De Loods Architecten en Adviseurs - Online Magazine

Page 1

Welkom bij

de Loods Architecten en Adviseurs te Aarle-Rixtel.


We willen u graag vertellen wat ons beweegt. Zo krijgt u een beter beeld over wie de mensen รกchter de bedrijfsnaam zijn en waarom zij doen wat ze doen. Interessant? Wij hopen van wel. Meer over ons werk vindt u natuurlijk gewoon op: deloods.nl

1


U bent bij de entree aangekomen van het voormalige klooster Mariengaarde in Aarle-Rixtel. Omdat we vanuit hier erg fijn werken.

We nemen u graag even met ons mee. Zo leert u ons en de Loods iets beter kennen. We zijn namelijk best een beetje trots op onze projecten ĂŠn mensen.

U hoeft alleen nog maar even aan te bellen.

2


Er werd mij gevraagd wat ik nu zo fijn vind aan werken bij de Loods.

Om te beginnen de goeie balans tussen werk en prive. Natuurlijk hebben we ook te maken met deadlines en dat is ook goed, een beetje druk op de ketel.

Daarnaast begrijpen we hier echter ook allemaal wat het is om mens te zijn en zorgen we dat de balans tussen werken en leven prima in orde is.

Wel zo fijn.

Mark Gommans de Loods Architecten en Adviseurs.

5


Suzanne van Deursen - van den Reek de Loods Architecten en Adviseurs.

Bij de Loods kreeg ik de kans om als projectleidster aan de slag te gaan.

Nu mag ik daardoor elke dag met hele fijne mensen samenwerken.

Doordat we een coĂśperatie zijn, heeft iedereen een stem bij de Loods. En die wordt ook gehoord.

Het zijn dus meer dan alleen woorden. Wij werken ĂŠcht samen aan projecten.

4


Hoe geven wij Verduurzaming een gezicht?

Bijvoorbeeld door in samenwerking met woningcorporatie Area en andere goede partners, een grootschalige renovatie van de Veghelse Bloemenwijk te realiseren (huizen van label F naar label A+). Hierbij werd een nieuwe vorm van samenwerken met een integrale benadering gekozen. In het voortraject lag de rol van “kartrekker” vooral bij De Loods.

Een rol die ons op het lijf geschreven is.

6


Wout Hertogs de Loods Architecten en Adviseurs.

Waar ik oprecht trots op ben als mede-oprichter van de Loods, is de ontzettend fijne manier waarop we met elkaar omgaan als collega’s. Iets dat hier vanzelf gaat.

Dat komt waarschijnlijk door het type mens dat we als de Loods aantrekken.

Er is hier ook veel ruimte voor persoonlijke groei. Dat vinden we belangrijk.

7


Wat wij zelf zo mooi vinden aan de Loods, is de mengeling van jong en ouder. Dat maakt ons als Architecten en Adviseurs beter. De jonge honden leren van de ervaren garde en andersom zorgen de nieuwe inzichten van de jongeren weer voor een frisse kijk op Duurzaam ontwikkelen. En dan blinkt iedereen ook individueel nog eens uit in zijn of haar functie. De combinatie maakt ons als bedrijf sterk en daarmee denken wij;

Een erg fijne partner om mee samen te werken.

8


Onze visie op verduurzaming?

Verduurzamen is meer dan alleen maar bekijken hoe je woningen CO2 neutraal kunt maken. Het is een totaalplaatje, waarbij je onderzoekt hoe je grondstoffen, materialen en producten op een zo hoogwaardig mogelijke manier kunt hergebruiken. Het heroverwegen is hierbij van cruciaal belang. Geen dingen weggooien die nog goed zijn. Ons concept “de schil in basis is goed� en kijken wat de toekomst brengt, sluit hier prima op aan.

9


10


We zitten bij de Loods natuurlijk niet elke dag aan het gebak. Maar u kunt wel zien dat we het prima met elkaar kunnen vinden. En we zijn gelijk aan elkaar. Dat laatste klinkt als vanzelfsprekend, maar het zit ook echt in onze bedrijfsstructuur verweven. We beheren allemaal het vermogen van de Loods, stellen gezamenlijk ons ondernemingsplan vast met daarin onze visie + missie. En‌ verdelen de taken.

Dat zorgt mede voor onze gedrevenheid en ons enthousiasme.

11


Het Dorpshuis in Handel, dat was voor mij bijvoorbeeld echt een project met een flinke uitdaging.

Van visie ontwikkeling naar stedenbouwkundig ontwerp tot de complete uitwerking van het interieurontwerp. Met duurzame kwaliteitsmaterialen gebouwd, die de tand des tijds kunnen doorstaan, zodat het pand ook in de toekomst mooi blijft en haar waarde behoudt. Wat zich trouwens ook ruimschoots uitbetaalt in de onderhoudsfase.

Gaaf. Trots op de manier waarop wij die klus met de Loods hebben geklaard.

Paul Bouw de Loods Architecten en Adviseurs.

12


Een voorbeeld van de transparantie en openheid van de Loods? Onze deurloze kantoorruimtes. Gewoon bij elkaar binnenlopen. Als we bezig zijn voor onze klanten willen we direct met elkaar in gesprek kunnen.

Sparren over de beste oplossingen in ontwerp; innovatie; duurzaamheid; kostenbewaking en belangrijker: de eindgebruikers of bewoners. Die staan bij ons namelijk altijd centraal en betrekken we bij onze plan ontwikkelingen.

Samenspel dus. Daar zijn we sterk in bij de Loods.

13


Bedankt dat we uw aandacht even mochten lenen.

Misschien ontmoeten we elkaar binnenkort.

Zou mooi zijn.