Page 1

Activitats Bar

Baldiri Aleu 6-8 08830 Sant Boi de Llobregat Teléfono: 93-630-97-60 Fax: 93-630-97-58 b.st.boillo.jrb@diba.cat www.biblioteques-santboi.org

Usón, Clara. El viaje de las palabras

Contes

Lucía Almandoz, una jove barcelonina que al final del segle XX està travessant una crisi personal i viu tenallada pel temor a un futur anodí, es veu inesperadament transportada a l'any 1892. Apareix a la finca de l'escriptor Antón Chéjov. Però al plaer de tractar en persona amb el gran escriptor se sumen no pocs inconvenients. Una novel·la divertida i original, a més de ser una commovedora història plena d'humor també constitueix una magnífica introducció a l'obra d'Antón Chéjov que captivarà tant als coneixedors de la narrativa del genial escriptor rus com a qui mai no l'han llegit.

Diaris

Vicens, Antònia. Ungles perfectes Ungles perfectes és un trhiler ambientat a la Mallorca menys guapa. Explica la història de dues dones que han hagut de buscar-se la vida des de molt petites i els ha anat força malament. Antònia Vicens utilitza amb molta brillantor els flashbacks que s'incorporen al relat com un guant. Pràcticament no es noten i això t’obliga a estar sempre alerta. No és pot baixar la guàrdia en cap moment, perquè d'una paraula a una altra, la història ha canviat de protagonista o de lloc, o de temps... No hi ha temps per a l'avorriment. El retrat de la vida subterrània de Palma sembla que és molt precís. Fet amb el bisturí que la Vicens ja va traure a 39 graus a l'ombra, i encara no ha guardat.

Lectura

4RATLLES Butlletí de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer

Exposicions Fotografia

Núm. 28

Juliol-Agost 2010

Guies

LLETRES A LA MALETA

Internet

En aquest número trobareu, a més de les novetats, una selecció molt subjectiva de lectures recomanades pel personal de la Biblioteca.

Jocs

Música Novetats Ofimàtica Préstec Revistes

No s’aplica cap més criteri que el de l’impacte que aquestes obres han causat a les persones que les hem llegides, per tant hi trobareu de tot. Esperem que, tant si les encabiu dins maleta com si les porteu a la platja, a muntanya o les llegiu tranquil·lament casa o a qualsevol banc o terrassa de ciutat us agradin tant com a nosaltres.

la la a la

Font d’imatge: Portada de El placer de leer, Ayuntamiento de Salamanca, 1996

Suggeriments Apuleu. L’Ase d’or.

Tertúlies Wilde, Oscar. De profundis. Epistola in carcere et vinculis Aquesta és la carta que Wilde va escriure des de la presó de Reading a l’home que l’hi va dur. Totalment colpidora, des del dolor més profund la intel·ligència i la brillantor d’aquest autor es reflecteix a cada línia. Hivern Dilluns de 16 a 21 h Dimarts a divendres de 10 a 21 h Dissabte de 11 a 19 h

Usuaris Viatges Wi-fi

Servei Local de Català de Sant Boi de Llobregat Pl. Montserrat Roig, 1 (L’Olivera) Tel. 93 652 95 85 - Fax 93 630 61 88 A/e: santboi@cpnl.cat – http://www.cpnl.cat/xarxa/cnleramprunya

Estiu (juliol i agost) Dilluns a divendres de 14 a 21 h

Parla.cat. Aprendre català per Internet

Tancat: diumenges i festius 24 i 31 de desembre

Parla.cat (www.parla.cat) és un entorn virtual per a l’aprenentatge de la llengua catalana que aprofita al màxim les darreres novetats en les tecnologies de la informació i la comunicació. Es poden fer cursos en modalitat lliure o amb tutoria i de tots els nivells: bàsic, elemental, intermedi i suficiència, cadascun dels quals es divideix en tres cursos. Per facilitar-ne l’accés, tant les instruccions d’ús com alguns continguts de nivell bàsic es presenten, a més del català, en castellà, anglès, francès i alemany.

Becerra, Angeles. El penúltimo sueño Es una historia de amor que te atrapa desde el principio hasta el final (pero no ñoña) hay intriga y erotismo. Los protagonistas viven su primer amor en un contexto donde todo les separa: clase social, costumbres incluso el continente. Sus respectivos hijos tratan de descubrir el secreto que dominó la vida de sus padres y también su muerte… ME ENCANTÓ.

