Page 1

MARÇ

NOVETATS DE MARÇ 2013

Horari Matins dimarts, dimecres, divendres i dissabte de 10 a 14 h Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h Adreça: Major, 69 08970 St Joan Despí Tel. 93 267 57 02 b.st.joand.mr@diba.cat http://www.facebook.com/bsjdmr

Biblioteca Mercè Rodoreda - St. Joan Despí

2013 Novetats


NOVEL·LA

NOVEL·LA

BANVILLE, John Llum antiga Bromera, 2012

DE GIOVANNI, Maurizio La tardor del comissari Ricciardi La Campana, 2012

Llum antiga narra la història d’Alexander Cleave, un vell actor de teatre que fa memòria dels millors anys de la seva vida en recordar l’idíl·lic fugaç que va mantenir, quan era adolescent, amb la mare del seu amic a la Irlanda dels anys 50.

Quart episodi de les investigacions i desventures del comissari Ricciardi i del seu ajudant Maione que aquesta vegada hauran de descobrir qui es troba darrera la mort d’un nen. Premi Corpi Freddi Award 2010 a la millor novel·la.

BARNES, Julian El sentido de un final Anagrama, 2012

FALCONES, Ildefonso La reina descalza Grijalbo, 2013

El sentido de un final comença amb un seguit de memòries desendreçades sobre uns determinats fets i acaba amb un protagonista que, 40 anys més tard, s'adona de les trampes de la memòria i es planteja si mai va arribar a entendre res. Premi Man Booker 2011.

La Reina descalza és un viatge a l’Espanya del segle XVIII, època plena de prejudicis i intolerància. Una commovedora història d'amistat, passió i venjança,

CARRASCO, Jesús Intemperie Seix Barral, 2013 Intemperie ens narra la fugida d'un nen, creuant un país castigat per la sequera i governat per la violència. Considerada com la revelació literària de l’any.

GOUNELLE, Laurent Te llevaré a un lugar donde todo es posible Planeta, 2013 La determinació de l'Elianta per salvar els seus és cada vegada més gran i no permetrà de cap de les maneres que un intrús acabi amb la felicitat del seu poble. Una novel·la captivadora, plena de suspens i de sentiment. Una història que planteja una crítica a la nostra societat.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

JOINSON, Suzanne Guía de Kashgar para damas ciclistas Roca, 2012

MENDEZ, Antonio J. Argo RBA, 2012

Una novel·la original que narra dues històries que s'entrellacen. L'una explica les vicissituds per les que passen unes dones aventureres a principis del segle XX. L'altra línia argumental transcorre en el Londres actual però ens impregna igualment del delicat misteri que embolica les casualitats.

Basada en un cas classificat real de la CIA, Argo relata la història de la revolució iraniana i l’assalt a l’Ambaixada dels Estats Units a Teheran. La pel·lícula Argo del director Ben Affleck està basada en aquesta novel·la.

KHADRA, Yasmina La ecuación de la vida Destino, 2012 A La ecuación de la vida l'escriptor algerià Yasmina Khadra ens narra el segrest de dos alemanys per part de pirates somalis. L'atrocitat inicial revela després la humanitat de l'Àfrica negra.

LARK, Sarah El crit de la terra Ediciones B, 2012 Després de Al país del núvol blanc i La cançó dels Maoris, Sarah Lark ens ofereix El grito de la tierra, l’última part d’aquesta trilogia.

MONTERO, Rosa La ridícula idea de no volver a verte Seix Barral, 2013 Rosa Montero ens ofereix una narració a mig camí entre el record personal i la memòria de tots, l’anàlisi de la nostra època i l’evocació íntima. Ens parla de la superació del dolor, de les relacions entre homes i dones, de sexe, de la ciència i de la ignorància... Un llibre original i inclassificable.

