Page 1

Biblioteca Montserrat Abelló Comtes de Bell-lloc, 192-200 08028 Barcelona Tel. 932221198 A/e. b.barcelona.mab@diba.cat Horari Dilluns Dimarts Dimecres Dijous Divendres Dissabte

10 a 14 i 16 a 21 h 10 a 21 h 10 a 21 h 10 a 14 i de 16 a 21 h 10 a 14 h i 16 a 20 h 10 a 14 h i de 16 a 20

Horari d’estiu (24 de juny al 24 de setembre) dissabtes tarda tancat.

Més informació www.bcn.cat/biblioteques Visita el nostre bloc de recomanacions del fons de Biblioteques de Barcelona

http://bibarnabloc.cat www.barcelona.cat/bibmontserratabello www.facebook.com/bibmontserratabello https://issuu.com/bibmontserratabello


Pàgina 2

Pàgina 7

No podem situar en una data exacta el naixement de la robòtica però sí que sabem que fa més de 2000 anys l’espècie humana ja va començar a idear i imaginar màquines i autòmats.

SERRANO, Javier. Un Mundo robot : la mayor revolución jamás conocida que cambiará nuestros trabajos, nuestras vidas, y el destino de la humanidad. Córdoba: Guadalmazán, 2018

La paraula “robot” neix l’any 1920, creat per l’escriptor Karel Čapek, deriva de la paraula txeca “robota” que significa esclavitud o treball forçat. Més endavant, Asimov crearia el terme “robòtica” i, finalment, la ciència l’adoptaria per definir el conjunt d’estudis i tècniques de realització de robots.

Aquest llibre està escrit i conté únicament mà d’obra humana, una futura excepció. En el temps de la societat tecnològica bona part dels treballs quedaran reservats per als robots, una cosa que al contrari del què es pensa, podria ser una benedicció per a l’espècie humana. El progrés tecnològic ens conduirà a una societat inimaginable avui dia. El present treball reflexiona sobre aquest futur i com afectarà les nostres relacions amb el món.

Actualment, els robots es troben cada dia més integrats en més àrees de la societat, entendre com es dissenyen, construeixen i programen és un coneixement essencial en aquest segle. Per aquesta raó, et volem posar a l’abast llibres que t'ajudaran a comprendre aquest món de robots que comparteixen destí amb l'espècie humana. Bibliografia ALONSO BURGOS, Jesús. Teoría e historia del hombre artificial : de autómatas, cyborgs, clones y otras criaturas. Tres Cantos: Akal, 2017. En aquest llibre trobarem la teoria i història de l’home artificial a través de la història cultural, la filosofia, la literatura, l’art, el cine i la mateixa ciència. Quines responsabilitats té la ciència davant la possibilitat, avui real, de crear éssers humans? Arribarà el dia en que els fills posthumans de la tècnica puguin arribar a negar el seu parentesc biològic amb els homes nascuts de l’atzar genètic?

ZALDÍVAR NAVARRO, Daniel. LEGO EV3 : programación de robots. Paracuellos de Jarama: Ra-Ma, 2018. Aquest és un llibre per a entusiastes de la robòtica i la programació de robots LEGO MINDSTORMS EV3. Podreu aprendre des d’un nivell inicial amb pràctiques que gradualment augmenten de dificultat tots els secrets d’aquest tipus de programació. de robótica. Una bona manera de començar a descobrir els llenguatges de programació robòtica. No us en penedireu!


Pàgina 6

Pàgina 3

OCAÑA, Gabriel. Robótica educativa : avanzada. Madrid: Dextra, 2017.

ÁLVAREZ CARO, Irene. Introducción a la robótica. Madrid: Dextra Editorial, 2017.

