Page 1

GENER

NOVETATS DE GENER 2014

Horari Matins dimarts, dimecres, divendres i dissabte de 10 a 14 h

Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h

Adreça: Major, 69 08970 St Joan Despí Tel. 93 267 57 02 b.st.joand.mr@diba.cat http://www.facebook.com/bsjdmr https://twitter.com/BibMR Consulteu més guies com aquesta al codi qr:

Biblioteca Mercè Rodoreda - St. Joan Despí

2014 Novetats


NOVEL·LA

NOVEL·LA

NOVEL

ABBEY, Edward El vaquero indomable Berenice, 2013

BOMANN, Corina La isla de las mariposas Maeva, 2013

El vaquero indomable és una història plena d’acció i reflexió. Una al·legoria de la nostra època mitjançant un heroi atípic, un quixot cowboy anarquista, que aposta per la vitalitat i l’autosuficiència però que posa en evidència moltes de les convencions i contradiccions de la societat moderna. En 1962 fou adaptada al cine.

Després de descobrir una carta dirigida a una de les seves avantpassades, Diana, una advocada berlinesa, s’embarcarà en un viatge que li permetrà conèixer el passat de la seva família i canviar la seva pròpia vida.

AMARILLO, Noelia Quédate a mi lado Roca, 2012 Jared, caminant pels carrers sense rumb, troba la Dolores i la seva neta, la Núria. Sota la desemparada aparença de Jared, Núria descobrirà a un home valent que conquistarà el seu cor. Si la passió arriba a la teva porta, t’atreviries a rebutjar-la?

BECERRA, Ángela Memorias de un sinvergüenza de siete suelas Planeta, 2013 Una immensa història d’amor en un triangle on els somnis, la passió, l’odi i l’erotisme arriben al límit. Una història plena d’ironia i sentit de l’humor.

CANALS, Jordi El pou Setzevents, 2010 El Pou és la narració de diversos vincles afectius que s'estableixen entre els personatges. Vincles tan poderosos que constitueixen per si mateixos el nucli central de les seves vides. Però quan aquests vincles desapareixen en resulta un dolor devastador i un buit impossible d'omplir.

CARRÈRE, Emmanuel El adversario Anagrama , 2000 Novel·la-document biogràfic i psicològic sobre un mentider compulsiu que un dia de gener de l'any 1993 va decidir assassinar tota la seva família. Un relat esfereïdor i una dissecció minuciosa i brutal de la ment d'un monstre.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

CHEVALIER, Tracy El último refugio Lumen, 2013

FERRANTE, Elena Un mal nombre Lumen, 2013

L’autora de La jove de la perla torna amb força amb una nova heroïna. Una dona que fuig de la seva terra amb els ulls tancats i aprèn a mirar de front en un món que encara desconeix la paraula llibertat.

Un mal nombre és la segona part del tríptic napolità escrit per la escriptora italiana Elena Ferrante. La violència, la cobdícia, la misèria i pobresa confrontades a la riquesa fosca i submergida a l’Itàlia dels anys 60, esdevé el tema central de l’obra.

COLIC, Velibor Los bosnios Periférica, 2013 Velibor Colic ha escrit una obra estremidora sobre la guerra dels Balcans. Un llibre de relats emocionants i lúcids sobre els morts d’aquella guerra. És també una autobiografia del seu narrador, un jove escriptor bosnià convertit en soldat.

DAY, Sylvia Atada a ti Espasa, 2013 Després de No te escondo nada i Reflejada en ti, Sylvia Day ens porta l’última entrega de la trilogia Crossfire, la més intensa i sensual aventura entre Eva i Gideon.

FIELDING, Helen Bridget Jones: loca por él Planeta, 2013 La vida de Bridget Jones ha canviat però ella continua sent la mateixa: divertida, caòtica, encantadora, entranyable, boja pels homes, única..

