{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 1

Bib & school Educatief aanbod 2019-2020 Bibliotheek Maaseik

Voor leerkrachten uit het basisonderwijs en het bijzonder lager onderwijs


Voorwoord Beste leerkracht,

Een nieuw schooljaar betekent een nieuwe scholenbrochure voor het basisonderwijs! In dit boekje lees je wat de bib allemaal voor jullie in petto heeft voor het schooljaar 2019-2020. De bibliotheek is een plek waar kinderen de leesmicrobe te pakken krijgen, ze ontdekken er hun favoriete boeken en laten zich inspireren door het ruime aanbod. Kinderen leren er ook zelf materialen lenen en hoe ze informatie kunnen opzoeken. Maar de bibliotheek doet veel meer dan boeken uitlenen en informatie aanbieden. Als leerkracht vind je er zorgvuldig samengestelde boekenpakketten rond populaire thema’s en de medewerkers staan klaar om u te assisteren als u specifieke themapakketten nodig heeft. De bibliotheek is al jarenlang een belangrijke partner als het gaat om taalstimulering, leesbevordering, leesplezier en informatiebemiddeling. Ook zetten we in op digitale vaardigheden en mediawijsheid met o.a. het digitale bib-spel BIBSTER! Een langdurige samenwerking op punt stellen en werkbaar houden, dat is dÊ grote uitdaging voor onderwijs en bibliotheken. Maar ik ben ervan overtuigd dat we dankzij dit programma van de bib daarin glansrijk zullen slagen. Neem dus de tijd om alles te ontdekken, laat je verrassen en trek met de klas op avontuur naar de bib. Veel plezier in dit nieuwe, wervelende bibjaar! Myriam Giebens, Schepen van de bibliotheek

Heb je nog vragen of wens je meer informatie, neem dan contact op met de bibliotheek via jeugdbib@maaseik.be of 089 564 074. 2


Inhoud Activiteiten voor klassen Praktische afspraken Samenwerken met de bib? Hieperdepiep! Welkom in de bib! 3de kleuterklas Piepelotheek 1ste leerjaar Op beZOEK in de bib 2de leerjaar Jeugdboekenmaandspel 3de leerjaar Auteurslezingen 4de leerjaar Van Ecyk escape room 5de-6de leerjaar Bibster 6de leerjaar

4 4 5 5 6 7 8 10 11

Aanbod Bee-Bot minirobot leren programmeren Kamishibai verteltheater Bieblo leesinspiratie voor kinderen Digitale kamishibai Klasuitleningen Extra materialen uitlenen met je Lerarenkaart Vertelkoffers / Themapakketten Fundels digitale prentenboeken Taalstimulering voor anderstalige kinderen Coderdojo Kinder –en Jeugdjury Vlaanderen Inschrijvingsformulier Contactgegevens Sluitingsdagen

3

12 13 14 15 16 17 18 21 22 22 23 24 26 27


Activiteiten voor klassen Praktische afspraken 

De bibliotheek biedt de projecten in deze brochure gratis aan aan de scholen. In ruil vragen wij enkel een enthousiaste deelname en om de gemaakte afspraken te respecteren.

Inschrijven kan via het formulier achterin deze brochure.

Bij iedere activiteit staat vermeld in welke periode we dit organiseren. We laten jullie op voorhand weten op welke dag en hoe laat we de klassen in de bib verwachten.

Voor sommige activiteiten kan het nuttig zijn dat er in de klas al één en ander wordt voorbereid. De bib laat jullie dit tijdig weten.

Bij sommige activiteiten werken de leerlingen in groepjes. Hierbij is het vaak handig als er op voorhand in de klas al groepjes worden ingedeeld, bij voorkeur een mix van jongens en meisjes, sterkere en zwakkere leerlingen. Ook dit laten we op voorhand weten.

Alle activiteiten duren ongeveer 1 uur.

