Page 1

Febrer 2011

Novetats novel路la


Barril, Joan Les terres promeses En Robert Miranda és un barceloní que es guanya la vida blanquejant diners. Just quan es disposa a fer la darrera entrega un huracà interromp el trànsit aeri i, juntament amb altres passatgers, es troba atrapat a l’aeroport de Cayo Tendido, una petita illa de l’arxipèlag cubà. Durant les llargues hores d’espera, Lucía, una anciana cubana, explica els fets que van passar en aquella mateixa illa l’última setmana de 1958, quan Fidel Castro estava a punt d’entrar a l’Havana.

Ghulam, Nadia; Rotger, Agnès El secret del meu turbant El secret del meu turbant explica la història real de Nàdia Ghulam, una noia afganesa que amb només vuit anys va patir greus ferides a causa d’una bomba i que quan es va instaurar el règim talibà a l'Afganistan va decidir fer­se passar per home per poder portar un sou a casa.


Gironell, Martí L’arqueòleg: de Montserrat a Terra Santa perseguint un somni Montserrat, 1910. El monjo Bonaventura Ubach emprèn un viatge cap a Terra Santa i Mesopotàmia a la recerca de peces per al futur museu bíblic del monestir de Montserrat. Amb la intenció d’il·lustrar una edició catalana de la Bíblia, també segueix aquest itinerari per contrastar les Sagrades Escriptures amb els seus escenaris reals.

Le Carré, John Un traïdor com els nostres Una parella jove i idealista emprèn les vacances de la seva vida a l'illa caribenya d'Antigua mentre la seva Gran Bretanya natal es debat entre els deutes i la recessió. Ell és professor a la Universitat d'Oxford. Ella, una advocada londinenca a l'inici d'una prometedora carrera professional. El segon dia de les vacances coneixen un carismàtic milionari rus d'uns cinquanta anys, en Dima, que llueix un rellotge d’or amb incrustacions de diamants i un curiós tatuatge al polze dret. De manera espontània, almenys aparentment, els proposa jugar un partit de tennis.


Pàmies, Sergi La bicicleta estàtica Els naufragis de la maduresa són al centre d’aquest nou recull de vint relats de Sergi Pàmies. Les fatalitats individuals i col·lectives, la capacitat de sobreviure­ hi i les emocions de tota mena que provoquen són tractades amb l’estil obsessiu i sobri que ha caracteritzat els últims llibres de l’autor i que ha aconseguit atrapar milers de lectors. Per primera vegada, Pàmies construeix ficcions a partir de materials autobiogràfics, i retrata les dificultats existencials d’uns personatges que, amb una determinació tan absurda com heroica, tenen esma per pedalar sense moure’s del lloc.

Pancol, Katherine

Els ulls grocs dels cocodrils Aquesta novel·la té lloc a París, però ens trobem amb un cocodril. Aquesta novel·la parla dels homes i de les dones, les dones que som, les que voldríem haver estat, les que serem i aquelles que segurament un dia arribem a ser. Aquesta novel·la és la història d'una mentida. Però també és una història d'amor, d'amistat, de traïció, d'ambició, de somnis... Aquesta novel·la és plena d'alegries i llàgrimes. Aquesta novel·la és com la vida mateixa.


Soler, Sílvia Petons de diumenge Petons de diumenge és una novel·la sobre les petites revolucions personals que milers de dones, autèntiques heroïnes quotidianes, van haver de dur a terme en aquest país per construir la seva felicitat en l’entorn hostil i asfixiant de la dictadura i la repressió religiosa. La seva protagonista, Valèria Isern, aconsegueix afermar el seu amor en un temps que estimar­se era pecat, i quan els petons que duraven una mica s’havien de reservar per als diumenges. Al voltant de la seva història amorosa, aparentment ingènua, la Valèria construeix una vida plena, intensa i sàvia.

Tóibín, Colm Brooklyn

Eilis Lacey, la jove irlandesa que es veu forçada a emigrar sola del petit Enniscorthy a la immensa Nova York de la meitat del segle XX, es converteix a desgrat seu en l’heroïna d’una gran història construïda a base de petites peces. La innocent Eilis haurà de bregar amb les companyes de dispesa i els estudis de comptabilitat, descobrirà l’amor ―o alguna cosa semblant― i a causa d’un succés inesperat haurà de prendre la decisió més difícil de la seva vida.

Tolstoi, Levi La mort d’Ivan Ilitx La mort d’Ivan Ilitx ens presenta un funcionari gris que sucumbeix a la malaltia i a la desesperació de morir.


Verdon, John Sé el que estàs pensant

Reps una carta que et convida a pensar un número de l’u al mil. Quan, seguint les instruccions que figuren a la carta, obres el petit sobre que l’acompanya, t’adones que el número que hi ha escrit és exactament el que havies pensat. L’home que ha rebut la carta demana ajut a David Gurney, un policia que després de vint­i­cinc anys de servei s’ha retirat al nord de l’estat de Nova York. Tots dos intentaran trobar el remitent amb urgència i es veuran embolicats en un joc sinistre, perquè el que en un principi semblava poc més que un xantatge es converteix en un cas d’assassinat que, a més, guarda relació amb altres que hi ha hagut en el passat.

Biblioteca Roca Umbert

Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers Tel. 93 860 44 50 bru@ajuntament.granollers.cat www.rocaumbert.cat www.facebook.com/bibliotequesdegranollers De dilluns a divendres, de 1 5.30 a 20.30 h Dimecres i divendres, de 1 0 a 1 4 h Dissabte, de 1 6 a 20.30 h

Guia de novetats. Novel·la. Febrer 2011  

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Guia de novetats. Novel·la. Febrer 2011  

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Advertisement