FORD, Richard Canadà Empúries, 2013 Canadà és una obra d’una profunditat inusual i inquietant que tracta amb delicadesa les transgressions, la pèrdua de la innocència i els misteris que mouen els complexos llaços familiars. Retrat brillant i profund d’una família fràgil, típicament americana, i la consciència, també fràgil, d’un noi adolescent.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

GASSULL, Albert Males arts Empúries, 2013

JACOBS, Kate Celebración en el club de los viernes Maeva, 2011

Males arts fa un esbós amb traç precís d’aquella societat ansiosa, enlluernada per l’èxit que l’envoltava, que es va deixar atrapar pels miratges sorgits d’un moment insòlit; un passat recent que s’ha allunyat molt de pressa.

L’autora de El club dels divendres ens ofereix aquesta tendra història sobre la riquesa dels llaços familiars, la importància de l’amistat i l’esperit de les festes.

GIDEON, Melanie Las mujeres casadas no hablan de amor Planeta, 2012

LAHOZ, Use El año en que me enamoré de todas Espasa, 2013

Las mujeres casadas no hablan de amor ofereix una mirada divertida sobre la crisi de la mitjana edat... i sobre com sovint ens és més fàcil compartir els nostres secrets amb estranys que no pas amb els qui estimem de debò.

Comèdia romàntica que reflecteix les dificultats de les relacions, especialment les que són a distancia, i que és alhora una celebració de la intensitat de la vida, de l’amistat i del amor. Plena de personatges lluminosos d’aquells que et reconcilien amb la vida i que et donen a entendre que tot és possible. Premio Primavera de Novela 2013

HOSSEINI, Khaled I el ressò de les muntanyes Edicions 62, 2013

LINK, Charlotte Tengo que matarte otra vez Random House Mondadori, 2013

Hosseini ens ofereix una novel·la corprenedora sobre l’amor fraternal i la família. Una novel·la que explora com ens estimem, com tenim cura els uns dels altres, com ens respectem i com les decisions que prenem ressonen a través de les generacions.

Charlotte Link ens ofereix una nova novel·la de suspens que ens captivarà amb la impressionant descripció d’atmosferes i persones.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

MAS, Hermínia El dia que van abaixar els sous Edicions del Roure de Can Roca, 2013

MONFORTE, Reyes Besos de arena Temas de Hoy, 2013

El dia que van abaixar els sous és una col·lecció de contes d’estil directe i irònics en què el sentit d’humor ajuda a riure’s de la societat i dels seus errors.

L’autora de Un burka por amor torna amb una nova novel·la carregada de romanticisme, secrets inconfessables, amenaces i injustícies.

MORLEY, Christopher La librería encantada Periférica, 2013 La librería encantada, continuació de La librería ambulante és un homenatge a la literatura, les llibreries i a l'ofici. Les novel·les de Morley, optimistes i divertides, es resumeixen així: els llibres poden curar-ho gairebé tot.

MURAKAMI, Haruki Sueño Libros del Zorro Rojo, 2013 Sueño és un relat que s'endinsa en el particular món oníric de Murakami i se centra en una dona que no pot dormir. Això que fa que porti una doble vida i es vagi desconnectant de la realitat sense que ningú se n'adoni.

MORGAN, Sophie Confesiones de una sumisa Grijalbo, 2013 Un relat honest i sense prejudicis basat en l'experiència real d'una dona que viu la sexualitat amb una llibertat absoluta i total. Una història agosarada i sensual que ens presenta les diverses formes del verb estimar.

NESBO, Jo El ninot de neu Proa, 2013 Uns assassinats misteriosos es produeixen a indrets diferents de Noruega amb la característica comuna de la presència d’un ninot de neu a les proximitats dels fets. Un inspector de policia prototipus del gènere negre: exalcohòlic, exparella, arrogant, descurat, competent i heterodox, es posa el repte de resoldre el cas.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

NEUHAUS, Nele Blancanieves debe morir Embolsillo, 2013

PÀMIES, Sergi Cançons d’amor i de pluja Quaderns Crema, 2013

Blancanieves debe morir, amb ressó de novel·la nòrdica encara que l'autora és alemanya, ens ofereix aquesta trama ben embastada i àgil que enganxa des de la primera pàgina.

