Page 1

Januari – mars 2017

Stadsbiblioteket

Sveavägen 73 Måndag – torsdag 10 – 21 Fredag 10 – 19 Lördag – söndag 11 – 17

Internationella biblioteket Odengatan 59 interbib.se Måndag – fredag 10 – 19 Lördag – söndag 11 – 17

Tidnings- och tidskriftsavdelningen Odengatan 59 Måndag – fredag 9 – 19 Lördag – söndag 11 – 17

Med reservation för ändringar

Kundtjänst 08-508 30 900 biblioteket.stockholm.se

En stad, en bok Den 30 januari avslöjas vilken bok Stockholm läser 2017.


Vill du vara säker på att få en sittplats? Håll utkik efter BOKA-symbolen! Till många av våra program kan du enkelt boka din plats på biblioteket.se/boka, eller genom att ringa vår kundtjänst på tel. 08-508 30 900. Som vanligt är det fri entré till alla program!

Datorhandledning

Plats­bokning

Prova på att använda en dator Här får du grundläggande information om datorer, e-post, internetsökning med mera. I samarbete med SeniorNet.

Måndagar kl. 14.30-16.30 med start 23 januari.

Digital första hjälpen – drop-in Lär dig använda datorer och internet, skaffa en e-postadress, ladda ner e-böcker och hitta på vår webbplats biblioteket.se m.m. Du kan använda våra datorer eller ta med din egen. Torsdagar i samarbete med IM.

Tisdagar och torsdagar kl. 17-19 med start 10 januari.

Wikipediaworkshop Bidra till världens största uppslagsverk! En onsdag i månaden bjuder Wikimedia Sverige in till nybörjarkvällar där du får hjälp med grunderna för redigering och källhantering. Ta gärna med egen dator (hör av dig till sara.mortsell@wikimedia.se om du inte har en).

Onsdagar kl. 17: 25 januari, 22 februari och 29 mars

Boklunch på bibblan

I samarbete med Stockholmia – forskning och förlag.

Böcker kryddade med Stockholms­innehåll serveras samtidigt som du äter lunch. Lättare lunch finns att köpa i cafeterian bredvid programhörnan. Bo Larsson pratar om boken Vällingbyporträtt – elva berättelser Karl-Olof Andersson berättar om Per Anders Fogelströms Den okuvliga friheten.

Torsdag 23 mars kl. 12


Violeta Parra Foto: Angela Maria Tobon Coral

Den chilenska sångens stora legendar med bl.a. Jag vill tacka livet. Till 100-årsminnet presenteras hennes liv och verk, även okända och överraskande sidor. Medverkande: José Goñi, Chiles ambassadör, Eva Zetterberg, Svensk-Chilenska Kulturinstitutet, musikerna Marcela Contardo, Patrik Bonnet, Jan Hammarlund m.fl. I samarbete med Chiles ambassad och Svensk-Chilenska Kulturinstitutet.

Tisdag 28 mars kl. 18

Konstnär: Solveig Normman

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin

Katarina Wennstam om Flickan och skammen ”En flicka som tar plats kan snabbt stämplas som hora eller slampa. Inget är effektivare för att oskadliggöra en kvinna.” Så skriver Katarina Wennstam i boken Flickan och skammen. Möt författaren i ett samtal med Sonja Schwarzenberger. I samarbete med Albert Bonniers Förlag.

Torsdag 19 januari kl. 18

Воспоминания соловецких узников

Minnen av fångarna i Solovki Chefredaktören för bokserien Minnen av fångarna i Solovki, prästen Vjatjeslav Umnjagin, berättar om Solovetskij klosters historia och om människorna som var där, om sökandet efter sanningen som inte upphör ens under de svåraste tider. Språk: ryska

Måndag 6 februari kl. 18


Foto: Anders Arhammar

Programmen är en del av Stockholms stads jubileumsår för att fira författaren Per Anders Fogelström. Läs mer på fogelström2017.se.

