Page 1

MAIG

NOVETATS DE MAIG 2013

Horari Matins dimarts, dimecres, divendres i dissabte de 10 a 14 h Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h Adreça: Major, 69 08970 St Joan Despí Tel. 93 267 57 02 b.st.joand.mr@diba.cat http://www.facebook.com/bsjdmr Consulteu més guies com aquesta al codi qr:

Biblioteca Mercè Rodoreda - St. Joan Despí

2013 Novetats


NOVEL·LA

NOVEL·LA

BARICCO, Alessandro Mr. Gwyn La Magrana, 2012

CASTELLS, Ada Pura sang Edicions 62, 2013

Alessandro Baricco, un dels escriptors italians contemporanis més reconeguts, ens presenta la seva última obra on ens brinda una reflexió sobre l’escriptura, les vocacions i les opcions de la vida.

A Pura sang res és el que aparenta. Dos mons tan diferents com la Menorca rural i Barcelona marquen el ritme d’una novel·la que segueix el fil d’un misteri. Una història passional amb elements gòtics que explora els límits de la bogeria. Premi Sant Joan Unnim 2012.

BARNEDA, Sandra Reír al viento Suma de Letras, 2013 Sandra Barneda ens ofereix una novel·la contemporánea, divertida, emocionant. Una història que vol ser un cant a la vida i a la necessitat de ser nosaltres mateixos.

CANTALOZELLA, Assumpció El confident dels reis Proa, 2012 Aventures i emocions, història i llegenda, poderosos sense poder en una novel·la que recrea el moment en què Catalunya ha d’abandonar el nord i girar els ulls cap al sud.

CHANDLER, Raymond El son etern La Magrana, 2012 Los Angeles és una ciutat de contrastos, amb luxoses mansions de milionaris i sòrdids carrers plens de gàngsters i assassins. L’investigador privat Philip Marlowe n’és un testimoni d’excepció. El son etern és un clàssic absolut de la novel·la negra i criminal.

CONNELLY, Michael La caja negra RBA, 2012 L’homicidi d’una periodista danesa durant les revoltes racionals de Los Angeles l’any 1992, són el motor de la nova novel·la de Michael Connelly protagonitzada per l’inspector Harry Bosch. Premi RBA de Novel·la Negra 2012.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

DAY, Sylvia Siete años pra pecar Planeta, 2013

FERRANTE, Elena La amiga estupenda Lumen, 2012

Sylvia Day, autora de No te escondo nada, explora en aquesta nova novel·la la essència de la intimitat i el desig.

Amb La amiga estupenda s’inaugura una trilogia que té com a rerefons la ciutat de Nàpols a mitjans del segle passat i, com a protagonistes, dues dones joves que estan aprenent a governar la seva vida en un entorn ple d’astúcia.

DEDEU, Alba L’estiu no s’acaba mai Proa, 2012 Darrere de tot allò que anem vivint sovint s’hi amaga quelcom més profund: el misteri de les relacions humanes barrejat amb els sentiments de totes aquelles persones que hi participen. Alba Dedeu ens mostra la seva capacitat d’atreure el lector i conduirlo fins al cor de l’ànima humana.

GABANCHO, Patrícia La néta d’Adam Columna, 2012 A cavall de la ficció i la realitat, Patrícia Gabancho traça, de forma impressionista, un univers poblat de dones que malden per construir la seva identitat. Premi Prudenci Bertrana de Novel·la 2012.

FAÑANÀS, Miquel La bruixa de pedra Columna, 2012

JOSIPOVICI, Gabriel Moo Pak Cómplices, 2012

La bruixa de pedra és un història plena de llegenda i de vida. Ens trobem immersos a la Girona del segle XIV i XV, en un període on l’Església ostentava un fort poder social i polític i on els jueus s’havien de recloure en els seus barris per no patir la tirania dels cristians. Premi Nèstor Luján de Novel·la Històrica 2012.

Aquesta és la història d'una amistat. En el decurs dels seus llargs passejos, Jack explica al seu amic els seus progressos en l'escriptura del que ha de ser el llibre de la seva vida.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

JUNGSTEDT, Mari El fals somriure Columna, 2012

KEPLER, Lars La vident Ara Llibres, 2012

Junsgtedt ens ofereix amb Fals somriure el sisè misteri a l’illa de Gotland. Quan el popular i glamurós organitzador d’actes Viktor Algard és assassinat, al comissari Knutas se li obren diverses línies d’investigació que li conduiran fins a una sòrdida i terrible història.

Un terrible assassinat ha tingut lloc en una institució per a noies joves amb conductes autodestructives. Una mort que la policia no pot explicar. Un nou cas per l’investigador Jonas Linnas.

KABUS, Christine En el corazón de los fiordos Ediciones B, 2013 En el corazón de los fiordos és una historia amb arrels ben profundes, una família separada per la guerra i unes dones que no es donen mai per vençudes.

