Page 1

Website Bibliotheek Oosterschelde

Mijn Bibliotheek

Informatie ouders

Beste ouders, verzorgers,

Speciaal voor: 0-8 jaar 8-12 jaar

Agenda jeugd

Het tweede project van De Bibliotheek op School is net afgerond. De afgelopen 6 maandagen was ik weer op school om het leesplezier en kennis rondom socialmedia te bevorderen. Bij deze stuur ik u weer een nieuwsbrief zodat u op de hoogte bent van de boekentips en onderwerpen mediawijsheid waarover ik het met jullie kinderen heb gehad.

Muzikaal prentenboek maken met je kind - 2-4 jaar

Reserveren Alle boeken uit deze nieuwsbrief zijn natuurlijk te reserveren bij de bibliotheek. Heeft u dat nog nooit gedaan? Lees hier hoe het werkt.    

Reserveren is gratis. Max. 5 reserveringen tegelijk. Zelf kiezen in welke bibliotheek of bibliobus u of uw kind de materialen wilt ophalen. U krijgt een e-mail of afhaalbericht als de materialen klaar liggen.

Leren programmeren, games bouwen bij CoderDojo

Gr. Jessica Schipper - Leesconsulent Bibliotheek Oosterschelde

Voorleesmomentje met je kind – 2-4 jaar.

Bekijk alle jeugdactiviteiten


“You’re never too old, too wacky, too wild, to pick up a book and read to a child. – Dr. Seuss

Groep 1-2 Ieder jaar worden in januari/februari de Nationale Voorleesdagen georganiseerd. Het prentenboek van het jaar staat dan centraal en op veel scholen wordt dan aandacht besteed aan dit boek. Dit jaar was het Prentenboek van het jaar “Ssst… de Tijger slaapt” van Britta Teckentrup. Ook in jullie kleuterklas was al uitgebreid aandacht besteed aan dit leuke boek. TIP: Hebben jullie de gratis gelijknamige APP ook al geïnstalleerd? Dit winnende boek wordt gekozen uit de prentenboeken top 10. Deze tien boeken zijn té leuk om te laten liggen, dus bij groep 1-2 vormden wij de jury en lazen we zes andere boeken uit de Prentenboeken top 10. Na afloop mochten we met ons favoriete boek – onze persoonlijke winnaar – op de foto. Wat was de favoriet van uw kind? Het zou leuk zijn als ze dit leuke boek thuis nog eens veel beter kunnen bekijken.

Ssst! De tijger slaapt – Britta Teckentrup De Kusjeskrokodil – Jozoa Douglas Gewoon zoals je bent – Jonny Lambert Antonia – Anke de Vries Ik ben bij de dinosaurussen geweest – Edward van de Vendel Slaap maar fijn bouwterrein – Sherri Duskey Rinker Albert’s Boom – Jenni Desmond


“You’re never too old, too wacky, too wild, to pick up a book and read to a child. – Dr. Seuss

Groep 3-4-5 Bij deze groep koos ik voor een project over dieren. Ik liet een stapel informatieboeken over allerlei dieren achter in de klas en promootte iedere week een leesboek over slimme, grappige en gekke dieren. We lazen De Reuzenkrokodil van Roald Dahl over een krokodil die met stiekeme plannetjes en slimme streken kinderen op wil gaan eten. Ook lazen we Ieorg Idur van Roald Dahl en leerden we schildpadtaal. We dachten na over de vraag Wat als mensen zoals dieren waren? – Wat als je mond op je buik zat? Of als je de tanden van een haai had? Ook lazen we over De Beestachtige Familie Bold – een stel slimme hyena’s die als normale mensen leven – waarbij vader Bold bij een moppenfabriek werkt. Daarna keken we natuurlijk ook zelf in een stel moppenboeken. Klik hier om de lijst met onze moppenboeken te zien. Als laatste promootte ik twee “gouwe ouwetjes” waarvan onlangs nieuwe versies in de boekwinkels zijn verschenen. Erge Ellie en Nare Nellie en De Dikke Billenbijters… wie kent ze niet?

De reuzenkrokodil – Roald Dahl Wat als mensen als dieren waren? Ieorg Idur – Roald Dahl De beestachtige familie Bold – Julian Clary Ellie en Nellie op een onbewoond eiland – Rindert Kromhout De Dikke Billenbijters – Rindert Kromhout


“You’re never too old, too wacky, too wild, to pick up a book and read to a child. – Dr. Seuss

Groep 6-7-8 Bij de bovenbouw hadden we het dit project over Mediawijsheid. Wat is leuk aan sociale media en hoe gebruik je het? Kijkt u eens naar het onderstaande filmpje:

Wie heeft de regie in jouw wereld vol media?

Meer weten over Social Media? Klik hier voor alle actuele titels bij de bibliotheek over Social Media. We bespraken: Wat je op straat niet doet, doe je online ook niet. DENK NA voor je post. Hoe je een nepaccount kunt herkennen. Hoe je je privacy instellingen aanpast. Dat je je ouders zo nu en dan laat meekijken wat je op social media uitspookt. – dat geeft jouzelf ook een gevoel van veiligheid. Ouders waarschuwen immers ook dat je niet bij vreemden in de auto moet stappen. Dan moeten ze dus online ook mee kunnen kijken… Dat cyberpesten net zoveel pijn doet als “gewoon” pesten en dat het net zo laf is. Ook maakte we (gedrags)afspraken volgens de Whatshappy en Instagrap-posters. Deze kunt u zien hangen in het klaslokaal.

www.jeugdbibliotheek.nl Voor boekentips en informatie spreekbeurten/werkstukken.

Wilt u wat vragen? Via Social Media ben ik te vinden:  zoek op Biebjuf jessica Mailadres: j.schipper@bibliotheekoosterschelde.nl Bibliotheek Klantenservice : 0113 – 562 626

Nieuwsbrief dBos RegenboogN 2  

Informatie over het afgelopen leesproject van De Bibliotheek Op School.

Nieuwsbrief dBos RegenboogN 2  

Informatie over het afgelopen leesproject van De Bibliotheek Op School.

Advertisement