Himalaya Herbals

Page 1


Kompanija Himalaya Herbals je kompanija koja je osnovana davne 1930 godine. Sjedište kompanije je u Indiji u gradu Makali. Sama kompanija Himalaya Herbals je dobila naziv po planini Himalaya koja je inače u svijetu poznata i po ljekovitim biljkama koje rastu samo na Himalayi i koje se upravo koriste za proizvodnju Himalayinih proizvoda.Upravo zbog toga su Himalaya Herbals proizvodi posebni za razliku od drugih na tržištu. Svi preparati Himalaya Herbalsa su 100% biljnog porijekla. Osim fitoterapeutike Himalaya Herbals asortiman uključuje i proizvode za ličnu njegu. Svi Himalaya proizvodi prolaze kroz rigorozno istraživanje i proizvode se u najsavremenijim prostorima,uz modernu tehnologiju i najpovoljnije uvjete proizvodnje. Svaki proizvod prolazi kroz godine istraživanja prije nego se

pojavi na tržištu. Kompanija posjeduje savremeni centar za istraživanje i razvoj u kojem je uposleno preko 100 doktora. Preko 250,000 doktora širom svijeta priznaje Himalaya proizvode. Svi proizvodi su 100% biljnog aktivnog sastava, a njihov kvalitet je priznat u preko 70 zemalja širom svijeta. Dovoljno je reći da su u jednoj sekundi 4 Himalaya Herbals proizvoda prodata/ kupljena u svijetu. Geneza Himalaya Herbals proizvoda je Ayurveda, holistička i prvenstveno botanička znanost koja se prakticira više od 5000 godina. Sama riječ Ayurveda potiče od dvije indijske reči “Ayur - život , veda - znanje” što znači “ NAUKA O ŽIVOTU”.


Pilex tablete

Pilex mast

Pilex tablete smanjuju tegobe kod hemoroida. Imaju laksativno svojstvo koje pomaže kod hronične konstipacije povezane s hemoroidima.

Pilex mast pomaže u smanjenju hemoroidne mase, kontroli krvarenja i ubrzavanju procesa liječenja upaljene kože i sluznice. Ublažava tegobe i popratne simptome uzrokovane hemoroidima. Upotreba: Pilex mast potrebno je primjenjivati dva puta dnevno, uvečer pred spavanje i ujutro nakon defekacije, uz pomoć aplikatora. U slučaju vanjskih hemoroida primjenjuje se lokalno, a količina treba biti dovoljna da prekrije područje sa hemoroidima. U slučaju unutrašnjih hemoroida, potrebno je primijeniti mast uz pomoć aplikatora, oko 1 cm u analni kanal. Pakovanje: 30 g.

Upotreba: 1 tableta 2 puta na dan, nakon obroka. Pakovanje: 100 tableta

Cystone

Liv. 52 tablete

Liv.52 sirup

Cystone tablete su jedinstvena biljno-mineralna formulacija koja pomaže normalizaciju urinarnog trakta i funkciju bubrega. Cystone normalizira kiselost mokraće i smanjuje peckanje i bol pri mokrenju. Normalizira pH vrijednost mokraće. Smanjuje oksidativni stres koji je povezan sa stvaranjem mokraćnih kamenaca. Sprečava stvaranje kamenca, tako što reducira supstance koje utiču na njegovo formiranje.

Koriste se širom svijeta već 50 godina. Liv.52 snažan je i potpuno prirodan pripravak za zaštitu i detoksifikaciju jetre. Štiti jetru, općenito poboljšava i regenerira njene funkcije. Također, odličan je i kod pomoći onima čija je jetra oštećena konzumacijom alkohola, štetne hrane ili težih lijekova. Liv.52 pomaže u sprečavanju daljnjih oštećenja jetre.

Liv. 52 sirup obnavlja funkciju jetre. Omogućava brzu eliminaciju toksina i sprečava masnu infiltraciju jetre. Dokazano se koristi kod virusnog hepatitisa, bolesti jetre uzrokovane alkoholom, te kod oštećenja jetre uzrokovanih radijacijom i hemoterapijom.

Upotreba: 1 tableta 2 puta na dan, uz obrok Pakovanje: 100 tableta

Upotreba: 1-2 tablete dva puta na dan. Pakovanje: 100 tableta

Upotreba: Odrasli 2 do 3 čajne kašičice 2 puta na dan. Djeca od 6 godina: 1-2 čajne kašičice 2 puta na dan. Pakovanje: 200 ml


Abana Abana reguliše serumske lipide tako što snižava holesterol, trigliceride, nivo „lošeg holesterola“, a obnavlja nivo kardioprotektivnih lipoproteina visoke gustoće „ dobri holesterol“. Abana također smanjuje nakupljanje trombocita te predstavlja visoku zaštitu za srce. Upotreba: 1-2 tablete na dan. Pakovanje: 60 tableta.

Septilin

Gasex

Septilin tablete djeluju protuupalno, imunostimulirajuće i antioksidativno. Septilin povećava otpornost na infekcije i pomaže u sprečavanju ponovnih infekcija. Pospješuje izgradnju antitijela i na taj način povećava njihovu sekreciju i cirkulaciju. Korisne su u tretmanu infekcija gornjeg i donjeg respiratornog trakta, urinarnog trakta, kostiju, zglobova, upala i infekcija kože, zuba, očiju.

