__MAIN_TEXT__

Page 1

TRACY CHEVALIER

Abril 2010


BIOGRAFIA

Tracy Chevalier va neixer a Washington el 19 d’octubre de 1962 però actualment viu a Londres. Es llicenciada en escriptura creatriva per la Universitat d’East Anglia. Després d’escriure alguns relats curts, el 1997 va publicar la seva primera novel.la, El blau virginal, a la qual van seguir La noia de la perla, un gran èxit tant de crítica com de públic, Angels fugaços, La dama i l’unicorni, El mestre de la innocencia La noia de la perla està basada en el quadre del pintor holandés del segle XVII Johannes Vermeer. Es va fer una adaptació de la novel.la per al cinema l’any 2003 i va obtindre tres nominacions als Oscars.

BIBLIOGRAFIA

El maestro de la inocencia (N CHEVALIER) La dama de l’unicorn ( N CHEVALIER) La noia de la perla (N CHEVALIER) Angels fugaços (N CHEVALIER) El blau virginal (N CHEVALIER)


L’OBRA

Johannes Vermeer va pintar uns 33-35 quadros. Les seves primeres obres van ser de tipus històric, però la fama li va venir de les obres costumbristes, com Vista de Delft i La jove de la perl En la novel.la la història i la ficció es fonen indestriablement a La noia de la perla, una novel.la lluminosa sobre la visió artística i el despertar sensual, vist a través dels ulls d'una noia que va ser la inspiració al darrere d'un dels millors quadres de Vermeer. Al Delf del segle XVII regna un ordre social estricte, que divideix rics i pobres, amo i criat. Quan Griet, de setze anys, se'n va a treballar de minyona a casa del pintor més famós de la ciutat, tothon espera que sàpiga quin és el seu lloc. Però a casa dels Vermeer Griet aviat atreu la mirada del seu amo AUDIOVISUALS

La joven de la perla (DVD Ang Jov)


HORARI: Dilluns, dimecres i divendres de 15 a 21h. Dimarts i dijous de 9 a 15 h. Dissabte de 9 a 14 h.


Profile for Biblioteca Sant Agustí

La noia de la perla  

La noia de la perla  

Advertisement