't Vraagteken september 2020 - chiro Avelgem

Page 1

Driemaandelijkse uitgave, P708234, 3e kwartaal 2020

MAGAZINE CHIRO AVELGEM

‘T VRAAGTEKEN

VU en afzendadres : K. Byls, Oudenaardststeenweg 111, 8580 Avelgem ‘t Vraagteken is een infozine van chiro Kantekleer en chiro Scheldedal uit Avelgem. Het wordt samengesteld door leiding, groepsleiding, volwassen begeleiding en sympathisanten.


CHIRO INHOUD

Voorwoord De VB’s Hoe corona-veilig op zondag naar de chiro Wist je dat-jes Kamp Zolder meisjes 2020 Kamp Zolder jongens 2020 Oudleiding meisjes Oudleiding jongens De afdelingen Kapoentjes meisjes kapoentjes jongens Sloeber meisjes Sloeber jongens Kwiks Rakkers Tippers Toppers Tip10s Kerels Aspi meisjes Aspi jongens De leidingsploeg samengevat Dag van de Jeugdbeweging De chirokalender 2

3 4 6 8 14 16 22 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 38 39 40 42 48


AVELGEM Voorwoord hoofdleiding ’t Is weer zover! Een nieuw chirojaar vol met verrassende chiroavonturen. De leiding is na een welverdiende vakantie terug helemaal opgeladen en klaar om er opnieuw een spetterend werkjaar van te maken! Nieuwe en oude gezichten zullen op zondag weer paraat staan om samen met jullie te spelen. Hangt jullie kalender ook al op waar je aftelt naar de eerste keer chiro? Goed nieuws: het is bijna zover! Op zondag 20 september verwelkomen we jullie graag op onze eerste chirozondag van het jaar. De week erna is er zoals altijd onze startdag: een extra lange chirodag met gratis frietjes. Hierover vindt u meer informatie in ditzelfde vraagteken. Wij hebber er alvast enorm veel zin in! Tot zondag? X de hoofdleiding, Jarne, Lucas, Viktor, Anna en ZoÍ.

3


CHIRO Veebeets, VB’s: wie zijn ze? Wat doen ze? Zowel de jongens als de meisjes hebben elk een VB (= Volwassen Begeleider). Zij staan in voor de financies, verhuur & tal van allerlei praktische zaken achter de schermen. Alle akkefietjes worden door hen opgelost en de leiding kan met alles bij hen terecht. En vooral: zij geven op de vergaderingen een andere kijk op de keuzes die door de leidingsploeg gemaakt worden: hoe zouden ouders dit zien, wat betekent een keuze voor de chirowerking op lange termijn... Nele was de afgelopen drie jaar de VB voor de Chiromeisjes. Tijd om de fakkel door te geven, dacht ze. Maar stoppen na zo een raar Coronajaar!? Onmogelijk! Daarom besloten we met de meisjes om dit jaar twee VB’s te hebben. Lise Toye staat klaar om opgeleid te worden als opvolger. Concreet hebben we de taken als volgt verdeeld: Lise zal instaan voor de communicatie met de ouders. Dus indien u vragen heeft i.v.m. de meisjes, 1 adres: 0472 83 33 24 of lise-toye@hotmail.com. Nele zal vooral instaan voor de financiële kant van de Chiro en de communicatie met de kookploeg. Samen begeleiden we de leidingsploeg zo goed mogelijk doorheen het jaar. Koen is de VB voor de Chirojongens, moet hij nog voorgesteld worden? Al menig jaar is Koen ‘Boenie’ Byls DE rots in de branding voor de chiro, big up.

Naam: Nele Decoster Bijnaam: Neleketje Geboortedatum: 23-06-1994 Werk: zorgcoördinator op school in Avelgem Hobby’s: piano, breien, DIY-en, fietsen, zwemmen, wandelen, reizen, met vrienden en familie afspreken, CHIRO, team Bidon,… Chiro-ervaring: ik ben lid sinds het 1ste leerjaar, vervolgens was ik vijf jaar leidster, drie jaar actief in Gewest Streuvelsland en nu mijn vierde jaar als Volwassen Begeleidster Lievelings Chirospel: legertje Lievelingseten: WAP, bereid door de liefste kookploeg van het land !

4


AVELGEM

Naam: Lise Toye Bijnaam: Pils Geboortedatum: 8 juli 1996 (feest op kamp!!) Werk: wooncoach bij Groep Ubuntu x8k Hobby’s: chiro, vertoeven in Krak, wandelen, dwerghamsters Chiro-ervaring: ik was 11jaar lid, 6jaar leidster waarvan twee jaar hoofdleidster en start nu een nieuw hoofdstuk als VB en in het gewest Lievelings Chirospel: barre! En sardientje in het donker Lievelingseten: bickyrib-vijfdemaaltijd

Naam: Koen Byls Bijnaam: Boenie Werk: maakt (een deeltje van de) projectoren voor in de cinemazalen. Hobby’s: fietsen, goed gemeentebeleid, verbouwen, optredens en voorstellingen bijwonen Chiro-ervaring: Lid van chiro Avelgem, leider, groepsleider en VB. Was ook actief in gewest Streuvelsland. Lievelings Chirospel: Jachtdropping en “Abraham, ..... hij die ik een hand geef...” Lievelingseten: Twijfelgeval: vispannetje ofwel fishsticks met versgemaakte tartaar.

5


CHIRO Hoe corona-veilig op zondag naar de chiro

Algemene regels. Als u zich ziek voelt, kom je niet naar de chiro. De ouders zijn verantwoordelijk om hun kind gezond naar de chiro te sturen. Indien de ouders met hun kind meegaan tot aan de poort, dragen de ouders verplicht een mondmasker. +12 leden moeten een mondmasker dragen om het terrein te betreden en als ze terug naar huis gaan. Binnen de bubbel mag het mondmasker af. -12 leden moeten geen mondmasker dragen. Indien u als ouder uw kind ’s avonds komt afhalen aan de poort, draag dan ook verplicht een mondmasker. Om “contact-tracing” mogelijk te maken, zorgen de ouders dat ieder lid dat naar de chiro komt een blaadje afgeeft aan zijn afdelingsleiding met daarop volgende info: Naam van het lid Naam + GSM nummer van een contactpersoon (bvb een ouder) De chirozondagen worden georganiseerd in bubbels van maximum 50. We starten met 3 bubbels voor de meisjes en 3 bubbels voor de jongens. Aan het chirolokaal heeft iedere bubbel een eigen toegangspoort, breng uw kind naar de toegangspoort van haar/zijn bubbel.

Wat zijn de coronamaatregelen voor de chiromeisjes?

Alle afdelingen hebben chiro zondagnamiddag van 14 uur tot 17 uur, in bubbels. Bubbel 1: Kapoentjes en sloebers – 1ste leerjaar – 4de leerjaar Bubbel 2: Kwiks en tippers – 5de leerjaar – 2de middelbaar Bubbel 3: tiptiens en aspi’s – 3de middelbaar – 5de middelbaar Bubbel 1 zal binnenkomen via de linkerkant van de rechterpoort. Bubbel 2 zal binnenkomen via de rechterkant van de rechterpoort en bubbel 3 zal binnenkomen langs de kleine poort.

