't Vraagteken maart 2019 - chiro Avelgem

Page 1

Driemaandelijkse uitgave, P708234, 1° kwartaal 2019

MAGAZINE CHIRO AVELGEM

‘T VRAAGTEKEN

VU en afzendadres : K. Byls, Oudenaardststeenweg 111, 8580 Avelgem ‘t Vraagteken is een infozine van chiro Kantekleer en chiro Scheldedal uit Avelgem. Het wordt samengesteld door leiding, groepsleiding, volwassen begeleiding en sympathisanten.


CHIRO

zaterdag 16 maart 2019 Podiumvoorstelling om: 16.00u of 19.00u Afterparty: 22.00u @Spikkerelle Avelgem

zetelnummer reserveren is noodzakelijk e-mail: 2 info@chiroavelgem.be||website: www.chiroavelgem.be||TEL: 0474524765


AVELGEM INHOUD Chirojongens op het warmste plein

4

Ketigewest

6

Kapoentjesweekend jongens

8

Groepsfeest

12

Repetities groepsfeest

13

Bivak

14

Kalender

20

3


CHIRO CHIROJONGENS OP HET WARMSTE PLEIN De Chirojongens Avelgem presenteerden: De Chaud Chouffe Chaume Bar! Waarom we er niet de Chaud Chouffe Chaume Chalet van maakten? Die was ons even ontgaan. Maar de bedoelingen, die zaten direct goed. Het was even zoeken naar een passende bestemming voor de opbrengst van onze actie, maar we vonden er een die nauw aan het hart lag van een van onze medeleiders. Het doel was gezet: The Guthy-Jackson Charitable Foundation. Een organisatie die onderzoek doet naar mogelijke behandelingen en middelen om de auto-immuunziekte neuromyelitis optica te bestrijden en genezen. De voorbereiding begon een 2-tal maanden op voorhand. Er werd op deskundige wijze en na herhaaldelijke smaaktesten een uitgebreide drank- en eetkaart samengesteld. Er werden talloze discussies gevoerd over het optimale aanbod voor onze winterbar. De inkleding werd verzameld en verzorgd door onze meest creatieve en handige leiders. We zagen het groots, met 2 tenten, genoeg plaats voor de opkomst die er volgens ons zeker zou komen. En dan was het zover: Na een regenachtige voorbereiding op zaterdag en een even regenachtige tentopzetting de zondagmorgen bleven we desondanks enthousiast verder werken. En dat werd beloond door een licht zonnetje. Er heerste een aangename sfeer, de verschillende groepen en verenigingen die er samen een gezellige wintermarkt van wilden maken, konden elkaars kramen bewonderen en appreciÍren. De eerste sympathisanten stroomden toe en de eerste noten van het kerstkraam weerklonken door de boxen. In ons kraam konden de bezoekers genieten van een warme chocomelk of 1 van onze chouffespecialiteiten. We serveerden allerhande soorten Chouffe zoals de N’ice Chouffe of de Cherry Chouffe, maar onze hoogvlieger was toch wel Coffee Chouffe. Een ter plaatse samengestelde, perfect afgewogen combinatie van Chouffelikeur met dampende koffie. 4


AVELGEM Misschien lag het aan de geur van deze specialiteit, maar we trokken volk. De mensen konden ook genieten van een culinair bordje bestaande uit krokant afgebakken stukjes stokbrood met daarbij warme, zachtromige kaas. Er kon geen twijfel over bestaan, de smaken zaten goed, net als de sfeer. Bepaalde mensen leken wel te bivakkeren in ons kraam van ‘s middags tot ’s avonds. De opkomst en de gezelligheid waren voor ons al voldoende om ons tevreden te stellen. Daar bovenop kwam dan nog eens het schitterende nieuws dat we duizendenvierkommadrieĂŤnvijftig euro hadden ingezameld voor ons zelfgekozen goede doel! Graag zouden we nog eens uitvoerig iedereen bedanken die meegeholpen heeft op welke manier dan ook. Maar vooral ook alle aanwezigen die de kou trotseerden en zich kwamen opwarmen in onze winterbar. Heel erg bedankt en misschien tot de volgende editie!

