljen i radhus, barnfamiljen i lägenhet, medel­

Deltagarna får poäng för hur de genom­för sina uppdrag och hur mycket de minskar sitt avfall. Med nit och envishet kan de sedan förhoppningsvis vinna hela tävlingen. – Tävlingsmomentet är tänkt att sporra deltagarna. Men samtidigt som de tävlar om att minska sitt klimatavtryck vill vi att de ska upptäcka fördelarna med en hållbar livsstil. Med mindre behov av att köpa nytt och förhoppningsvis få mer tid för varandra istället, säger Ingrid Nordström. Ingrid Nordström

ålders paret med utflugna barn i villa, och ensamstående med eller utan barn, säger

Partille kommun deltar i Minimeringsmästarna i samverkan med Göteborgs­ regionen och Avfall Sverige.

9


Vad händer i Partille i vår? Konsert med Jens Lekman Fre 18 mars kl. 18–19.30 Jens Lekman slog igenom 2004 och blev omedelbart en av Sveriges mest älskade indieartister, samtidigt som han hyllades världen över. Sedan dess har Lekman fått otaliga utmärkelser och lysande recensioner, samtidigt som han etablerat sig som en av Sveriges starkaste och mest unika trubadurer. Biljett 200 kr. Stora Scen, Kulturum. Arr: Partille kommun.

Paddling i Säveån Tors 19 maj kl. 17–21 Upplev den slingrande Säveån samt de vackra natur- och bruksmiljöerna i Partille och östra Göteborg i kanot. Vi paddlar kanadensare från Kåhög, längs med Säveån in till Operan i Göteborg. Om vädret är ogynnsamt, så slutar turen vid Gamlestaden. 250 kr/person, betalas på plats. Vi träffas vid Pendelparkeringen i anslutning till Jonseredsmotet. Arr: Friluftsfrämjandet Partille.

Konstrikets Vårsalong Lör och sön 19–20 mars kl. 11–16 Medlemmarna i konstföreningen Konstriket bjuder in till vårsalong i Partille Herrgård. Konstnärerna är verksamma inom områden såsom fotografi, keramik, måleri, textil, smides- och smyckekonst. Fri entré. Arr: Konstriket Partille.

Jazz med Ellas Kapell Lör 26 mars kl. 14–15 Vår tids mest älskade jazzkompositioner ikläs en helt ny kostym där vissa av låtarna får vara enkla och bäras av skörheten i text och ackord, medan andra tar ut svängarna och ger rum för lek och fantasi. Fri entré. Caféscenen, Kulturum. Arr: Partille kommun, ABF SVG.

Krukor och vaser i Grindstugan 31 mars–3 april kl. 11–16 Grindstugan vid Jonsereds Trädgårdar fylls med dekorativa krukor och vaser av tolv olika hantverkare. Tillsammans blir det en spännande blandning av färger och former. Fri entré. Arr: MUNK form & fason.

Pappa Kapsyls Melodinosauriefestival Lör 9 april kl. 13–14 En familjeföreställning där humor, musik och interaktivitet blandas i ett härligt virrvarr! Nya dinosaurielåtar ställs mot gamla hits i Pappa Kapsyls fartfyllda melodifestival. Dessutom blir det stor dramatik i kulisserna. Föreställningen är interaktiv och det är publiken som avgör vinnarlåten. Biljett 75 kr/barn, 150 kr/vuxen. Stora Scen, Kulturum. Arr: Partille kommun.

Vandring runt Kåsjön Tors 16 juni kl. 18–21 Vi möts vid Kåsjöbadet och går tillsammans runt sjön på stigar och gångvägar. Efter ungefär halva vägen tar vi rast på en solig liten udde. Glöm inte matsäck och badkläder, om du vill passa på att ta ett dopp. Vi rekommenderar att du bär stadiga skor. Vandringen är cirka nio kilometer. Ingen avgift. Arr: Friluftsfrämjandet Partille.


Partillebo informerar Kontakta Partillebos boendeutvecklare Vår boendeutvecklare, Shano Westerlund, har varit på plats sedan den 10 januari. Vill du komma i kontakt med henne nås hon via e-post shano.westerlund@partillebo.se eller telefon 031–336 96 57.

Bilen för farligt avfall och second hand Tre gånger per år, under mars, maj och september 2022, kommer bilen till bestämda platser i Partille för insamling av föremål, kläder och mindre mängder farligt avfall. Turerna körs på kvällen för att så många som möjligt ska kunna lämna saker. Det är hushåll i Partille som får lämna farligt avfall och second hand till bilen, inte företag eller andra verksamheter. Bilen tar emot hela och rena textilier samt saker som väskor, böcker och spel – allt lämnas sedan vidare till en hjälporganisation. Exempel på farligt avfall är batterier, lampor, lysrör, färg, lösnings- och bekämpningsmedel samt mindre el- och hushållsprodukter. Det farliga avfallet ska vara förpackat och märkt med innehåll. Se kommunens hemsida, partille.se, för turlista och platser.

