Page 47

Treball de Recerca 45 Biomimètica: innovar copiant la naturalesa n Aquesta organització dels panells solars ja s’ha dut a terme en algunes plantes com per exemple, la de concentració solar (CSP) propera a Sevilla.

A l’esquerra, disposició radial original de la planta termosolar de Sevilla i a la dreta, model més eficient del MIT inspirat en les llavors del gira-sol.

Blauet

El tren bala Shinkansen de la companyia de ferrocarrils Japonesa és el tren més ràpid del món (320 km/h). Aquest tren se l’anomena tren bala degut a la forma arrodonida que té. Aquesta forma aerodinàmica el permetia viatjar viatjar a velocitats molt elevades, però cada vegada que entrava en un túnel s’acumulava una ona de pressió que al sortir provocava un esclat sònic. Els passatgers i els residents dels voltants de les vies es queixaven del soroll així que s’havia de trobar una solució ja. Un dels enginyers del tren era ornitòleg i un dia esta en una reunió parlant del Blauet i va pensar: “ Els blauets van d’una densitat, l’aire, a una altra, l’aigua sense ni tant sols esquitxar. Per què no apliquem la forma del Blauet al tren bala? I així evitarem l’esclat sònic.

Biomimètica: innovar copiant la naturalesa  

Autora: Clara Bosch i Teixidó | Tutora: Imma Serrallonga | Tema: Biomimètica

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you