Gasex tablete pospješuju probavu djelujući karminativno, antacidno, protiv grčeva i nadutosti. Koriste se kod: loše probave, gasova, nadutosti, podrigivanja, kod pripreme crijeva za dijagnostički pregled abdomena, za olakšanje stomačnih nelagoda u postoperativnom periodu i tokom dužeg ležanja.

Upotreba: Ukoliko se uzimaju u preporučenoj dozi nemaju kontraindikacija. Pakovanje: 1-2 tbl. 3-4 puta na dan

Upotreba: 1 tableta 2 puta na dan poslije jela. Pakovanje: 100 tableta

Himplasia

Tentex Royal

Menosan

Himplasia je nehormonalni biljni pripravak koji pospješuje plodnost kod muškaraca, te pomaže u održavanju zdravlja prostate i reproduktivnih funkcija. Himplasia olakšava simptome benigne prostatične hiperplazije, smanjujući ostatak mokraće nakon mokrenja. Sprečava propadanje stromalnih stanica prostate.

Biljni preparat koji povećava seksualnu izdržljivost. Tentex Royal ispravlja erektilne disfunkcije opuštajući kavernozne mišiće što dovodi do povećanog protoka krvi u muškom spolnom organu.

Menosan tablete su biljni dodatak prehrani koji olakšava simptome menopauze, kao što su valunzi, vrućine, noćna znojenja, poremećaj spavanja, glavobolje, vrtoglavice itd. Menosan posjeduje fitoestrogene koji djeluju kroz mehanizme ovisne o estrogen receptorima, na način da se vežu za receptore estrogena i proizvode efekte estrogena. Menosan djeluje tako što olakšava simptome prirodne i hirurške menopauze.

Upotreba: 1 tableta 2 puta dnevno. Pakovanje: 60 kapsula

Upotreba: 2 kapsule 1 sat prije spolnog odnosa. Pakovanje: 60 kapsula

Upotreba: 1-2 tablete dva puta na dan. Pakovanje: 100 tableta


Rumalaya Forte tablete

Rumalaya gel Rumalaya gel ima snažno višestruko djelovanje. Djeluje protiv bolova i protuupalno. Ima antiiritirajuće djelovanje, te povećava prokrvljenost i osigurava brzu apsorbciju.Vraća mobilnost zglobova, te prodire duboko u kožu i na taj način instantno otklanja bol. Rumalaya gel pomaže kod bolova i inflamacija uzrokovanih mišićnoskeletnim poremećajima, iščašenjima i istegnućima. Djeluje na bolove u vratu, leđima, ramenima, koljenima, kukovima i mišićima, a pomaže i kod upala mišića i sportskih povreda; išijasa, osteoartritisa, spondiloze, i zaleđenog ramena. Upotreba: Nanijeti malu količinu gela na oboljelo mjesto i nježno umasirati. Pakovanje: 30 g.

Efikasno djeluju protiv upala i bolova, sa imunomodulatornim djelovanjem. Korisne su u tretmanu reumatoidnog artritisa, osteoartritisa, spondiloze cerviksa i lumbalne spondiloze. Također pomažu kod traumatskih upalnih stanja, bolova u mišićima, upala zglobne čahure, upala tetivne ovojnice, upala mišića, išijasa, boli u zglobovima, gihta te zaleđenog ramena. Upotreba: 1 tableta dva puta dnevno uz obrok. Pakovanje: 60 tableta

V-gel V-gel djeluje protiv organizama odgovornih za vaginitis (upale i infekcije vagine ili vulve) i cervicitis (upala vrata maternice). Djeluje antifungicidno, antibakterijski i antifungalno, te blagotvorno umiruje upalu vagine i cerviksa, ublažava svrab i ubrzava proces ozdravljenja. Aplikacija V-gela zaustavlja vaginalni iscjedak i sprječava ponavljanje infekcija.

Speman Povećava broj spermatozoida i kvalitet sjemena. Poboljšava pokretljivost spermatozoida, sprečava proširenje prostate,te ima protuupalno i diuretsko djelovanje. Koristan je kod niskog broja spermatozoida, kod slabe pokretljivosti spermatozoida, kao i kod otežanog izmokravanja. Upotreba: 2 tablete 2 puta na dan, koristiti od 4-6 mjeseci. Pakovanje: 120 tableta

Ključni sastojci • Perzijska ruža (Satapatri) • Triphala • Kardam

PartySmart Himalaya Herbals PartySmart kapsule su jedinstvena biljna formulacija sa dvostrukim djelovanjem: štite jetru i pomaže onima koji konzumiraju alkohol da imaju bolja jutra. Sastav: Kralj pelinkovac (Andrographhis), Grožđe (Vitis vinefera), Amalaki (Embelica officinalis), Cikorija (Cichorium intybus), Hurme (Phoenix dactylifera) i Bhumyamalaki (Phyllanthus amarus). Himalaya Herbals PartySmart kapsule djeluju kao antioksidans, povečavaju aktivnost enzima i ubrzavaju razgradnju i eliminaciju acetaldehida. Ovo se postiže povečavanjem nivoa enzima ADH i ADLH u jetri. PartySmart kapsule štite jetru i pospješuju njenu funkciju onavljaju ćelije jetre. Upotreba: Uzeti 1 kapsulu 30 minuta prije prvog pića ili tokom konzumiranja alkohola.