Els vint-i-sis contes de Cançons d’amor i de pluja s’estructuren com un recital d’emocions i reflexions sobre la vulnerabilitat i els rituals més absurds de l’edat madura.

OKSANEN, Sofi Cuando las palomas cayeron del cielo Salamandra, 2013

PINILLA, Ramiro Verdes valles, colinas rojas: la tierra convulsa Tusquets, 2004

Història en que es barreja l’amor, la intriga, la lluita patriòtica, la servitud dels traïdors, en definitiva una passejada per la història d’una Estònia ocupada per nazis i desprès pels soviètics i la diversitat de reacció i acceptació de moltes persones davant la situació d’opressió. Guanyadora del Nordic Prize 2013

La tierra convulsa és la primera part de la trilogia Verdes valles, colinas rojas de l’escriptor basc Ramiro Pinilla. Una obra magna ambientada en un poblet anomenat Getxo. L’autor va escriure l’obra al llarg de vint anys en un exili voluntari allunyat de les editorials.

PALACIO, R.J. La lección de August Nube de Tinta, 2012

POSTEGUILLO, Santiago Circo Máximo: la ira de Trajano Planeta, 2013

August és un nen de 12 anys que ha nascut amb una malformació a la cara. De ben petit ha patit tot un seguit d’operacions que l’han allunyat de l’escola i del món. La lección de August és una faula sobre la superació personal i la lluita contra les adversitats.

A Circo Máximo, segona part de la trilogia sobre l’emperador Trajà, Posteguillo ens narra amb una combinació d’entreteniment i divulgació les batalles a les Guerres Dàcies.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

PUNSET, Eduardo El sueño de Alicia Destino, 2013

SOBOCZYNSKI, Adam El libro de los vicios Anagrama, 2013

Eduard Punset ens convida a superar la borrosa frontera entre l'emoció i la raó. Alícia és el personatge inseparable de l'autor d'aquest llibre. Una història apassionant i fins i tot intrigant sobre la vida i la ciència.

En 29 capítols i a través d’un munt de personatges que recorren tota la novel·la amb les seves vicissituds, Soboczynski ens ofereix una visió àcida del món modern.

REDONDO, Dolores El legado en los huesos Destino, 2013 Després de l'èxit d'El guardià invisible, més emoció, més tensió, més revelacions. Tot és més a l'esperada segona part de la Trilogia de Baztan.

ROBERTS, Nora La esperanza perfecta Plaza & Janés, 2013 La esperanza perfecta és la darrera entrega de la trilogia Hotel Boonsboro. Una novel·la romàtica, dolça, però que amaga secrets, traïcions i fantasmes.

TÓIBIN, Colm Nuevas maneras de matar a tu madre Lumen, 2013 Per als amants de les biografies i la vida privada dels escriptors, l’irlandès Colm Toibin proposa Nuevas maneras de matar a tu madre. Un volum a cavall entre l’assaig i la novel·la que narra, amb molt sentit de l’humor, les relacions dels escriptors amb els seus progenitors.

TORRENTE BALLESTERO, Gonzalo La Pasqua triste Alianza, 1999 La Pascua triste és el volum que Torrente Ballestero tanca la seva trilogia Los gozos y las sombras, una de les obres més importants de la narrativa espanyola contemporània.


NOVEL·LA TRUC, Olivier L’últim lapó Columna, 2013 L’últim lapó és una barreja de novel·la negra i thriller amb tradicions ancestrals en perill, temperatures extremes i sang sobre la neu. Com a protagonistes dos policies que s’encarreguen dels conflictes entre els ramaders de Lapònia.

WEAVER, Eva Todo lo que cabe en los bolsillos Espasa, 2013 Un relat preciós, colpidor i emotiu sobre el perdó, la reconciliació i la capacitat de redempció que ens ensenya els desastres de la Segona Guerra Mundial a través de les mirades d’un nen jueu i un soldat alemany.