Contingut: Lletres a la maleta Novetats infantils Novetats adults Novetats audiovisuals Servei Local de Català

Us en recordem l’adreça: www.parla.cat

Que no ens espantin els clàssics!. L'ase d'or és un exemple de novel·la romana. Va ser escrita al segle II DC, és un compendi de narracions de ficció, que tot i seguir un mateix fil, intercala contes breus, alguns divertits, d'altres fantàstics, eròtics, místics o, fins i tot, cruels i sanguinaris, De totes les històries curtes que es narren a L'ase d'or, la més famosa és la història d'amor entre Cupido i Psique.

Bradbury, Ray. Les daurades pomes del sol. Es tracta d’una col·lecció de contes molt sorprenents d’aquest escriptor nord-americà. Amb les seves descripcions i un estil aparentment senzill ens transporta a mons fantàstics i situacions de gran bellesa i emoció. Bradbury, sobre aquesta obra deia: Recomano al lector que llegeixi les narracions d’aquest recull tal com jo les vaig escriure: per la joia d’estimar, de viure i de crear. Cada conte va ser escrit perquè necessitava néixer per alguna raó secreta, i jo vaig ser l’escollit per a ser, alhora, el pare i la mare de cadascun.


Página 2 Barbery, Muriel . La Elegancia del erizo

Núm. 28 Cirino, Linda D. La venedora d’ous

El principi de la novel·la ja ens introdueix Aquesta novel·la té l’encant de la simplicitat. És una en la trama: un món , un edifici, dos vides història volgudament senzilla que amaga uns fets completament diferents dintre d’aquest històrics terribles i no massa món, la portera, Renée, una nena de 12 llunyans, que van fer trontollar fins anys, Paloma, filla d’una família rica que viu i tot el món de la pagesia. a l’edifici i d’una tercera, el Sr Ozu, que Però el que més m'ha agradat és la descobreix sota l’aparença les verdaderes h i s t òr i a p er s on a l de la personalitats de totes dues i les apropa. protagonista, Eva, una dona valenta i organitzada que sap plantar cara L’elegància de l’eriçó és una novel.la a dues veus, un llibre seductor i ple de reflexions filosòfiques , que a una situació molt difícil. explica com sobreviure en un món estereotipat gràcies a l'amistat, la sensibilitat i l'anticonformisme. Si us agrada també podeu llegir: Una golosina i Rapso- Murakami, Aruki. After Dark dia gourmet. Moore, Alan; Campbell Eddie. From Hell. Un grafisme en blanc i negre, difícil, però que ens permet entrar en una història que ens deixa sense alè. Londres, època victoriana, fi del segle XIXè. El príncep hereu es barreja amb la gentalla dels baixos fons del barri de White Chapel, sota una falsa identitat. De les seves escapades eròtiques neix un nen, un bastard. La Reina Victòria ho sap i decideix esborrar tota traça del romanç... Un llibre fort i apassionant que permet veure que el còmic no és un gènere menor. Res o poc, a veure amb el film de Johny Depp.

Pancol, Katherine. Los Ojos amarillos de los cocodrilos És la primera entrega d’una trilogia i, encara que hi surtin cocodrils ,la novel·la s’ambienta a París. Josephine, una dona que se separa del seu marit perquè l’enganya s’ha de buscar la vida per tirar endavant les seves filles. Mitjançant Josephine i altres personatges que surten al llarg de la novel.la, l’autora retrata la societat actual. La novel·la parla d'homes i de dones. Les dones que som, les que voldríem ser, les que mai serem i les que, potser algun dia arribarem a ser. És la història d'una mentida, però també és una història d'amor, d'amistat, de traïció, de diners i de somnis. La novel·la està plena de riures i de llàgrimes, com la vida mateixa. Els dos títols que completaran la trilogia són: El vals lento o de las tortugas i Las ardillas de Central Park estan tristes los lunes. Cap de les dues han estat encara editades a Espanya .

És un llibre que t'enganxa des del primer moment. La protagonista es veu ficada en un munt de situacions rocambolesqu es, amb diversos personatges durant tota una nit mentre espera el proper tren.

Nothomb, Amélie. Estupor i tremolors Aquesta història està basada en la pròpia experiència de l'autora. El personatge principal és una jove belga, Amèlie, que treballa a la planta 44 d'un edifici d'oficines, a Tòquio. Mitjançant la seva narració podem viure el claustrofòbic món d'una empresa japonesa, amb jornades de deu hores i una jerarquia asfixiant.