Kent Josefsson

Agnes Hellström

Ulf Bagge

Martin Rörby

Foto: Benjamin Jónsson

Foto: Benjamin Jónsson

Foto: GU

Ulrika Knutson

I samarbete med Sällskapet Per Anders Fogelströms Vänner.

Foto: Svenska Freds

Foto: Lars Epstein

Foto: Johan Bergmark

Mustafa Can

Fogelströmåret 2017

Christoffer Barnekow


Per Anders Fogelström talar till oss i vår tid Mustafa Can, journalist och författare, samtalar med Kent Josefsson, ordförande i Fogelström­ sällskapet. Om solidaritet med de fattiga, hårt arbetande och förbrukade människorna – de som bär upp historien – samt om konstnären och det politiska engagemanget.

Onsdag 25 januari kl. 18

Fogelström och Kvinnornas stad – om historia och kön fredsfrågorna i Stad-serien Agnes Hellström, ordförande för Svenska Freds- och Skiljedomsföreningen, samtalar med Ulf Bagge och Kent Josefsson, ledamöter i Fogelströmsällskapet. P. A. Fogelström, själv ordförande i Svenska Freds 1963–1977, bildade tillsammans med bl.a. journalisten Barbro ”Bang” Alving AMSA (Aktionsgruppen mot svensk atombomb) i slutet av 1950-talet.

Ulrika Knutson, journalist och kulturskribent, föreläser om Fogelströms författarskap med fokus på de fantastiska kvinno­skildringarna genom vilka författaren berättar Sveriges sociala, ekonomiska och politiska 1900-talshistoria på ett alldeles nytt sätt. Under 1960-talet var Fogelström närmast en feministisk pionjär.

Onsdag 1 februari kl. 18

Onsdag 8 februari kl. 18

Vävarnas barn

Att skriva sin stad

– frihetstidens och vår tids trälar

Ulf Bagge berättar och sjunger visor Om Fogelströms roman – om Barnängs­ fabriken och sjuderiet på Kungsholmen under 1700-talet. Genom sin forskning och sitt romanarbete återuppväckte Fogelström de fattiga manufaktur­arbetarna och gav dem något av rättvisa. I dag hittar vi vår tids svenska barnängsfabriker i Asien.

Onsdag 15 februari kl. 18

Journalisten Christoffer Barnekow och arkitekturhistorikern Martin Rörby i samtal kring Fogelströms stora berättelse om Stockholm. En stad befolkad av diktade personer, som på ett sinnrikt sätt rör sig ut mot den växande stadens gränser och undersöker vad en stad är. På vilket sätt har de dryga 50 år som gått sedan Stadserien skrevs förändrat vår upplevelse av staden?

Onsdag 22 februari kl. 18


Szívesen látjuk a magyar könyv iránt érdeklõdõket a Nemzetközi Könyvtárba. Körvezetõ: Steiner Katalin.

En stad, en bok

– Stockholm läser Var med i Stockholms största bokcirkel! Hela våren anordnas bok­cirklar, författar­ samtal, stads­vandringar och andra aktiviteter i anslutning till en utvald bok. Välkommen att lyssna när 2017 års Stockholm läser-bok avslöjas i Rotundan.

Foto: Tamás Gergely

Magyar olvasókör

Ungersk läsecirkel Välkommen till en läsecirkel på ungerska! Gruppen träffas och samtalar om böcker och aktuella texter. Cirkelledare är Katalin Steiner. Öppen för alla, ingen anmälan.

Måndag 30 januari kl. 18

Tisdag 21/2 kl. 17 Tisdag 21/3 kl. 17

I samarbete med Författarcentrum. Läs mer på stockholmläser.se.

Drömmen om Arktis Den iskalla och mytomspunna polar­ regionen har lockat äventyrslystna människor i århundraden och använts flitigt som symbol i konsten och litteraturen.Vad är det med Arktis som fascinerar människan så? Hör författarna Majgull Axelsson och Gunnar D Hansson i ett samtal under ledning av Harald Hultqvist.

