__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

01


MEGUIARS.SE På meguiars.se hittar du allt ifrån produkter och produktfilmer till bilder ifrån event samt kalendarium över kommande event där Meguiar’s Sverige gästspelar. Söker du mer information eller tips och trix så är det här du finner all den informationen du kan komma att behöva, om inte annat är det bara att höra av sig till support@meguiars.se eller ring 08-21 05 80 så hjälper vi dig.

FACEBOOK/INSTAGRAM För dig som älskar bilar och allt som hör där till hittar du de senaste Meguiar’s Nyheterna och annat bilrelaterat på Meguiar’s Facebook & Instagram sidor. Följ Sveriges snabbast växande bilvårdsmärke och håll dig uppdaterad med senaste nytt. Vi förbehåller oss rätten att, utan föregående avisering, justera priserna i denna katalog vid valutakursförändringar +/-5% Priser i katalogen är rekomenderade priser.

02

Följ Meguiar’s Sverige på: facebook.com/meguiarssverige

instagram.com/meguiars_sverige


02 SOCIALA MEDIER 04 NYHETER 2020 05 “SHOW CAR” GLANS PÅ 5 STEG 06 STEG 1: TVÄTT 10 STEG 2: RENGÖRA/RUBBING 14 STEG 3: POLISH 16 STEG 4: VAX/SKYDD 20 STEG 5: UNDERHÅLL 22 DÄCK & FÄLG 26 INTERIÖR 32 ÖVRIGA YTOR 36 TILLBEHÖR 44 MERCHANDISES 46 BILVÅRDSGUIDE 54 MARINE

03


ULTIMATE SNOW FOAM

ULTIMATE SNOW FOAM CANNON KIT

HYBRID CERAMIC LIQUID WAX

HYBRID CERAMIC DETAILER

Meguiar’s Ultimate Snow Foam är speciellt tillverkad för vaxade eller lackskyddade ytor. Ultimate Snow Foam rengör utan att slita på ditt skydd. Fungerar både som förtvätt och schampo!

Det absolut effektivaste sättet att applicera förtvätt. Perfekt för både skumavfettning och schampo. Justerskruv ovanpå för att enkelt justera mängden skum.

946 ml 249 kr Artikelnr: G191532

Meguiar’s sofistikerade teknologi gör denna produkt lika enkel att använda som våra traditionella vaxer. Denna formula producerar en blank & skyddande yta, samtidigt som du förseglar lacken och skyddar den mot skadliga ämnen och repor. 473ml 349kr artikelnr: G200416

Det här är den perfekta produkten för att avlägsna lättaresmuts och damm och behålla det där nytvättade utseendet samtidigt som du lägger ett lager av hybrid SiO2 keramkiskt skydd som ger en otrolig glans och vattenavrinning samtidigt som du får ett effektivt och hållbart skydd!

SUPREME WHEEL BRUSH DASH & TRIM LARGE/MEDIUM BRUSH

ULTIMATE LEATHER DETAILER

WHOLE CAR AIR RE-FRESHER

Den ultimata borsten för att effektivt och skonsamt kunna rengöra dina fälgar ordentligt. Säker att använda på alla typer av fälgar och material. Tillverkad helt utan metall, med långa tjocka mikrofiberstrån för att göra tvättandet till en fröjd!

279 kr artikelnr: G1901 249 kr artikelnr: G1902

04

599 kr artikelnr: YG194000

Extremt mångsidig och praktisk interiörborste. Tilltverkad av mjuka strån, fungerar på alla typer av ytor. Justerbar längd på stråna ger borsten många arbetsområden. Borstens handtag är klätt i gummi för att motverka defekter.

199 kr artikelnr: X2001

Ultimate Leather Detailer erbjuder en snabb och enkel lösning för att underhålla lädrets utseende och känlsa. Kraftfull rengörning avlägsnar snabbt och skonsamt smuts och återställer lädrets naturliga utseende.

473ml 199kr artikelnr: G201316

710ml 249kr artikelnr: G200526

Tar bort lukt med ett helt oöverträffat resultat! Whole Car AIR Re-Freshers som omedelbart eliminerar lukter permanent på molekylär nivå ända in i fläktsystemet och lämnar en fräsh doft efter sig.

179kr artikelnr:G201502 179kr artikelnr:G16602


1: TVÄTT

Tvätta din bil med ett specialutformat bilschampo. Diskmedel och tvättmedel avlägsnar din bils vaxskydd och kan torka ut din bils lack vilket resulterar i förlust av glans och djup. Alla Meguiar’s schampon bidrar till att få din bil att se fantastisk ut, utan möjlighet att skada eller att torka ut lacken. Våra schampon är skonsamma mot både miljön och dig.

2: RENGÖRA/RUBBING

Kolla efter och avlägsna eventuella bundna föroreningar som tillexempel trädsav eller flygrost med Meguiar’s® Smooth Surface™ Clay Kit innan du börjar kolla efter djupgående defekter. Det mest effektiva sättet att ta bort djupgående defekter som tillexempel oxidation, smårepor eller grövre repor är att använda sig av en rubbing, tillexempel Meguiar’s® Ultimate Compound.

3: POLISH

Polish är att rekommendera, speciellt till mörka lacker. Polish används innan vax för att ta bort små defekter samt för att skapa den ultimata glansen och djupet.

4: VAX/SKYDD

För att skydda och få en lysande glans på din bils lack, använd endast premium bilvaxprodukter som Meguiar’s Ultimate Wax.

5: UNDERHÅLL

Regelbundet underhåll tar bort föroreningar som fågelspill eller trädsav innan dom hinner binda eller ärga med din lack. Meguiar’s Ulitmate Quik Detailer förlänger dramatiskt hållbarheten på ditt vaxskydd & tar bort smuts och damm mellan tvättarna.

05


MEGUIAR’S WASH BUCKET

GRIT GUARD

Meguiar’s Wash Bucket är en stor och robust tvätthink som rymmer både tvättvantar, fälgborstar och medel samtidgt som du har din grit guiard i. Hinken rymmer 19L.

Meguiar’s Grit Guard placeras i botten av hinken för att förhindra att smutsen du sköljer ur tvättvanten eller svampen från att komma upp på bilen igen. Detta hjälper dig att tvätta säkrare och minimera risken för uppkommst av tvättrepor.

19L hink 159kr artikelnr: MB

Grit Guard 129kr artikelnr: X3003

06


När det kommer till bilvård så är inte tvätta och rengöra samma sak. Det kan låta likadant, men det är stor skillnad på tillvägagångssätt. När du tvättar så avlägsnar du olika typer av smuts, tillexempel damm, trafikfilm och fågelspillning. Vi går igenom rengöra i steg 2. Många tror att diskmedel är säkert att använda som bilschampo, absolut inte! Diskmedel är gjorda för att avlägsna allt från en yta och lämna ytan kliniskt ren. Vid regelbunden tvätt så kommer diskmedlet att ta bort allt från din lack, även vaxer, silikoner och polymerer. När detta är borta så finns det inget i vägen för diskmedlet utan det fortsätter att slita på din lack. Detta ökar risken för oxidation och matthet. Alla Meguiar’s bilschampon är pH balanserade och specifikt tillverkade för din bil. Det finns självklart fler fördelar att välja rätt produkt för rätt ändamål. Om du tillexempel har vaxat bilen, och tvättar med vårt Ultimate Wash & Wax så kommer hållbarheten på ditt vax förlängas dramatiskt eftersom du ”fyller på” med nytt vax vid varje tvätt. Våra schampon fungerar lika bra på både folie och lackade ytor.

07


ULTIMATE SNOW FOAM

ULTIMATE WASH & WAX

Meguiar’s Ultimate Snow Foam är speciellt tillverkad för vaxade eller lackskyddade ytor. Ultimate Snow Foam rengör utan att slita på ditt skydd. Det intensiva skummet klamrar sig fast för att skonsamt lyfta smutsen. Fungerar både som förtvätt och schampo.

Meguiar’s legendariska vaxskydd när du tvättar! Meguiar’s unika blandning av högkvalitets carnaubavax och syntetiska polymerer ger både skydd och glans medans du tvättar.

Vårt syntetiska,polymerbaserade schampo tränger igenom, emulgerar och löser upp även grov smuts utan att skada lacken och ger ett fläckfritt och mycket högglansigt resultat. Hjälper till att bryta ner kalkrikt vatten.