Samenwerken met de bib? Heb je zelf een origineel idee en wil je hiervoor samenwerken met de bibliotheek? Laat het ons weten! We zijn bereid om mee te denken en samen iets moois uit te werken.

4


Hieperdepiep! Welkom in de bib!

3de kleuterklas

November-december 2019 Bibliotheek Maaseik en Bibliotheek Neeroeteren De kinderen van de derde kleuterklas maken op een speelse manier voor het eerst kennis met de bibliotheek. Na een kort voorleesmoment gaan de kinderen zelf aan de slag met enkele interactieve opdrachten.

Piepelotheek

1ste leerjaar

April-mei 2020 Bibliotheek Maaseik en Bibliotheek Neeroeteren Wie weet wat er ’s avonds in de bib gebeurt, als de bib gesloten en donker is en iedereen naar huis is? Het verhaal “Piepelotheek” zet de kinderen op weg om de bib, en de materialen die we hen aanbieden, spelenderwijs te ontdekken. Het belooft een leuke en leerrijke kennismaking te worden!

Inschrijven via het inschrijvingsformulier achteraan in deze brochure. 5


Op beZOEK in de bib

2de leerjaar

Januari-februari 2020 Bibliotheek Maaseik en Bibliotheek Neeroeteren

De leerlingen krijgen een rondleiding doorheen de hele bib, van de jeugdafdeling tot de volwassenenafdeling. We gaan dieper in op de werking van de bib: Wat kan je hier allemaal doen? Hoe staan de boeken gerangschikt en hoe vind je wat je zoekt? Na de rondleiding volgt een zoekspel waarbij de kinderen in kleine groepjes enkele opdrachten oplossen. Het doel van het spel is om op een speelse manier de bib beter te leren kennen.

Inschrijven via het inschrijvingsformulier achteraan in deze brochure. 6


Jeugdboekenmaand

3de leerjaar

Bibliotheekspel Maart 2020 Bibliotheek Maaseik en Bibliotheek Neeroeteren

Jeugdboekenmaand 2020 heeft als thema ’Kunst’ en loopt van 1 tot en met 31 maart. Voor het derde leerjaar is er een interactief spel in de bibliotheek. De leerlingen krijgen in groepjes gevarieerde opdrachten die verband houden met het thema.

Net zoals de voorbije jaren zijn de belangrijkste onderdelen van dit spel: leren opzoeken in boeken, creatief zijn, samenwerken en logisch denken.

7


Auteurslezingen

4de leerjaar

Stijn Moekaars Woensdag 18 maart 2020 Bibliotheek Maaseik Hebben jullie zin om mee te brullen (zingen mag ook hoor) als heuse leeuwen, om te knuffelen met zachte bruine beren en je oren te spitsen als volleerde luisteruilen? Doe dan mee met de heerlijke vertelling van jeugdauteur Stijn Moekaars. Hij heeft een koffer vol verhalen, liedjes en melodietjes. Geniet van lekkere brokjes poĂŤzie, die zo je oren binnen tuimelen. Met je spitse poezenoortjes mag je luisteren en genieten van een zalig verhaal uit Stijns eigen boeken. Stijn Moekaars is een creatieve en muzikale duizendpoot. Zijn lezingen zijn zeer interactief. Zijn eigen verhalen, gedichten, zelfgeschreven liedjes en boeken vormen de rode draad. Hij vertelt, zingt en brengt interactief theater. Plezier in taal beleven staat centraal!

8


Auteurslezingen

4de leerjaar

Yoeri Slegers Donderdag 12 maart 2020 CC Neeroeteren

Hoe maak je nu een verhaal? Hoe begin je eraan? Wat zijn de geheimpjes?

Yoeri Slegers laat je alle trucjes zien en geeft veel tips. We verzinnen niet alleen, we tekenen en fantaseren erop los. En na een tijdje wordt je misschien een echte verhalenverteller ! Yoeri Slegers (1985) is een Vlaams illustrator en auteur. Hij studeerde Toegepaste beeldende kunsten aan de Kunsthumaniora van Hasselt en volgde daarna Illustratieve vormgeving aan de Hogeschool Hasselt. Hij werkt graag met een combinatie van verf, kleurpotloden, stiften en vetkrijtjes. Yoeri Slegers beperkt zich niet tot het illustreren van boeken, maar tekent ook cd covers, posters, kaartjes en droedelt erop los.

