Page 1

AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013 Dawson, James. Hollow Pike Lise London decideix començar una nova vida a Hollow Pike, un poblet misteriós que amaga una història inquietant.... i on les plantes són les mateixes que apareixen des de fa temps en els seus malsons. Algú pretén matar-la, i ella només vol escapar de tanta incertesa. Però els boscos de Hollow Pike no són un bon lloc per fugir de les bruixes. El llibre va millorant a cada pàgina, amb les dosis justes d’intriga i acció perquè el lector no es puguis desenganxar de la història i cada vegada en vulgui saber més i més...

Hosseini, Khaled. I el ressò de les muntanyes L’Abdullah i la Pari són germans i s’estimen amb bogeria. Orfes de mare, viuen en un poblet de l’Afganistan amb el pare. Un bon dia, però, els nois emprenen un viatge a peu fins a Kabul. No sospiten que aviat les seves vides prendran rumbs oposats –de vegades cal tallar un dit per salvar la mà– ni les conseqüències que això tindrà al llarg dels anys en la seva vida i en la de moltes altres persones. I el ressò de les muntanyes és una novel·la corprenedora sobre l’amor fraternal i la família. Una novel·la intensament emotiva, que explora com ens estimem, com tenim cura els uns dels altres, com ens respectem i com les decisions que prenem ressonen a través de les generacions. Amb sensibilitat i agudesa, i amb un coneixement profund, Khaled Hosseini torna a demostrar que és un narrador nat, capaç de transmetre què significa ser humà. Entrevista amb l’autor Kipling, Rudyard. Capitans

intrèpids

Amb els llibres per amics, no us faltarà companyia.

Els "capitans intrèpids" són els mariners de Nova Anglaterra que segueixen les rutes dels grans bancs de pesca a l'altura de Terranova. El protagonista, el jove Harvey Cheyne, rescatat d'un naufragi per la goleta Som aquí, entra forçadament en contacte amb un univers dur i perillós, i només al cap d'una lluita aferrissada pot guanyar-se el dret a ser considerat adult i a integrarse en el món dels pescadors i els mariners.

Des de la Biblioteca Santa Oliva, us desitgem bones festes, i bones lectures! Biblioteca Santa Oliva c/Salvador Casas 28 08640 Olesa de Montserrat 93.778.00.50 ext.3319 b.olesam.so@diba.cat www.bibliotecasantaoliva.tk


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013

PREMI CIUTAT DE BADALONA 2013 Martín, Andreu. Cicatrius de 1714 Espies, herois i traïdors en una guerra decisiva per al poble català El 3 d’abril de 1714, quan les bombes comencen a caure sobre Barcelona, Bernat Sistach descobreix amb horror la bestialitat de la guerra. En una ciutat plena de banderes amb el lema «Viurem lliures o morirem», Bernat no entén que la seva família es traslladi a Badalona per seguretat. Convençut que el pare és un traïdor i que fugir és de botiflers i covards, el noi sent una atracció irresistible pel món dels espies. Sospita que una de les criades passa informació sobre els enemics, però no pot imaginar els secrets que s’amaguen a la seva pròpia casa.

*Aquest llibre porta incorporat un interessant apèndix històric, que us pot servir per aprofundir més en el tema històric que serveix de marc per a una novel·la que no passarà desapercebuda. Tobar Fabra, Pau. El pas dels maulets Alícia i Toni són dos amics que apuren les darreres setmanes d'un tranquil estiu a Altea. Fins que un misteriós personatge es creua en les seues vides. Des d'aleshores es veuran immersos en un trepidant viatge. Rere el pas dels maulets, els joves crearan sense sospitar-ho el seu propi camí d'estima i rebel·lia. L'enigma que han de resoldre Alícia i Toni ens acosta a la Guerra de Successió i els Decrets de Nova Planta. Uns fets transcendentals que, tot i ser presents al currículum d'Història i Llengua de secundària i batxillerat, sovint passen desapercebuts en la voràgine del curs.


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013 Pàmies, Sergi.

