Page 1

MARÇ

Horari

NOVETATS DE MARÇ 2014

Matins dimarts, dimecres, divendres i dissabte de 10 a 14 h

Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h

Adreça: Major, 69 08970 St Joan Despí Tel. 93 267 57 02 b.st.joand.mr@diba.cat http://www.facebook.com/bsjdmr https://twitter.com/BibMR Consulteu més guies com aquesta al codi qr:

Biblioteca Mercè Rodoreda - St. Joan Despí

2014 Novetats


NOVEL·LA

NOVEL·LA

NOVEL

AMAT-PINIELLA, Joaquim La clau de volta Club Editor, 2013

BAIXAULI, Manuel La cinquena planta Proa, 2014

La clau de volta té per protagonista a Julià, un revoltat que es nega a ser un “home de profit” i es dedica a la vida noctàmbula: alcohol, prostitutes, etc. Escàndol que l’autor aprofita per descriure la vida nocturna de l’època. Enguany es celebra l’any del centenari del naixement de l’escriptor manresà.

Manuel Baixauli ens apropa una dramàtica experiència personal però no ho fa a partir d’unes memòries convencionals sinó d’una intel·ligent novel·la plena de personatges atractius i un curiós joc entre realitat i fantasia.

APPELFELD, Aharon Tsili: història d’una vida Club Editor, 2013 La Tsili té dotze anys i viu en un poblet d'Europa central. És la més jove i la menys eixerida d'una família jueva. Quan pares i germans fugen de la invasió alemanya l'abandonen a casa. Tsili, obligada a viure sola, descobreix la bellesa del món i sobreviu. Simple i fonda, d'una força incomparable, un dels grans creadors de la literatura d'Israel.

BARAM, Nir Las buenas personas Alfaguara, 2013 Las buenas personas és una novel·la esplèndida que explora el paper de la classe mitjana instruïda en els moments de crisi social.

BERNAL, Rafael El complot mongol Asteroide, 2013 El complot mongol, publicat per primera vegada el 1969, és un apassionant thriller policíac amb tocs d’humor i carregat d’una violència que retrata diferents estrats de la capital mexicana.

CANTIENI, Monica Cap verd Edicions de 1984, 2013 Li diuen “cap verd” i l’atzar de l’adopció l’ha fet anar a parar a una família extravagant d’immigrants. Amb una innocència descarada i un llenguatge poètic que impressiona a la vegada que commou, descabdella una història antiga que va marcar la generació d’en Jon, el seu avi adoptiu.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

CHUKRI, Mohamed Tiempo de errores Cabaret Voltaire, 2013

GARCÍA MONTERO, Luis No me cuentes tu vida Planeta, 2012

Chukri continua en Tiempo de errores, segona part d’una trilogia, el relat de la seva joventut. Amb una escriptura directa i descarnada però plena de subtileses narratives, l’autor ens descobreix els seus anys d’aprenentatge.

García Montero ens ofereix la història de tres generacions: la que va patir la guerra, la que va protagonitzar la transició democràtica i la dels què s'enfronten a un futur incert causat per l'actual crisi.

DRACH, Albert Un viaje nada sentimental Minúscula, 2013 Per Un viaje nada sentimental desfilen persones i es descriuen situacions i paisatges que Drach va conèixer duran la Segona Guerra Mundial. Més que un retrat autobiogràfic, és la interpretació d’una vida marcada per l’experiència de l’extermini de la població jueva europea.

FANTE, John La germandat del raïm Edicions de 1984, 2013 La germandat del raïm narra les peripècies d’un pare aferrat a l’alcohol i a la feina que volia veure en els fills la seva continuació i que viu condemnat a no veure-ho per molt que ho intenti. D’una forma planera, amb diàlegs punyents, descriu una vida autobiogràfica amb enfrontament familiar constant.

GRISHAM, John El estafador Plaza & Janés, 2013 La nova novel·la de John Grisham ens explica la història d’un pres que condemnat injustament es vol venjar. Ho fa amb enginy, habilitat i farcint una trama espectacular no sols per sortir impune de tot l’embolic sinó que a més en surt molt enriquit.

