Page 1

Biblioteca Joan TriadĂş de Vic


Ara que ja ha acabat el curs i que tindreu més temps per llegir, us volem recomanar alguns libres que ens han arribat recentment a la nostra biblioteca (editats del 2012-2014). Les guies de recomanacions les hem dividit per edats, però compte! les edats són només orientatives. Ah! i si voleu més recomanacions, podeu mirar les guies d’altres anys. BONES LECTURES I BON ESTIU! ANGUERA, Mercè. La princesa invisible. La Galera, 2012. JN Ang La Mei viurà una sèrie de canvis en la seva vida, anirà a viure amb la seva àvia, ajudarà la seva mare a la perruqueria i coneixerà en Sergi, però descobrirà coses que fins ara no sabia.

ARITZETA i ABAD, Margarida. El gorg negre. Estrella polar, 2012. JN Ari El germà de l’Alba ha desaparegut i ella intentarà buscar-lo. Seguirà un camí on trobarà éssers que l’ajudaran a arribar al gorg negre i d’altres que li posaran obstacles.

BLUE JEANS. ¡Buenos días, princesa!. Planeta, 2012. JN Blu Ja fa dos anys que en Raül, la Valèria, l’Eli, la Maria i en Bruno van crear el “club dels incompresos”. Ara que tothom ha trobat el seu camí i la seva amistat pot trontollar, què faran per salvar-la?

BOÏGUES, Lourdes. Arc: el naixement d’una heroïna. Estrella Polar, 2013. JN Boi L’oracle ha revelat que Arcàdia, la filla del rei de Rocària no és digne del tron. Ella decideix fugir i convertir-se en una heroïna que intentarà parar els peus al seu pare per restablir la pau al regne.


BONDOUX, Anne-Laure. Les llàgrimes de l’assassí. Baula, 2012. JN Bon Paolo viu amb el seu pare i la seva mare en una zona àrida de l’extrem sud de Xile, per allà hi passen personatges de tot tipus, fins que un dia arriba un assassí que mata els seus pares i la vida d’en Paolo canvia radicalment.

BOTTERO, Pierre. El llindar obscur de la màgia. Baula, 2012. JN Bot L’Ombe té la missió de controlar uns follets que fan rebombori a l’escola i haurà d’esbrinar què li passa a l’estranya criatura del llac. Per això haurà d’utilitzar els mitjans que tingui a l’abast per enfrontar-se a aquests misteris.

BOSCH, Lolita. El nen que volia matar. La Galera, 2014. JN Bos En Max sap que té alguna cosa que el fa diferent dels altres nois i noies de la seva edat i que això espanta als seus companys. Ell té l’esperança de canviar.

BURGAS, Àngel. Noel et busca. La Galera, 2013. JN Bur L’Enric es desperta a l’hospital i no recorda res, ni tan sols com es diu. El seu company de pis és l’únic que afirma conèixe’l. El més estrany és què significa el missatge misteriós “Noel et busca”?

CIRICI, David. Zona prohibida. Fanbooks, 2013. JN Cir Les bessones Daia i Inge estan internes en un col·legi aïllat per evitar que es contagiïn d’una pandèmia. De sobte es produeix una catàstrofe natural que les obliga a fugir i a enfrontar-se als perills i a la violència del món real resultant de la pandèmia. Sobreviuran?

COLOMER, Álvaro. El noi que vivia tancat en una habitació. Edebé, 2012. JN Col El germà de la Nerea ha desaparegut sense donar senyals de vida, juntament amb la llista d’amics que l’Ombra té agregats. Ella decideix enviar-li un missatge per esbrinar si ell en sap res.


ESCUDERO, Àngeles. Tantes coses a dir-nos. Edicions 62, 2013. JN Esc L’Oblit i l’Abril es fan amigues inseparables durant l’adolescència però la seva vida agafarà camins diferents i s’aniran distanciant. No obstant per diferents motius les seves vides sempre estaran lligades. Història realista, d’amistat, d’amor i de vida.

FERNÁNDEZ-VIDAL, Sònia. La porta dels tres panys. La Galera, 2011. JN Fer En Niko un dia descobreix una casa que no havia vist mai. Allà dins descobreix un món quàntic amb fenòmens ben curiosos que l’endinsaran en una missió.

FUNKE, Cornelia. Reckless II: Ombres vivents. Estrella Polar, 2013. JN Fun En Jacob ha de trobar l’objecte màgic que pot salvar-lo, és qüestió de vida o mort, però topa amb el goyl Nerron, gran expert en recerca de tresors que li posarà entrebancs.

GARCIA i CORELLÀ, Dolors. S’acosta un front fred que deixarà neu a cotes baixes. Estrella Polar, 2011. JN Gar La masia de Can Savall es converteix en un punt de trobada de gent molt diversa a causa de la gran nevada del març del 2010. Durant la nit s’aniran desvetllant els secrets que l’avia Isaura ha guardat durant anys.

