Page 1

RECURSOS WEB PER A PERSONES AMB DISCAPACITATS


DOSSIERS TEMÀTICS RELACIONATS AMB ATENCIÓ A LA DISCAPACITAT I A LA SALUT MENTAL. Selecció de monografies, recursos web i institucions especialitzades en discapacitats.

EDUCACIÓ I NOVA CIUTADANIA. AJUNTAMENT DE BARCELONA Serveis i recursos per a persones amb discapacitat.

2


TREBALL I OCUPACIÓ PER A JOVES AMB DISCAPACITAT

Si tens alguna discapacitat, física o psíquica, normalment tens més dificultats per a accedir al mercat de treball. Per aquest motiu l'administració garanteix, amb un seguit de mesures legislatives, que puguis trobar feina. Si tens cap discapacitat pots acollir-te a programes d'integració o d'inserció laboral, acudir a centres de formació específics o, fins i tot, treballar de manera autònoma o des de casa, amb telefeina.

AJUNTAMENT DE BARCELONA BARCELONA ACCESSIBLE. GUIA D’AJUTS Són centres de recursos especialitzats en la integració de les persones amb discapacitat dins l'àmbit educatiu a través de recursos tècnics i personals i en funció de les necessitats educatives dels alumnes

3


GUIA DE LA BARCELONA ACCESSIBLE Aquesta guia turística pretén donar a conèixer les mesures aplicades a la ciutat de Barcelona per millorar l’accessibilitat i suprimir les barreres arquitectòniques i en la comunicació.

MOLT-ESPECIALS.COM Guia de recursos i serveis per a famílies amb persones amb necessitats especials.

4


GUÍA D’AJUDES A LA DISCAPACITAT L’objectiu d’aquesta web és facilitar a les persones amb discapacitat i a les seves famílies informació sobre els diferents recursos (serveis, centres, prestacions i ajuts) disponibles en els diferents àmbits de la vida.

CENTRE DE DOCUMENTACIÓ DE SERVEIS SOCIALS És una iniciativa del Departament de Benestar Social i Família que s'adreça als i les professionals dels serveis socials per promoure la gestió i la difusió del coneixement en l'àmbit social, la dependència i els drets de ciutadania.

5


DISC@APNET Proposta orientada a oferir informació específica al sector. Formació, feina, legislació, documentació, organització i serveis relacionats.

NEEDIRECTORIO- RECURSOS PARA LA ATENCIÓN A LA DIVERSIDAD En aquesta Web es poden trobar activitats d’oci per a discapacitats, activitats per nens, material didàctic, etc…

6


SERVER D’INFORMACIÓ SOBRE DISCAPACITATS En aquesta Web podem trobar notícies, fonts documentals, legislació, prestacions i ajuts, cursos i congressos, investigació...

INFORMÀTICA I DEFICIÈNCIA VISUAL Aquesta web està optimitzada per a que pugui ser visitada per persones amb baixa visió. Informàtica i deficiència visual.

7


PORTAL D'APLICACIONS PER A NENS/ES AMB NECESSITATS EDUCATIVES ESPECIALS En aquest portal, a part de notícies, articles, materials adaptats i específics per a la discapacitat motriu, també hi trobareu un conjunt d’activitats destinades a nens i nenes amb discapacitats, sensorials, cognitives i emocionals, i en general a tota la població infantil fins a 4 anys.

CONTES SPC Aquest tipus de contes s’acompanyen de pictogrames basats en la lletra i les il·lustracions per fer més comprensibles les històries.

8


ZAC BROWSER Navegador especialment dissenyat per a infants amb autisme, descàrrega totalment gratuïta. [També en anglès i francès] .

RÀDIO LUNÈTICA : RADIO KANAL BARCELONA 106.9FM. Programa de ràdio que parla de salut mental.

9


WEBVISUALTV És un portal d’informació d’actualitat amb noticies diaries, dirigit al col·lectiu de persones sordes. Totes les notícies es troben presentades en videos en llenguatge de signes catalans i textos descriptius.

MARÇ 2012

10

Recursos Web per discapacitats  

Llistat de webs per discapacitats

Recursos Web per discapacitats  

Llistat de webs per discapacitats