KENNER, J. Deslliga’m Rosa dels Vents, 2013 Una història d'amor intensa que ens mostra que de vegades la submissió eròtica és capaç d'alliberar emocions reprimides, lligades a l'ànima per les tenses cordes del passat...


NOVEL·LA

NOVEL·LA

MURAKAMI, Haruki Després del terratrèmol Empúries, 2013

ROJALS, Marta L’altra La Magrana, 2014

Després del terratrèmol és un recull de relats personals i viu que va sorgir l'any 1995 després del terratrèmol de Kobe. Sis històries que narren les vides trasbalsades d’uns personatges que s’enfronten amb esdeveniments tan surrealistes com creïbles i que lluiten per tirar endavant en una situació extrema.

L’altra és una novel·la crua i dura on la protagonista a qui li queda poc pels 40, veu que la vida se li escola entre els dits. Ja no viu la vida de parella amb aquella il·lusió ni passió dels inicis. Un rellotge biològic l’empeny i no ho vol afrontar.

PADURA, Leonardo Herejes Tusquests, 2013 A Herejes, l'autor ens parla del poble jueu al llarg de la Història. Del dolor de la pèrdua dels sers estimats, del desarrelament, d'heretges, de pintura, de desencant i frustració, d'amor i amistat... Un llibre que barreja la novel·la històrica, social i la policíaca.

PAMUK, Orhan Cevdet Bey e hijos Mondadori, 2013 A l’estil de les sagues familiars del segle XIX, la novel·la repassa tres generacions des de principis del segle passat fins als anys setanta i narra la història íntima dels habitants de la República de Turquia.

SÁNCHEZ, Clara El cielo ha vuelto Planeta, 2013 El cielo ha vuelto és la història d’una jove que es replanteja la seva vida d'èxit com a model. Llibre que fa reflexionar sobre les coses importants a la vida i la idoneïtat de les persones que ens envolten quan les coses ens van bé. Premi Planeta 2013

SIMSION, Graeme El projecte Rosie La Campana, 2013 En Don és un home amb síndrome d’Asperger que segueix regles legals, ètiques i socials. Ha de racionalitzar-ho tot. Un dia descobreix que l’amor i la parella fan més felices les persones i decideix emprendre el projecte de cercar la seva mitja taronja.


NOVEL·LA

NOVEL·LA JUVENIL

VERDON John No confíes en Peter Pan Roca, 2013

GAARDER, Jostein La tierra de Ana Siruela, 2013

Acció i misteri en un nou cas del detectiu Gurney. Aquest cop s’enfrontarà al món fosc i perillós del crim organitzat i toparà amb personatges sinistres: un fiscal sense escrúpols, un detectiu corrupte, un cap mafiós estranyament amable i un criminal grec.

L’autor d’El món de Sofia ens presenta la seva nova novel·la, La Tierra de Ana, una faula sobre el medi ambient i el clima del nostre planeta.

VERMES, Timur Ha vuelto Seix Barrall, 2013 Timur Vermes reflexiona sobre un possible retorn de Hitler assegurant que en el món actual, les seves idees hi tindrien cabuda i gràcies a la televisió i a Internet encara seria molt més fàcil arribar a la societat europea.

YOSHIMOTO, Banana El lago Tusquets, 2013 El lago, una de les novel·les més emotives i misterioses de Banana Yoshimoto. És la història de Chihiro, una jove que viu en Tokio i que intenta superar la mort de la seva mare. Finalista del Man Asian Literary Prize 2011.

RIORDAN, Rick La marca d’Atena Kimera, 2013 Aquesta tercera entrega de la sèrie Els herois de l’Olimp és un viatge per terra, mar i aire, ple d’acció, suspens, que portarà a Percy i els seus nous companys fins a Roma. Allà els esperen descobriments importants, sacrificis sorprenents i horrors indescriptibles.

