Page 1

Med reservation för ändringar

April • Maj • Juni 2014 Öppettider

Måndag – torsdag 9 – 21 Fredag 9 – 19 Lördag – söndag 12 – 16

Stadsbiblioteket

Sveavägen 73 Kundtjänst 08-508 30 900 biblioteket.stockholm.se

En stad, en bok 2014

Var med i Stockholms största läsecirkel!

17 april 9 – 19 18-21 april STÄNGT 30 april 9 – 19 1 maj STÄNGT

28 maj 9 – 19 29 maj STÄNGT 5 juni 9 – 19 6-8 juni STÄNGT


63

Hitta rätt!

Siffran visar var evenemanget äger rum!

61

Plan 2 Entréplan

Entréplan

55

Plan 1

59

Plan 1

73

Sal 1

Bibliotekets bokbazar poesi

Café International

Sal 2

Barn och ungdom

Tidningar & Tidskrifter

Sal 3

Sagorummet

Internationella biblioteket

Sal 4

Informationen

Aulan – Odengatan 61 D

Sal 5

Programhörnan

Datasalen – Odengatan 61 C

Rotundan

Café


Temat fortsätter Digital första hjälpen

Vem är din hjälte? Hjältar och förebilder har funnits i alla tider. De inspirerar och utmanar oss och kan få oss att göra saker vi egentligen inte vågar. Hjältar finns överallt – i litteraturen, musiken, sporten och på film men även i vår vardag. De kan vara påhittade eller helt verkliga.

Lär dig använda datorer och internet! Skaffa en e-postadress, ladda ner en e-bok, hantera surfplattor och läsplattor, sök information på nätet, hitta nyheter på olika språk, sök böcker och evenemang på vår webbsida m.m. Du kan använda våra datorer eller ta med din egen. I samarbete med IM (Individuell Människohjälp)

Tisdagar och torsdagar kl. 17-19 t.o.m. 27 maj (ej 1 maj).

Öppen dataverkstad 55+ Här får du grundläggande information om datorer, e-post, internetsökning m.m.. I samarbete med SeniorNet

Onsdagar kl. 15-17 t.o.m. 14 maj.

Stockholms stadsbiblioteks tema 2013-14 är Hjältar och förebilder. Välkommen att följa med oss i spaningar och diskussioner – i litteraturen och i våra program.

Berätta om din hjälte! Tagga med

#hjältebibblan facebook.com/stockholms.stadsbibliotek instagram.com/ssbnu twitter.com/ssbnu biblioteket.stockholm.se

Äkta människor Var går gränsen för det mänskliga? Kan robotar ersätta människan? Kom och diskutera framtida tekniska möjligheter och etiska utmaningar! Jan Aronsson och Niklas Möller leder samtalet.

Tisdag 15 april kl. 18


Asplunds hus – på teckenspråk Är du nyfiken på att se mer av Gunnar Asplunds hus? Följ med på en guidad visning runt i denna ikon inom svensk arkitektur så får du veta mer om byggnaden, möbler, utsmyckning och inredning. Visningen tolkas på teckenspråk. Ingen föranmälan. Samling vid caféet, huvudentrén, Sveavägen 73.

Onsdag 2 april kl. 16

Thomas Kanger – Stulen barndom Under åren 1920-1980 placerades ca 300.000 barn på institutioner och fosterhem. Många van­vårdades grovt. Thomas Kanger föreläser utifrån sin upp­märksammade bok Stulen barndom. Boken är ett stycke okänd nutids­ historia samt en gripande vittnes­börd och har lett till den statliga vanvårds­utredningen och till upprättelse för de drabbade.

Tisdag 1 april kl. 18.30

Att göra filmen The New Rabbi Rabbinen David Lazar blir vald till Årets hetero vid QXgalan och börjar samarbeta med imamer och präster. Men det finns församlingsmedlemmar som slutar komma till synagogan. Går det att ändra traditioner och ändå behålla en judisk identitet? Regissören Irene Lopez berättar om sin dokumentär The New Rabbi.