473ml 149 kr artikelr: G17716 1420ml 229 kr artikelnr: G17748

532ml 129 kr artikelnr: G12619 1892ml 229 kr artikelnr: G12664

946ml 249 kr artikelnr: G191532

08

NXT CAR WASH

GOLD CLASS™ SHAMPOO & CONDITIONER Högeffektivt schampo med härligt skum avlägsnar effektivt smutsen från lacken, samtidigt som det lämnar en skinande blank yta. Perfekt för skumlansen!

473ml 129 kr artikelnr: G7116 1892ml 229 kr artikelnr: G7164


WASH PLUS+ Unik formula med microgranulater tar bort även den hårdast sittande smutsen. Stark nog för att enkelt avlägsna: insekter, smuts, tjära och lättare repor. Applicera direkt i vår Wash Mitt, inte direkt i hinken.

MICROFIBRE WASH MITT

WATER MAGNET® DRYING TOWEL

SUPREME DRYING TOWEL

Meguiar’s extra tjocka Microfiber Wash Mitt är det ultimala valet för en “show car” finish.

Meguiars Water Magnet Drying Towel suger åt sig upp till fyra gånger så mycket vatten som en traditionell frottéhandduk och ger ett fläckfritt resultat. Den extra stora (55x76cm) duken är lätt att vrida ur och reducerar markant tiden för att torka fordonet.

Den här stora och tjocka (55x76 cm) torkduken av microfiber suger extrema mängder vatten. Specialsydd med extra skonsamma kanter för att effektivt motverka defekter. Ger ett snabbt och fläckfritt resultat. Minskar markant torktiden.

Tvättbar i tvättmaskin.

Tvättbar i tvättmaskin.

279 kr artikelnr: X2000

279 kr artikelnr: X1802

Mikrofibrerna lyfter upp smutsen in i fibrerna och tvättar både skonsammare och effektivare än en vanlig tvättsvamp, vilket gör det till ett nöje att använda. Tvättbar i tvättmaskin.

710ml 199kr artikelnr: G25024

179 kr artikelnr: X3002

09


SMOOTH SURFACE™ CLAY KIT

QUIK CLAY DETAILING SYSTEM

Effektiv och skonsam lera som enkelt avlägsnar påslag som färgdamm, industriutsläpp, koda samt andra påslag som sitter på lacken. Leran är av högsta möjliga kvalitet.

Meguiar’s Quik Clay Detailing System avlägsnar säkert och effektivt föroreningar och ger en helt ren yta.Leran är av högsta möjliga kvalitet.

Innehåller: 473ml Quik Detailer®, 160g Clay Bar (Lera) & 1st Supreme shine ® Microfibre Towel

Kit 499kr artikelnr: G1016

10

Innehåller: 473ml Quik Detailer® & 80 gram Clay Bar (Lera).

Kit 369 kr artikelnr: G1116

QUIK DETAILER®

SMOOTH SURFACE CLAY BAR

Meguiar’s Quik Detailer® är viktig för att smörja upp ytan när du lerar din bil, den kan även användas utan lera för att avlägsna smuts. Bara att spraya på och torka av med en microfiberduk.

Vår ersättningslera som gör det smidigt och enkelt för dig att ersätta endast den förbrukade leran från något av våra lerkit. Leran är av högsta möjliga kvalitet.

473ml 139 kr artikelnr: A3316

80g bar 239kr artikelnr: G1001

Leran bör alltid användas med Meguiar’s Quik detailer®


Efter att du har tvättat bilen, dra fingertopparna över lacken. Oftast hittar du påslag på horisontell lack. Men det är också mycket vanligt på vertikala ytor, speciellt efter vinterkörning då det nästan känns som ett sandpapper. Det är bunden smuts som inte går att tvätta bort. Med tiden så kommer dessa föroreningar att förstöra din glans och ge ditt fordon ett väldigt tråkigt utseende. För att få bort dessa defekter så använder vi oss av lera. Leran tar bort bunden smuts och påslag från lacken som orsakas av föroreningar som salt, asfaltsprickar, industriutsläpp, lackdamm, koda, med mera. Båda våra ler-kit innehåller allt du behöver för att enkelt och säkert avlägsna dessa föroreningar och göra din lack len som glas. Och nej, lera är inte bara för yrkesfolk och det är dessutom mycket lättanvänt!

11


12


ULTIMATE COMPOUND Meguiar’s revolutionerande rubbing avlägsnar extremt snabbt och effektivt grövre oxidering, repor, skador och andra defekter I lacken medans du polerar ytan till en spegelblank finish.

DEEP CRYSTAL PAINT CLEANER

SCRATCH X™

Återställer glans och klarhet på oxiderad och nedgången lack utan att repa.

Den säkra lösningen för att ta bort isolerade defekter!

Tar bort repor och defekter med enkelhet. Säker att använda på alla typer av lacker.

Tar snabbt bort defekter som: små repor, repor från naglar och dörruppslag.

473ml 159 kr artikelnr: A3016

207 ml 199kr artikelnr: G10307

Perfekt även med polermaskin!

473ml 229 kr artikelnr: G17216

13


ULTIMATE POLISH

DEEP CRYSTAL POLISH

Det slutgiltiga steget innan vaxning för den maximala glansen, djupet och reflektiviteten. Rikt polerande oljor tillför det optimala djupet och trycker fram både färgen och glansen i lacken.Tar bort lättare defekter. Perfekt även med polermaskin!

En ren polish, speciellt framtagen för att skapa en hög lyster och förstärka färgnyanserna. Ger den där extra våtliknande showbilsglansen.

473ml 229 kr artikelnr: G19216

473ml 159 kr artikelnr: A3116

14


Polish är ett steg för dig som söker den ultimate lystern, djupet och glansen samtidigt som den höjer färgintensiteten, och det skiljer sig från vaxning. Medans vissa nutida marnadsförare har orsakat förvirring genom att naivt missbrukat termerna, är definitionerna väldigt tydliga. Som i polering av en diamant är det enda syftet med en polish att skapa en briljant högblank yta med djupa reflektioner. För bilenthusiasterna är Meguiar’s Ultimate Polish det perfekta valet.

15


HYBRID CERAMIC LIQUID WAX

HYBRID CERAMIC WAX

Meguiar’s sofistikerade teknologi gör denna produkt lika enkel att använda som våra traditionella vaxer. Tillverkad för att kunna appliceras antingen för hand eller med maskin. Denna formula producerar en blank & skyddande yta, samtidigt som du förseglar lacken och skyddar den mot skadliga ämnen och repor. Fungerar utmärkt på både plast och krom, eller för att bättra på befintligt vax eller lackskydd.

Ingen rubbing. Ingen torktid. inget polerande. Vill du ha ett lättanvänt bilvax med avancerat, sofistikerad teknik som ger det senaste skyddet? Meguiar’s Hybrid Ceramic Wax är svaret. Med helt ny, avancerad Si02 hybridteknik får du keramiskt skydd som är lätt att använda. Du kan faktiskt vaxa din bil samtidigt som du spolar av den!

Vill du återställa din bils lack till en riktigt högglansig yta i ett enda steg? Meguiar’s decennier av erfarenhet inom lack och bilvård har lett oss till en genombrottslösning. Meguiar’s 3-in-1 Wax är ett lättanvänt vax som i ett enkelt steg avlägsnar defekter, förbättrar glansen och ger ett riktigt hållbart skydd.

473ml 349kr artikelnr: G200416

710ml 299 kr artikelnr: G190526

473ml 349 kr artikelnr: G191016

16

3 IN 1 WAX


Vaxning skyddar lacken från väder och vind genom att belägga ytan med vaxer, polymerer, risiner och silikoner. Förutom att skydda, kan vax också bevara glansen och skapa ett skimrande djup & intensifiering på mörka färger och erbjuda andra fördelar, som vattenpärlande effekt. Meguiar’s vaxer finns med valmöjlighet i pasta, flytande, spray eller aerosoler beroende på dina behov och önskemål. Observera att varje bil och bilägaren är annorlunda, liksom de miljöer där de bor och hur de vårdas. Alla dessa variabler påverkar hur länge ett vax varar. Generellt sett rekommenderar vi vaxning av bilen 2–3 gånger per år, men mer frekvent vaxning är OK!