SATZ, Mario La sopa de l’avi Babulinka Books, 2013 En aquesta deliciosa faula, Mario Satz ens ensenya que un senzill plat de sopa conté gairebé tota la saviesa del món. Delicat, tendre i emocionant.


NOVEL·LA JUVENIL

CONEIXEMENTS

SHUSTERMAN, Neal Desconnexió Barcanova, 2013

CASTELLS, Manuel Xarxes d’indignació i d’esperança UOC, 2013

Un conflicte llarg i sagnant als Estats Units va concloure amb una resolució esgarrifosa: la vida humana es considerarà inviolable des del moment de la concepció fins que l'infant compleixi tretze anys. Una valenta i provocadora novel·la que ha estat guardonada amb l’ALA Best Book.

Des de Tunis i Islàndia fins a la revolució egípcia passant pels indignats a Espanya, Manuel Castells projecta llum sobre aquests moviments, la formació, la dinàmica, els valors i les perspectives de transformació social. Un llibre imprescindible per comprendre i canviar el nostre món.

NOVEL·LA EN ANGLÈS FIELDING, Helen Bridget Jones. Mad about the boy Jonathan Cape, 2013 Helen Fielding ens presenta la tercera novel·la de les aventures de la Bridget Jones. Bridget té vora 40 anys i continua soltera i amb els mateixos contratemps de sempre.

CÒMIC DÍAZ CANALES, Juan Amarillo Norma, 2 013 El duet format per Juan Díaz Canales i Juanjo Guarnido continuen oferint als seus seguidors noves històries protagonitzades per John Blacksad.

Cuina catalana: 14 cuiners, 4 temporades, 56 menús, 168 plats... Infima/Edit, 2013 Un llibre sobre la cuina catalana de 14 xefs prestigiosos de Catalunya que presenten les seves propostes per fer a casa. Prologat per Ferran Adrià, és la producció més ambiciosa feta fins ara sobre la cuina catalana actual, amb 400 pàgines, 168 receptes i més de 1.000 fotos úniques.

ECO, Umberto Historia de las tierra y los lugares legendarios Lumen, 2013 Umberto Eco se submergeix en els llocs mítics que mai han existit o amb una fama allunyada de la realitat. Un viatge pels espais imaginaris de la cultura de tots els temps.


CONEIXEMENTS SORIGUERA, Elisenda Els Amics de les Arts: Espècies per catalogar : el llibre. Cossetània/Grup Enderrock, 2012 Espècies per catalogar. El llibre és un llibre sobre Els Amics de les Arts que explica amb tot luxe de detalls el procés de gestació del nou disc del quartet barceloní.

RASPALL, Joana Batec de paraules El Cep i la Nansa, 2013 Aquest volum recull la poesia lírica de Joana Raspall. integrat per cinc llibres publicats i cent noranta-un poemes inèdits, apareix en el marc de l'any de celebració del centenari del seu naixement.

VÁZQUEZ SALLÉS, Daniel Recuerdos sin retorno: para Manuel Vázquez Montalbán Península, 2013 Un viatge per la vida de Manuel Vázquez Montalbán, relatat pel seu fill, on la seva vida quotidiana s’entrellaça amb els episodis més transcendentals de la nostra Història, el món editorial i periodístic, etc.

MÚSICA Música tradicional i nacional ANTHONY, Marc 3.0 Sony Music Latin, 2013 CAPERCAILLIE At the heart of it all Vertical, 2013 Espriu: amb música ho escoltaries potser millor Picap, 2013

GARIFUNA COLLECTIVE Ayó Stonetree, 2013 HIGGS, Joe Unity is power Pressure, 2013 MARA ARANDA & SOLATGE Lo testament Bureo, 2013


MÚSICA

MÚSICA

SUÁREZ, Andrés Cuando vuelva la marea EMI, 2012 Jazz i Blues

THICKE, Robin Blurred lines Star Track, 2013 Pop i Rock

BENNETT, Tony The White House sessions, live 1962 Sony, 2013

BOARDS OF CANADA Tomorrow's harvest Warp, 2013

BRAITH, George Musart Real Gone Music, 2013

CALIMA Lumbre...canciones de carromato Satélite K, 2013

HOT 8 BRASS BAND Tombstone Tru Thoughts, 2013 LEWIS, Black Joe Electric slave Vagrant, 2013 PEPE RIVERO BIG BAND Monk and the Cuban rumba Universal, 2012

