Page 1

Com fer una presentaci贸 en Power Point Boris Mir, de http:// lamiradapedagogica.blogspot.com/


1. Potser qui va a escoltar una presentació o una conferència no ho sap, però ha vingut a aprendre. Tu ho saps, així que actua en conseqüència i res d'espectacle: rigor en les explicacions i unes gotes d'humor sol funcionar.


2. Elabora primer les idees: contingut, contingut i contingut. L'emoci贸 l'has de posar tu, no l'has de delegar en les transicions de la presentaci贸.


3. Ja has preparat la presentaci贸? Esborra la meitat de les diapositives.


Un cop esborrades, divideix en fragments el text de les diapositives restants


Mostra, a poc a poc, poques idees essencials en breus blocs temĂ tics.


4. L'objectiu de les imatges 茅s il路lustrar, no enlluernar. Posen poques, bones i grans. Res de dofins, postes de sol o parelles d'enamorats. El mateix amb les tipografies: poques, bones i grans. Res de "c貌mic sans", cal路ligrafia infantil o floritures.


5. Arriba sempre molt abans del sarau o sigui, arriba abans de l'hora, per prepararho tot i... porta la presentaci贸 en tres formats: el teu, en pdf i en flash. Si el pdf desmillora la qualitat de la teva xerrada, malament: has oblidat el punt 2.


6. Posa a les diapositives el contingut que els assistents han de recordar, NO el recordatori que tu necessites per fer l'exposició. Aprèn-te de memòria la presentació. Si no pots, torna al punt 3 o dedica’t a Twitter, que és més breu.


7. No miris les diapositives, per l'amor de Déu, mira a l'audiència! Si no pots mirar-los als ulls, millor fes un bon article que una conferència dolenta. Els nervis no desapareixeran, així que aprèn a controlar-los.


8. Qui t'escolta sap llegir. No llegeixis la diapositiva en veu alta: deixa temps perquè ells la llegeixin. Calla. Sí, calla. Si triguen massa a llegir-la és que has oblidat el punt 3. El silenci ajuda a pensar, com en una classe.


9. No abusis de la teva posici贸 dominant. Els assistents han vingut per escoltar la teva exposici贸, no les teves opinions sobre altres temes. Res de digressions improvisades. Contra les temptacions, recorda el punt 1.


10. Sigues honest amb els sentiments del públic. No facis trampes emocionals: res de ensabonar a l'audiència, res de jugar a la falsa modèstia, res de parlar dels teus fills ... Has de guanyar-te el públic amb la teva capacitat comunicativa i la qualitat del teu missatge. Sigues interessant, c'est tout.


11. Fes poques presentacions i bones, no pengis diferents versions de la mateixa presentació. Comparteix una versió general, austera i més breu a la xarxa. I deixa sempre una còpia als amfitrions. Procura que sigui autoexplicativa, ja que no tothom haurà patit les teves parrafades.


12. No et passis mai, mai del temps estipulat, ni dient "ja acabo" o, pitjor, "aniré més ràpid, que no em queda temps". Simplement, acaba i digues "Moltes gràcies". Respira fons. Has acabat. Uff ...


Traducció i adaptació lliure de l’escrit de Boris Mir feta per Montserrat Escorsa a partir del text

Presentaciones y charlas, cosas por aprender. (28.8.10)

Com fer una presentació en Power Point  
Com fer una presentació en Power Point  

Boris Mir: És molt difícil parlar en públic, però és un repte apassionant. Per això aquesta llista recordatori de com fer una conferència te...

Advertisement