Page 1

ESTIU

NOVETATS DE ESTIU 2013

Horari Matins dimarts, dimecres, divendres i dissabte de 10 a 14 h

Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h

Adreça: Major, 69 08970 St Joan Despí Tel. 93 267 57 02 b.st.joand.mr@diba.cat http://www.facebook.com/bsjdmr https://twitter.com/BibMR Consulteu més guies com com aquesta al codi qr:

Biblioteca Mercè Rodoreda - St. Joan Despí

2013 Novetats


NOVEL·LA

NOVEL·LA

NOVEL

ÁRBO, Víctor del Respirar por la herida Alrevés, 2013

BOSCH, Lolita Camps abans de tot això Empúries, 2013

Després de La tristeza del samurái, Víctor del Árbol ens porta Respirar por la herida, una novel·la de personatges, esglaiadora i impactant que ens parla de pèrdues sobtades, vides trencades de sobte i de venjances per mirar de confortar l’ànima.

A Camps abans de tot això, Lolita Bosch explica com el narcotràfic va créixer i es va estendre a Mèxic amb la complicitat de polítics i autoritats. Recolzada en investigacions, entrevistes i testimonis de les víctimes, l’autora examina la transformació d'un país a través de les vides de les persones que van dirigir el comerç de la droga des de principis del segle XX fins avui dia.

BAULENAS, Lluís-Anton Quan arribi el pirata i se m’emporti RBA. 2013 Quan arribi el pirata i se m’emporti aglutina tocs de surrealisme, personatges de faula, peripècies pròpies de les novel·les d’aventures i una motxilla carregada de temes secundaris però transcendentals que configuren l’essència de l’obra. Una història de tresors, ruptures amoroses, màfies i morts abans d’hora amb el Raval barceloní, refugi d’immigrants, drogoaddictes i prostitutes, com a teló de fons.

BENNET, Alan Dos historias nada decentes Anagrama, 2013 Dos historias nada decentes conté dos relats diferents als qual uneix un context històric marcat pels convencionalismes socials, així com el component eròtic que impregna ambdues històries.

BOWDEN, Oliver La hermandad /La cruzada secreta/ Revelaciones La Esfera de los libros, 2011-2013 Bowden ens presenta alguna de les entregues de l’exitosa serie de novel·les de Assassin’s Creed.

BYATT, A.S. Naturaleza muerta Alfaguara, 2010 A Naturaleza muerta, segona part de la tetralogia Cuarteto de Frederica, Byatt reflexiona sobre els inevitables conflictes que surgeixen entre l’ambició i la vida de casa, les limitacions i la realizació personal.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

CAMILLERI, Andrea La danza de la gaviota Edicions 62, 2013

CHIMA, Cinda Williams El trono del Lobo Gris Ediciones B, 2012

Camilleri ens presenta un nou cas pel comissari Montalbano, un comissari molt poc convencional que dóna prioritat a la seva intuïció davant de les ordres dels superiors i que segueix amb la ironia i el sarcasme de sempre.

El trono del Lobo Gris és una història èpica sobre la lleialtat, el sacrifici i la crueltat del destí. És la tercera part de la Trilogia de los Siete Reinos.

CANO, Harkaitz Twist Seix Barral, 2013 Més enllà de la realitat del conflicte basc que apareix en la novel·la, Cano planteja els desafiaments que sorgeixen quan un fuig de la seva pròpia pell i es fica en la pell de l’altre. Una història trepidant que parla de la culpa, de l’amor, de la traïció, però que és, sobretot, un bell cant a l’amistat.

CASO, Ángeles Donde se alzan los tronos Planeta, 2012 Ángeles Caso ens envolta amb una magnífica història de vanitat, d'ambició, de cops de colze a la cort, aliances, conspiracions i sexe, carregada de fina ironia.

CLAUDEL, Philippe Aromas Salamandra, 2013 Philippe Claudel ens explica la seva vida a través d’històries curtes basades en olors; pinzellades de records odorífers que ens marquen el ritme vital. Aromas és un llibre on el lector es converteix en un coprotagonista de la història, creant i recordant, paral·lelament, les olors del seu camí a través de l’inevitable i, també injust, pas del temps.

COOPER, Glenn El fin de los escribas Grijalbo, 2013 Glenn Cooper ens ofereix amb El fins de los escribas un brillant desenllaç a la trilogia que va començar amb La biblioteca de los muertos i El libro de las almas i que ha seduït a milions de lectors arreu del món.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

DAVIS, Lindsey Domiciano Edhasa, 2013

ÉNARD, Mathias Calle de los Ladrones Mondadori, 2013

Retrat de l’època de l’emperador Domicià (segle I dC) a través del soldat de la guàrdia pretoriana Cayo Vinio i la perruquera Flavia Lucila. Aventures i rigor històric de l’autora de la sèrie del detectiu romà Marco Didio Falco.