Onsdag 21 maj kl. 18

Foto: Caroline Andersson Bonnierförlagen AB

Foto: Olle Norberg


Gitarrkonsert med

Jorge Navarro Gitarristen Jorge Navarro har studerat vid musik­högskolan i Monterrey, Mexico, där han lärt sig att bemästra de största klassiska verken från renässans till modern tid. Han bjuder på klassisk gitarrmusik av allra högsta klass!

Lördag 5 april kl. 14

Stockholm pratar Vad pratas det om på stan just nu? Vad tycker du? Vad tycker andra? Kom till Stadsbibliotekets Stockholm pratar-kvällar och dela dina tankar! En kväll i månaden samlas vi som vill prata, lära, veta mer, lyssna, reflektera och få nya perspektiv på Stockholms lokala snackisar. Se biblioteket.se för kvällens ämne eller följ STHLM pratar på facebook.

• Torsdag 24 april kl. 18 • Tisdag 27 maj kl. 18

Djur i krigets öga Många är skildringarna av soldaternas upplevelser och fasor under första världskriget. Hedvig Rudling berättar om de djur som fanns vid deras sida som sällskap, hjälp och offer. Hästar i strid, hundar med gasmask, duvor som budbärare, apor som maskotar och om björnen som inspirerade till Nalle Puh.

Måndag 7 april kl. 18


Traducción español – sueco Att översätta spansk litteratur Hur hittar man nya vägar för spanskspråkig litteratur i Sverige? Hur kan man få förlagen att översätta fler böcker till svenska? Frågor som dessa diskuteras i ett möte mellan översättare och andra intresserade. En antologi med provöversättningar presenteras. Mötet är öppet för alla. Språk: spanska och svenska. Programmet ingår i Instituto Cervantes iberoamerikanska kulturfestival

Onsdag 14 maj kl. 10–12

Teckenspråkscafé Vi samtalar på teckenspråk över en kopp kaffe.

• Tisdag 22 april kl. 18-19.30 • Tisdag 13 maj kl. 18-19.30

Heliga bilder I indiska traditioner berättar man utifrån målade träskåp och stora tygmålningar. När blir en bild laddad med mytisk kraft? Vad innebär begreppet ”darsan” (att skåda)? Sagoberättarna Henrik Hallgren och Mikael Öberg samtalar med konstnären Alvaro Tapia som målat de svenska Harry Potter-omslagen.

Onsdag 23 april kl. 18


En stad, en bok – Stockholm läser

Var med i Stockholms största läsecirkel!

Hela våren anordnas aktiviteter i anslutning till årets bok, Barnens ö av P C Jersild.

Foto: Peter Gullers, Stockholmskällan

Stadsvandring

– Istället för Barnens ö En stadsvandring i det Stockholm som Reine Larsson inte ville lämna. Biljetter hämtas på Slussens bibliotek i Stads­ museet eller på Stadsbiblioteket fr.o.m. 12/5. Samling vid Stadsbibliotekets entré Sveavägen 73. Gratis.

I samarbete med Stockholms stadsmuseum. Läs mer på stockholmläser.se.

• Lördag 31 maj kl. 14 • Onsdag 11 juni kl. 18

Rui Tenreiro – gotiska sagor Upplev serietecknaren, illustratören och animatören Rui Tenreiros fantastiska värld! I utställningen ser vi hans tecknade serier och en del av hans illustrationer, bl.a. från boken Resan till världens farligaste land med dikter av Malte Persson. I samarbete med Serieteket under Stockholms Internationella Seriefestival.

Vernissage

Måndag 12 maj kl. 18 Utställningen pågår till och med 13 juni.


Boka konferens eller möte i Stadsbiblioteket För mer info, se biblioteket.se Bokas genom Kundtjänst 08-508 30 900

Jakten på Kapten Klänning

Foto: Sara Appelgren

Jonas Trolle, kriminal­kommissarie vid Läns­kriminalen, berättar om spanings­­arbetet kring Göran Lindberg, Kapten Klänning även kallad. Hans bok Jakten på Kapten Klänning är en sann berättelse om ett unikt brottsfall – aldrig tidigare har en så hög polis­chef varit misstänkt för så grova brott.