Herbolax

Antiseptična krema

Doprinosi omekšavanju crijevnog sadržaja i olakšava pražnjenje, pri čemu ne stvara naviku. Pri upotrebi ovog proizvoda ne dolazi do pojave grčeva, većeg gubitka vode i elektrolita. Reguliše dugotrajni zatvor. Olakšava pražnjenje crijeva u stanjima kada je potrebno izbjeći napor (kod srčanih bolesnika i poslije operacija).

Himalaya Herbals antiseptična krema djeluje umirujuće, ima antibakterijsko i antifungicidno djelovanje. Odlična je u tretmanu posjekotina, opekotina, osipa, čireva i gljivičnih oboljenja kože. Upotreba: Kremu nanijeti na oboljelo mjesto 2-3 puta na dan. Pakovanje: 20 g.

Upotreba: 1 tableta 2 puta na dan poslije jela Pakovanje: 100 tableta

Ayur Slim Ayur Slim kapsule imaju učinak na smanjenje tjelesne težine i masnoća u krvi. Ayur Slim smanjuje tjelesnu težinu tako što smanjuje potrebu za hranom i na taj način se direktno smanjuje i unos masti i ugljikohidrata. Utiče na optimalno iskorištavanje hranjivih materija, inhibira sintezu masnih kiselina i na taj način smanjuje akumulaciju masti u tijelu. Upotreba: 2 kapsule dva puta dnevno, poslije obroka. Pakovanje: 60 kapsula.

Chyavanaprasha

Neem

Evecare

Chyavanaprasha je drevna ayurvedska biljna mješavina. Podmlađuje, daje energiju i pospješuje imunitet. Chyavanaprasha ima hranjiva svojstva i njegova redovna upotreba ima neizmjerne prednosti za organizam. Sadrži 48 različitih biljnih sastojaka. Chyavanaprasha je dodatak zdravlju, djeluje ljekovito i rehabilitacijski.

Pomaže kod kožnih bolesti, te čini kožu zdravom. Ubija bakterije koje uzrokuju inflamacije i oboljenja kože. Daje odlične rezultate u prevenciji i liječenju akni. Neem ima antibakterijska, antivirusna, antiparazitna, kao i antifungicidna svojstva pomoću kojih sprečava i liječi mnoge bolesti kože uzrokovane mikroorganizmima. Ova biljka je pravi blagoslov za osobe koje pate od kožnih bolesti.

Evecare kapsule regulišu menstrualni ciklus, te imaju protuupalna svojstva. Evecare kaspule su korisne kod anemije i iscrpljenosti uzrokovane poremećajima maternice. Upotrebljavaju se kod predmenstrualnih simptoma, grčevitih bolova za vrijeme menstruacije, menstrualnih poremećaja, obilnih menstrualnih krvarenja, nepravilnog i čestog krvarenja iz maternice.

Upotreba: 2 čajne kašike Pakovanje: 500 g

Upotreba: 1 kapsula, dva puta na dan, nakon jela. Pakovanje: 60 kapsula

Upotreba: 2 kapsule 2 puta na dan. Pakovanje: 30 kapsula


Nim proizvodi Nim gel za umivanje

Nim gel za svakodnevno umivanje, osvježava kožu bez isušivanja.

Čini kožu čistom, mekom i nježnom. Nježno čisti kožu uklanjajući višak sebuma i nečistoća sa kože. Nim (Azadirachta indica), dobro poznat po svojim antibakterijskim svojstvima, uništava bakterije koje uzrokuju probleme na koži. U kombinaciji sa indijskim šafranom (Curcuma longa) efikasno uklanja akne i bubuljice.

Normalna do masna koža

Ključni sastojci

Nim pjena za umivanje

Nim piling za lice

Nim maska za lice

Nim pjena za umivanje pruža Vam meku, svježu i blistavu kožu. Nim pjena za umivanje dubinski čisti i osvježava kožu, uklanja višak sebuma i nečistoća sa kože bez isušivanja. Nim (Azadirachta indica),dobro poznat po svom antibakterijskom djelovanju,uklanja bakterije koje uzrokuju probleme na koži.U kombinaciji sa indijskim šafranom (Curcuma longa) efikasno uklanja akne i bubuljice.

Normalna do masna koža

Ključni sastojci

Nim maska za lice čisti kožu i sprečava ponovo nastajanje bubuljica. Podmlađuje i zateže kožu lica. Antibakterijska Nim maska za lice sadrži nim (Azadirachta indica) i indijski šafran(Curcuma longa) koji regulišu lučenje sebuma, čiste začepljene pore, sprečava nastanak bubuljica i popravlja ten. Valjareva glina (Multani Mitti) hladi i umiruje kožu.