17


ULTIMATE FAST FINISH Meguiar’s Ultimate Fast Finish är otroligt lättanvänt lackskydd som har allt du önskar! Vattenavvisande effekt, bygger glans och ett otroligt lackskydd – allt detta av att applicera och torka av, ingen väntetid!

ULTIMATE WAX Vårt mest avancerade helsyntetiska, glansgivande och hållbara vax med intensifierade reflektionsförmåga som ger en otrolig “Wet-look”. Paketet innehåller dessutom en appliceringspad och en fullstor microfiberduk.

Mikrofiberduk medföljer!

251ml 299 Kr artikelnr: G18309

18

Flytande 473ml 449 kr artikelnr: G18216 Pasta 311g 449 kr artikelnr: G18211

ULTIMATE QUIK WAX® Vaxa din bil på bara några minuter, få ett skydd som håller i veckor.

GOLD CLASS™ CARNAUBA PLUS PREMIUM WAX

Med den nya teknologin kan du använda produkten I direkt solsken, eller direkt efter tvätten på både blöt och torr bil. Bara att spraya på och torka av.

Vårt absolut bästa carnaubavax, nu ännu bättre! Nyutvecklad formula som lämnar en extremt djup och intensiv glans samtidigt som den lämnar ett hållbart skydd. Lättarbetad produkt som lämnar ett häpnadsväckande resultat!

450ml 199kr artikelnr: G17516

473ml 279kr artikelnr: G7016


NXT TECH WAX 2.0

PAINT PROTECT

NxT Tech Wax 2.0 skapar en häpnandsväckande djup intensiv färg på lacken samtidigt som den ger en maximal “wet-look” glans. Bygger upp ett skydd och ett ytskikt som gör att vattnet drar ihop sig och bara glider av ytan.

För dig som söker maximalt skydd! Extremt hållbart lackskydd, tvätt efter tvätt! Avancerad högteknologisk polymerteknologi som ger ett extremt vattenavvisande skydd. Lättanvänd som gör appliceringen och avtorkningen snabb och enkel!

532ml 349kr artikelnr: G12718

473ml 299Kr artikelnr: G36516

DEEP CRYSTAL CARNAUBA WAX Det här är idealiskt för att bevara den finishen du har fått I steg 1 och 2.

CLEANER WAX

Det här unika carnaubabaserade vaxet ger tåligt och långverkande skydd på alla lacker.

Ett komplett ytbehandlingspreparat för alla lackyper. En enda applicering avlägsnar enkelt lättare oxidering och defekter. De näringsrika polishämnena förstärker färgen och ger en varaktig skyddande yta av vax och polymerer.

473ml 159 kr artikelnr: A2216

473ml 179kr artikelnr: A1216

19


20

HYBRID CERAMIC DETAILER

HYBRID CERAMIC WAX

ULTIMATE WATERLESS WASH & WAX

ULTIMATE™ QUIK WAX®

Det här är den perfekta produkten för att avlägsna lättare smuts och damm och behålla det där nytvättade utseendet. Produkten efterlämnar ett lager av hybrid SiO2 keramiskt skydd som ger en extrem vattenavrinning samtidigt som du får en otrolig glans samt ett effektivt och hållbart skydd.

Ingen rubbing. Ingen torktid. inget polerande. Vill du ha ett lättanvänt bilvax med avancerat, sofistikerad teknik som ger det senaste skyddet? Meguiar’s Hybrid Ceramic Wax är svaret. Med helt ny, avancerad Si02 hybridteknik får du keramiskt skydd som är lätt att använda. Du kan faktiskt vaxa din bil samtidigt som du spolar av den!

Inget vatten? Inga problem! Med denna produkt behöver man varken vatten, slang eller hink! Bara att spraya på och torka av. Du får en ren, nytvättad och vaxad yta på bara några minuter. Utan repor!

Vaxa din bil på bara några minuter, få ett skydd som håller i veckor.

710ml 249kr artikelnr: G200526

710ml 299kr artikelnr: G190526

768ml 259 kr artikelnr: G3626

Svårt att tro? Det hade vi också när våra kemister presenterade denna fantasiska produkt!

Med den nya teknologin kan du använda produkten I direkt solsken, eller direkt efter tvätten på både blöt och torr bil. Bara att spraya på och torka av.

450ml 199kr artikelnr: G17516


När en bil har vaxats är det bästa skyddet regelbundet underhåll. Oavsett om din bil star parkerad eller körs så utsätts den för skadliga miljöer. Allt som flyger, från insekter till en Boeing 747 släpper ut föroreningar som kommer att binda sig, och till slut etsas fast I lacken. Lägg till surt regn, industriutsläpp och dom oundvikliga UV strålarna (den största orsaken till nedmattning av din finish), så förstår du att din bil är under konstant attack. Ju mer din bil utsätts för miljön, ju mer tid behöver du lägga på din bil. Som tur är har Meguiar’s gjort det lätt för dig med våra spraya på – torka av detailers. Både Meguiar’s Ultimate Detailer och Meguiar’s Ultimate Waterless Wash & Wax låter dig att snabbt och enkelt ta bort föroreningar från din lack innan dom hinner etsa fast. Dessa produkter är den saknade länken mellan tvätt och vaxning, vilket ökar livslängden på ditt skydd dramatiskt.

ULTIMATE QUIK DETAILER®

QUIK DETAILER®

Ultimate Quik Detailer® är en revolutionerande produkt. Den arbetar som en underhållsprodukt och är den ultimata produkten för att ta bort damm och fingermärken. Hydrophobic Polymer Technology efterlämnar en extremt hal yta med en otrolig glans

Meguiar’s Quik Detailer® är viktig för att smörja upp ytan när du lerar din bil, den kan även användas utan lera för att avlägsna smuts. Bara att spraya på och torka av med en microfiberduk!

650ml 199kr artikelnr: G14422

473ml 139 kr artikelnr: A3316

21


HOT RIMS™ WHEEL & TIRE CLEANER

HOT RIMS™ ALUMINUM WHEEL CLEANER

Vår absolut effektivaste fälgrengörning hittills! Helt PH-neutral och är säker att använda på alla typer av fälgar/material. Effektiv mot smuts och bromsdamm. Aktivt gel som blir lila när det löser bromsdamm. Levererar en överlägsen rengörning, skonsam mot fälgar!

Bli av med envisa beläggningar med Hot Rims unika skum som formligen gör att smuts och bromsdamm rinner av från BÅDE fälgar och däck tack vare en ny och effektiv formula. Använd endast på lackade/ klarlackade/kromade fälgar!

Hot Rims Aluminium cleaner löser upp envis smuts & bromsdamm med ett säkert & effektivt skum.

710ml 179kr artikelnr: G180124

710ml 149 kr artikelnr: G9524

710ml 149 kr artikelnr: G14324

ULTIMATE ALL WHEEL CLEANER

22

Säker att använda på rå-aluminium & eloxerade (anodiserade) fälgar.


Efter själva fordonet i sig och exteriöra lacken, kommer det förmodligen viktigaste delen hos en bil, bilens fälgar och däck. Vad som en gång var begränsat till lack, chrome och aluminium har utökats till en mängd olika utföranden från eftermarknads färgtillverkare som konstant utvecklar design och hittar nya material. Samtidigt så har biltillverkarna börjat att erbjuda en mängd olika fälgalternativ. Oavsett om din bil är utrustad med specialtillverkade 3-delade smidda fälgar, fabrikslackade aluminiumfälgar eller ett par chromefälgar så har Meguiar’s en fälgtvätt anpassad för just dina fälgar, för att få dina fälgar att se så bra ut som möjligt. Men en ren bil med rena fälgar och gråa däck är bara fel, så Meguiar’s erbjuder en mängd olika däckglanser för att få dina däck att se perfekta ut. Samtidigt som dina däck ser finare ut så skyddar det även dina däck, förhindrar att dom blir bruna samt motverkar tidigt åldrande.

23


ENDURANCE® TIRE GEL

HOT SHINE™ REFLECT

HOT SHINE™ TIRE SPRAY

Endurance fortsätter att vara en favorit hos enthusiasterna som strävar efter ett perfekt resultat. Håller vecka efter vecka, även vid regn och tvätt. Vår unika formula skyddar dina däck samtidigt som den ger dina däck en riktigt svart glänsande nybilskänsla.

Ny banbrytande och pattenterad teknik med pärlemo-effekt. Vi har skapat en däckglans olikt allt annat du tidigare sett. Hot Shine Reflect ger däcken den djupt härliga svarta “wet look” känslan som du älskar. Lång hållbarhet och superenkel applicering.