Onsdag 15 mars kl. 18 Foto: Cato Lein

Foto: Ola Kjelbye

Samtalet är en del i projektet Arctic Imagination – en serie evenemang och livesamtal i New York, Köpenhamn, Stockholm, Oslo och Nuuk med fokus på klimatförändringarna i Arktis. Läs mer på arcticimagination.com. CC0 Public Domain


I debutboken En droppe midnatt skriver artisten Jason ”Timbuktu” Diakité om sin släkthistoria från slaveriets USA till den egna uppväxten i Sverige.Välkommen till ett författarsamtal om identitet, tillhörighet, rasism och tolerans, med musik av Jason Diakité. Samtalsledare: Lovisa Fhager Havdelin. I samarbete med Teskedsorden.

Tisdag 24 januari kl. 18

En kväll om Elena Ferrante I januari utkommer del tre i Elena Ferrantes omåttligt populära romansvit på svenska.Varför har böckerna om kvinnlig vänskap i Neapels arbetar­kvarter blivit en sådan succé? Ett samtal mellan bl.a. Cecilia Schwartz, lektor i italienska, Johanna Hedenberg, översättare och Gunilla Sondell, förläggare. I samarbete med Norstedts.

Tisdag 7 februari kl. 18

Kan du förändra världen? All historieskrivning är subjektiv. Någon har valt vilka som platsar i evigheten och inte, vilka som bör kommas ihåg och hyllas.Världshistorien hittills har skrivits av och om män, och det är dags att skriva om den. Lina Thomsgård, programledare för Kobra, i ett samtal om jämlikhet, historia och fantastiska livsöden utifrån sin bok En annan historia. I samarbete med Volante.

Onsdag 8 mars kl. 18

Foto: Sofia Runarsdotter

Foto: Therese Öhrvall

Författarsamtal: Jason ”Timbuktu” Diakité


Poesibazaren är en plats där du kan bläddra i nyutkommen poesi samt lyssna på uppläsningar och samtal om lyrik. Scenprogrammen sker i samarbete med förlag och andra aktörer.

Poesicirkel om Lars Gustafsson Poesicirkel om Lars Gustafssons sista diktsamling Etyder för en gammal skrivmaskin, färdigställd månaderna före hans bortgång 2016. Läs boken i förväg så ses vi i Poesibazaren. Ingen föranmälan krävs.

Måndag 16 januari kl. 18

Underströmmar – Om Sujata Bhatts poesi Foto: Michael Augustin

Den indiskfödda poeten Sujata Bhatt debuterade 1988 och behandlar i sitt författarskap teman om minnen, språk, hem och exil. En sinnlig och filosofisk författare, som skapar en bro mellan språk och kultursfärer! Jonas Ellerström och översättare Birgitta Wallin i samtal. I samarbete med ellerströms.

Måndag 6 februari kl. 18

Möt Katarina Frostenson

Foto: Mats Bäcker

”Sånger och formler är en berättelse om livets fysiska och själsliga uppen­barelser, om det lilla i det stora och människan i världen.”   Ur juryns motivering. En kväll med 2016 års vinnare av Nordiska rådets litteratur­pris i samtal med litteraturkritikern Ingrid Elam. I samarbete med Norden i Fokus.

Måndag 13 februari kl. 18


Blå blixt: Ingen rök utan mareld

K RÖ ELD EN R G MA IN N TA U

BL

Å

Brombergs presenterar Ingen rök utan mareld. En ny sprakande antologi som bjuder på texter av åtta debuterande poeter. En antologi som beskyddar, bultar och bränner. Fyra av de medverkande poeterna är på plats och läser sina dikter. I samarbete med Brombergs förlag.

T IX B L OESI N

Y

P

BROMBERGS

Måndag 20 februari kl. 18

Öppen scen för poesi Välkommen att läsa dina egna dikter eller bara lyssna på andra. Sittplats kan bokas i förväg, men scentid anmäls på plats i biblioteket från kl. 17.30. Max 15 poeter, max fem minuter på scen per poet. I pausen bjuder vi på kaffe och kaka.