Posebna formulacija djeluje dvostruko, kao piling uklanja odumrle ćelije, a također dubinski čisti kožu. Rezultat je čista koža bez problema.

Normalna do masna koža

Ključni sastojci

Normalna do masna koža

Ključni sastojci

Nim

Nim

Nim

Nim

Kurkuma

Kurkuma

Marelica

Kurkuma


Gelovi za umivanje Nježni gel za umivanje

Nježni hidratantni gel za umivanje

Nježni gel i piling za umivanje

Hrani i čisti kožu lica

Uklanja višak sebuma i za razliku od ostalih gelova ne isušuje kožu. Nježni gel za umivanje je bogat limetom i medom. Poslije svakog umivanja vaša koža ostaje svježa i zdrava.

Kombinovana do masna koža

Nježni gel za umivanje koji ne sadrži sapun, uklanja nečistoće, hidratizira, njeguje i čini kožu nježnom.

Normalna do suha koža

Nježni gel i piling za dnevno umivanje koji ne sadrži sapun, uklanja nečistoće, kao i mrtve ćelije s kože.

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Limun

Krastavac

Marelica

Med

Aloe Vera

Aloe Vera


Clarina maska za lice protiv akni Maska za dubinsko čišćenje i regulaciju viška masnoća, akni i bubuljica.

Za sve tipove kože

Clarina – maska za lice protiv akni formulisana je na bazi posebno odabranih biljaka koje imaju dokazanu učinkovitost na akne, a istovremeno je nježna prema koži. Kurkuma, aloe vera i indijska vrba prodiru duboko u pore i pomažu uklanjanju nečistoća, a prirodni oblik salicilne kiseline nježno uklanja mrtve stanice kože i pruža antimikrobno djelovanje. Clarina-maska za lice protiv akni obogaćena je aloe verom, koja hidratizira i zadržava vlažnost kože.

Gel za pranje lica protiv akni Namijenjen masnoj koži Čisti lice zaustavljajući nakupljanje masnoća i nečistoća na koži koji su glavni uzročnici nastanka bubuljica i akni. Za glatku, svježu i kožu bez akni. Clarina gel za pranje lica protiv akni formulisan je od posebno odabranih biljaka dokazane učinkovitosti za nježnu kožu i kožu bez akni. Uklanja mrtve stanice kože, odčepljuje pore, odstranjuje mitisere i mrlje te održava pore čistim. Nim djeluje protiv mikroba, uzročnika akni i zajedno sa kurkumom smanjuje iritacije. Aloe vera poznata po svojim umirujućim svojstvima pomaže u održavanju kože glatkom i svježom. Ne isušuje kožu i ne izaziva iritacije.

Bleminor

Krema protiv akni Dnevna / noćna krema za blistavu, svježu i glatku kožu Namijenjena osjetljivoj koži sklonoj aknama Clarina - krema protiv akni formulisana je od posebno odabranih biljaka dokazane učinkovitosti za nježnu kožu i kožu bez akni i bubuljica. Sprečava dodatnu proizvodnju sebuma, koji je glavni uzrok za nastajanje akni. Hidratantna formulacija prodire u područja zahvaćena aknama. Nim i kurkuma, sa svojim antibakterijskim svojstvima, učinkovite su u borbi protiv bubuljica uzrokovanih bakterijama. Aloe vera smanjuje upale zahvaljujući svom svojstvu hlađenja i zbog svog hidratantnog učinka zajedno sa korisnim svojstvima iz ostalih biljaka, stimulira regeneraciju kože. Clarina krema protiv akni potiče uklanjanje mrtvih stanica kože, oštećenja i nepravilnosti na koži bez stvaranja ožiljaka.

Krema protiv crvenila namijenjena crvenoj i hiperpigmentisanoj koži. Preporučuje se kod hiperpigmentacije izazvane različitim faktorima, nakon povreda i kod pigmentacije uzrokovane upalnim procesa.

Bleminor krema protiv crvenila, formulisana je na bazi specijalno odabranih biljaka za koje je dokazana efektivnost oslobađanja kože od crvenila i pigmentacije. Indijsko Copal drvo je bogat izvor prirodnih antioksidansa koji učestvuju u antioksidativnim procesima regulacije hiperpigmentacije i smanjenja crvenila kože, putem oksidacije. Sladić inhibira aktivnost tirozinaze u ćelijama koje proizvode melanin, bez izazivanja toksičnosti ćelija. Posjeduje protuupalna svojstva, koja pomažu kontrolisati hiperpigmentaciju nakon recidivne upale. Badem omekšava i podmlađuje kožu kao što i poboljšava ten i tonus kože.


Paste za zube

PaĹžljivo formulisana od odabranih biljaka, ova pasta efikasno djeluje protiv gangivitisa i upala.