NOVEL·LA JUVENIL CLARE, Cassandra Cazadores de sombras: ciudad de hueso Cazadores de sombras: ciudad de ceniza Cazadores de sombras: los orígenes. Princesa mecànica Destino, 2009- 2013 Aquí tenim diferents part de la saga Cazadores de sombras. Misteri, ciència ficció i romanticisme amb un toc de sentit de l'humor i suspens. Tot un bestseller.

MARTÍN, Andreu Cicatrius de 1714 Bromera, 2013 En Cicatrius de 1714, Andreu Martín ens convida a viatjar 300 anys enrere per viure una trama farcida d’acció i aventures que ens converteix en testimonis d’un episodi històric clau, el setge de Barcelona, origen de la Diada Nacional de Catalunya.

ROTH, Veronica Insurgent Estrella Polar, 2012 La Tris haurà de lluitar per descobrir la veritat que la pot salvar a ella i als qui estima. Haurà de prendre decisions que poden tenir conseqüències inesperades i completament devastadores.


CÒMICS

CONEIXEMENTS

NADAR Papel estrujado Astiberri, 2013

AMORÓS, Mario Allende: la biografía Ediciones B, 2013

Una història contemporània sobre la covardia, la soledat, el pes dels errors i la culpabilitat.

Mario Amorós traça de forma minuciosa la trajectòria política d'una de les personalitats més universals del segle XX i dibuixa la seva semblança humana penetrant en la vida familiar, les relacions d'amistat i els costums quotidians del president de Xile.

TEZUKA, Osamu El libro de los insectos humanos Astiberri, 2013 Osamu Tezuka és considerat per a molts com un referent per entendre el manga actual i la cultura japonesa a través del còmic. El libro de los insectos humanos és un títol orientat a un lector adult on el lector s’ha de deixar engolir en els personatges i la trama d’aquest thriller on Tezuka explora el seu costat més fosc, transgressor i experimental.

CHOPRA, Deepak Supercerebro La Esfera de los libros, 2013 Deepak Chopra, un dels metges i comunicadors més reconeguts i Rudolph E. Tanzi, professor de Neurologia de la Universitat de Harvard, han escrit un llibre apassionant per conèixer a fons totes les fases del cervell, aprendre noves respostes i fer un salt quàntic en la seva utilització.

DURIEZ, Colin J.R.R. Tolkien: génesis de una leyenda Rialp, 2013 Una accessible biografia que ens ajuda a conèixer millor l’autor de la trilogia El senyor dels anells. El món recreat per J.R.R. Tolkien ha aconseguit l’atenció de milions de persones en tot el món.


CONEIXEMENTS

CONEIXEMENTS

HOLMGREN, David Permacultura: principios y senderos más allá de la sustentabilidad Kaicron, 2013

ÓNEGA, Fernando Puedo prometer y prometo: mis años con Adolfo Suárez Plaza & Janés, 2013

David Holmgren, co-creador del concepte de permacultura, ens ofereix la seva visió per planificació, desenvolupament, manteniment, organització i preservar hàbitats aptes per a sostenir la vida en el futur.

A mig camí entre la biografia i la crònica, aquest llibre reconstrueix la trajectòria política, personal i sentimental d'un home essencial en la història de la democràcia. Gràcies als testimonis d'aquells que van estar al seu costat, Fernando Ónega recupera els records que han anat diluint-se en la seva memòria i ens ofereix el seu homenatge personal a un polític inoblidable, Adolfo Suárez.

KÜPPERS, Victor L’efecte actitud Viena, 2012 Un manual ple d'estratègies i d'exercicis pràctics d'autoconeixement per dur a terme un procés de millora personal amb objectius concrets i realitzables.

NIÑO-BECERRA, Santiago Diario del crash Los Libros del Lince, 2013 L'economista que va parlar de la crisi abans que ningú, dóna respostes a les preguntes que tots en fem, quant durarà la crisi?