Måndag 27 februari kl. 18

Daniel Mårs Simonillusioner Läsning och samtal med debuterande poeten Daniel Mårs. Simonillusioner är ett försök att sätta ihop mannen. En poetisk skildring av längtan, kåthet och krossade hjärtan, av homofobi och fantasier om någon som inte finns. I samarbete med Brombergs förlag.

Måndag 6 mars kl. 18

Poesicirkel om Katarina Frostenson Vi träffas och diskuterar Katarina Frostensons prisade diktsamling Sånger och formler. Läs boken i förväg så ses vi i Poesibazaren. Ingen föranmälan krävs.

Måndag 13 mars kl. 18

Örnen och kråkans poesipod Uppläsning och samtal. Magnus William-Olsson talar med poeter, kritiker och andra gäster om aktuell poesi. Liveinspelning. I samarbete med podpoesi.nu.

Onsdag 15 mars kl. 12


Poesibazaren är en plats där du kan bläddra i nyutkommen poesi samt lyssna på uppläsningar och samtal om lyrik. Scenprogrammen sker i samarbete med förlag och andra aktörer.

Praktiska poesiensemblen bjuder på självskapad text i korsblandad dramatiserad läsning.

Tisdag 21 mars kl. 12

Pär Hansson Västerbottenspoeten Pär Hansson framför dikter ur nya samlingen Kajak tillsammans med musikern Saralunden på cittra. Kom och värm upp inför helgens poesimässa!

Tisdag 21 mars kl. 18

Månadens diktsamling Bibliotekarier i huset väljer ut en ny diktsamling som presenteras med läsning och samtal. Sista onsdagen varje månad.

Onsdag 25/1 kl. 12 Onsdag 22/2 kl. 12 Onsdag 29/3 kl. 12

Foto: Magnus Liam Karlsson

Världspoesidagen

Praktisk poesi


Sanningen om mat och hälsa Påverka din hälsa

Undrar du vad som är sant och inte sant om alla kostråd? Finns det forskning bakom 5:2-metoden, LCHF och lågfettkost? Ökar risken att dö i förtid om man äter LCHFdiet? Föreläsningen sammanfattar vad vi vet hittills. Professor Måns Rosén föreläser utifrån sin nya bok i ämnet.

Torsdag 9 februari kl. 18

För fjärde året i rad ordnar vi poesimässa i Asplunds praktfulla rotunda. Bokförsäljning, läsningar och samtal om poesi kommer att fylla Stadsbiblioteket under två dagar. Möt och mingla med förlag och författare, tidskrifter och litterära sällskap från hela Poesisverige. Läs mer på biblioteket.se.

Fredag 24 mars kl. 15-19 Lördag 25 mars kl. 11-17

Vinterquiz Välkommen till frågesport med kluriga frågor i ord och ton.Vi bjuder på kaffe, kaka och stans bästa Stockholmsquiz!

Foto: Anne Lintala

Poesimässa

Lördag 11 februari kl. 13

Juridisk rådgivning 15 min kostnadsfri juridisk rådgivning. Tid­sb­ okning på 08-508 30 900 eller på biblioteket.se samma dag kl. 09-16.

Varannan tisdag kl. 17.30-19.30

17/1, 31/1, 14/2, 28/2, 14/3, 28/3 I samarbete med Sveriges advokatsamfund.


Den svenska rasismen Statsvetaren och föreläsaren Salem Yohannes gör en historisk exposé över rasismen i Sverige, från Carl von Linné till idag.

Onsdag 18 januari kl. 18 Foto: Wilma Westin

Biblioteks­podden Solen Är du nyfiken på skönlitteratur och vill ha tips av bibliotekarier med koll? Lyssna på Biblioteks­podden Solen.Vi pratar om litteratur och ger också tips på annat inom kulturvärlden som vi gillar. Lyssna på biblioteket.se eller på iTunes. Vi finns också på Facebook.