MORRISON, Toni Volver Lumen, 2012 Toni Morrison, una figura literària indiscutible dels nostres dies, ens explica la història d'un afroamericà que després de lluitar a la guerra de Corea torna als Estats Units, un país que conviu amb l'odi racial. Volver és una novel·la rotunda i colpidora.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

MORTON, Kate El cumpleaños secreto Suma de letras, 2013

PAASILINNA, Arto Prisioneros en el paraíso Anagrama, 2012

Una història de tres desconeguts amb uns orígens molt diferents i les vides dels quals quedaran unides de forma funesta i inexorable. El cumpleaños secreto és un relat fascinant de misteris i silencis, falsedats i enganys, d’un assassinat i d’un amor indestructible.

Una divertida i particular història de nàufrags on no sols ens parla de les aventures i desventures d’un grup de desafortunats i forçosos habitants en una illa, sinó que també ens parla de la força de l’enginy humà i del seu instint de supervivència.

MUÑOZ MOLINA, Antonio Todo lo que era sólido Seix Barral, 2013

PÉREZ-REVERTE, Arturo El tango de la Guardia Vieja Alfaguara, 2012

Todo lo que era sólido és un assaig directe i apassionat, una reflexió narrativa i testimonial, una proposta d’acció concreta i entusiasta per avançar des de l’actual deteriorament econòmic, polític i social cap a la realitat que volem.

El tango de la Guardia Vieja és una apassionada història d’amor, traïcions i intrigues que s’allarga durant quatre dècades a través d’un segle convuls i fascinant.

OATES, Joyce Carol Hermana mía, mi amor Alfaguara, 2012 La novel·la fa referència a un cas real com va ser l’assassinat d’una nena de sis anys. La narració està plantejada com una mena d’escrit del seu germà que clarifica què en sap i quin és el seu paper en la història. Una història demolidora guanyadora del Grand Prix de l’Heroïne Madame Figaro.

REDONDO, Dolores El guardiàn invisible Destino, 2013 La inspectora d’homicidis, Amaia Salazar, dirigirà una investigació que la portarà als escenaris on va néixer, d’on sempre havia volgut escapar. Un relat àgil i de suspens situat als màgics escenaris del Pirineu basc que atrapa des de la primera pàgina.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

RIBAS, Rosa Don de lenguas Siruela, 2013

SORIGA, Flavio Pluja negra Alrevés, 2012

Don de lenguas és el nou thriller de l’escriptora Rosa Ribas. Una novel·la policíaca que ens endinsa en la Barcelona de 1952. Aquest llibre ha estat escrit a quatre mans amb l’escriptora Sabine Hoffman.

Pluja negra ens mostra la quotidianitat d'un poblet de Sardenya en què l'aparent tranquil·litat es trenca quan assassinen una bonica mestra. Premi Grazia Deledda Giovani.

SÁNCHEZ, Mamen La felicidad es un té contigo Espasa, 2013

TAGORE, Rabindranath La casa i el món Pagès, 2012

La felicidad es un té contigo és una comèdia romàntica amb tocs del drama més tendre i intriga policíaca on l’amor ho explica tot. Una de les novel·les més alegres de l’any.

En aquest relat realisme i idealisme lluiten de la mà de tres narradors ben diferents marcats per una religió i uns costums ancestrals que ens expliquen, amb ulls de dona, un triangle matrimonial aparentment idíl·lic però que en realitat amaga el conflicte Orient-Occident.

SOLER, Sílvia L’estiu que comença Planeta, 2013 Sílvia Soler ens explica la relació de dues famílies unides per les dones, esposes i mares. Una història que va fent salts en el temps, uns més curts i d’altres més llargs per poder-nos mostrar els punts on les vides de les dues famílies van canviant. Premi Ramon Llull 2013.

WORTH, Jennifer ¡Llama a la comadrona! Lumen, 2012 ¡Llama a la comadrona! està basada en la vida real de

Jennifer Worth, jove infermera de la classe alta britànica en la dècada dels cinquanta que va descobrir amb la seva feina les penúries dels barris més pobres de Londres i que arribaria a ser una llevadora cèlebre al seu país.