Página 7

Levy, M., Las cosas que no nos dijimos. I si tots tinguéssim una segona oportunitat? Júlia, després de la mort del seu pare, gràcies a la ciència robòtica la té aquesta segona oportunitat que li permet tornar a parlar i viure uns moments irrepetibles amb ell . Un viatge a Berlín els farà retrobar els seus records i, potser, canviar el seus camins, gràcies a les noves oportunitats que se’ls presentaran. Una història sorprenent, amb situacions rocambolesques, i un final totalment inesperat. Una entretinguda novel·la per l’estiu que fa somriure en més d’una ocasió.

Sabato, Ernesto. El túnel. Un llibre obsessiu que no pots deixar fins al final. Sabato amb el túnel simbolitza el més fosc de l’ànima humana i endinsantnos-hi arribem a descobrir perquè, de vegades l’amor es transforma en odi. Santllorente, Jaume. Sonrisas de Bombay. El viaje que cambió mi destino

Sánchez-Pinyol, Albert. La Pell freda En Jaume Sanllorente va anar de vacances a la India per desconnectar….i això va canviar la seva vida per sempre.

Si encara no l’heu llegida i us agrada el gènere fantàstic no us la perdeu. Un malson embolcallat en un concentrat de sentiments. Sepúlveda, luís. Un viejo que leia novelas de amor. Una novel·la excel·lent i emocionant. Tracta temes com el medi ambient, la influència, en aquest cas negativa, de la cultura occidental en un altre continent, la immigració, la manca de consciència i la crueltat.

Saramago, José. Assaig sobre la ceguesa Aquesta magnífica novel.la ens explica una història de supervivència. La població d'un país imaginari pateix la manca de visió dels seus habitants. Sense saber el perquè, tothom va perdent gradualment la visió fins al punt d'arribar a una ceguesa absoluta. Els envolta una ceguesa blanca. Tot sembla indicar que és un mena d’epidèmia però no se sap d'on procedeix ni tampoc com es contagia. El govern espantat per la situació tan caòtica que es genera, decideix aïllar tots els malalts dins un manicomi. Des del primer cas aïllat fins a la ceguesa de tota la població el lector va seguint aquest neguitós i extrem procés mitjançant la vida, les situacions i els sentiments dels personatges.

Moliner, Empar. L’ensenyador de pisos que odiava els mims Top Five Una mirada freda, sarcàstica, corrosiva i Els més prestats salvatge sobre les obsessions i les actituds més característiques del nostre temps. Un llibre que ens ajuda a riure’ns de nosaltres mateixos i que ens regala uns contes construïts amb una escriptura fresca, intensa i sòlida.

Stendhal. El roig i el negre Ambientada a l’època post-napoleònica, protagonista Julien Sorel, és un antiheroi que permet a Stendhal burlar-se de la idealització de l’amor i criticar l’egocentrisme latent en cada membre de la societat. Critica també la societat classista, oportunista i deshonesta que es mou per pura enveja. Una lectura que cal fer a marxa lenta aprofitant l’estiu! Isherwood , Christopher. Adiós a Berlín

el

Aquest jove Barceloní, que actualment viu a Bombai, ens explica la seva història i la seva experiència en un llibre que toca els nostres sentiments i ens apropa a valors com la valentia, la coherència i l'entrega als altres, com a camí per a trobar la pròpia felicitat. Stewart, C., Entre limones. Historia de un optimista.

Chris Stewart, ex-bateria del grup Gènesi, ens narra els inicis de la seva vida a les Alpujarras (Granada). La vida d’un anglès amb la seva família a un Cortijo, El Valero, ens dona una perspectiva diferent dels costums quotidians de la vida a les muntanyes granadines. És una novel·la feta amb ironia i tendresa basada en les En els de versos delsalpoetes peripècies l’autor seu nou hàbitat, busca las paraules fa corrent ni el camp, sense llum, que aigua seves en una música antiga comoditats. que constantment renova: Una“el història i entretinguda, on fado norelaxant té límits… però l’autor aconsegueix descriure amb molta s’ha de tractar amb molta naturalitat vida a laaquest muntanya, les relacions amb cura”. Enladefinitiva, els disc veïnsési una la natura. Una bona mostra dellectura senzilla i amena revisionisme fadista. Fado sense massa ornaments. pur, en essència, fet amb les eines d’avui.