Calle de los Ladrones, finalista del premi Goncourt 2012, narra el recorregut vital d’un jove marroquí fins al barri del Raval de Barcelona. Una novel·la desencantada i humanista sobre l’exili en els temps de les primaveres àrabs.

DE LUCA, Erri El crim del solda Bromera, 2013

ERVAS, Fulvio Si te abrazo, no tengas miedo Seix Barral, 2013

Una novel·la curta però intensa que destaca novament per la bellesa dels seu text. Erri de Luca ens parla de la guerra des de tres punts de vista ben diferents: un vell criminal de guerra, la seva filla i un escriptor expert en literatura jueva.

Si te abrazo, no tengas miedo és una aventura prodigiosa que tracta sobre el poder transformador dels viatges i la força de l'amor d'un pare pel seu fill. Premi Anima 2012 i millor llibre de l'any a Itàlia.

DÍAZ, Junot Así es como la pierdes Mondadori, 2013 Así es como la pierdes gira al voltant de la vida d’un dominicà que de nen arriba a Nova York. L’autor fa un relat no exempt d’humor de la vida d’en Yunior i de tot els dominicans en general i de les dificultats de viure i sentir-se a gust als Estats Units.

FANER, Pau El mal de la guerra Proa, 2013 El mal de la guerra és una història d’amor i de mort, amb el rerefons de la Mallorca musulmana, el Llenguadoc dels càtars i, sobretot, una Barcelona de debò, rica en costums i personatges populars, amb elements de la màgia i la bruixeria de l’època.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

FLYNN, Gillian Perdida (gone girl) Mondadori, 2013

KOPPEL, Hans Nunca volverás Planeta, 2012

Amy ha desaparegut el dia en què celebra el cinquè aniversari del seu casament i la investigació centra les sospites en el seu home. Perdida es presenta como una novel·la dura i sorprenent on res és el que sembla.

Nunca volveràs conté tots els elements d’una novel·la de terror de primera classe: sexe, intriga, violència.... No apte per a cardíacs.

HIRATA, Andrea La tropa del arcoíris Temas de Hoy, 2013 La tropa del arcoíris ens explica les aventures d’un grup d'alumnes que a través de les seves històries d'amor i dels seus esforços en un país apassionant i hostil, és capaç de fer-nos riure, plorar, somniar, viatjar i reflexionar.

IRVING, John Personas como yo Tusquets, 2013 Personas como yo repassa mig segle de la vida nordamericana des de l’òptica dels sentiments i la sexualitat, els estralls de la sida i l’homofòbia a través de la vida d’un adolescent.

LÄCKBERG, Camilla Los vigilantes del faro Maeva, 2013 Los vigilantes del faro és el setè lliurament de la sèrie protagonitzada per Erica Falck i Patrik Hedström. En aquest cas, la protagonista es traslladarà a l'illa de Graskär, un lloc solitari on s'enfrontarà als foscos mites que envolten la família que va habitar el far al segle XIX .

LEINE, Kim El fiordo de la eternidad Duomo, 2013 El fiordo de la eternidad viatja dels carrers del Copenhaguen de finals del segle XVIII fins les inhòspites terres de Grenlàndia en un relat sobre la impossibilitat de trobar una llar i l’etern desig de llibertat.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

LUCA DE TENA, Torcuato Edad prohibida Planeta, 2005

MARTOS, Raquel Los besos no se gastan Espasa, 2012

Edad prohibida és la història de diferents joves que estrenen l’angoixa i l’alegria de la primera il·lusió i el primer desengany.

Los besos no se gastan és una història agredolça. Un relat de dos nenes plenes de passió que riuen i ploren juntes, que somien amb un futur juntes. La trajectòria de dos dones que van creixent de la mà, experimentat juntes les decepcions, les conquestes i les pèrdues.

MANTEL, Hilary Una reina en el estrado Destino, 2013 Una novel·la històrica que ens explica les infidelitats d’Enric VIII mentre està casat amb Ana Bolena. L’acció transcorre en els decisius mesos que en van viure en el tron anglès des del setembre de 1535 fins l’estiu de 1536.

