Page 1

MARÇ

NOVETATS DE MARÇ 2013

Horari Matins dimarts, dimecres, divendres i dissabte de 10 a 14 h Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h Adreça: Major, 69 08970 St Joan Despí Tel. 93 267 57 02 b.st.joand.mr@diba.cat http://www.facebook.com/bsjdmr

Biblioteca Mercè Rodoreda - St. Joan Despí

2013 Novetats


NOVEL·LA

NOVEL·LA

BANVILLE, John Llum antiga Bromera, 2012

DE GIOVANNI, Maurizio La tardor del comissari Ricciardi La Campana, 2012

Llum antiga narra la història d’Alexander Cleave, un vell actor de teatre que fa memòria dels millors anys de la seva vida en recordar l’idíl·lic fugaç que va mantenir, quan era adolescent, amb la mare del seu amic a la Irlanda dels anys 50.

Quart episodi de les investigacions i desventures del comissari Ricciardi i del seu ajudant Maione que, aquesta vegada, hauran de descobrir qui es troba darrera la mort d’un nen. Premi Corpi Freddi Award 2010 a la millor novel·la.

BARNES, Julian El sentido de un final Anagrama, 2012

FALCONES, Ildefonso La reina descalza Grijalbo, 2013

El sentido de un final comença amb un seguit de memòries desendreçades sobre uns determinats fets i acaba amb un protagonista que, 40 anys més tard, s'adona de les trampes de la memòria i es planteja si mai va arribar a entendre res. Premi Man Booker 2011.

La Reina descalza és un viatge a l’Espanya del segle XVIII, època plena de prejudicis i intolerància. Una commovedora història d'amistat, passió i venjança,

CARRASCO, Jesús Intemperie Seix Barral, 2013 Intemperie ens narra la fugida d'un nen, creuant un país castigat per la sequera i governat per la violència. Considerada com la revelació literària de l’any.

GOUNELLE, Laurent Te llevaré a un lugar donde todo es posible Planeta, 2013 La determinació de l'Elianta per salvar els seus és cada vegada més gran i no permetrà de cap de les maneres que un intrús acabi amb la felicitat del seu poble. Una novel·la captivadora, plena de suspens i de sentiment. Una història que planteja una crítica a la nostra societat.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

JOINSON, Suzanne Guía de Kashgar para damas ciclistas Roca, 2012

MENDEZ, Antonio J. Argo RBA, 2012

Una novel·la original que narra dues històries que s'entrellacen. L'una explica les vicissituds per les que passen unes dones aventureres a principis del segle XX. L'altra línia argumental transcorre en el Londres actual però ens impregna igualment del delicat misteri que embolica les casualitats.

Basada en un cas classificat real de la CIA, Argo relata la història de la revolució iraniana i l’assalt a l’Ambaixada dels Estats Units a Teheran. La pel·lícula Argo del director Ben Affleck està basada en aquesta novel·la.

KHADRA, Yasmina La ecuación de la vida Destino, 2012 A La ecuación de la vida l'escriptor algerià Yasmina Khadra ens narra el segrest de dos alemanys per part de pirates somalis. L'atrocitat inicial revela després la humanitat de l'Àfrica negra.

LARK, Sarah El crit de la terra Ediciones B, 2012 Després de Al país del núvol blanc i La cançó dels Maoris, Sarah Lark ens ofereix El grito de la tierra, l’última part d’aquesta trilogia.

MONTERO, Rosa La ridícula idea de no volver a verte Seix Barral, 2013 Rosa Montero ens ofereix una narració a mig camí entre el record personal i la memòria de tots, l’anàlisi de la nostra època i l’evocació íntima. Ens parla de la superació del dolor, de les relacions entre homes i dones, de sexe, de la ciència i de la ignorància... Un llibre original i inclassificable.

MORRISON, Toni Volver Lumen, 2012 Toni Morrison, una figura literària indiscutible dels nostres dies, ens explica la història d'un afroamericà que després de lluitar a la guerra de Corea torna als Estats Units, un país que conviu amb l'odi racial. Volver és una novel·la rotunda i colpidora.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

MORTON, Kate El cumpleaños secreto Suma de letras, 2013

PAASILINNA, Arto Prisioneros en el paraíso Anagrama, 2012

Una història de tres desconeguts amb uns orígens molt diferents i les vides dels quals quedaran unides de forma funesta i inexorable. El cumpleaños secreto és un relat fascinant de misteris i silencis, falsedats i enganys, d’un assassinat i d’un amor indestructible.

Una divertida i particular història de nàufrags on no sols ens parla de les aventures i desventures d’un grup de desafortunats i forçosos habitants en una illa, sinó que també ens parla de la força de l’enginy humà i del seu instint de supervivència.