Inschrijven via het inschrijvingsformulier achteraan in deze brochure. Elke klas kan slechts voor ĂŠĂŠn auteurslezing inschrijven! 9


5-6de

Van Eyck 2020

leerjaar

Escape Room Mei 2020 Bibliotheek Maaseik en Bibliotheek Neeroeteren 2020 staat in het teken van Jan en Hubert Van Eyck. Dit schildersduo werd in Maaseik geboren en is vooral bekend van het grote kunstwerk ‘Het Lam Gods’. Én natuurlijk van hun standbeeld op de markt van Maaseik!

De bib presenteert dit jaar voor het 5de en het 6de leerjaar een heuse escape room die helemaal in het teken staat van Van Eyck. De klas krijgt interactieve opdrachten over de gebroeders Van Eyck, de bib,… Enkel door goed samen te werken en alle raadsels tijdig op te lossen kan de klas uit de escape room ontsnappen!

Inschrijven via het inschrijvingsformulier achteraan in deze brochure. 10


6de

Bibster

leerjaar

Digitale bib-introductie Januari-februari 2020 Bibliotheek Maaseik Bibster is een digitaal bibliotheekintroductiespel. De leerlingen spelen in kleine teams en krijgen opdrachten via een tablet. Het team dat de opdrachten het best uitvoert, wint het spel! Iedere opgeloste opdracht levert punten op. Op de tablet zien de teams hoe goed ze bezig zijn dankzij een ranking die in realtime alle punten optelt. Tijdens het spel leren de spelers de bibliotheek beter kennen: verrassende boeken of dvd’s, de werking van de catalogus en nog veel meer. Ook mediawijsheid komt aan bod in dit spel.

Inschrijven via het inschrijvingsformulier achteraan in deze brochure. 11


Bee-Bot minirobot Leren programmeren

Bee-Bots zijn minirobots die je dankzij enkele knoppen een zelf gekozen weg kan laten afleggen. Met de Bee-Bot leren jonge kinderen de beginselen van het programmeren en wordt het logisch denken gestimuleerd.

Leerlingen kunnen routes uitdenken, instellen, controleren en aanpassen. Oefeningen met de Bots zijn goed voor het ruimtelijk inzicht, samenwerken en probleemoplossende vaardigheden.

Wil je graag eens komen kennismaken met de Bee-Bot, alleen of met de klas? Of wil je een Bee-Bot uitlenen om in de klas te gebruiken? Dat kan! Stuur dan een mail naar jeugdbib@maaseik.be.

12


Kamishibai Verteltheater

Kamishibai is een eeuwenoude Japanse vertelvorm waarbij grote tekeningen in een houten verteltheatertje worden geschoven. Deze vertelvorm is ideaal om voor te lezen aan grotere groepen kinderen. Door de grote prenten kunnen meer kinderen tegelijk het verhaal volgen. De verteller leest de tekst van het verhaal voor op de achterzijde van de tekeningen. Een verhaal bestaat gemiddeld uit een twaalftal vertelplaten.

In de bib van Maaseik kan je zowel vertelplaten als het houten theatertje uitlenen. Je kan het aanbod ook bekijken in onze online catalogus (maaseik.bibliotheek.be) door ‘kamishibai’ als zoekterm te gebruiken. Van de meeste vertelplatensets is ook de reguliere boekversie beschikbaar in de bib.

