Page 1

Desembre 2012

I els Reis, quins llibres vols que et portin?

Recomanacions de literatura infantil i juvenil


ASENSIO, Albert. Com estàs? Kalandraka, 2012

Kalandraka edita dos llibres d’aquest autor per als més petits: un sobre les emocions i aquest llibre per aprendre a comptar a partir de tota mena de micos: Un goril·la. Un llibre per aprendre a comptar. Kalandraka

GRAUX, Amélie Jo menjo. Joventut, 2012

Jo menjo i Jo dormo, dos imatgiaris amb textures amb una edició molt acurada.

HORÁCEK, Petr Compta animals. Il·lustr. Joventut, 2012

Un llibre amb sorpreses i desplegables, per iniciar els més petits de casa en l’aprenentatge dels números i els animals.


JADOUL, Émile Moixaina exprés. Corimbo, 2012

Un llibre molt dolç que parla del vincle entre petits i adults i de com a vegades les presses del dia a dia no ens deixen temps per a les moixaines.

MELLING, David Tranquil Bru. Baula, 2012

Nova col·lecció protagonitzada per l’ós Bru, un personatge entranyable que viu les mateixes peripècies que els petits de casa nostra.

SCHEFFLER, Axel Un globus molt gros. B de Blok, 2012 (El Pip i la Posy)

Una nova col·lecció que amb clau d’humor presenta petites aventures quotidianes. En aquest cas, què passa quan ens marxa volant un globus?


BROCAL, Pep El petit Olaf. Bang, 2012 (Mamut)

El petit Olaf només vol jugar i té tota la imaginació necessària perquè cada dia sigui una nova aventura. Còmic sense mots.

DARABUC A partes iguales. Il·lustr. Lina Zutauté. OQO, 2012 Adaptació d’un conte tradicional, d’estructura acumulativa, ideal per a explicar en veu alta.

EZRA STEIN, David La gallineta Xerrapeta. Joventut, 2012

Un altre llibre que ens parla de com pot ser de difícil explicar contes als nostres fills. Mireu, si no, la gallineta Xerrapeta, que no només no dorm, sinó que no calla!

LLENAS, Anna El monstre de colors. Flamboyant, 2012

Un llibre que juga amb els colors d’un monstre per parlar­nos de les emocions. L’editorial ha editat alhora un quadern d’activitats de la mateixa autora i els mateixos personatges.


MACK, Jeff Bones notícies males notícies. B de Block, 2012

A partir de les vivències de dos personatges descobrirem amb els infants que totes les coses es poden mirar des de diferents punts de vista. Una manera divertida de parlar de l’optimisme i el pessimisme, de la bona o mala sort...

UNGERER, Tomi Hombre luna. Libros del Zorro rojo, 2012

Reedició d’un clàssic modern que explica la història de l’home que viu a la lluna i de tots els problemes i aventures que viu el dia que ve de visita a la terra.

WIESLANDER, Jujja La mama Muu i els llibres. Il·lustr. Sven Nordqvist. Maeva, 2012

La vaca Muu vol aprendre a anar en bicicleta, patinar... però sobretot desitja aprendre a llegir. I ja se sap que amb tossuderia tot és possible.


ALCANTARA, Ricardo Tomàs i les paraules màgiques. Il·lustr. Gusti. Baula, 2012

Amb les paraules podem fer amics, aprendre i compartir, però també podem fer mal, ferir i enfadar­nos. Cal conèixer paraules de disculpa i consol.

CALDERS, Pere Els nens voladors. Adapt. Pep Molist; il·lustr. Lluís Farré. Baula, 2012 Un excel·lent conte amb l’humor absurd de Pere Calders adaptat per a primers lectors. Què demanaries a una fada que et concedeix un do?

CANO, Carles Una festa monstruosa. Il·lustr. Paco Giménez. Animallibres, 2012

Al país dels monstres tot és gris i fosc, però no per gaire temps: la mare de l’Urk sap com omplir­ho tot de colors.

DURAN, Teresa La història secreta dels Reis d’Orient. Il·lustr. Lluís Farré. La Galera, 2012 Una història esbojarrada de temàtica nadalenca que presenta per primera vegada les tres dones de caràcter dels famosos Reis d’Orient.


GUINDULAIN, Pia Jan, què tens darrere l’orella? Il·lustr. Anna Obon. La Galera, 2012 (Grumets blancs) Història quotidiana d’amistat entre un nen i un vigilant de pàrquing amb una afició molt especial: fer trucs de màgia.

GRAHAM, Bob Un autobús caigut del cel. Flamboyant, 2012

Una història de caire social, simbolitzada per un autobús que es converteix en el punt de trobada de la gent del barri i un motiu de lluita veïnal.