Cançons d’amor i de pluja Els vint-i-sis contes de Cançons d’amor i de pluja s’estructuren com un recital d’emocions i reflexions sobre la vulnerabilitat i els rituals més absurds de l’edat madura. Amb un estil precís i carregat d’intensitat, Sergi Pàmies reinterpreta els clixés del romanticisme arquetípic i les servituds de la hipocondria sentimental. La prosa i el to, depurats i continguts, busquen l’equilibri entre la causticitat, la vitalitat i la malenconia. Amb aquests instruments, Pàmies se submergeix en les aigües estancades de l’amor, la dependència de la memòria heretada, el dolor pels absents i el plaer d’escriure sense saber on és la frontera entre la invenció i l’autobiografia. Sampere, Josep. La nit dels ocells transparents És una novel·la sorprenent. És un laberint on trobaràs plans de la realitat diferents, somnis, visions i episodis al·lucinants. Coneixeràs Déu en persona, per dir-ho així, i veuràs que algunes llegendes poden esdevenir reals. Si t'atreveixes a entrar en aquest laberint, agosarat lector, hauràs de caminar amb els ulls molt oberts, concentrar-te a fons, tenir present que tots els desviaments condueixen, tard o d'hora, a algun lloc. Sierra i Fabra, Jordi. El cor de jade Novel·la de fantasia ambientada a la Xina dels emperadors. En una època de gran sequera i de guerres entre els grans senyors que dominen les diverses regions del país, el destí ha triat tres germans perquè emprenguin la gesta més difícil: salvar la natura d’una mort imminent que l’amenaça. Per fer-ho hauran de tornar una pedra simbòlica, el cor de jade, al lloc del qual va desaparèixer, fa temps. Tots tres, cadascú a la seva manera i segons les seves possibilitats i habilitats, s’hauran d’enfrontar a l’odi i la injustícia, hauran de sobreviure a batalles i a tirans, però també descobriran l’amistat i l’amor. A més, comptaran amb un aliat de poder indiscutible: la màgia.


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013 Ford, Richard. Canadà

“Primer, parlaré del robatori que van cometre els nostres pares. Després, dels assassinats que van tenir lloc més tard”. Així comença Canadà, la setena novel·la d’en Richard Ford, un dels pesos pesants de la literatura contemporània americana. En dues frases ens anticipa tot un llibre! Són els anys seixanta a l’estat de Montana. Dos germans bessons, Dell i Berner, tenen quinze anys quan els seus pares ingressen a presó per haver atracat un banc. Canadà explica una tragèdia familiar i les seves conseqüències. El narrador del llibre és Dell Parsons que des de la maduresa explora els motius dels pares, les prèvies a l’atracament i la seva posterior reconstrucció personal a partir d’una adolescència fràgil i amb Canadà com a terra de segones oportunitats. Mitjans Puebla, Marta. En un racó de la memòria Marta Mitjans i Puebla (Barcelona, 1991), és estudiant d´Humanitats a la UPF. Narradora precoç, als deu anys va escriure els seus primers contes. Des de llavors ja no ha parat d´escriure... Marta Mitjans ens torna a sorprendre amb la seva segona novel·la, amb la que ens endinsa de ple en el camp de la prosa poètica. Aquesta jove autora, que sens dubte està cridada a tenir un lloc destacat en el futur de les lletres catalanes, mostra una sensibilitat exquisida en l’ús dels mots, com si hagués digerit i fet seva l’ànima de cada paraula. Com diu Xavier Sust, si l’autora fos “un músic seria Judee Sill. Si fos un cuiner seria Jordi Parramon. Si fos una ciutat seria la Viena de The Third Man. I si fos una joia no només en el sentit metafòric seria òbviament un diamant sense tallar.” Simenon, George. El gat Novel·la de raça protagonitzada per dos personatges de teulada: resistents i feréstecs, l'Emile i la Marguerite, una parella de vidus que es casen i es cansen de seguida l'un de l'altre. El prolífic escriptor francès recrea aquí els dies d'infern d'aquests dos avis que es necessiten però que alhora no se suporten, Ell té un gat. Ella, un lloro, i els dos animals -que passen de ser animals de companyia a una cosa inerta- representen perfectament els seus amos, que juguen un joc sorneguer i subtil de maltractament: "¿No van acabar trobant-hi cert plaer secret? Els nens bé que juguen a guerres. Ara, per a ells, allò era una guerra entre adults encara més apassionant".


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013

Truc, Olivier. L’últim lapó "- Lapó! - va excalamar, tot alçant el to i el dit per imposar silenci-. Has viscut una vida de pecat, entossudit en les teves supersticions paganes. S'havia instal·lat el silenci, però la tensió era asfixiant. El pastor va treure una gruixuda Bíblia il·lustrada. El dit assenyalava les paraules acusadores. - Aquell que faci sacrificis a altres déus incorrerà en anatema! - va cridar, de sobte, tot grunyint amb una veu cavernosa amb una veu cavernosa que va espantar els homes."

