Guia Bibliomaleta emocions i sentiments

Page 1

Biblioteques de Barcelona B. Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot

CONDICIONS DE PRÉSTEC • El contingut de la bibliomaleta es presta durant un mes. • El préstec es farà amb el carnet de l’escola. Aprofiteu per fer-vos-el, si encara no el teniu. Us farem un carnet d’entitat expedit a nom de l’escola, amb la indicació de la persona responsable i de les persones autoritzades per a utilitzar-lo. • Aquests responsables hauran de venir a buscar la bibliomaleta i l’hauran de retornar a la biblioteca.

BIBLIOMALETA D’EMOCIONS I SENTIMENTS

Ens podeu fer arribar els vostres suggeriments si trobeu a faltar algun llibre que trobeu interessant.

Horari Dimarts, dijous, divendres i dissabte: de 10 a 14 h De dilluns a divendres: de 16 a 20.30 h (tancat del 24 de juny al 24 de setembre)

V3 - 3/2017

Com arribar-hi Penitents (L3) i Vall d’Hebron (L3 i L5) 17, 19, 60, 73, 119, 123, 124 i 129

Fotos interior, de dalt a baix © voxeu, pezibear, jcomp, Pixabay, Pixabay i grafixxkoeln.

Biblioteca Vallcarca i els Penitents-M. Antonieta Cot Pg. de la Vall d’Hebron, 65-69 08035 Barcelona Telèfon: 93 211 23 51 Fax: 93 211 91 58 www.barcelona.cat/bibpenitents www.facebook.es/bibpenitents b.barcelona.pe@diba.cat

Reconèixer les emocions i saber expressar-les és molt important per al desenvolupament dels nens. Aquí teniu un recull de llibres i contes per als més menuts que els poden ajudar en aquesta tasca.


 Contes de 0 a 6 anys

 Contes de 7 a 10 anys

 Contes a partir d’11 anys

QUINA EMOCIÓ Arrayás, Albert. El pirata de les estrelles   Arr (Empatia) Brenifier, Oscar. ¿Qué son los sentimientos?  152 Bre Burg, Sarah. El secret d’estimar   Bur Descobreixo les meves emocions  153 Des Freymann, Saxton. Vegetal como sientes   Fre Llenas, Anna. El monstre de colors   Lle Manzano, Eva. Receptes de pluja i sucre   Man Monreal, Violeta. Antipatía   Mon Monreal, Violeta. Desilusión   Mon Monreal, Violeta. Envidia   Mon Monreal, Violeta. Pesimismo   Mon Monreal, Violeta. Remordimiento   Mon Núñez, Cristina. Emocionario  152 Nun Pujol, Esteve. El gran llibre de les emocions   Puj Punset, Elsa. Los Atrevidos en busca del tesoro  152 Pun (Autoestima) Tinc por Gravett, Emily. El gran llibre de les pors del ratolí   Gra Labbé, Brigitte. El Coratge i la por  179 Lab Port, Moni. El llibre valent   Por

L’alegria va donar vida a totes les coses. L’estima es troba a tot arreu. La por està sempre amagada perquè és molt espantadissa. La mentida és una bola que sembla de joguina, però enganya. La tristor pot tenir qualsevol forma. (…) les emocions tenen cases on poden resguardar-se del fred i de la calor, i a vegades dels altres.

Eva Manzano Receptes de Pluja i Sucre

I SI VOLEU SABER-NE MÉS • http://www.ecologiaemocional.org Àmplia web de l’Institut d’Ecologia Emocional on tindreu accés a diversos materials que us seran d’ajuda per entendre millor les idees i valors d’aquest terme. • www.faroshsjd.net Plataforma de promoció de la salut i benestar infantil de l’Hospital Sant Joan de Déu (HSJD) de Barcelona. • http://blocs.xtec.cat/emocionat Bloc d’una mestra i professional de les emocions on comparteix idees, activitats i materials d’educació emocional.

Alguna cosa m’amoïna Labbé, Brigitte. La felicitat i la tristesa  152 Lab Canals, Mireia. Els sacs de sorra   Can (Tristesa)

• http://blocs.xtec.cat/eduquemjunts Bloc per a famílies i mestres amb l’objectiu d’educar junts.

Estem enfadats Angulo, Elena. El Camaleó enfadat   Ang Monreal, Violeta. Ira   Mon

• http://www.educapeques.com Un portal perquè els nens aprenguin jugant. Interessant l’apartat ESCUELA DE PADRES, on es responen preguntes i es donen alguns consells bàsics que poden ser d’ajuda en el dia a dia familiar.

Em fa vergonya Ibarrola, Begoña. La Història d’en Dracolí   Iba (Timidesa) Monreal, Violeta. Bochorno   Mon Cançons Burrull, Francesc. Sentiments i emocions  784 Bur (Llibre + CD) Llibres per al professorat Conangla, Maria Mercè. Energies i relacions per créixer  152 Con Conangla, Maria Mercè. Com està el clima!: un plantejament creatiu per gestionar les emocions  152 Con Núñez, Cristina. L’art d’emocionar-te  152 Nun

BIBLIOMALETA D’EMOCIONS I SENTIMENTS Des de la biblioteca us oferim un recull de materials dirigits al cicle d’infantil i de primària per treballar les emocions a l’aula. Pretenem aconseguir apropar l’alumnat als llibres i fomentar la lectura i, al mateix temps, ajudar els mestres oferint recursos de qualitat per treballar l’educació emocional.

CONTINGUT • Llibres per als mestres amb propostes educatives • Contes per a l’alumnat • Peluix del nino protagonista del conte EL MONSTRE DE COLORS


Millions discover their favorite reads on issuu every month.

Give your content the digital home it deserves. Get it to any device in seconds.