Page 1

1

PETITES CONFESSIONS Ho confesso, m'he posat trist quan a la llar ha rigut de mí el Martí perquè la meva família som només la mare i jo. "No té papa", repetia rient mentre m'assenyalava. Ho confesso, no porto bé dormir sol a les nits; imagino monstres, situacions esgarrifoses... les meves pors són tan llargues com el passadís on està la meva habitació. Ho confesso, m'agrada jugar amb cuinetes i nines... però també amb cotxes i a superherois. Tinc la sensació que l'avi no m'acaba d'entendre. Ho confesso, no soporto les migdiades per obligació. Sento que el dia a dia m'ofereix tantes i tantes coses per descobrir, que m'angoixa perdre el temps. Ho confesso, potser no he tingut un bon dia, però encara em preocupa més que pensin que necessito ajuda pel fet de parlar amb tu, amic meu de peluix. Quina sort tenir-nos l'un a l'altre.


2

YON, MI AMIGO INSEPARABLE La gente no me entiende, me siento solo y no quiero explicarle a nadie lo que me pasa, tengo miedo de no ser aceptado y se rían de mí, pero mi amigo Yon, mi osito de peluche, me entiende y me comprende. Me siento seguro cuando se lo cuento y le explico que me pasa, él no se ríe de mí, me ama y me escucha todo lo que tengo que decirle, siempre está a mi lado. Un adulto me observa y creo que entiende ese vínculo que tengo. Yon me llega hasta el alma cuando le hablo y le explico mis cosas. El adulto me pregunta: ¿Cómo se llama tu amigo, el osito de peluche? Yo, prefiero no contestarle y proteger a Yon de no ser aceptado y se rían de él, siento un gran vínculo con mi amigo Yon.


3

DULCE OSITO Sabes qué osito, mi iaia me ha dicho que te cuide mucho. Cuando ella era pequeña su mami le dio una caja muy grande, sabes osito, era su cumpleaños. Una caja enorme, osito, con un gran lazo rosa de amor, ! como mi color preferido!, osito. A mi iaia y a mí nos gustan los regalos, osito. Cuando abrió la caja, sabes osito, tú estabas dentro. Mi iaia me ha dicho que tú jugarás conmigo siempre, osito, quieres que juguemos un ratito, osito -. Yo escuchaba su conversación ingenua y recordaba mi niñez. Aquel pequeño peluche había sido el hilo que me había ayudado a unir mis recuerdos de infancia con mi vejez. Mi nietecilla empieza ahora a hilar su vida y me enternece ver que aquel pequeño osito, desgastado por el tiempo, le ayudará como me ayudo a mí.


4

SILENCIS -Hauries d’aixecar l’ànim, E. -Ho sé, B. Se’m fa difícil. Tanta quietud em molesta. La vida no flueix. Sense fer res, el dia se’ns farà etern. -Tens raó, E. Tots dos són obedients, fidels al paper que tenen assignat, si més no durant aquesta estona. Fer l’estàtua, mirar-se; tot i que a B, li costa alçar el cap, i deixar que passi el temps. No fa gaire sol i això tampoc ajuda. La moral decau i la humitat s’escola per tot arreu. Abans de venir aquí tot eren esperances. Viatjarien. Veurien món, potser des de la coberta d’un vaixell, o un creuer de luxe. De cap manera estan tallats pel mateix patró. Tot i que ho sembla. Cadascú té el seu cor i la seva ànima. Bruna observa el peluix que seu damunt d’Estela. Bruna, acull al nen capcot. Són dos taulons obedients. Ja ho deia el mestre fuster.


5

T'ESTIMO! Asseguda en aquelles golfes fosques i plenes de records que trenquen el cor. A la caixa de les teves coses especials està la teva foto, sempre la miraves amb tristor i nostàlgia. Ara ho entenc tot. En Joan va fer la foto el dia que va morir el teu pare. Eres assegut al pont mirant el futur i pensant que t'havies quedat sol. Deies que el teu pare et va regalar aquell os gegant però tu eres petit, et va dir que t'acompanyaria sempre. No et preocupis, l'os és més gran que tu, però creixeràs i es farà petit com les teves pors. T'estimaré sempre! Avui has mort i jo com tu,estic asseguda mirant el futur i pensant que m'he quedat sola. La teva història m'ajudarà a fer petites les meves pors, la por d'haver-te perdut. Aquesta foto serà la meva força.

Profile for Bib. Merce Rodoreda  Sant Joan Despí

VUITENA SETMANA DEL CONCURS SANT JOAN DESPÍ ESCRIU MICRORELATS  

VUITENA SETMANA DEL CONCURS SANT JOAN DESPÍ ESCRIU MICRORELATS  

Advertisement