Page 1

DAGBLAD

DE TURNHOUTSE COURANT Jaargang 7 nummer 1971

1 juli 2010

Moord in de bibliotheek In Turnhout deed de nachtwaker van cultuurhuis de Warande een gruwelijke ontdekking. Zondagochtend omstreeks 2 uur trof hij in de onthaalruimte van de bibliotheek een tafereel aan waarvan hij altijd had vermoed dat het alleen in een thriller zou kunnen bestaan. Het lijk van een man, een plas bloed, een mes. Alsof de misdaadcollectie uit de nabije boekenrekken tot leven was gekomen.

Paul Wouters

De onmiddellijk opgeroepen hulpdiensten konden niets anders meer doen dan vaststellen dat de man was omgebracht met meerdere messteken en dat de dood enige uren tevoren was ingetreden. Het slachtoffer kon worden geïdentificeerd als Paul Wouters, de 52-jarige bibliothecaris die de plaatselijke bibliotheek de afgelopen jaren in Vlaanderen op de kaart wist te zetten.

Omtrent het onderzoek naar de dader is de politiewoordvoerder formeel: de moordenaar moet worden gezocht in het team van 6 medewerkers dat met de bibliothecaris in de bibliotheek achterbleef. Camerabeelden tonen namelijk hoe de bibliothecaris zaterdag om 17 uur nog zelf de bibliotheek afsloot. Een van zijn beleidsmedewerkers De wegvluchtende dader betrapt heeft intussen aan de autoriteiten verklaard dat door een bewakingscamera. hij dat nooit deed zonder bewijsstuk zijn gevonden. In voorafgaande controle van de lokalen. Dat er nog buitenstaanders het belang van het onderzoek willen speurders en onderaanwezig waren, is daarom een zoeksrechter daarover op dit piste die wordt uitgesloten. moment nog geen mededelinUit de eerste ondervragingen en gen doen. diverse getuigenverklaringen blijkt dat de 6 aanwezige personeelsleden zowel gelegenheid als motief hadden. Op de plaats van de misdaad zou een belangrijk fysiek Lees ook: p.8 Wie van de zes?

Ongeloof troef

Verder in deze krant: Wie van de zes?

8

In de bibliotheek is de verslagenheid intussen erg groot. “Zoals elk jaar bij het begin van de zomervakantie hadden we ook nu een aantal attributen verzameld om de bibliotheek een crimineel tintje te geven: een setting die helemaal past bij de Zomer van het Spannende Boek [jaarlijks

weerkerend initiatief van Boek.be in samenwerking met Humo – nvdr]. Maar dit jaar heeft iemand van het spel een griezelige werkelijkheid gemaakt. Op de plaats waar wij onze nepmoord wilden ensceneren, ligt nu een echt lijk. Dat iemand van ons team zoiets heeft gedaan, is absoluut

onvoorstelbaar.” Aldus een duidelijk aangeslagen bibliotheekmedewerker.

Lees ook: p.8 Wie van de zes?

Turnhoutse Courant pagina 1  

hoofdartikel

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you