Page 1

TALLER DE DETECTIUS EN ACCIÓ

Pensar i actuar mitjançant la resolució d’ enigmes a través de pistes


OBJETIUS Promoure aprenentatges del món detectivesc mitjançant pistes, resolució de problemes i conflictes a través de la organització i l’aplicació d’una metodologia adequada amb la utilització de diferents recursos didàctics.  Incentivar els alumnes en la connexió de sabers per a generar aprenentatges significatius i dins de context.  Motivar i afavorir l’hàbit de la lectura en els nens i nenes a través de llibres de detectius i misteri amb una participació interactiva. 

Taller per a nens de 7 a 12 anys. Duració: 1:30 h.


METODOLOGIA

El taller consta de tres parts: a)

¿Qui és el culpable? Representació dels quatre asturians sota d’un paraigües.


Es farà la presentació mitjançant un conte curt, adaptat, en el qual els alumnes seran els personatges. Després hauran de deduir, a través de les pistes, qui ha estat el culpable.


b) Investigaci贸 en un expedient per resoldre el cas del quadre robat.


Els alumnes treballaran en grup llegint i analitzant un text curt amb una breu història d’un cas de robatori. Per això hauran de seguir les pistes i deduir qui ha estat el lladre.


c) Relat amb representació en una maqueta i amb material visual d’una història de detectius.


Aquesta correspon als primers capítols d’una novel·la de detectius per a l’edat del curs i si volen saber com acaba, hauran de llegir el llibre.


Acabada la sessió, els alumnes es quedaran amb la intriga sobre què passarà…. Això és una bona motivació per continuar la lectura per si mateixos o amb l’ajuda del mestre, depenent del grup.


A) Els quatre asturians sota d’un paraigües ¿Qui és el culpable?

B) Investigació en un expedient per resoldre un cas El mètode

C) Relat sobre una història referida al llibre escollit Per fomentar la lectura

Representar els personatges Treballar en equip Observar i desenvolupar l’atenció Desenvolupar la memòria Actuar amb responsabilitat ciutadana Associar els diferents successos Analitzar i deduir Fomentar la comprensió escrita Ajudar a formar els passos lògics del pensament Afavorir l’organització del treball Fomentar el treball en equip · S’ insistirà en la manera de resoldre el cas, en el mètode Reconèixer els personatges. Analitzar l’ambient Guia per a la lectura Incentivar els alumnes a continuar la lectura. Exaltar els valors com l’amistat, el treball en grup, la voluntat, la tenacitat.


Llibres seleccionats per al tercer bloc: El ladrón sin huellas, de Luisa Villas Liébana, Ed. SM (+7 anys) Disponibilitat en castellà Carlota i el misteri de la catedral gòtica, Gemma Lienas, Ed. Planeta. (+8 anys) Disponibilitat en castellà i català El misteri del repartidor de pizzes, Jürgen Banscherus, Ed Crüilla (+7 anys) Disponibilitat en català L’ inspector Sito i Mai Tinc Po, Cap d’Any a la Xina, G.Iturbe y Alex Omist, EDEBE. (+7 anys). Disponibilitat en castellà i català El cas d’en Sherlok Holmes i les Tres Bessones, BAULA, La biblioteca Voladora(+ 6 anys). Disponibilitat en català * El responsable del curs escollirà el llibre que més s’adapti al seu curs.


INFORMACIÓ DE CONTACTE Em dic Alicia Vispo. Començo amb les pistes: us dic que no sóc jove però tampoc vella. Durant molts anys vaig fer de professora de Geografia en escoles de secundària i a la universitat a l’Argentina. També sóc mestra. A més, vaig fer de professora de ioga, cosa que he fet amb gran dedicació. Vaig fer incursions en el món de la mímica, el submarinisme, els bonsais, la jardineria i altres aficions. A Catalunya també vaig fer docència a una escola d’adults a Roda de Barà. Sempre se’m dóna bé la interacció amb els altres, el contacte personal i la comunicació. Com veieu, una gran acumulació d'experiències. Sempre es van donar dos constants: la lectura de novel·les de detectius i l’amor per l’ensenyament. Aquestes m’han ajudat en diversos moments de la meva vida a resoldre qüestions personals. Ara penso que serà molt bo oferir-vos aquestes experiències, compartir-les amb vosaltres i ajudar a pensar i gaudir de la lectura. E mail: tallerdetectives@gmail.com Web: detectives.com (en formació) Telèf. contacte: 661 817154

Taller de detectius  

Animacio lectora al voltant dels llibres de detectius i misteris. Pensar i actuar mitjançant la ressolució d'enigmes.

Advertisement