Page 1

4

3

2

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΝΤΥΠΗ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΩΡΕΑΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

news Οι παράνομοι οίκοι ανοχής στη Ν.Φ.

Δημοπρατήθηκε η κατασκευή του νέου κτηρίου

Ορίστηκαν οι νέοι αντιδήμαρχοι

Υποψήφιος Δήμαρχος και το 2019 ο Λ. Γεωργαμλής

Βρέθηκε νεκρός στη Νέα Χαλκηδόνα

5


«Η ψηφοφορία της Βasse-Τerre»

"Να σέβεστε!

Π

ριν κάποια χρόνια, που οι αγελάδες ήταν παχιές... είχα ταξιδέψει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Καραϊβικής. Στην ανατολική θάλασσά της, υπάρχει το αρχιπέλαγος της Γουαδελούπης, στο οποίο βρίσκεται ένα σύμπλεγμα νήσων με μεγαλύτερο αυτό της Γουαδελούπης. Η Γουαδελούπη είναι υπερπόντιο διαμέρισμα της Γαλλίας από το 1635. Πρωτεύουσα του αρχιπελάγους είναι η Μπας-Τερ (Βasse-Terre), πόλη στην οποία διέμενα κατά την επίσκεψή μου.

Αἰδώς Ἀργεῖοι

Γνώρισα πολλούς ντόπιους κατά την παραμονή μου εκεί. Με έναν κρατώ επαφή και μιλάμε συχνά. Είναι εκδότης τοπικής εφημερίδας. Και πολλές φορές μου στέλνει πιπεράτα νέα και ειδήσεις από την πρωτεύουσα. Τελευταία μάλιστα, έκανε και μια ψηφοφορία. Ηλεκτρονική μου είπε, για να δει την απήχηση των τοπικών συμβούλων της ΜπαςΤερ. Μπορεί την διοίκηση των νήσων να την ασκεί Γάλλος έπαρχος αλλά οι ντόπιοι σύμβουλοι του περιφερειακού συμβουλίου είναι αυτοί που εκλέγονται από τον λαό. Του είπα να μου πει περισσότερες λεπτομέρειες. Μου ανέφερε ότι η ψηφοφορία πήγε απρόσμενα καλά και 1.180 ψήφισαν σωστά από τους αναγνώστες του στο νησί. Τις περισσότερους ψήφους (290) δεν τους πήρε κανείς από τους συμβούλους που συμμετείχαν αλλά δόθηκαν στην επιλογή "άλλος" από την λίστα. Δεύτερος και τρίτος με πολλή μικρή διαφορά (232-226), ήρθαν ο ύπαρχος της πόλης και ο πρώτος την τάξει από την αντιπολίτευση. Σε μεγάλη απόσταση ο δεύτερος την τάξει από την αντιπολίτευση (140) και έπειτα ο τρίτος την τάξει (114), κ.ο.κ. "Μάλιστα, δημοσίευσες τα αποτελέσματα;" τον ρώτησα. "Φυσικά, γιατί να μην το κάνω;" απάντησε. "Απλά ρωτώ", του απάντησα, "Γιατί θα μπορούσε κάποιος φοβικός και πολιτικά ανύπαρκτος πολιτικός να σου απαγόρευε να τα Δημοσιοποιήσεις..."

"Πολιτικές καριέρες στην πλάτη της πόλης"


»


"Έκλεισαν" οι παράνομοι οίκοι ανοχής στη Ν.Φ.

Καμένο βρέθηκε το όχημα στην Ιπποκράτειο Πολιτεία...

«Α

γνωστοι» βανδάλισαν τα ξημερώματα της Παρασκευής (03/02) τα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ ΦιλαδέλφειαςΧαλκηδόνας, που βρίσκονται στη Λ. Δεκελείας στη Νέα Χαλκηδόνα. Σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου, το σπάσιμο των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ έγινε: «(…) ως ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα του απεργού πείνας Mohamed A. Η δράση πραγματοποιήθηκε λίγες ώρες πριν την λήξη της απεργίας πείνας αλλά ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι την ολική άρση της ομηρίας του και την χορήγηση του πολιτικού του ασύλου (…)»