L’obra que va consolidar com escriptor a Isherwood, sense pretensió de ser autobiogràfica, està basada en les seves experiències al Berlin que va veure pujar al poder a Hitler. Un gran llibre que descriu l’ambient contradictori que es respirava a l’Europa dels anys 30. Va ser portada al teatre a Amèrica, amb adaptació del mateix autor, qui també va col·laborar en el guió que la va passar a la pantalla amb el mític títol de Cabaret. El llibre és superior a la pel·lícula, més realista i creïble.


Página 6 CD 0 Músiques del mon Argentina, Imperio. El día que nací yo Bambino. Artista de artistas Bhangra original punjabi pop Fernández, Alejandro. Dos mundos evolución Ghana special. Modern highlife, afro-sounds & ghanaian blues: 1968-81 González, Quique. Daiquiri blues Isaac, Joan. De vacances Jurado, Rocio. Como una ola Khaled. Liberté Mercury, Daniela. Canibália Mongolian music from Buryatia. Badma khanda ensemble Montllor, Ovidi. A Alcoi Rojas. Cuando los sueños se equivoquen Rumba catalana Sagarra, Mariona. Lent, lent.. corrent! Tero, Josep. Camins de tarda Vendrell, Santi. Parlem-ne 1 Jazz i Soul Fernández, Agustí. Barry Guy. Some other place Heath, Ted & his music. It’s swingtime Moran, Jason. Modernistic Rubalcaba, Gonzalo. Avatar Souza, Luciana. Tide Towner, Ralph. Paolo Fresu. Chiaroscuro 2 Pop-rock Antònia Font. A Rússia Bars. Bàsic Brams. Bàsic Calima. Tierra Camila. Todo cambió Carotone, Tonino. Ciao mortali! Carrasco, Manuel. Inercia Cash, Rosanne. The list Columpio asesino, El. La gallina. Disparate Dominique A. Tout sera comme avant Dr. Calypso. The best of... Espers. III Fergie. The dutchess Furtado, Nelly. Mi plan Great lake swimmers. Lost channels Green, Monica. Colors Iceberg. Sentiments Lewis, Leona. Echo Luz. La pasión Maderita. Vivir para creer Mayfield, Jessica Lea. With blasphemy so heartfelt Nacha pop. Tour 80/08: reiniciando Neon indian. Psychic chasms Nueva vulcano. Los peces de colores Espers. III Fergie. The dutchess Furtado, Nelly. Mi plan Great lake swimmers. Lost channels Green, Monica. Colors Iceberg. Sentiments Lewis, Leona. Echo Luz. La pasión

Núm. 28 Maderita. Vivir para creer Mayfield, Jessica Lea. With blasphemy so heartfelt Nacha pop. Tour 80/08: reiniciando Neon indian. Psychic chasms Nueva vulcano. Los peces de colores Orozco, Antonio. Renovatio O-Zone. Disc O-Zone Parrot, Marc. Avions Peeper Pots, The. Now! Petit Ramon, Le. Acusticus replica Puig, Miqui. Miope Reboster, Es. Wow Rosario. Parte de mí Sangtraït. Els senyors de les pedres Santana. The Woodstock experience Sapo. Vatua Secretos, Los. Los Secretos: 30 años Swell season, The. Strict joy Them crooked vultures. Them crooked vultures Yorn, Pete & Scarlett Johansson. Break up 3 Música clàssica Bárta, Jirí. Cello concertos Capella de Ministrers. Fantasiant Conspirare in concert Food of love, The Royaume oublié, Le: a croissade contre les albigeois: la tragédie cathare Txaikovski, Piotr Ilitx. Piano trios 511/520 Còmedies musicals/Bandes Sonores Infiel Into the woods Malditos bastardos Mirada de Ulises, La Tarantino experience, The Victor Victoria Whalerider DVDM Balance Diamon, Neil. Hot august night /NYC: live from Madison Square Garden, August 2008 Harmony Healing Jackson, Michael. Live in Bucharest: the dangerous tour Presley, Elvis. Aloha from Hawaii Purity Relax Serenity VIDEOJOCS Age of empires III: gold edition (PC) Avatar: el videojuego (PS3) Crazy machines 2 (PC) Desafio cine party (Wii) FIFA 10 (PS3) Just dance (Wii) Monopoly (Wii) PES 2010: Pro evolution soccer (PS3) Risen (PC) Tom Clancy's Endwar (PC) TV giant (PC)

