Page 1

ABRIL / MAIG / JUNY 2017 ACTIVITATS INFANTILS


2

El plaer de llegir es pot descobrir de ben petit. Per això, les 40 biblioteques de Barcelona ofereixen un ventall ampli i variat d’activitats infantils i per als pares. Us convidem a descobrir-les.

Les activitats infantils s’engloben dins de 6 grans grups: APERITIUS MUSICALS Audicions didàctiques per introduir en la música els prelectors i ajudar-los a desenvolupar la sensibilitat i la creativitat.

EL RACÓ DELS PARES Activitats per assessorar els pares i les mares sobre lectures per als fills o per introduir els més petits en el món dels llibres. QUÈ LLEGIM? Converses al voltant de la literatura infantil. PRIMERES PASSES Activitats molt sensorials que volen familiaritzar els nadons, des del primer any de vida, amb els llibres. T’INTERESSA Xerrades a l’entorn del món dels infants.


LLIBRES A ESCENA Obres de petit format i de curta durada basades en llibres que combinen la narració amb la dramatització i el suport d’objectes, titelles i música.

SAC DE RONDALLES Narració de contes on l’oralitat té el paper central.

Club de lectura infantil i juvenil Espai per compartir la lectura amb l’ajuda d’un dinamitzador que introdueix llibres de diferents estils i proposa diverses activitats participatives.

Tallers de descoberta Tallers per divulgar, a través dels llibres, diverses àrees de coneixement (medi ambient, art, altres cultures…) d’una manera lúdica i participativa. S’adrecen a diverses franges d’edat. Algunes activitats requereixen inscripció prèvia.

Activitat amb inscripció prèvia Places per ordre d’arribada Activitat de cap de setmana Totes les activitats tenen les places limitades

3


4

Llegir sempre surt a compte Amb el carnet de Biblioteques de Barcelona, a més de tenir accés a tots els serveis de les biblioteques (préstec, activitats, accés a Internet i zones Wi-Fi), podràs aconseguir descomptes en les entrades als principals cinemes, museus i teatres de la província i en la compra de llibres i discos a diverses botigues. Pots sol·licitar el teu carnet a qualsevol biblioteca de la ciutat o per Internet a: www.barcelona.cat/biblioteques

Subscriu-te al butlletí electrònic Més Biblioteques a www.mesbiblioteques.cat i t’informarem de les activitats culturals més destacades de la ciutat i de les biblioteques. També rebràs un llistat de les ofertes puntuals a les entitats i els comerços adherits.


Llibreries Fins a un 5% de descompte Museus i exposicions Molts descomptes i entrades gratuïtes Teatre i música Fins a un 25% de descompte Cinemes Reduccions en el preu de les entrades Gaudeix dels avantatges que t’ofereix el carnet de Biblioteques de Barcelona.

consulta tots els descomptes a: www.barcelona.cat/biblioteques

5


ÍNDEX   Ciutat Vella 8 B. Barceloneta - La Fraternitat................................8 B. Francesca Bonnemaison.......................................8 B. Gòtic - Andreu Nin................................................10 B. Sant Pau - Santa Creu..........................................11   Eixample 13 B. Esquerra de l’Eixample Agustí Centelles........................................................13 B. Fort Pienc..............................................................14 B. Joan Miró...............................................................15 B. Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte...16 B. Sant Antoni - Joan Oliver ................................. 18 B. Sofia Barat.............................................................19   Sants-Montjuïc 22 B. Francesc Candel...................................................22 B. Poble-sec – Francesc Boix..................................23 B. Vapor Vell............................................................. 24   Les Corts 25 B. Can Rosés.............................................................25 B. Les Corts - Miquel Llongueras...........................25   Sarrià - Sant Gervasi 28 B. Clarà..................................................................... 28 B. Collserola - Josep Miracle..................................29 B. Sant Gervasi – Joan Maragall........................... 30


Gràcia 34 B. Jaume Fuster...................................................... 34 B. Vallcarca i els Penitents - M. Antonieta Cot......36 B. Vila de Gràcia...................................................... 38   Horta-Guinardó 40 B. El Carmel - Juan Marsé..................................... 40 B. Guinardó - Mercè Rodoreda.............................. 42 B. Horta - Can Mariner........................................... 45 B. Montbau - Albert Pérez Baró........................... 45   Nou Barris 47 B. Canyelles...............................................................47 B. Les Roquetes....................................................... 48 B. Nou Barris............................................................ 49 B. Vilapicina i la Torre Llobeta................................51 B. Zona Nord.............................................................52   Sant Andreu 57 B. Bon Pastor............................................................57 B. Ignasi Iglésias - Can Fabra ............................... 62 B. La Sagrera - Marina Clotet................................ 64 B. Trinitat Vella - J. Barbero.................................. 66   Sant Martí 68 B. Camp de l’Arpa - Caterina Albert..................... 68 B. El Clot - Josep Benet..........................................70 B. Poblenou - Manuel Arranz...................................71 B. Ramon d’Alòs - Moner.........................................72 B. Sant Martí de Provençals...................................73 B. Xavier Benguerel.................................................74 7


Ciutat Vella Biblioteca Barceloneta - La Fraternitat ABRIL

5

DC

17.30 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Marta Gorchs

2 - 4 anys

MAIG

3

DC

10

DC

17.30 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Gina Clotet

18 h  Llibres a escena El cargol Mossi i el cuc. Cia. La Closca Història interpretada amb titelles.

2 - 4 anys

+ 3 anys

Biblioteca Francesca Bonnemaison ABRIL

1

DS

12 h  Tallers de descoberta  Fem un mòbil de Calder. Arqueonet

+ 7 anys


4 DT

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Filomena. Pengim-Penjam Espectacle de titelles en què s’explica la història d’una petita ovella amb música de Mozart i molta tendresa.

7

18 h  Tallers de descoberta Divendres en joc

9 - 13 anys

13

18 h  Tallers de descoberta Divendres en joc

9 - 13 anys

DV

DJ

MAIG

9 DT

9

DT

10 - 12 anys 18 h  Tallers de descoberta.  Enreda’t amb l’acció Jocs d’Àfrica (I). Artijoc Aprèn a fer-te deu jocs d’estratègia i atzar, seleccionats entre els més divertits i antics dels que encara es juguen a l’Àfrica. Hi col·labora: Editorial Takatuka

19 h  El racó dels pares. T’interessa Llevadores casolanes del segle xx: pràctiques, coneixements i vivències d’ofici. Laura Núñez 9


10

16 DT

25

DJ

18 h  Tallers de descoberta.  Enreda’t amb l’acció Jocs d’Àfrica (II). Artijoc Hi col·labora: Editorial Takatuka

10 - 12 anys

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena A l’ombra de les fades: Pell d’ase. Mercè Framis Espectacle d’ombres i música basat en la traducció de Pilar Garriga del conte tradicional.

Biblioteca Gòtic - Andreu Nin ABRIL

5

DC

18 h  Sac de rondalles Gulliver, qui és un gegant? Albert Estengre

+ 4 anys

MAIG

3

DC

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El meu gran amic. Umpalumpa Un espectacle de petit format basat en el conte homònim d’Eric Battut, publicat per l’Editorial Tramuntana.


24

DC

9 - 13 anys 18 h  Tallers de descoberta  Retaules medievals, els còmics de l’edat mitjana. Arqueonet Realitzarem el nostre propi retaule.