6


AVELGEM Wat zijn de coronamaatregelen voor de chirojongens?

Alle afdelingen hebben chiro zondagnamiddag van 14 uur tot 17 uur. We zullen met drie bubbels van maximum 50 personen werken. Bubbel 1: Kapoentjes en sloebers – 1ste leerjaar – 4de leerjaar Bubbel 2: rakkers en toppers – 5de leerjaar – 2de middelbaar Bubbel 3: kerels en aspi’s – 3de middelbaar – 6de middelbaar Bubbel 1 zal binnenkomen via de Driesstraat, de poort tussen het meisjeheem en het huis nr 71. Bubbel 2 zal binnenkomen via de poort naar de oprit van het jongensheem (Knokstraat, weg naar het kerkhof). Bubbel 3 zal binnenkomen via de poort naar het grasveld aan het jongensheem (Knokstraat, weg naar het kerkhof).

7


CHIRO Iets meer over chiro... in Avelgem.

De plaatselijke afdeling van de chiro van Avelgem is opgestart in september 1953 : in september starten we het 67° werkjaar. Elke zondag, om 14u.00, begint de activiteit aan het lokaal, ons chiroheem of onze chiro-thuis: Driesstraat 69, Avelgem. Welke leiding bij welke afdeling (= leeftijdsgroep) staat, lees je verder in dit boekje. Naast de zondagsactiviteiten zijn er ook nog speciale activiteiten. Er wordt een weekend gepland, met de afdeling. Een paar dagen spelen met de chiro, één of twee nachtjes weg van huis. Op paaszaterdag 3 april 2021 geven wij een activiteit in Spikkerelle, wat het precies wordt is nog een verrassing… ook voor ons. Hou alvast die dag vrij. En voor de trouwe chiroleden is er nog het bivak: voor de meisjes van 5 – 13 juli en voor de jongens van 13 – 21 juli 2021. Om mee te mogen op bivak moeten de leden wel regelmatig naar de zondagsactiviteit komen, op die manier kent iedereen mekaar in de leeftijdsgroep. Hoe kan men zich inschrijven bij chiro Avelgem? De kostprijs van lidmaatschap, weekend en bivak houden we zo laag mogelijk. Het lidgeld bedraagt €15 voor de eerst ingeschrevene van het gezin en €12 voor andere chiroleden in het gezin.

Inschrijven kan via de website www.chiroavelgem.be Financiële tegemoetkoming voor leden van de chiro. Je kan genieten van volgende financiële ondersteuning : • de meeste ziekenfondsen betalen een stuk terug van de bivakkost. Wij zorgen dat alle nodige informatie op het betalingsbewijs van het het bivak vermeld staat, zodat je dit formuliertje als bijlage kan binnengeven bij uw ziektefonds. • iedere deelnemer aan een weekend of bivak die nog geen 12 jaar oud is, krijgt in de maand mei automatisch een fiscaal attest van chiro Avelgem.

8


AVELGEM Het lokaal van chiro Avelgem? Al meer dan 55 jaar wordt de Driesstraat 69 – het chiroheem – op zondag bewoond door chiromeisjes. Het lokaal achter het speelterrein huisvest de jongens. Het jongensheem kan ook (te voet of met de fiets) bereikt worden via de Knokstraat en het paadje naar het kerkhof en het Reigershof.

Driesstraat 69, geen gewoon huisje in de straat

Veilige, aangepaste lokalen : dankzij VZW chiroheem Avelgem. De lokalen worden beheerd door vzw chiroheem, en zij weten dat veilige en ruime lokalen het jeugdwerk ten goede komen. Een mooi terrein en een deftig lokaal komt er niet zomaar, een groep ouders en sympathisanten helpt daaraan mee. Op die manier ondersteunen zij de chiro van Avelgem. We zoeken nog actieve leden om te helpen in deze vzw. •Voor het onderhoud van de gebouwen en het terrein organiseert de vzw 2 maal per jaar een “werkdag” of “werkvoormiddag”. Ben je een beetje handig, of wil je dat worden, laat dan iets weten. •Op het einde van juni wordt het lokaal helemaal opgekuist door de chiroleiding. Echter, de gebouwen worden in de zomervakantie door vzw chiroheem verhuurd als kampplaats voor andere jeugdverenigingen. Om alles superproper te kunnen aanbieden aan die groepen, organiseert de vzw ook nog een “grote kuisdag”. Wil je helpen om propere lokalen aan te bieden aan de bivakgroepen, laat dan iets weten. 9


CHIRO Ouders en sympathisanten die graag willen helpen in vzw chiroheem kunnen dit melden via het algemene mailadres info@chiroavelgem.be of bij de volwassen begeleiding.

De overdekte koer en het chirolokaal van de chirojongens

10


AVELGEM Naar chiro Avelgem in chirokledij Als leiding van de chirogroep dragen we het nationaal chiro-uniform. Ook van de leden verwachten we dat ze op zondag hun uniform dragen. Vanaf rakkers en kwiks (5de leerjaar) verwachten we: - een t-shirt van chiro Avelgem - een chirorok of chiroshort Chirorokken, chiroshorten en andere kledij kunt u bestellen op debanier.be of langsgaan in ĂŠĂŠn van hun filialen. We organiseren geen pasmomenten of verkoopmomenten meer in de chiro. Wel hebben we nog een stock over van de voorbije jaren. Deze stock zal u kunnen vinden op onze Facebookpagina (Chiro Avelgem). Indien u van deze stock iets wil kopen kunt u ons contacteren. Dit door te mailen naar annadecroix@hotmail.com (voor meisjesuniformen) en naar joppe.vander.steene@telenet.be (voor jongensuniformen). Wees er snel bij, want onze stock is zeer beperkt. Ook verkopen wij nog steeds 2e-hands kledij. Deze zal u ook kunnen vinden op onze Facebookpagina in een fotoalbum. Als u hiervan iets wenst te kopen, kan u ook mailen naar Anna Decroix (meisjes) en Joppe Vander Steene (jongens). Onze t-shirt kan u voor 8 euro verkrijgen in de chiro. Op zondag 20 september om 17 uur is er een eerste verkoopmoment voor de t-shirts voor bubbel 2. Op zondag 27 september (startdag) is er een eerste verkoopmoment voor de t-shirts voor bubbel 1. De leden van bubbel 3 kunnen een bericht sturen naar hun leiding als ze een nieuwe t-shirt willen. Geen t-shirt kunnen bemachtigen? Geen paniek! Stuur een bericht naar de afdelingsleiding en zij zullen een t-shirt langs de kant houden. Graag 8 euro gepast betalen indien u een t-shirt wil. Lees de meest recente informatie op de chiro website. Op de chirowebsite www.chiroavelgem.be vind je de meest recente informatie over activiteiten. In de rubriek info vind je ook allerhande praktische informatie: contactgegevens, rekeningnummers, info over de verzekering... Heb je nog vragen waarop je het antwoord niet vindt in dit chiroboekje of op de website, stel dan uw vraag via email: info@chiroavelgem.be Volg de chiro ook op facebook.com/chiroavelgem 11