Página 3

NOVETATS INFANTIL

Top Five

CONTES

PEL·LÍCULES

I*And Anderse,C. Els tres porquets I*Can Canal,E. Sota el cixí... Una porta I*Die Dieterlé,N. Iyoké es muy pequeño I*Dip Dipacho. Jacinto y María José I*Far Farré,Ll. Ulls negres I*Far Farré,C. L’arca de Noè I*Lav Laval,T. Digues on és I*Le H Le Huche, M. La Berta bonafè I*Le H Le Huche, M. Héctor el hombre extraordinariamente fuerte I*Ler Leray, M. Una caperucita roja I*Mar Martí, M. 10 viatges i un somni I*Mar Martins, I. Ovejita, dame lana I*Mes Messeder, P. El tiempo vuela I*Obi Obiols, A. Una història de nassos I*Oud Oud, P. A banyar-se! I*Pi Pi, A. La ventana infinita I*Riv Rivera, I. El cazador de incendios I*Sch Schössow, P. El vent I*Tor Tortosa, A. D’una altra manera I*Van Van, M. És meu això

IDVD Ala Aladdín, edición musical IDVD Ali Alicia en país de las maravillas IDVD Alv Alvin y las ardillas 2 IDVD Ave Aventura de colores IDVD Ben 10 Vol. 1, 2, 3. Temportada 4 IDVD Bic Los bicivoladores IDVD Bio Bionicle. La leyenda renace IDVD Bra Bratz. Passion 4 fashion diamondz IDVD Dis Tigger y Pooh. Disfrutando de la naturaleza IDVD Gre Green lantern. Primer vuelo IDVD Her Los héroes de Higglytown IDVD Her Héroes Disney. Vol. 1 IDVD Hon Honor de caballero IDVD Jim Jim Jam & Sunny Vol. 5 IDVD Jon Jonnas Vol. 1 i 2 IDVD Jor Jorge el curioso 2. Seguid a ese mono IDVD Jos Joseph rey de los sueños IDVD Lib El libro de la selva 2 IDVd Mul Mulan IDVD Pat Patito feo primera temp. Vol. Del 1 al 10 IDVD Peq El pequeño tractor rojo. Lodo y más lodo IDVD Peq El pequeño tractor rojo. Feliz cumpleaños IDVD Peq El pequeño tractor rojo. Luces de invierno IDVD Pom Pompoko IDVD Sun Sunny entre estrellas Vol. 1 i 2 IDVD Tor La tortuga y la liebre IDVD Tom Tom y Jerry. Alucinantes aventuras IDVD Zip Zipi y Zape, las monstruosas aventuras IDVD Win Winnie the pooh Una navidad para dar

**Bal Ballaz, J. Mar@Ona I**Ber Berenguer, J.L. De punta a punta I**Can Cantallops, J. El senyor Fortuny I**Cel Cela, J. La colla del circ I**Del Delaunois, A. La llave I**Dum Dumas, A. Els tres mosqueters I**Lor Lorsen, B. Tía Yeska I**Mal Malo, R. La tanca i el gran lleopard I**Pen Pennypacker, S. Clementina I**Per Pérez, C. Kembo I**Pfe Pfeil, S. Pipocas? Què és això I**Silva, L. El videojuego al revés I**Sim Simon, F. El Bernat barroer tot ho manega I**Tei Teixidor, E. La formiga piga s’enfonsa en la història ***Cue Cuentos de reyes, príncipes y otros poderosos I***Dit Diterlizzi, T. Kenny y el dragón I***Gno Gnone, E. Fairy Oak, La flox dels colors I***Mas Masini, B. El nen d’ombra I***Mou Mould, C. Llegendes de dracs I***Pul Pullman, P. Jack Peusalats I***Rib Ribera, J. Paparra I***Wal Walliams, D. El noi del vestit I***Zap Zapata, P. Los caballos del Dalai CÒMICS IC Ama Amano, S. Kingdom Hearts II Vol. 1 i 2 IC Bra Bravo, É. Diario de un ingenuo.( Aventuras de Spirou y Fantasio) IC Bus Bustos, L. ¡El mundo en sus manos! ( Zorgo 2) IC Got Gottfredson, F. Floyd Gottfredson.( Disney, Hall of fame) IC Iba Ibañez, F. Mortadelo y Filemón . La gripe “u” IC Kis Kishimoto, M. Naruto Vol. 43 i 44 IC Mid Midam. Rodeo Blork. ( Kid paddle). Vol. 6 IC Tor Toriyama, A. Dr. Slump Vol. 1