JUNY

7

DC

18 h  Sac de rondalles El Fabio i la lluna. Núria Clemares

+ 4 anys

Biblioteca Sant Pau - Santa Creu ABRIL

5

DC

25 DT

17.15 h  Club de lectura infantil/juvenil  Club de lectura infantil del Raval

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Susagna Navó

2 - 4 anys

11


12 MAIG

9

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Tomba la tinta. Assumpta Mercader Narració, amb objectes, de dos contes relacionats amb l’edició de llibres. Hi col·labora: La Page editorial

18

8 - 12 anys 18 h  Tallers de descoberta  Posem veu als contes! Qpertin Converteix-te en protagonista dels contes, gravant la teva pròpia veu i inventant part de la història!

DT

DJ


Eixample Biblioteca Esquerra de l’Eixample Agustí Centelles ABRIL

4

DT

26

DC

18 h  Sac de rondalles Contes per a atrevits i porucs. Vivi Lepori

+ 4 anys

+ 7 anys 18 h  Tallers de descoberta  Bestioles estrafolàries; fes el teu pop-up. Roberta Bridda

MAIG

2

DT

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El meu gran amic. Umpalumpa Un espectacle de petit format basat en el conte homònim d’Eric Battut, publicat per l’Editorial Tramuntana.


14 JUNY

6

DT

18 h  Sac de rondalles Princeses pitipiteses. Blai Senabre En la parla de la Marina Baixa (País Valencià). Hi col·labora: ANIN

+ 4 anys

Biblioteca Fort Pienc ABRIL

5

DC

17.30 h  Tallers de descoberta  Els robots! Univers Quark

8 - 11 anys

MAIG

3

DC

17.30 h  Llibres a escena El cargol Mossi i el cuc. Cia. La Closca Història interpretada amb titelles.

+ 3 anys

JUNY

7

DC

17.30 h  Sac de rondalles Amb gust de formatge. Mercè Rubí En la parla del Vallès Oriental. Hi col·labora: ANIN

+ 4 anys


14

DC

16 DV

17.30 h  Sac de rondalles  Contes a la mà. Marta Gorchs

2 - 4 anys

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Animalets i animalots. Martha Escudero Històries amb imatges, rimes, sons i cançons.

Biblioteca Joan Miró ABRIL

6

DJ

25 DT

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Anna Casals

2 - 4 anys

7 - 11 anys 18.15 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Els àlbums il·lustrats. Anna Juan La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

15


16 MAIG

4

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Anna Casals

11

18 h  Sac de rondalles Amb gust de formatge. Mercè Rubí En la parla del Vallès Oriental. Hi col·labora: ANIN

DJ

DJ

2 - 4 anys

+ 4 anys

JUNY

8

DJ

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena A l’ombra de les fades: Pell d’ase. Mercè Framis Espectacle d’ombres i música basat en la traducció de Pilar Garriga del conte tradicional.

Biblioteca Sagrada Família - Josep M. Ainaud de Lasarte ABRIL

29

DS

11.30 h  Sac de rondalles  Contes a la mà. Marta Gorchs

2 - 4 anys


MAIG

5

7 - 12 anys 18 h  Tallers de descoberta  Espantamonstres de bosc. Pere Moya, Natura Educació Taller de monstres de fusta.

16

+ 3 anys 18 h  Llibres a escena El llop cantaire dels tres porquets i la Caputxeta. Pengim-Penjam Espectacle de titelles amb contes populars explicats per fruites i verdures acompanyades d’un violí.

26

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Aquell qui no corre, neda. Patrícia McGill Contes, cançons, onomatopeies i ritmes de mar, amb el suport d’objectes i d’àlbums il·lustrats.

DV

DT

DV

JUNY

2

DV

3 - 12 anys 18 h  Tallers de descoberta  Descobreix en família aplicacions mòbils educatives. La Qpertinteca Qpertin

17


18 Biblioteca Sant Antoni - Joan Oliver ABRIL

3 DL

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Què t’explico, bebè? Gina Clotet Quins són els millors contes per a aquesta edat i com treballar-los amb el teu nadó.

MAIG

8 DL

15

DL

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Contes dels sentits. Laura Bernis Veurem imatges, tocarem textures i escoltarem sons per despertar els sentits dels més petits.

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El meu gran amic. Umpalumpa Un espectacle de petit format basat en el conte homònim d’Eric Battut, publicat per l’Editorial Tramuntana.


JUNY

19

DL

+ 4 anys 18 h  Sac de rondalles Princeses blaves i prínceps encantadors. Lídia Clua En la parla d’Osona. Hi col·labora: ANIN

Biblioteca Sofia Barat ABRIL

6

DJ

21

DV

27

DJ

18 h  Sac de rondalles El Fabio i la lluna. Núria Clemares

+ 4 anys

11 - 14 anys 18 h  Sant Jordi IJ Disfressa el teu llibre Lliurament de premis. Hi col·laboren: Institut Jaume Balmes, Escola de la Concepció i Escola Carlit

+ 5 anys 18 h  Llibres a escena Mar de paraules. Piñolvilaicompanyia Una història que ens endinsa en un mar de paraules per mostrar-nos la màgia de saber llegir.

19


20 MAIG

4

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena A l’ombra de les fades: Pell d’ase. Mercè Framis Espectacle d’ombres i música basat en la traducció de Pilar Garriga del conte tradicional.

6

12 h  Tallers de descoberta  Cuina en família. Fem pasta Hi col·labora: CorEixample

DJ

DS

Familiar

20

+ 3 anys 12 h  Sac de rondalles Storytime: under the sea. Kids&Us Eixample Dret Narració en anglès.

25

18 h  Tallers de descoberta  Gavines. Bel Lario Les mascotes de la biblioteca.

27

Familiar 11 h  El racó dels pares. T’interessa 1a Trobada d’il·lustradors de la Dreta de l’Eixample als jardins de Sofia Barat Dins del marc de la festa major de la Dreta de l’Eixample. Coorganitzen: Llibreria Caixa d’Eines, Llibreria Al·lots i Llibreria Laie

DS

DJ

DS

+ 7 anys


JUNY

1

DJ

10

DS

18 h  Sac de rondalles Princeses pitipiteses. Blai Senabre En la parla de la Marina Baixa (País Valencià). Hi col·labora: ANIN

+ 4 anys

12 h  Tallers de descoberta  Cuina en família. Fem sushi Hi col·labora: CorEixample

Familiar

21


Sants-Montjuïc Biblioteca Francesc Candel ABRIL

19 DC

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes El petit arbre de la vida. Aboon Teatre Un viatge sensorial a cinc mons diferents, on regnen el foc, l’èter, l’aire, l’aigua i la terra, amb els seus colors i sons.

MAIG

17

8 - 12 anys 18 h  Tallers de descoberta  Bestioles d’escorça i pedra. Pere Moya, Natura Educació La fauna amb elements naturals.

24

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El meu gran amic. Umpalumpa Un espectacle de petit format basat en el conte homònim d’Eric Battut, publicat per l’Editorial Tramuntana.

DC

DC


Biblioteca Poble-sec – Francesc Boix ABRIL

5

18 h  Sac de rondalles Contes del mar. Cesca Vadell En la parla de les Illes Balears. Hi col·labora: ANIN

6

8 - 11 anys 18 h  Tallers de descoberta  Decoració d’ous de Pasqua. Carmen Sanjuán

DC

DJ

+ 4 anys

MAIG

3

DC

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Escudella de poemes. David Lain Poemes cuinats amb titelles a partir de l’obra de Miquel Desclot.