5


CHIRO KETI GEWEST Op 1 februari trokken we met de kerels en tip-10’s naar Kortrijk. De eindbestemming was onbekend voor de leden en we wisten niet goed wat ons te wachten stond. Na een uitleg van de gewestleiding kwamen we te horen dat we de trein zouden nemen naar Poperinge. Na een treinrit die gevuld werd met een quiz kwamen we aan in ‘Poperinge-statie’. Daar werd ons duidelijk gemaakt dat we al liftend naar onze slaapplek moesten gaan, en de quiz die we eerder maakten moest beslissen wie als eerste mocht vertrekken. Wie het slechts scoorde kreeg het adres, de groep daarna kreeg 1 raadsel enz. Wij, chiro Avelgem zijnde, moesten als laatste vertrekken. We kregen 3 raadsels en moesten daar het adres uit halen. Daarna was het liften geblazen naar Alveringem. Een groter boerengat kon je niet vinden. Toen we veilig en wel waren aangekomen, kregen we een lekkere pistolet met een worstje (lees: pistolet, worst en dégoutant veel bicky-ajuintjes). De avondactiviteit was een speeddate om elkaar beter te leren kennen, daarna kropen we in ons bed om de volgende dag fris te starten. Zaterdagvoormiddag deden we wat harde pleinspelen in een veld dat belegd was met verse modder. Leider Tijl heeft nogmaals bewezen waarom de naam ‘Panzerwagen’ hem niet zomaar op het lijf geschreven stond. ‘s Middags kregen we lekkere WAP (worst, appelmoes, patat). Tijdens het middageten smeet Pankaj zich volledig in de lucratieve business van sausverkoper (cocktail en mosterd waren niet echt in trek). In de namiddag speelden we een spel rond skiën (Leider Steen snapte het spel niet echt en is dan maar schapen gaan aaien, ook babbelde hij met een boer over bieten). Na het hele ski-gebeuren kregen we nog lekkere spaghetti voorgeschoteld. Nadat ons buikje rond gegeten was moesten we onze après-skikledij aantrekken voor een heuse water-cantus. Alles verliep ‘op de gemakken’ en we hadden een heleboel plezier.

6


AVELGEM Na de cantus was er nog plaats voor een klein ‘feestje’. Frisdrank en chips aan overvloed, alsook pizza baguetten #lekker. Toen kropen we voor de tweede maal in ons bedje. De volgende ochtend deden we het nodige kuiswerk trokken we huiswaarts, terug naar Avelgem, onze bakermat.

7


CHIRO KAPOENTJESWEEKEND JONGENS Het weekend van 10 februari vertrokken wij met 19 enthousiaste kapoentjes op weekend. Voor velen de 1ste maal zonder ouders op weekend. Aangekomen op onze geheime locatie installeerden we ons terwijl de kookploeg een lekkere hotdog voor ons maakte. Na het avondmaal speelden we nog een slaapzakspelletje en hierna was het bedtijd. De volgende ochtend waren de weergoden niet zo welgezind, maar toch trotseerden we de kou en regen en speelden we vlaggenwacht in twee teams. Na een wandeling doorheen Deerlijk stond het middagmaal op ons te wachten: lekkere gehaktballetjes in tomatensaus. In de namiddag speelden we met klei en merkten we dat we veel creatieve kapoentjes in de groep hebben. Van een zonnepaneel tot een voetbalveld werden de kleistukjes langs de kant gezet. Opnieuw trotseerden we het koude weer en speelden we nog even harde pleinspelen tot we moesten schuilen voor een heuse regenbui. Na het vieruurtje stond een quiz op het programma en ’s avonds mochten we aanschuiven voor een frietje met een frikadel mmmmm. ’s Avonds weerwolfden we nog even en hierna was het tijd voor de kapoentjes om te gaan slapen. De leiders kijken al uit naar kamp en hopen dat het even leuk wordt!!