MARTÍN SÁNCHEZ, Pablo El anarquista que se llamaba como yo Acantilado, 2012 Quan l’autor del llibre busca per internet alguna referència sobre el seu nom, Pablo Martín Sánchez, es troba per casualitat que el seu nom coincideix amb un personatge de principi del segle XX, un anarquista que va morir acusat d’atemptar contra el govern d’aquell país dictatorial i monàrquic que era Espanya. Un llibre preciós i encisador escrit amb un llenguatge planer i senzill.

MERSBERGEN, Jan van A l’altra banda de la nit Raig verd, 2013 Una nit de carnaval després de cinc anys sense cap nit d’esbarjo. Disfressar-se. Ser un mateix. Estar sol. Agafar un bon pet. Entregar-se. Perdre’s. Riure. Convertir-se en pare. Enyorar. Plorar. Barallar-se. Trobar-se. Viure....

MORLEY, Christopher La librería encantada Periférica, 2013 La librería encantada, continuació de La librería ambulante es un homenatge a la literatura, les llibreries i a l'ofici. Les novel·les de Morley, optimistes i divertides, es resumeixen així: els llibres poden curar-ho gairebé tot.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

O’BRIAN, Patrick La fragata Surprise /Los catalanes Edhasa

RAMIS, Llucia Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes Columna, 2013

Aquestes són dues de les novel·les de Patrick O’Brian, una mestre de la novel·la històrica d’aventures navals i gran admirador de Catalunya.

Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes ens ofereix retalls de la memòria que dibuixen una història familiar única i autèntica.

OVEJERO, José Mujeres que viajan solas Verticales, 2010 Es tracta d’un recull de relats curts que tenen com a nexe comú el viatger occidental al tercer món. Una reflexió al voltant de la contradicció entre la idea bucòlica d’un món verge a l’arribada dels turistes i la realitat brutal d’un tercer món violent, masclista, adulterat.

PASTOR, Marc Bioko Amsterdam, 2013 Una aventura extraordinària que arrossega el lector al cor d’una illa misteriosa i salvatge en ple segle XIX. Perills, peripècies i un punt de fantasia per a tothom que s’atreveixi a endinsar-se en les seves pàgines.

ROBERTS, Nora Siempre hay un mañana Plaza & Janés, 2012 Siempre hay un mañana és la primera part de la triologia Hotel Boonshoro, un hotel que reneix del pas del temps i que convida a fer-hi una estada.

SANGLAS, Jordi 100.000 candeles Males Herbes, 2013 Una novel·la de caràcter fantàstic, mescla de ficció amb trets realistes on s’explica la història d’un jove amb tantes ganes com incapacitat per viure i que després d’un desengany amorós decideix anar-se’n a un hotel de la costa empordanesa famosa perquè s’hi veuen ovnis, on rememorarà el passat i intentarà posar ordre a la seva vida.


NOVEL·LA

NOVEL·LA JUVENIL

TYLER, Anne El hombre que dijo adiós Lumen, 2013

RIORDAN, Rick L’heroi perdut La Galera, 2013

L'Aaron, un editor que treballa en l'editorial familiar, se li capgira la vida amb la mort de la seva dona. L'argument del llibre és la particular manera de l'Aaron de fer un procés de dol, de dir adéu.

L’heroi perdut és el primer llibre de la saga Els herois de l'Olimp. És la història d’un noi que descobreix que el món esta ple de éssers mitològics i que ell és fill de Zeus.

NOVEL·LA JUVENIL CLARE, Cassandra El príncipe mecánico Destino, 2012 Clare Cassandra ens porta la segona part de la saga Cazadores de sombra. Los orígenes. Una història d’aventures plena de màgia, amor i amistat.

FUNKE, Cornelia Ombres vivents Estrella Polar, 2013 En aquesta segona part de la sèrie Reckless, Jacob emprèn la recerca desesperada de l'únic objecte màgic que pot salvar-lo de la mort. Per fer-ho haurà de lluitar contra terribles adversaris en el món de darrere del mirall.

ROCA, Maria Carme Katàlepsis La Galera, 2013 Thriller juvenil: festes, drogues i música amb l’Eric com a protagonista. L’Eric té catalèpsia, una malaltia neurològica que el paralitza com si estigués mort, però que el manté conscient. De vegades se n’aprofita, d’aquesta malaltia, i entra en un joc que el porta a situacions límit.

Guia novel·la juliol agost 2013 2  

No us marxeu de vacances sense passar per la biblioteca i veure totes les novel·les noves que han arribat. Gaudeix de l'estiu amb un bon lli...

Guia novel·la juliol agost 2013 2  

No us marxeu de vacances sense passar per la biblioteca i veure totes les novel·les noves que han arribat. Gaudeix de l'estiu amb un bon lli...

Advertisement