CASE, Neko The worse things get, the harder I fight, the harder I fight, the more I love you Anti, 2013 CIVIL WARS The Civil Wars Columbia, 2013 EFECTO PASILLO El misterioso caso de... Tiempo Real, 2013


MÚSICA MAYER, John Paradise Valley Columbia, 2013

MÚSICA Música new age - electrònica A young person's guide to the avant-garde LTM, 2013

MONÁE, Janelle The Electric lady: suites IV and V Bad Boy, 2013

CARBONELL, Xavier Illòtik: ressonàncies talaiòtiques Ona, 2003

RICE, Damien 9 14th Floor, 2006 PAINOMI Estimat convidat Right Hero, 2012 PRESLEY, Elvis Elvis at Stax RCA, 2013

STETSON, Colin New history warfare vol. 3: to see more light Constellation, 2013 Relaxació DEUTER Ocean waves: pure sounds of relaxation New Earth, 2012 Música de pel·lícules

Boleros MARTÍN, Mayte Freeboleros K-Industria Cultural, 2006

Once Sony BMG, 2007


DVD ADULTS Cinema europeu BEZANÇON, Rémi El primer día del resto de tu vida Avalon, 2009

FELLOWES, Julian Downton Abbey. Universal, DL 2013

DVD ADULTS THOMPSON, Danièle La Bûche: cena de Navidad Filmax, 2001 VON TROTTA, Margarethe Hannah Arendt Karma, 2013

Temporada tercera

Cinema espanyol IVORY, James Lo que queda del día Columbia Tristar, 2005 LABAKI, Nadine Caramel Cameo, 2008

LOACH, Ken El espíritu del 45 Vértigo, 2013

BAÑOS, Paco R. Ali Cameo, 2013

El tiempo entre costuras Divisa, 2013

PUEBLA, Xavi A puerta fría Cameo, . 2013


DVD ADULTS Cinema americà

DVD ADULTS Cinema asiàtic

CHBOSKY, Stephen Las ventajas de ser un marginado Summit, 2013

AL MANSOUR, Haifaa La bicicleta verde Cameo, 2013

Homeland. Segunda temporada Twentieth Century Fox, 2013

HO-SUN CHAN, Peter Dragón Selectavisión, 2013

REINER, Rob La princesa prometida Twentieth Century Fox, 2013

Cinema llatinoamericà SORÍN, Carlos Días de pesca en Patagonia Cameo, 2013


FICCIÓ INFANTIL I * (0-6 anys): ADL, Shirin El llibre dels somnis Art Blume, 2013 ARJONA, Juan Soy pequeñito A Buen Paso, 2013 BARNETT, Mac Llana a dojo Joventut, 2013 CERVERA I NOGUÉS, Jordi Les vocals desaparegudes Thule, 2013 CRIMI, Carolyn No necesito amigos Obelisco, 2013

FICCIÓ INFANTIL DESMOND, Jenni El gat vermell, el gat blau Lata de Sal, 2013

FERNÁNDEZ, Noemí La princesa, Sant Jordi i el drac, amics secrets Salvatella, 2013 ISERN, Susanna ¿Dónde estás caracol? OQO, 2013 JEFFERS, Oliver L'increïble nen menjallibres Andana, 2013

LINDGREN, Astrid El gnom no dorm Corimbo, 2013


FICCIÓ INFANTIL

FICCIÓ INFANTIL

MASSENOT, Véronique La gran ola : Hokusai Juventud, 2013

TULLET, Hervé Sin título Kókinos, 2013

Mira el Tram : un dia amb el tramvia TRAM Barcelona, 2013

VILAPLANA, Roger Pa amb tomàquet! Salvatella, 2013

MONLOUBOU, Laure Mimí ¡Tomatito! Bruño, 2013 Conte per treballar la timidesa.