CHIRO Wie kan er mee op bivak met chiro Avelgem. Het bivak wordt vaak omschreven als ‘de kers op de taart van het werkjaar’, ‘hét hoogtepunt van het werkjaar’, ‘dé afsluiter van het werkjaar’, … Telkens komt het woordje ‘werkjaar’ terug. We willen hiermee duidelijk maken dat het chiro-werkjaar zeer belangrijk is voor een geslaagd bivak. Tijdens het werkjaar leren de leden en de leiding elkaar kennen. De leiding weet graag welke spelletjes de leden graag doen, hoe de groep in elkaar zit, wat de onderlinge verhoudingen zijn tussen de leden die de sfeer binnen de groep bepalen. De leden moeten ook elkaar leren kennen en leren samen spelen, want dat gaat niet vanzelf. Een groep vormen, iedere zondag opnieuw en zeker ook tijdens het afdelingsweekend. Daarom vinden we het belangrijk en nodig dat de leden op zondag een voldoende aantal keren naar de chiro komen. We hebben ondervonden dat het kan problemen geven in de groep als er kinderen meegaan op bivak die maar 4 of 5 keer tijdens het werkjaar naar de chiro zijn gekomen. Wij zien natuurlijk het liefst dat alle kinderen iedere zondag naar de chiro komen, maar we weten dat dat niet voor iedereen altijd haalbaar is. We verwachten van alle leden dat ze toch regelmatig naar de chiro komen tijdens het werkjaar om mee te kunnen gaan op kamp. De datum van het bivak is reeds gekend, hou er nu al rekening mee in de vakantieplanning : De chiromeisjes: van maandag 5 tot dinsdag 13 juli 2021. De chirojongens: van dinsdag 13 tot woensdag 21 juli 2021. De oudere afdeling gaan met de fiets en vertrekken een viertal dagen eerder op bivak. Hou daar ook rekening mee. Iedereen maakt het bivak volledig mee, niemand wordt later gebracht of vertrekt eerder van de kamplaats.

12


AVELGEM Naar chiro Avelgem in chirokledij Als leiding van de chirogroep dragen we het nationaal chiro-uniform. Ook van de leden verwachten we dat ze op zondag hun uniform dragen. Vanaf rakkers en kwiks (5de leerjaar) verwachten we: - een t-shirt van chiro Avelgem - een chirorok of chiroshort Chirorokken, chiroshorten en andere kledij kunt u bestellen op debanier.be of langsgaan in ĂŠĂŠn van hun filialen. We organiseren geen pasmomenten of verkoopmomenten meer in de chiro. Wel hebben we nog een stock over van de voorbije jaren. Deze stock zal u kunnen vinden op onze Facebookpagina (Chiro Avelgem). Indien u van deze stock iets wil kopen kunt u ons contacteren. Dit door te mailen naar annadecroix@hotmail.com (voor meisjesuniformen) en naar joppe.vander.steene@telenet.be (voor jongensuniformen). Wees er snel bij, want onze stock is zeer beperkt. Ook verkopen wij nog steeds 2e-hands kledij. Deze zal u ook kunnen vinden op onze Facebookpagina in een fotoalbum. Als u hiervan iets wenst te kopen, kan u ook mailen naar Anna Decroix (meisjes) en Joppe Vander Steene (jongens). Onze t-shirt kan u voor 8 euro verkrijgen in de chiro. Op zondag 20 september om 17 uur is er een eerste verkoopmoment voor de t-shirts voor bubbel 2. Op zondag 27 september (startdag) is er een eerste verkoopmoment voor de t-shirts voor bubbel 1. De leden van bubbel 3 kunnen een bericht sturen naar hun leiding als ze een nieuwe t-shirt willen. Geen t-shirt kunnen bemachtigen? Geen paniek! Stuur een bericht naar de afdelingsleiding en zij zullen een t-shirt langs de kant houden. Graag 8 euro gepast betalen indien u een t-shirt wil. Lees de meest recente informatie op de chiro website. Op de chirowebsite www.chiroavelgem.be vind je de meest recente informatie over activiteiten. In de rubriek info vind je ook allerhande praktische informatie: contactgegevens, rekeningnummers, info over de verzekering... Heb je nog vragen waarop je het antwoord niet vindt in dit chiroboekje of op de website, stel dan uw vraag via email: info@chiroavelgem.be Volg de chiro ook op facebook.com/chiroavelgem 13


CHIRO Bivak meisjes zolder 2020 Voor de Tiptiens en Aspies begon het avontuur al enkele dagen vroeger. Zij gingen namelijk al naar de kampplaats om alles Coronaproof te maken en het terrein en gebouwen in te delen in bubbels. Snel daarna kwamen ook de andere leden aan, al was het even wennen dat we niet meteen het hele terrein konden verkennen, maar meteen in onze bubbel moesten kruipen. Na het uitleggen van de regels en het installeren van onze bedjes, konden we snel genieten van het overheerlijke eten van de kookploeg. De volgende dag stonden we fris en monter op en was het dan eindelijk tijd om plezier te maken. Het hele kamp speelden we verschillende spelletjes die door de leiding werden voorbereid. Een bosspel, harde plein spelen, bekentocht en niet te vergeten een leuke doop. Er was geen seconde waar we ons verveelden. Tussen de activiteiten door werd er ook gedanst, gezongen of naar toneeltjes gekeken die dit jaar rond het thema Mamma Mia draaiden. Ook dit jaar werd er een familiedag en zangstonde georganiseerd, spijtig genoeg niet met iedereen samen maar in bubbels. Dit betekent zeker niet dat we ons daarom minder geamuseerd hebben. Om het fantastische kamp af te sluiten was er ook een uitstuif en een kampvuur waar iedereen vol bewondering naar zat te kijken. Het was een fantastisch kamp dat we zeker nooit zullen vergeten. Tussen het vele handen wassen en afstand houden van de andere bubbels was er nog steeds plaats voor veel gelach, gespeel, spontane Tiktok battles en luchtkusjes werpen naar onze vrienden aan de andere kant van het lint. Zonder het enthousiasme van de leden was dit uiteraard niet zo goed gelukt. Ook bedanken we graag de kookploeg om ons dag in dag uit te verwennen en onze VB Nele die altijd klaarstond om ons te helpen. Hopelijk wordt het volgend jaar nog leuker. XXX De Leiding