JUNY

7

DC

14

DC

+ 4 anys 18 h  Sac de rondalles Princeses blaves i prínceps encantadors. Lídia Clua En la parla d’Osona. Hi col·labora: ANIN

18 h  Tallers de descoberta  Ventalls. Carmen Sanjuán

8 - 11 anys

23


24 Biblioteca Vapor Vell MAIG

4 DJ

12

DV

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Història d’un jardí. Eva González La història del jardí d’un castell, escrita per Rosa Anna Corbinos, amb cançons i poemes.

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Tomba la tinta. Assumpta Mercader Narració, amb objectes, de dos contes relacionats amb l’edició de llibres. Hi col·labora: La Page editorial

JUNY

1

DJ

9

DV

18 h  Sac de rondalles  Contes a la mà. Gisela Llimona

2 - 4 anys

+ 4 anys 18 h  Sac de rondalles Jump aboard the magic train. Sophie Heydel Narració en anglès.


Les Corts Biblioteca Can Rosés ABRIL

4

DT

18

DT

25

DT

+ 4 anys 17.30 h  Llibres a escena A l’ombra de les fades: Pell d’ase. Mercè Framis Espectacle d’ombres i música basat en la traducció de Pilar Garriga del conte tradicional.

17.30 h  Sac de rondalles  Contes a la mà. Susagna Navó

2 - 4 anys

+ 3 anys 17.30 h  Sant Jordi IJ Taller de Sant Jordi. Tarda de cinema. Elisabeth Ulibarri

Biblioteca Les Corts - Miquel Llongueras ABRIL

8 DS

11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Ballmanetes. Montserrat Dulcet

6 mesos - 3 anys


26

20

18 h  Sac de rondalles Contes reials. Blai Senabre

23

+ 3 anys 12 h  Sant Jordi IJ Tots els petons del món. Montse Panero i Isa Sanmartín Lloc: Avinguda Diagonal (Gran Via Carles III/ Pau Romeva)

26

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Marta Gorchs

DJ

DG

DC

+ 4 anys

2 - 4 anys

MAIG

4

DJ

13 DS

17

DC

+ 4 anys 18 h  Sac de rondalles Fuig, bèstia. Mon Mas Adaptació del conte Sa Dragonera, de Paulina Vergés de Echenique.

11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Ballmanetes. Montserrat Dulcet

6 mesos - 3 anys

18 h  Sac de rondalles Un mar de poemes i versos. Gates Gatunes

+ 4 anys


20

+ 4 anys 12 h  Sac de rondalles Una aventura per les Corts. Raquel de Manuel Mur Lloc: Jardins d’interior d’illa Clot d’en Salvi

24

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Aquell qui no corre, neda. Patrícia McGill Contes, cançons, onomatopeies i ritmes de mar, amb el suport d’objectes i d’àlbums il·lustrats.

DS

DC

JUNY

1

DJ

18 h  Sac de rondalles Tenen por, els monstres? Virginia Coquillat

+ 4 anys

8

+ 7 anys 18 h  Tallers de descoberta  El joc de taula de l’eficiència energètica enGegA’t Presentació del joc i taller.

21

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes La granja. Ada Cusidó A la nit, quan tothom es fica al llit, a la granja se sent un soroll.

DJ

DC

27


Sarrià - Sant Gervasi Biblioteca Clarà ABRIL

21

DV

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Juguem amb les paraules. Noemí Caballer La rateta Nila juga amb la seva col·lecció de paraules i descobreix que hi pot construir frases, poesies, contes…

MAIG

5

DV

18 h  Sac de rondalles Contes màgics. Joan de Boer

+ 4 anys

12

Familiar 18 h  Aperitius musicals Menuda òpera. Elena Martinell, soprano, i Susanna del Saz, mezzosoprano, Companyia Òpera Prima Audició d’òpera.

18

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Contes dels sentits. Laura Bernis Veurem imatges, tocarem textures i escoltarem sons per despertar els sentits dels més petits.

DV

DJ


19

DV

26

DV

+ 3 anys 18 h  Sac de rondalles Gina Ginger & Charlie Chives. Kids&Us Sarrià Narració en anglès.

18 h  Sac de rondalles Gegants. El Cep i la Nansa

+ 3 anys

Biblioteca Collserola - Josep Miracle ABRIL

5 DC

10 - 12 anys 18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Mon Mas La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

22

Familiar 12 h  Aperitius musicals Música al parc. Lluís Fortuny, Companyia Elèctrica Dharma La música i els poemes es fusionen amb una taula de DJ i amb instruments en directe.

26

17.30 h  Sac de rondalles Contes del món. Vivi Lepori

DS

DC

+ 4 anys

29


30 MAIG

3 DC

31

DC

10 - 12 anys 18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Mon Mas La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

+ 4 anys 17.30 h  Sac de rondalles Contes del món Contes per reflexionar sobre l’ús dels plàstics i el mar.

JUNY

7

DC

10 - 12 anys 18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Mon Mas La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

Biblioteca Sant Gervasi – Joan Maragall ABRIL

5

DC

17.30 h  Sac de rondalles Històries principesques. Sandra Rossi

+ 3 anys


6 DJ

11

DT

26

DC

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes La lluna a la finestra. Sherezade Bardají

17.30 h  Sac de rondalles Plats de llegenda. Mon Mas

+ 3 anys

17.30 h  Sac de rondalles Atzars, contes per volar. Sherezade Bardají

+ 4 anys

MAIG

3

DC

9

DT

17

DC

17.30 h  Sac de rondalles Òperes contades. Núria Clemares

+ 3 anys

17.30 h  Sac de rondalles Animàlia. Sherezade Bardají En la parla del Vallès Occidental. Hi col·labora: ANIN

+ 4 anys

17.30 h  Sac de rondalles Contes per menjar. Joan Boher

+ 3 anys

31


32

25 DJ

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes Aquell qui no corre, neda. Patrícia McGill Contes, cançons, onomatopeies i ritmes de mar, amb el suport d’objectes i d’àlbums il·lustrats.

27

+ 3 anys 11.30 h  Sac de rondalles De quin planeta ets, Anna Tarambana? Mon Mas

31

+ 3 anys 17.30 h  Sac de rondalles Let’s play the Tale, Old Ladies! Patricia McGill Narració en anglès.

DS

DC

JUNY

3

11.30 h  Sac de rondalles Contes que mosseguen. Noemí Caballer

7

+ 3 anys 17.30 h  Sac de rondalles Contes de màgia i pastanagues. Raquel de Manuel

DS

DC

+ 3 anys


13

+ 4 anys 17.30 h  Llibres a escena Tomba la tinta. Assumpta Mercader Narració, amb objectes, de dos contes relacionats amb l’edició de llibres. Hi col·labora: La Page editorial

15

11 h  El racó dels pares. Primeres passes Cèrvol cervató. Lídia Clua

DT

DJ

19

DL

17.30 h  Sac de rondalles Temps de màgia. Màgic Jaïr

6 mesos - 3 anys

+ 3 anys

33


Gràcia Biblioteca Jaume Fuster ABRIL

5 DC

18 DT

20

DJ

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Història d’un jardí. Eva González La història del jardí d’un castell, escrita per Rosa Anna Corbinos, amb cançons i poemes.

10 - 12 anys 18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Rosa Guijarro La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

18 h  Sac de rondalles Gulliver, qui és un gegant? Albert Estengre

+ 4 anys

MAIG

18

DJ

18 h  Sac de rondalles  Contes a la mà. Susagna Navó

2 - 4 anys


23 DT

30

DT

30 DT

10 - 12 anys 18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Rosa Guijarro La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

8 - 12 anys 18 h  Tallers de descoberta  Aire i atmosfera. MILOCA Què és l’aire, què vol dir que estigui contaminat i quina relació té amb el canvi climàtic.

