Page 1

FEBRER

NOVETATS DE FEBRER 2014

Horari Matins dimarts, dimecres, divendres i dissabte de 10 a 14 h

Tardes de dilluns a divendres de 15.30 a 20.30 h

Adreça: Major, 69 08970 St Joan Despí Tel. 93 267 57 02 b.st.joand.mr@diba.cat http://www.facebook.com/bsjdmr https://twitter.com/BibMR Consulteu més guies com aquesta aquesta al codi qr:

Biblioteca Mercè Rodoreda - St. Joan Despí

2014 Novetats


NOVEL·LA

NOVEL·LA

NOVEL

AHERN, Cecelia El moment de la meva vida Columna, 2012

BERTRANA, Prudenci Violeta Edicions de la ela germinada, 2013

L’autora de Postdata : t’estimo ens presenta El moment de la meva vida, una novel·la emotiva, entranyable i divertida on s’explora què passa quan no parem prou atenció a la nostra vida.

Escrita l'any 1899, Violeta és l'única novel·la de Prudenci Bertrana que encara no havia vist la llum. Representa un punt d'inflexió definitiu en la vida de Bertrana: la substitució del pinzell per la ploma i la presa de consciència d'una vocació literària que, només set anys més tard (1906), donarà com a fruit la novel·la Josafat .

ALLENDE, Isabel El juego de Ripper Plaza & Janés, 2014 El juego de Ripper és una història de suspens i intriga criminal. Una onada de crims colpeja la ciutat i, en la investigació sobre els assassinats, l'inspector Bob Martín rebrà l'inesperat ajut d'un grup d'internautes especialitzats en jocs de rol, Ripper.

BAKER, Jo Les ombres de Longbourn Rosa dels Vents, 2013 Jo Baker ens presenta la història d’Orgull i prejudici de Jane Austen però des del punt de vista dels criats que atenen la mansió. L’estil de l’autora, que respecta l’escriptura de Jane Austen però té un caràcter propi, aporta nova llum a un clàssic i ho fa amb molta imaginació.

BOYD, Hilary Els dijous al parc Rosa dels Vents, 2013 Els dijous al parc és una història d’amor tendra i fascinant sobre la vida (i sexe) més enllà dels seixanta. Un retrat simpàtic i ben escrit de l’amor a la maduresa.

CAIN, James La camarera RBA, 2013 La camarera, un llibre inèdit fins avui. És una novel·la de James M. Cain, un autor emblemàtic del gènere negre americà i que va deixar escrita aquesta novel·la bans de morir el 1977.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

FERRARI, Jérôme El sermón sobre la caída de Roma Mondadori, 2013

KHADRA, Yasmina Los ángeles mueren por nuestras heridas Destino, 2013

Guanyadora del Premi Goncourt 2012, El sermón sobre la caída de Roma és una lúcida novel·la sobre el fi d’una civilització, d’un segle i de la vida d’un home.

En l’Algèria d’entreguerres, el poble del jove Turambo desapareix. La seva família perd tot el que tenia però Turambo és un noi molt especial que no està disposat a deixar-se portar per la misèria i, molt menys, a abandonar els seus somnis.

GREY, Sasha La Societat Juliette Rosa dels Vents, 2013 Sasha Grey ens introdueix a través d’aquesta novel·la en una societat secreta en la qual imperen el poder i l’erotisme. Una societat on les fantasies més agosarades es fan realitat, on tot és possible.

JENKINS, Elizabeth Harriet Alba, 2013 Aquesta novel·la reconstrueix l'anomenat “misteri de Penge” que va estremir a la societat victoriana de 1877. Elizabeht Jenkins ens ofereix una brillant història de seducció i engany però que s’esdevé una novel·la d’horror i suspens amb una atmosfera casi irrespirable.

LANCHESTER, John Capital Anagrama, 2013 Capital, és una novel·la coral que es teixeix al voltant d’un carrer de Londres, a finals del segle XIX per acollir famílies de classe mitjana. El pas del temps i la bombolla immobiliària han provocat que ara hi habitin famílies amb un alt poder adquisitiu. John Lanchester fa un gran retrat de l'Anglaterra canviant de principis del segle XXI.

MALZIEU, Mathias El petó més petit Mondadori, 2013 Un inventor s'enamora d'una noia i quan li fa un petó, el petó més petit del món, la noia desapareix. Malzieu ens explica una faula al volant de l’amor i la por a estimar.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

MANFREDI, Valerio M. Odiseo. El juramento Grijalbo, 2013

NESBO, Jo El muñeco de nieve RBA, 2013

Valerio M. Manfredi ens explica la història d’Odisseu des del seu naixement fins la Guerra de Troia. Aquesta és la primera de les dues novel·les on l’autor ens parla de la figura de l’heroi Homer.

El muñeco de nieve és la nova novel·la d’en Jo Nesbø, protagonitzada pel detectiu Harry Hole. Una gran novel·la policíaca amb una trama excel·lent, personatges brillants i un ritme frenètic. Pels amants de la novel·la negra.