Meguiar’s Hot Shine ger en mycket hög lyster. Mycket vattenmotståndiga polymerer bevarar däcken svarta längre samt förhindrar att de åldras i förtid. Den höga glansfaktorn skänker ett våtliknande utseende med en mörk glans!

473ml 179kr artikelnr: G7516

425g 199 kr artikelnr: G192215

710ml 179 kr artikelnr: G12024

24


TYRE DRESSING APPLICATOR PAD

SUPREME WHEEL BRUSH LARGE/MEDIUM

ULTRA SAFE WHEEL BRUSH

VERSA ANGLE WHEEL FACE BRUSH

Ergonomiskt designad för en lätt och bekväm användning. Den mjuka skumgummikudden med skyddande hantag gör det superenkelt att applicera däckglansen samtidigt som du slipper kladdiga händer.

Den ultimata borsten för att effektivt och skonsamt kunna rengöra dina fälgar ordentligt. Säker att använda på alla typer av fälgar och material. Tillverkad helt utan metall, med långa tjocka mikrofiberstrån för att göra tvättandet till en fröjd!

Den praktiska borsten är idealisk för de flesta fälgarna. den böljiga borsten gör att du kommer åt och kan göra rent alla ytor, både på insidan och utsidan av fälgen. Borsten är försedd med säkerhetstopp och ett kraftigt, böjbart skaft.

Wheel face brush är den ultimata fälgborsten för fälgens utsida, även på de mest känsliga fälgarna.

279 kr artikelnr: X1901 249 kr artikelnr: X1902

189 kr artikelnr: X1160

279 kr artikelnr: X1025

De supermjuka borststråna rengör såväl fälgar som däcksidor.

Smidig förvaring i den medföljande förvaringslådan.

129 kr artikelnr: X3090

25


GOLD CLASS™ LEATHER CLEANER & CONDITIONER

GOLD CLASS™ LEATHER & VINYL CLEANER

GOLD CLASS™ LEATHER CONDITIONER

ULTIMATE LEATHER BALM

Komplett läderbehandling. Rengör, återställer och skyddar i ett enda enkelt steg både för bilen och hemmet. Unik premiumformula som varken är kladdig eller glansig. Lämnar inte några vita rester.

Leather Cleaner är en otroligt men säker rengörningsprodukt för läder oavsett färg. Rengör även det mest nedsmutsade lädret på skonsamt sätt utan att skada ytan.

Leather Conditoner är en transparent återfuktare som går in i lädret och ger det en nykänlsa. Appliceras genom att spraya direkt på ytan och sedan torka ut produkten eller genom att spraya på en svamp för att sedan applicera på ytan.

Exklusivt läderbalsam som rengör och skyddar i ett enkelt steg för ultimat lädervård. Vår mest exklusiva läderbehandling innehållande kokos och jojobaolja gör att lädret får ett föryngrat utseende och lämnar efter sig en väldoftande och super mjuk känsla.

414ml 179 kr artikelnr: G17914 25 wipes 129 kr artikelnr: G10900

473ml 159kr artikelnr: G18516

473ml 159kr artikelnr: G18616

160g 269 kr artikelnr: G18905

26


Bara för att Meguiar’s är mest känt för sina polermedel och vaxer betyder inte det att vi har glömt insidan av din bil. Meguiar’s har en omfattande serie av produkter för att rengöra, återställa och skydda insidan av din bil. Med Meguiar’s® Quik Interior™ Detailer kan du snabbt och enkelt rengöra alla ytor på insidan av din bil, och lämna ett rent och fräscht intryck. Om du vill ha glans och UV-skydd samtidigt som du rengör så använd dig av någon av följande, Natural Shine Protectant, Supreme Shine Protectant eller vårt bästa alternativ, Ultimate Interior Detailer. Fläckar på textilen? Carpet & Interior Cleaner avlägsnar effektivt smuts från tyg, allt från kaffe, läpstift och läsk till riktigt tuffa fläckar som olja utan att missfärga ytan.

ULTIMATE LEATHER DETAILER

Meguiar’s läderrengörningar och läderbalsam är #1 i industrin! Meguiar’s läderprodukter är perfekt för att rengöra, återfukta samt behålla utseendet, skicket och känslan på ditt fordons läderytor.

Ultimate Leather Detailer erbjuder en snabb och enkel lösning för att underhålla lädrets utseende och känsla. Kraftfull rengörning avlägsnar snabbt och skonsamt smuts och återställer lädrets naturliga utseende. Produkten rengör, smörjer upp och skyddar i ett enkelt steg. Resultatet blir ett rent, återfuktat och skyddat läder med en djup satinglans. Ditt läder har aldrig varit så fint förut!

473ml 199kr artikelnr: G201316

27


QUIK INTERIOR DETAILER™

NATURAL SHINE PROTECTANT

SUPREME SHINE® PROTECTANT

ULTIMATE INTERIOR DETAILER

Det snabbaste sättet att göra rent och skydda alla inre ytor. Quik Interior Detailer bevarar känslan och utseendet på plast, vinyl, klädsel, gummi, och audiovisuell utrustning. Ger ett naturligt utseende, ett effektivt UV-skydd och skänker en frisk doft utan glans. MATT

Återskapa nybilskänslan på instrumentpanelen, instegslister och annan vinyl eller plast. Natural Shine Protectant ger en antistatisk yta och tillför ett UV-skydd som förhindrar solens uttorkande och bleknande effekt. HALVMATT

För de som älskar glans, är vår Supreme Shine Protectant det snabbaste och lättaste sättet att förvandla utseendet på plast och vinyl. Supreme Shine innehåller UV-skydd som förhindrar solens uttorkande och bleknande effekter, lämnar även en antistatisk yta. BLANK

Vår första rengörande & skyddande protukt för ALLA interiöra ytor med ett överlägset UV-skydd, antistatisk yta och hållbarhet i en produkt. Det ultimata valet för att underhålla din interiör. Snabbtorkande och ger en sidenmatt finish. Bara att spraya på - torka av!

473ml 159 kr artikelnr: G4116

473ml 159kr artikelnr: G4016

450ml 189kr artikelnr: G16216

473ml 139kr artikelnr: G13616

25 wipes 129 kr artikelnr: G13600

28


CARPET & INTERIOR CLEANER

MULTI PURPOSE CLEANER

Kaffe, läppstift, olja eller andra svåra fläckar behöver inte sitta kvar i mattorna eller klädseln, till skillnad från andra rengörningsmedel avlägsnar Meguiar’s Carpet & Interior Cleaner envisa beläggningar utan att missfärga ytan.

Multi Purpose Cleaner är det självklara valet för att rengöra alla interiöra ytor. Medlet har en skummande egenskap som effektivt lyfter upp smutsen. Den unika blandningen av mjukmedel och de optiska tillsattserna lyfter fram ny-känlsa på alla ytor. OBS! EJ PÅ GLAS!

473ml 139kr artikelnr: G9416

710ml 169 kr artikelnr: G180224

29


WHOLE CAR AIR RE-FRESHER Tar bort lukt med ett helt oöverträffat resultat! Whole Car AIR Re-Freshers som omedelbart eliminerar lukter permanent på molekylär nivå ända in i fläktsystemet och lämnar en fräsh doft efter sig. Perfekt mot till exempel hund och ciggaretlukt.

New Car 179 kr art nr:G16402 Summer breeze 179 kr art nr:G16602 Black Chrome 179kr art nr: G181302 Fiji Sunset 179kr art nr:G201502

30


PERFECT CLARITY™ GLASS CLEANER Meguiar’s Perfect Clarity Glass Cleaner är ett resultat av år av samarbete med proffessionella bilvårdsföretag för att hitta det snabbaste och mest effektiva sättet att rengöra glas och speglar samt att eliminera risken för flammighet.

710ml 139 kr artikelnr: G8224

PERFECT CLARITY™ GLASS POLISHING COMPOUND Meguiar’s revolutionerande glaspolish eliminerar vattenfläckar samt avlagringar från torkare mm för att återställa klarhet i glaset. Lämnar en optimal yta för att försegla glaset på.

236ml 169 kr artikelnr: G8408

PERFECT CLARITY™ GLASS SEALANT Extremt hållbar formula som ger en extremt vattenavvisande effekt. Håller månad efter månad. Superhydrofobisk formula som stöter bort vatten ifrån ytan. Förbättrar sikten i regnväder.