NOVEL·LA JUVENIL

NOVEL·LA JUVENIL

ALAPONT, Pasqual El racó de Penèlope Cruïlla, 2012

RUESCAS, Javier Play Bromera, 2012

El racó de Penèlope és una novel·la realista que explica, amb molt d’humor, les vivències d’un adolescent que descobreix les veritats essencials gràcies a un vell mariner enginyós i enigmàtic. Premi Gran Angular 2012

Es tracta d'una novel·la realment captivadora sobre l'èxit, l'amor i la fama.

BLUE JEANS No sonrias que me enomoro Planeta, 2013 Una nova novel·la de Blue Jeans on hi trobem amor, intriga, humor, diversió, actualitat i molta frescor. Una lectura màgica que ens farà riure, plorar, somiar i, sobretot, creure que l'amor sempre pot amb tot.

RIORDAN, Rick L’ombra de la serp La Galera, 2012 Continua l'emoció en L'Ombra de la serp, la brillant conclusió de la trilogia dels Kane iniciada amb La Piràmide vermella i El tron de foc.

VALLVERDÚ, Josep Terra de llops Pagès, 2012 Terra de llops és una novel·la d’aventures. L’acció està situada a la Grècia antiga, en un món ple de batalles i de lluites entre bons i dolents.


CONEIXEMENTS

CONEIXEMENTS

ÁLAVA REYES, María Jesús La inutilidad del sufrimiento La Esfera de los libros, 2005

JAMAL, Salah Allò que cal saber sobre els àrabs Flor del Vent, 2012

Amb aquest la seva autora ens ensenya a veure els errors més habituals dels nostre comportament i ens ofereix reflexions, pautes de conducta, exercicis d’autocontrol i testimonis que ens permeten entendre millor la vida.

Salah Jamal es converteix en una veu serena que demana temps, reflexió y justícia en l'aproximació occidental a la diversitat cultural, política i religiosa del món àrab. Una obra divulgativa, subtil i desimbolta sobre l'origen i el perquè de les coses que marquen el tarannà, el pensament i els comportaments del dia a dia.

BRETHERTON, Caroline Pasteles, pastas, galletas, merengues, tartas, panes: dulces y salados Blume, 2012 Caroline Bretherton ens ofereix una joia per a rebosters i forners. Un llibre il·lustrat amb excel·lents fotografies i amb tot tipus de detalls i informació.

Com dominar el nivell C Teide. 2012 Com dominar el nivell C té com a objectiu permetre al seu usuari d’assolir el nivell de Suficiència de la Direcció General de Política Lingüística d’una manera senzilla, pràctica i eficaç i, també, ser d’utilitat per a tothom que vulgui aprendre català.

PINKER, Steven Los ángeles que llevamos dentro Paidós, 2012 En una monumental obra de més de mil pàgines, Los ángeles que llevamos dentro, el psicòleg Steven Pinker analitza l’evolució de la violència en les societats humanes i ens ofereix una nova perspectiva a les ciències i de la nostra idea de l’home.


CONEIXEMENTS

CÒMIC ADULT

SERRANO, Sebastià Del amor, la mentira y la persuación Destino, 2012

NURY, Fabien Atar Gull o el destino de un esclavo modélico Dibbuks, 2012

Sebastià Serrano ens ofereix una reflexió lúcida sobre el cervell, el pensament i el comportament humà. Amb el seu estil habitual, ens parla de l'enamorament, la mentida, els prejudicis, la persuasió i de les claus per assolir l'excel·lència comunicativa.

Novel·la gràfica basada en una obra literària que Eugène Sue va publicar en 1831. S'hi narra la peripècia vital d'un príncep africà que és capturat i venut com esclau a Amèrica.

VALL, Toni Les veus de la influència Deu i onze, 2012 Quinze periodistes catalans de rellevància reflexionen sobre la seva trajectòria, el nostre periodisme i el nostre país, els mitjans públics i privats, la relacions amb el poder, els efectes de la crisi econòmica, el futur del periodisme...

WALLACE, William Miguel Ángel Lunwerg, 2012 Amb esplèndides reproduccions, William Wallace, reconegut especialista en l’obra de Miquel Àngel, ens guia per la història amagada dels petits detalls i dels aspectes més intrigants de les seves creacions artístiques.

