__MAIN_TEXT__

Page 1

L'AVENTURA DE CONÈIXER

46 FESTIVAL INTERNACIONAL JAZZ BARCELONA

OCTUBRE-NOVEMBRE 2014


BIBLIOTEQUES DE BARCELONA I EL FESTIVAL DE JAZZ DE BARCELONA Del 10 d’octubre al 30 de novembre se celebrarà el 46è Voll-Damm Festival Internacional de Jazz de Barcelona. Durant gairebé dos mesos, primeres espases del jazz contemporani poblaran els escenaris de la ciutat. Wayne Shorter, Kurt Rosenwinkel, Kenny Barron, Dave Holland, Brad Mehldau, Branford Marsalis i Joe Lovano seran alguns dels noms de luxe del cartell d’enguany.


ENTRE BASTIDORS Músics participants en el festival que visitaran les biblioteques per explicar la seva manera d’entendre el jazz, el record de notables efemèrides, la reivindicació del CD com a suport o l’entrada en el gènere jazzístic dels més petits, acompanyats del saxo d’un dels grans músics del nostre país, formaran el gruix d’una programació que, sota el títol «Entre bastidors», pretén apropar el jazz als usuaris de les biblioteques i fer-los partícips del festival.

Dimecres 29 d’octubre a les 19.00 h B. Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22)

Parlem amb… Kurt Rosenwinkel, Pedro Guedes i Carlos Azevedo, músics de jazz De l’aliança entre el prestigiós guitarrista nord-americà Kurt Rosenwinkel i l’Orquestra Jazz de Matosinhos va néixer el projecte Our secret world. Rosenwinkel i els directors de l’orquestra ens l’explicaran. Dijous 30 d’octubre a les 19.00 h B. Vila de Gràcia (Torrent de l’Olla, 104)

Parlem amb… Ashley Kahn, escriptor i teòric del jazz. 50 anys del disc A love supreme Enguany es commemoren els 50 anys de l’aparició d’un dels discos cabdals de la història del jazz: A love supreme, de John Coltrane. El prestigiós teòric del jazz Ashley Kahn explicarà les claus del disc i la seva importància.


Dimarts 4 de novembre a les 19.00 h B. Camp de l’Arpa–Caterina Albert (Indústria, 295)

Parlem amb… Ashley Kahn, escriptor i teòric del jazz. Presentació de l’autobiografia de Carlos Santana The universal tone. My life és el títol de l’autobiografia del guitarrista Carlos Santana. Ashley Kahn, que va col·laborar en la seva redacció, ens oferirà un recorregut per l’obra i la vida de Carlos Santana seguint les petjades del llibre. Dimarts 18 de novembre a les 19.00 h B. Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22)

Parlem amb… Alfredo Rodríguez, músic de jazz El jove pianista cubà Alfredo Rodríguez, músic apadrinat per Quincy Jones, ens explicarà la seva manera d’entendre el jazz: llatinitat i classicisme al servei d’un intèrpret notable.


ACTIVITAT FAMILIAR Aperitius musicals amb Llibert Fortuny El saxofonista Llibert Fortuny apropa la canalla al seu món de saxos, EWI i maquinetes a través d’activitats dinàmiques i sorprenents que permeten descobrir les meravelles d’aquests instruments. Preu de l’activitat: 3,50 euros Dissabte 25 d’octubre a les 12.00 h B. Xavier Benguerel (av. Bogatell, 17) Dissabte 15 de novembre a les 12.00h B. Vapor Vell (ptge. Vapor Vell, s/n) Dissabte 22 de novembre a les 12.00 h B. Guinardó–Mercè Rodoreda (Camèlies, 76-80)

EXPOSICIÓ Del 29 d’octubre al 18 de novembre B. Jaume Fuster (pl. Lesseps, 20-22)

«Ceedeephilia: l’últim embalatge del jazz» El crític de jazz Enrique Turpin exposarà alguns compactes de la seva col·lecció particular. Embalatges curiosos i remarcables d’algunes de les grans obres del jazz contemporani. Embolcalls creatius per a obres jazzístiques cabdals.


DIMENSIÓ JAZZ B. Vallcarca i els Penitents–M. Antonieta Cot (pg. Vall d’Hebron, 65-69) El jazz és un dels gèneres musicals que més transformacions ha experimentat al llarg de la seva història. Per endinsar-nos en la dimensió del jazz i gaudir del seu univers sonor, farem un recorregut pels noms i els episodis clau que han fet del jazz un dels gèneres musicals més rics i fascinants. Dimarts 21 d’octubre a les 19 h

Irakere: història de la gran orquestra del jazz cubà Amb motiu del 40è aniversari d’Irakere, viatjarem en el temps pels fonaments, l’evolució i el significat d’aquesta gran orquestra. A càrrec de Doan Manfugás Hung, músic i professora de ioga Dijous 23 d’octubre a les 19 h

75 anys del segell Blue Note Un recorregut per la història, els àlbums, els músics i els dissenyadors que van convertir Blue Note en un dels grans segells de referència del jazz. A càrrec de Manuel Recio, periodista musical i bloguer Dimarts 28 d’octubre a les 19 h

Dones innovadores del jazz fins al 1960 Una història, sovint oblidada, de les dones que van marcar l’evolució del jazz: instrumentistes, cantants i compositores. A càrrec de Bronwyn Evans, musicòloga i músic de jazz Amb la col·laboració del PIAD-Gràcia (Punt d’Informació i Atenció a les Dones)


Dijous 30 d’octubre a les 19 h

Una història del jazz (I): del ragtime al bebop Una panoràmica de la història del jazz a través dels músics i els estils que van marcar-ne l’evolució. A càrrec de Teresa Torres Villaseca, professora de música i historiadora de l’art Dijous 6 de novembre a les 19 h

Una història del jazz (II): del cool a la fusió Una panoràmica de la història del jazz a través dels músics i els estils que van marcar-ne l’evolució. A càrrec de Teresa Torres Villaseca, professora de música i historiadora de l’art Dijous 13 de novembre a les 19 h

Jazz d’orgue: el rugir del Hammond Dits que espeteguen, notes que vibren i obscurs clubs plens de fum. Alguna cosa va passar quan el jazz i el blues van creuar els seus camins amb l’orgue elèctric. A càrrec d’Alberto Valle, periodista, promotor musical i DJ Dijous 20 de novembre a les 19 h

El jazz d’El perseguidor, de Julio Cortázar En el centenari del naixement de Julio Cortázar, escoltarem i comentarem la música del famós relat, basat en la vida i l’obra de Charlie Parker. A càrrec de Mario Catelli, saxofonista i escriptor


Dipòsit legal: B.21680-2014 Imprès en paper reciclat

Si tens el carnet i vols rebre informació de les activitats de la teva biblioteca, dóna’t d’alta al butlletí electrònic a www.mesbiblioteques.cat.

UAN•TU•TRI

Si vols saber més coses de totes les activitats i novetats de Biblioteques de Barcelona, entra a www.bcn.cat/biblioteques.

46 Festival Internacional Jazz Barcelona  

46 Festival Internacional Jazz Barcelona  

Advertisement