Torsdag 24 april kl. 18.30 Foto: Tamás Gergely Szívesen látjuk a magyar könyv iránt érdeklõdõket a Nemzetközi Könyvtárba.

Magyar olvasókör Ungersk läsecirkel

Vi samtalar på ungerska om böcker och aktuella texter. Öppen för alla, ingen föranmälan! Cirkelledare: Katalin Steiner. Språk: ungerska

Tisdag 22 april kl. 17


Låt kunderna hitta dig på nätet Hur ger du kunderna chansen att hitta dina erbjudanden på nätet? Ulrika Ehrensvärd, affärs­ utvecklare och digital konsult, inspirerar. Ulrika har lång erfarenhet som projekt­ledare, förhandlare och kommunikatör. Hon berättar om möjligheterna att nå fler kunder genom att söka nya målgrupper och använda rätt nyckelord på sociala medier.

Torsdag 3 april kl. 18.30

Lilian Thuram:

”Vi föds inte till rasister, vi blir det” F.d. fotbollsproffset Lilian Thuram har länge arbetat aktivt mot rasism i skolor i Frankrike. Här samtalar han om sin bok Mes étolies noires med Christophe Premat, lärare på SU och Franska skolan. Språk: Franska med svensk tolk. I samarbete med Fransklärarföreningen, Afrikultur och Institut français de Suède. Copyright Conseil de l’Europe

Torsdag 22 maj kl. 18

Internationella Tidningar biblioteket & Tidskrifter Här finns 200 000 böcker på mer än 100 olika språk! Även musik och filmer. Välkommen!

Välkommen hit för att läsa 100 olika tidningar från hela Sverige och 40 tidningar från andra länder. Det finns även närmare 1 000 tidskrifter.

Odengatan 59 www.interbib.se 08-508 312 88 plan 1 08-508 312 89 plan 2

Odengatan 59 08-508 31 058 tidningsavdelningen 08-508 31 046 tidskriftsavdelningen

Öppettider:

Måndag-torsdag 9-21 Fredag 9-19 Lördag-söndag 12-16

Måndag-fredag 9-19 Lördag-söndag 12-16

Öppettider:


Bibliotekets bokbazar poesi är en plats där du kan bläddra i nyutkommen poesi och lyssna på uppläsningar och samtal om lyrik. Du kan också köpa poesi hos oss till förmånliga priser.

Öppen scen för poesi Kom och läs dina egna dikter och lyssna på andra! Anmäl dig i poesi­ bazaren från kl. 17. Högst fem minuter på scen per poet. Värd: Annika Selmewall.

Måndag 7 april kl. 18

Ekelöfs mindre kända Gunnar Ekelöf-sällskapet väljer bland de av poetens dikter och utkast – ofta med vardagliga motiv – som aldrig nådde de publicerade diktsamlingarna men ändå är omisskännligt ”ekelöfska”. Bland annat utlovas högläsning ur Svenska Turistföreningens årsskrift På skidor 1955 samt av dikten Tankar om allmänna postverket.

Måndag 28 april kl. 18

Gustaf Fröding i ord och musik Patrik Stenberg läser dikter och sjunger ett par av de fantastiska tonsättningar som gjorts av Frödings verk. Krister Lundkvist kompar på piano.

Måndag 5 maj kl. 18

Poesicirkel om Ma av Ida Börjel Var med och diskutera en av vårens mest kritiker­rosade dikt­samlingar! Vi ses i poesi­bazaren och pratar över en kopp kaffe. Föranmälan till alice.thorburn@stockholm.se eller 08-508 310 70.

Måndag 12 maj kl. 18


Barnläkarfallet

– en förnekad rättsskandal

Foto: Anna-Lena Ahlström

I mars 2009 anhölls en över­läkare vid Astrid Lindgrens Barn­sjukhus, miss­ tänkt för mord/ dråp på ett svårt sjukt späd­barn. Det var upptakten till ”Barnläkar­fallet”, en rätts­process som avslutades över två år senare då läkaren fri­kändes. Hör Kjell-Olof Feldt och Birgitta von Otter samtala med prästen Madeleine Åhlstedt om fallet. I samarbete med Albert Bonniers Förlag.