MAX Vapor La Cúpular, 2012 Max torna a reflexionar sobre algunes de les seves obsessions habituals: la recerca, el desert, trobar-se a un mateix lluny del renou insuportable de la maquinària moderna.


MÚSICA

MÚSICA

Música tradicional

Jazz i Blues

BRAHIM, Aziza Mabruk

Hespèrion XXI Esprit d'Arménie

MONTÓN, José Luis Solo guitarra

NEDDERMANN, Judit Cançons de la veritat oculta

Blackcelona: a collection of soul & funk music from the city of Barcelona ELINA DUNI QUARTET Matanë malit

FRANKLIN, Aretha The electrifying Aretha Franklin

JOHNSON, Marc Swept away

MSMW live In case the world change its mind

SOUL REBELS BRASS BAND Unlock your mind


MÚSICA Pop i Rock BRIGADA Incerta glòria

MÚSICA OCEAN, Frank Channel orange RANALDO, Lee Between the times and the tides

BYRNE, David Love this giant Fairport Convention Fairport Convention

SCOTT, Jill, Cantant The light of the sun TOTE KING Héroe

INSTITUTO MEXICANO DEL SONIDO Políticos ZZ Top La futura KEYS, Alicia Girl on fire

Nous llenguatges musicals MINE! La fi del món

CAGE, John Song books


MÚSICA

DVD ADULTS

Música clàssica

Pel·lícules

BACH, Johann Sebastian Misses, BWV 232, si Menor

Cinema espanyol La gran familia PALACIOS, Fernando

BERLIOZ, Hector Grande messe des morts No habrá paz para los malvados URBIZU, Enrique INIESTA, Eduard El gos solitari de Mozart

Música de pel·lícules

[Rec] 3 Plaza, Paco

Savages Yerma Távora, Pilar STEARNS, Michael Baraka


DVD ADULTS Cinema europeu Blood relations VERHEYEN, Jan

El niño de la bicicleta Jean-Pierre & Luc Dardenne

Intocable Éric Toledano & Oliver Nakache

La Balia BELLOCCHIO, Marco

La batalla de Hadiza BROOMFIELD, Nick

DVD ADULTS Las malas hierbas RESNAIS, Alain

Nueve vidas GARCÍA, Rodrigo

Omagh TRAVIS, Pete

Sentido y sensibilidad BENNETT, Rodney

Triple cross YOUNG, Terence. El pasaje THOMPSON, J. Lee Mata Hari HARRINGTON, Curtis


DVD ADULTS Un método peligroso CRONENBERG, David

Downton Abbey (2a. temporada) FELLOWES, Julian Sèries televisives

DVD ADULTS DVD musicals JACKSON, Michael Live at Wembley july 16, 1988

Coneixements El legado celta NOVOA, José Manuel

Cinema americà ¡Qué

bello es vivir! CAPRA, Frank

El caballero oscuro: la leyenda renace NOLAN, Christopher

Sin código de conducta MICHAELS, Bret

Facebook: cuso de iniciación


FICCIÓ INFANTIL I* (0-6 anys): ALCÁNTARA, Ricardo Quin invent! La Galera, 1998 Conte en lletra lligada i lletra de pal.

BROWNE, Anthony Un goril·la : un llibre per aprendre a comptar Hipòtesi, 2012 Conte per aprendre a comptar.

DENEUX, Xavier A tocar dels meus animals domèstics Combel, 2012 FITÉ, Anna Ada i Max al poble mariner Esin, 2002 Conte en lletra lligada.

GOT, Yves En Didó a l'escola Destino, 2001 Conte-teatre amb personatges mòbils.