KljuÄ?ni sastojci

Nim

Nar


Paste Paste za za zube zube


Krema za tijelo Hranjiva krema za kožu

• Lagana i nemasna krema za svakodnevnu upotrebu pruža vlažnost, hrani i štiti vašu kožu • Sadrži aloe veru koja hrani i vlaži kožu. Indijski ginseng i indijsko kino drvo štite kožu od štetnih vanjskih uticaja i isušivanja

Intezivna krema za kožu

Sadrži prirodni vitamin E, pšenične klice, slatki badem. Hrani, štiti i njeguje kožu. Pšenične klice su bogat prirodni izvor vitamina E, koji hrani vašu kožu, čini je mekom i podatnom te je štiti od oštećenja okoline. Slatki badem na prirodan način vlaži kožu, pa čak i ekstremno suhe dijelove kože.

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Zimska trešnja

Ulje badema

Aloe Vera

Pšenične klice


Krema za ruke Hranjiva krema za ruke

• Obnavlja suhu kožu • Dugotrajna hidratacija • Njeguje i čini ruke mekanim i glatkim

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Krema za ruke protiv starenja

-Obnavlja i štiti kožu -Sprečava prerano starenje kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Bademovo ulje

Kakao puter

Masline

Ruzmarin


Proizvodi za izbjeljivanje Krema za umivanje koja djeluje na izbjeljivanje tena

Krema za svakodnevno umivanje koja ne sadrži sapun, uklanja nečistoće, te pruža Vam blistavu kožu i ujednačen ten.

Piling za izbjeljivanje tena

Dnevna krema za izbjeljivanje

Blagi piling koji hidratizira kožu i ističe prirodnu ljepotu i blistavost tena. Svjetliji ten Ublažava nejednakosti na koži nastale usljed pigmentacije Zaštita od sunca na biljnoj bazi CINNABLOC pruža zaštitu od UV zraka

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Bijeli damar & sladić

Bijeli damar& sladić

Bijeli damar& sladić


Proizvodi za izbjeljivanje Krema za izbjeljivanje

• Krema za izbjeljivanje kože i pjega na licu poboljšava ten, hrani kožu i čini je mekom • Djeluje tokom dana poboljšavajući ten kontinuirano

Za sve tipove kože

Maska za izbjeljivanje

• Obogaćena antioksidansima iz kurkume & indijskog šafrana, nježno izbjeljuje kožu • Aloe vera hidratizira, kaolin uklanja nečistoće, a orah pomaže regeneraciju kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Aloe Vera

Aloe Vera

Gorka narandža

Kurkuma


Maske Maska za lice badem i krastavica

Maska za lice voćna

Maska za lice blato

Čisti pore i odstranjuje izumrle čestice čineći kožu zdravom i blistavom.

Zateže i podmlađuje kožu lica. uklanja dubinske nečistoće.

Hrani, mekša, zateže i podmlađuje kožu lica.

Sadrži ananas (Ananas comosus) koji uklanja dubinske nečistoće i mrtve ćelije i zateže kožu. Badem (Prunus amygdalus) hrani i mekša kožu dok krastavica pruža hlađenje i tonira kožu čineći je mekom.

Vraća elastičnost kože i popravlja ten. Osvježavajuća voćna maska za lice sadrži divlju jabuku (Pyrus maius), bogat izvor prirodne alfa hidroksidne kiseline, koja hrani kožu i pruža joj sjaj. Smokva (Ficus carica) i krastavica (Cucumis sativus) pružaju efekat hlađenja, dok papaja (carica papaya) uklanja mrlje i mekša kožu.

Sadrži evropski orah (Juglans regia) koji uklanja nečistoće, mitesere i mrtve ćelije sa kože. Valjarevu glinu (Multani Mitti) koja pruža dubinsko čišćenje i hladi kožu,te Mineralnu glinu koja pospješuje cirkulaciju i čini kožu mekšom i nježnom.

Za sve tipove kože

Normalna do suha koža Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Badem

Papaja

Valjareva glina

Krastavac

Jabuka

Evropski orah

Ključni sastojci


Piling Nježni piling za lice kajsija

Uklanja mrtve ćelije. Hrani i vlaži kožu lica. Nježni piling za lice sa granulama košpice kajsije (Prunus armeniaca) i uljem pšenične klice (Triticum sativum) bogato vitaminom E koje mekša i vlaži kožu.

Nježni piling za lice evropski orah

Uklanja mrtve ćelije. Hrani i vlaži kožu lica. Nježni piling za lice obogaćen granulama i prirodnim antioksidansima koji Vam pruža nježniju kožu i mlađi izgled.

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Marelica

Evropski orah

Pšenične klice

Jabuka


Hidratantna krema i losion Hidratantna krema i losion

Energentna dnevna krema za lice

Revitalizirajućanoćna krema za lice

Nježna i nemasna formulacija koja se brzo upija i hrani kožu, čineći je mekom i glatkom, te joj pruža potrebnu hidrataciju.

• Hidratizira i hrani kožu • Pruža UV zaštitu • Sprečava prijevremeno starenje kože uz prirodnu blokator sunca CINNABLOC

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Normalna do suha koža

Ključni sastojci

Prodire duboko u kožu i svojim prirodnim sastojcima adekvatno hrani kožu lica. Paradajz, kao snažan antioksidans bogat je izvor prirodne hidroksidne kiseline koji revitalizira kožu.Bijeli ljiljan i divlja jabuka pružaju efekat hlađenja i mekšaju kožu. Pšenična klica bogata vitaminom E, štiti i vlaži kožu.