På väg

– ensamkommande ungdomar Utställningen skildrar hur livet levs på ett boende för ensamkommande ungdomar: relationen med personalen, möten med sjukvård, socialsekreterare och andra. På kort tid ska ungdomarna förberedas för ett självständigt liv långt borta från släkt och vänner.

Utställning 27/3 – 20/4

Foto: Johan Stigholt

Annika Bryn: dokumentärt och nonfigurativt

Annika Bryn har gett ut tre kriminal­ romaner: Brottsplats Rosenbad, Den sjätte natten och Morden i Buttle. Med sina fotografier vill hon visa på mänsklighet och originalitet, våra tvivel och vår optimism.

Vernissage

30 januari kl. 19 Utställning 30/1 – 23/2

Svenskt språkcafé – drop-in Kom och prata svenska över en kopp kaffe. Ingen föranmälan behövs, men kom i tid för caféet kan bli fullsatt. I samarbete med Röda Korset Norrmalm.

Måndagar kl. 17 – 18.30 med start 16 januari.

Svenskt språkcafé – studiecirkel Cirkeln vänder sig till dig som redan kan en del svenska men vill öva på att prata.Vi träffas vid sex tillfällen med start 18 januari. Endast för anmälda deltagare. Anmälan till ib.ssb@stockholm.se. I samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan.

Onsdag 18 januari kl. 17


Vad är klassisk musik? Många tänker nog på gamla violiner och blänkande flyglar. Borgerlighet, konservatism och snobbism. Det är en bekväm inställning, men tänk om den inte stämmer? Musikkritikern Nicholas Ringskog Ferrada-Noli föreläser med utgångspunkt i debutboken Den andra musiken. I samarbete med Torsdag 23 februari kl. 18 Bokförlaget Atlas.

El Sistema Lunchkonsert

Foto: Elnaz Baghlanian

Den andra musiken

Skärvor I utställningen visar konstnären Jannike Simonsson sina senaste collage, där hon använt sig av gamla böcker och notblad.

Vernissage

Måndag 27 februari kl. 19 Utställning 27/2 – 23/3 El Sistema är en modell för kör- och orkesterskola som arbetades fram i mitten av sjuttiotalet i Venezuela av José Antonio Abreu. År 2009 belönades han med Polarpriset för att ha spridit El Sistema till resten av världen.

Tisdag 14 februari kl. 12

Alla floder rinner mot havet Landskapsmålningar i olja av Eva Carty. Hon målar gärna människan i samklang med naturen och söker hela tiden balans i bilden – i färgerna och kompositionen. Carty har gått skulpturlinjen vid Konstfack.

Utställning 2-26 januari


I serien Min själsfrände berättar författare och andra kultur­ personligheter om en bok eller ett författarskap som följt dem genom livet. Samtalen leds av Harald Hultqvist.

Stockholm läser-special! Onsdag 1 mars kl. 18

Vetenskap för vetgiriga

Brexit, Trump, Le Pen – ett samtal om populism Foto: Stockholms universitet

Foto: Peter Jönsson

Ett samtal om populismens frammarsch och konsekvenser. Medverkande: Torun Lindholm, professor i socialpsykologi, Klas Åmark, professor i historia och författare till boken Att bo granne med ondskan och Jonas Tallberg, professor i statsvetenskap. Moderator: Gabriella Ahlström.

Torsdag 2 februari kl. 18

Foto: Mia Åkermark

Foto: Elisabeth Ohlson Wallin


63

Hitta rätt!

Siffran visar var evenemanget äger rum!

61

Plan 2 Entréplan

Entréplan

55

Plan 1

59

Plan 1

73

Sal 1 Sal 2 Sal 3 Sal 4 Sal 5 Rotundan

Poesibazaren Barn och ungdom Sagorummet Informationen Programhörnan Café

Café International Tidningar & Tidskrifter Internationella biblioteket Aulan – Odengatan 61 D Annan plats, se annons

= Boka din plats på biblioteket.se/boka, eller via kundtjänst 08-508 30 900. Fri entré!