14


AVELGEM

15


CHIRO Zeno zindert na over het chirojongens kamp in zolder 2020 Kamp, 1 keer per jaar iets wonderbaarlijk iets onvergetelijk, en GOEIE GRUTJES WAT WAS HET DIT JAAR OOK WEER VAN DAT ZEG. Eenmaal aangekomen in Libramont prankd, het was Zolder was het er stil en vredig, alle leden flink en jolijtig aan het dartelen op hun deel van het terrein, toen plots (je kunt het zo zot niet bedenken) mijnwerkers, niet een niet 2 maar 5 arme, reumatieke mijnwerkers. Aan de andere kant van het spectrum hebben we de stinkend rijke maffia met hun dikke stacks. Die rijden rond in chique auto’s en lopen nonchalant, “en flexant” rond. Hoe oneerlijk kan het zijn... Maar the turntables have tabled, nadat de mijnwerkers opeens het meest ondenkbare vinden in de mijn, geen edelstenen, geen goud, maar echte artisanale euro’s!! Na deze vondst vieren ze dit, en hoe kan men dat beter doen dan het kopen van geen Peugeot partner, maar een heuse, top of the bill Lamborghini (hoe zou je zelf zijn). Na het terroriseren van de straten met hun nieuwe voiture keren ze terug naar hun mijn. Ze zijn blij met hun nieuwgevonden rijkdom maar worden opeens backstabbed en bamboozled (verrast) door een ontploffing, zij wisten niet dat het het geld was van DE MAFFIA en dat die lui hen had zien rijden met hun auto. Mijnwerkers die chiquer reden dan maffia? Dat leek hen straf zonder dat er vals werd gespeeld. De ontploffing leek het einde te worden, EN een blokkade van de arme mijnwerkers, maar zij gooiden hun laatste troef: PARK, de parkiet. Die kon nog net ontsnappen en vloog naar een oude vriend van de mijnwerkers, genaamd Geraard. Dankzij deze wijzerd konden ze alsnog uit de mijn, de mijnwerkers en de maffia verbroederen en ze hielden een groots feest met een nog groter band die werd geschapen tussen de 2. Het was een emotionele rollercoaster met verrassingen troef, maar gelukkig is alles goed afgelopen.

16


AVELGEM

17


CHIRO Afscheid van 8 leidsters Katrien, Kaka, Kakstah Na 11 zalige jaren als lid en zes prachtige jaren als leiding zullen we je nu jammer genoeg moeten laten gaan. Je onvoorwaardelijke inzet voor de chiro zal je altijd blijven typeren, ondanks je meestal een kartje te laat was. Je hebt zes jaar het beste van jezelf gegeven als leidster en hoofdleidster. Geen enkele afdeling was een uitdaging. Van kapoentjes tot aspi’s, je deed het met gemak. Jouw enthousiasme was altijd aanwezig tot in de laatste uurtjes. Niet alleen jouw enthousiasme zullen we missen, maar ook jouw breakdanceskills, jouw snurkconcert en jouw (megavurtekizzigbah) doekje! Ben je dit jaar wel zeker dat je écht stopt? Je bent altijd welkom bij ons als je het niet te druk hebt met je nieuwe dj-carrière. We hopen dat deze welgemeende woorden een troost kunnen bieden in de komende, moeilijke tijden van ondraagbare fomo’s. Volwaardige strijder, het ga je goed… Liefste Pauline/ Popo Vier jaar lang stond je iedere zondagnamiddag klaar om van klein tot groot de namiddag van hun leven te geven. Je aanstekelijk enthousiasme en vrolijkheid toverde op ieders gezichtje een glimlach! Vanaf je eerste jaar leiding heb je getoond wat je allemaal in je mars had, niets was te zwaar. We wisten meteen dat opgeven niet in je woordenboek stond. Je stond altijd voor iedereen klaar, zowel voor kleine als grote problemen konden we bij jou terecht! Je was een vaste waarde in onze leidingsploeg en we zullen je dan ook zeer hard missen. We weten dat je altijd te vinden bent voor een koffietje, dus laten we nog vele koffiedates houden! Bedankt Pauline voor de vier fijne jaren en we zien elkaar nog in den draai!

18


AVELGEM Liefste Lisa 4 jaar geleden hielp jij ons uit de nood door de leidingsploeg te vergezellen. Onze reddende engel. En we hebben geen seconde spijt gehad. Sindsdien hebben we ons kapot geamuseerd met jou. Je kon ons altijd verbazen met jouw moves en hoe snel je de nieuwste Tiktokdansjes vanbuiten kende. Of hoe je luidkeels meezong met alle liedjes of schijven van Lizzo. Gelukkig waren we door jou ook altijd mee met alle gossip in Avelgem en omstreken. Daarbuiten was je ook een fantastische leidsters, van Kapoentjes tot de Aspies ze hadden je allemaal super graag. En als er iets moest gedaan worden bood je zonder twijfelen je hulp aan. We zullen ook je mooie tekenkunsten missen, we hebben in jaren niet zo een mooie kapel gezien als dit jaar op kamp. Na 4 jaar van inzet en gelach bij de leiding zullen we je missen, hopelijk tot snel. Merci, xxx

Lise aka Pils aka mémé Jouw chirocarrière is nu al memorabel. 6 jaren heb je vol enthousiasme het beste van jezelf gegeven. Je deed er alles aan om je leden een onvergetelijke tijd te laten beleven. Elke week opnieuw mochten ze zich verwachten aan de origineelste activiteiten. Ook je koopjes via vakantieveilingen zullen hen zeker bijblijven. Je was altijd een topleidster en je leden waren eigenlijk ook je maatjes. Niet alleen voor je leden stond je altijd paraat, ook de leiding kon altijd op je rekenen. Alles wat je voor de chiro deed, was tot in de puntjes in orde. De frigo was dankzij jou altijd gevuld met de lekkerste drankjes. Daarnaast konden we ook al die jaren genieten van uw prachtige dansskills, die je hopelijk nog vaak bovenhaalt. We zijn alvast blij dat het eigenlijk geen echt afscheid is, we verheugen ons op de komende jaren met jou als VB, we zijn er zeker van dat je dat als de beste zal doen!

19


CHIRO Liefste Marie, Na ontelbare chirozondagen zowel als lid en als leidster moeten we nu ook van jou afscheid nemen. 5 jaar lang heb je je volledig gesmeten in onze leidingsploeg. 5 jaar heb je alles van jezelf gegeven voor de chiro. Geen enkele leeftijd die jij niet de baas kon. Zowel bij de kleintjes als bij de oudere deed je het geweldig goed. Je was een droom van een medeleidster en nog een grotere droom als hoofdleidster. Geen enkel karwijtje of opdracht die je niet wou doen. Telkens opnieuw met die glimlach op je gezicht deed je alles tot in de puntjes uitgewerkt perfect in orde. Een kracht als jou in onze leidingsbende zullen we heel hard missen. Ook als hoofdleidster heb je er alles aan gedaan om ons zootje ongeregeld door het coronajaar te krijgen. Zo enorm veel werk heb je in ons ‘coronakamp’ gestoken. En je mag er zeker van zijn dat iedere leidster en ook alle leden je zo ongeloofelijk dankbaar zijn daarvoor. Ook al was dat ’s morgensvroeg met een iets minder luid stemmeke ;) We zullen je onvoorwaardelijke inzet, je overschot aan enthousiasme, je geheime varia’s en je leiderschap missen. Bedankt voor alles wat je hebt gedaan!! Hopelijk kom je vaak op bezoek! Tot snel xxx Liefste Espe, skel esp, hesp, hammetje, 11 jaar in de Chiro als lid en vijf prachtige jaren in de leiding, een Chiro-carrière om u tegen te zeggen. Jouw enthousiasme en dansskills maakten de Chirodagen, kampdansen, activiteiten, … telkens opnieuw nog beter. De toneeltjes op kamp zullen ook niet meer hetzelfde zijn zonder Espe in de hoofdrol. We zijn blij dat we jaar na jaar van je inlevingsvermogen konden genieten! Ook elke zondag stond je klaar voor de Chiro, activiteiten maken, leden een leuke tijd bezorgen en voor een leuke sfeer zorgen in de leiding groep. Onze deur staat altijd voor je open! Een heel dikke merci Espe, we zullen je missen. Xxx