Chevalier, Tracy. El último refugio L’autora de La noia de la perla torna amb força de la mà d’aquesta nova heroïna, una dona que fuig de la seva terra amb els ulls tancats, i que aprèn a mirar de cara en un món que encara no coneix la paraula llibertat.

Atwood, Margaret. Un día es un día. Els dotze relats que formen Un día es un día segueixen a diferents dones al llarg dels anys, començant per la infància, seguint per la maduresa, fins a arribar a una vellesa plena de saviesa i humor.

Navarro, Julia. Dispara, yo ya

estoy muerto Una extraordinària història de personatges inoblidables les vides dels quals s’entrellacen amb moments clau de la Història, des de finals del segle XIX fins a mitjans dels segle XX. Es recrea la vida en ciutats tan emblemàtiques com Sant Petersburg, París o Jerusalem.


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013 Nesbo, Jo. El ninot de neu És novembre i a Oslo acaba de caure la primera nevada de l’any. Una nit, la Birte Becker arriba a casa després de treballar i contempla el ninot de neu que el seu marit i el seu fill Jonas han fet al jardí. Però ells no han fet pas aquest ninot d’ulls negres, que mira la casa fixament. L’endemà, quan en Jonas es lleva la seva mare ha desaparegut. La seva bufanda rosa ara la porta el ninot... El detectiu Harry Hole sospita que hi ha una relació entre la desaparició de la Birte i un anònim que acaba de rebre. Un assassí que ha mort onze dones, sempre durant la primera nevada de l’any, dicta les regles d’un joc macabre, que portaran Harry Hole al límit de la bogeria. Amb personatges sòlidament construïts i un suspens que narcotitzarà el lector, Nesbo presenta el cas que toca més de prop el seu detectiu

Punset, Eduard. El sueño de Alícia Eduard Punset ens convida a superar la borrosa frontera entre l'emoció i la raó. Alícia -"veritat", en grec - és el personatge inseparable de l'autor d'aquest llibre, una història apassionant i fins i tot intrigant sobre la vida i la ciència. Punset fa el salt a un estil narratiu que manté l'atenció del lector des de la primera líia i que ens recorda el Jostein Gaarder d'El món de Sofia.

ARA CÒMICS! Simon, Joe. Crime

El retorn de Tezuka, el pare del manga, amb una obra fonamental!

Creador del Capitán América, Crime recopila totes les obres d’aquest autor, i de Jck Kirby, produïdes durant els anys 40 i 50. Històries del crim, de terror, de l’oest, de ciència ficció i de pràcticament qualsevol gènere imaginable. En aquest primer volum es presenten més de 30 historietes de gènere negre, on l’estil dels dos autors ja és inconfusible. El llibre compta amb un pròleg de Max Allan Collins i amb un recull de portades.


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013

Brubaker,

Ed.

La

muerte me persigue Una obra mestra! Secrets, mentides, terror, luxuria i monstres en la nit dels temps. En l’actualitat, un home s’obsessiona amb una dona.... una dona que destrueix la vida de tothom! Cabot, Sebastián. Perros

Begoña, Mikel. El pico de

y clarinetes

los cuervos: matar a Franco El còmic explica el cas real de dos anarquistes que van ser arrestats el 1963 com a presumptes autors d’unes explosions als edificis del Ministeri de Defensa de Madrid. Encara que cap dels dos hi tenia res a veure, van ser torturats, condemnats i executats el 17 d’agost d’aquell mateix any.

Mattotti. Las aventuras

de Huckleberry Finn Adaptació del clàssic d’aventures de Mark Twain, presentat ara en forma de còmic. Sense excuses per no llegir-lo! Fantàstic!

Nadar. Papel estrujado En Javi té 16 anys, ha deixat l’institut i s’ha convertit en sicari: fa encàrrecs per altres estudiants: venjances, recuperar objectes robats ,trencar algun nas... Però un dia li fan un encàrrec especial, i alguna cosa surt malament.

En Nicolás viu sola, cobra una pensió i toca el clarinet. Al seu voltant hi té un amic, un grapat de discos i un veí xafarder. La seva vida no és un festival, però va tirant. Fins que li regalen un gos, i les seves rutines es veuen totalment alterades. Talbot, Bryan. El cuento

de una rata mala Clàssic de la novel·la gràfica internacional i mereixedora de multitud de premis, torna a estar disponible després de 14 anys de la seva primera edició en castellà.


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013


AIXÒ ÉS NOU...

NADAL 2013

Novetats Reis 2014  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you