Page 1

Abril 2019 Biblioteca SAV

GUIA DE NOVETATS

NOVEL·LA


NOVEL LA Roca, Maria Carme

El far

Un viatge d’emocions en el temps i en l’espai que ens descobreix un dels indrets més desconeguts i interessants del nostre país: el far de l’illa de Buda. La força del mar, de l’amor, de la voluntat i també de l’odi construeixen una novel·la colpidora i sorprenent.

Barilli, Ayanta

Un mar violeta oscuro Finalista Premi Planeta 2018. Aquesta és la història d’una rebel·lió contra l’amenaça d’un destí que sembla ineludible, el de moltes dones sotmeses a les condicions del temps on van viure, el de tantes protagonistes anònimes que van lluitar per ser felices, per ser lliures.

Couto, Mia

Terra somnàmbula Considerada una de les deu millors novel·les africanes del segle XX, té com a teló de fons la guerra civil de Moçambic, un escenari d’abisme per on transiten uns personatges amb una profunda humanitat que vaguen entre la desesperació més contundent i l’esperança que es nega a morir. Amb una prosa poètica i lírica, Mia Couto reivindica la tradició oral per afrontar l’oblit del passat i la memòria.

Berlin, Lucia

Un vespre al paradís Recull de vint-i-dos relats, la majoria autobiogràfics, que salten de Texas a Xile, de les platges de Mèxic als carrers de Nova York, i testimonien l’esperit poc convencional i vital de l’autora, els horrors de l’addicció i de la síndrome d’abstinència, la força irracional de la passió amorosa i la fragilitat del desamor i la solitud.

Smith, Betty

Creix un arbre a Brooklyn Novel·la sublim i commovedora en la qual els personatges són tan propers que quasi els podries tocar amb els dits, i la seva petita lluita de cada dia per tirar endavant esdevé tan punyent com inspiradora. Un arbre creix a Brooklyn és un homenatge a la infantesa, als lligams familiars, a la llibertat per triar el propi camí i a les petites batalles de cada dia.

Morton, Kate

La filla del rellotger Narrada per diverses veus al llarg del temps, aquesta és la història d'un assassinat, un misteri i un robatori, i també una reflexió sobre l'art, la veritat i la bellesa, l'amor i la pèrdua. Per les seves pàgines corre, com l'aigua d'un riu, la veu d'una dona lliure dels lligams del temps, el nom de la qual ha caigut en l'oblit: Birdie Bell, la filla del rellotger, l'única persona que


Valls, Coia

Els camins de la llum Aquesta és la historia d'una revolució, protagonitzada per un nen, portada a terme des de l'anonimat, sense més armes que un punxó. La vida d'en Louis Braille, un recorregut que ens parla de llums i d'ombres, de llibertat i d'opressió, de salut i de malaltia, de com l'enginy pot superar la manca de recursos, i que transcorre en paral·lel a la convulsa França de la primera meitat del segle XIX, en un temps de revoltes i esperances.

Orriols, Marta

Aprendre a parlar amb les plantes Novel·la delicada escrita des del punt de vista d’una dona que haurà de reconciliar-se amb un món que ja no reconeix. La narrativa de Marta Orriols, emotiva, intensa i reflexiva, ens convida a quedar-nos amb el que és essencial. Un llibre íntim que teixeix un relat proper capaç d’enfrontar-se al dolor més punyent amb una maduresa estilística molt poc habitual.

Katzenbach, John

Jaque al psicoanalista Un autèntic thriller amb elements molt foscos, dinamisme, tensió, violència continguda i girs constants. L’esperada continuació de El Psicoanalista.

Houellebecq, Michel

Serotonina

Lúcid i nihilista, Michel Houellebecq construeix un personatge i narrador desarrelat, obsessiu i autodestructiu, que escruta la seva vida i el món que l’envolta amb un humor aspre i una virulència punyent. Serotonina demostra que continua sent un cronista despietat de la decadència d’Occident, un escriptor indòmit, incòmode i imprescindible.