Aquest llibre continua i actualitza els continguts de “Robótica Educativa Iniciación”, és a dir, l’aprenentatge de construcció i programació de robots: utilització de nous tipus de sensors, processament de la informació rebuda de qualsevol sensor, medició del temps transcorregut, realització de càlculs matemàtics senzills, realització d’operacions lògiques AND i OR, comparacions entre dos magnituds diferents, emmagatzematge d’informació en variables, execució de diverses tasques simultàniament mitjançant processos en paral·lel i definició i reutilització de blocs personalitzats. PONCE CRUZ, Pedro. Robótica aplicada con LabView y Lego. Barcelona: Marcombo, 2015. L’objectiu d’aquesta obra és mostrar de manera teòrica i pràctica les tècniques més importants per al desenvolupament de sistemes robòtics, i per això s’exposen des dels conceptes bàsics de robòtica fins als algoritmes de control i les tècniques de planificació de trajectòries. En especial, es fa us dels sistemes robòtics LEGO Mindstorms NXT amb la plataforma de desenvolupament LabVIEW.

Aquest llibre t’acostarà als coneixement bàsics d’enginyeria en els que es desenvolupa la robòtica. Analitza les tres parts que conformen un robot: la mecànica, l’electrònica i la programació. Dels millors per iniciar-se en la part més tècnica de la robòtica!

BAICHTAL, John. Construye tu robot : guía para principiantes. Madrid: Anaya Multimedia, 2015. T’apassionen els robots? Doncs comença a construir-ne. És molt més fàcil del que mai has imaginat. John Baichtal ha ajudat a milers de principiants a donar els seus primers passos en la robòtica. Aprendràs de forma pràctica i veient nombrosos projectes. No tens curiositat per saber fins on seràs capaç d’arribar?


Pàgina 4

Pàgina 5

DICK, Philip K. Podemos fabricarte. Barcelona: Minotauro, 2018.

KURZWEIL, RAY. La Singularidad está cerca : cuando los humanos transcendamos la biologia. Berlin: Lola Books, 2012

Tot i ser una guia de coneixements, no ens hem pogut estar d’introduir un llibre de P.K. Dick. En un context i circumstàncies que podrien ser molt properes al món actual, l’escriptor crea una trama on robots amb consciència pròpia estableixen una sèrie de relacions tòxiques entre sí i amb humans, tot narrat des del prisma de les malalties mentals, que no respecten ni humans ni robots. Una obra per reflexionar amb les relacions entre humans i autòmats. IGLESIAS GARCÍA, Ricardo. Arte y robótica : la tecnología como experimentación estètica. Madrid : Casimiro, 2016. "Amb les noves tecnologies, les arts han sobrepassat la seva condició clàssica d’ objecte a contemplar i s’han endinsat en el terreny de la interacció directa amb el públic i l’entorn. El present assaig assenyala l'enorme potencial que té la robòtica i mostra les propostes teòriques i pràctiques fetes per artistes des dels primers autòmats del segle XVIII fins als últims cyborgs.

El segle XXI marca el començament del període més interessant i transformador que la humanitat hagi conegut: l’alliberament de l’ésser humà de les seves cadenes biològiques. A mesura que aquesta transformació es vagi convertint en una realitat, la nostra espècie s'enfrontarà a nous reptes desconeguts fins ara: un increïble augment de la intel·ligència no biològica, la immortalitat i un progrés científic sense precedents. Descobreix quin és l’estat de la qüestió de la mà d’un expert mundial. MONTERO MIGUEL, Roberto. Aprende electrónica y robótica educativa. Madrid: Anaya Multimedia, 2018. El temps dels robots és ara i aquí, són totalment habituals a les nostres vides en diferents formes: joguines intel·ligents, gadgets i wearables, cotxes autònoms, robots domèstics... En aquest llibre, més pràctic que teòric, trobaràs les definicions dels conceptes fonamentals reforçades amb experiències de cara a introduir-te en el pensament computacional i el món de la robòtica.

Profile for Biblioteca Montserrat Abelló

Guia de robòtica. Fons cultura maker.  

Biblioteca Montserrat Abelló

Guia de robòtica. Fons cultura maker.  

Biblioteca Montserrat Abelló

Advertisement