13


Bieblo Leesinspiratie voor kinderen Bieblo is een intuïtief spel dat kinderen tussen 8 en 11 helpt op een leuke, directe manier boeken te vinden die aansluiten bij hun interesses en leeftijd. Kinderen kiezen thema’s die hij/zij leuk vinden en Bieblo geeft hen leestips op maat. De tips zijn enkel boeken die op dat moment ook in de bib te vinden zijn. Voor kinderen is het vaak lastig kiezen uit de rekken. Bieblo geeft hen een ‘smalle’ etalage: hun keuzes leiden tot 8 covers, 8 gevarieerde suggesties. Staat er tussen de 8 leestips geen enkel boek dat hen aanspreekt? Dan kunnen ze de pagina onbeperkt vernieuwen en andere boekentips laten verschijnen. Of gewoon opnieuw beginnen. De toepassing wordt per bibliotheek gekoppeld aan de catalogus, zodat kinderen enkel suggesties krijgen van boeken die op dat moment in de bib beschikbaar zijn.

Bieblo wordt in het najaar 2019 in onze bib geactiveerd. Hou onze website in de gaten voor meer info!

14


Digitale kamishibai Voorlezen in 21 talen!

Na de traditionele Kamishibai (zie p. 13) is er nu ook een digitale versie! Dit is een vertelkiosk in de vorm van een kamishibaitheatertje met touchscreen bovenop een boekenkast. Kinderen kunnen zo op een snelle en makkelijke manier een verhaal in een taal naar keuze kiezen en laten afspelen waarbij ze zowel de voorlezer als de prenten zien. De digitale vertelkiosk bevat een schat aan verhalen in maar liefst 21 verschillende talen.

De digitale kamishibai is interessant voor ouders, grootouders, leerkrachten, onthaalouders, opvoeders,‌ die op een andere manier willen voorlezen aan peuters en kleuters.

Je kan de digitale kamishibai ontdekken in de bibliotheken van Kinrooi en Maaseik op verschillende momenten in november 2019. Meer info hierover schijnt binnenkort op onze website. Ben je geĂŻnteresseerd om de digitale kamishibai in klasverband te ontdekken? Stuur dan een mail naar jeugdbib@maaseik.be. 15


Klasuitleningen Alle klassen zijn welkom in onze bib om maandelijks boeken te komen uitlenen. Om de klasbezoeken zo aangenaam mogelijk te laten verlopen, kan de bib enkel op afspraak worden bezocht. Deze afspraken leggen we aan het begin van het schooljaar vast en we vragen om ze te respecteren. Lukt het niet om op het geplande moment te komen, geef dan een seintje via mail of telefoon. Gelieve om niet met verschillende klassen tegelijk naar de bib te komen, maar klas per klas. Op die manier heeft elke klas voldoende tijd en ruimte om boeken uit te zoeken.

Uit respect voor de andere bib-bezoekers, vragen we dat de leerlingen rustig boeken uitzoeken en de bib netjes achterlaten.

Uitlenen met een klaskaart De klaskaart wordt enkel gebruikt wanneer men de bib in klasverband bezoekt. De bib bewaart alle klaskaarten aan de balie. Elke klas kan maximum 60 jeugdmaterialen uitlenen voor een termijn van maximum 60 dagen. Verlengen is niet mogelijk. Het gebruik van de klaskaart is gratis.

16


Lidmaatschap voor leerkrachten De bibliotheek van je woonplaats is jouw afhaalpunt voor je Klasse Lerarenkaart. Bezit je een geldige lerarenkaart, dan kan je van enkele interessante voordelen genieten (OLE-regeling).

Leners vanaf 18 jaar betalen jaarlijks 5 euro contributie. Ook als leerkracht betaal je 5 euro, maar je geniet na vertoning van een geldige lerarenkaart van extra voordelen:

Je kan tot 40 materialen uitlenen uit alle afdelingen van de bibliotheken van Maaseik en Neeroeteren, dus ook bv. boeken en dvd’s voor volwassenen.

Je kan deze materialen 42 dagen houden. Eenmaal verlengen is mogelijk, indien de materialen niet gereserveerd zijn. Na het verstrijken van de vervaldatum, wordt er een boete van € 0,10 per materiaal per dag aangerekend.

