Page 1

Door Imane en Djanisha


De inhoud. Wat gaan we vertellen?

• • • • • • • •

De geschiedenis van de Hitkrant. Wat staat er in de Hitkrant? De drukkerij. Hoe komt de Hitkrant binnen in de bibliotheek? Het telefoon gesprek. De weetjes. De bronvermelding. Einde.


De geschiedenis van de Hitkrant. Het 1e nummer van de Hitkrant kwam in 3 oktober 1975. Die was opgericht door journalist Willem Jan van de Wetering. Het was vroeger een gewone krant voor jongens en meisjes. Drie jaar geleden werd besloten er een meidenblad van te maken, omdat er uit een onderzoek bleek: dat jongens geen tijdschriften kopen. Dit meidenblad blijkt een succes te zijn, want steeds meer meiden worden abonnee.


Wat staat er in de Hitkrant? De Hitkrant staat bomvol weetjes over stars, allemaal waargebeurde verhalen, Sterren-tweets en alles over Fashion en Beauty. Ook staan er heel veel posters in en ook een horoscoop. HOT NEWS staat er ook in over beroemde sterren en ook allemaal interviews. Soms staan er ook Quizzen en assecoires die je kunt winnen. Maar het gaat ook over BFF’s en Boys. In deze periode, stonden er weetjes en posters in over EK Voetbal. Wat irritant is zijn de reclames!!!!


De drukkerij. In de drukkerij gebeurd van alles. We willen jullie een filmpje laten zien over het tijdschrift Quest, waar het blad gedrukt wordt. Zo wordt de Hitkrant ook gedrukt. http://www.youtube.com/watch?v=P2OGObA8pn0&feature=relmf u


Hoe komt de Hitkrant binnen in de bibliotheek? 1.

2.

3. De postbezorger komt langs met de Hitkrant en stopt hem in de brievenbus.

Iemand van de bibliotheek haalt de post ( Hitkrant ) uit de brievenbus. 5.

4. `

.

De Hitkrant wordt bij de rest neergelegd.

Dan wordt de Hitkrant naar boven gebracht.

Daarna kunnen mensen hem lenen.


Het telefoon gesprek. We hadden een paar weken geleden een telefoongesprek met de Hitkrant, omdat we een paar vragen wilden stellen. *Meike Kleemans: (iemand van de redactie) TUUT TUUT (hij gaat over) MK: Hallo, Met Meike Kleemans I en Dj: Hallo, met Imane en Djanisha. Wij hebben een paar vragen want wij hebben een presentatie over de Hitkrant. MK: Ok, Begin maar met de vragen. I en Dj: Oooh, we bedenken ons net. Kunt u de vragen beantwoorden via een mail? MK: Is goed. *( Email uitwisselen)* Vragen: 1. Wie heeft de Hitkrant bedacht en wanneer? I en Dj: Doei, fijne dag verder. 2. Hoe wordt de Hitkrant gemaakt? MK: Doei. 3. Hoe komen jullie aan die informatie? 4. Hoe kwamen ze er op om de Hitkrant te maken?


Bronvermelding.          

www.hitkrant.nl Hitkrant colofon. Bibliotheek. De Hitkrant. www.google.nl Google afbeeldingen. Hitkrant redactie. Hitkrant vormgeving. Youtube. De Quest.


Weetjes Wist je dat………? De Hitkrant het nieuws van de beroemde sterren zelf krijgt of geïnterviewd wordt. De Hitkrant waarschijnlijk zelf ook een filmpje gaat maken. De bibliotheek eigenlijk gewoon abonnee is, en de winkels ook. De Hitkrant 1 van de beroemdste tijdschriften is voor meisjes.


Einde. Wat hebben wij hiervan geleerd? Bedankt voor jullie aandacht.

Zijn er nog vragen?

Onze motto: Als je iets bereiken wil, kan dat!

Hitkrant  

Werkstuk gemaakt door Imane en Djanisha

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you