__MAIN_TEXT__

Page 1

DESIGN

SOM FUNGERAR.

FÄRGER

SOM FÖRVANDLAR.

FORMER

FÖR SKÖNA RUM.


DESIGN OCH FORM SOM FUNGERAR Ingen miljö är den andra lik, men många miljöer liknar varandra. Det vill vi ändra på! I över 100 år har vi formgivit och designat unika och funktionella möbler i vår egen snickerifabrik i Vislanda. Med småländsk envishet och kreativitet har vi förvandlat 100-tals miljöer till trivsamma oaser. Släpp kreativiteten fri och låt färg, form och funktion vara i fokus i ditt nästa projekt. Tillsammans skapar vi funktionella och unika miljöer och låter färg och form ta större plats i människors vardag.


”Från skiss till färdig möbel. Att skapa något från grunden har byggt den stolthet vårt företag vilar på."


KUNSKAP, HÅLLBARHET OCH STOLTHET Vi älskar att se möbler växa fram. Att tillsammans med våra kunder gå utanför vad som "är möjligt" och skapa unika möbler för unika miljöer. Vi har gjort det i 100 år och tänker göra det i 100 år till. Möblerna är handgjorda i vår fabrik i Småland och materialet kommer sällan mer än 15 mil från Vislanda. På så vis skapar vi inte bara något vi är stolta över, vi värnar också om miljön och har ett långsiktigt tänk med kvalitet i fokus.


LOOOK INDUSTRIES Loook hämtar inspiration från hela världen med fokus på naturmaterial och funktionalitet. Möblerna passar därför lika bra på kontoret som hemma.

60 | CATALOGUE 5 | WWW.LOOOKINDUSTRIES.COM

LOOOK

SAKURA SAKURA ADACHI Examen i Industrial & Craft Design. Driver sin verksamhet från Milano sedan 2004 och designar nunika möbler för bl a BK Interior.


UNIK FABRIK Med foten i barnens värld utvecklas tankar och idéer som blir till lekfulla produkter, rum, bilder och mönster.

UNIK FABRIK

SAMARBETEN MED MERSMAK Vi har velat samla allt du behöver för att skapa unika miljöer till kontoret, biblioteket och skolan. Det mesta gör vi själva i vår egen fabrik, men vi vill ge dig mer! Därför har vi med stor noggrannhet valt ut designers och samarbetspartners som vi arbetar extra nära med. Några av dessa produkter hittar du här i katalogen. Alla med samma höga krav på kvalitet, hållbarhet och långsiktighet.


EN PASSION FÖR SMART

INTERIÖ


ÖR


NÄR DU VILL SKAPA NÅGO

BK KONC 1. Visionen tar sin början

Kanske har du en tydlig vision om vad du vill ha, men kan inte hitta det någonstans. Eller har du en utmaning du inte riktigt vet hur du ska lösa. Det är då vi kan skapa något helt unikt tillsammans. En unik möbel för ett unikt rum.

Där bara fantasin sätter gränser.

2. Träffen som gör det möjligt

Tillsammans skapar vi förutsättningarna för din vision. Vi skissar och brainstormar om användningsområden, materialval och till slut finns visionen på papper. Det är nu det blir konkret.


OT HELT UNIKT

CEPT 3. Våra händer börjar arbeta

Nu är det dags för våra möbelsnickare att börja med hantverket. Baserat på våra skisser tas möbeln fram.

Modern produktion

Delar av vårt hantverk sker i vår moderna maskinpark. En maskinpark som stödjer både stora och små produktioner.

4. En ny möbel når sitt hem

Möbeln levereras till sitt nya hem. Visionen är fullgjord och vi har tillsammans skapat något helt unikt.


EN INBJUDANDE

ENTRÉ& Rummet som är det första man möter, det som direkt sätter känslan och bygger er identitet. Vad du möts av när du kliver in genom en dörr skapar en upplevelse som lever kvar. Våra inredare har skapat många unika entréer som förstärker er profil.


&LOBBY


LEK OCH LÄR MED

BARN&S Kreativitet, hållbarhet och ergonomi. Möbler för skolan ska vara lekfulla och klara tuffa tag. Med genuina material och lekfullhet i fokus har vi skapat en hel serie av möbler som passar för barn och skola. Hållbara möbler för utmanande miljöer.


SKOLA


EN LEVANDE

KONTOR Det finns en plats där du tillbringar mer tid än i ditt hem – kontoret. Samma omsorg och kärlek ska genomsyra även ditt andra hem. Genom att skapa en helhet med kvalitativa möbler ökar trivsel, stress minskar och arbetsglädjen ökar. Vi har fått förmånen att inreda många "andra hem". Det ligger oss varmt om hjärtat.


RSMILJÖ


ETT ROLIGARE

BIBLIOT Biblioteket är en magisk plats där vi med funktionella möbler bjuder in till läsning och avkoppling. Med vårt breda sortiment förvandlar vi ytor till oaser för lugn och ro med allt från smarta hyllsystem, diskar, bokvagnar till specialdesignade lösningar. Kort sagt, allt som behövs för att få människor att växa och trivas.


TEK


ALLTID ÖPPET!

På vår hemsida kan du dygnet runt titta närmare på våra produkter. Välkommen in!

bkinterior.se

Email: info@bkinterior.se Växel: +46 472-300 36

Profile for BK Interior

BK Interior Sweden  

BK Interior Sweden