10 - 12 anys 19 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Conversa amb Anna Manso, autora d’Una noia N.O.R.M.A.L. s’ofereix de cangur La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

JUNY

14 DC

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Animalets i animalots. Martha Escudero Històries amb imatges, rimes, sons i cançons.

35


36

15

DJ

18 h  Llibres a escena El cargol Mossi i el cuc. Cia. La Closca Història interpretada amb titelles.

+ 3 anys

Biblioteca Vallcarca i els Penitents M. Antonieta Cot ABRIL

6

18 h  Tallers de descoberta Fem un minillibre. Olga Barrio

+ 5 anys

20

18 h  Sac de rondalles Bimbirimboies. Susana Tornero En la parla de l’Empordà. Hi col·labora: ANIN

+ 4 anys

24

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Filomena. Pengim-Penjam Espectacle de titelles en què s’explica la història d’una petita ovella amb música de Mozart i molta tendresa.

DJ

DJ

DL

27

DJ

3 - 6 anys 18 h  Tallers de descoberta Aprenem jugant! Alumnes de l’Escola Solc Nou Jocs psicomotrius per als més petits.


MAIG

11

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Escudella de poemes. David Lain Poemes cuinats amb titelles a partir de l’obra de Miquel Desclot.

12

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Contes dels sentits. Laura Bernis Veurem imatges, tocarem textures i escoltarem sons per despertar els sentits dels més petits.

DJ

DV

18

DJ

18 h  Tallers de descoberta  Andy Warhol i el pop art. Arqueonet

8 - 12 anys

JUNY

15

DJ

+ 5 anys 18 h  Tallers de descoberta Recicla la imaginació: construcció de cotxes i avions. Teixint Connexions

37


38 Biblioteca Vila de Gràcia ABRIL

5

DC

25

DT

18 h  Sac de rondalles  Contes a la mà. Anna Casals

2 - 4 anys

6 - 8 anys 18 h  Tallers de descoberta  Quan els contes prenen vida! Qpertin Contes interactius, contes plens de vida. Cal que l’infant estigui acompanyat d’un adult.

MAIG

6

5 - 12 anys 12 h  Tallers de descoberta Taller familiar de rumba catalana. Taller de Músics

10

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El meu gran amic. Umpalumpa Un espectacle de petit format basat en el conte homònim d’Eric Battut, publicat per l’Editorial Tramuntana.

DS

DC


JUNY

2 DV

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes Món de música. Àngels Cases A partir de la veu cantada i el moviment del cos, experimentarem diverses sensacions.

10

6 - 9 anys 11 h  El racó dels pares.  DS Què llegim? Laboratori de lectura. Els bons amics Cal que els infants vinguin acompanyats d’un adult.

39


Horta-Guinardó Biblioteca El Carmel - Juan Marsé ABRIL

3 DL

19

DC

24 DL

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Aquell qui no corre, neda. Patrícia McGill Contes, cançons, onomatopeies i ritmes de mar, amb el suport d’objectes i d’àlbums il·lustrats.

18 h  Sant Jordi IJ  Drac Craft Crea el teu propi drac de Sant Jordi.

+ 5 anys

10 - 12 anys 18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Mon Mas La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?


26

DC

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Tomba la tinta. Assumpta Mercader Narració, amb objectes, de dos contes relacionats amb l’edició de llibres. Hi col·labora: La Page editorial

MAIG

8

DL

14

0 - 3 anys 10.30 h  El racó dels pares. T’interessa Educar en intel·ligències múltiples. Sílvia Diéguez, psicòloga Famílies amb infants.

+ 4 anys 12 h  El racó dels pares.  llegim? Un globo, dos globos, tres globos Taller de creació artística i literària basat en la vida i obra de Gloria Fuertes.

DG Què

17

DC

+ 4 anys 18 h  Sac de rondalles Princeses blaves i prínceps encantadors. Lídia Clua En la parla d’Osona. Hi col·labora: ANIN

41


42

23

DT

18 h  Tallers de descoberta A l’aire llibre Obertura de la terrassa de l’Àrea Infantil.

+ 4 anys

JUNY

13

DT

8 - 12 anys 18 h  Tallers de descoberta  Jackson Pollock i l’action-painting. Arqueonet

Biblioteca Guinardó - Mercè Rodoreda ABRIL

1

DS

19

DC

+ 4 anys 12 h  Sac de rondalles Contes de Hans Christian Andersen Amb motiu del Dia Internacional del Llibre Infantil.

17.30 h  Sant Jordi IJ Conte i taller de Sant Jordi Hi col·labora: Casal Infantil Guinardó

+ 6 anys


21

DV

25

DT

Familiar 17.45 h  El racó dels pares. Què llegim? Relacions humanes: descobrim lectures Llibres sobre les relacions amb els pares, els amics, els professors… Hi col·labora: Can Nadó, Grup de Criança de Can Baró

18 h  Sac de rondalles Gulliver, qui és un gegant? Albert Estengre

+ 4 anys

MAIG

10

18 h  Llibres a escena Poesia per a infants En el marc de la Setmana de la Poesia.

13

+ 4 anys 12 h  Aperitius musicals Els sons de l’univers. Alquímia Musical Descobriu un nou univers sonor a partir de diferents instruments ètnics: bols tibetans, didjeridú, tambura, monocord, saltiri, gong xinès…

DC

DS

+ 4 anys

43


44

19

Familiar 17.45 h  El racó dels pares. DV Què llegim? Canta’m un llibre: descobrim lectures La música a les pàgines dels llibres. Hi col·labora: Can Nadó, Grup de Criança de Can Baró

23

DT

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena A l’ombra de les fades: Pell d’ase. Mercè Framis Espectacle d’ombres i música basat en la traducció de Pilar Garriga del conte tradicional.

JUNY

13 DT

16

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares.  Primeres passes Contes dels sentits. Laura Bernis Veurem imatges, tocarem textures i escoltarem sons per despertar els sentits dels més petits.

Familiar 17.45 h  El racó dels pares. DV Què llegim? Somnis de paper i fil: descobrim lectures Els llibres de manualitats. Hi col·labora: Can Nadó, Grup de Criança de Can Baró


Biblioteca Horta - Can Mariner ABRIL

21

DV

18 h  Sac de rondalles Contes per a atrevits i porucs. Vivi Lepori

+ 4 anys

MAIG

19

DV

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Escudella de poemes. David Lain Poemes cuinats amb titelles a partir de l’obra de Miquel Desclot.

Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró MAIG

19 DV

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares. Primeres passes La capseta de música. Marta Catalan Un viatge musical amb l’ajuda d’un kamishibai i capsetes de música.

45


46

25

DJ

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El Tabalet. Toni López, La Tresca i la Verdesca Explicació del conte amb cançons populars i del grup Ara Va de Bo.

JUNY

9 DV

22

DJ

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares. Primeres passes Què t’explico, bebè? Gina Clotet Quins són els millors contes per a aquesta edat i com treballar-los amb el teu nadó.

+ 4 anys 18 h  Sac de rondalles Jump aboard the magic train. Sophie Heydel Narració en anglès.


Nou Barris Biblioteca Canyelles ABRIL

4

DT

18 h  Sac de rondalles  El Fabio i la lluna. Núria Clemares

+ 4 anys

MAIG

2 DT

9

DT

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Què t’explico, bebè? Gina Clotet Quins són els millors contes per a aquesta edat i com treballar-los amb el teu nadó.

18 h  Tallers de descoberta  Vols aprendre a fer sabó?