MOURE, Gonzalo El arenque rojo. Il·lustr. Alicia Varela. SM , 2012 Un llibre sense mots que convida a passejar­se pel carrer i descobrir les històries infinites que amaga cada un dels personatges.

RAVISHANKAR, Anushka Excuses excuses. Il·lustr. Gabrielle Manglow. Takatuka, 2012

Quina lluita interna viuen els infants entre les normes que cal seguir i el plaer de trencar­les?

SIERRA I FABRA, Jordi Coses que l’avi no pot fer. Il·lustr. Sílvia Cabestany. Fil d’Aram, 2012

La visió d’un avi des dels ulls del nét, amb unes il·lustracions i un to entranyables.


ALBERTÍ, Núria Aventures sense sortir de casa. Il·lustr. Cristina Losantos. Animallibres, 2012 (La Formiga groga; 37) Petites rimes i poemes al voltant d’objectes i espais quotidians de casa nostra.

CABEZA, Anna El misteri de la tifa de gos abandonada. Il·lustr. Toni Batllori. Bambú, 2012

La nova col·lecció “Germanes Crostó, agència d’investigació” és un divertiment protagonitzat per tres àvies ben peculiars, encara que a simple vista, l’Ascensió, la Carme i la Rosalia puguin confondre’s amb les típiques iaies casolanes i familiars.

DESCLOT, Miquel El domador de paraules. Poesies incompletes. Il·lustr. Mercè Galí. La Galera, 2012

Recull de poesia escrita per Miquel Desclot. Inclou tres dels seus llibres més coneguts: Oi, Eloi?, El bestiolari de la Clara i Més música, mestre!, i dos reculls més inèdits.

Hi havia una vegada la família Recopilats per Anna Gasol i Teresa Blanch. Il·lustr. Mariona Cabassa. Edebé, 2012 Vint­i­cinc contes tradicionals sobre les diverses famílies del món.


OBIOLS, Miquel Ai, Filomena, Filomena! I altres contes. Il·lustr. Miguel Calatayud. Kalandraka, 2012

Reedició d’un clàssic del 1977, que recull un seguit de contes esbojarrats i divertits.

RUBIO, Salva Robinsón Cruasán. Il·lustr. Cristina Péreznavarro. Thule, 2012. (Isla Flotante)

Còmic sense paraules que planteja què passaria si el Robinson i el Divendres, després d’anys menjant només cocos, trobessin un croissant a la platja...

SOLÍS, Fermín Pollastre a la vista. Bang, 2012 (Mamut) Continuen les aventures del còmic protagonitzat pel Cosmorratolí i la Bombeta. Aquesta vegada se les hauran amb el dèspota Cosmopollastre. La lluita està servida.

STEWART, Sarah La jardinera. Il·lustr. David Small. Ekaré, 2012

La jove Lydia ha de deixar la família per problemes econòmics i marxar a viure amb un tiet forner a la ciutat. Per sort, també es pot fer créixer un jardí a les finestres; només calen llavors i voluntat...


BERTRAM, Rüdiger Coolman i jo. Tots a cobert. Il·lustr. Heribert Schulmeyer. Bromera, 2012

Segona part de les aventures d’en Kai i el seu amic imaginari: un superheroi maldestre i temerari, que aquesta vegada l’acompanyarà a Londres

BIDARI, Bono La companyia del Balta. El regne de Caucas. Cruïlla, 2012

L’equip de guionistes catalans que firmen amb el pseudònim de Bono Bidari enceten una nova sèrie, aquesta vegada protagonitzada per uns infants que entren dins un videojoc.

JUSTER, Norton El peatge màgic. Il·lustr. Jules Feiffer. Bambú, 2012

Reedició d’un clàssic modern editat per primer cop l’any 1961, protagonitzat per Milo, un nen mandrós i descregut que un dia troba una cabina màgica que el farà viure una aventura surrealista i inoblidable.


OLAMBECK, Silke On és el senyor Silvestre? Takatuka, 2012

Tercera entrega de les aventures del senyor Silvestre, amb els seus secrets, amistats i sobretot, optimisme i bon humor.

PIUMINI, Roberto L'estralaga. Il·lustr. Cecco Mariniello. Estrella Polar, 2012 (La Via Làctia)

En un poblet de Turquia, un artista és contractat perquè pinti les parets de casa d’un infant malalt que mai ha pogut veure món. El llibre recull el llarg diàleg i l’amistat que neix entre ambdós personatges.

TUBAU, Victòria Les gallines del Batat. Cruïlla, 2012

Relat teixit a partir de les petites històries que expliquen cada un dels nens i nenes d’una classe. Cada infant és un món i té els seus problemes i les seves fantasies.

FOLCK, Jordi Vacances alla romana de la senyoreta Strauss i els seus amics. Baula, 2012 (Ala Delta verda)

En clau d’humor, l’autor situa la misteriosa desaparició de la senyoreta Strauss, una gossa distingida, al voltant del luxós balneari Dolce Farniente de Roma. La recerca dels seus amics els portarà a explorar territoris humans.