Forsyth, Frederick

El Zorro

El llegendari Frederick Forsyth ens sorprèn amb un nou i oportú thriller. La majoria de les armes fan el que les demanes. La majoria de les armes son controlables.

Zusak, Markus

El puente de Clay Markus Zusak torna amb una saga familiar inoblidable, inspirada en l’art i la cultura clàssica.

Gómez-Jurado, Juan

Reina roja

Antonia Scott és especial. Mai ha portat ni arma ni placa encara que ha salvat desenes de vides. Però fa un temps que no surt dels seu àtic de Lavapiés. No té visites. Per això no li agrada quan sent unes passes desconegudes pujant les escales. Sigui qui sigui, està segura que ve a buscar-la. I això encara li agrada menys.


Amela, Víctor

Yo pude salvar a Lorca La novel·la rescata la vida anònima de un vencedor de la guerra i vençut de la història. Seguint un ideal, la vida de Manuel Bonilla creua l'Alpujarra mísera, la Granada de Lorca i l’Espanya de postguerra fins dipositar el lector, a través de la cerca del seu net, en la Barcelona actual.

Mankell, Henning

El hombre de la dinamita Primera novel·la de Henning Mankell. Norrköping, Suècia, 1911. Els diaris locals anuncien breument la notícia de la mort d’Oskar Johansson, dinamiter de 23 anys, a conseqüència d’un tràgic accident produït durant la voladura d’un túnel. La nota no es va desmentir mai però l’Oskar va sobreviure, encara que greument ferit i amb seqüeles atroces; és més, va continuar treballant fins la seva jubilació, i no va morir fins l’abril de 1969. Una història colpidora i molt actual sobre la classe obrera en temps difícils.

Kerr, Philip

Azul de Prusia Penúltima novel·la de Philip Kerr protagonitzada por Bernie Gunther, el descregut comissari que tracta de fer justícia en un context tan advers per aquesta com el de l’Alemanya nazi.

Benavent, Elísabet

Toda la verdad de mis mentiras Pot mantenir-se una amistat tot i les mentides? Un comiat de soltera en autocaravana. Un grup d’amics... i molts secrets. Un road trip divertit, surrealista, on tot pot succeir. Una aventura per carretera que parla de la veritat que s’amaga darrere totes les mentides.

Martínez, Guillermo

Los crímenes de Alícia Premi Nadal 2019. Qui i perquè està utilitzant la figura de Lewis Carroll per matar? Amb una prosa precisa, Guillermo Martínez, autor de Los crímenes de Oxford, ha escrit una novel·la fascinant que, com a la tradició de Borges i Umberto Eco, porta el relat policial al terreny literari.

Clinton, Bill i Patterson, James

El presidente ha desaparecido Hi ha secrets que només un president pot saber. Hi ha situacions que només un president pot resoldre. Però hi ha decisions que ni tan sols un president voldria prendre. El president ha desaparegut és una combinació explosiva d'intriga i acció, plena de secrets i detalls que només un president pot conèixer. El thriller que només un president podia escriure.


NOVEL LA JUVENIL Grant, Vicki

36 preguntes per enamorar-te de mi En Paul i la Hildi es coneixen quan participen en un experiment sociològic que assegura que, després de respondre les 36 preguntes del test, s’enamoraran perdudament l’un de l’altre. Els motius i els condicionaments de tots dos, però̀, són tan diferents que sembla poc probable que això̀ succeeixi. Ell hi participa per diners, mentre que ella ho fa per convicció́, per demostrar que tot plegat és una ximpleria. Aviat, les tensions, els imprevistos i els malentesos teixeixen una xarxa de conseqüències impredictibles.

