Page 1

Visita a la biblioteca Cus 2013-14

Visita a la Biblioteca

Busquem al catàleg de la biblioteca -- 1r i 2n d’ESO El catàleg permet consultar tots els documents (llibres, CD’s, DVD’s, revistes, etc.) que es troben a les biblioteques públiques de la Xarxa de Biblioteques de la província de Barcelona. L’adreça és: genius.diba.cat

Cerca bàsica Abans de començar la cerca, pensa en les dades que coneixes del document que busques. Saps l’autor, el títol, el tema?

Cerca per títol: no posem l’article del principi. Ex. La casa

Casa

Cerca per autor: escrivim primer el cognom i després el nom. Si és un grup de música posem el nom del grup. Ex. González, Lluis. Cerca per tema: abans de la pàgina de resultats, veurem un llistat amb temes relacionats. Escollim el que millor ens convingui. Ex. Escrivim el tema Gossos i ens apareixeran també els temes: Gossos de caça Gossos -- Malalties Gossos -- Races On ho vols trobar? Per buscar a la nostra biblioteca escollirem BARCELONA.Gràcia.


Visita a la biblioteca Cus 2013-14

Resultats de la cerca

1

quina biblioteca

2

quin prestatge

3

està disponible?

* Si el catàleg no troba el que heu cercat mostra el missatge “La vostra entrada estaria aquí”

2

1

3

Com podem localitzar els documents a les prestatgeries? Ho podem fer gràcies a la Signatura, que trobem escrita en una etiqueta, generalment al llom. Com són?

llibres d’imaginació:

JN: novel·les per joves IC: còmics fins els 14 anys

I

IC Gos

JN Gal I

I *** Val

I***: històries per a nois/noies de 11 a 13 anys

Les lletres que hi ha després de l’espai són les tres primeres lletres del cognom de l’autor.


Visita a la biblioteca Cus 2013-14

Quan la signatura comença per la lletra I vol dir que es troba a la SALA INFANTIL

I

I I 796 Gar I

I 52 Ast Val I 61 Cos

llibres de temes:

Cada número correspon a algun tema en concret, seguint la CDU (Classificació Decimal Universal): 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9

Obres generals, enciclopèdies i diccionaris Filosofia Religions i mitología Ciències socials Llengües Ciències Tecnologia, medicina, cuina, informàtica Arts, jocs, manualitats i esports Literatura Historia, geografía, biografies i viatges

Les lletres també són les tres primeres lletres del cognom de l’autor. CD’s de música: CD 2. MIC La biblioteca té CD’s de músiques de diferents països, música rock, pop, bandes sonores, etc. Les lletres són les tres primeres lletres de l’artista o del nom del grup musical.

Altres: ICDR (CD-Rom), IC (Còmic), IDVD (Cinema).


Visita a la biblioteca Cus 2013-14

PRACTIQUEM LA CERCA AL CATÀLEG I EL PRESTATGE grup (Recorda: la signatura es el codi que trobem generalment al llom, que serveix per trobar els documents al prestatge) a) Busca al catàleg i escriu les dades que falten:  El llibre: El llibre negre dels secrets. Signatura: Autor:  Un llibre que tinguem a la biblioteca, encara que estigui prestat, de l’autora Rachel Renee Russell. (Hauràs de descobrir el cognom). Signatura: Títol:

b) Busca al catàleg, escriu les dades que falten i després troba’l a la prestatgeria:  Un llibre disponible d’astronomia. (Recorda que per trobar-lo a la sala Infantil la signatura ha de començar per I) Signatura: Títol:


Visita a la biblioteca Cus 2013-14

PRACTIQUEM LA CERCA AL CATÀLEG I EL PRESTATGE grup (Recorda: la signatura es el codi que trobem generalment al llom, que serveix per trobar els documents al prestatge). a) Busca al catàleg i escriu les dades que falten:  El llibre: Els dies perduts. Signatura: Autor:

 Una novel·la juvenil (JN) que tinguem a la biblioteca, encara que estigui prestat, de l’autor Roal Dahl. Signatura: Títol:

b) Busca al catàleg, escriu les dades que falten i després troba’l a la prestatgeria:  Un còmic diponible a la nostra biblioteca de la col·lecció Astèrix (Salvat). (Pista: buscar un títol d’una col·lecció és igual que buscar per títol). Signatura: Títol:


Visita a la biblioteca Cus 2013-14

PRACTIQUEM LA CERCA AL CATÀLEG I EL PRESTATGE grup  (Recorda: la signatura es el codi que trobem generalment al llom, que serveix per trobar els documents al prestatge). a) Busca al catàleg i escriu les dades que falten:  El llibre: El diari secret d'Adrian Mol. Signatura: Autor:  Un llibre que estigui a la sala infantil de la biblioteca, encara que estigui prestat, que ens parli sobre els volcans. Signatura: Autor:

b) Busca al catàleg, escriu les dades que falten i després troba’l a la prestatgeria:  Un llibre disponible a la nostra biblioteca de l’autor Roal Dahl, que estigui a la de la secció I*** (llibres d’imaginació, de 11 a 13 anys). Signatura: Títol:


Visita a la biblioteca Cus 2013-14

PRACTIQUEM LA CERCA AL CATÀLEG I EL PRESTATGE grup  (Recorda: la signatura es el codi que trobem generalment al llom, que serveix per trobar els documents al prestatge). a) Busca al catàleg i escriu les dades que falten:  Un llibre disponible a la nostra biblioteca de l’autora Laura Gallego García. Signatura: Títol:  I ara, una més complexa... quins llibre tenim de la col·lecció Els jocs de la fam ? (Pista: buscar un títol d’una col·lecció és igual que buscar per títol). Títols:

_________________________________ _________________________________ _________________________________

b) Busca al catàleg, escriu les dades que falten i després troba’l a la prestatgeria:  Un llibre disponible que parli dels insectes. (Recorda que per trobar-lo a la sala Infantil la signatura ha de començar per I) Signatura: Títol:

Dossier visita escolar 1r eso, maig 2014  
Dossier visita escolar 1r eso, maig 2014  
Advertisement