KENYON, Sherrilyn Sed de venganza Random House Mondadori, 2013 Sherrilyn Kenyon ens ofereix una nova entrega de la saga dels Cazadores oscuros. Un caçador obscur i una dona entrenada per esborrar aquesta raça de la terra es veuen units pel destí.

La serp blanca. Una antologia del conte modern Tàndem, 2012 Aquesta antologia ofereix una panoràmica del que ha estat l’evolució d’aquest gènere i també de la seua varietat temàtica i forma, des dels autors clàssics del segle XIX, com Maupassant, Poe o Txékhov, fins als més actuals, com Roald Dahl.

LARK, Sarah L’illa de les mil fons / La isla de las mil fuentes Ediciones B, 2013 Sarah Lark, autora de la trilogia del Núvol Blanc, ens ofereix de nou una nova saga familiar, atmosfèrica i emocionant, ambientada en l’esplendorós Carib.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

MAALOUF, Amin Los desorientados Alianza, 2012

MAXWELL, Megan Pídeme lo que quieras Esencia/Planeta, 2012

Los desorientados és la darrera novel·la de Amin Maalouf, la més personal i emotiva. Ens ofereix una reflexió universal sobre l’amistat, l’amor, la memòria, l’exili, la identitat i la necessitat de crear ponts entre Orient i Occident, sempre present en la seva escriptura.

Pídeme lo que quieras és una novel·la romànticaeròtica a l’estil d’altres obres de gran èxit com Las 50 sombras de Grey de E.L. James o No escondo nada de Sylvia Day. Aquesta és la primera part d’una trilogia.

MARÍ, Antoni Llibre d’absències Tusquests , 2012 L’indici d’una expressió perduda,“l'estat d'absència”, guia el narrador a la recerca del secret que s’oculta darrere el seu rastre, del qual, ara, vol descobrir els possibles sentits. Un llibre que tant pot ser un assaig filosòfic com una reflexió literària.

MÁRKARIS, Petros Liquidación final Tusquets, 2012 Petros Márkaris, un dels autors grecs més coneguts a les seves novel·les policíaques, ens presenta un nou cas pel famós comissari Kostas Kharitos. Una novel·la amb una trama enginyosa i que a l’hora ens mostra la crua realitat de Grècia.

McMURTRY, Larry La última película Gallo Nero, 2012 Són els anys cinquanta en una petita ciutat de Texas i tres adolescents insatisfets i avorrits, espectadors de les seves pròpies vides en una província tancada en si mateixa. Una història commovedora poblada de personatges secundaris que es mouen en una atmosfera de monotonia i nostàlgia.

MOLIST, Jorge Tiempo de cenizas Temas de Hoy, 2013 Tiempo de cenizas és un relat acuradament documentat que ens parla de l'amor, la venjança, la por, el coratge i els llibres.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

MORELLI, Giampaolo 7 horas para enamorarte Rocaeditorial, 2013

RINDELL, Suzanne La otra mecanógrafa Lumen, 2013

Una novel·la fresca i irònica sobre l’art de la seducció, però també sobre les segones oportunitats i l’amor vertader.

La otra mecanógrafa és una obsessiva història d'amor, amb ingredients de novel·la negra, entre dues dones al Nova York dels anys vint.

OÉ, Kenzaburo ¡Adiós, libros míos! Seix Barral, 2012

ROBERTS, Nora El primer y último amor Plaza & Janés, 2013

El premi Nobel de Literatura Kenzaburo Oé fa balanç de la seva carrera literària com a escriptor i com a lector i construeix un homenatge sorprenent del món dels llibres.

Nora Roberts, l’escriptora favorita d’Amèrica, ens ofereix la segona novel·la de la trilogia Hotel Boonsboro

RILEY, Lucinda La joven del acantilado Plaza & Janés, 2013 La joven del acantilado és la nova novel·la de l’autora de El secreto de la orquídea, que va vendre més d’un milió d’exemplars en tot el món.

ROIG, Montserrat Ramona, adéu Edicions 62, 2011 Ramona, adéu és la història de tres dones, àvia, filla i neta i a través d’elles veiem tres Barcelones, la del canvi de segle, la republicana dels anys trenta i la dels universitaris dels anys seixanta. Llibre en lletra gran


NOVEL·LA

NOVEL·LA

ROSE, M.J. El libro de las fragancias perdidas Plaza & Janés, 2013

SCHIRACH, Ferdinand von Culpa Empúries, 2012

Una novel·la sobre secrets, intriga i amants, separats pel temps i reunits per mitjà d'un perfum místic creat en el regnat de Cleopatra.

Totes les històries d’aquest llibre són captivadores, sense excepció. Ho són sobre tot perquè l’autor aconsegueix escriure sobre la maldat de l’ànima humana d’una manera molt diferent de com ho fan els altres.