FICCIÓ INFANTIL HENNING, Annika El perrito Rund y la planta Lóguez, 2012 HOMS, Núria Quina àvia que tinc! Barcanova, 2012 JOYCE, William L'home de la lluna Combel, 2012 Col·lecció Els Guardians de la infància

LANGREUTER, Jutta Un hogar para el pequeño lobo Lóguez, 2012 MACK, Jeff Bones notícies, males notícies B de Block, 2012


FICCIÓ INFANTIL MOURE, Gonzalo El arenque rojo SM, 2012 ROSELL, Joel Franz En Gatet i la neu Kalandraka, 2012 SIERRA I FABRA, Jordi Coses que l'avi no pot fer Fil d’Aram, 2012

WIESNER, David Martes Oceano Travesía, 2011 WIESLANDER, Jujja La mama Muu i els llibres Maeva, 2012

FICCIÓ INFANTIL I ** (7-10 anys): ALONSO, Fernando Un castillo de arena Oxford, 2010

BALLAZ ZABALZA, Jesús Mar@Ona Cruïlla. 2009 Col·lecció Cartes i diaris

BIGAS I MAYANS, Elena La biblioteca abandonada Barcanova, 2012 Ens trobem en un futur proper, dins la biblioteca d’una escola qualsevol. Els llibres, ben ordenats a les prestatgeries, estan avorrits; se senten abandonats per tot el personal del centre, ningú no els fa cas. Les lletres d’aquests llibres tenen una gran necessitat de ser mirades, acariciades i llegides; per aquest motiu no resten quietes davant l’abandó i organitzen una rebel·lió liderada per les lletres majúscules.


FICCIÓ INFANTIL BLACKWELL, Su Princeses de rondalla Cruïlla, 2012 DAUTREMER, Rébecca El pequeño teatro de Rebecca Edelvives, 2012 PAVÓN, Mar Un bon dia, un barret Barcanova, 2012 Un bon dia, un barret va sortir volant de l’aparador de la barreteria i es va anar encaixant al cap de diversos i estrambòtics personatges: un cobrador de rebuts carbassa, un lladre de cortines de bany…

PIÉROLA, Mabel Em dic aigua Bellaterra, 2012

SEMPÉ, Jean-Jacques Las vacaciones del pequeño Nicolás Alfaguara, 2003 Més aventures d’aquest simpàtic personatge.

FICCIÓ INFANTIL I** (11-13 anys): BACCALARIO, Pierdomenico Hotel de cinc espectres La Galera, 2010

BELPOIS, Jeremy El ejército de la nada Alfaguara, 2010

BIDARI, Bono El Regne de Caucas Cruïlla, 2012

DAHL, Roald James y el melocotón gigante Alfaguara, 2003


FICCIÓ INFANTIL FOLCK, Jordi Vacances "alla romana" de la senyoreta Strauss i els seus amics Baula, 2012 GREENWALD, Tom Guia per no llegir Estrella Polar, 2012

LACOMBE, Benjamin Ondina Baula, 2012

LIENAS, Gemma La Carlota i el misteri de les turqueses empolsegades Estrella Polar, 2012 Llauradó, Josefina En Bernat detectiu i els catorze biberons Animallibre, 2012

FICCIÓ INFANTIL NIK -Gaturro y el regreso de los zombis -Gaturro y la mansión del terror Montena, 2012 A en Gaturro li encanta celebrar aniversaris, però en aquesta ocasió res no sortirà com esperava.

PAVANELLO, RobertO L'últim ogre Estrella Polar, 2012 Heu anat mai de vacances al pantà més boirós, fangós i pestilent del món? Mai, és clar. Doncs resulta, que segons una antiga llegenda, en aquest pantà i viu l’últim ogre d’Anglaterra i, lamentablement, els germans Silver estan decidits capturar-lo!

RICHARDS, Kitty ¡Carrera de sustos! Libros Disney, 2010

SEDGWICK, Marcus Chalados y chamba Roca, 2012 3a entrega de la col·lecció Crónicas de Edgar el cuervO.


FICCIÓ INFANTIL SMALL, Charlie Las piratas de la Isla Perfidia. Pirueta, 2012

STILTON, Geronimo Trece fantasmas para Tenebrosa Destino, 2011

CÒMIC INFANTIL CENTOMO, Katja El misteri de Míster Magnacat Estrella Polar, 2012 Al soterrani de la família Patata ha crescut una planta carnívora molt estranya. L’Elena, però, no sembla gens preocupada, perquè el que de debò l’amoïna és trobar el seu estimat gat Frufrú. A més, en Zick també ha perdut en Timothy, que ha estat segrestat pel misteriós venedor d’olles.