20


AVELGEM Nono, Noa, gekke trien en onze lachtaart Ook hier in ons vraagteken willen we je graag nog eens bedanken voor je jaren van inzet in onze leidstersploeg. Jij vulde onze leidstersploeg op allerlei vlakken aan. Jij was vaak één van de vrijwilligers als er nog een taakje moest gebeuren, groot of klein. Bij jou konden we altijd terecht voor een babbelke. De leden keken op naar je en waren je beste vriendinnen, het verbaasde ons dan ook niet als we je plots zagen meespelen met al je enthousiasme. Je hebt vele van hen beestige chiromomenten bezorgd. Maar niet alleen de leden hebben zich geamuseerd met zo’n topleidster, dankzij ons Noa hebben ook wij uren de slappe lach gehad. Dat had allerlei aanleidingen, al was het vaak nogal eens dat beetje naïviteit waar we soms misbruik van maakten. Ook door de Gargamelmoves en hilarische opmerkingen kregen onze buikspieren het soms moeilijk. Maar we weten dat we je altijd kunnen opbiepen en als een mega mindy kan verschijnen als we je nodig hebben en weet dat dat omgekeerd ook geldt. Dikke knuffels en tot snel xoxo Liefste Manoutie, Manouzie, Rudy… Na 3 jaar een fantastische leidster te zijn geweest ga je jammer genoeg uit de leiding. Ik kan volmondig zeggen dat iedereen je een topleidster vond. Je was zo een sterke kracht binnen onze leidingsploeg, je zag altijd werk en deed het dan ook telkens tiptop in orde! Ook je compititieve geest en enthousiasme zullen ons altijd bijblijven! Je kon met iedereen zeer goed opschieten. Je eerste jaar bij de sloebs, schone tijden beleefd toen! Het jaar erna stond je opnieuw bij de sloebers, opnieuw met goesting! ‘Mijne rok is nu wel niemeer mooi e, door 2 dezelfde kleuren naast elkaar’ diene rok was toch al goed versleten :p En dan je laatste jaar bij de tippers. Sowieso een top jaar om af te sluiten! Je zot goed gemaakte kampdansen zullen we zeker en vast missen! Ook al die keren dat je toneel speelde op kamp hebben we ons kriek gelachen! En zo kunnen we nog tal van dingen opsommen… Telkens opnieuw gaf je het beste van jezelf. Ook je rode neus bij het te veel drinken van waterkes zullen we missen. Maar ja, die zullen we zeker en vast nog vaak terug zien! Manou, we zullen je zoooo hard missen! Merci voor de 3 mooie jaren en tot snel 21


CHIRO

22


AVELGEM

23


CHIRO Afscheid van 4 leiders :( Ernest

Voor het allergrootste opperkapoentje. Wat niet veel mensen weten, over de alom geliefde Ernest is dat hij af en toe eens de Temptation aangaat. In zijn jonge jaren zocht hij vaak onverkende terreinen op. Zo was hij kortstondig lid van zowel Chiro als Scouts! ook zijn korte passage (1 dag!) In het Atheneum ging niet onopgemerkt voorbij. Keuzestress of uitdaging opzoeken, niemand zal het ooit weten.. Uiteindelijk bleef hij toch op het vertrouwde chiropad en ontpopte hij zich in zijn laatste jaar zelf tot en waardige drank- en muziekleider. Hij beloofde alvast in zijn leidingspensioen ALLE chiroliedjes uit te schrijven en er zelf ook 1 te fabriceren, wij zijn alvast benieuwd! Veel mysterie dus... De reden van zijn vertrek is dan ook duister en ongeweten. Geruchten doen de ronde dat het vertrek van een 3-letterige medeleidster hem tot in het diepst geraakt heeft. Tegenwoordig springt hij zelf uit vliegtuigen om zijn gebroken hart de nodige ruimte te geven. Zoals Ernest zijn handafdruk achterliet op de rugbybal uit het materiaalkot (Wij weten alvast wat te kopen om hem te bedanken ), liet hij ook zijn voetafdruk achter op zowel toppers ALS rakkers! Een leider die menig lid niet snel zal vergeten. Ernest, eeuwigen drank euuh dank!

Mathijs

Jij kende vele namen: Teddy, Dj Elektriek ,ey ey Meyere, ... Het maakte niet uit welke naam je kreegje bleef altijd diezelfde behulpzame leider. Zondagen lang was de Chiro jouw nest van warmte en vriendschap. Nu ben je ouder, wijzer en klaar om je eigen vleugels uit te slaan. Na een machtige chirocarrière besluit je om te vertoeven op de eeuwige jachtvelden. Niet met een squaw aan je zijde en niet in de zin van dood zijn, maar in het bijzijn van je trouwe vierwieler terwijl je een: goe vettige boerekriere vul mee murre omploegt. Ik wens je het beste in de toekomstige dromen die je naastreeft, tot snel en houd ze goed broere. 24


AVELGEM Massie

Eerst en vooral massie een GROTE merci voor al jouw inzet de voorbije jaren in de chiro. Één ding is zeker we zullen je missen. Er valt nu een grote ancien weg met jouw 5 jaar ervaring waarvan 2 jaar als hoofdleiding, niets was jou teveel en je stond er telkens terug opnieuw vol met motivatie en goede moed. Je kon alles goed uitleggen maar soms werd de praktische kant ervan wat uit het oog verloren maar toch kwam alles telkens in orde. Je kon met iedere leider overweg en ook met elk lid van eender welke leeftijd want je gaf altijd met al jouw passie leiding van aan de kleinsten tot de oudsten. Je was ook jarenlang het aanspreekpunt voor de ouders en de kookploeg. Waar we je ooit waarschijnlijk zullen in zien vertoeven. Dus wat we eigenlijk willen zeggen een hele grote merci Massie voor alles !!!

Lukas

huh wie is Lukas? aja Daan. Na de 3 jaar als fantastische leider zal Daan ons jammer genoeg verlaten, laat de traantjes maar al rollen. Na een jaar de sloebers te verblijden met zijn creativiteit, een jaar de aspi’s te leren waaien als een wietie en een jaar(tje) de toppers hun leven compleet te maken met zijn aanwezigheid, neemt hij afscheid van de chiro. Iedereen zal zijn verhelderende kijk op elke situatie, zijn objectieve mening over elk onderwerp en zijn prachtige zangkunsten ongetwijfeld missen. Hij zal voortaan zijn leven voorzetten als voorzitter van het beste (al zeg ik het zelf) jeugdhuis ter wereld. Dus vanaf nu is het niet meer leider Daan maar enkel PDG Daan (en later misschien VZW-voorzitter Daan, maar dat heb je niet van mij). We zullen je missen wietiewaaier, het ga je goed!