Els més prestats

MÚSICA En els versos dels poetes busca lasHanna paraules que fa ICD 2.Mon Montana seves en una música antigaBest of both worlds concert ICD 2.Mon Hannah Montana. que520constantment renova: ICD Cam Camp Rock “el 520 fadoHan no Hanna té límits… peròThe Movie ICD Montana s’ha de tractar amb molta ICD 520 Pat Paito feo. La historia más bonita cura”. En Babies definitiva, CD 710 Bab go toaquest sleep disc una bona mostra del CD 710ésClu Club Supertres. Anem a veure món revisionisme fadista. Fado CD 722 Bam Bambi pur, enCam essència, fet amb CD 722 Campanilla y elles tesoro perdido eines CD 722d’avui. Jor El jorobado de Notre Dame CD 722 Mag La magia de Disney CD 722 Mej Las mejores canciones de Winnie de Pooh CD 722 Tia Tiana y el sapo


Página 4

Núm. 28

NOVETATS

PEL·LÍCULES

NOVEL·LES Adica, David. El faro de los libros. Ali, Mónica. Azul alentejo. Alibek, Pius. Arrels nòmades. Andrés Belenguer, Sandra. El violín negro. Ani, Friedrich. La promesa del ángel caído. Aranguren, Begoña. El amor del rey. Barbery, Muriel. Rapsodia gourmet. Bardem, Carlos. Alacrán enamorado. Baroja, Pío. Las ciudades. Ben Jelloun, Tahar. La meva mare. Bertran, Xavier. Els crims del lleó impossible. Bienczyk, Marek. Tworki (El manicomio). Block, Laurence. Ocho millones de maneras de morir. Boyne, John. La apuesta. Braun, Iàkov. El gambit del diable i altres relats. Bushnell, Candace. Quinta avenida. Byatt, A.S. El libro de los niños. Camilleri, Andrea. La pista de sorra. Carmona, José Carlos. Sabor a canela. Cerdó, Marc. Males companyies. Chase, James Hadley. Eva. Chevallier, Gabriel. La por. Coca, Jordi. La nit de les papallones. Coetzee, J.M. Temps d’estiu. Colette. Lo puro y lo impuro. Comes, Melcior. Viatge al centre de la terra. Crichton, Michael. Estado de miedo. Cutrufelli, Maria Rosa. La ciudadana. Dickens, Charles. Los papeles póstumos del club Pickwick. Downer, Ann. Dragones y magia. Downer, Ann. El dragón de ninguna parte. Eslava Galán, Juan. Rey lobo. Espinosa, Albert. Todo lo que podríamos haber sido tú y yo si no fuéramos tú y yo. Estulin, Daniel. Conspiración octopus. Fuentes, Eugenio. Las manos del pianista. Gallego García, Laura. Alas negras. Garrigues, Eduardo. La dama de Duwisib. Gavalda, Anna. A gust amb la vida. Giménez Bartlett, Alicia. Una habitación ajena. Glattauer, Daniel. Contra el viento del norte. González Ledesma, Francisco. Crónica sentimental en rojo. González Ledesma, Francisco. Méndez. Grann, David. La ciudad perdida de Z. Grossman, Vasili. Años de guerra. Guillou, Jan. Trilogía de las cruzadas (vol.I i III). Hall, Tarquin. El caso de la sirvienta desaparecida. Harris, Charlaine. El club de los muertos. Harris, Charlaine. Más muerto que nunca. Harris, Charlaine. Vivir y morir en Dallas. Harris, Charlaine. Voces desde la tumba. Harris, Peter. La serpiente roja. Harrison, Jim. Tornar a la terra. Hermans, Willem Frederik. El cuarto oscuro de damocles. Howe, Katherine. El llibre dels encanteris. Irving, John. La última noche en twisted river.