Torsdag 10 april kl. 18

Läxhjälp

t.o.m. 22 maj

Bibliotekets bokbazar poesi

Torsdagar kl. 17–19 för dig i gymnasiet, SFI eller annan vuxenutbildning I samarbete med IM (Individuell Människohjälp)

Poesi från Ordberoende Förlag Möt poeterna Åsa Älvebrand och Ewa Åkerlind som läser ur sina diktsamlingar. Åsa Älvebrand debuterade i mars med samlingen I ensamhetens väntrum. Ewa Åkerlind debuterade med diktsamlingen Saknad 2009 och har senast gett ut Från hängmattan ser jag havet.

Måndag 26 maj kl. 18

Öppen scen för poesi Kom och läs dina egna dikter och lyssna på andra! Anmäl dig i poesibazaren från kl. 17. Högst fem minuter på scen per poet. Värd: Annika Selmewall.

Måndag 2 juni kl.18


I vår serie Min själsfrände berättar författare och andra kulturpersonligheter om en bok eller ett författarskap som följt dem genom livet och betytt mycket för dem. Samtalen leds av bokhandlare Harald Hultqvist.

P C Jersild Foto: Andreas Dienert

Foto: Sara Mac Key

Onsdag 9 april kl. 18

Martina Montelius

© Hergé-Moulinsart 2014

Onsdag 7 maj kl. 18

Tintin

– en 1900-talshjälte Hergés seriehjälte Tintin färdas över hela jord­klotet och ända till månen under sina äventyr. Serie­albumen åter­speglar 1900-talets historiska skeenden från anti­ kommunism och kolonialism till rymd­kapplöpning och kalla kriget. Tintin­översättaren Björn Wahlberg berättar om Tintin och om Hergés research.

Onsdag 2 april kl. 18


EU-valet – angår det mig? Uppskjutandets psykologi Prokrastinering är det fina ordet på med­vetet förhalande, d.v.s. göra saker i sista minuten. I boken Dansa på deadline – uppskjutandets psykologi ger psykologen Alexander Rozental och journalisten Lina Wennersten förslag på sätt att hantera det. Här i samtal med Maria Carling från SvD. I samarbete med SvD

Onsdag 14 maj kl. 18

Tiggare på våra gator angår oss! De är EU-med­borgare och vad gör EU för dem? Vems är ansvaret? Hur fungerar asyl­ politiken inom EU? Kom och ställ dina frågor om EU till politiker och EU-parla­ mentariker inför EU-valet den 25 maj. Cecilia Wikström (Fp), Lars Ohly (V) och Carl Schlyter (Mp) m.fl. medverkar.

Tisdag 29 april kl. 18

Blandaren 150 år!

Underbart är kort, men ändå 150 år! Blandaren fyller år och ställer ut bilder och skämt. Tid­ningen har skapats och sålts vid Kungliga Tekniska Högskolan sedan

Boka biljetter hos Kundtjänst: 08-508 30 900

Juridisk rådgivning Träffa en jurist för 15 minuters kostnads­fri rådgivning. Tids­bokning samma dag hos Kundtjänst kl. 9-15 på telefon 08-508 30 900.

Måndagar kl. 18-20 7/4, 28/4, 5/5 och 19/5

Bytt är bytt, kommer gärna igen Ge dina privata böcker ett långt liv. Lämna, ta eller byt dina böcker i vår Readcyclingtunna.

1863. Tecknarna och för­fattarna som passerat revy under åren är många, som Bengt ”Lazy” Lindroos och Hans ”Brul” Nordenström.

Vernissage Måndag 31 mars kl. 18. Utställningen visas t.o.m. 17 april.


Bohumil Hrabal 100 år I år är det 100 år sedan Bohumil Hrabal föddes, en av de största tjeckiska författarna under 1900-talet.