HERNÁNDEZ, Pau Joan. La balada del funicular miner. Cruïlla, 2013. JN Her A la vall de Tamasca arriba una misteriosa professora de matemàtiques, just quan comencen a haver-hi indicis d’una bèstia sanguinària que ronda per la zona. Hi ha alguna mena de relació o tot succeeix per casualitat?

L’HOMME, Erik. La pàl·lida llum de les tenebres. Baula, 2012. (L’Associació). JN LHo En Jasper explica com el va contractar l’Associació. A partir d’ara haurà d’enfrontar-se a un dimoni invocat per uns mags i desmantellar la xarxa de tràfic de drogues que gestionen uns vampirs.


MARTÍN, Andreu. Cicatrius de 1714. Bromera, 2013. JN Mar En Bernat Sistach decideix prendre part en la Guerra de Successió com a espia. El que no sap és quins secrets amaga la seva família i els motius pels quals volen fugir de Barcelona.

MARTIN PINILLOS, Patricia. Una de zombis. Estrella Polar, 2012. JN Mar Barcelona és envaïda pels zombis. Aquí les coses no són com a les pel·lícules on tothom aconsegueix escapar instants abans de ser atacat.

NELSON, Blake. Destruïm tots els cotxes. Cruïlla, 2013. JN Nel Els automòbils són una causa directa de la insostenibilitat global. El jove protagonista s’haurà d’enfrontar a situacions que xoquen amb els seus ideals.

PADILLA DE JUAN, Arturo. Presoners del mar. Barcanova, 2013. JN Pad Un jove decidit a no anar de colònies agafa una barca per fugir, una amiga intenta aturar-lo però acaben direcció a una cala perduda. Ningú ho sap. I si no poden tornar?

PAVER, Michelle. Déus i guerrers. La Galera, 2012. JN Pav Hilas fuig a la recerca de la seva germana Issi, que també ha fugit dels guerrers que han entrat a Licònia i que han matat al seu gos i a altres Marginals de l’illa. El problema que tindrà és saber amb qui haurà de confiar.

RICHTER, William Harlan. Ulls negres. Estrella Polar, 2013. JN Ric La Wally està disposada a tot per descobrir quina és la seva identitat real, però per esbrinar-ho posarà la seva vida en joc.


RIORDAN, Rick. El tron de foc. La Galera, 2012. JN Rio En Carter Kane i la seva germana hauran d’intentar que Apofis, la serp del caos aixequi el cap i no destrueixi el món. Per això, per vènce’l, haurà de plantar cara al déu egipci.

ROC, Paula. Nits de guàrdia. La Galera, 2012. JN Roc A en Jan li preocupa l’altra Magda, la que veu trista, dèbil i que insinua que amaga algun secret que ben aviat revelarà.

RUESCAS, Javier. Play. Bromera, 2012. JN Rue Els germans Leo i Aaron tenen objectius diferents a la vida. En Leo vol fer-se famós i l’Aaron vol recuperar la seva xicota que s’ha convertit en una estrella mundial. En Leo rastrejant l’ordinador de l’Aaron descobreix que té un gran talent per la música. Com el farà saltar a la fama?

SLOAN, Holly Goldberg. I’ll be there = sempre amb tu. Cruïlla, 2012. JN Slo En Sam i l’Emily es coneixen i s’enamoren. Vénen de mons molt diferents, però s’hauran d’enginyar fórmules per mantenir el seu amor.

SUTCLIFFE, William. El mur. Fan-books, 2013. JN Sut En Joshua viu prop d’una ciutat on hi ha un mur molt alt. Ell sap que fins que no faci el servei militar, no sabrà què hi ha a l’altra banda. Però un dia no pot resistir-se i traspassa el túnel, desconeixent per complet què es trobarà a l’altra banda.

WHYMAN, Matt. Els Savage. Edicions 62, 2013. JN Why La Sasha està enamorada d’en Jack, que a més de ser guapo és vegetarià. El problema és que la família de la Sasha és una mica massa carnívora.


Biblioteca Joan TriadĂş C/ Arquebisbe Alemany, 5 08500 Vic Tel. 93 883 33 25 e-mail: b.vic.jt@diba.cat www.bibliotecadevic.com

Horari Estiu (juliol i agost) Matins: Dimarts i Dijous 10:00 - 13:30h. Tardes: de Dilluns a Divendres 15:00 – 20:00h.

Profile for Biblioteca Joan Triadú de Vic

Recomanacions a partir de 14 anys  

Guia de recomanacions de lectura. A partir de anys. Estiu 2014.

Recomanacions a partir de 14 anys  

Guia de recomanacions de lectura. A partir de anys. Estiu 2014.

Profile for bibvic
Advertisement