Hej! Stadsbiblioteket Barn- och ungdom har öppet: Måndag – fredag 10 – 19 Lördag – söndag 11 – 17


Läxhjälp Behöver du hjälp med läxorna? Går du i grundskolan, på gymnasiet eller Komvux? Välkommen till läxhjälpen på Stadsbiblioteket! I samarbete med Röda Korset.

Torsdagar kl. 17-19 med start 12 januari.

YA Reading Group Do you read YA and want to talk about books? Join our YA reading group! Together with The English Bookshop we meet once a month to talk about a book we’ve all read. Want to join? Contact emily.ringborg@stockholm.se.

Måndag 16 januari kl. 17 Måndag 13 februari kl. 17 Måndag 13 mars kl. 17

Bokcirkel 13+ Vill du träffas och snacka om böcker? Vår bokcirkel 13+ ses en torsdag i månaden för att fika och prata om en bok vi alla läst. Anmäl dig till emily.ringborg@stockholm.se.

Torsdag 26 januari kl. 16.30 Torsdag 23 februari kl. 16.30 Torsdag 23 mars kl. 16.30

Fantasycirkel Gillar du att läsa fantasy? Vill du prata med andra om vilka böcker du har läst? Vår fantasycirkel träffas en tisdag i månaden för att fika och prata om en ny bok alla läst. Anmäl dig till emily.ringborg@stockholm.se om du vill vara med.

Tisdagar kl. 17: 24/1, 21/2 och 21/3


ita Kom och r

Sportlov på bibblan

elg­pyssel­ p vid vårt h ip kl ch o a Rit rar. arn i alla åld bord. För b

och Lördagar söndagar kl. 11-17

Sportiga och o-sportiga boktips, vinterpyssel, tävlingar och annat kul! Se biblioteket.se för mer info.

27 februari – 3 mars

Läseklubben

– för dig som är 9-12 år Är du en bokslukare som gillar att fika? Då är Läseklubben perfekt för dig! Vi träffas fem onsdagar under våren och läser och pratar böcker tillsammans.Vi bjuder på fika! Anmäl dig till caroline.karlsson@stockholm.se om du vill vara med. Antalet platser är begränsat.

Onsdagarna 18 januari, 15 februari och 15 mars kl. 15.30-17

Textilverkstad

för barn mellan 3 och 5 år Välkommen att delta i en fantasifull textilverkstad tillsammans med konstnären Avigal Pommert! Alla barn får göra sin egen textildocka utifrån barnboken Monster finns faktiskt! Eller? av Manuela Olten. Begränsat antal platser. Föranmälan: biblioteket.se/kalender eller 08-508 30 900.

Söndag 19 februari kl. 13-15


Sagorummet Ramsor och sånger

för barn 0-8 månader Ramsa och sjung tillsammans med ditt lilla barn som ännu inte börjat krypa.

Storytime

Songs and rhymes in English Secondary school student Aurora Takami Siljedahl invites all children ages 2 and up and their parents to participate in songs and rhymes in English!

Söndagar kl. 15: 15/1, 29/1, 12/2, 26/2, 12/3 och 26/3

Onsdagar kl. 11 Torsdagar kl. 14

med start 18 januari. (Ej under sportlovet v. 9.) Begränsat antal platser. Föranmälan: biblioteket.se/kalender eller 08-508 30 900.

Fredagsmys för hela familjen

å

p Vi bjuder

Varva ner och starta fredagsmyset redan på biblioteket.Vi bullar upp med mjuka kuddar, popcorn och ljudbok i sagorummet för alla barn och deras vuxna! Låna hem en färdig bokkasse med helgens läsning. Ingen föranmälan behövs, men antalet platser är begränsat.

Fredagar kl. 15.30-16 med start 20 januari.


Poesi med Mormor Märta Mormor Märtas sagor

Upplev poesi tillsammans med Mormor Märta i samband med Poesimässan på Stadsbiblioteket! För barn från fem år och uppåt.

Lördag 25 mars kl. 15

Hjärtligt välkomna att lyssna på när den erfarna sagoberättaren Mormor Märta berättar vackra och berikande sagor för barn från fem år och uppåt.