118ml 149 kr artikelnr: G8504

31


ENGINE CLEANER

ENGINE DRESSING

NXT ALL METAL POLISH

Meguiar’s Engine Cleaner är enthusiastens självklara val för att säkert, effektivt och lätt tvätta motorrummet. Säker att använda på plast och gummi.

Meguiar’s Engine Dressing är den säkra och lättanvända lösningen för att underhålla och iordningställa all slags plast/gummi som används på eller runt motorn. Efterlämnar en djup naturlig glansig nykänsla medans den också ger ett långvarigt skydd.

Metallpolish som både rengör och bygger en högglansig yta sammtidigt som den lämnar ett vaxskydd på alla slags metaller och krom. Produkten avlägsnar oxidering & matthet snabbare och säkrare än traditionella produkter. Nxt All Metal Polish är helt slipkornsfri.

473ml 139kr artikelnummer: G14816

450ml 179 kr artikelnr: G17316

142g 159 kr artikelnr: G13005

32


Nu när du har fixat och skyddat din lack, vad ska du göra med dom ytorna som inte är lackerade, tillexempel plast, vinyl, lyktor och motor? Meguiar’s har lösningen! Meguiar’s Ultimate Dash & Trim Restorer kommer att få liv i solblekt plast, vinyl och gummidetaljer. Denna speciella Formula kommer att skydda genom regn och tvätt utan att lämna svarta ränder på lacken som många andra produkter gör. Har du tänkt på dina lyktor? Är dom gula och repiga? Lyktor av plast tar mycket stryk från tillexempel UV-strålar, repor eller vägsmuts, och dom behöver också din kärlek. Meguiar’s strålkastarkit kan återställa även dom mest nedgångna lyktorna, eller skydda din nya bils lyktor från att defekter innan dom uppstår! Hur ser ditt motorrum ut? Smutsigt och tråkigt? Du kanske till och med skäms över att öppna motorhuven? Ta det lugnt, Meguiar’s har produkter även för dessa problem. Engine Cleaner är en effektiv men skonsam rengörningsspray för alla typer av material du hittar under motorhuven. Engine Dressing är den säkra och lättanvända produkten för dig som inte nöjer dig med att det är rent utan vill få mer ”nykänsla”. Perfekt lösning som både ökar livslängden på plast/gummi samt får motorrummet att se nytt ut!

33


ULTIMATE PROTECTANT DASH & TRIM

ULTIMATE BLACK SPONGES

CONVERTIBLE & CABRIOLET CLEANER

CONVERTIBLE & CABRIOLET WEATHERPROOFER

Den ultimata produkten för att återställa och skydda plast och vinyl. Ger plasten nytt liv och har en otroligt bra hållbarhet. Både för interiöra och exteriöra plaster. UV-skydd och nybilskänsla som håller vecka efter vecka. Perfekt för gummi, stötfångare och plastlister.

Gjuter nytt liv i alla yttre plast. vinyl och gummidetaljer. En svamp kan enkelt återställa en fullstor bils stötfångare, lister, dörrhandtag samt backspegelkåpor. 2 praktiska svampar redo att användas!

En snabb, effektiv och lätt rengörning av alla slags cabriolettak. Den här milda men effektiva rengöraren avlägsnar föroreningar och smuts som fågelspillning och trädnedfall utan att torka ut cabriolettaket.

Skyddar och bevarar ditt cabriolettak med Meguiar’s convertible & Cabriolet Weatherproofer. Den här innehållsrika formulan skapar en kraftigt skyddande barriär med mycket lång hållbarhet som skyddar mot UV-strålar.

355ml 159 kr artikelnr: G14512

2 pack 89 kr artikelnr: G15800

450ml 169 kr artikelnr: G2016

500ml 219 kr artikelnr: G2112

34

Innehåller inget pigment!


PLAST X CLEAR PLASTIC CLEANER & POLISH Förfinad poleringsteknologi avlägsnar lätt oxidering, kemiska skador, beläggningar och fläckar. Perfekt för all typer av transparant plast, tillexempel plastrutor på båtkapell eller fram och bakljus på en bil. Perfekt för gula & repiga lyktor!

296ml 159 kr artikelnr: G12310

HEADLIGHT PROTECTANT

HEADLIGHT RESTORATION KIT

Är du trött på att återställa dina lykor bara för att se dem bli grumliga och oxiderade igen? Headlight Protectant ger skydd mot beläggningar och UV-strålar. Den avancerade skyddande tekniken fäster på plasten och ger ett långvarigt skydd.

Återställer klarhet från matta, oxiderade, gulnande och repiga lyktor och andra genomskinliga plaster. Detta möjliggör enkel och säker återställning för alla typer av transparanta plaster.

HEAVY DUTY HEADLIGHT RESTORATION KIT För återställning av de mest nedgånga strålkastarna med proffesionella resultat. Inkluderar slippapper, coating för transparant plast samt polerrondell för borrmaskin. Extremt hållbart UV-skydd.

296ml 149 kr artikelnr: G17110

kit 349 kr artikelnr: G2960

Kit 559 kr artikelnr: G2980

35


MEGUIAR’S DETAILING BAG

MEGUIAR’S DETAILING BAG XL

Meguiar’s Detailing Bag är en slitstark och rymlig väska att förvara dina favoritprodukter i när du behöver ta dem med dig eller för att ha dem samlade i ditt garage.

Snygg väska med broderad logga på framsidan. Axelband med vaddering för att enkelt och bekvämt förflyttas. Möjlighet för 6 st olika fack i väskan för att enkelt kunna hålla isär och få ordning på produkter och även få plats med polermaskin. Ett stort fack på framsidan samt 2st medelstora fack på sidorna.

Dimensioner: B: 41 cm, H: 25 cm, D: 25 cm

B:30cm, H:30cm, L:50cm

299 kr artikelnr: MDB

36

699 kr artikelnr: MDBXL


Du har väll hört uttrycket ”rätt verktyg för jobbet”? Våra produkter inom lack, fälg och interiörmedel fungerar absolut bäst när de är parade med rätt tillbehör. Alla mikrofiberdukar är absolut inte likadana, våra Meguiar’s® Supreme Shine™ Microfibre Towel är en duk av extremt hög kvalité, vilket gör det betydligt mycket lättare att avlägsna smuts/produkter. Om du känner dig redo att ta steget upp från handpolering/vaxning så erbjuder Meguiar’s två olika val för att få ett professionellt resultat. Med Meguiar’s DA Power System eller MT310 Dual Action Polisher så kommer du att få ett felfritt resultat som inte kan jämföras med att polera för hand, och du behöver definitivt inte oroa dig över att skada lacken i processen. Vare sig det är din första gång du polerar eller om du jobbar som professionell rekondare så kan vi garantera att du kommer att älska resultatet!

37


SUPREME WHEEL BRUSH LARGE/MEDIUM Den ultimata borsten för att effektivt och skonsamt kunna rengöra dina fälgar ordentligt. Säker att använda på alla typer av fälgar och material. Tillverkad helt utan metall, med långa tjocka mikrofiberstrån för att göra tvättandet till en fröjd! 279 kr artikelnr: X1901 249 kr artikelnr: X1902

38

DASH & TRIM BRUSH

ULTRA SAFE WHEEL BRUSH

VERSA ANGLE WHEEL FACE BRUSH

Extremt mångsidig och praktisk interiörborste. Tilltverkad av mjuka strån, fungerar på alla typer av ytor. Justerbar längd på stråna ger borsten många arbetsområden. Borstens handtag är klätt i gummi för att motverka defekter.

Den praktiska borsten är idealisk för de flesta fälgarna. den böljiga borsten gör att du kommer åt och kan göra rent alla ytor, både på insidan och utsidan av fälgen. Borsten är försedd med säkerhetstopp och ett kraftigt, böjbart skaft.

Wheel face brush är den ultimata fälgborsten för fälgens utsida, även på de mest känsliga fälgarna.

199 kr kr artikelnr: X2001

189 kr artikelnr: X1160

279 kr artikelnr: X1025

De supermjuka borststråna rengör såväl fälgar som däcksidor.


BODY DUSTER

ULTIMATE SNOW FOAM CANNON KIT

Meguiar’s Body Duster avlägsnar effektivt lättare damm på alla lackerade ytor. Den specialpreparerade Body Dustern “lyfter”helt enkelt bort dammet. Tack vare det snabbvändbara handtaget kan den användas på alla ytor. Oslagbar på att snabbt avlägsna damm från bilen.