Jacq, Christian. La divina adoratriz. Jaén, Maria. La pinça birmana. Kate, Lauren. Oscuros. Kaufman, Sue. Diaro de un ama de casa desquiciada. King, Stephen. La cúpula. Kinsella, Sophie. Becky prepara su boda. La divina. Desde mis tacones. Läckberg, Camilla. Crimen en directo. Läckberg, Camilla. Crimen en directo. Lafuente, Amàlia. Codi genètic. Leon, Donna. Cuestión de fe. MacCullough, Colleen. El caballo de césar. Mandanipour, Shahriar. Una història d’amor i censura a l’Iran. Manfredi, Valerio Massimo. Los idus de marzo. Mankel, Henning. El hombre sonriente. Mann, Thomas. La mort a venècia. Martín, Andreu. El blues de una sola baldosa. Martínez de Lezea, Toti. Placeres reales. Merino, José Maria. La sima. Miosi, Blanca. El legado: la hija de hitler. Miralles, Francesc. Retrum. Moliner, Empar. No hi ha terceres persones. Monzó. Esplendor i glòria de la Internacional Papanates Muñiz, Cristina. Jaque al trono. Murakami, Haruki. De qué hablo cuando hablo de correr. Nesbo, Jo. Nèmesi. Pagès Jordà, Vicenç. Els jugadors de whist. Palahniuk, Chuck. Snuff. Pamuk, Orhan. El museo de la inocencia. Pous i Pagès, Josep. La vida i la mort d’en Jordi Fraginals. Pratchett, Terry. Ronda de noche. Puntí, Jordi. Maletes perdudes. Pynchon, Thomas. Contraluz. Rovira Llacuna, Francesc. Héroe en la casa de los vientos. Sánchez Vidal, Agustín. Esclava de nadie. Santos, Care. Bel: Amor más allá de la muerte. Sanz, Marta. Black, black, black. Sanz, Paloma. Rojo pasión. Sawyer, Robert J. Flashforward. Shah, Tahir. En mil i una nits. Sharpe, Tom. Els grope. Sjöwall, Maj. El coche de bomberos que desapareció. Soler, Sílvia. Una família fora de sèrie. Stockett, Kathryn. Criadas y señoras. Sussman, Paul. El osasis secreto. Teixidor, Emili. Els convidats. Tinti, Hannah. El bon lladre. Tristante, Jerónimo. El misterio de la casa aranda. Ussía, Alfonso. El diario de mamá. Vázquez-Figueroa, Alberto. Garoé. Vidal, Andrés. La herencia de la tierra. Weisberger, Lauren. Persiguiendo un diamante. Wodehouse, P.G. Guapo, rico y distinguido. Zgodbe: antología del nuevo cuento esloveno. Zgustova, Monika. Contes de la lluna absent.

* 3 de la Cruz Roja. Fernando Palacios * Abrazos rotos, Los. Pedro Almodovar * Age of stupid, The. Franny Armstrong * Almas desnudas.Max Ophüls * Amor, dolor & viceversa. Alfonso Pineda Ulloa * Asesinato en 8 mm. Joel Schumacher * Barack Obama: camino hacia el cambio. Amy Rice i Alicia Sams * Bella mentirosa, La. Jacques Rivette * Biblia, La. Roger Young * Carreteras secundarias. Emilio Martínez-Lázaro * Che, guerrilla. Steven Soderbergh * Ciudad de los prodigios, La. Mario Camus * Code, The. Mimi Leder * Confidencias de medianoche. Michael Gordon * Corazones rebeldes: los viejos rockeros nunca mueren. Stephen Walker * Corea hora cero/ Octubre 1917/ Austerlitz (3x1) * Cosas insignificantes. Andrea Martínez Crowther * Cosas que hacen que la vida valga la pena. Manuel Gómez Pereira * Cruda realidad, La. Robert Luketic * Cuentos inmorales. Walerian Borowczyk * Despedidas. Yojiro Takita * Discreto encanto de la burguesía, El. Luis Buñuel * Dos vidas de Andrés Rabadán, Las. Ventura Durall * Dos viejos gruñones. Donald Petrie * Dr. T y las mujeres, El. Robert Altman * Encuentro, El. William Corcoran * Enemigos públicos. Michael Mann * Enfrentados. David Von Ancken * Esa voz es una mina. Luis Lucía * Escala en Hawai. John Ford * Estrella del Norte, La. Lewis Milestone * F.B.I contra el imperio del crimen. Mervyn Leroy * Fall, The. Tarsem * Fausto. Jan Svankmajer * Forja de hombres. Norman Taurog * Francisco, juglar de Dios. Roberto Rossellini * Fuera de carta. Nacho G. Velilla * Fuga de Logan, La. Michael Anderson * Fullmetal alchemist: la película. Seiji Mizushima * Ghost in the shell 2. Mamoru Oshii * Gigante. Adrián Biniez * Gran final, La. Gerardo Olivares * Hazme reír. Judd Apatow * Hellboy: blood & iron. Victor Cook * Hijos de la farándula, Los. Busby Berkeley * Historia de una monja. Fred Zinnemann * Hombre del Klan, El. Terence Young * Hombre y la bestia, El. John S. Robertson * Honeybird, The. Alan Nathanson * Ilsa: la loba de las SS. Don Edmons * IMP. Caps 34-66 * Inconquistables, Los. Cecil B. DeMille * Jill. Enrique Guevara * Jurado, El. Gary Fleder * La maté porque era mía. Patrice Leconte * Ley del revólver, La. Lesley Selander * Los Simpson dan la nota. Matt Groening * Luchador. l. Darren Aronofsky * Luna nueva. Chris Weitz