Utställning Fotografier, illustrationer, grafiska blad och andra artefakter dokumenterar Bohumil Hrabals liv och verk.

14 april – 5 maj

Via Hrabal! En interaktiv presentation iscensatt av författarens vänner och kollegor – bibliografen Tomáš Mazal, konstnären och illustratören Václav Špale och teater­ regissören Ivo Krobot. Dessutom bok­presentation, Den lilla staden där tiden stannade.

Tisdag 22 april kl. 18

Litteraturafton Uppläsning ur Hrabals verk på tjeckiska och svenska samt presentation av den senaste översättningen till svenska, Den lilla staden där tiden stannade, av Mats Larsson från Aspekt förlag och Alena Schagen från Tjeckiska centret.

Tisdag 29 april kl. 18 I samarbete med Tjeckiska centret och Aspekt förlag


63

Hitta rätt!

Siffran visar var evenemanget äger rum!

61

Plan 2 Entréplan

Entréplan

55

Plan 1

59

Plan 1

73

Sal 1

Bibliotekets bokbazar poesi

Café International

Sal 2

Barn och ungdom

Tidningar & Tidskrifter

Sal 3

Sagorummet

Internationella biblioteket

Sal 4

Informationen

Aulan – Odengatan 61 D

Sal 5

Programhörnan

Datasalen – Odengatan 61 C

Rotundan

Café


Hej! Stadsbiblioteket Barn- och ungdom har öppet: Måndag 9 – 20 Tisdag – fredag 9 – 19 Lördag – söndag 12 – 16


Prisutdelning i vårens skrivartävling Prisutdelningsceremoni för skrivartävlingen ”Hjältar och förebilder”. Vinnaren av årets skrivartävling för elever i årskurs 6–9 på tema ”Hjältar och förebilder” koras i Rotundan. Mer information om tävlingen hittar du på vår hemsida biblioteket.stockholm.se

Onsdag 23 april kl. 14.30

Kom och prata wolof!

du att ditt h prata wolof! Vill Na nga def? Kom oc ? Vill ni veta ller igång sin wolof barn lär sig eller hå träff för hela en ia? Välkomna till mer om Senegamb sjunger, r, go sa r och berätta familjen där vi läser s. an mm ar tillsa leker, pysslar och fik Språk: wolof

Utställning En bok i världsklass

ye Fall I samarbete med Ba d stöd afrikulturförening me d. från Stockholms sta

Vi ställer ut en del av tävlingsbidragen från ”En bok i världsklass” där Stockholms grundskoleelever t.o.m. åk. 6 utifrån utvalda böcker från olika delar av världen gemensamt skapat en bild eller collage.Vinnarna koras i samband med Barn & böcker på Skansen 26–28 maj då även det internationella ALMA priset delas ut.

19 mars – 5 april En bok i världsklass!

13-15 Söndag 13 april kl.


Sång- och sagostund på japanska Vill du ge ditt barn en chans att öva på att prata japanska? Vi sjunger sånger och läser sagor för de minsta barnen och över på att prata japanska med de lite äldre. Ta gärna med eget fika. För barn 1–6 år. Anmälan till utanokai.info2012@gmail.com

• Söndag 27 april kl. 12-15 • Söndag 25 maj kl. 12-15

Språk: japanska.

n a l b b i b å p v o l k Pås

j cket sko finns my r ä s, p H ti ! k n o bibbla ort, b på Stads l, frågesp ga t e e s v s y lo p k k s s Fira på gd härli ckan. På under ve turligtvis; en män att göra a n kurs och ts berättar webbpla tt låna! a et på vår m m a r g böcker lovspro om påsk Läs mer olm.se. h k et.stoc k te o li ib b

il kl. 9–19 r p a 7 1 – 14

Lär dig berätta sagor för andra Vill du bli berättare och få jobb på biblioteket? Är du över tio år och tycker om att stå på scenen men vill bli mer säker på att berätta så att andra lyssnar? Kom till vår berättarkurs för unga som leds av två erfarna berättare, Matilda och Agnes. Kursen ger dig möjlighet att arbeta som sagoberättare på biblioteket. Föranmälan: 08 508 30 900. I samarbete med Norrmalms stadsdelsförvaltning