Familiar

JUNY

6

DT

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena  A l’ombra de les fades: Pell d’ase. Mercè Framis Espectacle d’ombres i música basat en la traducció de Pilar Garriga del conte tradicional.


48 Biblioteca Les Roquetes ABRIL

19

4 - 6 anys 10 h  Tallers de descoberta La llegenda de Sant Jordi i el drac. Neus Barranco

21

4 - 6 anys 10 h  Tallers de descoberta La llegenda de Sant Jordi i el drac. Neus Barranco

21

18.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Club de lectura juvenil. Victòria Sales i Elena Gassol

DC

DV

DV

27

DJ

4 - 6 anys 10 h  Tallers de descoberta La llegenda de Sant Jordi i el drac. Neus Barranco

MAIG

9

DT

+ 9 anys 18 h  Tallers de descoberta  Els Tronkitus de nas llarg. Pere Moya, Natura Educació Titelles de tronc.


19 DV

23

DT

18.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Club de lectura juvenil. Victòria Sales i Elena Gassol

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El meu gran amic. Umpalumpa Un espectacle de petit format basat en el conte homònim d’Eric Battut, publicat per l’Editorial Tramuntana.

JUNY

6 DT

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares. Primeres passes El petit arbre de la vida. Aboon Teatre Un viatge sensorial a cinc mons diferents, on regnen el foc, l’èter, l’aire, l’aigua i la terra, amb els seus colors i sons.

Biblioteca Nou Barris ABRIL

5 DC

11 h  El racó dels pares. Primeres passes Word to word Hi col·labora: Boolino Book Box

1 - 3 anys

49


50

18

DT

26

DC

18 h  El racó dels pares. Què llegim? La tira de contes. Isabel Resina i Montse Pozo Sessió de recomanació de llibres infantils.

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Escudella de poemes. David Lain Poemes cuinats amb titelles a partir de l’obra de Miquel Desclot.

MAIG

9

DT

10 DC

Familiar 18 h  Tallers de descoberta Circ a la biblioteca. Centre de les Arts del Circ Rogelio Rivel

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes Món de música. Àngels Cases A partir de la veu cantada i el moviment del cos, experimentarem diverses sensacions.


13

DS

24

DC

12 h  Llibres a escena Espectacle de màgia. Pablo Navarro Amb servei d’intèrpret en llengua de signes.

Familiar

+ 4 anys 18 h  Sac de rondalles Petits i rars contes infantils d’escriptors estranys. Carles Alcoy En la parla del Pallars. Hi col·labora: ANIN

JUNY

7

DC

1 - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes La meva cara A partir del llibre La meva cara, aprendrem a localitzar les diferents parts de la cara amb un joc de retallables. Hi col·labora: Boolino Book Box

Biblioteca Vilapicina i la Torre Llobeta ABRIL

27

DJ

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Gina Clotet

2 - 4 anys

51


52 MAIG

11

DJ

25

DJ

18 h  Sac de rondalles Tenen por, els monstres? Virginia Coquillat

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Gina Clotet

+ 4 anys

2 - 4 anys

JUNY

8

DJ

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El Tabalet. Toni López, La Tresca i la Verdesca Explicació del conte amb cançons populars i del grup Ara Va de Bo.

Biblioteca Zona Nord ABRIL

6

18 h  Sac de rondalles Gulliver, qui és un gegant? Albert Estengre

+ 4 anys

7

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

DJ

DV


21 DV

25 DT

25 DT

28 DV

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Manga infantil. Alba Ginesta

+ 8 anys

18.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Manga juvenil. Alba Ginesta

+ 12 anys

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

MAIG

4

18 h  Sac de rondalles Contes per a atrevits i porucs. Vivi Lepori

+ 4 anys

5

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

DJ

DV

53


54

8

+ 4 anys 17.30 h  Sac de rondalles  Atzars, contes per volar. Sherezade Bardají En el marc de la Setmana de les Arts Escèniques a la Zona Nord.

11

Familiar 17.30 h  Tallers de descoberta  Clownferencia. Merche 8A Clown per a famílies. En el marc de la Setmana de les Arts Escèniques a la Zona Nord.

DL

DJ

12 DV

17 DC

19 DV

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Animalets i animalots. Martha Escudero Històries amb imatges, rimes, sons i cançons.

10 - 12 anys 18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Noemí Caballer La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?


26 DV

30 DT

30 DT

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Manga infantil. Alba Ginesta

+ 8 anys

18.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Manga juvenil. Alba Ginesta

+ 12 anys

JUNY

1

DJ

2 DV

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Tomba la tinta. Assumpta Mercader Narració, amb objectes, de dos contes relacionats amb l’edició de llibres. Hi col·labora: La Page editorial

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

55


56

9 DV

13 DT

13 DT

16 DV

23 DV

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Manga infantil. Alba Ginesta

+ 8 anys

18.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Manga juvenil. Alba Ginesta

+ 12 anys

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Espai de lectura. Rosa Ferrer i Magda Vallès

+ 6 anys


Sant Andreu Biblioteca Bon Pastor ABRIL

4 DT

12 - 16 anys 17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Debat a bat. Sessió dinàmica entorn del llibre L’enemic de Davide Cali Tallers experimentals per a joves al voltant de l’art, la literatura i la filosofia.

5

17.15 h  Tallers de descoberta  Música per a la integració Tots els dimecres fins a les 19 h.

6

18.30 h  El racó dels pares. Primeres passes Més que nadons Tots els dijous.

0 - 4 anys

11 h  El racó dels pares. Primeres passes Espai nadó Tots els divendres.

0 - 4 anys

DC

DJ

7

DV

4 - 16 anys


58

18

DT

24 DL

25

DT

25

DT

12 - 17 anys 15.30 h  Tallers de descoberta BonPasTuber. Roc Massaguer, outconsumer, periodista i youtuber Els participants crearan un canal YouTube per compartir inquietuds i interessos.

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Lectures compartides. Merche 8A Descobrim el plaer de llegir en veu alta.

8 - 10 anys

12 - 17 anys 17.30 h  Tallers de descoberta BonPasTuber. Roc Massaguer, outconsumer, periodista i youtuber Els participants crearan un canal de YouTube per compartir inquietuds i interessos.

18.30 h  El racó dels pares. T’interessa Com acompanyem en la presa de decisions? Dins el projecte Esforça’t Júnior (Xarxa Jove Bon Pastor). Adreçat a pares i mares de joves de 10 a 14 anys.


26 DC

27 DJ

10 - 12 anys 17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Merche 8A La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Ficció jove

12 - 18 anys

MAIG

4

DJ

8 DL

18 h  Llibres a escena El cargol Mossi i el cuc. Cia. La Closca Història interpretada amb titelles.

+ 3 anys

8 - 10 anys 17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Primeres lectures. Merche 8A Millorem la comprensió lectora llegint en veu alta.

59


60

11

+ 7 anys 17.30 h  Tallers de descoberta  L’escriptura vikinga. Arqueonet Els víkings, poble culte amb mites i llegendes que han quedat recollits en una curiosa escriptura: les runes.

17

10 - 12 anys 17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Merche 8A La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

DJ

DC

18 DJ

18 DJ

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Ficció jove

12 - 18 anys

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares. Primeres passes Filomena. Pengim-Penjam Espectacle de titelles en què s’explica la història d’una petita ovella amb música de Mozart i molta tendresa.


22 DL

23

DT

29 DL

17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Lectures compartides. Merche 8A Descobrim el plaer de llegir en veu alta.