Kombinovana do masna koža

Ključni sastojci

Aloe vera

Svilenkasta trava

Bijeli ljiljan

Ulje badema

Ulje badema

Paradajz


Protiv starenja Krema protiv Bora

Himalaya biljna krema protiv bora otklanja bore, mekša nastale linije, te sprečava prijevremeno starenje kože. Krema sa lećom i sladićem je snažan antioksidans koji sprečava štetno djelovanje slobodnih radikala. Grožđe sadrži prirodne alfa hidroksilne kiseline (AHA), koje stimuliraju proizvodnju kolegena i elastina u koži. Sastojci koji djeluju protiv starenja, grožđe i aloe vera, smanjuju pojavu bora, linija i mrlja, čineći kožu elastičnom.

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Aloe vera

Grožđe

Krema za područje oko očiju

Protiv akni Adstrigentni losion za lice

Adstrigentni losion za lice čisti pore, tonira kožu i smanjuje lučenje sebuma na licu. Nim, poznat po antibakterijskim svojstvima, pomaže uklanjanju akni i bubuljica. Limun i Lodhra pomažu u smanjenju pora i učvršćuju kožu.

Inovativni biljni aktivni sastojci od biljaka Cipadessa baccifera i Bergenia ligulata smanjuju pojavu tamnih krugova oko očiju i štite osjetljivo područje ispod očiju od sunca. Ove biljke također detoksificiraju i intezivno vlaže područje oko očiju te mekšaju bore i linije oko očiju, a pri tome sprečavaju nastanak novih bora. Iskusite smanjenje tamnih krugova i do 80%, kao i smanjenje bora oko očiju do 28% u samo 4 sedmice.

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Cipadessa Baccifera

Bergenia Ligulata

Normalna do masna koža

Ključni sastojci

Kreme za Akne

Kontroliše nastanak akni i bubuljica, te čini kožu mekom. Stablo pamuka djeluje kao adstrigent i sa svojim snažnim i hladećim djelovanjem kontroliše nastanak akni i bubuljica i sprečava njihovo pucanje. Konopljika umiruje inflamacije kože, dok aloe vera liječi i mekša kožu.

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Nim

Aloe vera

Limun

Konopljika


Sredstva za čišćenje lica i tonici Mlijeko za čišćenje lica

Pruža nježno i efikasno dubinsko čišćenje kože lica.Otklanja prljavštinu, ostatke šminke i masnoće ostavljajući kožu svježom i čistom. Redovna upotreba čini kožu čistom, zdravom i blistavom.

Normalna do kombinovana koža

Nježno mlijeko za čišćenje lica

Formulacija bez alkohola koja dubinski čisti pore i osvježava kožu bez isušivanja. Leća dubinski čisti pore, dok limun, prirodni adstrigent i sredstvo za čišćenje čini pore manjim i osvježava kožu. Punarnava kontroliše prekomjerno lučenje sebuma i čini kožu nježnom i blistavom.

Suha i osjetljiva koža

Nježni tonik za lice

Specijalno formulisan za suhu i osjetljivu kožu, nježno otklanja nečistoće i sužava pore bez isušivanja kože. Sadrži prirodni adstrigent. Bosiljak njeguje i štiti kožu.

Suha i osjetljiva koža

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Menta sp

Leća

Sladić

Limun

Limun

Bosiljak


Krema za kosu Krema za kosu protiv peruti

• Otklanja perut • Ublažava svrbež • Sprečava opadanje kose

Krema protiv opadanja kose

• Sprečava opadanje kose • Jača korijen kose • Poboljšava rast kose

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ulje čajevca

Divlja tratinčica

Bosiljak

Leblebije


Krema za kosu Proteinska krema za kosu (mekoća&sjaj)

Proteinska krema za kosu (ekstra hranjiva)

• Prirodni proteini • Ekstra hranjiva • Jači korijen

• Prirodni proteini • Mekoća i sjaj • Jači korijen

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Za sve tipove kose

Ključni sastojci

Indijski ogrozd

Divlja tratinčica

Leblebije

Leblebije


Proteinski šampon 2 u 1 Mekoća i sjaj 2 u 1

Obnavlja i štiti 2 u 1

Čisti i njeguje kosu u jednom koraku, čineći je svilenkastom, mekom i sjajnom. Pruža Vašoj kosi dnevnu dozu proteina čineći je mekom, blistavom i zdravom.

Šampon odličan za suhu kosu, kovrdžavu i kosu oštećenu sušenjem, četkanjem ili hemijskim tretmanima. Specijalna mješavina biljaka koja pruža intezivnu njegu od korijena do vrhova obnavljajući kosu i štiteći je od daljeg pucanja.

Normalna kosa

Suha i oštećena

Održava boju 2 u 1

Jedinstvena formulacija koja nježno čisti i štiti obojenu kosu, dajući joj dugotrajnu svježinu boje čak i nakon ponovljenih pranja. Posebna formulacija biljaka koja mekša i obnavlja kosu, čineći je sjajnom i zdravom.