Opgelet! De oude OLE-bibliotheekpasjes zijn niet langer geldig. Je kan enkel met je identiteitskaart of je persoonlijke Lerarenkaart materialen uitlenen volgens de OLE-regeling.

Wil je gebruikmaken van dit aanbod? Meld je dan aan de balie van bib met je identiteitskaart en een geldige lerarenkaart.

17


Vertelkoffers / themapakketten Op aanvraag kan je in de bib vertelkoffers en themaprojecten uitlenen voor diverse leeftijden.

Op het potje Met deze verteltas willen we de allerkleinsten en hun ouders bereiken en laten kennismaken met de vele materialen die de bibliotheek bezit in verband met zindelijkheid. De tas kan ofwel in de klas blijven, ofwel aan een kleuter meegegeven worden. Deze verteltas bevat een aantal boeken, een tijdschrift, een puzzel en een magneetspel, een knuffel, een kleurplaat, een kalender, tips rond zindelijkheid, enz.

Kabouters Deze koffer voert de leerlingen helemaal mee naar kabouterland! De koffer bevat verhalende en informatieve boeken en 25 rode puntmutsen.

Kikker (Max Velthuijs) De leerlingen maken kennis met de wondere wereld van Kikker en zijn vriendjes: Haas, Eend, Varkentje en Rat. Deze tas bevat 15 Kikkerboeken, kleurplaten, een vlaggetjesslinger, 4 posters, de kamishibai-vertelplaten “Kikker is verliefd�, een Kikkerhandpop, 4 dvd’s, een lotto/memo/ domino-spel, een vloerpuzzel van Kikker, tekeningen en zelfs een raamtekening, een Kikker-muts, een lesbrief en verdere lessuggesties. 18


Vertelkoffers / themapakketten

Mijn vriendje Rikki 1ste en 2de kleuterklas

Een speels lespakket rond 4 prachtige prentenboeken van Guido van Genechten over het konijntje Rikki. Het accent ligt daarbij op de sociaal-emotionele ontwikkeling. Via de prentenboeken komen herkenbare thema’s aan bod zoals vriendschap, plagen en bang zijn. Deze worden verder uitgewerkt in concrete activiteiten rond meerdere ontwikkelingsgebieden, van muziek tot taalontwikkeling.

De koffer bevat 4 prentenboeken over Rikki, een CD, een knuffel, kopieerbladen en een uitgebreide handleiding met daarin een compleet uitgewerkt programma.

Toveren 3de kleuterklas tot 2de leerjaar Wanneer de tovenaar op vakantie is, krijgen de leerkracht en de leerlingen de kans om enkele weken op zijn koffer vol toverspullen te passen. 5 brieven bevatten elk een toverspreuk om een magisch boek tevoorschijn te toveren. In de koffer zitten de volgende toverspullen: een toverdoos met gouden kleerhanger, een tovermantel en -hoed, een heuse toverstaf, een toverboekje, 5 brieven, 25 prentenboeken, 8 informatieve boeken, 1 dvd, 4 cd’s en een verwerkingsmap van Hekselien. 19


Vertelkoffers / themapakketten “Er was eens…” Sprookjes beleven 3de kleuterklas tot 2de leerjaar Er was eens… een wolf, een prinses, een kikker. Maar dat is lang niet alles. Er zijn nog veel meer sprookjesfiguren. Heerlijk om naar te luisteren én om zelf te lezen! In deze koffer ontdekken de kinderen klassieke en minder klassieke sprookjes aan de hand van vier voorwerpen die elk naar een “hoofdsprookje” in het REUZEN-grote sprookjesboek verwijzen. De koffer bevat 3 sprookjesomnibussen, 19 kleinere sprookjesboeken, 4 informatieve boeken, een groot kartonnen sprookjesboek met 4 hoofdsprookjes, 5 cd’s, 4 dvd’s, 14 gekleurde sprookjesfiguren en een bundeltje van de sprookjesboom uit de Efteling!