8


AVELGEM

9


CHIRO

10


AVELGEM

11


CHIRO GROEPSFEEST Naar goede gewoonte organiseert chiro Avelgem om de 2 jaar een Groepsfeest. Dit vindt plaats op zaterdag 16 maart in de theaterzaal van Spikkerelle. Bedoeling is dat de leden een podiumvoorstelling brengen met dans, toneel, muziek, sketches, humor... voor ouders, familie en chirosympathisanten. Er worden 2 voorstellingen gegeven: één om 16u.00 en één om 19u.00. Aansluitend, vanaf 22u.00, is er een gratis afterparty in de fuifzaal van Spikkerelle. Tickets voor het groepsfeest kosten €5. Je kan die kopen bij de chiroleiding, op zondag na de chiro of na de repetities in Spikkerelle. EEN PLAATS RESERVEREN IS NOODZAKELIJK! Je kan kaarten kopen bij de leiding voor de prijs van €5. Met deze kaart kun je komen kijken naar het groepsfeest, enkel en alleen als je een plaats gereserveerd hebt. Kinderen jonger dan 12 jaar kunnen een gratis kaart krijgen, maar moeten ook een stoelnummer reserveren. Om alles vlot te laten verlopen koop je best kaarten op voorhand. Met je inkomkaart en je stoelnummer moet je dan niet meer aanschuiven aan de kassa. Reserveren kan op twee manieren en vanaf 27 februari: 1. Bij voorkeur via email naar info@chiroavelgem.be U vermeldt in uw mail volgende gegevens: * naar welke voorstelling u komt (16u of 19u). * op welke naam (en adres) de reservatie mag genoteerd worden. * het aantal personen waarvoor u plaatsen reserveert. U krijgt dan een email terug met de toegewezen stoelnummer(s), die u kan noteren op uw kaarten.

12


AVELGEM 2. Telefonisch op 0474 52 47 65 (tussen 18u.00 en 20u.00) U belt volgende gegevens door: * naar welke voorstelling u komt (16u of 19u). * op welke naam (en adres) de reservatie mag genoteerd worden. * het aantal personen waarvoor u plaatsen reserveert. U krijgt dan uw stoelnummer(s), die u kan noteren op uw kaarten. Hopelijk tot dan!!!

zaterdag 16 maart 2019 Podiumvoorstelling om: 16.00u of 19.00u Afterparty: 22.00u @Spikkerelle Avelgem

zetelnummer reserveren is noodzakelijk e-mail: info@chiroavelgem.be||website: www.chiroavelgem.be||TEL: 0474524765 tussen 18:00 en 20:00

13


CHIRO REPETITIES GROEPSFEEST Om er een denderend groepsfeest van te maken, zullen we ook met zijn allen moeten REPETEREN. De week voor het groepsfeest huren wij al de theaterzaal. Zo kan elke afdeling al één keer oefenen op het echte podium… Op vrijdag 15 maart houden we dan generale repetitie. Dan spelen we het hele groepsfeest in één keer, compleet met kostuums enz. Zaterdag 16 maart is dan de grote dag, en spelen we tweemaal, hopelijk voor een volle zaal. Hieronder vind je het repetitieschema. Elke repetitie start en stopt aan Spikkerelle, Scheldelaan 6 te Avelgem. Concreet betekent dit: Tussen maandag 11 maart en donderdag 14 maart repeteert elke afdeling één keer in Spikkerelle.

15 - 16.30 16.30 - 18 18 - 19.30 19.30 - 21

21 - 22.30

maandag 11/3 /

dinsdag 12/3 /

Kapoentjes jongens

/

Kerels

/

woensdag 13/3 Sloeber meisjes

donderdag 14/3 /

Rakkers

/

Sloeber jongens

Kapoentjes meisjes

Tippers

Kwiks

/

Aspi’s

Toppers Aspi’s

Tiptiens /

Vrijdag 15 maart is er generale repetitie om 18u00 in Spikkerelle. De kapoentjes, sloebers en rakwi’s kunnen afgehaald worden om 20u30. Voor de oudste afdelingen (vanaf 1e middelbaar) is het einde omstreeks 21u30 voorzien.