DORISON, Guillaume El planeta de la música : noves aventures basades en l'obra mestra d'Antoine de Saint-Exupéry Salvat, 2012

CONEIXEMENTS INFANTIL BAYÉS, Pilarín Miquel Martí i Pol ; Mercè Rodoreda Mediterrània, 2013 De la mà de la famosa il·lustradora coneixerem la vida d’aquest dos escriptors catalans tan importants i que a més donen nom a les dues biblioteques de Sant Joan Despí.

BENAVENT VALLÈS, Enric Francesc d'Assís Abadia de Montserrat, 2012 BÉZUEL, Sylvie Els dinosaures Cossetània, 2012 DORION, Christiane Com es fan les coses : què hi ha al darrere dels objectes quotidians Cruïlla, 2012 FERRO, Elena Menjars tradicionals de tot l'any : el calendari festiu-culinari per a totes les edats Baula, 2012


CONEIXEMENTS INFANTIL

CONEIXEMENTS INFANTIL

GANERI, Anita Atles descobreix el món Cruïlla, 2012

SOLER MAÑÉ, Bernat Roger de Taizé Abadia de Montserrat, 2012

LEDU, Stéphanie Els animals del món : atles Cruïlla, 2012

ZAGLIA, Carlo Els Animals de circ Cossetània, 2012

MORVAN, Stéphanie Récords del mundo animal Larousse, 2012 PIQUER, Eva Petita història de Barcelona Mediterrània, 2012

PLATT, Richard Simios : y otros primates peludos Alhambra, 2002

LLIBRES EN ANGLÈS PER A INFANTS HANDLER, Daniel The End : book the thirteenth Egmont, 2006

EDWARDS, Roberta Who was King Tut? Grosset & Dunlap, 2006

PENNAC, Daniel The Rights of the reader Walter Books, 2006


RACÓ DE PARES FIGUERAS, Marta Què han de menjar els nostres fills? Pòrtic, 2012

SMULDERS, Beatrijs Embarazo seguro : la guía más completa y actual Medici, 2008

DVD INFANTIL Alvin y las ardillas 3 MITCHELL, Mike

Astérix y Obélix contra César ZIDE, Claude

Babe, el cerdito valiente

MÚSICA PER A INFANTS Cor Vivaldi El 25 de desembre swing, swing, swing!

Balto. Aventura en la tierra del Hielo

CD-ROM INFANTIL Caillou: letras, números y colores

Balto. Rescate del avión perdido WEINSTEIN, Phil


DVD INFANTIL

DVD INFANTIL

Cars 2

Festival cartoons U.S.A.

Dora salva el Reino de Cristal

Heidi en la montaña .La película TAKAHATA, Isao

Érase una vez... un cuento al revés 2 KIRKLAND, Boyd & GORDON, Steve

Geronimo Stilton: desaparecido

Heidi en la ciudad. La película 2 TAKAHATA, Isao

Heidi vuelve a las montañas. La película 3 el final TAKAHATA, Isao

Jugar, cantar i endevinar! Viaje de los Cuellilargos


DVD INFANTIL Las aventuras de Fluvi (primera temporada) CERVANTES, Alejandro

Maisy aventuras (volumen 6 ) COUSINS, Lucy

DVD INFANTIL Wall·e STANTON, Andrew

DVD CONEIXEMENTS Antiguas civilizaciones. Los mayas

¡Scooby-Doo! Misterios S.A. (1a temporada, vol. 2)

Thomas y sus amigos (vol. 13 i 14 )

Un gato en París FELICIOLI, Jean-Loup & GAGNOL, Alain

Guia de novetat de març  

Més novetats que no et pots perdre!!!

Guia de novetat de març  

Més novetats que no et pots perdre!!!