Obojena kosa

Šampon protiv opadanja kose 2 u 1

Biljni šampon protiv opadanja kose koje nastaje usljed lomljenja, sa inovativnom 2u1 formulom koja hrani i jača korijen oslabljene kose. Omekšava i poboljšava teksturu kose, kako bi se smanjilo opadanje.

Za sve tipove kose

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Klice graha

Lablebije

Lopoč

Butea Frondosa Indijsko drvo crvenog cvijeta

Suncokret

Indijski ogrozd

Aloe Vera

Divlja tratinčica


Proteinski šamponi Blaga dnevna njega

Blaga formulacija za one koji imaju aktivan životni stil koji zahtijeva često pranje kose. Nježno čisti kosu i pruža joj dnevnu dozu proteina. Održava je mekom, nježnom i zdravom.

Volumen i lepršavost

Volumen i lepršavost

Jedinstvena formulacija za ravnu i masnu kosu koja efikasno čisti kosu. Pruža oblik kosi, smanjuje opadanje. Štiti kosu od pucanja dajući joj volumen i lepršavost.

Za ravnu i masnu kosu

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Lablebije

Papaya

Indijski ogrozd

Sapunasta bobica

Dodatna njega

Specijalno formulisan za suhu kosu kojoj je potrebna dodatna njega. Efikasna formulacija biljaka koje čine kosu jakom, mekom i urednom.

Za normalnu i masnu kosu

Ključni sastojci

Piskavica

Aloa vera


Šamponi protiv peruti Nježno čišćenje

Himalaya Herbals revolucionarni šamponi protiv peruti efikasno napadaju uzroke nastanka peruti, dok u isto vrijeme njeguju kosu i tjeme. Blaga formulacija za one koji imaju aktivan životni stil koji zahtijeva češće pranje kose. Nježno čisti i hrani tjeme, održava kosu bez peruti, jakom i zdravom.

Normalna kosa

Volumen i lepršavost

Šampon volumen i lepršavost je specijalno formulisan da efikasno čisti, daje volumen i lepršavost ravnoj i masnoj kosi. Jedinstvena kombinacija biljaka koja djeluje zajednički na uklanjanje peruti.

Za ravnu i masnu kosu

Mekša i njeguje

Savršen za suhu kosu kojoj je potrebna dodatna hidratacija i njega. Posebna mješavina biljaka umiruje tjeme, te čini kosu jačom, podatnijom i bez peruti.

Za normalnu i masnu kosu

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ulje čajevca

Ulje čajevca

Ulje čajevca

Ruzmarin

Bosiljak

Sjemenke grožđa

Ključni sastojci


Proteinski regeneratori Mekoća i sjaj

Posebna formulacija koja njeguje Vašu kosu i čini je svilenkasto mekanom, nježnom i laganom za raščešljavanje. Hrani Vašu kosu prirodnim proteinima pružajući joj sjaj koji odaje zdravu kosu.

Normalna kosa

Obnavlja i štiti

Pruža intenzivnu njegu suhoj, kovrdžavoj i oštečenoj kosi. Nježno obnavlja i štiti Vašu kosu od pucanja, čineći je zdravom i mekom.

Suha i oštečena kosa

Održava boja

Jedinstvena biljna formulacija koja nježno obnavlja, njeguje i štiti obojenu kosu, dajući joj dugotrajnu svježinu boje, te ujedno čini kosu zdravom i jakom.

Obojena kosa

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Lotus

Aloe Vera

Gorka dinja i marakuja

Kunica

Pšenična klica

Lablebije


Losioni za tijelo Hranjivi losion za tijelo

Nježna formulacija koja njeguje Vašu kožu, hrani je i čini svilenkasto mekanom i nježnom. Nemasna formulacija sa brzim upijanjem namijenjena normalnoj koži.

Losion za tijelo koji mekša kožu

Bogat i kremast svakodnevni losion za tijelo koji intenzivno hidratizira kožu, te pomaže regeneraciju i mekšanje suhe i grube kože.

Intenzivna hidratacija kakao puterom

Losion koji intenzivno hidratizira i hrani kožu. Njegovi prirodni sastojci duboko prodiru, te na taj način pomažu regenaraciju i mekšanje suhe kože.

Hranjivi losion za tijelo

Posebno formulisan za svakodnevnu njegu nježne kože. Obogaćen prirodnim sastojcima koji hidratiziraju osjetljivu kožu ne ostavljajući masne tragove. Smiruje i olakšava.

Normalna koža

Suha koža

Posebno suha koža

Osjetljiva koža

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Pšenične klice

Sjemenke grožđa

Kakao puter

Mlijeko od kokosa

Aleo Vera

Ulje badema

Pšenične klice

Ulje marelice


Njega bebe Baby krema

Baby losion

Meka i nježna formulacija za svakodnevnu zaštitu i hidrataciju bebine kože.

Losion posebno formulisan za zaštitu i hidrataciju suhih obraza, nosića, ispucalih laktova i koljena. Brzo se upija i pruža dugotrajnu hidrataciju.