RUBIO, Antonio Luna Kalandraka, 2013 RUIFERNÁNDEZ, Leticia Feliz siesta Kókinos, 2013 TECKENTRUP, Britta ¡Corre a casa, ratoncito! Lóguez, 2013

I ** (7-10 anys): LEWMAN, David Històries de Fons de Bikini Cadí, 2010 NAVARRO, Àngels Exclusiu per a princeses Barcanova, 2012


FICCIÓ INFANTIL PAVÓN, Mar Fidel a l'ampolla Barcanova, 2013 El Fidel és un nen que viu dins una ampolla. La seva família, com és lògic, el vol treure tant sí com no, però la cosa no és tan fàcil. Pel que sembla, l'ampolla i en Fidel són inseparables... O no? La visita a una doctora experta en tractar casos com el d'en Fidel dissiparà els seus dubtes, i de quina manera!

TURIN, Adela La història dels bonobos amb ulleres Kalandraka, 2013 Veinte cuentos clásicos SM, 2013

ZIEFERT, Harriet Mi perro piensa que soy un genio Edelvives, 2013

ZUBIZARRETA, Patxi Tres días en el vientre de la ballena Edelvives, 2013

FICCIÓ INFANTIL I** (11-13 anys): Cuentos de monstruos : cuentos clásicos de monstruos y otros seres monstruosos Juventud, 2013

GASOL, Anna El món és ple de desagraïts! Animallibres, 2013

GRINDLEY, Sally Cacao en crudo SM, 2013 NAHRGANG, Frauke Joc brut Baula, 2006 Volum 6 de la col·lecció Bojos pel futbol.

RUIZ GARZÓN, Ricard El llibre de Morfeu : una aventura contra el Dr. Letàrgic La Galera, 2013


CÒMIC INFANTIL REYES, J. Luis Zipi y Zape y el club de la canica Ediciones B, 2013

CONEIXEMENTS INFANTIL CONANGLA I MARÍN, Ma. Mercè Energies i relacions per créixer : un plantejament creatiu per gestionar les emocions Parramón, 2013 DRESCHER, Daniela Cuinar és cosa de màgia : les receptes de la Merlina i l'Igor ING, 2013 GALLEGO, José Luis I això, on va? : guia pràctica del reciclatge Viena, 2009 LEE, Brian Què hi ha dins...? d'un castell RBA, 2004

LLIBRES EN ANGLÈS PER A INFANTS Aprèn anglès en 1000 paraules Todolibro, 2008 Diccionari il·lustrat amb 1000 mots nous per aprendre anglès visualment.

RACÓ DE PARES ALLAN, Nicholas ¿A dónde vas, Guille? Beascoa, 2004 Conte infantil que explica de manera divertida i senzilla la reproducció humana.

COOPER, Carol El bebé y el niño : ¿qué debo saber? Grijalbo, 2000

GUTMAN, Laura Conversaciones con Laura Gutman : respuestas claras a consultas difíciles Del Nuevo Externo, 2013 STOPPARD, Miriam Concepción, embarazo y parto Grijalbo, 2009


MÚSICA INFANTIL Arbre de colors Marmúsica, 2012 CLUB SUPER 3 Connectem Blanco y negro, 2013

DVD INFANTIL I FAMILIAR BERGERON, Bibo Un monstruo en París Karma, 2013

MARZUK, Mike Las aventuras De Los Cinco Paramount, 2013

RAIMI, Sam Oz, un mundo de fantasía Disney, 2013

DVD INFANTIL I FAMILIAR STEVENSON, Robert Mary Poppins Disney, 2009

Red Dog: una historia de lealtad La Aventura Audiovisual, 2013

Guia novetats març 2014  

Heu vist totes les novetats que han arribat a la biblioteca... no us les podeu perdre.

Guia novetats març 2014  

Heu vist totes les novetats que han arribat a la biblioteca... no us les podeu perdre.

Advertisement