14


AVELGEM Op de dag van het groepsfeest 16 maart verwachten we de leden om 15u00 in de sporthal van het college (Kasteelstraat 12, 8580 Avelgem) met rode chiro T-shirt. De eerste voorstelling begint om 16u00 en de tweede om 19u00. Tussen de twee voorstellingen is er opvang, eten en drinken voor alle kinderen voorzien. Alle kinderen zullen na de laatste voorstelling, om 21u30, in de fuifzaal van Spikkerelle aanwezig zijn.

15


CHIRO BIVAK IN ST. LENAARTS De meisjes gaan op bivak van vrijdag 5 juli tot en met zaterdag 13 juli 2019, de jongens van zaterdag 13 juli tot en met zondag 21 juli 2019. Tiptiens, kerels en aspi's vertrekken enkele dagen vroeger met de fiets. Alle leden mogen mee op bivak, op voorwaarde dat ze ook tijdens het werkjaar naar de chiro gekomen zijn (minstens aan 10 activiteiten deelgenomen hebben). Alle leden maken het bivak volledig mee, niemand wordt later gebracht en niemand wordt vroeger afgehaald. Om het bivak vlot te kunnen organiseren, vragen we om te laten weten of uw kinderen al dan niet meegaan op bivak. Je kan dit doen zoals hieronder uitgelegd.  U kan, vanaf eind maart, laten weten of uw kind meewil op bivak via een formulier op onze website www.chiroavelgem. be. Graag hadden we dat dit tegen zondag 7 april werd ingevuld. Als uw kind niet meegaat op bivak, gelieve dat ook te vermelden in het formulier.  Wie nog twijfelt of zijn kind zal meegaan op bivak en daar graag nog eens over praat met de afdelingsleiding, kan dit ook aangeven op het inschrijvingsformulier.  Wie niet via de website kan melden dat zoon/dochter wil meegaan op bivak, mag dit laten weten aan de afdelingsleiding zelf.  De leiding komt langs op huisbezoek bij de leden die willen meegaan op bivak en bij de leden die nog twijfelen. Leden die niet wensen mee te gaan krijgen geen bezoek van de leiding.

16


AVELGEM Tijdens het huisbezoek wordt de definitieve inschrijving geregeld: u krijgt een inschrijvingsbewijs dat kan gebruikt worden voor terugbetaling van de mutualiteit en de medische fiche wordt ingevuld.    

U schrijft het inschrijvingsgeld over tegen ten laatste 30 april Rek.nr.: BE31 7785 1747 5655 (chirojeugd Avelgem) Mededeling: naam kind, afdeling, bivak 2019 Bedrag: €140 (of €90 vanaf het tweede gezinslid dat meegaat op bivak)

Wij hopen dat de bivakinschrijvingen op deze manier vlot kunnen verlopen.

17


CHIRO

18


AVELGEM

19


CHIRO DE CHIROKALENDER Zondag 10 maart: chiro voor alle afdelingen. Zaterdag 16 maart: om 16u.00 en om 19u.00: GROEPSFEEST in de theaterzaal van SPIKKERELLE. Inkom €5, een plaats reserveren op voorhand is noodzakelijk, meer info hierover in deze “’t vraagteken” en op www.chiroavelgem.be . Na de laatste voorstelling, vanaf 22u, is er after-party in de fuifzaal van Spikkerelle. Zondag 17 maart: geen chiro. De leiding moet heel wat opkuisen na het groepsfeest. Zondag 24 maart: geen chiro. De leiding gaat op weekend naar St. Lenaarts, waar we met z’n allen in juli op bivak gaan. Zondag 31 maart: chiro voor alle afdelingen. Zaterdag 6 april: de aspi-jongens organiseren een Mysterious Event in jeugdhuis Krak. Zondag 7 april: chiro voor alle afdelingen. [en opkuiswerk voor de aspi-jongens.] Zondag 14 april: chiro voor alle afdelingen. Zondag 21 april: geen chiro wegens Pasen. De datum van het bivak: De chiromeisjes: van vrijdag 5 tot en met zaterdag 13 juli 2019. De chirojongens: van zaterdag 13 tot en met zondag 21 juli 2019. De recentste info vind je op:

www.chiroavelgem.be

20