8 - 10 anys

18.30 h  El racó dels pares. T’interessa Què fem per menjar bé? Dins el projecte Esforça’t Júnior (Xarxa Jove Bon Pastor). Adreçat a mares i pares de joves de 10 a 14 anys.

8 - 10 anys 17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Primeres lectures. Merche 8A Millorem la comprensió lectora llegint en veu alta.

JUNY

15 DJ

18.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Ficció jove

12 - 18 anys

61


62

27

DT

10 - 14 anys 18.30 h  T’interessa Parlem de sexe? Dins el projecte Esforça’t Júnior (Xarxa Jove Bon Pastor).

Biblioteca Ignasi Iglésias - Can Fabra ABRIL

5

DC

22

DS

+ 6 anys 18 h  Tallers de descoberta  Taller amb en Chanti, autor de Gran i petit. Santiago González Riga (Chanti) Chanti ens mostrarà com es fa un còmic, en una sessió molt especial. Premi al millor còmic infantil 2015 a l’Argentina. Hi col·labora: Nandibú (Pagès Editors)

12 h  Sac de rondalles Pol i Quim. Dani Gómez i Carlo E. Gallucci Hi col·labora: Llop Roig

+ 3 anys


MAIG

6

+ 4 anys 18 h  Aperitius musicals Instruments de la vella Europa. Pello Garcia Un viatge per diferents indrets de l’Europa occidental a través d’alguns dels seus instruments tradicionals. Des del tamborí de cordes i la flauta dels Pirineus fins a l’acordió diatònic o algunes cornamuses.

11

+ 3 anys 18 h  Llibres a escena El llop cantaire dels tres porquets i la Caputxeta. Pengim-Penjam Espectacle de titelles amb contes populars explicats per fruites i verdures acompanyades d’un violí.

16

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes Història d’un jardí. Eva González La història del jardí d’un castell, escrita per Rosa Anna Corbinos, amb cançons i poemes.

DS

DJ

DT

JUNY

8

DJ

18 h  Sac de rondalles El Fabio i la lluna. Núria Clemares

+ 4 anys

63


64

26 DL

28 DC

7 - 9 anys 18 h  Tallers de descoberta.  Enreda’t amb l’acció Com és el color carn (I). Gina Clotet Aquest llibre parla de les diferències entre les persones.

18 h  Tallers de descoberta.  Enreda’t amb l’acció Com és el color carn (II). Gina Clotet

7 - 9 anys

Biblioteca La Sagrera - Marina Clotet ABRIL

8

DS

19

DC

10.30 h  Aperitius musicals Audició Hi col·labora: BCN Fusió, Escola de música

Familiar

5 - 12 anys 17.30 h  Sant Jordi IJ  Enganxa’t al taller. Montse Mora Un full ple d’adhesius per pintar, retallar i fer exclusives les teves llibretes i carpetes. Els menors de 9 anys hi han d’anar acompanyats.


20

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Tomba la tinta. Assumpta Mercader Narració, amb objectes, de dos contes relacionats amb l’edició de llibres. Hi col·labora: La Page editorial

21

Familiar 17.30 h  El racó dels pares. llegim? Presentació de contes de 0 a 3 anys. Marta Canteny Hi col·labora: Kumon Sagrera

DJ

DV Què

27

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Núria Clemares

28

0 - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares. Primeres passes Teixint les emocions. Què fer i com pots ajudar el teu fill quan fa una rebequeria. Janet Recasens

DJ

DV

2 - 4 anys

MAIG

18

DJ

18 h  Sac de rondalles Tenen por, els monstres? Virginia Coquillat

+ 4 anys

65


66

25

DJ

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Núria Clemares

2 - 4 anys

Biblioteca Trinitat Vella - J. Barbero ABRIL

4 DT

28

DV

10 - 12 anys 17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Mon Mas La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

18 h  Llibres a escena El cargol Mossi i el cuc. Cia. La Closca Història interpretada amb titelles.

+ 3 anys

MAIG

15

DL

+ 7 anys 18 h  Tallers de descoberta  Bestioles estrafolàries; fes el teu pop-up. Roberta Bridda


30 DT

10 - 12 anys 17.30 h  Club de lectura  infantil/juvenil Atreveix-te amb els llibres. Mon Mas La biblioteca amaga molts llibres interessants. Us agradaria descobrir-los?

67


Sant Martí Biblioteca Camp de l’Arpa - Caterina Albert ABRIL

22 DS

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes Dissabtes de conte. Lola l’Encantadora de contes

26

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Anna Casals

28

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes Animalets i animalots. Martha Escudero Històries amb imatges, rimes, sons i cançons.

DC

DV

2 - 4 anys

MAIG

17

DC

18 h  Tallers de descoberta  Els robots! Univers Quark

8 - 11 anys


24

DC

+ 3 anys 18 h  Llibres a escena  El llop cantaire dels tres porquets i la Caputxeta. Pengim-Penjam Espectacle de titelles amb contes populars explicats per fruites i verdures acompanyades d’un violí.

JUNY

3 DS

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes Dissabtes de conte. Lola l’Encantadora de contes

7

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Anna Casals

9

6 mesos - 3 anys 11 h  El racó dels pares. Primeres passes Què t’explico, bebè? Gina Clotet Quins són els millors contes per a aquesta edat i com treballar-los amb el teu nadó.

DC

DV

2 - 4 anys

69


70 Biblioteca El Clot - Josep Benet ABRIL

1

+ 4 anys 12 h  Aperitius musicals The Grimm Blues Brothers! Santi Rovira, guitarra Els contes clàssics a ritme de rythm&blues.

5

6 mesos - 3 anys 17.45 h  El racó dels pares.  Primeres passes Contes dels sentits. Laura Bernis Veurem imatges, tocarem textures i escoltarem sons per despertar els sentits dels més petits.

DS

DC

MAIG

3 DC

18

DJ

6 mesos - 3 anys 17.45 h  El racó dels pares.  Primeres passes La lluna a la finestra. Sherezade Bardají Un espai on aturar el temps a través dels sentits.

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Tomba la tinta. Assumpta Mercader Narració, amb objectes, de dos contes relacionats amb l’edició de llibres. Hi col·labora: La Page editorial


Biblioteca Poblenou - Manuel Arranz ABRIL

6

DJ

20

DJ

+ 4 anys

18 h  Sac de rondalles Contes del mar. Cesca Vadell En la parla de les Illes Balears. Hi col·labora: ANIN

2 - 4 anys

17.30 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Gisela Llimona

MAIG

4

DJ

18 DJ

18 h  Tallers de descoberta  Els robots! Univers Quark

8 - 11 anys

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares. Primeres passes Aquell qui no corre, neda. Patrícia McGill Contes, cançons, onomatopeies i ritmes de mar, amb el suport d’objectes i d’àlbums il·lustrats.

71


72 JUNY

1

DJ

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Escudella de poemes. David Lain Poemes cuinats amb titelles a partir de l’obra de Miquel Desclot.

Biblioteca Ramon d’Alòs - Moner ABRIL

21

DV

18 h  Sac de rondalles Contes del mar. Cesca Vadell En la parla de les Illes Balears. Hi col·labora: ANIN

+ 4 anys

MAIG

12

DV

26

DV

+ 4 anys 18 h  Sac de rondalles Fuig, bèstia. Sherezade Bardají Adaptació del conte Sa Dragonera, de Paulina Vergés de Echenique.

18 h  Sac de rondalles Contes a la mà. Gisela Llimona

2 - 4 anys


Biblioteca Sant Martí de Provençals ABRIL

18

DT

18 h  Sac de rondalles Gulliver, qui és un gegant? Albert Estengre

+ 4 anys

MAIG

16

DT

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena El meu gran amic. Umpalumpa Un espectacle de petit format basat en el conte homònim d’Eric Battut, publicat per l’Editorial Tramuntana.

