Page 1

juny

MONTSERRAT ROIG

2015

Adults

BIBLIOTECA


Adults-Especial Llibres prohibits

Prohibits a Espanya De mica en mica s’omple la pica, de Jaume Fuster Primer va ser prohibit, i després censurat, amb parts ratllades per la seva exaltació de conductes immorals i del comunisme. Diccionari català, de Pompeu Fabra Acusat de «tendencioso de catalanismo de izquierda».

Joc brut, de Manuel de Pedrolo «No es lo policiaco lo que predomina, sino la suciedad de las descripciones de tipo sexual exaltado (tipo pornográfico)». Memòries de guerra i de l’exili. De quan érem capitans, de Teresa Pàmies «Presenta la guerra desde el prisma republicano y catalán (…) siempre desde una postura de vencida y sin renunciar a sus viejos ideales». Vida privada, de Josep M. de Sagarra «Hay afirmaciones de poca simpatia a la dictadura y a la monarquía».

Arreu del món 1984, de Georges Orwell Censurat per ser pro-comunista i per contenir material sexual explícit. Hamlet, de William Shakespeare Es va prohibir a diferents països, com Argentina i Etiòpia, sobretot per raons polítiques.


Biblioteca Montserrat Roig

La interpretació dels somnis, de Sigmund Freud Va estar prohibit a l’Alemanya nazi per la condició de jueu de l'autor.

Lolita, de Nabokov Vladimir Va estar prohibit a Irlanda, França, Argentina, Anglaterra i Nova Zelanda per obscè i escandalós. Harry Potter i la pedra filosofal , de J. K. Rowling. Prohibida en els Unió dels Emirats Àrabs, per incentivar a la bruixeria.

El Codi Da Vinci , de Dan Brown. Censurat pel Vaticà, i el Líban, per considerar que era ofensiu per al cristianisme.

La metamorfosi, de Franz Kafka Tota l’obra de Kafka va ser prohibida pels nazis per la seva condició de jueu.

On està Wally? , de Martin Hanford. Va ser retirat de certes biblioteques de Michigan i Nova York, per contenir “coses brutes en algunes pàgines”. Resulta que en una de de les làmines apareixia una imatge, gairebé microscòpica, d'una senyora fent topless a la platja. El gran Gatsby, de Francis Scott Fitzgerald Censurat als Estats Units per referències sexuals i profanes i potser per retratar la decadència del somni americà.


BIBLIOTECA MONTSERRAT ROIG Sant Feliu de Llobregat

ADRECES I HORARIS Verge de Montserrat, 1-3 08980 Sant Feliu de Llobregat Tel.: 93 685 01 86 b.st.feliull.mr@diba.cat

Més informació a: bibliotecavirtual.diba.cat HIVERN Matí: de dimarts a dissabte, de 10 a 14.00 h Tarda: de dilluns a divendres, de 16 a 20.30 h

ESTIU Matí: divendres de 09.30 a 14.30 h Tarda: de dilluns a diijous de 15.30 a 21.00 h

Profile for Biblioteca Sant Feliu

Especial Llibres prohibits  

Especial Llibres prohibits  

Advertisement