Page 1

Biblioteca Roca Umbert

Gener 201 3


Baricco, Alessandro

Mr. Gwyn

Jasper Gwyn, de quaranta anys, és un escriptor d’èxit a Anglaterra, poc conegut a l’estranger. Resideix a Londres i és, veritablement, un home apassionat de la vida. Tot d’una, un dia l’assalta la sensació que tot el que feia cada dia per guanyar­se la vida havia deixat de tenir sentit per a ell, de manera que confecciona una llista de cinquanta­dues coses que es compromet a deixar de fer.

Castells, Ada

Pura sang

La Sílvia arriba al casalot de Menorca del seu marit buscant la llum i la pau per pintar, però el que hi troba és la claustrofòbia d’una illa i el terror d’una família que amaga un secret.

Coelho, Paulo

El manuscrit trobat a Accra

El 14 de juliol de 1099, mentre Jerusalem es prepara per resistir l’atac de la poderosa Croada, un filòsof grec anomenat Copte convoca joves i ancians, homes i dones a la plaça. El Copte no pretén donar instruccions sobre la defensa de la ciutat, ni adherir­se a cap religió, ni fundar­ne una de nova. El filòsof vol transmetre els millors ensenyaments que ha escoltat i que ha après al llarg de la seva vida.

Connelly, Michael

La caja negra

Harry Bosch estableix una relació entre un crim actual i l’assassinat d’una fotògrafa danesa, el cadàver de la qual va tenir ocasió d’identificar durant les revoltes que van esclatar a Los Angeles el 1992 i que va quedar sense resoldre. És un cas obert, que Bosch es proposa tancar 20 anys després.


Faletti, Giorgio

Apunts d’un venedor de dones

En Bo es dedica a vendre dones. La seva vida és una nit en blanc, una fugida cap endavant envoltat de males companyies, apostes, suborns, luxe i dones esbalaïdores, però com sempre, una dona ho canviarà tot.

Foenkinos, David

Els records

Un jove somia ser escriptor, però viu aclaparat pel pes d’una existència buida, entre uns pares que l’ignoren i un ofici rutinari com a recepcionista nocturn en un hotel.

Franzen, Jonathan

Més enllà

«El David i jo teníem una amistat feta de comparacions, contrastos i (d'una manera fraternal) competicions. Uns quants anys abans que morís, va signar els meus exemplars de tapa dura dels dos llibres seus més recents. A la pàgina inicial d'un dels llibres vaig trobar la silueta de la seva mà. A la pàgina inicial de l'altre, la d'una erecció tan grossa que sobrepassava la pàgina, amb una petita fletxa i la nota "escala 100%"». En aquest recull d'assajos i articles, l'escriptor torna amb vigor renovat sobre els temes que sempre l'han ocupat: el ser humà i la literatura.

Gibson, Ian

La berlina de Prim

Primers de setembre de 1873. La Primera República, amb tot just nou mesos de vida, agonitza. El periodista Patrick Boyd arriba a Espanya amb una missió: aclarir l'assassinat, tres anys abans, del seu amic, el general Prim, president del Govern i l'home més poderós del país.


Jungstedt, Mari

El fals somriure

Quan el popular organitzador d’actes Viktor Algard és assassinat en una de les seves ostentoses recepcions, al comissari Knutas se li obren diverses línies d’investigació. Les pistes el conduiran fins a una sòrdida i terrible història d’abusos que l’obligarà a enfrontar­se als seus propis dimonis i que tindrà terribles conseqüències per al periodista Johan Berg i l’Emma, el seu nou amor.

Kawakami, Hiromi

El senyor Nakano i les dones

Hitomí entra a fer feina en una botiga d’objectes de segona mà de Tòquio. Allà hi ha Takeo, el jove assistent amb qui inicia una estranya relació, i Masayo, la germana del propietari, que fa exposicions amb nines i que té una vida sentimental que turmenta el senyor Nakano.

Lark, Sarah

El crit de la terra

Nova Zelanda, 1907. La infància de la Glòria acaba abruptament quan és enviada, juntament amb la seva cosina Lilian, a un internat a la Gran Bretanya. La Lilian encaixa en els costums que imposa el Vell Món, però la Gloria vol tornar a qualsevol preu a la terra que la va veure néixer. Això la mena a endegar un pla agosarat.

Lewis, Brenda H.

Mai tornarem a ser les mateixes

La Maica Solís és advocada, mare de la Xin­ Zsé, que van adoptar amb el qui ara és el seu exmarit, que la va abandonar per una hostessa d’ungles franceses i llavis perfilats. La Maica està a punt de fer­ne 50 i ja sap que mai més tornarà a ser la mateixa... ni li cal!


Maalouf, Amin

Los desorientados

Una trucada trenca la monotonia d’Adam, un professor àrab d’història, exiliat a París. Un vell amic s’està morint i vol veure’l. Adam torna a la seva terra natal després de vint anys. Tot segueix igual: el temps no ha passat als llocs on va viure.

Palacio, R. J.

Wonder

La seva cara el fa diferent i ell només vol ser un més. Camina sempre mirant a terra, el cap baix i el serrell tractant en va d’amagar­li el rostre, però tot i així és objecte de mirades furtives, murmuris ofegats i cops de sorpresa.

Pedrosa, Elisabet

El meu amor sikh

Des de la finestra de l’Elsa es veu una fruiteria, a l’altra banda del carrer. Allà treballa en Rubi, un jove sikh que va deixar l’Índia després de la tràgica mort de la seva parella. L’Elsa, tot i que està separada, no es decideix a travessar el carrer. El dia que ho faci començarà una història de descobriment i enlluernament mutu entre ella i en Rubi.

Pérez­Reverte, Arturo

El tango de la guardia vieja

Un estrany desafiament entre dos músics, que porta a Buenos Aires el 1928; un assumpte d’espionatge a la Riviera francesa durant la Guerra Civil espanyola; una inquietant partida d’escacs al Sorrento dels anys seixanta...

Rivas, Manuel

Las voces bajas

Escrita a la manera d’una autobiografia, tot sembla veritat i tot imaginació. És l’efecte d’una novel·la d’una memòria encesa. El llibre arrenca en una geografia real on la mirada de la infància va descobrint, amb una barreja de por, estupor i meravella, el que hi ha d’extraordinari en l’existència de la gent corrent.


Silva, Lorenzo

La marca del meridiano

En una societat envaïda pels diners bruts i l’explotació de les persones, l’amor encara pot estovar les feres. Un guàrdia civil retirat apareix penjat d’un pont, assassinat de manera humiliant. A partir d’aquest moment, la investigació que ha de dur a terme el seu amic i deixeble, el brigada Bevilacqua, obrirà la capsa de Pandora...

Torres, Mara

La vida imaginaria

La protagonista de la novel·la és Fortunata Fortuna, “Nata” per als amics, una publicitària que acaba de ser abandonada per la seva parella Alberto, “Beto”, després de tres anys de relació i que es troba en ple procés de dol.

Biblioteca Roca Umbert

Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers Tel. 93 860 44 50 bru@ajuntament.granollers.cat www.rocaumbert.cat Segueix-nos al bibliotequesdegranollers i al bloc del Laboratori de lletres i imatges

Horari

De dilluns a divendres, de 1 5.30 a 20.30 h Dimecres i divendres, de 1 0 a 1 4 h Dissabte, de 1 6 a 20.30 h

Guia de novetats. Novel·la (gener 2013)  
Guia de novetats. Novel·la (gener 2013)  

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Advertisement