Tecnicas y proyectos artesanales: aplicación, álbum de recortes, alfombras de trapo, papel reciclado, mosaico, bisutería, velas, jabón. Blume, 2013 Una guia de manualitats excel·lent i senzilla amb les tècniques més populars i projectes molt atractius. Inclou gran varietat de manualitats, des de les realitzades amb paper i tèxtil fins l’elaboració de mosaics i bijuteria.


DVD ADULTS Cinema europeu WRIGHT, Joe Anna Karenina Universal, 2013

Cinema espanyol GÓMEZ ESCUDERO, Alba Un poema a l'exili: "El pessebre" de Pau Casals i Joan Alavedra Soul, 2012

DVD ADULTS Cinema americà KAUFMAN, Charlie Synecdoche, New York Cameo, 2013

ZEMECKIS, Robert El vuelo Tripictures, 2013

Cinema llatinoamericà REBOLLO, Javier El muerto y ser feliz Cameo, 2013

SUBIRÀ I CLARAMUNT, Paulí Enxaneta: els castells com mai els havies vist Televisió de Catalunya, 2011

LARRAÍN, Pablo No Cameo, 2013


FICCIÓ INFANTIL I * (0-6 anys): AIGNER-CLARK, Julie Flocs de neu i caramells Essential Minds, 2004 Volum de la col·lecció Què veu la Violeta?

BALDÓ, Estel L'hort de l'escola La sardana i altres danses Barcanova, 2013 Conte en lletra lligada i lletra de pal.

BLANCH, Teresa No em dic Caputxeta! Casals, 2006 A casa de l'Andreu, com cada any quan arriba el canvi de temps, els pares treuen la roba de la temporada passada per emprovar-la als seus fills i veure què els va a la mida, què poden aprofitar dels germans més grans i què hauran de donar perquè els va petit a tots. L'Andreu es veu a venir que heretarà un abric vermell amb caputxa de la seva germana i no li agrada gens, perquè tem que tothom li dirà "Caputxeta vermella".

FICCIÓ INFANTIL BUSQUETS, Jordi Les bruixes Susaeta, 2000

FONTANEL, Béatrice La granja Spes, 2006 Conte en lletra lligada

HOLE, Stian El cielo de Anna Kókinos, 2013

HO-SEON, Jeong Petonets Tramuntana, 2013

LATIMER, Alex El talent amagat del pingüí Baula, 2013


FICCIÓ INFANTIL LEE, Brian ¿Qué hay dentro de...? un barco pirata RBA, 2004 LUNA, Marta Tinc un jersei nou Baula, 2013 Conte en lletra de pal.

PIN, Isabel Si yo fuera un león Lóguez, 2013

STEFFENSMEIER, Alexander La Florentina vol veure món Barcanova, 2013 El carter, que està de vacances veient món, escriu una postal als seus amics. La Florentina no s’ho pensa dos cops. Ella també vol canviar d’aires! Fa l’equipatge i es planta a la parada de l’autobús. Però passen les hores i s’avorreix de tant esperar. La Florentina torna a la granja amb la cua entre les cames i descobreix un prat immens: el lloc ideal per gaudir de les seves vacances d’allò més!

FICCIÓ INFANTIL I ** (7-10 anys): FLORA, James Un cangur per Nadal Lata de Sal, 2012

LEPRINCE DE BEAUMONT, Jeanne-Marie La bella y la bestia Reino de Cordelia, 2013

MÀRQUEZ, Eduard Les granotes de la Rita Cruïlla, 2004

MINNE, Brigitte Fadabruixa Fiore, 2013 NESQUENS, Daniel Un deseo muy especial Anaya, 2013


FICCIÓ INFANTIL PÉREZ ESCRIVÁ, Victoria Por qué nos preguntamos cosas Thule, 2013 PRATS, Joan de Déu L'inventor despistat Barcanova, 2013

SOCOLOVSKY, Silvina Dinosaurios fantásticos : juegos del jurásico Susaeta, 2003

TEIXIDOR, Emili Els secrets de la vida de la Formiga Piga Cruïlla, 2003

UNGERER, Tomi Flix Ekaré, 2013

FICCIÓ INFANTIL I** (11-13 anys): ALAPONT, Pasqual La banda dels mitjos lladres Bromera, 2013 DOYLE, Arthur Conan, Sir La liga de los pelirrojos Anaya, 2013 KINNEY, Jeff SOS! atrapat en família El tercer en discòrdia Estrella Polar, 2012-2013 Volums 6 i 7 de la col·lecció Diari del Greg.

