Page 1

BIBLIOTECA CENTRAL TECLA SALA

JOCS DE CARTES

Jocs de cartes disponibles a la biblioteca Tecla Sala: Sala • 7 Wonders • ¡Aventureros al tren! • Bohnanza • Coloretto • Dominion • Érase una vez • Mamma Mia! • Matamoscas • Tichu


Jugadors

7 Wonders

2a7

Dissenyat per: Antoine Bauza

Edat

Durada

Editat per: Asmodee

10+

~30 minuts

Governa una de les set grans ciutats del món antic. Explota els recursos naturals de les seves terres, participa en la marxa del progrés, desenvolupa les teves relacions comercials i fes valer el seu poder militar. Una partida de 7 Wonders té lloc al llarg de tres Eres, cadascuna d'elles representada mitjançant la seva corresponent pila de cartes. Un joc ràpid, senzill i que pot ser molt divertit amb el número adequat de jugadors.

Detall del joc


¡Aventureros al tren! El juego de cartas Dissenyat per: Alan R. Moon Editat per: Edge Entertainment

Jugadors 2a4

Edat

Durada

8+

30 minuts

¡Aventureros al tren!: El juego de cartas és un dels jocs de la família d’¡Aventureros al tren!. Tenim un objectiu semblant al del seu germà gran de tauler - completar rutes - però la mecànica per aconseguir-les serà diferent. Cada torn, els jugadors baixen a la taula grups de cartes que es retiren del joc durant els torns successius. El handicap consisteix en que no es poden mirar les cartes retirades del joc prèviament, així que haurem de fer servir la nostra memòria. I per guanyar en aquest joc en necessitarem molta!

Detall del joc


Jugadors

Bohnanza

2a5

Dissenyat per: Uwe Rosenberg

Edat

Durada

Editat per: Mercurio

10+

45 minuts

A Bohnanza cada jugador ha de plantar mongetes i tractar de vendreles a bon preu. Quantes més mongetes de la mateixa varietat aconseguim plantar, més cares les podrem vendre. L’objectiu del joc és guanyar la major quantitat de diners. Bohnanza és un joc de cartes per a 3, 4 o 5 jugadors, on s’ha d’interactuar molt amb la resta de gent i negociar canvis per treure profit. Hi ha adaptació de les regles per a 2 jugadors.

Detall del joc


Jugadors

Coloretto Dissenyat per: Michael Schacht

2a5

Edat

Durada

8+

30 minuts

Editat per: HomoLudicus

A Coloretto els jugadors han d’agafar cartes de diferents colors i col·locar-les enmig de la taula. Durant la partida, cada jugador haurà de decidir entre treure més cartes o quedar-se algunes de les cartes que ja han sortit. Cada jugador haurà d’especialitzar-se en uns pocs colors, ja que al final de la partida només puntuaran els 3 millors grups de cartes, els altres resten. I quantes més cartes d’un color més punts!

Detall del joc


Jugadors

Dominion Dissenyat per: Donald X. Vaccarino Editat per: Devir

2a4

Edat

Durada

8+

30 minuts

Dominion és un joc de tauler on cadascun dels jugadors tracta d’ampliar el seu regne amb les cartes de les quals disposa en cada partida i que representen les distintes parts d’un regne. La gran quantitat de cartes diferents i les incontables combinacions entre elles fan que Dominion es pugui jugar una vegada i una altra i que cada partida sigui diferent de les anteriors. La seva originalitat i elegància l’han convertit en poc temps en un dels jocs favorits pels jugadors d’arreu del món.

Detall de l’edició anglesa del joc


Jugadors

Érase una vez... Dissenyat per: Adrew Rilstone, James Wallis, Richard Lambert. Editat per: Edge Ent.

2a6

Edat

Durada

8+

30 minuts

Érase una vez... és un joc en el qual els jugadors creen una història emprant cartes que mostren conceptes propis dels contes de fades. Un jugador serà el Narrador i crearà una història usant els elements de les seves cartes, intentant guiar l’argument cap al seu propi final, mentre que la resta de jugadores tractaran de fer servir les seves cartes per a interrompre’l i substituir-lo en el paper de Narrador. L’objectiu del joc és que els jugadors es diverteixin i contin una bona història, i el guanyador serà el primer a haver jugat totes les seves cartes, concloent la història amb la seva pròpia carta de “Van viure feliços per sempre...” Érase una vez... és un joc per a totes les edats. Tot el que necessites són habilitats bàsiques de lectura, una imaginació viva i amics amb els quals gaudir jugant.

Detall del joc


Jugadors

Mamma Mia!

2a5

Dissenyat per: Uwe Rosenberg

Edat

Durada

Editat per: HomoLudicus

10+

30 minuts

En aquest joc de cartes, els jugadors hauran d’aconseguir reunir els ingredients correctes per fer una pizza. Cada torn, es posen ingredients a sobre de la taula. De tant en tant, algun jugador, a més dels ingredients, jugarà la comanda d’una pizza pensant que els ingredients per a poder ferla estan sobre la taula. Si hi són tots, la pizza es farà, però si en falta algú... Tàctica, memòria i una mica de sort és el que necessitaràs per a guanyar. Del creador d’Agricola.

Detall del joc


Jugadors

Matamoscas Dissenyat per: Christian Heuser Editat per: HomoLudicus

2a8

Edat

Durada

6+

15 minuts

Matamoscas és un joc de reflexos. Cada torn, els jugadors treuen cartes que deixen a sobre de la taula. Si es compleixen les condicions adequades, hauran de posar la mà a sobre de les cartes. Guanya qui s’emporta les cartes de més punts. Un joc senzill i divertit que es pot jugar en 15 minuts.

Detall del joc


Jugadors

Tichu

3a6

Dissenyat per: - Urs Hostettler

Edat

Durada

Editat per: - Homoludicus

12+

~60 minuts

Tichu és un joc de cartes tradicional xinès (una evolució d'un joc anomenat Zheng Fen). En Tichu els jugadors juguen per parelles i han de descartar-se de la seva mà abans que els altres jugadors. No hi ha mans dolentes, tot dependrà de com es juguin. I sempre queda l'ajuda de les cartes especials. Segurament el millor joc de cartes per parelles. O això diuen els seus incondicionals seguidors.

Detall del joc

Jocs de cartes  

Jocs de cartes diponibles a la biblioteca Tecla Sala de L'Hospitalet

Advertisement