BOISSET, Eric Nicòstrat. Baula, 2012 (Ala delta verda) Un pare i un fill mantenen una relació difícil des que va morir la mare. El dia que el noi troba una cria de pelicà i decideix cuidar­la d’amagat, es tensa més el fil, però comencen a canviar les coses.

LINDO, Elvira Mejor Manolo. Seix Barral, 2012

Si vau xalar amb les aventures de Manolito Gafotas, ara teniu l’oportunitat de veure com viuen, deu anys després, la família Garcia Moreno.

MELOY, Colin Les cròniques de Wildwood. Il·lustr. Carson Ellis. Alfaguara, 2012

Una nova aventura a mig camí entre la realitat i la ficció, que comença amb el segrest d’un nen i el viatge de recerca de la jove Prue i el seu amic Curtis fins al cor de la misteriosa boscúria impenetrable...


MOURLEVAT, Jean­Claude Tomek el rio al revés. Il·lustr. Clara Luna. Demipage, 2012

Novel·la narrada en dues parts, des de la perspectiva de dos personatges. Ara, el misteriós viatge del petit Tomek, de tretze anys, fins al bosc de l’oblit. En el segon volum, veurem si es retroba amb Hannah, a l’altre extrem del món.

SIERRA, Sergio A. Pergamí. El fill del caçador de llibres. Il·lustr. Meritxell Ribas. La Galera, 2012

Existeix un llibre al món que tingui tots els coneixements? No sabem si és una llegenda, però el que sí és segur és que hi ha persones, i altres éssers misteriosos, disposades a trobar­lo a qualsevol preu.

WILDE, Oscar El fantasma de Canterville. Il·lustr. Oski. Libros del Zorro rojo, 2012

El text de Wilde, amb traducció d’Esther Tusquets i amb unes il·lustracions fetes a ploma d’un humor fi i exquisit.


ALAPONT, Pasqual El racó de Penèlope. Cruïlla, 2012

Premi Gran Angular. Un jove veu capgirada la seva vida quan la seva família marxa de València al Perelló per obrir un restaurant. És un viatge de poca distància però un gran pas a nivell intern i de creixement.

BONDOUX, Anne­Laure Les llàgrimes de l’assassí. Baula, 2012

En un lloc isolat de la Patagònia arriba un assassí que mata els pares del jove protagonista, un infant mig salvatge, que enceta una nova vida al costat de l’estrany. L’editorial Edelvives també n’ha editat una versió excel·lent en novel·la gràfica.

BURGAS, Àngel Noel et busca. La Galera, 2012

Després d’un accident un jove no recorda res de res ni es reconeix en les estranyes històries que li expliquen els metges, però que la policia vigili la porta seva habitació de l’hospital li fa molt mala espina. Una història trepidant.


HOMME, Erik L’. La pàl·lida llum de les tenebres. Baula, 2012 (L’Associació)

El nom de la col·lecció fa referència justament a una associació destinada a vetllar per la convivència entre humans i éssers sobrenaturals. Aquesta vegada se les hauran contra una xarxa de vampirs narcotraficants.

PAVER, Michelle Déus i guerrers. Galera, 2012

La coneguda autora de la sèrie excel·lent de Crónicas de la prehistoria (Salamandra, 2005) torna amb una nova sèrie ambientada aquesta vegada en el món de l’edat de bronze mediterrània.

RUESCAS, Javier Play. L'amor és la meta, la fama el camí. Bromera, 2012

La xarxa social ens pot fer famosos? Leo penja a internet els temes musicals que el seu germà compon i canta secretament i es converteix en un veritable fenomen.

SELZNICK, Brian Meravelles. Cruïlla, 2012

Seguint la mateixa posada en escena exquisida que en el llibre La invenció d’Hugo Cabret, l’autor torna amb la història de dos infants que marxen cap a Nova York amb l’esperança de trobar respostes i fer un gir a les seves vides.


B i bl i oteca Roca U m bert

Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers Tel. 93 860 44 50 bru@ajuntament.granollers.cat www.rocaumbert.cat Segueix-nos al bibliotequesdegranollers i al bloc del Laboratori de lletres i imatges

Horari De dilluns a divendres, de 1 5.30 a 20.30 h Dimecres i divendres, de 1 0 a 1 4 h Dissabte, de 1 6 a 20.30 h

Recomanacions infantils i juvenils. Nadal 2012  

Novetats infantils i juvenils per regalar aquestes festes. Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Recomanacions infantils i juvenils. Nadal 2012  

Novetats infantils i juvenils per regalar aquestes festes. Biblioteca Roca Umbert (Granollers)

Advertisement