JUNY

20

DT

18 h  Sac de rondalles El Fabio i la lluna. Núria Clemares

+ 4 anys

73


74 Biblioteca Xavier Benguerel ABRIL

21 DV

21

DV

18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Club de lectura juvenil 18.30 h  Sac de rondalles Once upon a time… Narració en anglès.

+ 4 anys

MAIG

5

DV

+ 4 anys 18 h  Llibres a escena Juguem amb les paraules. Noemí Caballer La rateta Nila juga amb la seva col·lecció de paraules i descobreix que hi pot construir frases, poesies, contes…

12

18.30 h  Sac de rondalles Once upon a time… Narració en anglès.

19

18 h  Club de lectura  infantil/juvenil Club de lectura juvenil

DV

DV

+ 4 anys


75

26 DV

6 mesos - 3 anys 17.30 h  El racó dels pares.  Primeres passes Filomena. Pengim-Penjam Espectacle de titelles en què s’explica la història d’una petita ovella amb música de Mozart i molta tendresa.

JUNY

9

DV

18.30 h  Sac de rondalles Once upon a time… Narració en anglès.

+ 4 anys


Adreces biblioteques CIUTAT VELLA B. Barceloneta - La Fraternitat Comte de Santa Clara, 8-10 Tel 93 225 35 74 A⁄e b.barcelona.b@diba.cat www.barcelona.cat/bibbarceloneta Metro: Barceloneta (L4) Bus: 17, 39, 45, 59, 64, D20 i H16

B. Francesca Bonnemaison Sant Pere més Baix, 7 Tel 93 268 73 60 A⁄e b.barcelona.fb@diba.cat www.barcelona.cat/bibfbonnemaison Metro: Urquinaona (L1) (L4) Bus: 19, 22, 24, 39, 40, 41, 42, 45, 47, 55, 62, 120, H16, V15 i V17

B. Gòtic - Andreu Nin La Rambla, 30-32 Tel 93 343 73 69 A⁄e b.barcelona.an@diba.cat www.barcelona.cat/bibgotic Metro: Drassanes (L3) Bus: 14, 59, 91 i 120

SANTS-MONTJUÏC B. Francesc Candel 

Amnistia Internacional, 10 Tel 93 332 53 75 A⁄e b.barcelona.fc@diba.cat www.barcelona.cat/bibfrancesccandel FGC: Ildefons Cerdà Bus: 37, 46, 65, 79, 109, 125, H12, H16 i V3

B. Poble-sec – Francesc Boix 

Blai, 34 Tel 93 443 01 05 A⁄e b.barcelona.ps@diba.cat www.barcelona.cat/bibfrancescboix Metro: Paral·lel (L2) (L3) Bus: 20, 21, 24, 36, 61, 64, 121 i D20

B. Vapor Vell Ptge. Vapor Vell, s⁄n Tel 93 409 72 31 A⁄e b.barcelona.vv@diba.cat www.barcelona.cat/bibvaporvell Metro: Plaça de Sants (L1) (L5) Bus: 50, 115 i D20

B. Sant Pau - Santa Creu Carme, 47 ⁄ Hospital, 56 Tel 93 302 07 97 A⁄e b.barcelona.spsc@diba.cat www.barcelona.cat/bibsantpau Metro: Liceu (L3) Bus: 14, 59, 91, 120 i H16

EIXAMPLE B. Esquerra de l’Eixample -  Agustí Centelles Comte d’Urgell, 145-147 Tel 93 453 98 81 A⁄e b.barcelona.ac@diba.cat www.barcelona.cat/bibcentelles Metro: Hospital Clínic (L5) Bus: 14, 20, 31, 37, 41, 54, 58, 59, 63, 64 i 66

LES CORTS B. Can Rosés Deu i Mata, 57 Tel 93 419 19 29 A⁄e b.barcelona.cr@diba.cat www.barcelona.cat/bibcanroses Metro: Les Corts (L3) Bus: 6, 7, 33, 34, 59, 63, 66, 67, 78, H8 i V7 Tram: L’Illa (T1, T2, T3)

B. Les Corts - Miquel Llongueras Travessera de les Corts, 58 Tel 93 449 31 07 A⁄e b.barcelona.ml@diba.cat www.barcelona.cat/bibmllongueras Metro: Collblanc (L5) Bus: 54, 57, 75, 157, D20 i H8


B. Fort Pienc Pl. del Fort Pienc, 4-5 Tel 93 265 24 35 A⁄e b.barcelona.fp@diba.cat www.barcelona.cat/bibfortpienc Metro: Arc de Triomf (L1) Bus: 6, 19, 39, 40, 42, 51, 54, 55, B20, B25 i V21

B. Joan Miró Parc Joan Miró ⁄ Vilamarí, 61 Tel 93 426 35 32 A⁄e b.barcelona.jm@diba.cat www.barcelona.cat/bibjoanmiro Metro: Espanya (L1) i Tarragona (L3) Bus: 9, 27, 37, 50, 57, 65, 79, 109, 157, 165, H10, H12 i V7

B. Sagrada Família -  Josep M. Ainaud de Lasarte Provença, 480 Tel 93 450 87 33 A⁄e b.barcelona.sf@diba.cat www.barcelona.cat/bibsagradafamilia Metro: Sagrada Família (L2) (L5) Bus: 19, 33, 34, 50, 51, H10 i V21

SARRIÀ - SANT GERVASI B. Clarà Dr. Carulla, 22-24 Tel 93 280 15 47 A⁄e b.barcelona.cl@diba.cat www.barcelona.cat/bibclara FGC: Sarrià i Tres Torres Bus: 66, 68, 70, H6, V7 i V11

B. Collserola - Josep Miracle Reis Catòlics, 16-34 Tel 93 406 91 11 A⁄e b.barcelona.co@diba.cat www.barcelona.cat/bibcollserola FGC: Peu Funicular + Vallvidrera superior

B. Sant Gervasi -  Joan Maragall Sant Gervasi de Cassoles, 85 Tel 93 417 83 47 A⁄e b.barcelona.jmg@diba.cat www.barcelona.cat/bibsantgervasi FGC: El Putxet Bus: 14, 22, 58, 64, 70, 75, 123, 131 i V15

B. Sant Antoni - Joan Oliver 

Comte Borrell, 44-46 Tel 93 329 72 16 A⁄e b.barcelona.jo@diba.cat www.barcelona.cat/bibjoanoliver Metro: Sant Antoni (L2) i Poble-sec (L3) Bus: 20, 21, 24, 37, 41, 55, 64, 91, 120, 121 i 141

B. Sofia Barat Girona, 64-68 (interior d’illa) Tel 93 231 77 67 A⁄e b.barcelona.sb@diba.cat www.barcelona.cat/bibsofiabarat Metro: Pl. Tetuan (L2) Girona (L4) Bus: 6, 7, 19, 47, 50, 51, 54, 62, H10 i H12

GRÀCIA B. Jaume Fuster 

Pl. de Lesseps, 20-22 Tel 93 368 45 64 A⁄e b.barcelona.jf@diba.cat www.barcelona.cat/bibjaumefuster Metro: Lesseps (L3) Bus: 22, 24, 27, 28, 31, 32, 87, 116 i H6