MAURI, Christophe Una escuela de cerebritos La fiesta del rey Montena, 2012-2013 Col·lecció Trolas y pifias de Mateo Hidalf.

RODRÍGUEZ ABAD, Ernesto Escritos en la corteza Alfaguara, 2013


FICCIÓ INFANTIL STILTON, Geronimo El castell de Roca Agarrada El secreto de la familia Tenebrax Els defensors de Muskarrat City Destino, 2005-2010 SZILLAT, Antje Ocho chiflados a bordo y sin tierra a la vista Anaya, 2013

CÒMIC INFANTIL La magia de la amistad Planeta, 2013

CONEIXEMENTS INFANTIL BROCKLEHURST, Ruth 1001 animales que buscar Usborne, 2010 CLUA, Pau Súper chistes. 2 Montena, 2013

CAJAL, Beatriu Enganyifes La Galera, 2007

Col·lecció My little pony

ELSCHNER, Géraldine ¿Dónde está la ranita? : Claude Monet en Giverny Juventud, 2013

TENYA, Yabuno Inazuma Eleven go Planeta DeAgostini, 2012

FLOS, Eli 111 activitats contra Cercle de Lectors, 2013

STILTON, Geronimo El descubrimiento de América Planeta Junior, 2009

FORBES, Scott China : grandes secretos para pequeños viajeros GeoPlaneta, 2013


CONEIXEMENTS INFANTIL GOLDSMITH, Mike Matemática mente SM, 2013

JENNINGS, Terry Guía de campo SM, 2013 LEVY, Joel El libro del buen explorador GeoPlaneta, 2013

MOJE, Steven W. Ciència divertida RBA, 2013

RIVAS, Noè Cançons de rotllana : per a petits i grans Baula, 2013 Inclou CD i DVD de les cançons i coreografies.

CONEIXEMENTS INFANTIL ROMEU, Paco L'extraordinària història del fantasma de Quim Quinqué Bromera, 2013 XII Premi de Teatre Infantil "Xaro Vidal" Ciutat de Carcaixent.

WEINHOLD, Angela Descubramos nuestra tierra Elfos, 2007

LLIBRES EN ANGLÈS PER A INFANTS PANISELLO, Anna Back to school Combel, 2013 Inclou CD.

BAENA, Aleix Endreça casa teva : un llibre de paraules en català i anglès amb sorpreses a cada pàgina Beascoa Internacional, 1997


RACÓ DE PARES

DVD INFANTIL

CASALS, Ramon Educar en temps de crisi Graó, 2013

CLUB SUPER 3 La festa dels Supers: m'agrada l'esport TV3, 2012

COOKE, Kaz Embarazada : la guía indispensable para madres primerizas Ediciones B, 2002

El soldadet de plom Títiris, DL 2012

MÁÑEZ, Carlota Cómo ser una súper mamá : manual de supervivencia para madres primerizas y "plan de acción" para todas las madres Océano Ámbar, 2007

Los amigos de Minnie Disney, cop. 2012

RYDE, Roo Habitaciones de niños Círculo de Lectores, 1999

Mickey y Donald tienen una granja Disney, cop. 2013

SEARS, Martha Los 25 principios de la nueva madre : todo lo que necesita para disfrutar plenamente de la maternidad Medici, 1998

YAGI, Ryuichi y YAMAZAKI, Takashi Friends. Aventura en la isla de los monstruos Selectavisión, DL 2013

Guia novetats gener 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you