Det absolut effektivaste sättet att applicera förtvätt. Perfekt för både skumavfettning och schampo. Justerskruv ovanpå för att enkelt justera mängden skruv. Paketet innehåller: munstycke tillverkat i mässing, 1L behållare samt adaptrar för: Nilfisk, Kärcher samt Bosch.

499kr artikelnr: X1180

599kr artikelnr: YG194000

39


MICROFIBRE WASH MITT

WATER MAGNET® DRYING TOWEL

SUPREME DRYING TOWEL

SUPREME SHINE™ MICROFIBRE TOWELS

Meguiar’s extra tjocka Microfibre Wash Mitt är det ultimata valet för att bevara en “show car” finish. Mikrofibrerna lyfter upp smutsen in i fibrerna och tvättar både skonsammare och effektivare än en vanlig tvättsvamp.

Meguiars Water Magnet Drying Towel suger åt sig upp till fyra gånger så mycket vatten som en traditionell frottéhandduk och ger ett fläckfritt resultat. Den extra stora (55x76cm) duken är lätt att vrida ur och reducerar markant tiden för att torka fordonet.

Den här stora (55x76 cm) torkduken av microfiber suger extrema mängder vatten. Specialsydd med extra skonsamma kanter för att effektivt motverka defekter. Ger ett snabbt och fläckfritt resultat. Minskar markant tiden för att torka ett fordon Tvättbar i tvättmaskin.

Högkvalitativ, tjock, tvättbar, dubbel microfiberlugg som absorberar mer än tre gånger mer än vanliga frottéhanddukar. Speciell fiberstruktur som underlättar arbetet avsevärt med att ta bort polerrester, vaxrester mm. Tvättbar i tvättmaskin.

279 kr artikelnr: X1802

1-Pack 129 kr artikelnr: X2010 3-Pack 299 kr artikelnr: X2020

Tvättbar i tvättmaskin.

179 kr artikelnr: X3002

40

Tvättbar i tvättmaskin.

279 kr artikelnr: X2000


FINISHING TOWEL

DETAILING MITT

Denna superabsorberande microfiberduken är det perfekta tillbehöret för att ta bort det sista vaxet eller torka bort Detailer. Den perfekta duken för exteriört bruk då den är extremt skonsam och motverkar torkrepor. Duken är 30cm x 45cm stor.

Det perfekta tillbehöret till din bilvårdsarsenal! Primärt designad för interiören, för att verkligen komma åt dom jobbiga ytorna, tillexempel instrumentpanelen mot vindrutan. Fungerar även utmärkt tillsammans med fönsterputs eller med en detailer.

Tvättbar i tvättmaskin.

129 kr artikelnr: X1801

SOFT FOAM APPLICATOR PAD

EVEN COAT APPLICATOR PAD

Ultramjuk skumgummi applikator med tät struktur. Passar utmärkt för en jämn och säker applicering av olika produkter på olika ytor.

Even Coat Applicator Pad är tillverkade i ett speciellt mikrofibermaterial som gör dom utmärkta att använda för att bearbeta tillexempel compound, polish eller rengörande produkter. Tvättbar i tvättmaskin.

Tvättbar i tvättmaskin.

Tvättbar i tvättmaskin.

129 kr artikellnr: X1804

2-pack 79 kr artikelnr: X3070 4-pack 99 kr artikelnr: W0004

2-Pack 99 kr artikelnr: X3080

41


MT310 DA POLISHER

SOFT BUFF FOAM CUTTING DISK

SOFT BUFF FOAM POLISHING DISK

SOFT BUFF FOAM FINISHING DISK

Digital varvtalsregulator. Ny motvikt som ger en mjukare och mer precis balans vid polering. Tack vare Dual Action behöver du aldrig oroa dig för att skada eller bränna lacken på din bil. Nå professionella resultat hemma i garaget. Inkl kardborrefästplatta DBP5.

Förbättrad skumteknologi tar bort ytdefekter utan att lämna några hologram. Den optimala paden för compound och rubbing.

Förbättrad skumteknologi eliminerar mindre defekter medans den återställer glans utan att lämna några hologram. den optimala paden för polish.

Förbättrad skumteknologi eliminerar mindre defekter medans den återställer lyxig hög-glans finish. Den optimala paden för vax appliering.

Optimerad för oscillerande maskin.

Optimerad för oscillerande maskin.

3” 2-pack 249 kr arikelnr:G3508 5” 224 kr artikelnr: DFP5 6” 249 kr artikelnr: DFP6

3” 2-pack 249 kr artikelnr: G3509 5” 224 kr artikelnr: DFF5 6” 249 kr artikelnr: DFF6

3995 kr artikelnr: MT310

42

Optimerad för oscillerande maskin.

3” 2-pack 249 kr artikelnr: G3507 5” 224 kr artikelnr: DFC5 6” 249 kr artikelnr: DFC6


DA MICROFIBRE CUTTING DISC Ny mikrofiberteknologi polerar bort svåra defekter utan att lämna några hologram. Anpassat skuminlägg ger trissan optimal effekt och ökad konfort vid polering. Perfekt att använda med Meguiar’s rubbingar.

3” 2-pack 236 kr artikelnr: DMC3 5” 2-pack 411 kr artikelnr: DMC5 6” 2-pack 436 kr artikelnr: DMC6

43


MEGUIAR’S HOODIE

MEGUIAR’S T-SHIRT

MEGUIAR’S MÖSSA SUPREME

MEGUIAR’S MÖSSA

Nu när det börjar gå mot kallare tider, vad passar då bättre än vår extremt sköna samt snygga hoodie? Svart hoodie med stort broderat “M” på framsidan, gula snören samt gul insida av luvan. Perfekt att ha när du putsar på ditt fordon, går på bilträff eller bara myser hemma i soffan.

Meguiar’s funktions T-shirt med högkvalitativt tryck på bröst och rygg i ett material som andas.Funktionsmaterial av högsta kvalitet.

Värm dig i vår nya snygga vintermössa!

Finns i storlekarna: S,M,L,XL & XXL

Storlek one-size. Säljes endas via: shop.meguiars.se

Klä dig i den snyggaste vintermössan, tunn dubbel-lager mössa för att hålla dig varm när det är kallt ute. Meguiar’s mössa är gjord av bommul och polyester och finns i en standardstorlek. Säljes endas via: shop.meguiars.se

Finns i storlekarna S,M,L,XL,XXL

Säljes endas via: shop.meguiars.se

149 kr artikelnr: MM superior

119 kr artikelnr: MM

En lite tjockare mössa i 100% akryl för att hålla dig riktigt varm när det är kallt ute.

Säljes endas via: shop.meguiars.se

589 kr artikelnr: M hoodie

44

199 kr artikelnr: T-shirt


MEGUIAR’S KEPS

MEGUIAR’S SOLGLASÖGON

MEGUIAR’S NYCKELBAND

Snygg och bekväm keps med broderat M på framsida. Perfekt för sommarens alla soliga bilträffar! Justerbar i storleken för att passa alla!

Snygga och bekväma solglasögon . Meguiar’s logga på bågarna. Finns i gul och svart samt helt svarta.

Ett snyggt och praktiskt nykelband i slitstarkt material. Perfekt för enkel tillgång till alla dina nyklar!

Säljes endas via: shop.meguiars.se

Säljes endas via: shop.meguiars.se

79 kr artikelnr: MG

19 kr artikelnr: MN

One size fits all

MEGUIAR’S HEART AIR FRESHENER Få insidan av din bil att lukta gott vecka efter vecka med en fräsch hallondoft. Säljes endas via: shop.meguiars.se

Säljes endas via: shop.meguiars.se

149 kr artikelnr: MK

29 kr artikelnr: AF1

45


BILVÅRDSGUIDE 1. TVÄTTA Fig.1 och 2 Fordonet ska spolas medan karossen är sval eller i skuggan. En högtryckstvätt kan användas, man bör dock vara försiktig och inte arbeta alltför nära lacken. Fig.3 Många människor som tvättar sin bil använder diskmedel. Dessa diskmedel avlägsnar vaxskyddet och torkar ur lacken precis som för mycket tvättmedel gör med händerna. Detta torkar ut lacken och accelererar oxidationsprocessen.