25


CHIRO

26


AVELGEM

Wahahaw, wat was me dat veel afscheid die genomen moest worden. We zullen zondag een kaarsje branden. Bless. En dan nu: De verschillende afdelingen bij de chiro. De chiro werkt in 6 leeftijdsgroepen van telkens 2 jaar. Per afdeling zijn er twee tot vijf leidingsmensen voorzien. Vanaf het eerste leerjaar (niet vroeger) kan je lid worden van de chiro. Een overzichtje : 1° en 2° leerjaar: KAPOENTJESJONGENS / KAPOENTJESMEISJES 3° en 4° leerjaar: SLOEBERJONGENS / SLOEBERMEISJES 5° en 6° leerjaar: RAKKERS / KWIKS 1° en 2° middelbaar: TOPPERS / TIPPERS 3° en 4° middelbaar bij de chiromeisjes: TIPTIENS 3°, 4° en 5° middelbaar bij de chirojongens: KERELS 5° middelbaar bij de chiromeisjes: ASPI-MEISJES 6° middelbaar bij de chirojongens: ASPI-JONGENS

27


CHIRO Kapoentjes meisjes Heey lieve kapoentjes Stilletjes aan beginnen we af te tellen naar een nieuw chiro jaar vol plezier en mega leuke spelletjes elke zondag van 14-17uur. Ben jij niet bang van modder? Ben je een stoer meisje en kan je tegen een stootje? Kan je uren aan een stuk spelen? Dan ben jij een geschikt kapoentje!!! We hebben de beste 3 leidsters voor jullie uitgekozen en aan de hand van deze woordzoeker leer je ons al een beetje kennen. Mama en papa mogen altijd een beetje helpen;) Veel plezier! Wij verlangen er al naar!!! Vele groetjes van Yana, Loes en nina Tot zondag!

28


AVELGEM Kapoentjes jongens Beste kapoentjes (aka ponyrijders) De beste ponyrijders van het hele land groeten jullie. Sinds jaar en dag staan wij bekend als de grote vier. Wij vormen al jaren gewone kapoentjes om tot de beste ponyrijders van de hele wereld. Onze eerste leider kan je aanspreken met de naam Wout. De meest ervaren van de vier. Velen proberen hem ook met Loes aan te spreken maar dit is op eigen risico. Hij durft wel eens uit te halen met 1 van zijn vele haarlokken. Daarna hebben we Borre. Hij houdt zich vooral bezig met dieren. Schrik dus niet als hij je dit jaar opeens granen doet eten. Verder bestaat er ook nog een kans dat hij je donuts geeft, maar dan moet je wel heel veel geluk hebben. Onze derde rijder is een echte ponyliefhebber in hart en nieren. Zijn hele leven bestaat uit niets anders dan pony's. Zijn naam is Zeno Canut Vincke. Beter bekend als Canut (uitgesproken: knuuwt). Je kan hem het best beschrijven als het jaarthema van de Chiro, onvoorspelbaar. Het is iedere dag een verrassing welk object hij vandaag uit zijn valies tovert op kamp. Last but not yeast is er jonas. Met zijn kalmerende talenten temt hij zelf de wildste pony’s, zo maakt hij de groep compleet. Jonas heeft altijd wel iets in zijn hozen, maar niemand weet wat.

29


CHIRO Sloeber meisjes Dag liefste sloebertjes! Hebben jullie de Chiro ook zo gemist deze vakantie? Wij alleszins wel! Jullie nieuwe leidsters hebben heeeeeeeeel veel zin in het nieuwe fantastische jaar! Ben jij een stoer meisje die houdt om uren te ravotten? Verlang jij ook iedere week tot het weer zondag is om naar de Chiro te komen? Vind je het leuk om met al je vriendinnetjes samen te spelen? Is het Chiro-uniform ook jouw favoriete outfit? Dan ben jij een echte sloeber en mag je er zeker van zijn dat dit jaar de max wordt! Elke Chirozondag staan wij klaar om met jullie super veel leuke spelletjes te spelen! Maar wie zijn jullie leidsters nu eigenlijk? We zullen ons eens voorstellen: Evi Stevens Dag lieve sloebers, ik ben Evi en ik zal jullie dit chirojaar leiding geven! Dit is mijn tweede jaar in de leiding en ik heb er alvast veel zin in! Jullie ook? Mijn favoriete spel in de Chiro is ‘Sardientje’ en ‘het grote prinsessenspel’ natuurlijk. Ik eet heel graag frietjes en de lekkere vieruurtjes in de Charis Vanmeenen Chiro. Vele groetjes en tot snel! Heyyy sloebertjes, mijn naam is Charis en ik heb super veel zin in een nieuw tof chirojaar! Het is mijn eerste jaar als leiding en ik kijk er enorm naar uit om de tofste spelletjes te spelen. Mijn hobby’s zijn Chiro, voetbal kijken en wandelen. Ik zit al in de Chiro van mijn eerste jaar kapoentje. Mijn lievelingsspelletje in de Chiro is ‘frietje trek’. Laura Vandeputte Hallooooo, ik ben Laura en ik ben jullie leidster voor dit jaar! Mijn hobby’s zijn Chiro, duhhh, en dansen. In de Chiro word ik Putje genoemd. Ik zit al van mijn eerste jaar kapoentje in de Chiro en ik geef nu voor het tweede jaar leiding. Mijn favoriete spelletje is ‘Pang’. Mijn lievelingseten is WAP! Ik hoop dat jullie dit jaar zien zitten want ik heb We hopen jullie te zien op de eerste chirozondag 20 september en op startdag op 27 september! Tot dan! Groetjes de sloeberleiding 30


AVELGEM Sloeber jongens Wij, de vier sloeber turtles, zullen elke zondag de sloebers coole truckjes aanleren. Door jaren lange trainingen in onze geheime bunker staan wij te popelen om onze ervaringen de zondag met jullie te delen. Arno is de oudste leider van onze Turtle squad en met zijn geniale ideeĂŤn als stuurleider is hij een perfecte leider voor de sloebers. Daarna hebben we nog Henri. Hij is de intelligentste van de 4. Aan hem hebben de sloeber Turtles hun arsenaal aan creatieve en onvoorspelbare activiteiten te danken. De derde turtles is Tristan de gekke leider die op de achtergrond altijd zorgt voor een komische noot. Om deze groep compleet te maken hebben we Arne. Met zijn enorme enthousiasme zorgt hij voor een plezante sfeer in de groep.