MUÑOZ MOLINA, Antonio Todo lo que era sólido Seix Barral, 2013

PÉREZ-REVERTE, Arturo El tango de la Guardia Vieja Alfaguara, 2012

Todo lo que era sólido és un assaig directe i apassionat, una reflexió narrativa i testimonial, una proposta d’acció concreta i entusiasta per avançar des de l’actual deteriorament econòmic, polític i social cap a la realitat que volem.

El tango de la Guardia Vieja és una apassionada història d’amor, traïcions i intrigues que s’allarga durant quatre dècades a través d’un segle convuls i fascinant.

OATES, Joyce Carol Hermana mía, mi amor Alfaguara, 2012 La novel·la fa referència a un cas real com va ser l’assassinat d’una nena de sis anys. La narració està plantejada com una mena d’escrit del seu germà que clarifica què en sap i quin és el seu paper en la història. Una història demolidora guanyadora del Grand Prix de l’Heroïne Madame Figaro.

REDONDO, Dolores El guardián invisible Destino, 2013 La inspectora d’homicidis, Amaia Salazar, dirigirà una investigació que la portarà als escenaris on va néixer, d’on sempre havia volgut escapar. Un relat àgil i de suspens situat als màgics escenaris del Pirineus basc que atrapa des de la primera pàgina.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

RIBAS, Rosa Don de lenguas Siruela, 2013

SORIGA, Flavio Pluja negra Alrevés, 2012

Don de lenguas és el nou thriller de l’escriptora Rosa Ribas. Una novel·la policíaca que ens endinsa en la Barcelona de 1952. Aquest llibre ha estat escrit a quatre mans amb l’escriptora Sabine Hoffman.

Pluja negra ens mostra la quotidianitat d'un poblet de Sardenya en què l'aparent tranquil·litat es trenca quan assassinen una bonica mestra. Premi Grazia Deledda Giovani.

SÁNCHEZ, Mamen La felicidad es un té contigo Espasa, 2013

TAGORE, Rabindranath La casa i el món Pagès, 2012

La felicidad es un té contigo és una comèdia romàntica amb tocs del drama més tendre i intriga policíaca on l’amor ho explica tot. Una de les novel·les més alegres de l’any.

En aquest relat realisme i idealisme lluiten de la mà de tres narradors ben diferents marcats per una religió i uns costums ancestrals que ens expliquen, amb ulls de dona, un triangle matrimonial aparentment idíl·lic però que en realitat amaga el conflicte Orient-Occident.

SOLER, Sílvia L’estiu que comença Planeta, 2013 Sílvia Soler ens explica la relació de dues famílies unides per les dones, esposes i mares. Una història que va fent salts en el temps, uns més curts i d’altres més llargs per poder-nos mostrar els punts on les vides de les dues famílies van canviant. Premi Ramon Llull 2013.

WORTH, Jennifer ¡Llama a la comadrona! Lumen, 2012 ¡Llama a la comadrona! està basada en la vida real de

Jennifer Worth, jove infermera de la classe alta britànica en la dècada dels cinquanta que va descobrir amb la seva feina les penúries dels barris més pobres de Londres i que arribaria a ser una llevadora cèlebre al seu país.


NOVEL·LA JUVENIL ALAPONT, Pasqual El racó de Penèlope Cruïlla, 2012 El racó de Penèlope és una novel·la realista que explica, amb molt d’humor, les vivències d’un adolescent que descobreix les veritats essencials gràcies a un vell mariner enginyós i enigmàtic. Premi Gran Angular 2012

BLUE JEANS No sonrias que me enomoro Planeta, 2013 Una nova novel·la de Blue Jeans on hi trobem amor, intriga, humor, diversió, actualitat i molta frescor. Una lectura màgica que ens farà riure, plorar, somiar i, sobretot, creure que l'amor sempre pot amb tot.

RIORDAN, Rick L’ombra de la serp La Galera, 2012 Continua l'emoció en L'Ombra de la serp, la brillant conclusió de la trilogia dels Kane iniciada amb La Piràmide vermella i El tron de foc.

NOVEL·LA JUVENIL RUESCAS, Javier Play Bromera, 2012 Es tracta d'una novel·la realment captivadora sobre l'èxit, l'amor i la fama.

VALLVERDÚ, Josep Terra de llops Pagès, 2012 Terra de llops és una novel·la d’aventures. L’acció està situada a la Grècia antiga, en un món ple de batalles i de lluites entre bons i dolents.

Guia novel·la de març  

Gaudiu de totes les novel·les noves que han arribat a la biblioteca aquest mes de març.

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you