Página 5 * Masacre en Texas 2. Tobe Hooper * Máscaras. Elisabet Cabeza y Esteve TopRiambau Five * Mensajero del miedo, El. Jonathan Demm Els més prestats * Mesias, El. Roberto Rossellini * Moon. Duncan Jones * Nazarín. Luis Buñuel * Nido de avispas/Obsesión /El último atardecer (3x1) * Operación dragón. Robert Clouse * Pájaro de la felicidad, El. Pilar Miró * Paso al noroeste /El Padre es abuelo /El viejo y el mar (3x1) * Pequeño Lord, El. John Cromwell * Pinky. Elia Kazan * Plan brillante, Un. Michael Radford * Puente de Remagen, El. John Guillermin * Qué les pasa a los hombres. Ken Kwapis * R.A.F. facción del ejército rojo. Uli Edel * Radio encubierta. Richard Curtis * Sagai United. Somching Srisupap * San Francisco. W.S. Van Dyke * Sherlock Holmes. Roy William Neill * Si la cosa funciona. Woody Allen * Si no amaneciera. Mitchell Leisen * Siempre hay una mañana. Douglas Sirk * Soplón, El. Steven Soderbergh * Spirit of wonder. Syunichirou Yoshihara * Straight story, The. David Lynch * Supersalidos. Greg Mottola * Tomando el control. Robert Marchand * Toque de seducción, Un/Un cálido diciembre/Luna de miel para tres (3x1) * Transsiberian. Brad Anderson * Tras el cristal. Agustí Villaronga * Tres días con la familia. Mar Coll * Tupé. Bill Plympton * Última vez que vi París, La. Richard Brooks * Último gran mago, El. Gillian Armstrong * Último tren de Gun Hill, El. John Sturges * Último viaje de Robert Rylands, El. Gracia Querejeta * Valkiria. Bryan Singer * Vampiresa desnuda, La. Jean Rollin * Vaya Navidades. Preston A. Whitmore * Vida y color. Santiago Tabernero * Vidas de Celia, Las. Antonio Chavarrías * Viejo y el mar, El. Alexandre Petrov * Yo soy ninfómana. Max Pécas * Yo también. Álvaro Pastor y Antonio Naharro En els versos dels poetes SÈRIES DE TELEVISIÓ

busca las paraules que fa * seves Beavisen anduna Butt-Head. Volum 1 música antiga * que Blood.constantment 2a. temp. renova: * “el Casafado de lanoPradera, La. 4a. temp. té límits… però * s’ha Chicas oro. 3a.amb temp.molta dedetractar * cura”. Como conoci a vuestraaquest madre. 2a. temp. En definitiva, * disc Cuéntame. 4a.mostra i 5a. temp. és una3a. bona del * revisionisme Dexter. 1a. temp. fadista. Fado * pur, Espacio 1999. 2a. temp. en essència, fet amb les * eines Fullmetal alchemist. Vol. 1- 1a. temp. d’avui. * Miénteme. 1a. temp. * Pacto, El. * Pelotas. 1a. temp. * Simpson, Los. 9a. temp. * Visión de Escaflowne, La. * Wire, The. 3a. temp.

4RATLLES N. 28  

Lectures per a l'estiu

4RATLLES N. 28  

Lectures per a l'estiu

Advertisement