Page 1

Biblioteca Roca Umbert

Juny 201 2


Ammaniti, Niccolò

Tu i jo

Lorenzo Cuni, de catorze anys, explica als seus pares que uns companys d’institut l’han convidat a esquiar a Cortina d’Ampezzo durant la setmana blanca escolar. La realitat, però, és que vol amagar­se a Roma, al soterrani del mateix edifici on viuen, per passar aquella setmana jugant a videojocs, llegint còmics, menjant llaunes i dormint mandrosament, lliure d’obligacions.

Banerjee, Anjali

La llibreria de les noves oportunitats

Hi havia una vegada una vella llibreria a la petita i plujosa illa de Shelter. En aquest indret, on els llibres tenen vida pròpia, un dia hi arriba Jasmine, disposada a fer­se càrrec del negoci mentre la propietària, la seva tieta Ruma, viatja a l’Índia per guarir el seu cor cansat.

Bennett, Alan

Amb una mà al davant i l’altra al darrere

Els Ransome són una parella convencional, típica i tòpica: vagament insatisfets, de classe mitjana i mitjana edat, sense fills i emocionalment bloquejats. El dia que els entren a robar a casa, les seves vides canviaran per sempre.


De Luca, Erri

Los peces no cierran los ojos

Novel·la autobiogràfica en la qual Erri recorda un estiu en un poble costaner a prop de Nàpols. Tenia deu anys i anhelava un futur, però el temps sembla aturar­se aquest estiu. Entre la pesca i els llibres, les passejades tot sol o les trobades amb els nois del barri, transcorren els seus dies en una infància despreocupada, fins que coneix una nena sense nom que li descobreix el pes de paraules com amor o justícia.

Hagena, Katharina

El gust de les llavors de poma

En morir la seva àvia Bertha Lünschen, la jove bibliotecària Iris Berger es retroba amb la seva mare i les tietes, les germanes Inga, Harriet i Christa, a la casa familiar, a Bootshaven, al nord d’Alemanya. Davant la sorpresa de tothom, la Bertha havia decidit que l’Iris heretés la casa.

Läckberg, Camilla

L’ombra de la sirena

A les fredes aigües de Fjällbacka apareix el cos sense vida d’un home empresonat en un bloc de gel. L’angoixa a l’illa creix quan se sap que fa temps que un dels amics de la víctima rep cartes anònimes amenaçadores.


Mankell, Henning

Un àngel impur

Al gener del 2002, sota l’entarimat mig podrit d’una habitació del que va ser el luxós Africa Hotel, a la ciutat moçambiquesa de Beira, un home troba un vell quadern. A la tapa encara es pot llegir un nom i una data: “Hanna Lundmark, 1905”, però el quadern està escrit en una llengua que desconeix.

Monteagudo, David

Brañaganda

Existeix l’home llop, un ésser a mig camí entre l'humà i el salvatgement animal? Com explicar la mort violenta de tantes dones en un poble de la Galícia profunda? Mentre el marit de la mestra local s’entesta a donar explicacions objectives i racionals als fets, el lector assistirà atònit a uns esdeveniments que desdibuixen els seus perfils mentre s’endinsen en regions fosques.

Neuhaus, Nele

Blancanieves debe morir

Un ombrívol dia de novembre, uns obrers troben un esquelet humà en un antic aeròdrom de l'Exèrcit nord­americà en un poble prop de Frankfurt. Poc després algú empeny una dona des d'un pont. La recerca porta els comissaris Pia Kirchhoff i Oliver von Bodenstein al passat: fa molts anys, a la petita localitat d’Altenhain, van desaparèixer dues noies sense deixar rastre.


Obreht, Téa

La dona del tigre

Els fets passen als Balcans, en un país que es recupera després de l’última guerra. Natàlia, una jove metgessa, arriba en missió humanitària a un orfenat. Pel camí rep la notícia de la mort sobtada del seu avi, també metge, en un poble remot.

Saladrigas, Robert

L’estiu de la pluja

La Mariona Saravia, filla, germana i néta d’arquitectes de prestigi, té trenta­set anys, i viu i treballa a Nova York com a directora d’audiovisuals. La mort recent de l’àvia, a qui ella sempre ha admirat pel seu coratge, i el diagnòstic d’un càncer al seu pare la forcen a tornar a Barcelona. Les circumstàncies familiars, però, i les seves pròpies, han canviat molt des que va marxar.

Vila­Matas, Enrique

Aire de Dylan

El jove Vilnius està convençut que el fantasma del seu pare, l’intel·lectual Lancastre, que acaba de morir, s’escola en els seus pensaments per comunicar alguna cosa. Per això, mentre treballa en la creació del seu “arxiu general del fracàs”, es submergeix en la recerca d’un escriptor que sigui capaç de reconstruir les memòries que el seu pare va deixar a la meitat abans de morir i que la seva mare va llançar a les flames en un rampell, a la recerca de pistes.


Biblioteca Roca Umbert

Prat de la Riba, 77. 08401 Granollers Tel. 93 860 44 50 bru@ajuntament.granollers.cat www.rocaumbert.cat www.facebook.com/bibliotequesdegranollers De dilluns a divendres, de 1 5.30 h a 20.30 h Dimecres i divendres, de 1 0 h a 1 4 h Dissabte, de 1 6 h a 20.30 h

Guia de novetats. Novel·la (juny 2012)  
Guia de novetats. Novel·la (juny 2012)  

Biblioteca Roca Umbert (Granollers)