Page 1

Biblioteca Roca Umbert

Abril 2011

Novetats novel路la


Aswani, Ala L’edifici Iaqubian

Amb un esguard tendre i afectuós, l’autor descriu amb naturalitat els afanys, les riqueses i les misèries, la bellesa i la maldat, tots els mals i els temes considerats tabú que conformen el mosaic de la societat egípcia.

Barral, Nil L’home que dormia al cotxe

Li agrada la música clàssica, el wisky de malt i dormir abraçat al seu estimat Nèstor. I, per damunt de tot, resoldre misteris. Nil Barral es dedica avui a les assegurances, però no pot deixar enrere el seu passat de perdiguer.

Coll, Pep Nius

Un dels cataclismes propis del segle XXI, sigui en forma de catàstrofe natural, d'accident o d'atemptat terrorista, plana des de les primeres pàgines damunt el càmping internacional Pirineus, ocupat en plena temporada turística per més de mig miler de persones. El desastre dividirà els campistes en dos grups: víctimes i supervivents.

Dai Sijie L’acrobàcia aèria de Confuci

L´emperador xinès està obsessionat amb la mort, i és per aquest motiu que va amunt i avall acompanyat de 4 dobles exactament iguals a ell. Són tan idèntics que fins i tot tenen les mateixes marques de la verola al cantó dret de la cara, com si fos un gotim de raïm baixant pel coll, el mateix to de veu, la mateixa llargada d´ungles.

Freire, Espido La flor del norte

La flor del norte explica la història de la princesa Kristina de Noruega, la desgraciada princesa que va morir de pena per enyorar la seva terra i que va ser enterrada en la localitat de Covarrubias.


Kepler, Lars El contracte

El cos de Carl Palmcrona, director general de l'ISP (inspecció de productes estratègics), apareix penjat al seu luxós apartament del barri d'Östermalm, a Estocolm. A l'habitació no hi ha mobles: com ha pogut enfilar­se sense ajut?

Kerr, Philip Gris de campaña

“Ningú no treballa per als seus enemics si no és que no pot triar gaire”, diu en Bernie Gunther. Som a l´any 1954 i en Bernie és a Cuba. Cansat d´espiar en Meyer Lansky, una feina cada cop més perillosa, busca un vaixell i una companya bonica per deixar l'illa. Però la Marina dels Estats Units té uns altres plans per a ell, i en Bernie es troba de nou en un lloc que li resulta molt familiar: una cel·la.

Leon, Donna Testamento mortal

En tornar d’un viatge, una jove traductora troba mort el seu veí de sota. La víctima és una senyora encantadora i sense, aparentment, cap enemic.

Levy, Marc La primera nit

Quan al final d' El primer dia, l'Adrian perd la Keira en un accident, creu que ho ha perdut tot. Tres mesos després, l'Adrian rep un paquet misteriós amb unes fotografies de la Keira que li retornen l'esperança de trobar amb vida la dona que estima, però en aquestes fotografies hi ha alguna cosa que no encaixa: ella té una estranya cicatriu al front que l'Adrian no reconeix.

Lloréns, Chufo Mar de foc

Mar de foc recrea una època tèrbola de la Barcelona medieval, sotmesa a les tensions de la cort, on es forja la sagnant successió del comte Ramon Berenguer I.


Manfredi, Valerio

La tumba de Alejandro

L’autor ofereix una reconstrucció d’un dels misteris més importants de l’antiguitat sobre la situació del sepulcre i les restes d’Alexandre el Gran. Manfredi ens ofereix un assaig històric però amb un ritme digne de les novel·les històriques que ha editat fins ara.

Márai, Sándor Els rebels

Escrita durant els anys trenta, Els rebels narra les vicissituds i aventures d’un grup d’adolescents durant la primavera del 1918 en una petita ciutat allunyada del front, però on la vida, aparentment plàcida, està contaminada pels ecos de la guerra.

Márquez, Eduard L’últim dia abans de demà

Robert, Francesca i XXX, els tres amics inseparables dels anys joves, representen la mateixa cara del fracàs vista des de diversos angles. Són, respectivament, un pintor que encarna un permanent esperit de contradicció, una fotògrafa de caràcter desequilibrat i un poeta no gaire dotat de recursos lírics.

Marsé, Juan Caligrafía de los sueños

La història se situa en els anys quaranta, on Ringo, un xaval de quinze anys que passa les hores mortes al bar de la senyora Paquita, es converteix en testimoni de la història d'amor entre Vicky Mir i el senyor Alonso.

Moreno, Eloy El bolígrafo de gel verde

Aquesta és la història d'un home que va ser capaç de fer realitat el que cada nit imaginava sota els llençols: començar tot de nou. Ho va fer, però va pagar un preu massa alt.


Roca i Costa, M. Carme Escollida pels déus

Any 305 abans de Crist. Empòrion, una petita polis de l’occident de la Mediterrània, creix pròspera, entre altres coses gràcies a les riques terres de l’interior, les dels ibers indigetes. El naixement d’una nena, fruit d’un amor prohibit, coincidirà amb un període d’hostilitats entre emporitans i indigetes.

Saramago, José El último cuaderno

L’últim quadern recull els darrers textos de José Saramago, escrits entre el març de 2009 i el novembre de 2009. Un volum en què el Nobel portugués expressa les seves idees i opinions sobre diferents temes de l’actualitat i de la seva vessant personal.

Segura, Cristian El cau del conill

El cau del conill és la història d'una era que finalitza a ritme de màquina; de la màquina de la globalització.

Sierra, Javier El ángel perdido

Des de Santiago s'inicia un viatge que conduirà Júlia d'una pista a una altra, esquivant perills i desxifrant missatges ocults en marques de pedra picada, làpides llegendàries i càbales fonètiques, que es barregen amb mites i creences que es remunten al diluvi universal.

Sierra i Fabra, Jordi Cinco días de octubre

Tercer i últim cas de la trilogia protagonitzada per l'inspector Mascarell. En una Barcelona deformada per les llums i les ombres de la postguerra, Mascarell es veurà al capdavant d'una investigació que podria significar la seva pròpia mort.


Soler, Sílvia Per molts anys!

Els anys et regalen arrugues però et treuen manies, et fan perdre vista però t’ajuden a veure­ho venir tot. En realitat, estàs en el teu millor moment: tens l’experiència però encara ets (una mica) jove. Amb marit o sense, amb èxit professional o sense, amb cel·lulitis o sense (que no en tens? Ja!): bufa les espelmes, diverteix­te i aprofita els millors anys de la teva vida!

Solsona, Ramon L’home de la maleta

Un antic músic d’orquestres de ball decideix, un bon dia, fer la maleta i viure un mes a casa de cada una de les seves tres filles.

Biblioteca Roca Umbert

Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers Tel. 93 860 44 50 bru@ajuntament.granollers.cat www.rocaumbert.cat www.facebook.com/bibliotequesdegranollers De dilluns a divendres, de 1 5.30 a 20.30 h Dimecres i divendres, de 1 0 a 1 4 h Dissabte, de 1 6 a 20.30 h

Guia de novetats. Novel·la. Abril 2011  

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Advertisement