Π

ολύ ευχάριστα είναι τα νέα για την ανέγερση του νέου 3ου Γυμνασίου-Λυκείου Νέας Φιλαδέλφειας στο οικόπεδο του «Έσπερου», δίπλα από το 4ο Δημοτικό. Οι «Κτιριακές Υποδομές ΚΤΥΠ» (πρώην ΟΣΚ) δημοσίευσαν την Διακήρυξη του ανοιχτού Διαγωνισμού για την υλοποίηση της κατασκευής του σχολείου προϋπολογισμού ύψους 9.205.645,16 € (πλέον ΦΠΑ) με χρηματοδότηση από το Περιφερειακό Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αττικής της Περιφέρειας Αττικής. Ο διαγωνισμός για την ανάδειξη του αναδόχου του έργου έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί την 11.04.2017. Ο Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας εξέδωσε την παρακάτω ευχαριστήρια επιστολή: «Ένα σπουδαίο

έργο για το Δήμο μας μόλις ξεκινά. Είναι πλέον γεγονός η ανάρτηση της διακήρυξης του διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου κατασκευής, από τις ΚΤ.Υ.Π. Α.Ε., για το 3ο Γυμνάσιο και 3ο Λύκειο Νέας Φιλαδέλφειας. Ευχαριστούμε θερμά όλη την Εκπαιδευτική Κοινότητα, την Ένωση Γονέων, την Επιτροπή Διεκδίκησης των Σχολείων, την Περιφέρεια Αττικής για την χρηματοδότηση και συγκεκριμένα την Περιφερειάρχη Ρένα Δούρου και την Αντιπεριφερειάρχη Ερμίνα Κυπριανίδου για την πολύτιμη βοήθεια τους. Ιδιαίτερες ευχαριστίες για την συνδρομή τους καθώς και για τον συντονισμό των διαδικασιών, απευθύνουμε στην Πρόεδρο τις ΚΤ.Υ.Π. Α.Ε. Ιωάννα Κοντούλη και στην Αντιπρόεδρο Νανή Πολίτου.»

«Έρχονται τα πάνω-κάτω στις Δημοτικές εκλογές;;;»

Τ

α «πάνω κάτω» θα φέρουν στην τοπική αυτοδιοίκηση οι αλλαγές που προτείνει η επιτροπή που συνέστησε το υπουργείο Εσωτερικών προκειμένου να εξετάσει το θεσμικό πλαίσιο της λειτουργίας των Δήμων... Τις προτάσεις παρουσίασε σε ρεπορτάζ του η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος» (δεν έχουν διαψευστεί) και τις αποδίδει στην αποτυχία του ΣΥΡΙΖΑ να εκλέξει «δικούς του» δημάρχους. Μερικές από αυτές είναι η καθιέρωση της απλής αναλογικής χωρίς μπόνους για την πρώτη σε ψήφους παράταξη, η επαναφορά της 4ετούς θητείας των δημάρχων, η παρέμβαση τοπικών λαϊκών συνελεύσεων και το δικαίωμα του εκλέγεσθαι σε συμβασιούχους και υποψηφίους με οικονομικές οφειλές. Οι προτάσεις είναι οι εξής:  Να καθιερωθεί η απλή αναλογική χωρίς μπόνους για την πρώτη παράταξη. Αυτό σημαίνει ότι οι έδρες των δημοτικών-περιφερειακών συμβούλων θα μοιράζονται αναλογικά με βάση τα ποσοστά της πρώτης Κυριακής.

Π

Ο δήμαρχος ή ο περιφερειάρχης να εκλέγεται με 50%+1 την πρώτη ή τη δεύτερη Κυριακή. Μείωση της θητείας στα 4 από τα 5 έτη που ισχύει τώρα και οι εκλογές να γίνονται τον Οκτώβριο για να αναλαμβάνει η νέα ηγεσία την 1η/1 του επόμενου έτους. Δικαίωμα ψήφου στους νόμιμους αλλοδαπούς.

αντιπεριφερειάρχες, τα επαρχεία, οι εκλογικές περιφέρειες, οι επιτροπές ποιότητας ζωής, οικονομική επιτροπή, ο συμπαραστάτης του δημότη και οι σχολικές επιτροπές.  Αναβάθμιση των γενικών γραμματέων.  Συμμετοχή σε όργανα διοίκησης εκπρόσωποι εργαζομένων, μεταναστών-προσφύγων, κληρωτών συμβούλων.  Να έχουν δικαίωμα εκλέγεσθαι συμβασιούχοι δήμων αλλά και υποψήφιοι με οικονομικές οφειλές. Ένα από τα πολλά ερωτήματα που προκύπτει από τις παραπάνω προτάσεις -σε περίπτωση που γίνουν νόμος-, είναι αν η θητεία των δημάρχων θα μειωθεί από τις Οι προτάσεις τοπικών-λαϊκών συ- επόμενες εκλογές ή από την θητεία νελεύσεων να έχουν δεσμευτικό των νυν δημάρχων. χαρακτήρα. Οι συνελεύσεις να Στην τελευταία περίπτωση, η δηέχουν δικαίωμα διοργάνωσης και μοτικές εκλογές θα γίνουν το τοπικών δημοψηφισμάτων. 2018 από το 2019 που είναι Να καταργηθούν οι δημοτικέςπρογραμματισμένες... τοπικές κοινότητες, οι χωρικοί