ROWLING, J.K. Una vacante imprevista Salamandra, 2013 L’escriptora anglesa afronta la publicació de la primera novel·la dirigida a un públic adult. I ho fa amb una novel·la on reflexiona sobre les relacions personals, la moralitat de l’individu, la solidaritat o la família, entre molts altres temes, però sempre amb molt de sentit del humor.

SALA, Toni. Provisionalitat Empúries, 2012 Toni Sala ens presenta dues històries breus que retraten la provisionalitat: l'acceptació dels altres i de si mateix a la vellesa, i el desig a vint anys.

SJÖWALL, Maj El asesino de policías RBA, 2012 El asesino de policías, un nou cas per l’inspector Martin Beck, és una dura crítica del sistema, un al·legat contra els abusos del poder i una magnífica novel·la negra amb molta acció, suspens i força ironia.

TREVOR, William Una relación perfecta Salamandra, 201 Un relación perfecta confirma a William Trevor com un mestre absolut del relat. Dotze històries commovedores on l’autor ens demostra la seva capacitat d’aprofundir en l’ànima humana.


NOVEL·LA

NOVEL·LA JUVENIL

VONNEGUT, Kurt Bressol de gat Males Herbes, 2012

ARITZETA, Margarida El Gorg negre Estrella Polar, 2012

Teixida a base de coincidències aparentment absurdes, Bressol de gat retrata l’home modern en tota la seva estupidesa. Una sàtira social capaç de mostrar-nos algunes de les atrocitats més grans comeses per la humanitat.

La Margarida Aritzeta crea un univers a la falda del Montseny basant-se en històries, relats, llegendes i mites d’aquesta zona. Ens endinsa en un món on tot sembla ser possible i ens fa gaudir del recorregut de la mà de l’Alba i els seus companys de viatge.

WALLACE, David Foster L’escombra del sistema Edicions del Periscopi, 2013

BOTTA I ORFILA, Joan Dues ratlles vol dir positiu La Galera, 2012

Escandalosament original, ferotge i divertida, L’escombra del sistema és la primera novel·la d’un dels escriptors més innovadors i celebrats de la seva generació.

Aquesta és la història d’en Jordi. Amb ell repassarem la seva vida, des de la infantesa fins la seva maduresa on descobreix com funciona el món. Premi Ciutat d’Olot 2011

WRIGHT, Austin Tres noche Salamandra, 2012

COLOMER, Álvaro El noi que vivia tancat en una habitació Edebé, 2012

Tres noches és un intel·ligent thriller psicològic sobre el matrimoni, l’amor i la venjança, i a l’hora, esdevé un joc entre la ficció i la realitat, l'escriptura i la lectura. Austin Wright utilitza una escriptura senzilla però subtil, reflexiva i molt eficaç.

Aquesta és la història de Nerea que es veu obligada a investigar la desaparició del seu germà. I serà a través del facebook del seu germà on trobarà les primeres pistes per on començar.


NOVEL·LA JUVENIL MURAIL, Marie-Aude No somos los únicos que llevamos este estúpido apellido Noguer, 2012 Humor, somriures, llàgrimes i amor són els ingredients d’aquesta divertida i commovedora novel·la que no deixarà indiferent a ningú. Es tracta d'una novel·la realment captivadora sobre l'èxit, l'amor i la fama.

LINDO, Elvira Mejor Manolo Seix Barral, 2012 Manolito Gafotas, sèrie guardonada amb el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil ha tornat de nou després de deu anys de l’última entrega. Amb aquest llibre retornen els inimitables personatges de la família de Manolito i els seus companys,amb els quals protagonitzaran noves i divertides aventures

PIUMINI, Roberto L’Estralaga Estrella Polar, 2012 L’Estralaga és un clàssic de la literatura italiana. El llibre és un cant a l’amistat, amb un estil precís i concís. I sobretot és una història molt tendra i amb un final commovedor.

NOVEL·LA JUVENIL SELZNICK, Brian Meravelles Cruïlla, 2012 Combinant elements dels àlbums il·lustrats, la novel·la gràfica i el cinema, Brian Selznick, tal com ho va fer a La invenció de l’Hugo Cabret, trenca la forma de la novel·la tradicional per crear una obra molt original i innovadora.

SLOAN, Holly Goldberg I’ll be there. Sempre amb tu Cruïlla, 2012 Aquest relat, tendre i colpidor alhora, entrellaça amb molta habilitat, gran realisme i amb un ritme gairebé cinematogràfic, una història de supervivència amb una altra sobre el primer amor i el poder de l'amistat.

Guia de novetats de novel·la de maig  
Guia de novetats de novel·la de maig  

Consulteu a la guia les novetats que han arribat aquest mes de maig.

Advertisement