Thema Boekenpakket Werk je rond een bepaald thema in de klas en wil je hier boeken, strips, dvd’s, cd’s,… bij gebruiken? De bib stelt graag een pakket samen op maat van jouw klas. Alle thema’s zijn mogelijk (bv. nieuw samengestelde gezinnen, Europa, kerstmis,…). Laat ons gewoon weten wat je nodig hebt!

Wil je een vertelkoffer of boekenpakket uitlenen? Stuur dan een mail naar jeugdbib@maaseik.be en wij zorgen dat het klaarstaat.

20


Fundels (vernieuwde app!) Digitale prentenboeken Fundels brengen prentenboeken tot leven op je tablet of computer. Het zijn “bundels vol FUN�, met geanimeerde versies van boeken, aangevuld met leuke spelletjes en doe-activiteiten voor kinderen tussen drie en zeven jaar. Deze spelletjes en oefeningen zijn allemaal opgebouwd rond het verhaal en de figuren in het boekje. Zij vormen een aanvulling op het originele prentenboek dat centraal blijft staan. Door bewegende beelden, muziek en gesproken tekst te combineren met het papieren boek wordt de taalontwikkeling van kinderen extra gestimuleerd. Ook in de klas kunnen de Fundels gebruikt worden om samen te luisteren en te kijken naar het verhaal.

Elke bibliotheekgebruiker kan 7 Fundels per jaar gratis uitlenen via de Fundels-app. De uitleentermijn is vier weken en geleende Fundels kan je ook offline gebruiken, eenmaal gedownload op je toestel. Voor meer info over Fundels kan je terecht op onze website of aan de balie van de bib. 21


Buitenschoolse activiteiten Taalstimulering voor anderstalige kinderen Twee zaterdagen per maand organiseert de bib Taalstimulering voor anderstalige kinderen van 4 tot 8 jaar, een leuke en leerrijke activiteit voor kinderen voor wie de Nederlandse taal niet zo vanzelfsprekend is. Verhalen vertellen, taalspelletjes spelen, knutselen, zingen, doe-activiteiten,‌ Telkens met het verhogen van de taalvaardigheid van de deelnemende kinderen in het achterhoofd. Want taal is de springplank naar goede schoolresultaten! Taalstimulering gaat eind september terug van start. Zie onze website voor alle data. Kinderen kunnen op elk moment instappen!

CoderDojo Leren programmeren 1 zaterdag per maand organiseert de bib een CoderDojo. Kinderen vanaf het 4de leerjaar maken in de bib kennis met coderen. Deelname is gratis! Zitten er kinderen in jouw klas die door de digitale microbe gebeten zijn? Laat hen en hun ouders dit weten! Ook vrijwilligers (leerkrachten, ICT-fanaten, ouders, oudleerlingen,‌) zijn meer dan welkom om de deelnemers te begeleiden! Meer info op onze website. Alle info over CoderDojo vind je op de website van de bib! 22


KJV Kinder– en Jeugdjury Vlaanderen Eind september begint de bib van Maaseik met een buitenschoolse leesgroep voor kinderen.

Wat? KJV is een jury van kinderen en jongeren in heel Vlaanderen. Juryleden krijgen een lijst van boeken om te beoordelen. Ze komen samen in lokale leesgroepen om te praten over de boeken. Als je als jurylid alle titels van jouw leeftijdsgroep hebt gelezen, dan mag je stemmen. Op het stemformulier noteer je je top 8. Wanneer? De leesgroep verzamelt verspreid over het schooljaar een viertal keer in de bib om de boeken te bespreken. In mei is er een verrassend slotfeest!

Wie? We starten met 3 leesgroepen: eentje voor leerlingen van het 3de en 4de leerjaar, eentje voor het 5de en 6de leerjaar en eentje voor het 1ste en 2de middelbaar. Opgelet: dit is een vrijwillige activiteit, ideaal voor kinderen die graag en veel lezen!