B. Vallcarca i els Penitents -  M. Antonieta Cot Pg. de la Vall d’Hebron, 65-69 Tel 93 211 23 51 A⁄e b.barcelona.pe@diba.cat www.barcelona.cat/bibpenitents Metro: Penitents (L3) i Vall d’Hebron (L3 i L5) Bus: 19, 27, 60, 73, 119, 123, 124, 129, B19 i V15


GRÀCIA B. Vila de Gràcia Torrent de l’Olla, 104 Tel 93 284 77 90 A⁄e b.barcelona.vg@diba.cat www.barcelona.cat/bibviladegracia Metro: Fontana (L3) i Joanic (L4) Bus: 22, 24, 39, 87, 114 i V17

SANT ANDREU B. Bon Pastor 

Estadella, 64 Tel 93 498 02 16 A⁄e b.barcelona.bp@diba.cat www.barcelona.cat/bibbonpastor Metro: Bon Pastor (L9 i L10), Sant Andreu (L1) i Verneda (L2) Bus: 11, 42, 60, B23 i H4

B. Ignasi Iglésias - Can Fabra 

HORTA-GUINARDÓ B. El Carmel - Juan Marsé Murtra, 135-145 Tel 93 407 28 70 A⁄e b.barcelona.jma@diba.cat www.barcelona.cat/bibelcarmel Metro: El Coll/La Teixonera i El Carmel (L5) Bus: 24, 86, 92, 119 i V17

B. Guinardó - Mercè Rodoreda 

Camèlies, 76-80 Tel 93 435 31 70 A⁄e b.barcelona.mr@diba.cat www.barcelona.cat/bibmercerodoreda Metro: Alfons X (L4) Bus: 32, 39, 55, 92, 114, H6, N6 i V21

B. Horta - Can Mariner Vent, 1 Tel 93 420 82 85 A⁄e b.barcelona.cm@diba.cat www.barcelona.cat/bibcanmariner Metro: Horta (L5) Bus: 19, 39, 45, 86, 87, 102, 112 i 185

B. Montbau - Albert Pérez Baró Arquitectura, 8 Tel 93 427 07 47 A⁄e b.barcelona.m@diba.cat www.barcelona.cat/bibmontbau Metro: Montbau (L3) Bus: 27, 60, 73, 76, B19 i V21

Segre, 24-32 Tel 93 360 05 50 A⁄e b.barcelona.ii@diba.cat www.barcelona.cat/bibcanfabra Metro: Sant Andreu (L1) Bus: 11, 40, 73, 126, B20, B22, H8 i N9

B. La Sagrera - Marina Clotet 

Camp del Ferro, 1-3 Tel 93 340 86 75 A⁄e b.barcelona.mc@diba.cat www.barcelona.cat/biblasagrera Metro: La Sagrera (L1/L5) i Onze de Setembre (L9/L10) Bus: 11, 26, 34, 36, 40, 62, 96, 126 i H8

B. Trinitat Vella - J. Barbero 

Galícia, 16 Tel 93 676 29 68 A⁄e b.barcelona.tv@diba.cat www.barcelona.cat/bibtrinitatvella Metro: Trinitat Vella (L1) Bus: 11, 40, 60, 62, 76, 96, 97, 104, 126 i 127

SANT MARTÍ B. Camp de l’Arpa -  Caterina Albert Indústria, 295 Tel 93 450 86 46 A⁄e b.barcelona.ca@diba.cat www.barcelona.cat/bibcampdelarpa Metro: Camp de l’Arpa (L5) Bus: 19, 20, 45, 47, 50, 51, 117, 192 i H8


NOU BARRIS B. Canyelles Rda. de la Guineueta Vella, 34 Tel 93 274 94 74 A⁄e b.barcelona.c@diba.cat www.barcelona.cat/bibcanyelles Metro: Canyelles (L3) Bus: 27, 47 i V27

B. Les Roquetes Via Favència, 288 B Tel: 93 276 87 85 A⁄e b.barcelona.lr@diba.cat www.barcelona.cat/biblesroquetes Metro: Via Júlia (L4) i Roquetes (L3) Bus: 11, 12, 27, 32, 50, 51, 60, 76, 80, 81, 127, N1 i N6

B. Nou Barris 

Pl. Major de Nou Barris, 2 Tel 93 291 48 50 A⁄e b.barcelona.nb@diba.cat www.barcelona.cat/bibnoubarris Metro: Llucmajor (L4) Bus: 11, 32, 47, 50, 51, 73, 76, 82 i B19

B. Vilapicina i la Torre Llobeta 

Plaça de Carmen Laforet, 11 Tel 93 408 06 67 A⁄e b.barcelona.vtl@diba.cat www.barcelona.cat/bibvilapicina Metro: Maragall (L4) (L5) Bus: 19, 26, 32, 45, 47, 50, 51, 122, H6 i V27

B. Zona Nord Vallcivera, 3 bis • Tel 93 353 75 19 A⁄e b.barcelona.zn@diba.cat www.barcelona.cat/bibzonanord Metro: Torre Baró-Vallbona (L11) Bus: 51, 62, 76, 83 i 159

B. El Clot - Josep Benet  Plaça de les Glòries Catalanes, 37-38 Tel 93 309 51 99 A⁄e b.barcelona.jb@diba.cat www.barcelona.cat/bibelclot Metro: Glòries (L1) Bus: 7, 60, 62, 92, 192 i H12 Tram: La Farinera (T5, T6), Glòries (T4, T5, T6)

B. Poblenou - Manuel Arranz  Joncar, 35 • Tel 93 485 66 22 A⁄e b.barcelona.ma@diba.cat www.barcelona.cat/bibpoblenou Metro: Poblenou (L4) Bus: 6, 26, 36, 192, H14, N6 i V27

B. Ramon d’Alòs-Moner Prim, 87-89 (Centre Cívic) Tel 93 256 49 29 A⁄e b.barcelona.ram@diba.cat www.barcelona.cat/bibramondalos Metro: Besòs-Mar (L4) Bus: 36, 143, B20 i B23

B. Sant Martí de Provençals Selva de Mar, 215 (Centre Cívic) Tel 93 256 57 75 A⁄e b.barcelona.smp@diba.cat www.barcelona.cat/bibsantmarti Metro: Bac de Roda (L2) Bus: 33, 40, 42, 43, 44, 56, 60, 71 i H12

B. Xavier Benguerel Av. del Bogatell, 17 • Tel 93 225 18 64 A⁄e b.barcelona.xb@diba.cat www.barcelona.cat/bibxavierbenguerel Metro: Bogatell i Ciutadella (L4) i Marina (L1) Bus: 36, 59, 92, H16 i V27

Sala d’actes equipada amb anell magnètic

Totes les activitats tenen les places limitades

Totes les biblioteques estan adaptades

Oferim la possibilitat de seguir les activitats amb un servei d’interpretació a la llengua dels signes. Cal demanar-ho amb antelació al fax 93 316 12 40 o a l’adreça electrònica biblios@bcn.cat

Totes les biblioteques disposen d’una lupa de mà i d’una de taula amb llum incorporat per facilitar la lectura als usuaris que ho demanin


Si vols saber més coses de totes les activitats i novetats de Biblioteques de Barcelona, entra a www.barcelona.cat/biblioteques o descarrega’t l’app mòbil BibliosBCN.

Il·lustració: Anna Aparicio Català   Maquetació: ADDENDA   Imprès en paper reciclat   D.L.: B-5254-2017

Si tens el carnet de Biblioteques de Barcelona i vols rebre informació de les activitats de la teva biblioteca, dóna’t d’alta al butlletí electrònic a www.mesbiblioteques.cat.

Lletra Petita  

Activitats infantils de Biblioteques de Barcelona

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you