31


CHIRO Kwiks

sejkiwk etsfeil ioh yeH

niz leev mrone tsavla re nebbeh jiW ?raajorihc ewuein teh ni niz eilluj nebbeH eilluj eiw la eilluj neteW .orihc reek etsree ed tot nethcaw tein nennuk ew ne ni -itsmokeot eilluj nav stehcs nee tsavla eilluj negjirk reiH ?njiz sretsdiel ewuein eilluj eid nellabteov ni rets ethce nee si retsdiel etsree eD .sretsdiel eteirovaf eg .fteeg sgnal navre geolp eredna nee ez sla nerednoweb naag neteom snee rekez skaerts etsgnal ed eilluj nelliW .trepxetahcpans ethce nee koo ez si tsaanraaD maan raaH .serda etsiuj teh jib raah jib ej neb nad ,fteeh dnekeg tioo orihc ed eid ed nad rednim dnamein si retsdiel ed2 eD .ehggurB aka ehggurbreV aruaL si -nerbjib sinnek ella eilluj laz ne s’otua revo sella teew eZ .orihc ed nav ruubrevo nak nelednaw koO .pot eht revo laameleh njiz sllikskotkit raaH .revoraad neg neteom snee raah uoz ej raam rialucatceps tein neihcssim tknilk ,etseb ed sla ez neteom retsdiel edred eilluJ .qcrelceD hcsoB ammE si maan raaH .naag neiz nennuk nad ,teirdrevsedfeil eilluj nebbeH .neodredno tein tsav ne rekez teom ekeinegotof tseem ed kjilnjihcsraawtsgooh koo si eZ .thcer et raah jib eilluj sno teM .ekcyreD ezeiraM si maan raaH .nebbeh neizeg tioo eilluj eid noosrep eilluj negals kjilepoH !raajorihc ednemok teh nelevrev tein rekez ej eilluj nelluz eilluj laz tid ,tein eilluj nettahcsredno ew raam ,nezel et pahcsdoob ezed mo nire nee gon eilluj nedniv ,tsolpo fohlood teh ej slA .njiz tkuleg la rekez nessutni .pahcsdoob xxx !lens toT

32


AVELGEM Rakkers

Yuww beste Skwakkertjes, Jullie vier super gemotiveerde leiders staan te popelen om jullie een mega epic topjaar te bezorgen waar jullie veel vriendjes zullen maken zodat niemand zich EENDzaaam voelt‌ We zullen ons eerst eens kort voorstellen. Beginnende aan de linkerkant hebben we Wannes Papijn. Wannes is een enthousiaste, creatieve jonge eend die graag op rustige wateren vertoeft. Dit jaar wordt zijn derde jaar als leider. Zijn hobby is, natuurlijk, iedere zondag naar de Chiro zwemmen om de kindjes te entertainen. Daarnaast hebben we hoofdeend Jarne Libbrecht a.k.a. Libbie. Libbie is al voor zijn vierde jaar leider. Daarnaast is hij ook al twee jaar hoofdleider. Na een extreem zwaar jaar met de oudste afdeling zoekt Libbie het weer bij de jongere groepen. In zijn vrije tijd voetbalt en fietst hij recreatief. Hij verEENDzelvigt zichzelf wel eens met Cristiano Ronaldo. Verder zit de Chiro natuurlijk ook diep in zijn hart. De twee overblijvende eenden zijn beide nieuw in de leidingsgroep. Ze staan beiden te popelen om eraan te beginnen. Helemaal rechts is Manu Missiaen te zien. Manu is een enthousiaste eend die basket en net zoals Libbie occasioneel recreatief fietst. Naast deze vrijetijdsbestedingen speelt de Chiro natuurlijk ook een zeer belangrijke rol. Manu hoopt om zijn broer Massie te overtreffen in leidingsjaren. Hem wacht dus een lange carrière. Last but not least vinden we Thibaut Dalez a.k.a. Daleetn. Daleetn is een extreem intelligente jonge eend die heel goed met kinderen overweg kan. Zijn industrieel inzicht zorgt ervoor dat hij als geen ander nesten, en vooral tafels, kan bouwen. Hij is er helemaal klaar voor. Dit waren jullie begeleidingseenden! We hopen dat jullie het even zwaar zien zitten als ons. Hopelijk tot snel in ons Chiro-nest!

33


CHIRO Tippers Yuwww, hierzo onze poster voor de fuive van HET JAAR die gewoon elke zondag ( met een paar uitzonderingskes ; ) ) zal plaatsvinden. Samen me de twee litste DJ’s vvant land, Fikbalzz en Bavke, zal da een beestige fjiste worden. En met als kers op de chocoladetaart gaan wulder het jaar afsluiten met een zomerspecial begin juli dus zet da al ma in ulder agenda. Nie vergeten ea want tga nen dikken worden. Alleezz de leute and see u soon!! Bavke en Fikbalzz out * mic drop*

34


AVELGEM Toppers Eende goedendag waarde Toppers, Wij, jullie leiding, zijn uitermate enthousiast voor het nieuwe jaar. Omdat wij natuurlijk beseffen dat jullie nu in de Big Boi league zitten, hebben wij alle woorden die passen bij dit jaar in de beste woordzoeker aller tijden gezet. Wow! Breng de ingevulde woordzoeker mee naar de startdag en krijg een cola!!!!! - De Topperleiding: Thiebe, Joppe & Jo

Kun jij alle verborgen woorden vinden in deze woordzoeker?

fantastisch leuk grandioos dirk adembenemend

ambitieus imposant voortreffelijk vindingrijk monumentaal

onovertroffen opzienbarend weegaloos hoogstaand geniaal 35


CHIRO Tip10s

Onze lieve tiptiens, die in de chiro zijt, uw enthousiasme worde geheiligd, uw eeuwige glimlach, uw aanwezigheid op kamp zoals op ne zondag. Geef ons elke zondag het beste van uzelf en vergeef ons onze zotte kuren, zoals ook wij jullie beestige roddels willen horen en breng ons niet in schaamte maar geef ons het aller beestigste chirojaar. Dag heilige boontjes, hier spreekt jullie leiding die jullie een beestig jaar willen bezorgen. Wij zien het alvast heeeeleemaaaal zitten!! Jullie hebben lang moeten wachten om te weten wie jullie leiding is, maar vandaag is de dag van de waarheid aangebroken. Wij willen ons dit jaar echt compleet smijten voor jullie en gaan elke uitdaging aan, hopelijk jullie ook!

36


AVELGEM nog altijd tip10s

Even onszelf voorstellen, zodat jullie ons toch al beetje beter leren kennen e zeg. Maya lievelingsdag: National Chocolate day + dag van de jeugdbeweging favoriete heilige: De os van bij de kerststal van kinneke Jezus favoriete hobby: vissen, honkballen en planten verzamelen, oh ja soms ga ik als eens naar de chiro oogkleur: het kleur van boomschors favoriet chirolied: tuimeling dit wil ik doen dit chirojaar: op voorkamp gaan met jullie! ( en nog veel meer natuurlijk ;) )

Anna lievelingsdag: National Spaghetti day + dag vd jeugdebeweging favoriete heilige: Dionysos favoriete hobby: paarden tekenen, belletje trek en op zondag naar de chiro gaan oogkleur: hertenoogkleur favoriet chirolied: ik blijf in de chiro geloven dit wil ik doen dit chirojaar: VOOOORKAMP!!!! Ps: bekijk het ‘onze tiptiens’ maar eens zeer goed, misschien kunnen jullie het gebruiken op 20 september. Hihi in de naam van de tiptiens, de leidsters, de chiro, amen. Peace out Maya en Anna xxx 37


CHIRO Kerels MBK, Wudup Kereltjes, Uw lievelingsleider hier (normaal zijn er nog 2 andere maar daar heb ik nog niets van gehoord). Ik ga er al vast voor zorgen dat jullie een super “Kerel�jaar hebben. De beste kerelleider Tijl en normaal Victor en Lukas. Hier heb je nog een leuk filmpje om het jaar goed te starten.

38


AVELGEM

39


CHIRO Aspi meisjes YEEEEEEEEEEEEEEEEEPS! Jullie zijn inmiddels al te weten gekomen dat wij, het epische duo, Lil D & Zoezoe, jullie leidsters zijn. Om ons nog beter te leren kennen, hebben we jullie vriendenboekje ingevuld.