14–16 april kl. 10–13


Alfred Nobel

– dynamitgubben för de små Vem var Alfred Nobel, mannen som gav namn åt världens mest ansenliga vetenskaps- och litteraturpris? Åsa Husberg och Bubbelkammarbarnen från Nobelmuseet berättar om den kanske mest kände svensken. Vi funderar också kring sagor och dikter om andra hjältar och hjältinnor. För barn från 3 år.

Lördag 26 april kl. 13

Klassisk musik: Från barn till barn Kom och lyssna på en liten konsert med klassisk musik som framförs av elever i Stockholms kulturskola. Boka plats hos Kundtjänst 08-508 30 900.

Läsecirkel för ungdomar 13+ Är du över 13 år och gillar att läsa? Var med i vår läsecirkel och få tips om bra böcker. Vi träffas en gång i månaden på onsdagar för att fika tillsammans och prata böcker. Anmäl dig till grazyna.szewczyk@stockholm.se eller 08-508 31 105.

Onsdag 9 april, 7 maj och 4 juni kl. 16.30–18

Lördag 17 maj kl. 13


Sagorummet Läs och sjung för barn 8-18 månader Vi läser och sjunger tillsammans. Torsdagar kl. 14 t.o.m. 5/6 (ej 17/4, 1/5, 29/5). Begränsat antal platser, föranmälan till Kundtjänst 08-508 30 900.

Hjältesagor med Zoe Är det svårt att vara hjälte? Kan man bli hjälte även om man är rädd? Modiga, lilla Zoe Lagerroos fortsätter att läsa berättelser om små vardagshjältar.Vill du också bli en hjälte så kom och lyssna på henne! Varmt välkomna! Måndag 7 april kl. 16.30 Måndag 28 april kl. 16.30 Måndag 12 maj kl. 16.30 Måndag 26 maj kl. 16.30

Storytime sånger och ramsor på engelska songs and rhymes in English Gymnasieeleverna Claire och Aurora Siljedahl bjuder in barn från 2 år och deras föräldrar till det engelska sagolandet. Lördagar kl. 15 t.o.m. 31 maj (ej 19/4). High school students Claire and Aurora Siljedahl invite all children and their parents to an English fairyland. For children from the age of 2. Saturdays at 15 o´clock until 31 May (except 19/4).

Sångstund för barn i alla åldrar Kom och sjung tillsammans med oss! Tisdagar kl. 15.30 t.o.m. 3/6 (ej 15/4). Begränsat antal platser, föranmälan till Kundtjänst 08-508 30 900.


Ramsor och sånger för barn 0-8 månader Ramsa och sjung tillsammans med ditt lilla barn som ännu inte börjat krypa. Måndagar kl. 10. Onsdagar kl. 14. t.o.m. 4/6 (ej 14/4, 16/4, 21/4). Begränsat antal platser, föranmälan till Kundtjänst 08-508 30 900.

Mormor Märtas sagoskatt Mormor Märta kan inte mindre än tusen gamla sagor. Kom och njut av sagornas tidlösa skönhet. För barn från 2 år. Torsdagar kl. 16.30 t.o.m. 24/4 (ej 17/4).

Hjältar och hjältinnor med Mormor Märta Mormor Märta kan så många sagor och myter som bara en sagomormor kan. Nu berättar hon de finaste sagor och myter om hjältar och hjältinnor. För barn från 4 år. Söndag 6 april, kl. 14: Legenden om Kung Arthur, en keltisk myt. Söndag 4 maj, kl. 14: Kloka Manka, okänt ursprung

Lördagssagor med Agnes Agnes Rehn är en fantastisk berättare som kan förtrolla både barn och vuxna genom att levandegöra de finaste sagorna från hela världen. För barn från 3 år. Lördag 26 april kl. 14 Lördag 24 maj kl. 14

Babybokprat för barn 5-8 månader Vi läser och sjunger tillsammans. Måndagar kl. 14 t.o.m. 2/6 (ej 14/4, 21/4). Begränsat antal platser, föranmälan till Kundtjänst 08-508 30 900.