Fig.1

Fig.2

46

Fig.3

fångar in och lyfter upp smutsen i sin lugg. Genom att doppa den i hinken med enbart vatten 3-4 ggr så smuts och grus släpper från handsken. Fig.4

När du tvättar din bil, använd bara en kvalitets schampo för biltvätt, som till exempel Meguiar’s Ultimate Wash & Wax (G17748). Detta kommer att öka glansen på din lack utan att du avlägsnar polish och vax samtidigt som de tar bort lösa föroreningar. Fig.4 Använd två hinkars metod eller hink och Meguiar’s Grit Guard (X3003), för att säkerställa att smuts separeras från den huvudsakliga tvättlösningen. Grit Guard sätts in i botten av hinken och fenorna på Grit Guard förhindrar att smuts virvlar tillbaka till shampolösningen. Två hinks metod: använd en hink med biltvättmedel och en med bara rent vatten. Börja tvätta bilen med Meguiar’s Wash Mitt (X3002). Vanliga tvättsvampar är ofta en bidragande orsak till finare repor eller tvättrosor. Vi rekommenderar Meguiar’s Wash Mitt som eliminerar just dessa defekter i lacken, genom att den

Fig.5 När fordonet har tvättats klart, skölj bilen med rinnande vatten. Helst med en slang utan munstycke för en bättre vattenavrinning från lacken, vilket också kommer att minska torktiden. Fig.5

Fig.6 Det vattnet som finns kvar torkas av med en Water Magnet (X2000). Denna stora mikrofibertorkduk ger ett snabbt och prickfritt resultat. Fig.6

Tips: På Meguiar’s får vi ofta frågan vad som är bäst, en Water Magnet eller naturligt sämskskinn. Water Magnet är hållbarare i och med att den kan maskintvättas efter användning (utan mjukmedel). Den hugger heller inte tag i lacken som ett sämskskinn gör! Lätt att vrida ur! Innan användning av en Water Magnet, blöt den och vrid ur..


2. RENGÖRING / RUBBING OVAN-YTAN FÖRORENINGAR FÅGELSPILL DAMM

KÅDA

Fig.1

INDUSTRI- VÄGFILM LACKNEDFALL DAMM

UNDER-YTAN DEFEKTER SURT-REGN FRÄTSKADA

REPOR

OXIDATION

FLÄCKAR

KLARLACK GRUNDFÄRG PRIMER PANEL

Eventuella föroreningar såsom trädsav, industriellt nedfall, tjära och flygrost som inte försvinner vid tvätt, tas lätt bort med Quik Clay Detailing System (G1116). Använd halva leran (ca 25 gram) arbeta ut den i dina händer och forma den till en ”pizza” ca 5cm i diameter. Se till att leran och panelen är väl smorda med Meguiar’s Quik Detailer (A3316) och arbeta leran från vänster till höger, med enbart fingertopparna och lätt tryck. När området är färdigt ska det kännas lika lent som glas. Leran är även lämplig för strålkastare, krom och andra högblanka ytor. (Fig.1)

Efter att ha bearbeteat ytorna med “bunden” smuts kommer du att märka att leran säkert har tagit bort föroreningarna utan att repa lacken. Sådan smuts kan ibland ses med blotta ögat, ibland kännas med fingertopparna. Dessa föroreningar sitter ofta nertill och under fordonets lister. Hur snabbt den bundna smutsen avlägsnas beror helt och hållet på hur länge smutsen suttit, vad det är mm. När leran blir ordentligt smutsig, vik den på hälften och forma den till en ny liten “pizza”. När leran är genomsmutsig bör du kasta leran och använda en ny del. Skulle du tappa leran på marken, kasta den omdelebart! Det kan då fastna eventuella gruskorn i den. Torka rent ytan efter dig med en microfiberduk (X2010) innan du arbetar vidare med nästa panel eller steg i processen.

För att ta bort repor och virvlar, hologram, oxidation, mm, rekommenderar Meguiar’s att använda Ultimate Compound (G17216). Denna produkt innehåller Meguiar’s högteknologiska formula som snabbt avlägsnar envis oxidation, fläckar, lätta repor, hologram och andra defekter och samtidigt polera ytan till en spegelblank finish. Ultimate Compound är det perfekta valet för att förbereda din lack innan du applicerar ditt favorit Meguiar’s vax. (Fig.2, 3 och 4)

Fig.4

Tips: När du arbetar med Ultimate Compound arbete mot repans riktning och i raka överlappande linjer. Innan en defekt bearbetas, använd nageltestet för att se om den kan tas bort. Om du kan fastna med en nagel i repan kommer den förmodligen att behöva tas bort på maskinell väg. (Fig.3)

47


3 - 4 POLERING & VAXNING För maximera glansen använd Ultimate Polish (G19216) eller Deep Crystal polish (A2116). Båda produkterna är ren och skär polish som är speciellt framtagen för att skapa en bländande, högglans, “wet look” finish. Ta bort eventuella rester med en microfiberduk (X2010). Tips: Använd fingertestet för att kontrollera att ett vax har härdat fullständigt och är redo att torkas av. Svep lätt med fingret över ett område som är vaxat. Om det ”smetar” eller blir en fet hinna, låt vaxet sitta kvar lite längre. För att behålla finishen mellan biltvättar använd ultimate quick detailer (G14422) och mikrofiber för att avlägsna lätt smuts, fingeravtryck, föroreningar och att den även ger en hal och glansig yta. Dimma lätt ultimate quick detailer på en yta, vik mikrofiberduken 2 ggr och torka över området för att avlägsna förorening. Vänd mikrofiberduken över för den slutliga avtorkningen. När du använder mikrofiberdukar, se till att vårdetiketter avlägsnas. De är hårda och kan lämna repor i lacken. Glöm inte att ta av smycken och klockor för att undvika skador i lacken

48

Tips: The Ultimate polish och Deep Crystal Polish bör inte helt torka in i lacken och måste då tas bort med fuktig Microfiberduk. Genom att använda en polish förseglar du inte lacken. Glansen skapas av en ren polish och måste sedan förseglas med ett vax.

Fig.6

Fig.5

Genom att använda Meguiar’s Ultimate Wax (G18216) ger du ett skydd mot oxidation, UV-strålar och nedbrytning av ytan. Börja med motorhuven, applicera Ultimate Wax meden applikatorpad, se till att du använder mycket små mängder. En droppe av produkt i storlek av en 1 krona på appliceringspaden kommer att vara tillräckligt för att täcka halva en motorhuv på de flesta bilar. Låt vaxet härda helt, och torka sedan bort med en mikrofiberduk. (Fig.5) Ultimate Quik Wax (G17516) kan användas som ett toppvax då och då.(Fig.6)

Det är lätt att hålla det “nyvaxade” utseendet varje dag genom att ofta med hjälp av att dimma på och torka av produkten Meguiar’s Quik Detailer (A3316) eller Ultimate Quik Detailer (G14422). Regelbundet underhåll avlägsnar föroreningar innan de har tid att binda till eller etsa sig in i din lack. Detta är den felande länken mellan tvätt och vaxning som dramatiskt förlänger hållbarheten på ditt vax. Det finns två Detailer produkter i Meguiar’s sortiment. Quik Detailer är den perfekta produkten för att återställa den show bil glans och är en enkel dimma på och torka av produkt. Ultimate Quik Detailer lämnar en ultra-hal och ultra-mörk finish. Denna vax höjande detailer skapar otroligt hög ytspänning som ger skydd och gör att vattnet pärlar sig otroligt tvätt efter tvätt!

Tips: Quick Detailer kan användas som smörjmedel för leran. Ultimate Quik Detailer däremot bör INTE användas som smörjmedel för lera.


DÄCK & FÄLG Det är viktigt innan du rengör hjulen att både fälgarna och bromsoken är svala. Spraya inte Meguiar’s Hot Rims All Wheel Cleaner (G9524) direkt på bromsoken, skivorna och däcken, och se till att produkten inte torkar på fälgarna.