MIRALLES, Esteve Retrobar l’ànima Empúries, 2013 Retrobar l’ànima és un dietari narratiu, un relat sense ficció, escrit al llarg d’un any intens, i esdevé alhora una crònica privada del final de la primera dècada del segle XXI. Premi Marian Vayreda 2012

MOGGACH, Deborah L’hotel dels cors trencats Rosa dels Vents, 2013 Deborah Moggach ens proposa una novel·la en la qual la intel·ligència i l’humor poden amb tot, fins i tot amb el mal d’amors. Una novel·la de personatges, de situacions, d’ànimes perdudes i de cors en procés de curació.

PRICE, Richard The Wanderers: las pandillas del Bronx Mondadori, 2013 The Wanderers és un retrat commovedor d’una joventut confusa. La iniciació al sexe i la violència en un context marcat pel maltractament familiar, el racisme, els flirtejos amb les drogues i una evident sensació de neguit i fracàs.

SACCOMANNO, Guillermo Cámara Gesell Seix Barral, 2013 Cámara Gesell és una trama de conspiració i traïcions que conté tots els elements de la novel·la negra a l'ús, amb crims, drogues i corrupció política i policial. És una obra coral, salvatge i despietada de la societat argentina.


NOVEL·LA

NOVEL·LA

SAVAGE, Sam Vidre Columna, 2012

TUOMAINEN, Antti El guaridor Empúries, 2012

Quan l'editorial li demana que escrigui un pròleg per a la novel·la del seu difunt marit, l'Edna es proposa escriure un llibre a part. A poc a poc, dins del mosaic de la memòria, va prenent forma la història d'un matrimoni gens ordinari.

Novel·la intensa i trepidant ambientada en temps convulsos i desesperats que obliguen el protagonista a prendre mesures radicals per retrobar la dona que estima. El guaridor és una història de supervivència, lleialtat i valentia

SPIRÓ, György Exposición de primavera Acantilado, 2013

VARGAS LLOSA, Mario El héroe discreto Alfaguara, 2013

Exposición de primavera és un relat vigorós que retrata magistralment l’ambient de terror i degradació humana que va viure la ciutat de Budapest sota el domini soviètic. És una obra essencial per conèixer la història dels països atrapats a l’altra costat del teló d’acer.

Amb un llenguatge ple d’humor i melodrama, El héroe discreto, ens explica la història de dos personatges entranyables que cadascú intenta lluitar contra els esdeveniments per sobreviure al dia a dia i realitzar els seus desitjos i necessitats.

THILLIEZ, Franck Atomka Columna, 2013 Franck Thilliez ens presenta un thriller angoixant i amb un ritme trepidant que revela amb tota mena de detalls la cara més sinistra i desconeguda de la investigació nuclear.

WEAVER, Eva Tot el que cap a les butxaques Columna, 2013 Un relat colpidor i emotiu sobre el perdó, la reconciliació i la capacitat de redempció que ens ensenya els desastres de la Segona Guerra Mundial a través de les mirades d’un nen jueu i un soldat alemany.


NOVEL·LA

NOVEL·LA JUVENIL

WOLFE, TOM Bloody Miami Anagrama, 2013

RICHTER, William Harlan Ulls negres Estrella Polar, 2012

El dia a dia de Nestor Camacho, crescut en la comunitat cubana de Hialeah i policia a Miami, ens acosta a un calidoscopi de personatges que retraten la ciutat i, sobretot, la gent que l'habita. Una ciutat que, els americans blancs i protestants, els que es creuen "americans de tota la vida", els sembla alienígena, envaïda, un tros de Cuba als Estats Units. Una novel·la satírica que reflexiona sobre les identitats col·lectives i individuals.

La Wally està disposada a lluitar per la justícia a qualsevol preu. La seva identitat és un misteri; el perill, el seu destí. Acció, aventura, suspens i una història emotiva que es llegeix com una gran pel·lícula.

NOVEL·LA JUVENIL BLUE JEANS No somriguis que m’enamoro Columna, 2013 Fins fa uns mesos formaven el Club dels Incompresos. Cadascun amb la seva personalitat i el seu caràcter, eren els millors amics del món. Però ara, superats els vells problemes, d'altres de nous han separat els seus camins.

STIEFVATER, Maggie The Raven Boys: la profecia del corb Cruïlla, 2013 La Blue va néixer en una família on tothom es dedica a llegir el futur. La seva desgràcia és que ella no ha heretat cap poder sobrenatural, tot i que, en la seva presència, els poders dels altres es tornen més forts, i justament quan es tracta de predir el seu futur, tothom li diu que si fa un petó al seu amor verdader… l’amor morirà.

STIEFVATER, Maggie Las carreras de Escorpio Destino, 2013 Aquesta és una història molt original, inspirada en antigues llegendes cèltiques que té com a protagonista el mite dels cavalls marins.

Guia novel·la febrer 2014  

Totes les novetats d'aquest mes de febrer al teu abast