Naam: Leeftijd: Studies: Hobby’s: Woonplaats: Bucketlist: Wist je dat:

Elise Davidts aka Davidts/Lil D 5 jaar Criminologie, haarzorg Studeren, chiro, 5 uur snoozen, kapster op zelfstandige basis Ma-vrij: Gent, wknd: Scheldelaan 6 te Avelgem of in t’ pluimke Tinder installeren Ik heb auditie gedaan voor de rol van Willy Wonka tijdens de quarantaine.

Naam: Zoë Voet aka Voetie/Zoezoe Leeftijd: 18 jaar Studies: Leerkracht lager onderwijs Hobby’s: chiro, sangaria drinken, hele dagen met mijnen auto mensen stalken, barre spelen Woonplaats: Ma-vrij: Gent, wknd: Scheldelaan 6 te Avelgem of in boerengat 8581 Bucketlist: Mijn paaldansskills verbeteren, op tijd thuis zijn, naar de Hollywok gaan Wist je dat? Tijdens het kampvuur was ik per ongeluk 2 uur in slaap gevallen in het leidingsheem, sorry.

40


AVELGEM Aspi jongens Als een boom bloeit, boomt de bloei dan ook?

Waar heet het een hommel als hij geen ‘hhhhhhhh’ doet? Zou brommel niet beter zijn aan gezien hij ‘brrrrrrrrr’ doet?

Als men electriciteit stroom noemt, en als water stroomt, is water dan electriciteit? Als ik naar het noorden ga, dan ga ik op een bepaald moment naar het zuiden. Maar als ik naar het oosten ga, dan ga ik niet opeens naar het westen gaan. Als mijn broere een broere heeft, is die broere dan ook mijn broere of is die broere dan mijn nifauw? Als de beatboxer de beat boxt, boxt de beat dan terug?

41


CHIRO De leidingsploeg op een rijtje.

Chirojongens Scheldedal Kapoentjes (1° en 2° leerjaar) •Wout Demeyere wout.demeyere@gmail.com •Zeno Vincke zeno.vincke@gmail.com •Robbe Vanloofsvelt robbe.vlv@hotmail.com •Jonas De Bosschere jonas.de.bosschere@hotmail.com

0491 91 34 25 0471 32 13 39 0475 26 63 92 0499 74 13 85

Sloebers (3° en 4° leerjaar) •Arno Deliveyne arno.deliveyne@telenet.be •Arne Messiaen Messiaen.arne@gmail.com •Tristan Valcke tristanvalcke14@hotmail.com •Henri Dekoker henridekoker@gmail.com

0486 16 50 24 0471 83 03 07 0496 10 68 03 0496 85 70 77

Rakkers (5° en 6° leerjaar) •Jarne Libbrecht jarne.libbrecht99@gmail.com •Wannes Pappyn wannes.pappijn@gmail.com •Thibaut Dalez thibaut.dalez@gmail.com •Manu Missiaen manu.missiaen@gmail.com

0492 77 29 29 0497 15 55 14 0471 74 00 94 0479 07 38 84

Toppers (1° en 2° secundair) •Thiebe Libbrecht libbrechtthiebe2@gmail.com •Joppe Vander Steene joppe.vander.steene@telenet.be •Jo Deceuckelier jo.deceukelier@skynet.be

0496 22 67 03 0493 49 68 42 0478 38 80 20

Kerels (3°, 4° en 5° secundair) •Tijl Demeyere tijldemeyere@gmail.com •Lucas Anrijs lucas_anrijs@hotmail.com •Viktor Deschryver viktor.deschryver@gmail.com

0497 83 40 84 0476 62 51 73 0472 71 47 81

Aspies (6° secundair) •Michiel Steenhaut michiel.steenhaut@live.be •Laurens Raepsaet laurens1446@gmail.com

0472 22 37 61 0473 48 02 96

Groepsleiding/volwassenbegeleiding •Jarne Libbrecht jarne.libbrecht99@gmail.com •Volwassen begeleider: Koen Byls info@chiroavelgem.be

0492 77 29 29 0474 52 47 65

42


AVELGEM Chiromeisjes Kantekleer Kapoentjes (1° en 2° leerjaar) •Loes Delrue loesdelrue@gmail.com •Yana De Doncker yana.de.doncker@gmail.com •Nina Van Ginneken ninavanginneken@gmail.com

0478/184458 0478/577965 0470/557689

Sloebers (3° en 4° leerjaar) •Evi Stevens evi.stevens@live.be 0478/293503 •Laura Vandeputte laura.vandeputte@telenet.be 0478/698412 •Charis Vanmeenen charisvanmeenen@gmail.com 0475/238563 Rakkers (5° en 6° leerjaar) •Marieze Derycke marieze.derycke@hotmail.com •Emma Declerck declerck.emma@hotmail.com •Laura Verbrugghe lauraverbrugghe1@hotmail.com

0470/463549 0468/243637 0468/214055

Toppers (1° en 2° secundair) •Fieke Vander Steene fieke.vander.steene@telenet.be •Lissa De Baveye lissa.de.baveye@gmail.com

0468/214712 0471/355022

Kerels (3°, 4° en 5° secundair) •Anna Decroix annadecroix@hotmail.com 0498/059161 •Maya Piepers maya.piepers@hotmail.com 0476/032973 Aspies (6° secundair) •Elise Davidts davidtselise2@gmail.com 0471/454937 •Zoë Voet voetzoe@gmail.com 0487/205093 Groepsleidsters •Anna Decroix annadecroix@hotmail.com 0498/059161 •Zoë Voet voetzoe@gmail.com 0487/205093 Volwassenbegeleiding •Nele Decoster ndecoster@hotmail.com 0479/170196 •Lise Toye lise-toye@hotmail.com 0472/833324 43


CHIRO

44


AVELGEM

45


CHIRO

46


AVELGEM

Maak hier een tekening van je favoriete dier:

47


CHIRO

DE CHIROKALENDER 27 september: STARTDAG. 11u.30 : De leden worden verwacht aan het chirolokaal, per bubbel. 12u.00 : Activiteit per leeftijdsgroep, met frietkotmaaltijd voor de leden aangeboden door de chiro. 14u.00 : namiddagactiviteit per bubbel. 17u.00 : Einde van de namiddag. De startdag is dit jaar enkel voor chirojongeren. Ouders en sympathisanten worden niet verwacht. Vanaf zondag 4 oktober: elke zondagnamiddag gewone chiro-activiteit om 14u.00. Vrijdag 23 oktober: dag van de jeugdbeweging. Ga in je chirokledij naar school. De datum van het bivak is reeds gekend, hou er nu al rekening mee in de vakantieplanning : De chiromeisjes: van maandag 5 tot dinsdag 13 juli 2021. De chirojongens: van dinsdag 13 tot woensdag 21 juli 2021. De oudere afdeling gaan met de fiets en vertrekken enkele dagen eerder op bivak.

De recentste info vind je op: www.chiroavelgem.be 48


Issuu converts static files into: digital portfolios, online yearbooks, online catalogs, digital photo albums and more. Sign up and create your flipbook.