Lördag 11 februari kl. 15 Askungen Lördag 18 februari kl. 15 Iskungen Lördag 4 mars kl. 15 Bara en spik Lördag 11 mars kl. 15 Den blinde mannen Lördag 18 mars kl. 15 Tre starka kvinnor Lördag 1 april kl. 15 Pojken som åt ikapp med jätten

Småbarnssång Småbarnssång för barn mellan åtta månader och två år och deras vuxna.Vi sjunger, rimmar och rör oss till musiken.

Måndagar kl. 10.15: 16/1, 23/1, 13/2, 20/2, 13/3, 20/3 Begränsat antal platser. Föranmälan: biblioteket.se/kalender eller 08-508 30 900.


på Internationella biblioteket Odengatan 59

Монгол ардын үлгэрийн цаг Sagostund på mongoliska Vi sjunger populära barnsånger och läser sagor. Barnen möter det mongoliska språket och kulturen på ett lärorikt och lekfullt sätt och lär känna andra som har Mongoliet i sitt hjärta. Ta gärna med eget fika. Anmälan till battsetseg.batnasan@comhem.se. Språk: mongoliska

Söndag 19 mars kl. 13

Piosenki, bajki i zabawy po polsku Lek- och sagostund på polska Illustration: Magda Korotynska

Vi sjunger sånger, läser sagor och leker lekar på polska. För barn 1–6 år. Ta gärna med eget fika. Anmälan till agnieszka.nordstrom@gmail.com. Språk: polska

Söndag 5 februari kl. 13


Sagostund på koreanska Vi sjunger populära barnsånger och läser sagor. Barnen möter det koreanska språket och kulturen på ett lärorikt och lekfullt sätt och vi lär känna andra som har Korea i sitt hjärta. För barn 1-6 år. Anmälan till misung.shin@gmail.com. Språk: koreanska I samarbete med Koreanska skolan.

Söndag 26 mars kl. 13

Türkçe masallar Sagostund på turkiska Vill du att ditt barn övar på att prata turkiska? Med roliga sånger och spännande sagor får barnen språkträning. I pysselverkstaden finns plats för lek, fika och ytterligare övning i det turkiska språket. För barn 2–6 år. Ta gärna med eget fika. Språk: turkiska

Söndag 29 januari kl. 13 Söndag 26 februari kl. 13

La hora del cuento Sagostund på spanska Todos los niños y niñas están cordialmente invitados a la hora del cuento, Brenda les traerá lindas e interesantes historias donde podrían tambien participar, los cuentos serán para niños entre 4–6 años pero todos son bienvenidos. För barn 4–6 år men alla är välkomna! Språk: spanska

Söndag 22 januari kl. 13


För barn

på Internationella biblioteket Odengatan 59

Sagostund på urdu För första gången blir det sagostund med rim, ramsor och berättelser på urdu. För barn 1–7 år. Även hinditalande barn är välkomna. Språk: urdu

Söndag 15 januari kl. 13

É hora da história! Sagostund på portugisiska Bem-vindos ao cantinho da história! Gabriella, professora de português, fará a contação para crianças a partir de 3 anos. Venham se divertir com nossas histórias nessa agradável tarde cultural! Esperamos por vocês, tragam as crianças e divulguem! Språk: portugisiska

Söndag 12 februari kl. 13

Lezen is leuk! Sagostund på nederländska Maar als je het zelf nog niet kan is voorgelezen worden nog vele leuker! Daarom lezen wij verhalen voor in het Nederlands. Omdat voorlezen de taalontwikkeling en de fantasie stimuleert. Omdat voorlezen nieuwe werelden opent. För barn 4–8 år. Språk: nederländska

Söndag 5 mars kl. 13

Stadsbibliotekets program Januari-mars 2017  

Stadsbibliotekets program Januari-mars 2017

Stadsbibliotekets program Januari-mars 2017  

Stadsbibliotekets program Januari-mars 2017

Advertisement