Zitten er vlotte lezers in je klas die graag willen meedoen met KJV? Stuur dan vóór 27 september 2019 een mailtje naar jeugdbib@maaseik.be met de contactgegevens van hun ouders. 23


Inschrijvingsformulier Vul de klasgegevens in bij de activiteiten waarvoor je wenst in te schrijven. Bezorg de inschrijvingen van de hele school samen aan de bib. Dit kan ook via mail naar jeugdbib@maaseik.be. De uiterste inschrijvingsdatum is 30 september 2019.

3de kleuterklas - Hieperdepiep! Welkom in de bib! School

Klas

Leerkracht

Aantal leerlingen

1ste leerjaar - Piepelotheek School

Klas

School

Klas

Leerkracht

Aantal leerlingen

2de leerjaar - Op beZOEK in de bib Leerkracht

24

Aantal leerlingen


3de leerjaar - Jeugdboekenmaandspel School

Klas

Leerkracht

Aantal leerlingen

4de leerjaar - Auteurslezing Auteurs: Stijn Moekaars (MSK) / Yoeri Slegers (NRT) (omcirkel je keuze). Als klas kan je slechts aan één lezing deelnemen.

School

Klas

Leerkracht

Aantal leerlingen

5de-6de leerjaar - Van Eyck 2020 Escape Room School

Klas

Leerkracht

Aantal leerlingen

6de leerjaar - Bibster School

Klas

Leerkracht

Aantal leerlingen

Inschrijven kan tot 30 september 2019! 25


Contact BIBLIOTHEEK MAASEIK Bleumerstraat 68, 3680 Maaseik 089 56 40 74 jeugdbib@maaseik.be https://maaseik.bibliotheek.be Openingsuren ma 13.00 - 18.00 uur di 10.00 - 18.00 uur* wo 10.00 - 19.00 uur do 10.00 - 18.00 uur* vr 10.00 - 12.30 uur za 10.00 - 15.00 uur *In juli en augustus sluit de bib op dinsdag en donderdag om 12.30 uur.

FILIAAL NEEROETEREN Scholtisplein 2, 3680 Neeroeteren 089 86 61 86 jeugdbib@maaseik.be https://maaseik.bibliotheek.be Openingsuren wo 13.30 - 15.30 uur do* 10.00 - 12.00 uur 14.00 - 18.00 uur zo 10.00 - 12.00 uur * Tijdens de schoolvakanties is het filiaal op donderdag enkel open van 16.00 tot 18.00 uur. 26


Sluitingsdagen BIBLIOTHEEK MAASEIK Vrijdag 1/11/2019 Zaterdag 2/11/2019 Maandag 11/11/2019 Woensdag 25/12/2019 Donderdag 26/12/2019 Woensdag 1/1/2020 Maandag 13/4/2020 Vrijdag 1/5/2020 Donderdag 21/5/2020 Vrijdag 22/5/2020 Maandag 1/6/2020 Zaterdag 11/7/2020 Dinsdag 21/7/2020 Donderdag 15/8/2020

Allerheiligen Allerzielen Wapenstilstand Kerstmis 2de Kerstdag Nieuwjaar Paasmaandag Dag van de Arbeid Hemelvaart Brugdag Pinkstermaandag Vlaamse feestdag Nationale feestdag OLV Hemelvaart

FILIAAL NEEROETEREN Woensdag 25/12/2019 Donderdag 26/12/2019 Woensdag 1/1/2020 Zondag 12/4/2020 Donderdag 21/5/2020 Donderdag 15/8/2020

Kerstmis 2de Kerstdag Nieuwjaar Pasen Hemelvaart OLV Hemelvaart

27


Profile for Bibliotheek Maaseik

Bib & school - Educatief aanbod 2019-2020 Bibliotheek Maaseik (lager onderwijs)  

Bib & school - Educatief aanbod 2019-2020 Bibliotheek Maaseik (lager onderwijs)  

Advertisement