αρουσία του πρώην αρχηγού της Εθνικής Δημήτρη Διαμαντίδη, του προπονητή της “χρυσής” Εθνικής μπάσκετ του 1987 Κώστα Πολίτη και του επικεφαλής της παράταξης «Ζούμε Μαζί» του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας και μεγάλη μορφή του Ελληνικού Μπάσκετ, Απόστολου Κόντου, ο πρώην περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός ανακοίνωσε και επίσημα την υποψηφιότητά του για τις περιφερειακές εκλογές του 2019. “Η παράταξή μας θα κατέβει

με βάση την πείρα, την ανανέωση και τη διεύρυνση. Θα είμαστε παρόντες”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σγουρός. Παρόντες στην εκδήλωση της παράταξης “Αττική Γιάννης Σγουρός” ήταν η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, οι βουλευτές του κόμματος Κώστας Σκανδαλίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, ο πρώην υπουργός Νίκος Σηφουνάκης και από την πλευρά της ΝΔ ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης και ο σύζυγός της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος κ.α.

Σ

τις 6 Φεβρουαρίου η δημοτική αρχή ανακοίνωσε τις αλλαγές στις αντιδημαρχίες που θα ισχύσουν από τον Μάρτιο μετά την ειδική συνεδρίαση του δημοτικοιύ συμβουλίου (Δημαιρεσίες). Μετά εισήγηση του Δημάρχου Άρη Βασιλόπουλου και ομόφωνη αποδοχή της από τη δημοτική ομάδα της Δύναμης πολιτών θα πραγματοποιηθούν οι ακόλουθες αλλαγές:  Ανεμογιάννης Γεώργιος: αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και καθαριότητας στη θέση του Ανανιάδη Νικόλαου.  Γαλαζούλα Αλίκη: αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής στη θέση του Κουμαριανού Ευάγγελου.  Παπαλουκά Ευτυχία: αντιδήμαρχος παιδείας και πολιτισμού στη θέση της Ρόκου Χαρίκλειας Να σημειώσουμε ότι παραμένει στη θέση του ο αντιδήμαρχος οικονομικών Μιχάλης Λάλος και βέβαια ο Θοδωρής Μανωλεδάκης (τεχνικών) που είχε πρόσφατα αντικαταστήσει τον Γιάννη Καλαμπόκη, ο οποίος και είχε παραιτηθεί. Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου θα παραμείνει ο Γιώργος Πάνος...

Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης του Δήμου μας Λύσανδρος Γεωργαμλής, σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα sport-retro.gr και σε ερώτηση σχετικά με το μέλλον του στην τοπική πολιτική, δήλωσε: «Κατέβηκα μία φορά, θα κατέβω και δεύτερη -πρώτα ο Θεός- με την "Ένωση Δημοτών". Διεκδικήσαμε τον Δήμο τη δεύτερη Κυριακή και για πάρα πολύ λίγους ψήφους δεν βγήκαμε. Τώρα είμαστε στη μεριά της αντιπολίτευσης. Κάνουμε αντιπολίτευση για το καλό της πόλης. Εγώ δεν είμαι πολιτικός και αυτό είναι πολύ καλό για μένα. Εδώ στη Φιλαδέλφεια με ξέρουν σαν τον «Κόκο» τον φίλο τους, έναν άνθρωπο που έχει μεγαλώσει μαζί τους. Έχω δραστηριοποιηθεί στην πόλη και επιχειρηματικά. Εδώ γεννήθηκα, εδώ μεγάλωσα, εδώ πήγα σχολείο… Και είμαι υπερήφανος γι’ αυτό. Θέλω να με βλέπουν όλοι έτσι κι αν όλα πάνε καλά και μου δώσει ο κόσμος τη δυνατότητα να γίνω δήμαρχος θα είναι πάρα πολύ θετικό για μένα και για την πόλη μας – έτσι όπως ξέρω τον εαυτό μου».


Profile for Fx-news.gr

Εφημερίδα Fx-news - Φεβρουάριος 2017  

Εφημερίδα Fx-news - Φεβρουάριος 2017  

Advertisement