Solé, Caroline

La pirámide de las necesidades humanas El conjunt de les necessitats humanes es pot dividir en cinc categories. Avui, aquesta teoria és el principi d’un nou joc de tele-realitat: La pirámide de las necesidades humanes. Som 15.000 candidats i en cinc setmanes només pot quedar-ne un. I que faig jo aquí? Diguem que tinc 18 anys. Que visc sobre un cartró al carrer, a Londres. Al final, poc importen el meu nom i la meva edat. Sóc el candidat 12.778. Jo ja no existeixo. Però, corro el risc de convertir-me en algú, inclòs famós. I això és el pitjor de tot.

Foster, Stewart

Tancat en una bombolla En Joe té onze anys i no recorda haver viscut mai fora de la seva habitació a l’hospital. La malaltia no el deixa sortir i les poques visites que rep li poden portar a la “bombolla” microbis perillosos. Els seus pares van morir en un accident fa anys i la familiar que l’atén i acompanya és la seva germana Beth. Però la vida li canvia radicalment quan arriba un nou infermer a la planta de l’hospital: Amir, un emigrant de l’Índia que busca una vida millor al Regne Unit.

Bard, Patrick

Els ulls se'm van tancar... Es queda abstreta amb les xarxes socials, canvia la seva vestimenta, la seva manera de pensar... La Maëlle es converteix en l'Ayat per unir-se al Daesh. L'impactant història d'una jove francesa que torna de Síria.

Al-Mousli, Luna

Una llàgrima, un somriure: la meva infantesa a Damasc “Vaig viure catorze anys de la meva vida en una de les ciutats més antigues del món: Damasc. En 44 històries de la meva infantesa recordo llocs que ja no existeixen i persones que ara no són on eren abans”. Un debut breu, màgicament bonic. Un llibre en què l’autora sempre aconsegueix trencar la duresa amb sensibilitat.


Gea Martínez, Lluís

Escrivia flors a la Júlia Premi Ciutat de Badalona de Narrativa Juvenil 2018. A les darreries del segle XIX, el Pinxo, el petit de quatre germans, ha hagut de créixer abans del que li pertocava i superar els convencionalismes socials de l’època per conquerir la noia de la qual s’ha enamorat, la Júlia. Per fer-ho, haurà d’utilitzar tot l’enginy i superar tota mena d’adversitats amb una força de voluntat que travessarà les muntanyes del Pirineu.

Ruiz Zafón, Carlos

Las luces de septiembre Un misteriós fabricant de joguines que viu reclòs en una mansió gegantina poblada per éssers mecànics i ombres del passat. Un enigma al voltant d'estranyes llums que brillen entre la boira que envolta l'illot del far. Una criatura de malson que s'oculta en la profunditat del bosc Aquests i altres elements teixeixen la trama del misteri que unirà la Irene i l'Ismael per sempre durant un màgic estiu a la Badia Blava.

CÒMIC Roig, Sebastià

El maletí del doctor Gomis Amb la col·lecció Recercòmics es presenten, entre altres, exemples d’empreses derivades d’universitats i centres de recerca (spin-offs), i projectes de transferència de coneixement i d’explotació de patents.

Anderson, Laurie Halse i Carroll, Emily

Cuéntalo

Des del començament del seu primer any a l’institut Merryweather, Melinda sap que forma part d’una gran mentida. Alguna cosa va succeir una nit de l’estiu passat que l’ha convertida en una marginada i es veu incapaç de verbalitzar el que li va ocórrer. Ara no té amics, ningú no vol parlar amb ella i molt menys escoltar-la. Aleshores, quin sentit tindria parlar-ne?

bibliotecasav

Profile for Biblioteca SAV

Novetats NOVEL·LA - Abril 2019  

Novetats de novel·la per a adults i joves, i novetats de teatre i còmic, abril 2019

Novetats NOVEL·LA - Abril 2019  

Novetats de novel·la per a adults i joves, i novetats de teatre i còmic, abril 2019

Advertisement