Uppgradering av fibernätet Bredbandskapacitet blir en allt mer angelägen fråga hos många av våra hyresgäster. En säker uppkoppling och snabb hastighet är därför en viktig del i Partillebos

erbjud­ande. Vi har nät både från Telia och Tele2 i våra fastigheter för att du som hyresgäst ska ha bra valfrihet. Med start i mars och cirka tre månader framåt kommer Zitius, som är en del av Telia, att uppgradera fibernätet i Partillebos äldre fastigheter. Efter uppgraderingen kommer alla våra hyresgäster kunna beställa bredbandshastighet på upp till 1 000 Mbit/s i Telias nät. Telia ska byta ut viss teknisk utrustning i teknikutrymmena i fastigheterna för att möjliggöra tillgång till det uppgraderade och öppna nätet för bredband, TV och IP-telefoni. Installationerna görs områdesvis och den grova tidsplanen ser ut så här: Sävedalen vecka 10–12, Centrum v. 12–14, Öjersjö v. 15–16 och Björndammen v. 17–22. I god tid innan Telias arbeten påbörjas i en fastighet kommer våra servicetekniker att dela ut mer detaljerad information till alla hyresgäster. Parallellt med Telias arbete gör även Tele2 (tidigare ComHem) under våren en uppgradering av sitt fibernät. Som hyresgäst har du alltså två leverantörer som du kan beställa tjänster för bredband, TV och telefoni från: Zitius Z-market och Tele2. Det digitala kabel-tv-nätet som tillhandahålls av Tele2 och de TV-kanaler som ingår gratis i hyran kommer att finnas kvar som förut.


Vad tycker du... På Tidningen

...om tidningen? Vi vill ge dig en snygg tidning med användbart och underhållande innehåll. Hur tycker du att vi lyckas? Berätta vad du gillar och inte gillar! Kanske är det något du saknar?

bos kunder

för Partille

Nr 3/2021

Lexbys fägator d i höstskru

…om Partillebo? Vårt mål är att vara ett ledande bostadsföretag, där både barn och vuxna kan trivas och må bra utifrån sina behov. Vi vill gärna veta mer om vad du tycker om oss. Berätta om dina erfarenheter och dina önskemål, så hjälper du oss att bli bättre.

sid. 6-7

s nya Partillebo ecklare boendeutv sid. 4-5

ch Ingela Thomas o flytta g ri d vill al från Oxled

Skriv gärna ner några rader och mejla dina synpunkter till patapeten@partillebo.se

sid. 8-9

r Khitam ha tt hamnat rä

Tack på förhand!

sid. 11

1

vik här!

Frankeras ej Partillebo betalar portot

Partillebo AB Svarspost 410466800 433 01 Partille


Korsord

Skriv namn, adress samt lägenhetsnummer och skicka din lösning med bifogad frankerad svarspost eller maila till patapeten@partillebo.se . Namn

Lös korsordet och vinn trisslotter!

Adress

Skicka lösningen till Partillebo eller maila till patapeten@partillebo.se, senast 19 april 2022. Vi lottar bland bidragen och belönar tio personer med två trisslotter vardera.

Lägenhet nr

Lösning: 1

EURO- LEDDES KLINPAVÄG AV EN GAR I ANNAN GLAS

2

3

4

5

6

60 CM FÖRR

FOLKBILDNING

INNE- HÖRS BÄRA ROSTIGT LÅS VARUHUS 1

SEN FILMVISNING

SURRAR I KUPA

ÄR ÖVERSVALLANDE DIKTRECENSION?

“SOM EN SOL”

HÖHUS DÄR LIGGER BAGDAD SMÄLTER

SKER TRÅDLÖST

SYDOST

MUNFÅGEL

VON RICHTHOFEN FEL PÅ NYDATORN BADAD

11/9 -22

HÄNDA NORGE PIAF FIENDE I LUMPEN

PINNAR I HJUL? FÖRSVARSPAKT BROM ÄR HUSKATTER

& FRU TAUBE

VALLÅDA HÄR MEN EJ DÄR

2

ANDEDRÄKT BRUDPLAGG ITAL. KANAL

GÅTT NER

RÖRLIG? TOPPSKIKTET

STJÄRNTECKEN 3

ÄR AKROBAT

SÅ KALLAT VINDSKYDD LAGERLOKAL

EGYPT. SOLGUD

FÅRHÅR HÅLLER MED

ENLIGT I KOKBOK OVANLIG SOFFA EL. BAKVERK OKEJ! GREKSTAD

HELIGT LÖFTE BARRIG BUSKE STAR- PRATAT FIGHTER STRUNT

MARTINSONS RYMDEPOS WILSON I JURY LEDBESVÄR FUKTAS

VÄRNA KUNGSFISK RÖD FÄRG UTROP

KVÄVE LOVORD

KLÄMDE ELLER TRICK

ER- FISKEHÅLLA GARN

MAINE MISS PÅ SCEN FINSKA RADIO & TV KOMMER JUMBO INTOGS

FOT PÅ VILDKATT

SLITITS

LOOK YTTRAS VID PLÖTSLIG HÄNDELSE

SEGLAT

ÄR ÖKEN SY IHOP LÄDER

FÄRGAS BLIR KRYSS?

5

4

...-PEKKA SALONEN

TVEKAMP SOLBERG ALFA

ÖGON- ÄR JU SMINK MYCKET OLIKA

SKRIKIG SJÖFÅGEL ETT FINARE ORD FÖR VÅNINGSPLAN

MATKANAL

6

HAFFA FART & FLÄKT


Fototävling – ditt smultronställe i Partille Har du en bild på ditt bästa smultronställe eller något annat i Partille som får ditt hjärta att slå en extra volt? Tävla med den! Tagen med din mobiltelefon eller annan kamera, det spelar ingen roll. Bara du själv är nöjd. Beskriv gärna ditt val av motiv och maila text och bild till patapeten@partillebo.se tillsammans med namn, adress och telefonnummer. Vi publicerar ett urval av bilderna i nästa nummer och vinnaren får ett presentkort för två på restaurang Lille Grisen i Jonsered. Skicka ditt bidrag senast den 15 juni. Vi ser fram emot att kunna göra ett härligt bildcollage med alla bidrag!

Partillebo AB, Box 87, 433 22 Partille. Telefon 031-44 07 70. Ansvarig utgivare: Lena Moberg, Partillebo AB | Produktion: Billes. Skribent: Louise Lagerkvist Olemyr, Rut och jag | Fotograf: Helena Sellgren.