Page 1


nº3

ca ! a r a l l u F

Gener

Contingut:

El Gener més fred

El Gener més fred

2

Què farem?

2

Novetats

3

Notícia

3

Coses curioses

3

Biblioteca Son Ximelis

4

Un bon moment per llegir.

Qualsevol moment és bo per llegir però hi ha moments que conviden més que altres a reprendre lectures abandonades o a encetar-ne de noves. El mes de Gener no podia començar millor per aquesta lúdica activitat de la que tan ens agrada gaudir en els moments de més silenci i quietud de tot allò que ens envolta.

I és que el fred també hi acompanya si arriba de forma sobtada i és prou intens com per fer-nos canviar d’idea si el que volíem era sortir una mica a passejar amb els amics o agafar el cotxe per anar d’excursió a la muntanya. No, sempre és millor canviar de plans, quedar a casa i aprofitar aquest moment per tornar a aquella lectura. També es pot triar alguna altra cosa com una

bona pel·lícula, sempre que sigui d’aquestes guardonades amb set o vuit Òscars, però sense oblidar llegir una miqueta, ni que siguin les ressenyes. Esperem que els nostres lectors no es refredin i que continuïn visitant la nostra biblioteca al llarg d’aquest mes amb el que hem començat l’any.

Feliç 2010

Què farem? Taller de papiroflèxia

Teatre d’ombres

Clips i pins

Dia 16 a partir de les 11h

Dia 23 a partir de les 11h

Dia 30 a partir de les 11h

Granotes, serps, aus i figures geomètriques i altres animals. Tot de paper!

Intentarem fer la nostra primera representació teatral d’ombres basant-nos en els nostres millors contes

Taller per aprendre a fer clips i pins amb paper maixé

A partir de 5 anys A partir de 7 anys

Per a totes les edats

T’interessa: • Visita la pàgina web de l’Equip Dinamo i apunta’t a les seves activitast si t’ho vols passar d’allò més bé: www.equipdinamo.com • No et perdis els tallers de cuina programats pel mes de gener en el centre Flassaders de Palma.

Tlfn. 971 21 40 27


Novetats Elena, Horacio; “Pepo y Pepa”; ItsImagical 2008.

Brieva, Miguel; “El otro Mundo” Vol. 1; Ed. Mondadori 2009

“Cuando Pepo la oruga vió a Estela la mariposa por primera vez, se enamoró para siempre. Pero entre Estela y él había algo que hacía imposible ese amor: Estela tenía unas hermosas alas de colores y, cuando volaba, parecía que el arco iris la perseguía...

“Al principio fueron dos o tres casos aislados. Luego tomó la dimensión de una epidemia. Frente a una múltiple variedad de síntomas y comportamientos anómalos observados, sólo una cosa parecía haber en común: todos los afectados, sin excepción alguna, hablaban de él…(…)”

Garrido, Carlos; “Palma íntima”; Ed. La Foradada 2008; 265 pgns La ciutat és una realitat complexa. A més de la història de petites històries, a vegades fugaces i intranscendents. Aquest camp del més quotidià ha donat lloc a un gènere periodístic basat en l’observació de la ciutat. Palma íntima recull un centenar d’articles publicats per Carlos Garrido Torres, sempre amb Palma com a protagonista. La varietat de registres és àmplia.

Notícia del mes El Parc de Son Ximelis ja està gairebé enllestit. Ens han fet esperar però, val a dir, que ha valgut la pena tot aquest temps. A alguns els hi agradarà més que als altres així com ha quedat, l’important és que ja tenim un nou parc. Quin consol poder arribar a la biblioteca sense haver de fer una voltera!.

Coses curioses Univers i astronomia El coet Saturn V, que fou construït per Wernher von Braun, ha estat el coet més gran de tots els que s'han fabricat. Va enlairar-se al Cap Kennedy (Florida), el juliol de 1969; el mateix lloc que va escollir Jules Verne fa quasi 100 anys per a que fóra llençada la seva nau imaginària.

Página 3

“Abans de burlar-te d’algú, mira bé com ets tu.”

La nau espacial Apollo 22, llençada per aquest coet, va posar-se a la superfície lunar per a que els dos astronautes Neil Armstrong i Edwin Aldrin Jr. (els primers en trepitjar la lluna) fessin les tasques d'experimentació i recollida de mostres

El Gener més fred


Fullaraca!

c/ Cap Enderrocat s/n Palma de Mallorca Cp. 07011 Telèfon: 971/79-12-33 e-mail: bibsonximelis@a-palma.es http://bibsonximelis.blogspot.com

Fullaraca Gener  

Revista Fullaraca de Gener

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you