Fig.1

Håll flaskan ca 10-20 centimeter från hjulet och sprut nerifrån och upp, detta kommer förhindra att produkten lämnar rinningar. Låt prudokten verka någon minut, skölj av fälgen noggrant. (Fig.1) Svåra fläckar kan behöva borstas; med till exempel Meguiar’s Ultra-Safe Whell Brush (X1160). Applicera mer Meguiar’s Hot Rims All Wheel cleaner vid behov. För att säkerställa att hjulet är helt torrt, torka av fälgen med mikrofiberduk (X2010) eller en 100% bomull frottéhandduk (Fig.2). När däcken har torkat applicera Meguiar’s Endurance Tire Gel (G7516). Applicera detta med en Meguiar’s skummapplikator Pad för bästa resultat. (Fig.3) Alternativt kan Hot Shine Tyre Dressing (G12024) eller Hot Shine Reflect användas. Denna produkt kan sprutas direkt på däcket, bara spraya och låt det torka in. (Fig.4)

Fig4

Fig.3 Fig.2

Tips: Låt alltid däckglansen få absorberas helt av däcket innan körning av fordonet, så undviker du att produkten skvätter på lacken.

49


INTERIÖR, PLAST & LÄDER Moderna fordons interiörer är gjorda av många olika material: Plast, gummi, läder, tyg, Alcantara, mattor och glas. Det är viktigt att den mest lämpade produkten används för just det specifika materialet. Ett mångsidigt alternativ är Meguiar’s Quik Interior Detailer (G13616) som rengör och skyddar alla invändiga ytor. Applicera ett jämnt lager på en Eaven Coat Applikator Pad (X3080) och bearbeta försiktigt ytan. Ta bort eventuella rester med en microfiberduk (X2010). (Fig.1)

Fig.2

Fig.1

Fig.3

Interiör plast bör behandlas minst två gånger om året, för att rengöra och skydda dem. Meguiar Natural Shine (G4116) har UV-skyddande egenskaper för att minska de ut-torkande och bleknande effekterna av solen. För att applicera denna produkt, spraya ett jämnt lager på en applikator Pad och arbete över hela panelen. Polera bort eventuella rester med en Supreme Shine Mikcofiber duk (X2010). (Fig.2)

50

Meguiar’s Carpet & Interior Cleaner (G9416) är perfekt för att ta bort den mest envisa smutsen på tyget utan att missfärga ytan. Innan du applicerar rengöringsmedlet, se till att lös smuts och damm har dammsugits bort. Applicera rengöringsmedel direkt på ytan och låt stå i ca 30 sekunder, torka sedan med en fuktig microfiberduk. Här kan du även använda All Purpose Cleaner (G9624) (Fig.3 och 4)

Fig.4

Tips: För mer ömtåliga ytor såsom innertak, fukta en mikrofiber pad och spraya den med en liten mängd Carpet & interior Cleaner på den. När ytan är rengjord, vänd på mikrofiber paden och torka bort eventuella rester. Applicera Carpet & interior med hjälp av en mikrofiberduk så slipper du vattenfläckar .


Meguiar’s Car Odor Eliminator (G2316) kapslar in och tar bort besvärande lukter permanent. Spraya Odour Eliminator på ett avstånd av ungefär 30 cm från tyget/materialet. För bästa resultat låt produkten verka över natten. (Fig.5) Fig.5

Perfekt Clarity Glass Cleaner (G8224) är speciellt framtagen för att leverera den bästa klarheten och tar bort den tuffaste smutsen. Idealistisk även för solfilm och produkten är helt amoniakfri. Spraya fönstret och torka av med en vikt microfiberduk. (Fig.6)

Interiör, skinn och läderklädsel bör rengöras och konditioneras minst två gånger per år. Meguiar’s Gold Class Rich Leather Cleaner/Conditioner (G17914) erbjuder säker rengöring och konditionering utan skadliga eller starka lösningsmedel. För en kraftigare rengöring använd Gold Class Leather Cleaner (G18516) och följ upp med Gold Class Leather Conditioner (G18616). Före användning av dessa produkter är det viktigt att se till att området har dammsugits så att all lös smuts har tagits bort. Torka bort eventuella rester med en microfiberduk. (Fig.7, 8 och 9)

Fig.8

Fig.9

Fig.7

Fig.6

51


MASKINPOLERING Oavsett om du är en erfaren professionell bilvårdare eller den oerfarne användaren som vill uppnå, kvalitet, hologramfria resultat, är detta verktyget för dig. Meguiar’s Dual Action Polisher (MT310), minskar kraftigt den tid det tar att tillämpa cleaners/ compounds, polish och skyddsprodukter och gör resultat överlägset mot att applicera dessa produkter för hand. Och på grund av dess dubbelverkande - roterande och oscillerande effekt, behöver du aldrig oroa dig för att bränna lacken. Det är viktigt att komma ihåg att för att helt ta bort en repa måste klarlacken skäras ned till den lägsta nivån på repan. Ibland är det så att de mycket djupare defekter endast kan tas bort med en roterande maskin eller genom ommålning. Fig.1

Tips: Allt arbete som visas här bör utföras på sval lack och i ett lämpligt arbetsutrymme. Nämnda tekniker kan tillämpas på samtliga typer av lack eller gelcoat. En halogenlampa kommer att visa ytterligare defekter om det finns. Det är också viktigt att komma ihåg att sätta kabeln över axeln för att förhindra att den drar över lacken.

52

Se till att fordonet är noggrant tvättat och torkat innan du försöker maskinpolera. Om det finns bundna föroreningar, ta bort dessa med Clay Detailing system som omfattas i avsnittet rengöra / rubbing. Detta kommer att säkerställa att lacken kan bedömas korrekt, och som ett resultat kan rätt produkt för ändamålet väljas. Innan appliceringen av produkten till ”paden”, applicera en liten mängd Quik Detailer och “prima” kudden. Applicera sedan Ultimate Compound (G17216) till skumpolerpaden i en ”X” form. (Fig.1)


Maskinen ska alltid startas och stoppas mot lacken, detta gör att du undviker produktstänk. Det är bäst att arbeta på små ytor snarare än att försöka ta itu med hela fordonet på en gång. Arbeta ett område om ungefär 50cm x 50cm och använd långsamma överlappande rörelser, tills produkten är förbrukad. Torka bort rester med en microfiberduk, applicera sedan om nödvändigt några droppar Quick Detailer (A3316) på panelen, om det är svårt att ta bort. Undersök defekten och upprepa tills den är helt borta. Det finns inget behov att tillämpa något tryck mot huvudet av maskinen, bara använda handtaget för att styra och hålla maskinen stadig. Följande diagram visar de bästa applikations rörelser med hjälp av din Meguiar’s Dual Action Polisher.

1

2

3

4

1. Börja med att arbeta med produkten i en överlappande horisontal riktning. 2. Fortsätt överlappande i en vertikal riktning. 3. Efter du är klar med de 2 stegen borde det se ut som bilden ovan. 4. En tredje applicering hjälper dej uppnå än mer defektborttagning. Tips: Vid applicering av ett vax med en DA Polisher (MT310) krävs inget tryck utom maskinens dödvikt. Den idealiska hastighetsinställning för vax applicering är mellan hastigheter 1-3 som är angivna på maskinen.

När defekterna har tagits bort, är det viktigt att sedan skydda lacken genom att applicera ett vax. I det här fallet har vi använt Ultimate Wax (G18216) och applicerat det med DFF5 Finishing Pad. Vaxet kan appliceras på hela bilen på en gång. Låt vaxet att härda och polera sedan av resterna med en microfiberduk.

53


MEGUIAR’S® MARIN & HUSBIL/HUSVAGNS SERIE Meguiar’s Sverige erbjuder ett exklusivt sortiment av premiumprodukter för båt och husvagns/ husbils ägaren. Dessa produkter kommer att ge samma djupa lyster, glans och långtidsskydd som många har kommit att förvänta sig av Meguiar’s bilvårdsprodukter. Dessa produkter är speciellt utvecklade och anpassade för glasfiber och gelcoat. Sortimentet täcker även de flesta övriga materialen du kan hitta på båten eller husvagnen.

För mer information om marinserien besök: www.meguiars.se och välj fliken ”marin”.

54


Meguiar’s® offers a comprehensive, high quality line of products designed just for Boats and RVs. These products will give the same brilliant shine and long lasting protection that many enthusiasts have come to expect from Meguiar’s line of car care products but are formulated for the special requirements of fiberglass and gel coats found in Boats and RVs.

55


Tryck: billes.se

Profile for Billes

Meguiars, Brilliant Solutions 2020  

För dig som älskar bilar och allt som hör där till.

Meguiars, Brilliant Solutions 2020  

För dig som älskar bilar och allt som hör där till.

Profile for billes