Krema protiv pelenskog osipa

Nježno i efikasno liječi svrbež i iritaciju nastalu nošenjem pelena, te otklanja bol i crvenilo, ostavljajući kožu mekom.

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ulje masline

Ulje masline

Drvo kestena

Sljez

Ulje badema

Ulje badema


Njega bebe Baby hranjivo ulje za kožu

Dnevna masaža ovim uljem hrani, tonira i hidratizira bebinu kožu.

Baby puder

Nježne baby maramice

Nježni baby puder osvježava kožu bebe i čuva je suhom. Sadrži prirodni cink koji ima antiseptična svojstva i pomaže zarastanju rana. Maslinovo ulje čini kožu bebe zdravom i sjajnom, dok bademovo ulje vraća vlažnost koži čineći je mekom i nježnom.

Efikasna kombinacija biljaka koja hidrira i održava mekoću nježne bebine kože.

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Ulje masline

Ulje masline

Aloe Vera

Zimska Trešnja

Ulje badema

Indijski lopoč

Ključni sastojci


Njega bebe Baby nježni šampon

Nježna formulacija koja hrani i jača kosu Vaše bebe, a da je pri tome ne isušuje.

Baby nježna kupka

Baby sapun

Posebna nježna formulacija kupke “bez suza”. U jednom koraku nježno čisti, mekša i hrani kožu Vaše bebe, a da je pri tome ne isušuje. Nježno čisti, mekša, vlaži i njeguje bebinu kožu.

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Hibiskus

Leblebije

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Leblebije

Zeleni indijski grah

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ulje masline

Ulje badema


Sapuni Nim i indijski šafran

Med i mlijeko

Krastavica

Kombinacija biljaka nim i indijskog šafrana efikasno čisti masnu kožu. Limun osvježava kožu čineći je zdravom te pospješuje ten.

Obogaćen mlijekom, prirodnim emolijentom koji vlaži i njeguje kožu i medom koji čisti kožu čineći je mekom i glatkom.

Posebno je pogodan za masnu kožu, jer čisti od viška masnoća. Osvježava, hrani i mekša kožu.

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Za sve tipove kože

Badem

Himalaya sapun s uljem badema osvježava, hrani, mekša i revitalizira kožu.

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Nim

Mlijećana krema

Krastavica

Ulje badema

Indijski šafran

Med

Kokos

Ruža


Njega usana Sjaj-balzam za usne od jagode • Izuzetan sjaj • Pruža dugotrajnu hidrataciju i zaštitu usana zadržavajući nježnu boju jagode

Ključni sastojci

Balzam za usne zaštita od sunca • Štiti usne od štetnih UVA i UVB zraka • Bez sintetičkih blokatora sunca i konzervanasa

Ključni sastojci

Hranjivi balzam za usne • Hrani i mekša usne • Spriječava sušenje i pucanje usana • Štiti usne od štetnih UV zraka

Ključni sastojci

Ulje sjemenki jagode

Ulje sjemenki suncokreta

Ulje pšenične klice

Ulje sjemenki marelice

Ulje sjemenki grožđa

Ulje mrkve


Balzami Balzam protiv bolova

Obogaćen mentom i indijskim zimzelenom, vrlo brzo rješava glavobolju i bolove u tijelu.

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Indijski zimzelen i menta

Balzam za hlađenje i olakšanje boli

Obogaćen mentom i uljem eukaliptusa, vrlo brzo rješava začepljenje nosa i olakšava kongestiju.

Za sve tipove kože

Ključni sastojci

Menta & ulje eukaliptusa


Ulja za masažu Anti stres ulje za masažu

Himalaya Herbals anti-stres ulje za masažu otklanja stres, umor i djeluje kao antistresni agens. Indijski broć ima antiinflamatorno djelovanje. Bala je korisna u tretmanu nervnih poremećaja i djeluje kao analgetik. Tinospora ima antioksidantno djelovanje i pospješuje imunitet.

Ključni sastojci

Zimska trešnja

Sljez

Ulje protiv bolova

Himalya Herbals ulje za masažu protiv bolova otklanja bolove u tijelu i mišićima. Sadrži iđirot koji djeluje spazmolitično i umirujuće na nerve. Đumbir i moringa djeluje protuupalno. U kombinaciji sa balom koja efikasno djeluje protiv bolova, pružaju dugoročno olakšanje.

Ključni sastojci

Iđirot

Sljez


Ulje za kosu Revitalizirajuće ulje za kosu

Hrani kosu prirodnim proteinima, sprečava opadanje i stimuliše rast kose. Lagano i neljepljivo ulje za kosu prodire duboko u tjeme i tako hrani korijen kose. Čičak i indijski ogrozd stimulišu rast kose dok grčka piskavica i leblebija hrane kosu prirodnim proteinima i sprečavaju opadanje kose. Nim i egle efikasno kontrolišu svrbež tjemena.

Normalna kosa

Ulje za kosu protiv peruti

Inovativna formula protiv peruti efikasno uklanja perut i ublažava svrbež tjemena.

Normalna kosa

Ključni sastojci

Ključni sastojci

Indijski ogroz

Ulje čajevca

Nim

Ruzmarin