Sommarlov 16–18 juni Bokdrama-kollo Dagkollo för dig mellan 9 och 13 år.Vi fördjupar oss i en gemensam bok, som vi läser och jobbar utifrån. Manusarbete och dramatisering, boksamtal, spännande gäster och en utflykt som knyter an till bokens tema. Anmäl dig via Kundtjänst 08-508 30 900 senast 2 juni. I samarbete med Norrmalms stadsdelsförvaltning.

Papperspyssel med Letty Påhittiga Letty Serrano visar hur du pysslar och återanvänder papper och annat material. Kom och skapa fina askar, kort, pennställ och annat kul!

• Lördag 12 april kl. 13-15 • Lördag 10 maj kl. 13-15

Lilla Spöket Laban på Stadsbiblioteket

Följ med Lilla Spöket Laban och Boulevard­teatern till slottet Gomorron­sols källare! En vaccinerings­saga mot spöken för alla som någon gång varit rädda. Fritt efter Inger och Lasse Sandbergs populära böcker. För barn 3-8 år. Gratisbiljetter hämtas i Infodisken på Barnavdelningen fr.o.m. 2 maj. Lämna gärna barnvagnen hemma så att fler får plats. I samarbete med Norrmalms stadsdelsförvaltning samt Utbildningsförvaltningens och Kulturförvaltningens gemensamma projekt ”Kulan” – kultur för skolor och förskolor i Stockholms stad

Lördag 10 maj kl. 13


Svea planterar

I samarbete med B. Wahlströms Bokförlag och Damm Förlag.

– ska du också? Lagom till försommaren kommer fjärde boken av Linda Palm och Jessica Lindholm: Svea planterar. Kom och hör författaren Linda Palm läsa ur och berätta om samtliga delar i serien.Vi avslutar med att plantera frön och pyssla tillsammans. Föranmälan: 08-508 30 900. Alla böcker i serien finns att köpa under eftermiddagen.

Söndag 11 maj kl. 14

Helgpyssel Lördagar och söndagar står pysselbordet uppdukat på barnavdelningen. Under våren pysslar vi på temat Hjältar och förebilder. Rita och måla din hjälte, låna pysselböcker, testa dina bokkunskaper och annat kul! Pysselmaterialet kan variera mellan gångerna.

Lördagar kl. 12-16 Söndagar kl. 12-16 t.o.m. 1 juni (ej 19/4, 20/4).

Skriv vidare! En bok för allas vänförening presenterar vinnarna i tävlingen ”Skriv vidare!”, där barn har läst en bok och sedan skrivit en ny berättelse. Av 750 bidrag har ett sextiotal publicerats i en bok. Resultatet presenteras av några av barnen och författaren Peter Barlach. Pris delas även ut till Årets läsfrämjare.

Lördag 24 maj kl. 13


Skrivarverkstad: Hjältar i fantasy

Foto: Ralf Gyllenvråk

Är du över tio och gillar att skriva? Kom till vår skrivarverkstad för ungdomar med Niklas Krog – en av de mest kända barnboksförfattare i Sverige. Under temat hjältar i fantasy är Niklas redo att inspirera alla unga med författardrömmar. Föranmälan: 08-508 30 900

Onsdag 14 maj kl. 15.30-18

I samarbete med B. Wahlströms Bokförlag

Türkçe masallar Sagor på turkiska Vill du att ditt barn övar på att prata turkiska? Välkomna till en sagostund med sånger och sagor, pyssel och lek. För barn 2-6 år och deras föräldrar. Ta gärna med eget fika! Språk: turkiska

• Söndag 6 april kl. 13 • Söndag 4 maj kl. 13

Stadsbiblioteket April-Juni 2014  

Stadsbibliotekets program April-Juni 2014

Advertisement